Dodaj do ulubionych

PROSBA O POMOC PROMOCJE W TIM :)

14.05.06, 17:27
witam mam wielka prosbe mam mame we włoszech ma tam telefon w sieci Tim a
nie bardzo wie jak sie obsługiwać z promocjami czy jest jakaś promocja na
tańsze połaczenia do polski z komorki w tim ja mam w polsce telefon w Era
albo stacjonarny znalazłem na stronie TIM taka oferte ale nie znam
dobrze włoskiego-bardzo słabo wydaje mi sie ze to jest jakaś taka włąsnie
oferta tańszych połaczen za granice ale może ktoś bedzie miał chwilke czasu
i to przeczyta i mi wyjaśni ...o co w tym chodzi :)) i jak to mozna uruchomić
ewentualnie :) podaje linka
www.privati.tim.it/pr/pr_dettaglio/0,,478_8128,00.html
a może sa jakies promocje na tansze smsy do polski ?

bede bardzo wdzięczny za pomoc :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: PROSBA O POMOC PROMOCJE W TIM :) 14.05.06, 18:07
      Duzo Ci nie pomoge. Ja mam WIND, a do Polski dzwonie albo z karta Edicard, albo
      przez Skype'a. Co do podanego linka: 6 centow dotyczy komorek, ktore maja te
      taryfe / a Ty jej nie masz / . Zaraz potem pojawia sie 15 centow i 29 centow. W
      dodatku jest data 30 czerwca: moge sie mylic, ale wyglada na to, ze taryfa na
      rozmowy z zagranica jest tylko do tej daty.
      Szczerze jesli taryfa zajmuje tyle miejsca, jakies "kruczki" musza byc. A TIM z
      nich slynie...
      Moze ktos, kto ma TIM-a, bedzie wiedzial lepiej.
      • katy.8 Re: PROSBA O POMOC PROMOCJE W TIM :) 18.05.06, 03:08
        Rzeczywiscie promocja jest tylko do 30 czerwca. Niestety,aby Twoja mama mogla z
        niej skorzystac,musialbys i Ty miec karte Tim. Od razu wyprzedze fakty,ze
        dzwonic do Polski z komorki nie oplaca sie absolutnie. Proponuje zrobic takie
        rozwiazania :
        1)Twoja mama kupi kolejna wloska karte z nowym numerem-w tym wypadku Tim (koszt
        10 euro,w tym 5 euro kredytu)
        Wysle ją Tobie; wlozysz do drugiej komorki i bedziesz TYLKO odbieral smsy.
        Dlaczego taka kombinacja?Poniewaz sms z Tima zagranice kosztuje 49 centow,
        podczas gdy do sieci krajowej (Tim,Vodafone,Wind)tylko 15 centow.Nie ma
        znaczenia,ze drugi Tim jest w roamingu,Twoja mama bedzie do Ciebie pisala trzy
        razy taniej. W razie jakichs promocji smsowych(ktore wprowadzaja na Boze
        Narodzenie,Wielkanoc i wakacje)Twoja mama uzyska mozliwosc zawalenia Cie
        smsami :)
        2)Rozmowy z Polska. Karty typu zdrapki na komorki zupelnie sie nie sprawdzaja,
        zawsze jest malo minut(okolo 20 za 5 euro) Najlepszy do dzwonienia jest telefon
        stacjonarny,przez ktory na zdrapce mozna rozmawiac az 3 godziny-wciaz za 5
        euro. Jesli dawcy pracy Twojej mamie nie chca udostepnic telefonu(nota bene oni
        nie ponosza ZADNYCH kosztow)to istnieja punkty telefoniczne,w ktorych telefony
        sa odbierane przez karte jako domowe,co gwarantuje te 3 godziny rozmowy z
        Polska.W najgorszym scenariuszu gdyby i tych w miescie,gdzie Twoja mama pracuje
        nie bylo,pozostaja budki telefoniczne-na ta sama karte mama porozmawia 1,20
        godziny.
        Ps.W Italii,w przeciwienstwie do Polski,budki telefoniczne uliczne nie maja
        swoich numerow dla uzytku publicznego.W Polsce wystarczy znac numer tel
        budki,by sie do niej dodzwonic.We Wloszech budki tylko wysylaja sygnal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka