Dodaj do ulubionych

Kto lubi Sabrine Ferilli?

13.11.02, 17:24
Ciekawa jestem jak ja odbieraja moi rodacy. Ja uwazam, ze jest fantastyczna
aktorka.
Czy macie ewentualnie jakichs innych ulubiencow wloskiego kina?
Obserwuj wątek
    • melinek Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 14.11.02, 22:38
      Nie jestem pewna czy ja widzialam w jakims filmie. Obejrzalam sobie jej strone
      w internecie. Mozna powiedziec, ze to apetyczna babka.
      Ale co do innych aktorek to zawsze mi sie podobala Sophia Loren, z mlodszych
      Maria Grazia Cucinotta zwlaszcza w il Postino.
      • boguscia Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 16.11.02, 17:04
        Co do Loren to trudno sie nie zgodzic, jest krolowa kina i to nie tylko
        wloskiego.
        Natomiast jesli chodzi o Ferilli, to nie mozna jej poznawac poprzez zdiecia
        publikowane w internecie (sama golizna - ale nawiasem mowiac, to jak ma co
        pokazywac to niech pokazuje).
        Dla mnie jest przede wszystkim jedna z najlepszych aktorek kolejnego po Sofii
        Loren pokolenia. Widzialam ja w kilku filmach. Ostatnio w "Le ali della vita".
        W ramach mozliwosci/dostepnosci szczerze polecam. To przepiekna historia.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • melinek Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 16.11.02, 20:12
          Ten film "Le ali della vita" jest kinowy czy telewizyjny?
          • boguscia Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 17.11.02, 17:00
            Niestety telewizyjny. I Rai dawal go zupelnie niedawno (moze 2-3 tygodnie
            temu), a po raz pierwszy widzialam ze 2 lata temu - tez w telewizji.
            Pozdrowionka,
            • melinek Wloscy mezczyzni aktorzy??? 18.11.02, 00:45
              Mysle, ze kiedys sobie upoluje te celuloidowe kaski.

Co do tytulu postu, to swita mi tylko Franco Nero i Marcello Mastroiani.
              • boguscia Re: Wloscy mezczyzni aktorzy??? 18.11.02, 09:51
                Moi ulubiency to:
                1. Alberto Sordi (proponuje wloska wersje "Skapca" wlasnie z nim w roli glownej)
                2. Federico Montesano - to inny wysmienity komik - geniusz komedii
            • gagapisa Re: Kto lubi Sabrine Ferilli? 18.11.02, 09:48
              Sabrina Ferilli jest ok. Widzialam film "Le ali della vita" i podobal mi sie,
              choc akurat tam lepsza byla Virna Lisi. Troche mnie dziwi, ze nadawalo to
              RaiUno, bo film robiony przez Mediaset i raczej Rai nie nadaje ich produkcji.
              Widzialam tez "Le ali della vita2". W serialach telewizyjnych Rai SF grala
              w "Commesse".
              • boguscia Re: commesse i inne 18.11.02, 12:55
                Commesse tez bardzo lubilam.
                A tak wogole to wlasnie dlatego jasie wloske filmy telewizyjne wspolczesne. Nie
                sa napuszone ambicjami i trudnymi do zrozumienia dialogami. W sam raz na
                wieczor gdy chcesz odpoczac. Masz wszystkiego dosyc. Takie filmy jak wlasnie
                wspominane "Commesse", "Commissario Montalbano" - na podstawie Camilleriego,
                czy "Don Matteo" - ze znanym nam w latach 80-tych Terencem Hillem. Powtarzam:
                nie jest to cos co ogromnie ubogaca wewnetrznie i niese za soba ambitne
                przeslania. Jest to kino dla kogos, kto po ciezkim dniu chce odpoczac przed
                telewizorem.
                P.S. Incantesimo jest 'nieogladalne', no coz wszedzie sa wybryki natury
                • gagapisa Re: commesse i inne 18.11.02, 13:54
                  Masz racje, Boguscia. Lubie tez czasem poogladac "Don Matteo" czy "Commisario
                  Montalbano". Incantesimo niegdy nie widzialam.
                  A proposito prozy Camilleri, to slyszalam, ze w polskiej wersji jego
                  kryminalow z Montalbano tlumacz zupelnie pominal dialekt sycyliski. co prawda
                  trudno go oddac, ale ponoc te fragmenty "sycyliskie" sa zupelnie normalne.
                  Polecam wiec lekture po wlosku dla bardzo zaawansowanych, bo i Wlosi sie gubia.
                  Pozdrawiam,

Gaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka