filomidanek 24.07.03, 12:43 Czy ktoś z etapu B już parkował w garażu swoje autko ? I do etapu A jako doświadczonych w tym temacie jak wam się parkuje ? Dzięki z góry za wypowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 24.07.03, 12:52 parkowanie ok ale dużym samochodem mógłbym mieć problemy - to samo przy dłuugich "kupetowych" drzwiach szczególnie jak się zagęści Odpowiedz Link
zzdorka Re: Pytanko w sprawie Garaży 24.07.03, 16:18 Ja wprawdzie garazu nie posiadam, ale widzialam ten szalony zjazd na poziom - 2. Tak dziwaczny parking widzialam tylko w Multikinie. Tragedia! Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 24.07.03, 17:00 To zalezy od miejca jakie sie ma. Niektore sa waskie a niektore szerokie. Nie wiem czemu wszystkie nie moga byc rowne - albo czemu ich cena jest taka sama??? Ogolnie w Etapie A parkuje sie dobrze. Odpowiedz Link
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 24.07.03, 17:04 a które to takie szerokie? bo jeśli te "szerokie" to te które położone są obok przejść to nie ma czego zazdrościć a cena też się zmieniała, niestety ostatnio stanęła i nie chce podążać w kierunku w kórym podążała... może czas ją wprawić w ruch? takie małe popchnięcie o 3 tysiące? Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 09:19 Cena spadala. Niestety nie zostaly juz zadne szersze albo wygodniejsze do wjezdzania miejsca. Wolalbym jednak poczekac ze swoim i zaplacic 12 a nie 27 tysiecy Te szersze nie zawsze sa tam gdzie sie chodzi. Czasami wneki na 2 samochody sa szersze a czasami wezsze. Nie wiadomo czemu... Odpowiedz Link
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 09:23 12? w A? brutto? z gruntem? plotka czy oferta z biura sprzedaży? Odpowiedz Link
zzmetro Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 09:59 Zdecydowanie plotka . Nie wydaje mi się by oczekiwanie na obniżenie ceny do 12,000 miało sens i przyniosło jakiś efekt SB Odpowiedz Link
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 10:21 cofam pytanie - będę parkowal na miejscu dla gości jak to wielu mieszkańców robi - nawet 13 tysięcy piechotą nie chodzi Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 11:50 12 tys. to tylko przyklad. Nie wiem ile teraz kosztuje, wiem natomiast ze jest promocja w A - garaz gratis, w B - garaz 1/2 ceny. Pytam tylko czemu rok temu nie bylo promocji w A na garaz za 1/2 ceny? Blok tez stal juz dlugo i pelno bylo wolnych mieszkan... Polityka parkowania na miejscu dla gosci bardzo mi sie nie podoba. Kupilem garaz gdzie parkuje swoje autko. Zdarza mi sie jednak przyjechac drugim samochodem i juz nie mam gdzie zaparkowac, wiec parkuje na zewnatrze. W dniu wczorajszym zwrocilem uwage przechadzajacemu sie ochroniarzowi na zaparkowane samochody wzdluz drogi oraz samochody mieszkancow parkujace na miejscu dla gosci. Ochroniarz nic nie zrobil. Samochody staly zaparkowane tam do rana... Lokatorzy wjezdzaja na osiedle i parkuja na miejscu dla gosci, gdyz pacholki sa zazwyczaj polozone. Te postawione jednak nie maja zamkow i mozna je bezkarnie polozyc. Ochrona wogole nie reaguje. Co ta no Pan Slawomir? Odpowiedz Link
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 11:56 prywatne śledztwo wykazało że od miesiąca (sic!) brakuje bodajże 4 zamków w pachołkach sc: no to skopiuje Twoje rozwiązanie -dotychczas do ceny drugiego hipotetycznego samochodu dodawałem 18 tysięcy ale po Twoim poście samochód mi nagle staniał ale jak mój gośc nie będzie miał gdzie zaparkować to do kórego mieszkania dzwonić żeby dac ci znac że już czas wyjechać? Odpowiedz Link
szera Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 13:31 Szanowni Państwo! Dziwi mnie fakt, ze tak niewiele osób reaguje na źle parkowane samochody. Dziwi mnie fakt, że wszyscy wyrażają troskę o zieleń na naszym osiedlu, a nie wszyscy dostrzegają niebezpieczeństwo z parkowania w miejscach do tego nieprzeznaczonych. Ogromnie denerwuje mnie nasza ochrona, która nie jest zainteresowana utrzymywaniem ładu i zdziwiona jest gdy prosi się o interwencję (skrajnym przykładem jest Pan ochroniarz, który na moją prośbę o interwencję odpowiedział, że to nie jego rewir). Zastanawiam się ile trzeba mieć tupetu, żeby dwoje młodych zdrowych ludzi parkowało swój samochód na miejscu przeznaczonym dla inwalidy. Czy ktoś jest w stanie rozwiązać problem parkowania na naszym osiedlu? Miały być wywożone samochody źle zaparkowane, ochraniarze mieli dostawać premie? Może czas na kolejną pokazówkę? Może trzeba zwększyć premie? A może za wynajęcie miejsca dla gości pobierać opłatę, tak jak ma to miejsce w przypadku kortu tenisowego? Z życzeniami tego abyśmy sami nie stworzyli sobie piekła na ziemi S Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 14:07 Mnie tez bardzo ciekawi czemu niewiele osob zwraca uwage ochronie na ich zla prace. Placimy im za to aby pracowali, wiec jestesmy posrednio ich pracodawcami. Mamy prawo do wymagania od nich prawidlowej pracy. Ochrona na zwrocona uwage o zle zaparkowanych samochodach byla zdziwiona wogole, ze sie tym zainteresowalem. Ja rownie dobrze tez moglem nie kupowac miejsca w garazu i parkowac codziennie na innym miejscu dla gosci, ale tak nie robie. Drugi samochod parkuje poza terenem ZZ. Myslalem, ze na tym osiedlu beda mieszkac ludzie z klasa, ale widze, ze nie wszyscy ta klase maja. Ja i tak bede walczyl ze zle parkujacymi autami. Taki juz mam waleczny charakter... Odpowiedz Link
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 14:15 sc77 sorki nie zrozumiałem (poprzedniego postu "na zewnątrz")- bić w piersi znow się muszę (upał przyczyną?) Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 14:28 Mooj - zostalo Ci to wybaczone Pozdrawiam Odpowiedz Link
zzmetro Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 14:32 Szanowny Panie Sebastianie , To jest nas - co najmniej - dwóch walczących . Jak Pan wie bylismy inicjatorami odholowywania aut co z pewnością nie przysporzyło nam łatwej popularności . W JUVENTUS'ie zaszły dosyć poważne zmiany kadrowe czego wynikiem jest nowa "obsada " agentów ochrony . Wymogliśmy na nich by obsada ta była stała , dzięki czemu znać będą naszych Lokatorów oraz zasady panujące na Zaciszu . W poniedziałek dodatkowe przeszkolenie przeprowadzić ma - zastępujący p. Wrzeszcza - p. Kowalczyk. W weekend agenci zbierać będą nominacje do pewnie kolejnej deportacji. Porządek - będzie . Zresztą i obecnie nie jest całkiem najgorzej . SB Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 14:51 Oczywiscie, ze nie jest najgorzej. Mam tylko zastrzezenia co do zle zaparkowanych samochodow. Zdecydowanie poprawilo sie wpuszczanie na osiedle samochodow bez kart ZZ. Zauwazylem juz kilka razy, ze ochroniarz wyszedl do mnie nim zdazylem wygrzebac karte aby otworzyc sobie szlaban. Moje pytanie do Pana Slawomira: Czy nie moznaby pomyslec nad takim ustawieniem budki aby ochroniarz nie musial wychodzic przed szlaban do samochodu a jedynie wychylil sie przez okno. Teraz jest lato - a co bedzie w zime, gdyz na dworze -16 stopni? Odpowiedz Link
mooj Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 15:04 propozycja pilotów była podnoszona kilka razy (m.in przeze mnie) i nie spotkała się z zainteresowaniem zzmetro. takie techniczne pytanie: czy nalezy jakoś wątki tytułowąc specjalnie żeby zasłużyć na odpowiedź? sc7: jelsi jest już Was dwóch to proponuję również Tobie płacić za zajmowanie sięproblemem może z wynagrodzenia firmy zarządzającej? (zzmetro?) powtarzam - uzyskałem informację że od miesiąca nie można wydawać, odbierać kluczyków od miejsc parkingowych bo od miesiąca nie można a nie można bo nie można skutków na forum publicznym nie chciałbym rozwijać czas na efekty zapewnień o trosce z jaką metro zajmuje sie problemem ochrony i parkowania bo że dużo czasu na to poświęca to już wiemy Odpowiedz Link
zzmetro Re: Pytanko w sprawie Garaży 25.07.03, 19:27 Firma ATENA [ opracowująca system dostępowy dla Etapu B ] otrzymała od nas zlecenie przygotowania oferty na piloty . Niezwłocznie po jej otrzymaniu poinformujemy Was jak [i za ile] można zastąpić / uzupełnic kartę - plotem SB Odpowiedz Link
sc77 Re: Pytanko w sprawie Garaży 29.07.03, 11:23 Czy oferta ta bedzie dotyczyla rowniez Etapu A? Czy piloty beda trudne do podrobienia? Spotkalem sie juz z bramami na pilota, gdzie zastosowane byly piloty uniwersalne (ze zmieniona czestotliwoscia) i dorobienia takiego pilota kosztowalo 10zl i trwalo 5 minut). Odpowiedz Link
arturos777 Re: Pytanko w sprawie Garaży 19.08.03, 08:43 > Firma ATENA [ opracowująca system dostępowy dla Etapu B ] otrzymała od nas > zlecenie przygotowania oferty na piloty . > Niezwłocznie po jej otrzymaniu poinformujemy Was jak [i za ile] można > zastąpić / uzupełnic kartę - plotem Czy nie można pośpieszyć tej firmy, żeby w końcu wykrztusiła, ile może nas kosztować zastąpienie/uzupełnienie karty - pilotem?? Wkrótce jesień, zima Odpowiedz Link
arturos777 Re: Pytanko w sprawie Garaży 28.07.03, 08:14 > Czy ktoś z etapu B już parkował w garażu swoje autko ? W sobotę miałem po raz pierwszy przyjemność zaparkowania w garażu w etapie B. Otworzyła się brama i wjechałem w mroczną czeluść, z lusterkami blisko ściany, brrrr. Samo miejsce postojowe to poezja, bardzo szerokie, ściana z jednej strony i kolumny z drugiej (narzeczona się ucieszyla, że szeroko, a ja że samochod ma szanse przetrwać). Ale jest problem. Nie wiem, jak inni, ale ja nie wyrabiam na zakrętach. Teraz garaż jest pusty i mogę brać ogromny łuk, ale jak sie zapełni, to przewiduję kłopoty. Jestem ciekaw czy ktoś już próbował wjechać np. combi? Ja również jestem zainteresowany pilotami, bo machanie zieloną kartą przed czujnikiem jest dość uciążliwe. Acha, było już dość późno i nie wiedziałem komu zgłosić, ale na środku garażu z sufitu ciekła woda. Polecam to uwadze administracji - trzeci garaz patrząc od bloku A, w okolicach windy. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
moze_zz Re: Pytanko w sprawie Garaży 19.08.03, 22:23 A czy to normalne, ze w garazach jest mokro (ciekną rury) przy takim deszczu jak dzisiejszy? Odpowiedz Link