Dodaj do ulubionych

Baseball wśród palantów

IP: *.dolsat.pl 15.04.09, 15:06
Taki typowy blogowy artykuł. Ja mam nieco inne odczucia o baseballu, meczach, etc. Sam sport kocham, a mecze i kibice to różnie z nimi bywa. Wiadomo Amerykanie podobni jak opisano, ale nie jest tak, że nikogo nie obchodzi mecz. Noi nie zapominajmy, że meczy w sezonie regularnym jest 162.

Mimo wszystko uważam, że najlepiej wypadający kibice baseballowi to Japończycy. Przyśpiewki idą non-stop.

Kocham baseball właśnie za brak agresji, to rodzinny sport. Ktoś kiedyś powiedział, że baseball stworzono dla dzieci, dorośli go tylko psują. I może coś w tym jest? Jeśli ktoś kiedyś grał w prawdziwy baseball (pro pałka, rękawica, piłka) to wie jaka to radocha.
Obserwuj wątek
    • yanfhowah Re: Baseball wśród palantów 03.05.09, 15:32
      Mialem okazjie ogladac mecz,i prosze mi wierzyc na trybunach siedizeli obok siebi ludzie przeciwnych druzyn,,zadnego ublizania a,,,,,nawet gratulowanie sobie nawzajem dobrej zagrywki,,,,,,PRZECIWNIKA,,,,,,GDZIE TO U NAS POROWNAC NA MECZU PILKI NOZNEJ?????????????????
    • Gość: bzdury Re: Baseball wśród palantów IP: *.szczecinek.vectranet.pl 03.05.09, 15:33
      bzdury
    • Gość: pawez Re: Baseball wśród palantów IP: *.CNet.Gawex.PL 03.05.09, 15:37
      Gdyby nie można było pić na meczach, to by nikt nie przyszedł oglądać tak niesamowicie nudnego sportu jakim jest baseball.
    • Gość: adisco Re: Baseball wśród palantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 15:41
      Ogladam regularnie dzięki ESPN America(nasn)... kibicuję White Sox i wbrew pozorom ta gra jest naprawde pasjonujaca, zwlaszcza gdy sie pare zlotych u buka postawi :) A co do piknikowej atmosfery to wlasnie tworzy ja system rozgrywek. Ponad 160 meczow w sezonie zasadniczym !! z tego naprawde waznych moze kilka... zreszta podbnie jest w NHL czy NBA, tak naprawde prawdziwa gra zaczyna sie w playofach. Ale polecam wszystkim, zasady gry sa proste wbrew temu co sie u nas mówi, kto chce ten pojmie szybko.
    • Gość: adisco Re: Baseball wśród palantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 15:43
      i jeszcze jedno... najlepiej w baseball graja Japonczycy i Koreanczycy :)
    • Gość: gustav mahler Re: Baseball wśród palantów IP: *.chello.pl 03.05.09, 15:51
      To jest dokładnie to - w Ameryce na baseballa i football chodzą grubasy z hotdogami, natomiast NBA ma zupełnie inną klientelę - klasa średnia, inteligencja, ludzie wykształceni. Dla nich liczy się sport a nie biwak
    • Gość: Philadelphia Re: Baseball wśród palantów IP: *.hsd1.pa.comcast.net 03.05.09, 16:11
      do Gustav Mahler: Twoje wyobrazenie o tej grze i o kibicach jest widac bardzo niskie... nie oceniaj kogos wedle jakis glupich stereotypow.

p.s. bardzo fajny jest rowniez softball (taka zenska wersja baseballa) polecam :))) rozni sie malymi szczegolami (w zaleznosci od ligi w jakiej sa rozgrywane zawody). Pozdrowionka dla wszystkich z Philadephi
    • Gość: miamiste Re: Baseball wśród palantów IP: *.mia.bellsouth.net 03.05.09, 16:21
      jesli palant idzie na mecz i oglada go siedzac tylem, patrzac na trybuny i pupy to wychodzi zalosny artykul.
    • Gość: gosc LA Re: Baseball wśród palantów IP: *.socal.res.rr.com 03.05.09, 17:06
      ja latam z Los Angeles do Bostonu na mecze Red Sox, za ktore na sezon zaplacilem 12 tys dolarow, Jestem fanem Red Sox,a ten pan ma male pojecie o baseballu, idzicie na Yankeesw NY to zobaczycie baseball, najgorzej jak zabieraja glos ludzie ktorzy nie maja o niczym pojecia
    • wowo5 Re: Baseball wśród palantów 03.05.09, 17:09
      Artykul napisal kompletny idiota, ktory tylko i wylacznie daje upust swoim stereotypom. Spotkalem w USA prawdziwych fanow baseballa, jakich w Polsce zadna dyscyplina sportu nie ma. Bylem na jednym meczu baseballa w zyciu. Bylem tez na wielu meczach polskiej I ligi pilki kopanej. Atmesfera na meczu beseballa byla sto razy lepsza. Na mecze przychodza ludzie calymi rodzinami i w zadnym przypadku nie bylo grozby, ze wybuchnie jakas bijatyka o co nietrudno na meczach w Polsce. Nie mowiac nawet o kwiecistym jezyku jakim posluguja sie kibice w Polsce w stosunku do USA. Trybuny w Polsce to nie miejsce dla rodziny. Chuliganstwo, wulgarnosc i pospolite chamstwo kroluja. W USA przychodza na mecze ojcowie z malymi dziecmi, mlode pary, dziadkowie, kobiety, caly przekroj spoleczenstwa. Nie zulia ale normalni ludzie przedstawiciele kazdej warstwy spolecznej. Nikt ci nie da w morde, bo kibicujesz obcej druzynie, o co w Polsce nie trudno. Ale jak kogos to nudzi to niech sie wybierze na stadion Legii w koszulce Widzewa. Rozrywka gwarantowana.
    • simha7 Re: Baseball wśród palantów 03.05.09, 17:12
      widac ze Mikołaj PALANT Kirschke nie ma zielonego pojecia o baseballu, a jak nie ma pojecia (za trudne reguly?) to trzeba skrytykowac, tak po polsku. ach, te kompleksy, he he he.
    • Gość: zawadzielex Re: Baseball wśród palantów IP: *.acn.waw.pl 03.05.09, 17:53
      nie ma to jak pójść na mecz dyscypliny o której się nic nie wie i na podstawie atmosfery na trybunach pisać bzdury i pogłębiać stereotypy. Tekst nadaje się co najwyżej na bloga a nie do Gazety!
    • Gość: zawadzielex Re: Baseball wśród palantów IP: *.acn.waw.pl 03.05.09, 17:56
      a prawdziwy baseball można zobaczyć w Polsce: pasikoniki.waw.pl
    • Gość: Californian Re: Baseball wśród palantów IP: *.socal.res.rr.com 03.05.09, 18:14
      I warto dodac ( to w kontescie ostatnie j debaty w Polsce czy mozna sprzedawac alkohol na imprezach sportowych) ze na zapleczach stadionu mozna kupic nie tylko cos do jedzenia i piwo ale jak ktos ma ochote to drinki wszelakiej masci i rodzaju. Dziwnym zbiegiem okolicznosci problemow nie ma . Ciekawe dlaczego?
    • Gość: HA! Re: Baseball wśród palantów IP: *.elk.net.pl 03.05.09, 18:52
      "ja sam wkrótce też wydoroślałem i pojąłem, że żaden sport nie może się równać z piłką nożną"
      jasne, tępy polaczku. Zamiast głupich czirliderek polactwo chodzi ogladac piłkę, czyli: nachlać się, pobić z policją i "wrogami", zdemolowac stadion i jego okolice oraz pociąg który podrózuje, pobic przpadkowych przechodnów.
    • cracovian Re: Baseball wśród palantów 03.05.09, 19:08
      Mocne!!! Mam nadzieje, ze wiza sie konczy - takiego nadetego smiecia tutaj juz nie potrzeba...
    • Gość: jh Re: Baseball wśród palantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 19:20
      change.menelgame.pl/change_please/2868344/
    • Gość: Gość Re: Baseball wśród palantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 19:44
      W zeszłym roku na Memorial Day byłem na meczu Mets w NYC jeszcze na starym stadionie. Notabene był to mecz właśnie z Florida Marlins. Aby opisać atmosferę meczu trzeba by użyć silni wobec tego co u nas określa się piknikiem. :) Generalnie nie miałem nic przeciwko temu bo jakimś zagorzałym kibicem nie jestem (zresztą trudno być kiedy Lech gra taką nędzę), ale w momencie kiedy podczas jeszcze czwartej lub piątej tury czyli jeszcze przed połową meczu kiedy Floryda wysoko prowadziła, to z miejscowych kibiców zostało nie więcej niż połowa. Zero dopingu, zero wsparcia, nic. Rozumiem że to nie był play-off ale przywiązanie amerykańskich kibiców do własnej drużyny ogranicza się właściwie do finansowania klubu poprzez kupowanie klubowych gadżetów i popcornu i piwa sprzedawanego przez klubowych vendorów. Co ciekawe w zamian nie wymagają nic, takie miałem wrażenie. Żadnych wyników, żadnych emocji, itp. Gwiazda Mets Reyes, który pewnie zarabia rocznie kilkanaście milionów $ grał taką nędzę, że w Europie byłby wygwizdywany na każdym kroku a tam zbierał oklaski.
      Być może rzeczywiście gdzieś tam w tlumie byli prawdziwi zagorzali kibice ale ja ich nie spotkałem. Natomiast na trybunach było mnóstwo przybyłej z prowincji młodzieży, spuszczonej ze smyczy a przez to przeraźliwie krzykliwej i ledwie słaniającej sie na nogach po kilku Bud-ach.
    • Gość: m Re: Baseball wśród palantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.09, 20:08
      Najzabawniejsze jest to, że ci szanowni koledzy, którzy wyżej opowiadają z zachwytem o wartościach rodzinnych, pokojowej atmosferze, kulturze, ciekawej grze itp. - chcą autora roznieść wyzwiskami i zadeptać jak typowe kibolstwo. Brawo :)))
    • Gość: z Re: Baseball wśród palantów IP: *.acn.waw.pl 03.05.09, 20:27
      Nie, najzabawniejsze jest to że pożal się boże dziennikarzyna wyzywa wszystkich kibiców baseballu od palantów pisząc chwytliwy artykuł pogłębiający stereotypy... Brawo :/
    • Gość: wrrrrrr Re: Baseball wśród palantów IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.05.09, 20:58
      nie widze niczego zlego,zeby mozna bylo pojsc na mecz i biwak w jednym.napije sie piwa, wezme rodzine, poogladam mecz i nie dostane wpierdziel!jaka w tym zbrodnia?
    • Gość: Panie Re: Baseball wśród palantów IP: *.chello.pl 03.05.09, 21:32
      Panie autor, sam jesteś palant...
    • Gość: BBQ Re: Baseball wśród palantów IP: *.uilenstede.casema.nl 03.05.09, 21:44
      Ale mozna tam bezkarnie powyzywac graczy od czarn_uchow, sk_synow i innych mniejszosci POD WARUNKIEM ze krzyczy sie po polsku.
    • Gość: autor Re: Baseball wśród palantów IP: *.chello.pl 03.05.09, 22:04
      proces dobrze oplacanej amerykanizacji Polski trwa ..i ma sie coraz lepiej ..wlacznie kazda stacje radiowa albo Tv. Pojdzcie do kina. Dobrze, ze teatr jeszcze sie jakos broni przed hamburgerami ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka