Dodaj do ulubionych

lotnisko w Bolonii

08.06.05, 12:55
Wybieram się z CentralWings do Bolonii. Czy wiecie może w jaki sposób dostać
się z lotniska na dworzec? W internecie jest tylko info o autobusach za 4,5
euro. Nie ma może jakichś tańszych, miejskich? Będę wdzięczny za info!
Obserwuj wątek
    • ilecka Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 13:23
      bolonia to nie warszawa, gdzie autobus na lotnisko kosztuje tyle co kazdy inny.
      niestety:)
      a ten autobus o ktorym mowisz jest wlasnie miejski. i jest to jedyny ktory
      laczy centrum(dworzec) z lotniskiem
      jedna z zalet za to jest to ze jezdza DOSYC czesto(no w porownaniu do innych
      miast oczywiscie:) )
      • marcomarek Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 14:21
        ilecka napisała:

> bolonia to nie warszawa, gdzie autobus na lotnisko kosztuje tyle co kazdy
        inny.
        > niestety:)
        > a ten autobus o ktorym mowisz jest wlasnie miejski. i jest to jedyny ktory
        > laczy centrum(dworzec) z lotniskiem
        > jedna z zalet za to jest to ze jezdza DOSYC czesto(no w porownaniu do innych
        > miast oczywiscie:) )
        >
        w mediolanie!

lotnisko linate--->piazza san babila euro!

ale normalniej sa takie koszty bo lotnisko nie jest w centrum.
        >
      • promocjas Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 20:06
        Tak właśnie myślałem, ale wolałem się upewnić ;) Wiedzieć za wiele nigdy nie
        zaszkodzi :) Dzięki!
      • promocjas Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 20:09
        Aaaa jeszcze jedno... A jak często ten boloński autobus jeździ w ciągu dnia???
        • pulzara Re: lotnisko w Bolonii 09.06.05, 10:12
          Autobus jezdzi z tego co pamietam co 20 minut. Jest zazwyczaj punktualny i
          wygodny, dojazd zajmuje ok. 20 minut.
          • manchester14 Re: lotnisko w Bolonii 30.06.05, 22:04
            pulzara napisała:

> Autobus jezdzi z tego co pamietam co 20 minut. Jest zazwyczaj punktualny i
            > wygodny, dojazd zajmuje ok. 20 minut.
            >
            > Ciao pulzara!!!
            Jak wyglądas sprawa z wynajęciem samochodu na lotnisku?
            Bo muszę dostać sie w okolice Parmy!!!
            Saluti
            • iwona_bb Re: lotnisko w Bolonii 01.07.05, 09:59
              Zajrzyj na strone Hertza. Moi znajomi wynajmowali, więc wiem, że jest też na
              lotniksu w Bologni, ale warto zadzwonić i się upewnić, że coś będą mieli. Weź
              też pod uwagę, że w niedziele i sobotę po południu większość punktów jest
              zamkniętych (z wyjątkiem dużych lotnisk), więc trzeba dobrze zaplanować gdzie i
              kiedy zdać samochód.
              Pozdrawiam,
              Iwona
              • kasienka74 Re: lotnisko w Bolonii 01.07.05, 13:37
                Jak najbardziej mozna wynajac samochod, my wlasnie wynajmowalismy na lotnisku w
                Bolonii, na dodatek w niedziele,poznym wieczorem, bylo juz po 21-szej.powodzenia
    • jagoda242 Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 18:20
      Hej Promocjas. ja także wybieram się do Bolonii, choć jeszcze nie mam biletu,
      ale także myślę o Central Wings. Zastanawiam się jak leci się właśnie tymi
      liniamii do Bolonii. Będę wdzięczna za uwagi. Acha, i jak najlepiej bookować
      bilet przez net tzn. o ile wcześniej, żeby wyszło w miare tanio.
      Dzięki.
      Jagoda
      • iwona_bb Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 19:22
        Hej,
        Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z lotów Centralwings do Bologni. Leciałam
        już raz a moja mama tam i spowrotem i za każdym razem wszystko było o czasie i
        w ogóle bez żadnych problemów. Co do terminu rezerwacji biletu to myślę, że
        zależy to od sezonu, promocji, itp., więc najlepiej sprawadzać po prostu.
        Obecnie te najtańsze loty są tak od połowy września. Aha, Centralwings latają z
        głownego terminala na Okęciu, a nie z Etiudy co też jest fajne, bo na Etiudzie
        ostatnio straszne tłumy i niewygodnie.
        Pozdrawiam,
        Iwona
      • promocjas Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 20:08
        Wiesz, ja kupowałem bilet w promocji - tam za złotówkę, z powrotem już normalna
        cena. Wyszło 348 zł.
        Ale polecam Ci loty z Berlina linią EasyJet (www.easyjet.com). Większy wybór
        lotnisk we Włoszech, a jak kupisz bilet ze dwa miesiące wcześniej, to zapłacisz
        ok. 50 euro, czyli jakieś 200 zł :)
    • aghis Re: lotnisko w Bolonii 08.06.05, 23:25
      ciao, ja tez lecialam centralwings, wszystko ok, dla wiadomosci - taksowka
      kosztuje 15 E z lotniska na stacje (to nie w odpowiedzi na cos tanszego), ale
      jak sa 3 osoby chetne, to szybciej na pewno niz autobusem, i bez czekania
      (komplikuje sie jak kazdy ma po 2 walizki ....).
      A
    • jagoda242 Re: lotnisko w Bolonii 24.06.05, 00:27
      Widze, ze ta trasa cieszy sie powodzeniem.
      • ewkus Re: lotnisko w Bolonii 27.06.05, 12:04
        Hej.. Ja się wybieram 7 lipca z centralwings do Bolonii. Ciesze się że wszyscy
        chwalą sobie te linie bo też sie obawiałam. Na lotnisku bede musiała poczekać
        na kogoś kto ma po mnie przyjechać z Mediolanu.. bede miała tam co robić? Tak
        żeby nie siedzieć na walizce i nie patrzeć sie na ludzi :)
        • koraliki Re: lotnisko w Bolonii 28.06.05, 00:12
          Ja tam byłam dwa razy. Niestety raczej nie ma tam wiele do roboty. Jakiś kiosk,
          kawiarnia, jakiś sklepik. Tutaj masz link: www.bologna-airport.it/?LN=IT
          ale nie ma tam jeszcze mapki. Więcej sklepów jest oczywiście w strefie
          bezcłowej, ale jak przylecisz to nie będziesz mogła tam pójść. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka