Dodaj do ulubionych

Progi zwalniajace

15.09.06, 16:53
po robotach SPECu czy kogos tam dostalismy na zakrecie nowy prog zwalniajacy

mam nadzieje ze to ostatni

swoja droga chetnie zabiore na przejazdzke po osiedlu z predkoscia 5 km/h Pana
Zarzadce i jego Administratorke, zrobimy pare rundek po osiedlu i zobaczymy
czy obiadek bedzie chcial dalej w brzuszku byc czy na mojej tapicerce

te progi nie pomagaja, kto chce sie rozpedzic i tak sie rozpedzi, wariaci nie
jezdza polonezami i na kilkunastu metrach potrafia sie mocno rozpedzic
popatrzcie jak motory jezdza bokiem - omijaja progi

zrzucmy sie jeszcze na drut kolczasty wokol ogrodzenia bo widzialam jak ktos
przechodzil przez plot od strony kanalka
Obserwuj wątek
    • przemek.c Re: Progi zwalniajace 15.09.06, 19:35
      Przepraszam, co ten post miał na celu...?
      • siunsi_a Re: Progi zwalniajace 15.09.06, 21:46
        > Przepraszam, co ten post miał na celu...?

wg mnie Iwona ma wysoką temperaturę,siedzi w domu i z nudów pisze
        niedorzeczności.Tylko tak jestem w stanie to wytłumaczyć.Jeżdżę i progi
        pokonuję powolutku,cieszę się że są.
        • przemek.c Re: Progi zwalniajace 15.09.06, 22:13
          Hmm... Coś w tym jest. Ja, poza progami, bym do listy zbędnych ograniczeń
          dorzucił pogotowie ratunkowe, policję i straż pożarną. W końcu ludzie umierają,
          złodzieje kradną, a pożary wybuchają, a człowiek jedynie ma kłopot, bo musi
          takim ustępować pierwszeństwa, gdy jadą na tym swoim głupim sygnale.... ;o)
        • waha1 Re: Progi zwalniajace 15.09.06, 22:19
          Prosba do mieszkancow A - zalatwcie ze swoim zarzadca wymiane progow. Te gumiane
          sa wyjatkowo beznadziejne nie wazne jak wolno sie jedzie i tak lupie na nich
          niemilosiernie. Zeby bylo jasne popieram istenienie progow ale takich jak u nas
          w etapie C. Na tych progach przy wolnej jezdzie nie ma efektu lupania. Jako
          mieszkaniec C chetnie popre partycypacje w kosztach przez nasza wspolnote
          takiej wymiany.
          • zz138b w obronie Iwony? 16.09.06, 20:23
            Warto pamietać, że dyskusja w sprawie progów bynajmniej nie przebiegała
            jednokierunkowo i nie wszyscy byli "za". Jednak progi są - tak zdecydował
            (zapewne po rozważeniu za i przeciw) Zarzadca i wpisano je do planu
            gospodarczego. Zaplacili za nie wszyscy: jeżdzący ostrożnie dali tyle samo z m2
            co jeżdzący "mniej ostroznie".
            I warto pamietac, że Ci jezdzacy ostroznie maja prawo kwestionowac zasadę,
            według której Przestrzegający przepisów (zasad dobrego wychowania czy
            bezpieczenstwa ruchu - do wyboru) płaca ekstra by Łamiacy przepisy (zasady ...)
            meli z tym trudności. (Przecież gdyby jakis Własciciel wybijał szyby to raczej
            ścigalibysmy Jego niz fundowali sobie wszyscy ekstraszklarza, za egzekwowanie
            opóźnionych naleznosci na rzecz Wspólnoty tez płaci będący w zwłoce a nie
            wszyscy po równo).

Nie wiem czy to miala na mysli Iwona ale warto o tym pamiętać.
            Pozdrawiam i proszę nie postrzegac tego jako głos za popieraniem "szalenstwa za
            kierownica" ale jako pytanie o zasady wydawania wspolnych środków.
            • mooj Re: w obronie Iwony? 16.09.06, 21:50
              traktując więc jako głos w sprawie zasad:
              nie zadecydował Zarządca i wpisano do planu /-ów
              ale wpisano do propzoycji planu i zadecydowała wspólnota
              tj pozytywnie zaopiniowała większość
              owszem - część myśląc, że wybiera progi inne niż te, które zostały wykonane
              (zgadzam się z wahą -kostkowe sa znacznie lepsze), czyli nie do końca świadomie

czy potrzebny jest dodatkowy? moim zdaniem jeden przydałby się, może zamiast a
              nie "kolejny"
              czy potrzebna jest uchwała o dodatkowym/przeniesieniu istniejącego?
              jeśli poniesione wydatki (łacznie z nowym/przeniesiem istniejącego) mieściłyby
              się w ramach uchwalonego już budżetu - to moim zdaniem nie jest potrzebna
              decyzja wspólnot/-y (gdyż ta już zapadła)
              pozdrawiam
              rozliczenia poniesionych wydatków (z podziałem na wspólnoty) nie znamsad
              źródeł finansowania i zasad na kórych próg pojawił się na działce D również
    • sagaris1 Re: Progi zwalniajace 18.09.06, 08:58
      Ten nowy próg jest ok. i takich progów może być więcej. Natomiat progi, które
      nam zafundował zarządca, to jest dramat totalny. Banał, ale niech się liczy
      jako kolejny głos za likwidacją tego gumowego brzydactwa.
      • stewald Re: Progi zwalniajace 18.09.06, 16:26
        Jestem za likwidacją tych progów, ale pod warunkiem że od razu w tych miejscach
        powstaną nowe. Jeżeli chcemy je zmieniać na te dodgodniejsze to proszę bardzo,
        natomiast tylko i wyłącznie likwidacji jestem na nie. Wolę już żeby były takie
        progi jakie są niż gdyby ich wogóle nie było. Progi przy A oczywiście są gorsze
        od tych przy C, ale nie są również takie tragiczne, da się jeszcze przeżyć.
    • a10188 Re: Progi zwalniajace 18.09.06, 09:05
      Witam,

ptrzeczytałam kil;ka [powyższych postów i jakoś nikt się nie zająknął na temat
      drugiej informacji przekazanej przze Iwonę. Czy nikogo nie poruszyło to, że
      nieporządani osobnicy wchodzą na osiedle przez płot?
      • iwona034 Re: Progi zwalniajace 18.09.06, 12:49
        gumowe progi sa tragiczne !!!
        pewnie najgorszy bubel jaki był
        chyba da sie zrobic normalne takie jak pod etapem C

• snoopy666 Re: Progi zwalniajace 19.09.06, 07:45
      Ja proponuje cale osiedle "zaprogować" jeden za drugim próg stawiać i zrobić
      drogę osiedlową niczym tory kolejowe...próg za progiem...wtedy bedzie
      najlepiej, bo po jakims czasie nikomu nie bedzie sie chcialo juz wjezdzac na
      osiedle!! A czy nie o to chodzi....
      A wariatów na osiedlu jezdzacych ponad 100km/h jest na peczki, szaleja, pala
      gumy i rozjezdzaja pieszych....i na nic nie zwracaja uwagi! Piraci...
      Ludzie z progami to juz przegieliście!
      A jezeli chodzi o motocykle....ja bym je blokował i nie pozwalal wjedzac wogole
      na osiedle...za nic maja progi zwalniajace i poprostu wariuja na osiedlu i Ci
      to juz na naszych osiedlowych autostradach osiagaja pewnie ok. 200km/h!!!!
      Zakladajmy blokady na kola motocyklom!!
      Żałosny jest Wasze myślenie!!!
      • robert7704 Re: Progi zwalniajace 19.09.06, 09:35
        Snoopy a może zamieszkaj na torze wyścigowym wink)))) Tam NIKT nie będzie stawiał
        przed tobą ŻADNYCH ograniczeń -tylko ty, twój "bolid" i cohones, które masz
        albo i niewink))).
        A już tak na poważnie - naprawdę sądzisz, że bez progów byłoby lepiej????
        Naprawdę sądzisz, że byłoby bezpieczniej dla WSZYSTKICH uczestników ruchu na
        osiedlu ???
        Większości naszych kierowców nie staje wyobraźni i umiejętności do zwykłej
        jazdy po mieście, o trasie już nie wspomnę, więc o czym mówisz?? O beztroskiej
        jeździe po osiedlu? A może wyścigi na ćwierć mili z zakrętami Ci się marzą??
        Nie jestem szczęśliwy pokonując te progi (szczególnie tę tanią wersję) ale
        akceptuję fakt i KONIECZNOŚĆ ich istnienia na osiedlu.
        Szerokiej drogi (poza osiedlem) Piracie wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka