boguscia 13.11.02, 17:24 Ciekawa jestem jak ja odbieraja moi rodacy. Ja uwazam, ze jest fantastyczna aktorka. Czy macie ewentualnie jakichs innych ulubiencow wloskiego kina? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melinek Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 14.11.02, 22:38 Nie jestem pewna czy ja widzialam w jakims filmie. Obejrzalam sobie jej strone w internecie. Mozna powiedziec, ze to apetyczna babka. Ale co do innych aktorek to zawsze mi sie podobala Sophia Loren, z mlodszych Maria Grazia Cucinotta zwlaszcza w il Postino. Odpowiedz Link
boguscia Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 16.11.02, 17:04 Co do Loren to trudno sie nie zgodzic, jest krolowa kina i to nie tylko wloskiego. Natomiast jesli chodzi o Ferilli, to nie mozna jej poznawac poprzez zdiecia publikowane w internecie (sama golizna - ale nawiasem mowiac, to jak ma co pokazywac to niech pokazuje). Dla mnie jest przede wszystkim jedna z najlepszych aktorek kolejnego po Sofii Loren pokolenia. Widzialam ja w kilku filmach. Ostatnio w "Le ali della vita". W ramach mozliwosci/dostepnosci szczerze polecam. To przepiekna historia. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
melinek Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 16.11.02, 20:12 Ten film "Le ali della vita" jest kinowy czy telewizyjny? Odpowiedz Link
boguscia Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 17.11.02, 17:00 Niestety telewizyjny. I Rai dawal go zupelnie niedawno (moze 2-3 tygodnie temu), a po raz pierwszy widzialam ze 2 lata temu - tez w telewizji. Pozdrowionka, Odpowiedz Link
melinek Wloscy mezczyzni aktorzy??? 18.11.02, 00:45 Mysle, ze kiedys sobie upoluje te celuloidowe kaski. Co do tytulu postu, to swita mi tylko Franco Nero i Marcello Mastroiani. Odpowiedz Link
boguscia Re: Wloscy mezczyzni aktorzy??? 18.11.02, 09:51 Moi ulubiency to: 1. Alberto Sordi (proponuje wloska wersje "Skapca" wlasnie z nim w roli glownej) 2. Federico Montesano - to inny wysmienity komik - geniusz komedii Odpowiedz Link
gagapisa Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 18.11.02, 09:48 Sabrina Ferilli jest ok. Widzialam film "Le ali della vita" i podobal mi sie, choc akurat tam lepsza byla Virna Lisi. Troche mnie dziwi, ze nadawalo to RaiUno, bo film robiony przez Mediaset i raczej Rai nie nadaje ich produkcji. Widzialam tez "Le ali della vita2". W serialach telewizyjnych Rai SF grala w "Commesse". Odpowiedz Link
boguscia Re: commesse i inne 18.11.02, 12:55 Commesse tez bardzo lubilam. A tak wogole to wlasnie dlatego jasie wloske filmy telewizyjne wspolczesne. Nie sa napuszone ambicjami i trudnymi do zrozumienia dialogami. W sam raz na wieczor gdy chcesz odpoczac. Masz wszystkiego dosyc. Takie filmy jak wlasnie wspominane "Commesse", "Commissario Montalbano" - na podstawie Camilleriego, czy "Don Matteo" - ze znanym nam w latach 80-tych Terencem Hillem. Powtarzam: nie jest to cos co ogromnie ubogaca wewnetrznie i niese za soba ambitne przeslania. Jest to kino dla kogos, kto po ciezkim dniu chce odpoczac przed telewizorem. P.S. Incantesimo jest 'nieogladalne', no coz wszedzie sa wybryki natury Odpowiedz Link
gagapisa Re: commesse i inne 18.11.02, 13:54 Masz racje, Boguscia. Lubie tez czasem poogladac "Don Matteo" czy "Commisario Montalbano". Incantesimo niegdy nie widzialam. A proposito prozy Camilleri, to slyszalam, ze w polskiej wersji jego kryminalow z Montalbano tlumacz zupelnie pominal dialekt sycyliski. co prawda trudno go oddac, ale ponoc te fragmenty "sycyliskie" sa zupelnie normalne. Polecam wiec lekture po wlosku dla bardzo zaawansowanych, bo i Wlosi sie gubia. Pozdrawiam, Gaga Odpowiedz Link