Dodaj do ulubionych

Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona

03.01.06, 22:45
Najstarsza szkoła kung-fu w Szczecinie zaprasza wszystkich zainteresowanych
na treningi kung-fu, tai chi, samoobrony i sanda (chiński kick-boxing)

Więcej informacji na stronach szkoły www.choylifut.info
E-mail : biuro@choylifut.info
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 22:47
      a kto prowadzi zajęcia Samoobrony???
      • cailifoquan Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 22:49
        Z tego co wiem to samobronę prowadzi główny instruktor szkoły
    • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 22:51
      a Krav Maga,bo jestem zainteresowana?
      • cailifoquan Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 22:55
        niestety, nie prowadzimy zajęć krav maga
        • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 22:58
          a to szkoda,bo ktoś mnie tu irytuje
          • Gość: Ktoś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.devs.futuro.pl 03.01.06, 23:00
            To po co zaraz Kraw Maga ? dobry kij bejsbolowy trzeba :)
            • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:02
              a tam z kijem
              z zaskoczenia musi być
              a ohne.zucker się nie spodziewa
              • Gość: mamoniowa Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: 62.69.202.* 03.01.06, 23:06
                a moze na to sie zdecydujesz ? :W programie nauka formy ze sztyletami "Seung
                Pei Sau"
                • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:07
                  mówisz mamoniowa,żeby sztyletem w bezcukrowego?
                  przemyślę
            • nedfan Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:02
              Najgorsze rany zadaje się celnie dobranymi słowami.
              • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:05
                a jak ktoś zbyt mało rozgarnięty,żeby zrozumieć,żeby się odczepił?
                • Gość: mamoniowa Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: 62.69.202.* 03.01.06, 23:06
                  a gdzie on sie czepia ?
                  • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:08
                    wszędzie
                    od wielu miesięcy
                    ja jestem bardzo tolerancyjna,ale do pewnych granic
                    przyłoże mu wcześniej czy później
                    • Gość: Ktoś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.devs.futuro.pl 03.01.06, 23:10
                      Jeżeli mu się należy to trzeba mu przywalić na uspokojenie
                      • beatrix13 Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:14
                        to przy pierwszej nadarzającej się okazji dostanie w twarz,wulgaryzmów w
                        przeciwieństwie do niego nie używam
                • Gość: Ktoś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.devs.futuro.pl 03.01.06, 23:07
                  Trzeba zadzwonić po Jurka Kilera ;)
                • nedfan Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 03.01.06, 23:10
                  Pozostaje zatem użyć jedynego odpowiedniego w takiej sytuacji słowa na "s" :)
                  Choć nie wyobrażam sobie Ciebie z tym słowem na ustach :)
                  • ohne.zucker Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 04.01.06, 02:59
                    pocalujta w dupe wujta...
    • Gość: mamoniowa Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: 62.69.202.* 03.01.06, 23:08
      Ale ta strona chyba jeszce nie jest kompletna, tam nie ma nic o samoobronie.
      • Gość: Ktoś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.devs.futuro.pl 03.01.06, 23:09
        Ze stronami jest róźnie, ta akurat ostatnio jak zauważyłem jest w trakcie
        przebudowy
        • Gość: piotruś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.internet.v.pl 04.01.06, 00:08
          Dla cudnego uszkodzenia polecam wachlarz - piękny, finezyjny a jak bolesny ;).
          Szczególnie w tai chi ;).
          • Gość: mamoniowa Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: 62.69.202.* 04.01.06, 00:10
            cwiczysz tai chi ? Napisz cos wiecej
            • Gość: piotruś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.internet.v.pl 04.01.06, 00:12
              A co chcesz wiedzieć? Albo inaczej czego szukasz ;)?
              • Gość: mamoniowa Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: 62.69.202.* 04.01.06, 00:17
                Chcialabym poznac opinie osoby, ktora miala z tym do czynienia.
                • Gość: Ktoś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.devs.futuro.pl 04.01.06, 00:20
                  Coś wspaniałego poprostu :)
                • Gość: piotruś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.internet.v.pl 04.01.06, 00:29
                  Widzisz trudno napisać coś na ten temat bez konkretnych pytań ;)

W Szczecinie jest kilka szkół, masz do wyboru odmianę klasyczną i sportową (no
                  i są jeszcze tacy co coś tam z energią itd.. tych należy się wystrzegać bo dużo
                  psują, zniekształcają samą sztukę która wywodzi się z walki).
                  Pamiętać jednak trzeba aby szkoła nie mieszała Tai Chi z wu shu lub kung fu ;).

A teraz samo tai chi ;)

Ja szukam w tai chi sztuki walki, ale jak każda sztuka ta kształci. Mnie uczy
                  cierpliwości, dbałości o szczegóły a zarazem dynamiki i szybkiego podejmowania
                  decyzji

Ma w sobie dużo gracji i logiki. Powoli wykonujesz ruch za ruchem które z
                  początku nic dla ciebie nie znaczą potem sobie zaczynasz uświadamiać ze lekki
                  przechył nogi czy ruch ręką może zmienić tak wiele np.. w pchających dłoniach

Ale kończę na teraz bo tai chi to moja pasja

A ja na ten temat tooooooooooooo

Godzinami

Lepiej żeby się asystenci wypowiedzieli albo instruktorzy

• Gość: mamoniowa Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: 62.69.202.* 04.01.06, 00:33
                    dziekuje :-)
                    • Gość: piotrus Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.internet.v.pl 04.01.06, 00:35
                      zawsze do usług ;)

pozdrawiam

Piotr
                      • northstar Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona 04.01.06, 00:38
                        ostatnie pytanie :-)
                        czym powinien sie kierowac dyletant przy wyborze szkoly ? Tym bardziej, ze sam
                        zaznaczyles, ze niektorych nalezy sie wystrzegac.
                        • Gość: piotruś Re: Kung-Fu, Tai Chi, Sanda, Samoobrona IP: *.internet.v.pl 04.01.06, 08:51
                          niestety - INTUICJĄ

I taką małą zasadą. Jeśli chcesz się z czymś ukryć to ubierasz się bardziej
                          wymyślnie (trenerzy w strojach mnichów itd. ;). To się często sprawdza, popatrz
                          na trenujących, jak wielu ma zawansowanych, na jakim poziomie wykonują
                          ćwiczenia. Jeśli zapytasz i dowiesz się ze ktoś ćwiczy 5 lat i zna np. tylko 24
                          kroki + 40 kroków i nigdy nie zmieniał szkoły - UCIEKAJ

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka