07.05.04, 17:20
Drodzy mieszkancy. Dzis albo jutro przyjezdza do mnie Pani ze schroniska w
Konstancinie (fundacja Sw. Franciszka), po pare rzeczy na rzecz schroniska.

Gdyby ktos sie chcial dolaczyc i oddac na rzecz schroniska cokolwiek tam ma,
to dajcie prosze znac na mojego majla. Moze po remoncie zostalo Wam kilka
zbednych plytek glazury, czy terakoty?

Ponizej wklejam link, z ktorego mozna sie dowiedziec co jest potrzebne,
oprocz karmy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=12458354&a=12482678
Przepraszam, jezeli odbierzecie tego posta jako nachalnego, ale bedzie
transport wiec a nuz ktos bedzie mial ochote sie przylaczyc.
Obserwuj wątek
    • brenya Re: Prosba 10.05.04, 10:42
      Ponawiam prosbe. Sprawa w dalszym ciagu aktualna (przez ten tydzien). Dziekuje
      tym, ktorzy zglosili sie do tej pory! smile
    • mtk3 Re: Prosba 10.05.04, 11:33
      Brenyu, jak mogę się z Tobą skontaktować? Czytałem, że potrzeba m.in. igieł do
      zastrzyków i kroplówek. Mam (co prawda niwiele) takich igieł i mogę je
      przekazać. Pozdrawiam.
      • brenya Re: Prosba 10.05.04, 12:15
        Napisalam do Ciebie na skrzynke. Dziekuje!
        • zz_beatka Re: Prosba 10.05.04, 14:22
          mam niepotrzebne posłanie dla psa, 1 miskę i moge kupić trochę karmy.
          • brenya Re: Prosba 10.05.04, 15:09
            Beatko. Bardzo dziekuje. Obawiam sie jednak, ze ten azyl w Konstancinie jest
            tylko dla kotow sad Nie wiem, czy koty nie wyczuja psa w poslaniu. Ale bardzo
            chetnie wezme smile Napisac do Ciebie na priva?
            • zz_beatka Re: Prosba 10.05.04, 15:42
              możesz napisać.
              • zz_beatka Re: Prosba 10.05.04, 15:44
                Myślałam, że chodzi o schronisko dla psów i kotów (o tej samej nazwie jest w
                okolicach Krakowa).
                Dla kotów też moge kupić karmę. I mam posłanko - budkę w której moje kocury nie
                chcą spać.
                • brenya Re: Prosba 10.05.04, 15:51
                  Napisalam do Ciebie. Bardzo sie ciesze! smile
    • brenya Re: Prosba 11.05.04, 13:09
      Drodzy Mieszkancy ZZ.

Serdecznie dziekuje wszystkim za odzew z jakim spotkal sie moj post. Bardzo sie
      ciesze, ze fajni z Was ludzie smile

Chcialam tylko powiedziec, ze sprawa bedzie aktualna do jutra do godziny ok.
      21, wiec gdyby ktos jeszcze chcial sie podlaczyc, a mysli, ze juz za pozno, to
      nic bardziej mylnego - bardzo prosze o kontakt smile Podaje tez jeszcze raz co sie
      moze przydac.

Potrzebujemy:
      pokarmu dla zwierząt (puszki, sucha karma, płatki owsiane, ryż, makaron)
      żarówek energooszczędnych
      trocin do kuwet
      plastikowych misek na jedzenie dla kotów
      kuwet lub dużych plastikowych misek, które mogą kuwety zastąpić
      pojemników z plastiku do przechowywania leków, pożywienia, środków czystości
      (kosze, skrzynki z pokrywką lub bez)
      strzykawek i igieł jednorazowych (w bardzo dużej ilości) (każdej pojemności lub
      grubości ponieważ mniejsze wykorzystywane są do zastrzyków a większe do
      kroplówek)
      leków dla zwierząt (które np. zostają z kuracji Waszych zwierząt)
      siatki, płyt onduline, kątowników, desek do budowy wybiegu
      resztek wykładziny PCV (nieduże kawałki ok. 1 m x 0.5 m) do wyłożenia klatek w
      szpitaliku przeznaczonych dla chorych kotów
      starych szafek do wyposażenia pomieszczeń
      bawełnianych i wełnianych ubrań pociętych na szmatki do wyłożenia legowisk
      środków czystości: dezynfekcyjnych (Domestos itp), proszków do prania, płynów
      do mycia naczyń
      ścierek, mopów, mioteł
      gazet drukowanych na dobrze wchłaniającym papierze (np. Gazeta Wyborcza)
      ligniny, jednorazowych ręczników, papieru toaletowego
      • zz_beatka Re: Prosba 11.05.04, 14:30
        Część osób boi się ujawnić więc może postaw ze 2 kartony u ochrony gdzie ludzie
        mogą zostawić rzeczy dla schroniska.
        Może wtedy będzie większy odzew a gdyby każdy coś zostawił o wart. ok 3 zł to
        takie dary bardzo by pomogły na dłuższy czas (podejrzewam, że ok 1 -2 m-cy w
        zależności od liczby zwierząt przebywających w schronisku w końcu w obu
        budynkach jest ok 500 mieszkań). A 3 zł to naprawdę niedużo dla Waszej kieszeni
        i chyba każdego na to stać.

Zachęcam gorąco wszystkich wielbicieli zwierząt do pomocy skrzywdzonym i
        niechcianym zwierzaczkom.
        • brenya Re: Prosba 11.05.04, 15:48
          Beatko dziekuje za wsparcie.

Bralam pod uwage to, ze nie kazdy chce sie ujawnic, wiec uwaga do tych, ktorzy
          chcieliby pomoc, a "boja sie" rozpoznania - mozecie napisac do mnie spod innego
          nicka.

Zgodnie z sugestia Beatki postaram sie dzis takze zostawic u ochrony jakies
          pudlo (nieduze, bo nie chcialabym naduzywac ich uprzejmosci), moze ktos sie
          dorzuci z jakims drobiazgiem? Zrobie to jednak dopiero pozniejszym wieczorem -
          spreparuje tez moze jakas "odezwe" do narodu i powiesze ja na szybce - moze
          przeczyta ktos kto nie czyta forum?

Nie licze oczywiscie na tony sprzetu, ale zachecam do przylaczenia sie do
          akcji. Rozejrzalam sie po swoim mieszkaniu - jest mnostwo rzeczy, ktore mnie
          sie nie przydaja, a komus moglyby bardzo.
    • brenya Podziekowania 13.05.04, 10:51
      Chcialabym jeszcze raz serdecznie podziekowac osobom, ktore przyczynily sie do
      tego, ze wczoraj Pani wolontariuszka zabrala do schroniska calkiem pokazna
      gorke roznych przydatnych rzeczy.

Szkoda troszke, ze akcja "pudlo przy ochronie" nie wypalila sad Do wczorajszego
      wieczora udalo mi sie zebrac... trzy paczki makaronu (podziekowania dla osoby,
      ktora makaron podarowala!). No coz, moze nastepnym razem bedzie lepiej smile

Pozdrawiam.
      • daniel_zab Re: Podziekowania 13.05.04, 16:49
        Szkoda,ze wczesniej nie wiedzialem. Nie za czesto zagladam na forum odkad
        zmienilo swoj status na "bezkrwawe potyczki slowne". Chetnie przylacze sie
        nastepnym razem, poniewaz mam w domu jeszcze kilka zabawek, sprzetu dla kotkow.
        Bardzo kochamy z zonka ladne zwierzaczki, jakimi sa kotki. Sami mamy jednego.
        Prosze o info przy ochronie nastepnym razem, bo znowu nie zajrze na czas.

Pozdro
        Danielos
        • brenya Re: Podziekowania 13.05.04, 16:57
          Danielu. Bardzo dziekuje. Bede o Tobie pamietac.

Co do akcji "pudlo" to nie tylko na forum byla informacja - powiesilam na
          szybie budki ochrony ogloszenie i wisialo ono przez 1.5 dnia i zadnego odzewu
          (jesli nie liczyc makaronu). Moze ludzie nie czytaja, albo patrza gdzie
          indziej...? np. na stojaca wode na placu zabaw smile

Nie powinnam tego mowic, oczywiscie, ale przyznam, ze jak na takie amerykanskie
          osiedle to sie w sumie zawiodlam sad Nawet ludzie z forum sie nie odezwali, poza
          malymi chlubnymi wyjatkami. Ale dobre i to smile
    • brenya Re: Prosba 14.05.04, 17:07
      Dla zainteresowanych podaje link, pod ktorym dowiecie sie, co udalo sie
      przekazac azylowi w konstancinie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=12629099
      PS. Mam nadzieje, ze akcja ta nie bedzie jednorazowa. Zainteresowani
      podlaczeniem sie pod nia w dalszym ciagu zapraszam do kontaktu ze mna. Jestem w
      kontakcie z Pania wolontariuszka i co jakis czas moze ona do nas podjechac,
      gdyby znalazly sie jeszcze jakies rzeczy do przekazania. Takze smialo sie
      odzywajcie! smile
    • brenya Re: Prosba 02.06.04, 21:39
      Drodzy Mieszkancy,

Dowiedzialam sie wlasnie, ze druga odslona akcji pomocy azylowi w Konstancinie
      wlasnie dobiega konca. Zostal jeszcze tydzien na to, aby zebrac niepotrzebne
      rzeczy i oddac je kociakom. Gdyby ktos chcial sie przylaczyc zapraszam na priva.

Niestety jestem ostatnio zabiegana, wiec nie dam rady wywiesic kartki przy
      ochronie. Niemniej jednak bede wdzieczna, gdyby ktos z Was chcialby sie
      przylaczyc.
      • zzdorka Re: Prosba 03.06.04, 09:19
        Czy jest jakies pudelko u ochrony?
        • brenya Re: Prosba 03.06.04, 12:16
          Dorko. Niestety nie ma, ale jestem pewna, ze mozna u Panow z ochrony zostawic
          to i owo gdzies w kacie - na pewno sie nie obraza, bo ostatnio podeszli do
          pomyslu bardzo pozytywnie smile
          • zzdorka Re: Prosba 03.06.04, 17:40
            To cosik podrzuce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka