gonia.pk 26.01.05, 13:08 Czy ktos moze wie, czy bedac w Rzymie mozna kupic sobie cos w rodzaju tyogdniowego biletu na przejazd komunikacja miejska i ile taki bilet mniej wiecej kosztuje. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorrit Re: bilety w Rzymie 26.01.05, 14:02 tu sie dowiesz: www.atac.roma.it (jest tez wersja angielska) Wiem, ze mozna (rowniez bilet dzienny), ale nie znam cen. Odpowiedz Link
kubissimo Re: bilety w Rzymie 26.01.05, 17:21 niestety liczba miejsc, gdzie mozna je kupic jest troszkę ograniczona - polecam Termini, gdzie jest wszystko zreszta glowny oddzial ATACu jest naprzeciwko dworca ale i tak latwiej go kupic niz zalatwic sobie miesieczny, do ktorego sie pisze podanie i sklada dwie fotografie, a potem sie czeka chyba dwa tygodnie ehhh Odpowiedz Link
gonia.pk Re: bilety w Rzymie 26.01.05, 18:08 Dzieki, dobrze wiedziec. Bede mieszkac niedaleko Termini :) Odpowiedz Link
kubissimo Re: bilety w Rzymie 26.01.05, 18:26 jezeli to Twoj pierwszy raz w Rzymie to polecam jeszcze informacje turystyczna na Termini dostaniesz mapke i najswiezsze informacje a tak w ogole to zazdroszcze strasznie mi sie za Rzymem teskni ehhh Odpowiedz Link
gonia.pk Re: bilety w Rzymie 26.01.05, 20:36 To rzeczywiscie moj pierwszy raz w Rzymie i pewnie sie zglosze do informacji turystycznej. Na szczescie bedziemy mieli "prywatnego" przewodnika, naszego kolege Wlocha, wiec mysle, ze nie zginiemy. Ja tez sie ciesze, ze wreszcie tam jade. :) Odpowiedz Link
dorrit Re: bilet miesieczny 27.01.05, 09:49 Miesieczny starego typu (tekturowa kolorowa karta, zadnych podan ani zdjec nie trzeba) mozna kupic prawie wszedzie jak zwykly bilet. Kosztuje 30 euro - normalny, lub taniej - dla studentow. Odpowiedz Link
kubissimo Re: bilet miesieczny 27.01.05, 11:02 to nie tak, ze wszedzie mozna dostac ten bilet kartonikowy. Pamietam jak na poczateku probowalem go kupic i nie bylo szans. ATAC probouje przejsc z kartonikow na karty magnetyczne i ogranicza sprzedaz tych papierowych. Jak nie moglem go kupic na miescie, to poszedlem do biura ATACu i tam dziewcze w okienku klamalo mi w zywe oczy, ze kartonikowe juz od pol roku sa wycofane i musze wyrobic karte magnetyczna :/// a z karta magnetyczna sa zwiazane pewne mile znizki, bo ATAC chce przekonac do niej Rzymian i zalatwil szereg fajnych ulg - sklepy, kina, muzea, teatry, itp oczywiscie skrzetnie korzystalem z czego sie dalo Odpowiedz Link
hernandez Re: bilety w Rzymie 27.01.05, 12:31 hmm dziwne bardzo.O miesieczne taki problem??Nie wydaje mnie sie...:) ja kupilem sobie w kiosku niedaleko petli p.mazzini i nic nie bylo potrzebne procz 32 EUR:) Odpowiedz Link
dorrit jeszcze miesieczny 27.01.05, 13:24 Prawie wszedzie sa kartonikowe, od lat co miesiac kupuje na jakiejkolwiek stacji metra, kolejki, albo w Tabacchi. Nie mam czasu ani ochoty pisac podan. Chyba, ze kiedys nie bedzie wyjscia, ale na razie, na szczescie jest. Odpowiedz Link