18.06.05, 22:27
Mój mąż właśnie wrócił ze spaceru z psem i prosił, żebym napisała, że na
wysokości klatki III ZZI biegał sobie całkiem spory szczur (wielkości dwóch
pięści)...Brrrrrr...Trzeba założyć trutkę! Mam nadzieję, że zarządca ZZI
dogada się w tym względzie z zarządcą ZZII...
Obserwuj wątek
    • mooj Re: szczur!!! 19.06.05, 18:26
      trutki wyłozone
      może zwietrzały albo żywi się poza ZZ a tu na spacery przychodzi..
      a może survivalowiec?smile
      • zzja Re: szczur!!! 19.06.05, 23:18
        Chyba mu sie survival nie udal - jakis szczur lezy rozjechany od samego rana
        przed 1 klatka etapu B. Zarzadca go oczywiscie nie widzial, bo najwyrazniej nie
        pracuje w weekendy, choc pensje pobiera, no ale skoro KR B nie widzi w tym nic
        zlego, znaczy ze mu wolno.
        • zzdorka Re: szczur!!! 19.06.05, 23:32
          zzja napisał:

> Zarzadca go oczywiscie nie widzial, bo najwyrazniej nie
          > pracuje w weekendy,

bo nie pracuje NIGDY

> choc pensje pobiera,

i to niewąską

> no ale skoro KR B nie widzi w tym nic zlego, znaczy ze mu wolno.

NIE WOLNO!

Tylko nie mów, że nie zauważyłeś, że go chcemy odwołać.
        • zz138b Re: szczur!!! 20.06.05, 09:59
          KR B nie widzi w tym nic
          > zlego, znaczy ze mu wolno.

Bardzo rzadko zabieram głos w sprawie postów inych Osób ale to co napisano z
          zzja to albo nieznajomość sytuacji albo złośliwość.
          Zauważ prosze że Zarządca nie ma zaakceptowanego planu na 2005 a mimo to
          pobiera kaske ... i co Mu proponujesz zrobić ?
          Zarządca nie podał podstawy prawnej na jakiej to czyni wiec ja także popieram
          podanie sprawy do organów dyscyplinarnych - po to przeczołgaliśmy się przez dwa
          zebrania żeby miec to wszystko nagrane i podpisane.
          Mam nadzieję że poprzesz propozycję wyznaczenia wynagrodzenia łubińskiego na
          poz. 1 gr za 2005.
          pozdrawiam
          • zzja Re: szczur!!! 20.06.05, 20:17
            a jakze, zlosliwosc
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=25267164&a=25308974
            1. Marcinie, czy cos zrobiliscie w sprawie ewidentnego braku pracy zarzadcy i
            jego pracownikow w weekendy?
            2. Ma prawo wyplacac sobie kase, czy nie ma? Zadaje pytanie trzeci raz. W obu
            przypadkach rozwiazania sa proste. Tylko kiedy ktos je wprowadzi w zycie? W
            drugim przypadku nie ma co czekac na walne.

Ale to, ze nie podal podstawy prawnej, o niczym nie swiadczy. Ja tez nie znam
            podstawy prawnej, na jakiej sam otrzymuje pensje, pewnie, ze kodeks pracy, ale
            numerkami paragrafow nie rzuce z glowy.

• zzdorka Re: szczur!!! 21.06.05, 10:44
              zzja napisał:

> 1. Marcinie, czy cos zrobiliscie w sprawie ewidentnego braku pracy zarzadcy i
              > jego pracownikow w weekendy?

Może niepotrzebnie sie wypowiadam, skoro pytanie kierowane nie do mnie, ale
              wydaje mi się, ze dotyczy nas wszystkich.

Wydaje mi się ze praca naszego zarzadcy jest NASZĄ sprawą a nie Marcina. Choćby
              popatrzmy na zainteresowanie mieszkańców. Na zebraniach pojawia się około 50
              osób, z 300 mieszkań. Zainteresowanych jest może 100 osób. A reszta? Widocznie
              nie przeszkadza pozostałym mieszkańcom płacenie nierobowi.
              • robert28 Re: O wszystkim i o niczym 21.06.05, 11:09
                > Wydaje mi się ze praca naszego zarzadcy jest NASZĄ sprawą a nie Marcina.
                Choćby
                > popatrzmy na zainteresowanie mieszkańców. Na zebraniach pojawia się około 50
                > osób, z 300 mieszkań. Zainteresowanych jest może 100 osób. A reszta? Widocznie
                > nie przeszkadza pozostałym mieszkańcom płacenie nierobowi.

brawo Dorota. Należy uświadomić zzja że wg innych też jest nierobem który
                pyskuje na forum krytykując.Przecież te pomysły które podaje na forum może
                wprowadzać w życie,będąc członkiem wspólnoty ma obowiązek a nie przyjemność.Ale
                jak wróciłem do wypowiedzi zzja archiwalnych to jawi mi się jakiś wywrotowiec.
                • zzja Re: O wszystkim i o niczym 21.06.05, 21:41
                  E tam zaraz wywrotowiec. Zadnego przewrotu sie nie spodziewam.
                  Ale odpowiedzi na proste pytania wciaz brak.
                  Nie znam podstaw prawnych, nie wiem, ktore pomysly sa realne, nie mam niestety
                  czasu na ich sprawdzanie. A ktore pomysly mam sam realizowac? Zglaszanie przez
                  KRB propozycji dzialan na forum? Podpisanie uchwaly w imieniu 300 osob?
                  Wystapienie do sadu o zmiane zarzadcy? To akurat moge zrobic sam, tylko chyba
                  moglby sie wypowiedziec ktos z komisji, czy ma to sens, czy nie, bo wiecej
                  wiedza na ten temat (mam nadzieje).
                  Zdaje sobie sprawe, ze niepopularny bedzie poglad krytykujacy KRB, ktora walczy
                  o odwolanie zarzadcy, co duza liczba uczestnikow forum zdaje sie popierac. Ale
                  chaotyczne dzialania prowadza donikad.
                  Kochani, czy moglibyscie nie rezygnowac z notariusza zarzadcy, tylko sprowadzic
                  rezerwowego, skoro mu nie ufacie, sprawdzic cos zanim sie wypowiecie
                  autorytarnie, zeby potem nie sugerowac czegos wrecz przeciwnego (vide
                  niekonieczna obecnosc notariusza do odwolania zarzadcy), wiecej przewidywac,
                  albo zaproponowac przynajmniej zrzutke na kogos kto sie zna na tym segmencie
                  prawa, pretty please? No nie wiem, jak to napisac, zeby nie zabrzmialo
                  krytycznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka