Dodaj do ulubionych

Wentylacja - ekspertyza

20.02.06, 10:22
Wybaczcie, że zaczynam nowy wątek. W ostanim za dużo (jak dla mnie) było
sporów, a za mało konkretów. Pod koniec tygodnia umawiam się na wykonanie
ekspertyzy przez speców z PSW. Oczywiście za ekspertyze zaplace z własnej
kieszeni (prawdopodobnie kilkaset złotych). Z tą ekspertyzą zamierzam dopiero
wejść na drogę prawną z Turretem. Moje pytanie, czy ktoś jeszcze jest
zainteresowany wykonaniem takiej ekspertyzy?? Być może uda mi się
wynegocjować lepsze warunki cenowe przy większej liczbie chętnych. Mieszkam w
etapie C, klatka VII. Pozdrawiam. Maria.
Obserwuj wątek
    • zz138b Re: Wentylacja - ekspertyza 20.02.06, 11:52
      ja, po poznaniu bliższych warunków, chetnie
      Marcin
    • zzola Re: Wentylacja - ekspertyza 20.02.06, 20:21
      Wyjaśnij co oznacza skrót PSW ? I wyjasnij co chcesz badać tzn jak bedzie
      brzmiało zlecenie.
      • mitaka Re: Wentylacja - ekspertyza 20.02.06, 21:49
        również proszę o informację - może być na priv
        • pibrokmarys Re: Wentylacja - ekspertyza 21.02.06, 09:29
          Chodzi o Polskie Stowarzyszenie Wentyalcja. Ekspertyza ma dotyczyć
          nieprawidłowego działania wentylacji w moim mieszkaniu, a dokładnie chodzi o
          potwierdzenie występowania ciągu wstecznego w kanałach wentylacyjnych. Z tą
          ekspertyzą zamierzam wystąpić na drogę prawną przeciwko Turret.
          • zzola Re: Wentylacja - ekspertyza 21.02.06, 12:05
            Przeciez juz tu wyjaśniano że PSW jest zrzeszeniem producentów urządzeń
            wentylacyjnych.Zajmuje sie min promocja różnych urządzeń np klimatyzacyjnych
            itp Nie jest jednostką badawczą z uprawnieniami do wydawania
            autorytatywnych i wiarygodnych opinii.Takie opinie, aby były uznawane np w
            sadzie, wydaje Instytut Techniki Budowlanej ,Stowarzyszenie Inżynierów
            Wentylacji.... nazwy dokładnej nie znam mieści sie to w NOT na Czackiego,
            pewnie jeszcze jakies no Politechnika, Instytuty Wojskowe. A także osoby
            prywatne mające uprawnienia, wiedzę i doświadczenie w takich sprawach. Ty nie
            występuj o potwierdzenia występowania ciągu wstecznego / skąd takie
            nazewnictwo? / a wystap o zbadanie stanu wentylacji tzn czy jest wykonana
            prawidłowo i działa prawidłowo a nie badaj ciagi wsteczne bo to do niczego nie
            prowadzi.Znajdz takiego rzeczoznawcę / czy instytucję / pogadaj z nim, ustal
            cenę za jedna ekspertyzę, także ekspertyzę dla kilku mieszkań, Ustal z nimi
            ewentualne dalsze kroki i dopiero zabieraj w sprawie głos.A tak to zwołujesz
            chetnych nie wiadomo gdzie, nie wiadomo po co? Strasznie to dziecinnie wyglada
            • pibrokmarys ZZola 21.02.06, 13:58
              Jesteś najbardziej niesympatyczną i zarozumiałą osobą jak udziela się na tym
              forum, co ważniejsze nie pytana o zdanie czy komentarz. W swoim poscie nie
              proszę nikogo o skomentowanie tego co robię za słuszne lub nie. Twoje zdanie,
              ani to co TY byś zrobiła na moim miejscu nie ma dla mnie znaczenia. ZZOlu,
              bardzo Cię proszę - nie odpowiadaj na moje posty. Twój napuszony tonu jedynej
              nieomylnej jest nie do zniesienia.
              • lemurka3 Re: ZZola 21.02.06, 14:32
                Pibrokmarys, sprawdź czy na Wydziale Inzynierii Środowiska PW nie robią tego
                typu ekspertyz - może będzie taniej. Pozdrawiam
              • zzola Re: ZZola 21.02.06, 16:14
                Nie oczekujesz pibrokmarys odpowiedzi, jednak będzie. Szukasz chętnych do
                wspólnego badania sprawy nieskutecznej wentylacji. Zgoda. Potencjalnie jestem
                taka osobą. Stąd pytania.Okazuje się ze Ty jeszcze z nikim nie rozmawiałes,
                dokładnie nie wiesz gdzie i o co pytać.Po prostu skrzykujesz druzynę. Nie było
                moim celem korespondować z Tobą, jak celem było zwrócenie uwagi innym że to nie
                taka droga postepowania. Przestrzec ich.Ta drogę okresliłam jako dziecinadę.I
                tyle.A te Twoje wycieczki ad personam potwierdzają jeszcze to
                postępowanie.Straszysz sądem a w głębi ducha wiesz,że nie podejmiesz się
                takiego rozstrzygania ewentualnego sporu. A to dlatego ,że zgodziłaś sie na sąd
                arbitrażowy zamiast na powszechny. Sprawdz, ile by kosztowało Cię samo
                wniesienie tam sprawy.
                • przemek.c Re: ZZola 21.02.06, 16:31
                  Więc przejmij pałeczkę i - cytując Smolenia - "zrób to sam, jak żeś taki
                  Słodowy". smile

Do dzieła, Olu! Zrób to tak, by miało i ręce, i nogi, i może jeszcze na
                  korpusik wystarczy.
              • zzbarnaba Re: ZZola 21.02.06, 17:09
                pibrokmarys napisała:

> Jesteś najbardziej niesympatyczną i zarozumiałą osobą jak udziela się na tym
                > forum, co ważniejsze nie pytana o zdanie czy komentarz. W swoim poscie nie
                > proszę nikogo o skomentowanie tego co robię za słuszne lub nie. Twoje zdanie,
                > ani to co TY byś zrobiła na moim miejscu nie ma dla mnie znaczenia. ZZOlu,
                > bardzo Cię proszę - nie odpowiadaj na moje posty. Twój napuszony tonu jedynej
                > nieomylnej jest nie do zniesienia.

Widzę, że nie jestem odosobniony w moich sądach.
    • waha1 Re: Wentylacja - ekspertyza 21.02.06, 20:28
      Jestem zainteresowany, jesli sprawa jest aktualna prosze o kontakt na emaila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka