Dodaj do ulubionych

EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA----

IP: *.crowley.pl 16.05.05, 13:17
prosze o polecnie expressu ciśnieniowego do kawy do 500 zł, prosze o
informacje gdzie kupujecie kawe do expressu? na allegro? slyszalam, ze
najlepsza jest kawa alfredo niedostepna w sprzedazy detalicznej.

Prosze o info czym sie kierowac przy wyborze expressu za kwote jak wyzej ;)
Paulina
Obserwuj wątek
    • cucciolo Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- 16.05.05, 15:20

przede wszytkim powinien miec 15 barow a nie 3. Wiecej w domowych ekspresach
      raczej sie nie spotyka.
      jesli libisz kawe z mlekiem to zerknij w jaki sposob jest rozwiazany system
      spieniania mleka - jelsi taka metalowy koncowka to kiepsko - lepiej zeby byl
      jeszcze taki gumowy kapturek (wiem, bo mam taki w domu a w pracy sama metalowa
      rurke)

polecam firme Delonghi - w koncu to wlosi, wiec sie raczej na rzeczy znaja
      (sama mam taki i jestem b. zadowolona, co pradwa ma juz kilka lat i troche
      cieknie po zrobieniu kawy ale to chyba raczej kwestia usczelek i odkladajacych
      sie na nich kamienia a nie ekspresu jako takiego)

za te cene spokojnie cos fajnego znajdziesz !!

a co do kawy to ja uzywam zwyklej lavazzy - jeszcze nie padlam na glowe, zeby
      kawe z allegro sciagac (no chyba ze paczke na pol roku, ale inaczej bym chyba
      nie wyrobila finansowo) A na bazarku (wawa) pan ma stoisko z kawami i tyle
      gatunkow lavazzy, ze nawet nie wiedzialam, ze tyle ich jest...do tego kimbo,
      segafredo itd. (alfredo rzeczywiscie nigdzie w psrzedazy nie widzialam) - az
      nie wieadomo co brac, a ceny od marketowych diametralnie rozne. trzeba tylko
      patrzec, bo na opakowaniu wiekszosc firm umieszcza informacje (czesto
      obrazkowa) do jakiego parzenia dana kawa sie nadaje - czy ekspres cisnieniowy,
      czy "kawiarka" czy tez zwykly przelowowy (roznia sie gruboscia mielenia). Co
      gorsza niektore nadaja sie dowszytkiego, co wg. mnie oznacza, ze nadaja sie do
      niczego ;))
      ale snobka tez nie jestem - jak sie konczy lavazza to i tymi tanszymi nie
      pogardze...
      • Gość: Paulina Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- IP: *.crowley.pl 17.05.05, 08:12
        Bardzo dziekuje za odpowiedz!
        • invicta1 Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- 17.05.05, 09:00
          więcej o ekspresach i kawie tu:
          www.forum.kawa-online.com/viewforum.php?f=2&sid=c3c6aff11d471c0a16a856f52b8b8c97
          • Gość: antycyponek Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.05.05, 11:49
            A pijacie taka kawę z ekspresów cisnieniowych jak serwują np. w niektórych
            bankach?
            Ja od paru lat kawy wcale nie piję, ale przetrzegam przed piciem kawy
            z "publicznych ekspresów" z takiego powodu, że:

Jakis czas temu pracowałam jako asystentka w pewnej firmie, która zakupiła taki
            wlaśnie ekspres. Codziennie przed wyjściem z pracy rozkładałam go na części i
            myłam z fusów (zogdnie z instrukcją). Po pół roku przyszła pani do przeglądu
            ekspresu i była w szoku, że ekspres taki umyty, bo, jak mówiła, u większości
            klientów nikt tego nie robi i w środku jest pełno pleśni.
            A tamtędy się przelewa przecież woda do parzenia kawy! I stąd te fusy które
            trzeba umyć.
            A FUJ!
            • invicta1 Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- 17.05.05, 11:57
              no to ładne kwiatki:(
              na szczęście od kiedy mam w domu ciśnieniowy rzadko piję w knajpach itp, bo mają
              gorszą niż moja w domu
              • Gość: antycyponek Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.05.05, 12:15
                No to już wiesz dlaczego jest gorsza :-)
                A ja uwielbiam kawę i jej zapach, i cierpię przechodząc obok kawiarni, bo mi
                kawa po prostu nie służy. A bezkofeinowa to nie to. Pamiętam, że kiedys bardzo
                lubiłam lavazzę gold - niezmieloną.
                • invicta1 Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- 17.05.05, 12:23
                  ja mam ekspres wyłącznie na kawę ziarnistą-troszkę trzeba się naszukać na
                  początku, bo króluje mielona i rozpuszczalna, ale później kupowanie ziaren już
                  idzie gładko
                  bezkofeinowej nie uznaję:)
                  • Gość: antycyponek Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 17.05.05, 12:27
                    My mieliśmy taka miłą panią, która nam przywoziła kawę do biura. Koszt - od 40
                    do 60 zł za chyba dwukilową paczke lavazzy, w zależności od gatunku. To była
                    wygoda :-)
                    • invicta1 Re: EXPRESS CIŚNIENIOWY--- KAWA---- 17.05.05, 12:32
                      w podobnej cenie kupuję te wory w sklepie niedaleko domu(selgros), ale Lavazza
                      się zepsuła strasznie
                      Illy to jest to, ale droga i w małych puszkach, a ja jako jedyna w domu piję
                      kawę i 2 kilo to z trudem na miesiąc wystarcza
                      teraz chcę spróbować tej kawy ze strony
                      www.smakwolnosci.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka