Dodaj do ulubionych

Tłumaczenie

30.07.11, 23:14
Proszę o pomoc w przetłumaczeniu:
1. centymetr - taki używany w krawiectwie
2. miarka składana i miarka zwijana
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • tlum.cz Re: Tłumaczenie 30.07.11, 23:26
      evelin82-pl napisała:
      > Proszę o pomoc w przetłumaczeniu:
      > 1. centymetr - taki używany w krawiectwie

Patrz również: "alternativní název" na poniższej stronie:
      www.galanterka.cz/index.php?seo=tvrda-galanterie-metry&page=113&podpage=122&detail_product=55
      > 2. miarka składana i miarka zwijana

Chyba chodzi o to: www.levne-zbozi.com/skladaci-metr-dreveny-2m-p-491.html
      Potocznie na to mówimy tylko "metr": "podej mi ten metr"

A ten zwijany to albo "svinovací metr" lub często "pásmo".
      www.jobiprofi.cz/cze/index.php?section=catalogue&action=catalogue_category&id=87
      • evelin00 Re: Tłumaczenie 31.07.11, 12:36
        Bardzo dziękuję za tak dokładną odpowiedź! Aż bym chciała wiedzieć kim jesteś, że tak profesjonalnie znasz czeski. Uwielbiam ludzi z pasją do CR :)
        • tlum.cz Re: Tłumaczenie 31.07.11, 12:43
          Nie wiedziałem, że na czeski można tak łatwo podrywać dziewczyny... :)
          • evelin00 Re: Tłumaczenie 31.07.11, 12:52
            ja mam niestety słabość do czeskiego i wszystkiego co z tym związane:) a w Polsce nie znam nikogo z kim mogłabym sobie po czesku porozmawiać :(
            • tlum.cz Re: Tłumaczenie 31.07.11, 13:02
              No to musisz mieszkać gdzieś na Warmii, skoro nie masz z kim pogadać po czesku, bo na Dolnym i Górnym Śląsku, w Małopolsce, Warszawie, Poznaniu itp. da się :)
              • evelin00 Re: Tłumaczenie 31.07.11, 13:04
                w Częstochowie nikt nie mówi po czesku :(
                • tlum.cz Re: Tłumaczenie 31.07.11, 13:11
                  E tam, byłem tam wielokrotnie, mam tam kolegę, który zna bardzo dobrze czeski, chociaż on raczej rozumie (doskonale), mniej mówi.
                  • evelin00 Re: Tłumaczenie 31.07.11, 13:16
                    No dokładnie znajdzie się kogoś kto rozumie ale z mówieniem jest gorzej. A Ty skąd jesteś? I dlaczego właśnie język czeski?
                    Teraz będę oglądać firm "Rock podvrataku" oczywiście z oryginale:)
                    • tlum.cz Re: Tłumaczenie 31.07.11, 13:35
                      Jak się ma powiązania z Czechami, to się zna również czeski... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka