storima 05.04.06, 01:21 Zamkniętymi oczyma Dotykiem rzęsy Odnajduje szept twoich ust Opowiadasz mi o Rozkwitłych wilgocią twych warg Wielobarwnych kwiatach Zadziwienie Smaku twych ust, A może Falujących oddechem Twego szeptu płatków? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
storima Przy Mlecznej Drodze 05.04.06, 20:56 Jestem Scieżką na której Garstkami Zbierasz światełka Gwiazd Przy Mlecznej Drodze Sprowadzasz mnie Na Ziemię Szepcząc Niebiańską łódką Jest Nasze Ciało Odpowiedz Link
storima Re: Przy Mlecznej Drodze 05.04.06, 23:30 Zrywamy się do biegu Brzegiem muskających fal Powiekami Rozchylamy raz po raz Ściany rzęsistego deszczu Wbieglibyśmy Pod parasol słońca Lecz przewrotność Wody i miękkiego Jak puch piasku Uwiodła nas w bezruchu Naszych oczu Lustrami Zadziwienia Garstkami Okryłaś me uszy Wsłuchuję się Jak w morskie Muszli w dzieciństwie Przenikam tobą Oceany Stojąc Na plaży Po kostki w piaskowym Mule Pada deszcz Odpowiedz Link
storima jest niebem pokój 06.04.06, 03:02 Slizgajace się Promieniami ulicznej lampy Liście Opadają pod naszym oknem Wiatr pędzelkami Deszczu Szybuje Na szybie Smugami gwiazd Okno nocną podróży jest niebem Pokój Naszym latającym spodkiem Kłębuszkiem ciał Rozwijanych ściegów Od lat Od lat Od lat Jesienna noc Deszcz ustał Bezlistne drzewo Za oknem Odpowiedz Link
storima Źdźbłem trawy 06.04.06, 03:19 Piszesz do mnie Rozgrzanym słońcem Źdźbłem trawy List Bujasz mnie literą Tą pierwszą Źdźbłem trawy Kropkę wykrzyknika Zakreślasz wokół Pępuszka Przewija sie lato Latami A ty dalej piszesz do mnie Twój list Źdźbłem wiosennej trawy Odpowiedz Link
storima Przy oknie 06.04.06, 03:46 Mozaiki Pocałunkow W mroźną zimę Firanką Wikłaną Oddechem na zmarzniętej szybie Odpowiedz Link
storima Oddechem wstrzymanego gestu 06.04.06, 13:14 Twarze lustrem Zadziwienia Kto kogo pierwszy dotknie W uchylające Wejrzenia Źrenice Nie możemy tak tylko na siebie patrzeć Powiedziałaś ujmując Dłoń Oddechem wstrzymanego Gestu Zaproszeniem Rozkładam się Układając Mozaikę Całunkiem Tobie Odpowiedz Link
storima Naprawiamy kosmiczne przeinaczenia 07.04.06, 14:14 Pojmuję Wierzchołek Mlecznej Drogi Opuszkami planet Dziękując, że Razem Naprawiamy Kosmiczne przeinaczenia Odpowiedz Link
storima Gody Jagody 07.04.06, 15:27 topolowy las kocem liści większych od naszych dłoni echem ody ja gody źrenice Odpowiedz Link
storima Jagody Gody 07.04.06, 15:37 Słoje drzewa Na okrągło się tulą Księżyc wije promieniami Gniazdo śnieżno złote w koronie Korzenie dyskretnie obejmują zmarzniętą Ziemię Odpowiedz Link
storima Ojciec prowadził mnie za rękę 07.04.06, 16:05 Tanczac oddechem Przy Mlecznej Drodze Przy Mlecznej Drodze jest niebem pokój Źdźbłem trawy Przy oknie Oddechem wstrzymanego gestu Naprawiamy kosmiczne przeinaczenia Ojciec prowadził mnie za rękę Odpowiedz Link
storima Pod parasolem, kalendarzem 07.04.06, 22:35 Pod parasolem Spaceruję Nocy Kalendarzem Dnia Odpowiedz Link
storima Zostanę u ciebie na zawsze 08.04.06, 17:01 Ojciec Przeprowadził mnie podwórkiem Masz być z powrotem w domu Przed drzwiami Kazał mi spojrzeć Na zegarek Jest godzina osiemnasta Z powrotem w domu Masz być za godzinę Obawiając się, że Zostanę u ciebie na zawsze Nie garb się Wcisnął dzwonek W drzwiach Otworzyła się Twoja mama Przyprowadziłem syna Na wizytę u jego Koleżanki z klasy Odpowiedz Link
storima Z jednym oswojonym duchem 08.04.06, 17:55 A czy ty umiesz bawić się w duchy? Bo ja się bawić w duchy już kiedyś przestałam. Przestałam kiedy jeden to mi dal się oswoić. Od wtedy nie bawię się już w duchy Z jednym oswojonym duchem. To prawda nie odrobił za mnie lekcji, Nie wyniósł śmieci, nie posprzątał pokoju, Nie przywrócił oczka z błękitnego guzika. Sama je przyszyłam mojemu misiowi. Odpowiedz Link
storima On zawsze mnie odkrył 09.04.06, 15:46 Właściwie to nie wiem po co on mi się Dał oswoić? Zresztą już go nie ma. Pewnie się zmęczył bo za często go prosiłam. Ale tylko, aby się ze mną pobawił. A wiesz w co najbardziej lubił się ze mną bawić? W chowanego. Tyle, ze nie była to Taka do końca zabawa. On zawsze mnie odkrył, a już ostatnim razem To tak się schował, ze do tej pory Nie potrafię go odnaleźć. Zresztą, przestałam Go szukać. A wiesz ja myślę, ze on się tak znudził. Bo mnie też się zabawa z duchem znudziła: Tylko w chowanego! Odpowiedz Link
storima On sobie ze mnie żarty robił 10.04.06, 14:07 Zresztą powiedziałam, ze to nieuczciwe. Niech lepiej się bawi z duchami. Bo duch przed duchem pewnie ukryć się potrafi na amen. A tak to on sobie ze mnie żarty robił. Wiesz, On chyba dalej sobie ze mnie żartuje. Pewnie myśli, ze ja go wciąż szukam. A ja Po prostu przestałam się z nim bawić. Powiem ci, ze może właśnie to jest inaczej. Ja się przed nim ukryłam i to on właśnie Mnie szuka. Chyba tak jest. Tak myślę mam racje. Chcesz się ze mną pobawić? Ja będę tym kim Jestem, a ty będziesz oswojonym duchem. Odpowiedz Link
storima Przy twojej mamie stał mój ojciec 10.04.06, 22:37 Założyłem czapkę Zaciągając ją Na oczy Czapka-niewidka Powiedziałem A ty tuliłaś me uszy Coraz to inną Z kolekcji twojej babci Muszlą Zgadnij-zagadka To ciuciubabka Którego zamkniętą W muszli słuchasz oceanu? Spokojnego Odpowiadałem Za każdym razem Podglądając Przez oczka Rozciągniętej czapki Twoje policzki Dwa pomarańczy słońca W otwierających się drzwiach Przy twojej mamie stał mój ojciec Godzina dziewiętnasta dziesięć Czapka-niewidka Straciła swą moc Bladoczerwony Jak ugotowany żywcem krab Śnieżnym podwórkiem Stąpałem Po dnach Naszych odkrywanych oceanów Ojciec prowadził mnie za rękę Ale był tak wysoki, że Jego głos ponad tafli Wyczarowanych fal W ogóle do mnie nie dochodził Garstkami Okryłaś me uszy Wsłuchuję się Jak w morskie Muszle w dzieciństwie Odpowiedz Link
storima Z kolekcji twojej babci 11.04.06, 00:21 Kulki, kulki, kulki Błyskają okiem Dziadek rozciąga na sznurku Kolorowe planety Jedna poręcz łóżka To początek mamy Druga poręcz łóżka To początek taty. Ty w środku zabawy Choć cię tam jeszcze nie ma Ja wymyśliłem Ciebie Bawiąc się Tymi to gwiazdami Kolorowe Kulki Zawieszone, dotknąć nauczony, mogłem Przesuwać je sobie dowolnie Układając obrazy Tych pierwszych w samotności Znaczeń To wszechświat A w nim Dziadek Pierwszym Panem Bogiem. Dziadek jest dziecięcy. Odpowiedz Link
storima Ty zobaczysz nocą 11.04.06, 17:00 Babcia zawsze pouczała Jak wychodzisz na dwór To nie turlaj się po trawie I nie ciekaj z gołą głowa Bo się zagorgolisz Czekaj, czekaj, masz tu słoik i dwa złote Za złotówkę barszczu przynieś Złotówka dla ciebie kupisz sobie coś Tam potem, a… weź butelki te po mleku I po schodkach zanieś, za ten zastaw Kup słoniny Nie masz przecież zalewajki Gdy w niej nie pływają skwarki! Reszta twoja, lecz uważaj Patrz na ręce ekspedientce Kiedy waży nie daj się jej Ochachmęcić ! (dzwoni dzwonek) Wszyscy Świeci, któż to? Pewnie Majloch, ta pijana wciąż cholera Albo ten co suchy chleb dla konia zbiera A to pan, z administracji… proszę, proszę się Rozpłaszczyć. O, niech tu się pan powiesi. W przedpokoju. Proszę pana, ja do pana napisałam Na papierze tym, prośbowym Na temat cieknącej wody Proszę wejść do stołowego. Jesteś w końcu! Co tak długo Cię nie było!? Możeś poszedł ty na łąki? I tam kąpał się w cieplajce? Może gorzej, pocukrzyli cię koledzy Na jakiejś tam dziardze?! Czekaj, czekaj ty łobuzie Ty zobaczysz nocą We śnie wróci ta zła siła Bo nie słuchasz babci Już cię babok tam wysmera Na co czekasz? Zdejmuj buty Wkładaj chapcie… Odpowiedz Link
ritakavka Re: Ty zobaczysz nocą 11.04.06, 23:16 następnym razem radzę dodawać stopniowo utwory. taki nawał tekstów-wątków odstrasza, bo ma się wrażenie, że trzeba koniecznie przeczytać wszystkie, aby cokolwiek móc o nich powiedzieć. Odpowiedz Link
storima Re: Tanczac oddechem 12.04.06, 00:43 Troszke to nie roztropne tak wpasc w czyjs watek "nadmiarem komentarzy";) Tym bardziej, ze autorka o takowe jeszcze nie prosila;) Nim wiecej naruszylas fragmenty, odsuwajac calosc. O calosci pisze na tym oto watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10436&w=40139976 Klaniam sie, 100rima Odpowiedz Link
storima Re: Tanczac oddechem 12.04.06, 19:09 Tak to bywa, ze publicznosc czasami przerywa przedstawienie;) Nic w tym zlego, ot taka teatralna rowniez i tradycja. Dopisze wiec jedynie slow kilka, popartych obrazem;) Odpowiedz Link
storima Balowa suknia pudru 12.04.06, 19:18 Wchodze do szafy Zatrzymanych Oddechu Objec Dekoltow falujacych Sukien Wtulen Pieszczota Planet Balowa suknia pudru Sniadego dekoltu Subtelnego blekitu Makijazu zylek Wejrzenia dwojga Polodkrytych planet Poplyn Blekitnym sladem Dlonia Zdobedziesz planety Odkryjesz Oddanie Zawieszony W szafie romans Czasow mi nieznanych Okrytych sukniami Nie moich wspomnien Odczuc Tych samych Panny tancem wroza zmazpojscie www.hung-art.hu/kep/b/borsos/muvek/3balutan.jpg Odpowiedz Link
storima Romansu, ktory trwa do dzisiaj 13.04.06, 00:48 Zanika aromat rozu twarzy Karmin, koszenila Owczesne pudrowe pachnidla Pozostaly suszem Zapachow Jak na polkach przypraw Nieotwartych do dzis kuchniach Tak tutaj Pamiecia kosmetykow Wokol wiszacych w szafie Balowych z dekoltami Sukniach. To won wspomnienia tworzy tu obrazy Wstrzymanym zapisem zylek W zgieciach, rozgieciach sukni materialu Mapy gestow, mowy nia kiedys ubranego ciala Tam ukryly sie slowa, usciski, westchnienia Tam dotyk kochanka strzeze tajemnicy Romansu, ktory trwa do dzisiaj. Odpowiedz Link
storima Najcichszy szept 13.04.06, 01:11 Naukowcy twierdzą Każde wypowiedziane Na Ziemi słowo Zapisane jest na zawsze Gdzieś w otchłaniach Wszechświata Nawet najcichszy szept Wędruje sobie swą falą Odpowiedz Link