Dodaj do ulubionych

Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-pilne

02.06.07, 15:26
Czy ktoś z Was orientuje się, czy w tych okolicach są hurtownie z chińskim
towarem. Znam takowe w okolicach Napoli i Catanii, ale to ciut za daleko, jak
na obecną chwilkę :-(
Są też w Prato, ale to też daleko, ech...

Proszę o pomoc, za co z góry dziękuję :-)
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-p 02.06.07, 16:36
      Jest cos takiego, w Padwie:
      www.metronews.it/det.php?id=106672&fid=adnk_id
      • socka2 Re: Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-p 02.06.07, 22:51
        a te kolo Neapolu to gdzie sa, jesli mozna wiedziec?

Lin, Ty jestes specjalistka od netu :)
        • linn_linn Re: Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-p 03.06.07, 08:59
          Nola, najwieksze hurtownie w Europie. Nie tylko chinskie.
          • socka2 Re: Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-p 03.06.07, 14:21
            bylam w noli, w tzw. cis i nie widzialam tam chinszczyzny. a moze to nie o to
            chodzi? jakies inne miejsce w noli? Linn, pls :)
            • linn_linn Re: Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-p 03.06.07, 17:19
              Ja nie bylam, ale wydaje mi sie, ze teraz kroluje glownie chinszczyzna. Pewnie
              i tam jest. Nic innego wiekszego chyba nie ma.
    • dagle Re: Czy są chińskie hurtownie w okolicy Wenecji-p 04.06.07, 09:28
      Dzięki za pomoc.
      Nie wyraziłam się precyzyjnie, nie chodzi mi o ogromne hale, tylko o sklepy,
      gdzie Chińczycy sprzedają "swój" towar. W Neapolu takie sklepy są koło dworca,
      Piazza Garibaldi, w Catani też są koło dworca.
      Sklepy włoskie "oddają" Chinczykom super atrakcyjne lokale. Tylko nie wiem, czy
      w Wenecji, tak urokliwym mieście Chińczycy "opanowali" centrum miasta koło
      dworca ;-)
      • linn_linn Re: Chinatown Venezia 04.06.07, 10:10
        Faktycznie. Hurtownia to hurtownia. Wiem tylko, ze sklepy te maja na ogol
        ogromne czerwone lampiony. Z netu wychodzi, ze jest to tzw. zona Paolo Sarpi.
        www.corriere.it/vivimilano/a_tavola/articoli/2005/10_Ottobre/26/veneta.shtml
        Jesli chodzi o towary chinskie, nie ma problemu. Wprost przeciwnie: trudno
        znalezc cos, co nie byloby pochodzenia chinskiego. Na bazarach sprzedawane sa
        èprawie wylacznie ubrania chinskie / nie zawsze jest to widoczne, ale tak
        jest /.
        • justyna158 Re: Chinatown Venezia 04.06.07, 13:24
          zona Paolo Sarpi jest w Mediolanie
          • linn_linn Re: Chinatown Venezia 04.06.07, 13:41
            A wiesz ze mialam watpliwosci i 2 razy czytalma poczatek artykulu... W takim
            razie trzeba wrzucic w google'a venezia i chinatown, a potem przesledzic
            dokladnie tresc.
            • dagle Re: Chinatown Venezia 04.06.07, 15:53
              dokładnie tak!
              chodzi mi o sklepy z czerwonymi lampionami :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka