Dodaj do ulubionych

HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI

27.11.04, 11:53
Uczę hiszpańskiego od 3 lat teraz sama muszę się nauczyc portugalskiego i to
dość szybko... mam egzaminy B1 i B2 w styczniu i czerwcu, mogę zoferowac
lekcje hiszpańskiego w zamian za portugalski
Może znajdzie się tu jakiś zabłąkany luzofil ;)
inecita@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • inecita Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 06.12.04, 11:15
      no prosze Was!!! Musi być w Warszawie ktoś taki w przeciwnym razie jestem
      zgubiona :((((
      • juulka Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 06.12.04, 21:07
        Tak z ciekawosci- nie jestes po warszawskiej iberystyce? Przeciez tam chyba tez
        ucza portugalskiego.....?

pzdr i mam nadzieje, ze kogos znajdziesz :)
        • inecita Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 09.12.04, 12:24
          Jestem NA warszawskiej Iberystyce i właśnie tak tam uczą, że szukam korków...
          poza tym chcę zdawać egzamin ogólnouniwersytecki w czerwcu i muszę się trochę
          podszkolić
    • juulka Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 11.12.04, 00:09
      Inecita,

Opowiedz w takim razie jak tam dokladnie jest- to tak zupelnie zlewaja ten
      drugi jezyk? Ja sie czegos dowiem a przy okazji popodrzucamy Twoj watek ;-)

Pzdr.
      d
      • inecita Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 11.12.04, 10:27
        Generalnie wszystko zlewają :))))
        ok 2 lata temu obcięli jeden rok portugalskiego (był na 3 4 i 5 roku jest na 4
        i przez poł piątego), obcięli również liczbę godzin, zwłaszcza studentom
        wieczorowym, jak również zmniejszono liczbę grup do dwóch przy jednoczesnym
        wzroście liczby studentów. Pani musi zrealizować szybciej materiał więc lekcje
        wyglądają tak że na jedno zagadnienie gramatyczne poświęcone jest maximum 2
        lekcje (a zwykle kawałek jednej) po czym dostajemy kartkę (za którą musimy
        zapłacić) z regułkami i formami a resztę mamy sobie wkuc w domu, niczego nie
        ćwiczymy,więc wszystkie formy różnych czasów itd. sie nam koncertowo pieprzą, a
        ja naprawdę chciałam się nauczyć tego języka. Test ogólnouniwersytecki pozostał
        jednak bez zmian, jest np częśc pisemna, przy czym w całej swojej karierze jak
        na razie miałam zadana do domu jedną pracę pisemną- list o wakacjach. Rozmowa
        po portugalsku na zajęciach odbyła się może łącznie 5 razy więc części ustnej
        też się boję.
        Pozdrawiam.
        • irlaaa Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 29.12.04, 13:19
          polecam strone: www.lekcje.pl (trzeba zaznaczyc województwo, poziom języka)
          sa tam oferty osób uczących portugalskiego w wwie.
          pozdrawiam,
          Irla
          • inecita Re: HISZPAŃSKI korki chętnie za PORTUGALSKI 29.12.04, 15:21
            no taaaak ale pewnie tam są tylko płatne oferty o intercambio nie ma co marzyć :
            (
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka