Dodaj do ulubionych

!!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19.10.05, 18:49
no i stalo sie: potrzebuje pomocy pilnie, pomozecie towarzysze? (hehe)
pyt.1.: odpis ( dyplomu) to copia bedzie ???
pyt.2: dziekan - preside della facoltà????
pyt.3: kierownik sekretariatu uczelni- responsabile segreteria della
facoltà??????
pyt.4: pieczec okragla??????????
pomocy!!!!prosze!!!!
dziekuje :))))
pzdr
fun
Obserwuj wątek
    • funghettino Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 18:52
      aaaa zapomnialam: ZGODNOSC Z ORYGINALEM????????????????????
    • funghettino Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 22:23
      wysofuje pyt.1 i 2 oraz zgodnosc z oryginalem bo juz wiem! ha!
      ale timbro okragla i sekretariat czeka na ekspertow :)
      pzdr.

jakos tak dziwnie pisac sama do siebie :/
      • binghetta Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.10.05, 23:03
        timbro tondo
        • funghettino Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.05, 01:21
          napewno? nie majakiejs specjalnej nazwy?taki normalny stempel prostokatny to
          timbro lungo jest, wiec tondo wydawalo mi sie za oczywiste...moze
          przesadzam...musze zrobic tlumaczenie dyplomu zeby go zalegalizowac wiec mi
          zalezy zeby wszystko dobrze bylo :)
          • binghetta Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.05, 10:10
            tak mam na tlumaczeniu dyplomu przez tlumacza przysieglego i mam nadzieje ze jest dobrze:)
            • dorrit Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.05, 10:39
              Pewnie juz wszystko wiesz, ale jeszcze dodam:

timbro rotondo, ewent. tondo
              estratto del diploma (odpis, wypis)
              conforme all'orginale (to oczywiscie zgodny z oryginalem)
              Preside (jak najbardziej)
              kierownik sekretariatu - nie ma tu takiej stalej funkcji na kazdej uczelni,
              wiec tlumacz, jak uwazasz: capo segreteria, direttore della segreteria (tu:
              jesli chcesz dodac mu albo jesli ma duze moce decyzyjne)
              • linn_linn Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.05, 15:39
                Nie jestem pewna, ale moze byc "timbro ovale"...
              • funghettino Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.05, 18:05
                kierownik sekretariatu na moim bylym wydziale ma nieograniczona moc
                decyzyjna :)))) ja napisalam "responsabile della segreteria" ale moze
                rzeczywiscie lepiej "direttore"...
                jako kopia dyplomu wymyslilam "duplicato" bo estratto to mi sie jakos z wypisem
                bardziej kojarzy...dopytam u okolicznych wlochow :)
                dzieki baaaaardzo!!!!
                abbracci
                fun
                • ilecka Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 00:05
                  pieczec okragla to na 100% timbro tondo, tak mi przetlumaczyla pani zawadzka:D .
                  co nie zmienia ze reszty nie wiem:)
                • krowkasmieszka Re: !!!!!!!!!!!!!!AIUTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 20:27
                  z szacunkiem do jasnie wielmoznej G. ;-) jak juz przetlumaczysz to szpiegow
                  poslemy co by sprawdzili czy oddalas nieograniczona moc decyzyjna szanownej
                  kierowniczki ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka