Dodaj do ulubionych

Focus LU... na miejscu dla gości nr 82

10.10.03, 08:07
Ja za jego postoje w ciągu ostanich tygodni - płacę !!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mania2424 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 08:11
      To ja też płace?
      • sc77 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 11:55
        Wszyscy placimy.

A do tego wszystkiego jak przyjedzie nasz gosc to nie moze zaparkowac, gdyz
        miejsce blokuje Focus.
    • smart16v Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 12:09
      to od czego jest przepraszam ochrona? przecież widziałem u nich taką brzydką
      żółtą blokadę na koła.
      • mooj Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 12:15
        no bez przesady - nie mogą blokować pojazdu któremy wydali klucze! pytanie
        dlaczego wydali...a wydali bo nie mają jasno powiedziane komu wydawac a komu nie

pozdrawiam
        P.S.
        przypominam że p. Boliński uciął dyskusję nt miejsc parkingowych pisząc że
        a) miejsca są na działce należącej do Turret Poland
        b) inwestor zadecydował o sposobie ich wykorzystania
        innym słowem - nic nam do tego -nie nasza własność nie ma sie co czepiaćsad

• mania2424 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 12:20
          Ale w komornym, to my musimy płacić za konserwację miejsc parkingowych dla
          gości, nie TP. To może powinniśmy mieć coś do powiedzenia w sprawie ich
          wykorzystania?
          • mooj Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 12:26
            tez mi się zdawało ale (tu wylewam swoje żale) poprzednie próby uregulowania
            tego problemu zostały potraktowane jako infantylizm, czepiactwo i psucie
            atmosfery przez kilkoro użytkowników forum / mieszkańców więc zmieniłem zdaniewink

bardziej przeszkadza mi parkowanie na kopertach
            a zamiast dyskutować na forum (co poprzednio okazalo się bezowocne) to w
            sytuacji gdy mój gość nie będzie mial gdzie zaparkowac zażądam od ochrony
            usunięcia (wywiezienia) samochodów mieszkańców i tyle

• mania2424 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 12:43
              Zgadzam się.
              Ja zrobię to samo.
              • pawel112 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 12:54
                Żądać sobie możecie, ale to nic nie da. Bo ten cały regulamin odholowywania to
                tylko teoria. Jak większość zasad wprowadzonych przez MA. No, ale sami daliśmy
                absolutorium MA na zebraniu wspólnoty... Główna zasługa tak dobrego wyniku na
                głosowaniu to osoba zarządcy - p. Sholla. Którego notabene MA zwolniło zaraz
                po głosowaniu.
                Powiedzmy sobie szczerze, MA ma nas głęboko, chodzi tylko o kasę.
                Wspomniana blokada leżała tylko jako podpórka do drzwi budki ochrony. Nigdy
                nie widziałem jej na kole źle parkującego.
                • mooj Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 13:02
                  1. jeden samochód został odcholowany
                  2. moim celem nie jest to żeby komuś wywieźli samochód, naprawde mi wystarczy
                  zeby ochrona zadzwonila do lokalu i poinformowała że sytuacja się zmieniła -
                  nie ma miejsc i trzeba samochód natychmiast usunąć. każdy kto otrzyma klucz
                  zgłasza nr lokalu do którego przyjechał więc jest osiągalny.

ja jedynie mogę sugerowac rozwiązania stosowane na innych osiedlach gdzie
                  goście mogą parkować czasowo - na kilka godzin, ale nie na noc!
                  pozdrawiam
                  • zz_nowy Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 13:19
                    Przyjeżdżają do mnie rodzice ze śląska raz na miesiąc i parkują przez weekend
                    na osiedlu i NIC ZŁEGO w tym nie widzę.

Ale oczywiście "goście", którzy parkują każdą noc przez cały miesiąc to
                    jest "lekka" przesada.

PS. Przed chwilą odpisał mi nowy zarządca. Napisał, że wraca "zwyczaj"
                    odholowywania - zobaczymy smile
                    • mooj Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 13:50
                      zakładając że są 4 weekendy w miesiącu i jest 240 chętnych (liczba mieskzań w
                      A) "wychodzi" potrzeba 60 miejsc - podkreślam - tylko dla etapu A
                      jest 18
                      to nie chodzi o to czy to coś złego - chodzi o to że się nie bilansujesmile

uwzględniając okolo 300 mieskzań etapu B i 5 miejsc parkingowych stworzonych
                      dla gości etapu B dysproporcja jest znacznie większa:
                      550 potencjalnych użytkowników na 23 miejsca
                      - licząc wszystkie dni - 15 możliwości na rok
                      - licząc weekendy - 2 (sic!) na rok

po prostu po zasiedleniu zz nie będzie miejsc żeby mozna było liczyć na
                      weekendowe miejsce

i jedyne o co mam pretensję (oczywiście nie do Ciebiesmile to stworzenie wrażenia
                      podczas kupna mieszkania że 18 miejsc ma być dla etapu A

• smart16v Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 11.10.03, 09:48
                      Jesteś ze Śląska? Ja też. Serdecznie pozdrawiam
                      smart
                      • zz_nowy Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 13.10.03, 09:35
                        dokładnie mówiąc z Zagłębia smile)))

Pozdrówka
                  • pawel112 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 15:01
                    1. pokaz sił, pokazówka była taka żeby wszyscy widzieli co im grozi (holownik
                    nawet "pomarańczowego koguta" włączył"
                    2. jak ochrona zadzwoni to klient powie że zaraz odjedzie, po godzinie ta sama
                    sytuacja i tak dalej i tak dalej... (przecież nie wyciągną go za włosy z domu
                    do samochodu).
                    3. jesteśmy krajem "kombinatorków", więc na ZZ też kombinują jak tylko mogą -
                    dotyczy focusa, fiata albea, itp...
                    4. jak ochrona ma gościa prosić o nie zajmowanie miejsca gościnnego jak sama
                    daje mu kluczyk do pachołka? Zresztą są miejsca gościnne, gdzie nie ma
                    kluczyka...

Miłego weekendu
                • mania2424 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 10.10.03, 13:26
                  A kiedy było takie zebranie wspólnoty, czy to dotyczy również budynku B. Bo ja
                  nic nie wiem o czymś takim. Czy gdzieś są wywieszane jakieś ogłoszenia w tej
                  sprawie?
    • pawel112 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 13.10.03, 07:50
      Witam,

focusem LU jeździ jakaś malowana lalka barbie, co wszystko wyjaśnia. Raczej
      nie rozgryziemy jej samowolnego parkowania na miejscu dla gości

Pzdr
      • trondzio Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 13.10.03, 09:35
        Witam szanownych sąsiadów
        Z tym Focusem to problem się ciągnie od kilku miesięcy. Kiedyś mój gość nie
        miał gdzie zaparkować więc poszedłem do ochrony by usunęła z miejsc dla gości
        mieszkańców, wtedy rzucił mi się w oczy ten samochód. Na moje rządnie usunięcia
        wozu ochrona stwierdziła, że właścicielka ma specjalne pozwolenie od MA i może
        tam parkować. Swoją drogą nie ma czegoś takiego, jak specjaln pozwolenia. MA
        nie ma prawa takich rzeczy robić, bo miejsca parkingowe dla gości należą do
        wspólnoty a nie do TP, jak ktoś z Was wcześniej nadmienił. Pech chciał, że Pan
        S.B. jest chyba chory, więc nie mogę bezpośrednio z nim rozmawiać, ale zacząłem
        gnębić administratora o uregulowanie tej sprawy. Koniec końców do ochrony
        zostało zgłoszone, że sławny już Focus ma być przepędzany z osiedlowych miejsc
        dla gości. Dziś, jeśli okaże się, że samochód nadal tam parkuje, zgłaszam to
        ochronie z groźbą ze, jeśli tego nie wyegzekwują jutro ściągam na osiedle ich
        dyrektora. Na forum możemy sobie jedynie pobiadolić, choć przynajmniej wiem, że
        nie jestem jedyny któremu przeszkadzają takie manewry niesfornych sąsiadów.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
        • sc77 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 13.10.03, 09:40
          Dziś rano Focus nadal stal.
          Przy wyjezdzaniu rozmawialem o tym z ochrona, ktorzy powiedzieli, ze niewiele
          moga.
          Mam zamiar zadzwonic do koordynatora w tej sprawie !
          • pawel112 Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 14.10.03, 08:09
            Twarda sztuka z tej focusowatej blondyny. Teraz staje na zakazie parkowania.
            Nawet kartka za wycieraczką jej nie przeszkadza.
            Niektórzy trzymają się rękami i nogami. Co za ciemnota...
            • bankroot Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 14.10.03, 10:10
              niby nie moja sprawa, ale ...
              Jest takie powiedzenie: mądrej głowie dośc po słowie.
              jak widać właścicielka Focusa nie jest podmiotem tego powiedzenia i mmoim
              zdaniem tylko brutalna akcja może przynieść skutki.
              Na początek proponuję spuszczenie powietrza z jednego koła

bankroot
              • zz_beatka Re: Focus LU... na miejscu dla gości nr 82 14.10.03, 15:42
                popieram
              • zz_beatka volkswagen passat combi WI ... miejsca gościnne 14.10.03, 15:43
                widzę od 2 - 3 m-cy co dzień na innym miejscu. Chyba długo gosci u kogoś ten
                warszawiak
                • zz_beatka Re: volkswagen passat combi WI ... miejsca gościn 15.10.03, 11:35
                  kolejny dzień tylko miejsce inne, kolor samochodu czarny
    • zz_beatka samochód biały dostawczy chyba ford 14.10.03, 16:07
      z misiem. Też ciągle zmienia miejsca gościnne i tym samochodem jeździ nie lalka
      barbi a facet do barbi nie podobny
      • pawel112 Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 07:56
        może Ken
        • trondzio Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 08:10
          Witam
          Macie jakieś profity od wyśledzonych aut?
          Jak jakaś maszyna wydaje Wam sie podejrzana, to dzwońcie do ochrony. Myślę że
          już nie stwierdzą że samochód ma glejt od MA. Potem do administratora, ja tak
          zrobiłem i Focus pożegnał się z miejscem parkingowym dla gości, ale dzwoniłem
          do administratora 3 razy.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
          • zz_beatka Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 11:29
            trondzio napisała:

> Witam
            > Macie jakieś profity od wyśledzonych aut?
            > Jak jakaś maszyna wydaje Wam sie podejrzana, to dzwońcie do ochrony. Myślę że
            > już nie stwierdzą że samochód ma glejt od MA. Potem do administratora, ja tak
            > zrobiłem i Focus pożegnał się z miejscem parkingowym dla gości, ale dzwoniłem
            > do administratora 3 razy.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Dziubek (Pan)

Przykro mi ale nie mam żadnych profitów muszę się o to postarać.
            Po prostu wkurza mie wykorzystywanie sytuacji, ja wydałam kasę na miejsce płacę
            czynsz co miesiąc za korzystanie z własnego miejsca i zapłacę jeszcze u
            notariusza że kupiłam miejsce.
            Dlatego będę tępić wszystkich, którzy nielegalnie parkują a ostrzegam jestem
            uparta.
            Czyżbyś należał do tej drugiej grupy?
            Czy nie chcecie aby TP sprzedało wszystko i żebyśmy sami mogli się rządzić na
            własnym terenie?
            • trondzio Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 14:08
              Witam ponownie

Nie należę do drugiej grupy i mam miejsce parkingowe.
              TP nie może sprzedać miejsc parkingowych dla gości, tak regulują to przepisy,
              poza tym my jesteśmy (jako wspólnota) właścicielami tych miejsc. Zanim
              zarejestrowano wspólnotę TP był właścicielem, teraz grunt i miejsca są
              własnością wspólną, chyba że się mylę, może ktoś mnie pouczy.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
              • mooj Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 15:42
                jelsi piszesz o "miejscach gościnnych etapu A" to odsyłam do mapki terenu i
                wczęsniejszych wątków (miejsca parkingowe 18 sztuk są na działce etapu C i D!
                jeśli piszesz o nędznych 5 miejscach etapu B wink-nie mam pojęcia ani gdzie są
                ani do kogo należą
                pzdr
                • trondzio Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 17:45
                  Witaj mooj
                  Granice działek przebiegają chyba w osiach jezdni i o ile dobrze pamiętam to do
                  etapu A należą miejsca przed wejściami do naszego budynku. Zaczynają się mniej
                  więcej w połowie bloku i tak do ostatniego wjazdu. Jest ich 18 bo to
                  mniej/więcej 10% ilości mieszkań, z przewagą na mniej. Drugi blok powinien mieć
                  adekwatnie więcej miejsc parkingowych dla gości w myśl obowiązującego
                  współczynnika 1.1 miejsca na mieszkanie. Nie mam pojęcia ile przyporządkowano
                  miejsc etapowi B, choć w myśl zasady "jak najwięcej zarobić" możesz mieć rację
                  co do tych marnych 5 miejsc dla gości. Jak wróci zzmetro to się dowiemy, bo z
                  TP nie ma co oczekiwać odpowiedzi na tym forum, oni tam chyba mają zakaz
                  uczestniczenia w dyskusjach.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                  ekspracownik TP
                  • mooj Re: samochód biały dostawczy chyba ford 15.10.03, 20:20
                    będę mial mozliwość to zeskanuje i podam linka
                    granica działki A przebiega tuż pod ścianą -no może nie tuz pod bo
                    zjazd "inwlidzko-dzieciowy" jest w A. nawet wyjazd z garażu V klatki są na
                    działce C.
                    Plan dizalek nie został dołączony do aktów notarialnych - przynajmniej do
                    mojego i kilku innych. Został mi wydany u architektów TP - oczywiści emozna go
                    pobrać wnoszac opłatę i odczekując swoje w gminie- kilkadziesiąt metrów dalej.
                    pozdrawiam byłegosmile
                    P.S. dzisiaj poprawiali mi izolację na balkonie (drugi raz) - mam nadzieję że
                    nie robiłes nadzorusmile
                    • trondzio Re: samochód biały dostawczy chyba ford 16.10.03, 10:51
                      Cześć
                      Opuściłem biuro w miesiąc po kupieniu mieszkania, a wtedy jesze nie było
                      pierwszego piętra.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                      • trondzio Do mooja 16.10.03, 11:55
                        Wiesz co mooj? Masz rację z tymi miejscami dla gości, one faktycznie nie należą
                        do wspólnoty ZZ1, sprawdziłem to i jest jak mówisz, do połowy budynku Etapu A
                        granica działki leci w osi jezdni, dalej po chodniku z wyłączeniem miejsc dla
                        gości. Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej bo wynika z tego że to TP
                        rządzi miejscami a my płacimy za ich utrzymanie... Zasatanawiam się również czy
                        działki (wpólnoty) które mają miejsca parkingowe dla gości mogą nam zabronić na
                        nich parkować, okazuje się że mogą i prawdopodobnie tak zrobią.
                        Prawdopodobnie TP dąży żeby nie było wogóle miejsc dla gości, bo szkoda na nie
                        kasy, więc przy budowie następnych etapów chyba wszystkie miejsca pójdą na
                        sprzedaż.

Jak wroci ZZmetro to należało by dopytać i wyjaśnić parę żeczy.

Pozdrawiam, i jeśli potrafię odpowiem na inne pytania.

Dziubek (Pan)

• mooj Re: Do mooja 16.10.03, 12:02
                          fakt - miejsca parkingowe dla gości były "na gębę" tj nic na piśmie nie mam.
                          Sam byłem zbulwersowany tą kwestią, ale potem naszła mnie refleksje
                          1. czy chcę płacić za możliwość parkowania dla gości? owszem -chcę. pytanie
                          tylko ile i czy ryczałtemsmile czy za każdorazowe wykorzystanie
                          2. informacje ustne z biura sprzedaży są niewiążące i jako takie nie powinny
                          stanowić przesłanki do podejmowania jakiejkolwiek decyzji
                          3. należałoby przejrzeć wszystkie umowy podpisywane przez metropolitan w
                          imieniu wspólnoty (to przemyślenie m.in na skutek "umowy z hormanem" -
                          faktycznie nieistniejącej na która powoływał się zz
                          4. istniej pilna potrzeba umieszczenia dokumentacji w sieci żeby stała sie
                          ogólnie dostepna dl aczłonków wspólnoty
                          zarowno planów osiedla, umów, rozliczeń jak i protokółów. Na słowie mówionym i
                          pisanym generowanym przez zz ni emożna polegać
                          pozdrawiam
                          • trondzio Re: Do mooja 16.10.03, 12:28
                            Rozumiem że mówisz o umowach podpisanych na początku. Potem wprowadziliśmy
                            zasadę iż żadna umowa nie zostanie podpisana bez wiedzy "grupy 5" która została
                            wyłoniona na zebraniu wspólnoty. Chcemy się spotkać z M.Ł. sąsiadem prawnikiem
                            i omówić statut, bo na następnym spotkaniu dobrze by było go wprowadzić w
                            życie. Jeśli chcesz mu się przyjrzeć daj znać. Zresztą wszyscy powinni go
                            dostać do ręki na długo przed podpisaniem. Chcemy tam dać kontrolę komisji
                            wyłonionej spośrod mieszkańców aby uniknąć nieporozumień z MA. Chyba to
                            najbezpieczniejsze rowziazanie.

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                            • mooj Re: Do mooja 16.10.03, 12:35
                              dobra nie będe opłotkami tylko napiszę od razu
                              sprzątanie, garaże czy inne mozna umowy zmienic nie są najwazniejsze
                              po prostu analogia mi się nasunęła -wszystko co wiem nt etapu C i osiedla było
                              też "na gębę"
                              pzowolenia na budowe nie widziałem
                              zaczynam się obawiać (tak jak Ty o gościnne miejsca parkingowe) o plac zabaw,
                              kort itp
                              budowę C zaczynają zaraz
                              pawilonu (D) na razie nie bo chetnych nie było..ale jak się znajdą?
                              co prawda mam specyfikację osiedla ale na przedwstępnej i bez wymiarów
                              a nie chciałbym być w sytuacji że za 2 lata plac zabaw będzie miał 2 metry na
                              2 a na korcie w kapsle będzie można pograć

chciałbym jakąś gwarancje (pisemną) mieć ze plac zabaw będzie przeniesiony a
                              nie zlikwidowany

a może tylko mi tak mówili a wszyscy dobrze wiedzą że to tylko czasowo a za dwa
                              lata miało nie być?
                              obawiam się że TP moz emiec konkurencję w postaci rynku wtórnego podczas
                              sprzedaży Csad
                              • trondzio Re: Do mooja 16.10.03, 13:12
                                Podobno ożenili już 80% powierzchni, a 60 % mieszkań w etapie B. Rynek wtórny
                                jeszcze musi poczekać na swoje chwile więc ta konkurencja jeszcze groźna nie
                                jest. Fakt że startują z etapem C przemawia za tym że sprzedaż idzie całkiem
                                dobrze.
                                • mooj Re: Do mooja 16.10.03, 13:27
                                  podobno nie 80 a wszystkie poza 1 czy 2 lokalami a w B 75%smile
                                  a co do wtórnego to zobaczymy jaką cenę zaproponują w C i co dalej z
                                  infrastrukturą i organizacją o której pisąłem wyżej i w innych postach (plac
                                  zabaw - czy będzie, wjazd-korki, ochrona i system informatyczny, miejsca
                                  parkingowe
                                  podejrzewam że jakaś podaż jednak wystąpi i to coraz barzdiej podejrzewamsad
                                  pzdr
                                • pawel112 Re: Do Dziubka 16.10.03, 13:41
                                  Witam,
                                  ponawiam moje pytanie do Dziubka (wiem, że jesteś w komisji rewizyjnej).

Czy komisja ma pieczę nad terminowością wszystkich zobowiązań wspólnoty?
                                  Czy nie mamy jakiś zaległości?
                                  Czy kontrolujecie na bieżąco jak nasze pieniadze są wydawane?

Pytam o to dlatego, że w bardzo krótkim czasie mieliśmy kilku zarządców i
                                  administratorów.
                                  Wczoraj przyszedł do mnie gościu, który powiedział że jest naszym zarządcą.
                                  Widziałem go pierwszy raz w życiu...
                                  Zbierał podpisy pod uchwałami dot. zieleni i progów.
                                  Progi rzecz nowa, ale zieleń wałkujemy już pół roku, a na liście było raptem
                                  około 30 podpisów.

• trondzio Re: Do Dziubka 16.10.03, 15:11
                                    Cześć Paweł112
                                    Komisja rewizyjna ma patrzeć na ręce MA, to fakt, ale bardziej chodzi o to czy
                                    nie są podpisywane umowy które narażają nas na stratę kasy. Ja nie byłem
                                    informowany przez MA o jakichkolwiek ruchach czy zmianach, wnioskuję zatem że
                                    takowych nie było. Były zarządca Pan S. został powołany żeby wyprowadzić
                                    wspólnotę na prostą, a że nie przedłużono z nim kontraktu to już sprawa MA.
                                    Boli mnie fakt iż MA nie zajmowało się wcześniej administracją osiedla, więc
                                    szlify zdobywają na naszym. Czy robią to dobrze? Okaże się przy udzielaniu
                                    absolutorium. Było małe spotkanie wyjaśniające ów posunięcie no i zzmetro
                                    przyznał nam rację że pomimo iż Pan S.był ich pracownikiem to niedopuszczalną
                                    jest zmiana kadrowa na takim stanowisku, bez konsultacji ze wspólnotą. Wszakze
                                    to jej ta zmiana dotyczy. Wybieram sie dzisiaj na piwko do baru vis a vis zeby
                                    pogadać o statusie wspólnoty z najabrdziej kompetentnym człowiekiem jakiego
                                    mamy na ZZ Panem M.Ł. Jeśli ktoś chcesz się przyłączyć zapraszam. Trzeba się
                                    dokladnie zastanowić jakie uprawnienia ta komisja ma posiadać. A tak właściwie
                                    to którego teraz mamy już administratora? Ktoś to liczy?

Pozdrawiam

Dziubek (Pan)
                                    • zz_beatka Re: Do Dziubka 16.10.03, 15:55
                                      czwartego?
    • zzdorka Miejsca goscinne? 16.10.03, 20:08
      Zastanawia mnie fakt, dlaczego czesto masa samochodow stoi na zakazach, a
      miejsca dla gosci sa pozamykane na cztery spusty? Czy to gosciom sie nie chce
      ruszyc zadka i po otrzymaniu kluczyka wjezdzaja do "duzego pokoju", czy
      ochronie sie nie chce kontrolowac miejsc goscinnych?

Tak bylo np. dzis o 14.
      • mooj Re: Miejsca goscinne? 16.10.03, 20:44
        bo na zakazach parkują mieszkańcy a w kazdym razie posiadacze kart do
        otwierania szlabanu
        • zz_beatka a focus dziś stał całą noc poza osiedlem 17.10.03, 15:41
          smile))))))))))))))))))))))0
        • sl33 Re: Miejsca goscinne? 11.11.03, 17:51
          Wspomniany Focus parkuje dzis na kopercie przy smietnikach w etapie A. Ciekawe
          czy ochrona wykurzy te blondyne po mojej interwencji.
          • zz_beatka Re: Miejsca goscinne? 12.11.03, 11:11
            po mojej interwencji w piątek rano ochrona spisuje codziennie nr samochodów na
            miejscach gościnnych (ciekawe jak długo)
    • pawel112 Re: Focus LU-zmiana taktyki 24.11.03, 12:43
      Nasza ukochana blondi zmieniła taktykę, teraz zmienia miesjca gościnne co
      kilka dni, tak jak Husajn czy Osama swoje kryjówki.
      Nie doceniliśmy blondyny, jest uparta, tak jak co niektórzy zdesperowani,
      którzy chcą się dostać na ZZ za wszelką cenę, np podając przy wjeździe jakiś
      numer mieszkania ochronie, licząc że ich wpuszczą.
      Polak potrafi...
      Ochrona działa coraz lepiej, tylko musi szybciej dostosowywać się do
      pomysłowości mieszkańców ZZ
      • marcin_robert Re: Focus LU-zmiana taktyki 24.11.03, 12:46
        Czasami podziwiam jej wytrwałość, ale raz słyszałem jej tłumaczenie - że
        przecież jej samochód na chodniku nikomu nie przeszkadza. Czy nasi ochroniarze
        są jacyś przytępieni?
        • zz_beatka Re: Focus LU-zmiana taktyki 25.11.03, 16:00
          myślę że są mało odporni na jej "wdzięki"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka