Dodaj do ulubionych

Dwie lale na Opelku!

05.12.05, 09:41
Jak Wam się podobał sobotni nocny koncert pań z lokalu w budynku B? Mnie
korciło żeby cisnąć w opelka doniczką - bo i tak nie zauważyły by uszkodzeń,
skoro zapadnięty dach opelka tez im nie przeszkadzał. Dzwonilismy do ochrony,
ale podobno została juz wezwana policja i ochrona - policji jakos nie
widziałam! Przyznam, że dawno takich idiotek nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • lemurka3 Re: Dwie lale na Opelku! 05.12.05, 09:42
      Acha, moze pan z komisji rewizycjnej - ten ktory zrobił lalom fotki
      cyfróweczką - wrzuci fotki na FTPa, chętnie będę podziwiać lale jescze raz.
      • rkozlo Re: Dwie lale na Opelku! 05.12.05, 09:54
        Słyszałem, ale nie miałem "przyjemności" widzieć tego spektaklu., może
        rzuciłbyś więcej szczegółów.
        • lemurka3 Re: Dwie lale na Opelku! 05.12.05, 10:40
          Wszystko zaczęło się od głośnej imprezy w 3 klatce, następnie 2 panienki wyszły
          na dwór, rozkręciły radyjko, jeździły po osiedlu, następnie stanęły centralnie
          pod wejsciem do 3 i 4 klatki, otworzyły szybki i zaczęła sie impreza na dachu -
          panienki weszły na dach samochodu i darły za przeproszeniem mordy aż ochrona
          ściągnęła je z tego dachu i generalnie uciszyła całą imprezę. Jednym zdaniem
          po raz kolejny chołota wyrwała ze snu pół osiedla.
          • dziewczyna.zorro Re: Dwie lale na Opelku! 05.12.05, 21:01
            Tak, dwie kretynki, darły paszcze wgniatając jednocześnie dach swojego Opelka.
            Musiałam wstać na drugi dzień do pracy o 5 rano,w pracy przez dziesięć godzin
            klęłam te dwie rąbnięte lalunie!!
            • zz_marcin Re: Dwie lale na Opelku! 05.12.05, 22:16
              Przemilczę co działo się na parterze w III klatce przed windą, bo chyba lepiej
              nie opisywać. Chętnie poznam numer mieszkania gdzie była impreza.
      • areksz24 Re: Dwie lale na Opelku! 05.12.05, 23:36
        > Acha, moze pan z komisji rewizycjnej - ten ktory zrobił lalom fotki
        > cyfróweczką - wrzuci fotki na FTPa, chętnie będę podziwiać lale jescze raz.

Są nie tylko fotki, ale nawet cały film smile Dziewczyny się jednak trochę
        speszyły obecnością aparatu, a chyba jedna lalunia była "niedopita", bo nie
        chciała buźki zaprezentować tylko się wstydliwie za koleżanką chowała. Druga
        natomiast była zdecydowanie "wypita", bo oświadczyła, że "jest prawnikiem i
        żąda praw autorskich do nagrania z jej występem na dachu Opla Astry III
        hatchback, kolor czarny, nr.rej. WD49937" (który nomen omen parkuje non-stop to
        dla miejscach dla gości, to znowu w miejscach niedozwolonych (koperty itp.) po
        osiedlu...)

Pozdrawiam,
        Arek
        • zzrobert Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 08:50
          Jak rozumiem niestety policja nie dotarła z badaniem poziomu krwi w alkoholu?
          Po występie wróciły do domu czy pojechały kogoś rozjechać na mieście?
        • przemek.c Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 09:28
          W takim razie prosiemy o udostępnienie filmiku, choćby na FTP-ie sprayowym,
          wielce prosiemy... smile
          • dziewczyna.zorro Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 10:53
            Tak, prosimy o umieszczenie zdjęć!
            • lemurka3 Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 13:14
              No właśnie żałuję że policja nie dotarła bo te idiotki jeździły przez jakis
              czas po osiedlu - mogliby je zamknąć za prowadzenie pod wpływem C2H5OH wink)
              Przyłączam się do prośby o fotki i filmik - mozna wrzucic na FTP do katalogu
              filmiki wink)
              • areksz24 Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 15:33
                Proszę bardzo.

Pozdrawiam,
                Arek
                • ineska222 Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 18:31
                  no niezla ta prawniczka hehehehhe/
                • lemurka3 Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 19:35
                  Panie Arku dziękujemy!! wink
                  Uwielbiam prawniczkę!! Niestety rola drugoplanowa wypadła nieco gorzej.
                  • dziewczyna.zorro Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 21:39
                    Gdzie można obejrzeć?...chyba się nie znam sad
                    • dziewczyna.zorro Re: Dwie lale na Opelku! 06.12.05, 22:11
                      u mnie nic nie działa sad(
                      • zzrobert Dajcie linka pliiiiiis 06.12.05, 22:49
                        Też chce obejrzeć.
                        • dziewczyna.zorro Re: Dajcie linka pliiiiiis 06.12.05, 22:53
                          No właśnie, jakiegoś linka byście zapodali..
                          • przemek.c Re: Dajcie linka pliiiiiis 07.12.05, 00:09
                            Jest na serwerze FTP Spray-a.
                            • dziewczyna.zorro Re: Dajcie linka pliiiiiis 07.12.05, 00:19
                              U mnie, niestety, nie działa...
                              • przemek.c Re: Dajcie linka pliiiiiis 07.12.05, 09:40
                                dziewczyna.zorro napisała:

> U mnie, niestety, nie działa...

Bo to działa tylko jak się ma internet w sprayu (i fawkulce wink)) )
                                • feliciter Re: Dajcie linka pliiiiiis 07.12.05, 20:00
                                  ftp://serwer-brodno.SPRAY.net.pl/
                                • dziewczyna.zorro Re: Dajcie linka pliiiiiis 07.12.05, 23:03
                                  Wiem, dlatego mówię, że nie działa.. fafkulców też nie mam...
                                  • przemek.c Re: Dajcie linka pliiiiiis 08.12.05, 09:51
                                    1. Łotwieramy Internet Explorera
                                    2. Klikamy w Tools -> Internet Options -> zakładeczka Advanced -> i
                                    zaznaczamy "Enable folder view for FTP sites"
                                    3. Wpisujemy w adres przeglądarki "ftp://serwer-brodno.spray.net.pl"
                                    4. Gdy nas zapyta o autoryzację, podajemy użytkownika "spray" i hasło "spray"

No musi banglać, nawet bez fafkulców.

Proszę wybaczyć angielszczyznę, nie dysponuję polską wersją winzgrozy.
                                    • wojbud Re: Dajcie linka pliiiiiis 08.12.05, 11:33
                                      A można prosić chodziaż foty na priva? Ciekawość...
                                      • przemek.c Re: Dajcie linka pliiiiiis 08.12.05, 11:40
                                        wojbud napisał:

> A można prosić chodziaż foty na priva? Ciekawość...

Nie ja robiłem "dokumentację", więc nie będę się rządził cudzą własnością.
                                        Molestujcie Arka, może gdzieś to zamieści. wink
                                        • zzdorka Re: Dajcie linka pliiiiiis 08.12.05, 12:24
                                          No co za dyskryminacja!! Ja też chcę pooglądać a tylko z racji Malnetu nie mogę?
                                          A buuuuuu.

Przemku. Poproszę bardzo o zapukanie wieczorkiem z filmikiem smile
                                          • zzrobert Re: Dajcie linka pliiiiiis 08.12.05, 13:34
                                            daj pół smile
                                          • przemek.c Re: Dajcie linka pliiiiiis 08.12.05, 14:24
                                            zzdorka napisała:

> No co za dyskryminacja!! Ja też chcę pooglądać a tylko z racji Malnetu nie
                                            mogę
                                            > ?
                                            > A buuuuuu.
                                            >
                                            > Przemku. Poproszę bardzo o zapukanie wieczorkiem z filmikiem smile

A nie można. Spray widać wprowadził zasady, które mają na celu ograniczenie
                                            dostępu wyłącznie do swoich klientów (nie dziwię im się, hehe smile ) . Co więcej,
                                            o ile się nie mylę, a nie byłem zbytnio namolny w eksperymentowaniu, z kilku
                                            serwerów FTP, które Spray posiada, klienci mają dostęp tylko do jednego,
                                            dedykowanego dla danego obszaru.

Przy okazji, spotkałem ostatnio panów z Malnetu, pytali, jak się sprawuje
                                            konkurencja. Z przykrością stwierdziłem, że o niebo lepiej wink)
                                          • kormoran999 moze zalozcie sobie forum pod nazwą 09.12.05, 16:56
                                            "Zielone Zacisze_Big Brother" i tam będziecie się wymieniac linkami zdjeciami
                                            opowiesciami kto kogo i z kim?
                                            • zz_marcin Re: moze zalozcie sobie forum pod nazwą 09.12.05, 17:11
                                              Kto i gdzie napisał, że na tym forum ma nie być plotek?
                                              Nie odpowiada Ci to, że ludzie opisują określone sytuacje - opuść to forum.
                                              Istnieje ono w tej formie od 2,5 roku i naprawdę nie potrzebujemy
                                              rewolucjonisty. Jeśli mierzi się opisywanie na forum codziennosci - nie czytaj,
                                              a przynajmniej poskrom regulowanie stałych bywalców. To Ty tu doszedłeś, a nie
                                              przyszliśmy do Ciebie.
                                              pozdr.
                                              • kormoran999 Prawo przede wszystkim 09.12.05, 17:26
                                                powiem tak zz_marcin. gdyby sprawa trafiła na mnie a nie te "oplowe lale", to
                                                wlasnie pare osob stad czekaloby na wezwania za rozpowszechnianie zdjec i
                                                filmow z moim udzialem. bo od karania i potepiania sa sady a nie kapturowe
                                                forum. "Oplowym lalom" nalezy sie kara za pijackie wybryki i zaklocanie ciszy.
                                                Zdjecie mozna zlozyc na policji. Jak ktos ma ochote na plotki to niech sie
                                                wymieni mailem, telefonem, albo adresem. Forum jest powszechnie dostepne i
                                                ferowanie wyrokow, obmawianie i ploty to nie jest sprawa tylko tych paru osob,
                                                ktore tu proszą o linki albo wskazuja adres kogos kto nie wyrzucil smieci. To
                                                jest rowniez sprawa tych ktorzy obmawiani nie wiedza o tym, ze ktos ich obmawia
                                                podaje ich dane wymienia sie filmikami czy zdjeciami o "zlych sasiadach".
                                                Pomyśl o tym wieczorem przy kolacji czy wszystko jest ok, a nie sugeruj mi ze
                                                jak sie nie podoba to moge nie czytac. Fajny pomysł na forum - a takim jest
                                                forum osiedlowe - tym bardziej zobowiazuje.
                                                • zziilokatorka Re: Nie strasz bo się z.... 09.12.05, 17:44
                                                  >powiem tak zz_marcin. gdyby sprawa trafiła na mnie a nie te "oplowe lale", to
                                                  >wlasnie pare osob stad czekaloby na wezwania za rozpowszechnianie zdjec i
                                                  >filmow z moim udzialem. bo od karania i potepiania sa sady a nie kapturowe

spróbuj a się przekonasz i zdjęcia i filmik a także numery samochodu/jeśli
                                                  takowy masz/ukażą się na forum i możemy się sądzić do usranej śmierci. A te
                                                  pijane wywłoki już nieraz zakłóciły spokój i się wylało!!!!!!!Ludzie mają prawo
                                                  do wypoczynku więc powiedzieli dość.A na policję? kpisz czy o drogę pytasz.
                                                  • kormoran999 uważaj bo Ci żyłka pęknie 09.12.05, 17:59
                                                    nie sadzilibysmy sie do smierci tylko jakies plus minus 4 miesiacesmile i Cie nie
                                                    strasze bo strach pieknosci szkodzi a ja ani jej grama Ci nie chce zabrac.
                                                    Proste stwierdzenie faktu. Moze zbierzcie sie w pare osob i pojdzcie
                                                    do "oplowych lal" porozmawiac? że wam przeszkadzaja co? Albo proponuje kup
                                                    kalasznikowa i strzelaj do tych co Ci przeszkadzaja skoro policja nie pomoze.
                                                    albo chociaz kij bejsbolowy. Bo mi policja nie chce pomoc a dlaczego nie chce
                                                    pomoc? bo ja wiem ze nie chce, tak?
                                                  • wojbud Re: uważaj bo Ci żyłka pęknie 13.12.05, 09:05
                                                    Syneczku! Znasz problem lokalu 230? Chyba nie, bo wszystkie twoje rady w tym
                                                    przypadku sie nie sprawdziły. Życia nie znasz młody człowieku. A kojarzysz
                                                    lincz we Włodowie? Dlaczego oni nie porozmawiali z panem , że im spokój zakłuca?
                                                  • przemek.c Re: uważaj bo Ci żyłka pęknie 13.12.05, 09:27
                                                    wojbud napisał:

> Syneczku! Znasz problem lokalu 230? Chyba nie, bo wszystkie twoje rady w tym
                                                    > przypadku sie nie sprawdziły. Życia nie znasz młody człowieku. A kojarzysz
                                                    > lincz we Włodowie? Dlaczego oni nie porozmawiali z panem , że im spokój
                                                    zakłuca
                                                    > ?

Cóż... Jeśli policja ma w nosie poczynania znajomków (?) spod 230, pozostaje
                                                    nam chyba walne... Pan Kaziński zapowiedział zwołanie zebrania na początku
                                                    przyszłego roku - co zatem stoi na przeszkodzie, by przegłosować uchwałę o
                                                    eksmisję bydła? Mamy teraz 1 głos na 1 lokal, więc zachodu z przeforsowaniem
                                                    uchwały będzie znacznie mniej, niż przy Łubińskim. A buractwo się zdziwi, jak
                                                    się im lokal zlicytuje i wypieprzy na bruk bez prawa do lokalu zastępczego.

Podstawa prawna? Art. 16 ustawy o własności lokali:

"Art. 16.

1. Jeżeli właściciel lokalu zalega długotrwale z zapłatą należnych od niego
                                                    opłat lub wykracza w sposób rażący lub uporczywy przeciwko obowiązującemu
                                                    porządkowi domowemu albo przez swoje niewłaściwe zachowanie czyni korzystanie z
                                                    innych lokali lub nieruchomości wspólnej uciążliwym, wspólnota mieszkaniowa
                                                    może w trybie procesu żądać sprzedaży lokalu w drodze licytacji na podstawie
                                                    przepisów Kodeksu postępowania cywilnego o egzekucji z nieruchomości.

2. Właścicielowi, którego lokal został sprzedany, nie przysługuje prawo do
                                                    lokalu zamiennego."

Na to nawet znajomości w policji nie pomogą.
                                                  • kormoran999 Re: uważaj bo Ci żyłka pęknie 13.12.05, 11:43
                                                    i to rozumiem. racjonalne prawne rozwiązanie problemu. tylko trzeba mieć na to
                                                    papiery. zgloszenia na policję. notatki ochrony etc.
                                                  • kormoran999 Re: uważaj bo Ci żyłka pęknie 13.12.05, 11:42
                                                    zakłóca pisze się przez o z kreskąsmile syneczkiem ani mlodym czlowiekiem nie
                                                    jestem (oczywiscie o mlodosci metrykalnej mówię). Porównywanie tej sprawy do
                                                    Włodowa jest cokolwiek demagogiczne. Nie ta skala problemu. A co do mojej
                                                    znajomości tematu czyli życia. Moglibyśmy podyskutować ale ani tu miejsce ani
                                                    czas. Wiem - z wlasnego doswiadczenia, szanowny Panie - w każdym razie że jak
                                                    się ma silną potrzebę żeby policja reagowała na problemy to policja zareaguje.
                                                    A jesli nie - jak Pan na 100% uważa - to na stadionie dziesieciolecia mozna
                                                    nabyc kalasznikowa i wystrzelac mieszkancow 230. A potem liczyc na wsparcie
                                                    ministra Ziobry. Może się Panu uda.
                                                  • zziilokatorka Re: uważaj bo Ci żyłka pęknie 13.12.05, 12:01
                                                    > A jesli nie - jak Pan na 100% uważa - to na stadionie dziesieciolecia mozna
                                                    > nabyc kalasznikowa i wystrzelac mieszkancow 230. A potem liczyc na wsparcie
                                                    > ministra Ziobry. Może się Panu uda.

a po co? wystarczy wynająć ukraińców.
                                                  • wojbud Re: uważaj bo Ci żyłka pęknie 13.12.05, 13:24
                                                    Nie sugeruj innym forumowiczom,ze optuje za takim rozwiazaniem. Zauwaz, ze ten
                                                    post to odpwiedz na skutecznosc dialogu z druga strona. W takich przypadkach
                                                    jest bezproduktywna. Poza tym policja z tego co widze, slysze dosc dobrze
                                                    (osobiscie) jest wzywana wiec silna potrzeba miekszancow zeby dzialala jest.

ps. wylaczylem polskie litery itd. poprawianie bledow odpusc sobie. tu nie o to
                                                    chyba chodzi Panie dokladny. mieles sie juz nie odzywac i opusc forum jak
                                                    prosil zalozyciel jak chcesz wszystkich pouczac. poradzimy sobie sami a
                                                    pozostalym zainteresowanym przyznaje racje i mam nadzieje, ze albo sie
                                                    lokatorzy zmienia albo zgodnie z prawem "wykesmitujemy ich".

Pozdrawiam pozostaych w niedoli.
                                                  • kormoran999 nerwy są złym doradcą i prowadzą do nadciśnienia 13.12.05, 13:50
                                                    dyskutuję a nie pouczam. za poprawienie błędu spodziewałem się podziękowania a
                                                    tu taka przykrość. to czy będę korzystał z powszechnego forum pozostawmy do
                                                    mojej decyzji. Pan nie musi ze mna rozmawiać. Stracę wyjątkową przyjemność ale
                                                    spróbuję jakoś z tym żyć. i na koniec ku pamięci: wezwanie policji to dopiero
                                                    początek. musimy spisywać numery policjantów, wymagać wpisania do zgłoszenia
                                                    konkretnych spraw, zgłaszać sprawę niezależnie na komendzie (im więcej zgłoszeń
                                                    tym lepiej), egzekwować zajęcie się sprawą (np. kierowanie zażalenia instancję
                                                    wyżej w policji za brak reakcji albo opieszałość), wymagać
                                                    wizyty "wychowawczej" dzielnicowego w mieszkaniu feralnym i gromadzić
                                                    dokumenty. Pozdrawiam.
    • zz_marcin Re: Dwie lale na Opelku! 08.12.05, 15:23
      Jedna z pań na co dzień jest, że tak się wyrażę "nobliwa". No piękny występ,
      prawie tak wspaniały jak przed drzwiami od windy.
      • przemek.c Re: Dwie lale na Opelku! 08.12.05, 15:55
        zz_marcin napisał:

> Jedna z pań na co dzień jest, że tak się wyrażę "nobliwa". No piękny występ,
        > prawie tak wspaniały jak przed drzwiami od windy.

Oooo... A co się działo w tym temacie? smile
        • kormoran999 ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenujący 08.12.05, 16:12
          jak pewnie występ tych Pań. Jakieś kryjące się za nickami postacie
          prokuratorów, plotkarzy, ciekawskich, wsiowych gawędziarzy. "Czy ktoś zna numer
          mieszkania?". Bo co pójdziesz w nocy i napiszesz na drzwiach "Gupi kaowiec"
          (cyt. z Rejsu)? Ktoś zareagował. Przyszła ochrona i skonczyla szopke, tak? Tak
          było jak być powinno. W każdym miejscu na ziemi zdarzaja sie takie rzeczy. A tu
          prowincja u niektorych z butów wychodzi aż żal patrzeć. a już to domaganie sie
          zdjec i filmików to po prostu Koło Gospodyń Wiejskich z Kikucina.
          • zz_marcin Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 16:16
            kormoran999 napisał:

> Koło Gospodyń Wiejskich z Kikucina.

No miło, że promujesz rodzinne strony, ale co to ma do chęci pogadania sobie?
          • przemek.c Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 16:26
            Do mnie ta mowa? :o)
            • kormoran999 Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 16:36
              obgadywanie, filmiki, a kto a z kim a o ktorej a dlaczego a doniesc na niego a
              powiem o nim a jeden Pan to papierosa wyrzucil w trawe widzialem ale nie
              podszedlem bo lepiej napisac na forum i zganic moralnie i wyplenic zlo i
              paluchem adres udostepnic a ta to wraca w nocy a ten to ma samochod brudny a
              ten to caly czas w jednych spodniach slyszal pan ze ten spod 19 chodzi do
              knajpy i jak wraca to nuci pod nsem Miedzynarodowke a Ci to chodza do kosciola
              a ci mieli malucha a teraz bmw to chyba sie do mafii zapisali. Atmosfera rodem
              z "małych miasteczek" Andrzeja Bursy (taki zapomniany poeta). I az sie chce
              powiedzieć za poetą "Mam w dupie małe miasteczka"
              • lukullus Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 16:39
                kormoran999 napisał:

> Atmosfera rodem z "małych miasteczek" Andrzeja Bursy (taki zapomniany poeta).
                I > az sie chce powiedzieć za poetą "Mam w dupie małe miasteczka"

A Ty myslisz, ze skad pochodzi 90% mieszkancow tego osiedla ?
                O malych miasteczkach piszmy ostroznie, bo wkrotce pojawia sie napisy w stylu
                Parczew rulez
              • przemek.c Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 16:51
                Jakiś strasznie znerwicowany jesteś. Wyluzuj, ziółek się napij... smile
                • kormoran999 Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 16:59
                  po prostu uswiadomilem sobie, że zamieszkałem tutaj i muszę się strzec bo nie
                  znam dnia ani godzinysmile)) a nuz mi sie zdarzy wrocic do domu w stanie po
                  spozyciu i z glupia frant zaspiewam sobie z tesknoty "Milosc Ci wszystko
                  wybaczy"? a nazajutrz w rozglosni osiedlowej uslysze glos znanego didzeja
                  Przemka C. - tak dzisiaj w nocy przez ponad 4 minuty spiewal mieszkaniec
                  naszego osiedla. Jesli ktos rozpozna glos niech do nas zadzwoni i powie co wie.
                  Wlasciciel glosu tez moze zadzwonic i zlozyc saokrytykesmile)))))
                  • przemek.c Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 23:04
                    No pewnie, zrobię Ci reklamę, nawet grosza za to nie wezmę. Wszak trzeba
                    promować talenty i robić reklamę osiedlu, czyli publikować wszystko, co odstaje
                    od tej przeraźliwie nudnej szarości smile)
              • zzrobert Re: ludzie! poziom tych rozmów jest równie żenują 08.12.05, 20:38
                To idź i powiedz sierotom po rozjechanych przez pijaka że są z małego
                miasteczka.
                Puknij się w głowę może się tam jakieś życie wreszcie wzbudzi.

Sąsiadki jeździły W STANIE NIETRZEŹWYM samochodem (jeśli były trzeźwe a tak się
                zachowywało to tym gorzej bo stale stwarzają zagrożenie).
                Wolę wiedzieć które to by móc zminimalizować ryzyko napotkania elementu na
                swojej drodze - zwłaszcza jak już wyjde z samochodu i będę się przemieszczał
                pieszo.
                • kormoran999 jakaz tragiczna wizja! 09.12.05, 14:09
                  sieroty placzace, samochody pijanych, ruja i poróbstwo. To jakies pandemonium
                  nie osiedlesmile po prostu wystarczy wyjsc, powiedziec ze przeszkadza a jak nie
                  pomoze wezwac policje. I KONIEC. a te gadki to prowincja głęboka.
        • zz_marcin Re: Dwie lale na Opelku! 08.12.05, 16:15
          Najpierw pani błagała pana, żeby jeszcze został, a potem tańczyła kujawiaczka
          wokół pana. Trochę jej ten kujawiaczek z zaśpiewem nie wychodził.
          • przemek.c Re: Dwie lale na Opelku! 08.12.05, 16:28
            Hehe... Zielono mi, zacisznie mi, wesoło mi... smile
            A niektórzy narzekają, że nudy i drętwota na osiedlu wink.
    • zzdorka Re: Dwie lale na Opelku! 09.12.05, 13:49
      Dodam, że opaniusie uskuteczniają życie ciekawszym na osiedlu od dwóch lat, i do
      tej pory nikt ich nie linczował. Jakoś podśpiewy, potupajki i większość
      wydarzeń osiedlowych jest przyjmowana bez komentarza. Widocznie teraz przesadziły.

I do wszystkich obrońców PIJANYCH LAL za kierownicą - mam nadzieję, że następnym
      razem zatańczą na dachu waszego opelka i rozjadą waszego ukochanego psa albo
      kota. Do naprawy państwa się nie rwe, ale włosy mi się jeżą na głowie, kiedy
      bagatelizuje się takie sprawy. Pijanemu kierowcy powinno się zabrać prawo jazdy
      i srogo ukarać. A lalunia poszła jedynie puszczać pawia do domu i jedyne
      konsekwencje jej zachowania to poranny ból głowy.
      • kormoran999 dramatyczne! juz sie boje! 09.12.05, 13:57
        po prostu ja w takich sytuacjach wychodze, prosze o zamkniecie sie, a jak ktos
        nie ma ochoty to prosze o interwencje tych ktorzy maja to robic. I nie opisuje
        na forach, nie podniecam sie tym ze ktos je nagral etc etc. A jak ktos ma
        ochote tanczyc na moim samochodzie to za ten taniec musi zaplacic chyba ze
        komus pozwole. Kropka.
        • zzdorka Re: dramatyczne! juz sie boje! 09.12.05, 14:10
          Lalunie lubią tańce połamańce odstawiać a ja się tym lubie podniecać. Czyli
          według Ciebie one są bardziej uprzywilejowane, rozumuję? A z jakiejż to przyczyny?

Przypuśćmy, że kocham w swoim moherku siedziec na balkonie i pstrykać fotki
          niegrzecznym sąsiadom, uwielbiam plotkować przy kawusi i podsłuchiwac sąsiadów.
          Jedyne na co swoim zachowaniem moge narazic sąsiada, to jego niezadowolenie.
          Nikogo tym nie zabiję. A pijany kierowca - owszem.

Czymże więc nasza dyskusja grozi, że tak bardzo Cię oburza? Dlaczego uważasz, że
          mam głaskać po główce osoby drastycznie łamiące prawo?

No, chybą, że panią prawnik prawo nie obowiązuje!

• kormoran999 Re: dramatyczne! juz sie boje! 09.12.05, 14:30
          albo udajesz albo jednak nie rozumiesz. Nikt ich nie broni. Po prostu nie lubie
          ludzi ktorych cala odwaga to wypowiedzi na forum, donoszenie na sasiadow i
          podniecanie sie tym co ktos nagral z sasiadami (jakimikolwiek)w roli glownej.
          • lemurka3 Re: dramatyczne! juz sie boje! 09.12.05, 15:09
            A jak twoim zdaniem powinna wyglądać odwaga? Myslisz że każdy z nas obudzony
            śpiewami pań wrzucił płaszczyk na piżamkę i wyruszył żeby nauczyc panie
            poządku. A tu co sobie pogadamy to nasze. Jak sie nie podoba nie czytaj. Może
            jednak dzięki temu wątkowi ktoś zareaguje szybciej zanim panie prawniczki
            wsiądą za kółko. Powiadomiona policja nie zjawiła się i trzeba zadać sobie
            pytanie dlaczego to olali. Nikt tu sensacji nie robi tylko to jest normalna
            dyskusja jak na temat Łubińskiego, wyrzucania śmieci obok pojemników,
            parkowania na osiedlu bla bla bla - temat jak temat! Ciekawe jakby te idiotki
            kogoś potrąciły...
            • dorocha Re: dramatyczne! juz sie boje! 09.12.05, 15:40
              Policja się zjawiła, niestety jakieś pół godziny po spektaklu uncertain
              • zzrobert Re: dramatyczne! juz sie boje! 12.12.05, 09:46
                I co w pół godziny wytrzeźwiały a film się wkręcił w kamerę?
                Ochrona doprowadziła funkcjonariuszy pod drzwi a wcześniej pokazała co i gdzie
                się działo? No chyba że znowu nikt nic nie widział a kamery ochronie ukradli.
                I się chłopaki na noc zamykają w budce bo się boją osiedlowych ratlerków.

• zzdorka Re: dramatyczne! juz sie boje! 11.12.05, 15:27
            kormoran999 napisał:

> Po prostu nie lubie
            > ludzi ktorych cala odwaga to wypowiedzi na forum, donoszenie na sasiadow i
            > podniecanie sie tym co ktos nagral z sasiadami (jakimikolwiek)w roli glownej.

A jakie masz choc blade pojęcie jaką odwagą wykazali się bywalcy forum, ze się
            tak stanowczo wypowiadasz? Pogadamy następnym razem, gdy Cie odważniaku spotkam
            pod drzwiami 230 podczas dyskusji z leżącym na podłodze mieszkańcem tegoż
            lokalu, wyzywającym policjantów.

Krew mnie zalewa, kiedy jedynie kilka osób [właśnie forumowiczów] reaguje na
            wybryki, a później osoby kompletnie niedoinformowane wypowiadają się jak to nic
            nie robimy, tylko narzekamy sobie na forum.

Idąc więc Twoją metodą dedukcji zapytuję: Dlaczego akurat Ty nie robisz nic,
            tylko sobie narzekasz na forum?

• kormoran999 Re: dramatyczne! juz sie boje! 11.12.05, 21:40
              ja zawsze reaguje jak mi cos przeszkadza i nigdy nie podniecam sie tym na lamach
              zadnych forow. kropka. jak bedzie mi potrzebne wsparcie Wspolnoty z powodu
              uciazliwosci sasiada, albo wsparcie sasiadow innych zwroce sie do nich z prosba
              o reakcje albo bycie swiadkiem. juz mi sie nie chce dyskutowac. bo to jak
              grochem o sciane.
        • hebioran Re: dramatyczne! juz sie boje! 28.12.05, 17:54
          sorki kolego ale od zwracania uwagi mieszkańcom nie jestes ty tylko ochrona
          ewentualnie policja. W dzisiejszych czasach nawet nie zauwazysz jak ktos np.
          pchnie cie nozem. Wez to pod uwagę.
          Uwazam ze kazda forma napietnowania - zgodna z prawem- jest sluszna. Jezeli
          ktos jest na tyle odwazny by spiewac na osiedlu, skakac po dachu, itd. to nie
          ma sie czego wstydzic jak pokaze sie film z jego udzialem.
          Trzeba sie liczyc z konsekwencjami.
          • kormoran999 Re: dramatyczne! juz sie boje! 28.12.05, 18:57
            kto mysli ze zyje w wiezieniu ten zyje w wiezieniu. tyle w temacie!
            • zzrobert Marzyciel lub raczej utopista. 28.12.05, 21:45
              Idź na mecz Legii z transparentem Widzew Pany, Legia Dziady.
              Zmieni Ci się punkt widzenia o ile jeszcze jakiś będziesz miał.
              • kormoran999 Re: Marzyciel lub raczej utopista. 29.12.05, 12:18
                jezeli sie boisz kup sobie dom w grójcu z dwoma rotweillerami i siatka pod
                pradem oraz kalasznikowem posd poduszka. Bedziesz w pelni bezpieczny.
                Porównanie na poziomie demagogii godnym polskich polityków. Dzieki takim jak Ty
                kiedys dostalem po pysku w tramwaju bo stanalem w obronie dziewczyny.
                Towarzystwo pasazerow patrzylo w szyby czy tam sie cos ciekawego nie dzieje. Bo
                jakby ktos zareagowal to moze by go jeszcze jakis chuligan uderzyl i by go
                bolalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka