Dodaj do ulubionych

COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszynowa)

IP: *.mokotowplaza.waw.pl 15.09.09, 23:09
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania przy ul. Maszynowej (nowa inwestycja
spółki COGIK). Czy wiecie coś o tej firmie (może ktoś już mieszka w
wybodowanym przez nią budynku?). Chętnie poznam Wasze opinie. A może ktoś z
Was jeszcze myśli o kupnie mieszkania na Maszynowej? Słyszałam o planowanej w
pobliżu trasie NS i to mnie trochę niepokoi...
Obserwuj wątek
    • Gość: zdrowy Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy IP: *.business.broadband.hu 15.09.09, 23:21
      Mieszkania fajne choc w dzisiejszych czasach moglby byc tansze. Deweloper wydaje
      sie kulturalny, ale przeraza mnie ta trasa N-S niby ma byc budowana dopiero za 3
      lata, ale ma praktycznie przechodzic przez ta dzialke. Rozmawialem z deweloperem
      i sam nie wspomnial o trasie, chociaz jak zapytalem to odpowiedzial ze trasa na
      pewno bedzie - wiec nie sciemnial i nawet pokazal gdzie bedzie przebiegac (20
      metrow od budynku). Sama trasa ma byc czescia obwodnicy warszawy (3 pasy) wiec
      raczej mocno uczeszczana, ale deweloper powiedzial ze ma przebiegac w wykopie i
      maja byc ekrany. Dzwonilem tez do GDDIKA i tam mila pani odpowiedziala ze trasa
      ma byc nie w wykopie ale na nasypie (sic!), ale to jeszcze nie wiadomo, bo
      dopiero w 2012 przeznaczyli pierwsze pieniadze na projekt. Wiec nie wiem. Tez
      sie nad tym zastanawialem, ale raczej duze ryzyko, ze mieszkania moga stracic na
      wartosci. Chyba, ze komus ta droga (trasa) nie bedzie przeszkadzac. Swoja droga
      ciekawe, ze wielu deweloperow jak zapytac ich o te trasy nazywaja je ulicami :)
      • Gość: realista Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy IP: *.acn.waw.pl 16.09.09, 00:35
        Mając na uwadze to co napisali przedmówcy, to ceny mają faktycznie strasznie
        wygórowane. No i jakby nie patrzeć to nic na maszynowej jeszcze nie sprzedali, a
        ogłaszają się z tym tematem od ok. roku.
    • lysy1962 Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy 16.09.09, 13:12
      Witam zgadzam się mieszkania są bardzo przyjemne budynek bardzo kameralny tak jak pozostałe odległość miedzy nimi mogła by być nieco większa no cóż zagęszczenie do wytrzymania, natomiast trasa N-S będzie przebiegać bardzo blisko będą to dwie jezdnie a każda z nich składać się będzie z trzech pasów ruchu, już teraz słychać wyraźnie przejeżdżające pociągi a odległość od budynku jest dużo większa nie wspominając o częstotliwości,co do ekranów na pewno częściowo wyciszą (gorzej jak będzie mokro hałas wtedy będzie bardzo dokuczliwy) natomiast żadne ekrany nie pomogą jeśli chodzi o spaliny a trasa będzie bardzo!!! bardzo!!! blisko.
      Co do ceny lokalizacja jest bardzo ważnym argumentem do negocjacji na pewno ceny są zawyżone jak większość ofert od developerów pozdrawiam
      • Gość: anal Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy IP: 85.222.87.* 16.09.09, 14:17
        Kupować, kupować i jeszcze raz kupować, zalecenie anala.
        Czy chcecie czy nie mieszkanka przy trasach są super ekstra - komunikacja itd.
        Gołodupcy szepczą jedynie że be
        • Gość: ap Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy IP: *.it-austria.net 16.09.09, 14:27
          Mieszkania przy trasach sa super jak maja wjazd na te trasy :) Z maszynowej nie
          bedzie wjazdu na trase N-S z grojeckiej tez nie, a jedynie z aleji
          jerozolimskich, nie jestem tylko pewien czy wlodarzewska utrzyma polaczenie z
          alejami (jakos na planach polaczenia nie ma). A wiec w najgorszym przypadku
          mieszkancy budynku w ogole z trasy nie skorzystaja... :) Pozdrawiam
          • Gość: emka Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy IP: *.mokotowplaza.waw.pl 16.09.09, 18:20
            Ja raczej nie spodziewam się możliwości wjazdu na N-S (faktycznie nie widać nic
            takiego na planach Siskom). Mimo to lokalizacja dobra (takiej szukam), ale moim
            zdaniem fakt, iż budynek stoi tak blisko planowanej trasy, powinien wpłynąć
            (zniżkowo) na ceny.

PS. Czy ktoś kupił mieszkanie od tego developera?
            • Gość: .. Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy IP: *.acn.waw.pl 16.09.09, 18:36
              można u nich wynegocjować 2% obniżki.
            • Gość: Grzegorz Maszynowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.09, 05:10
              Witam, mam do sprzedania mieszkanie na Maszynowej, po drugiej
              stronie ulicy na osiedlu w 3 piętrowych budynkach. Odległość od
              trasy trochę większa i zasłonięta innymi budynkami. Kawalerka 37m2
              na parterze z meblami i sprzętem AGD plus piwnica 350000zł. A trasa
              będzie w wykopie a nie na nasypie.
              • Gość: www Re: Maszynowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 11:40
                trzeba być niezłym idiotą, żeby teraz pakować się na maszynową lub
                włodarzewską. trasa powstanie na 100%. czy w wykopie (wątpie) czy na
                nasypie to będzie bardzo uciążliwa dla mieszkańców trasa.
                co mądrzejsi już dawno uciekli z tego miejsca, a średnio mądrzy
                robią to teraz. głupi jeszcze się zastanawiają nad sprzedażą, a
                najgłupsi właśnie kupują.
                grzegorzu, jakby nie patrzył to ostatni dzwonek na sprzedaż tego
                śmierdząego jaja, a zwłaszcza za tą cenę. zyczę ci szybkiego
                znalezienia jelonka na twoje m.
                • Gość: xxx Re: Maszynowa IP: *.acn.waw.pl 18.09.09, 08:06
                  Ha ha, gołodupiec się odezwał :)
              • Gość: ap Re: Maszynowa IP: *.it-austria.net 17.09.09, 14:46
                Zarzad drog jeszcze nie wie czy trasa bedzie w wykopie, a niektorzy juz wiedza
                :) Poza tym bez urazy ale 9,5t/m2 na parterze bez garazu przy trasie to troche
                za duzo. Cogik na przeciwko oferuje parter za 8,7t/m2 (z wliczonym garazem).
                Chociaz w tym mieszkaniu mozna by pewnie zrobic budke oplat dla trasy N-S (jakby
                byla platna) :) Niemniej jednak powodzenia w sprzedazy.
                • Gość: emka Re: Maszynowa IP: *.mokotowplaza.waw.pl 17.09.09, 15:22
                  Osoba z Zarządu Dróg Miejskich, z którą rozmawiałam przez telefon, powiedziała
                  mi, że jeszcze nie ma planów tej drogi, ale prawie na pewno nie będzie ona w
                  wykopie, bo na to nie ma miejsca - raczej na niewysokim nasypie i z ekranami.
                  Nie wiem co gorsze. Ale tak czy siak trasa na pewno,wcześniej czy później tam
                  będzie. Z drugiej strony większość nowych inwestycji powstaje dziś w Warszawie
                  przy trasach... Co robić? Czy ktoś się jeszcze zastanawia nad kupnem mieszkania
                  w tej okolicy?
                  I jeszcze jedno. Rozumiem, że w większych mieszkaniach m2 jest tańszy... Ale
                  stąd wynika, że Program Rodzina na Swoim jest skierowany tylko do najbogatszych,
                  których stać na największe lokale. A średniaki mają płacić 9 za m2 i cieszyć
                  oknami wychodzącymi na trasę szybkiego ruchu???
                  • Gość: Maszynowiak Re: Maszynowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 07:55
                    Od ponad 10 lat mieszkam na Maszynowej i przez cały ten czas słyszę
                    o tej trasie. Raz w wykopie, raz na nasypie, raz w tunelu. Teraz
                    Warszawa obcięła fundusze na inwestycje drogowe więc znowu temat
                    zniknie na kilka lub kilkanaście lat. Swoją drogą to gdyby trasa
                    miała iść na nasypie i z ekranami to najbardziej wygraliby na tym
                    właściciele mieszkań na parterze a przegraliby tych znajdujących się
                    nad ekranami :)
                    • eurofan74 Spójrzcie na Bemowo 18.09.09, 14:58
                      Trasa ekspresowa na Bemowie też była planowana od wielu lat, tak
                      wielu, że mało kto wierzył, że jednak powstanie. Powstało sporo
                      nowych mieszkań, których nabywcy pewnie nawet nie sprawdzili, co ma
                      powstać koło ich wymarzonych mieszkań. Było ładnie, zielono,
                      glinianki i te klimaty.

No cóż, trasa jednak powstaje intensywnie. Niektórzy przy
                      skrzyżowaniu z Lazurową pewnie ze zdziwieniem odkryli, że zamiast
                      tej glinianki mają estakady z linią kolejową na wysokości 1 piętra.
                      Budowa takiej trwa trasy trwa kilka lat, przez które unosi się tam
                      permanentnie kurz i pył.

Ja bym więc plany budowy kolejnych tras jednak brał na poważnie.
                    • Gość: Tytus Re: Maszynowa IP: *.centertel.pl 10.02.10, 21:54
                      witam. Zastanawiam sie nad zamieszkaniem w tym bloku. Na planach, ktore mozna
                      obejrzec na stronie siskom.waw.pl/mapy/trasa-ns/trasa-ns.pdf opisano,
                      jakie fragment. trasy beda: na nasypie, na estakadach oraz w wykopie. Odcinek
                      Grojecka - Al. Jerozo. jest zaznaczony na zolto, co autor mapy przyporzadkowal
                      ,,w wykopie". Oczywiscie, zdaje sobie sprawe, ze to jeszcze 1000 razy moze sie
                      zmienic - wszak nie zapominam, gdzie zyjemy ;-) Trasa ma przylegac do pn. strony
                      wykopu kolejowego. Co jest dziwne, bo szersza krawedz wykopu, ktora mozna
                      zlikwidowac pod trase jest po poludniowej stronie. Jesli jednak ma przylegac do
                      polnocnej strony i miec po trzy pasy w kazda strone i zamykac tym samym ul.
                      Maszynowa, to znaczy, ze maksymalnie zblizy sie do ostatnich budynkow przy ul.
                      Maszynowej. Co bedzie np. z ogrodem, ktory nalezy do ostatniego budynku po
                      nieparzystej stronie ulicy? Jesli dokladnie wczyta sie w studium trasy, to
                      widac, ze np. tuz za Maszynowa, trasa wychodzi z wykopu na estakade, poczatek
                      ktorej jest nad dachami budynkow mieszkalnych mieszkalnymi!!!! polozonych blizej
                      al. Jerozol. To niedorzeczne. A wezel, z ktorego mozna wjechac na trase bedzie
                      przy Grojeckiej. Nad ogrodami dzialkowymi. Po lewej stronie, jadac do centrum. A
                      ulica Włodarzewska pozostanie niezmieniona? I moze wiecie, jaki bedzie czynsz?
                  • ola1.0 Re: Maszynowa 18.09.09, 17:34
                    Zastanawiam się nad mieszkaniem w tym bloku. Mi akurat cena wydała
                    się atrakcyjna jak na tą lokalizację, potem dowiedziałam się o
                    planowanej trasie. Starałam się sprawdzić wiarygoność developera w
                    internecie i nie znalazłam nieczego co mogłoby mnie zaniepokoić,
                    rozmawiałam też z bankiem finansującym całą inwestycję i zapewniają,
                    że cogik jest ich starym klientem i kredyty zawsze spłacał przed
                    terminem. Zastanawiam się tylko nad tą trasą, jak bardzo, pomimo
                    ekranów, będzie uciążliwa no i wpłynie na rachu na Włodarzewskiej...
                    • Gość: Kasiolin Re: Maszynowa IP: 85.222.87.* 18.09.09, 21:27
                      nie znam lokalizacji na Masyznowej, ale jesli chodzi o wiarygodność dewelopera
                      to myślę, ze nie ma się czego obawiać. Naprawdę dobra jakośc wykonania i
                      soidnosć. Mieszkam co prawda w jednej z pierwszych realizacji deweloperskiej tej
                      firmy na Woli, ale z czystym sumieniem mogę polecić...
                    • ola1.0 Re: Maszynowa 23.09.09, 14:16
                      Zdecydowałam się na zakup mieszkania przy Maszynowej, w tygodniu
                      podpisuję umowę! Dla mnie ta lokalizacja i sam lokal, pomimo
                      planowanej trasy, ma ostatecznie więcej plusów niż minusów - wygląda
                      na to, że będę pierwszym lokatorem w budynku:)
                      • Gość: . Re: Maszynowa IP: *.aster.pl 24.09.09, 09:36
                        gratulujemy.
                        mam nadzieje ze nie zaczniesz zaraz protestowac i pisac jakichs
                        smiesznych pism i petycji przeciwko trasie, czy sie myle?
                        a moze w niedalekiej przyszlości zobaczymy cię w jakimś expresie
                        reporterów lub uwadze, jak to z wypiekami na twarzy będziesz
                        krzyczeć, że "trasa jest be bo my tu mieszkamy, że nie da się żyć w
                        tym smrodzie i hałasie itp."
                        • ola1.0 Re: Maszynowa 09.10.09, 11:46
                          O, napisał pan co to wszystko i zawsze wie lepiej i uważa, że ma
                          prawo do krytykowania innych, bo jest taaaki mądrutki, czy się mylę?
                          Wszyscy z tego forum wiedzą, że będzie tam trasa NS, więc twoja
                          krytyka nic nie wnosi, ale pewnie tu się mylę, bo na pewno poczułeś
                          się lepiej, no cóż...
                          • Gość: Piotr Re: Maszynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 20:47
                            cześć Ola,
                            podpisuje na poczatku listopada umowę, więc bedziemy mieszkać w
                            jednym budynku. Na ktorym pietrze masz mieszkane?

pozdrawiam Piotr
                            • Gość: Zbyszek Re: Maszynowa IP: 85.222.87.* 03.11.09, 21:26
                              Witam,

Ja w zeszłym tygodniu podpisałem umowę na mieszkanie nr 11, na II piętrze.
                              Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.

Zbyszek
                              • Gość: Pola Re: Maszynowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 23:39
                                Witajcie,

ja mocno się zastanawiam nad kupnem mieszkania przy maszynowej, chciałam prosić
                                o radę przyszłych sąsiadów. Proszę o kontakt pod adresem entaaalpia@wp.pl będę
                                baaardzo wdzięczna!!
                              • Gość: Piotr Re: Maszynowa IP: *.centertel.pl 28.11.09, 16:02
                                czesc Zbyszek,
                                bedziemy sąsiadami, kupiłem mieszkanie numer XII.

pozdrawiam Piotr
                                • Gość: Zbyszek Re: Maszynowa IP: 77.79.241.* 30.11.09, 14:47
                                  Cześć Piotr,

Bardzo mi miło :)

Pozdrawiam
                                  Zbyszek
                                  • Gość: Tomek Re: Maszynowa 8 - założono forum mieszkańców IP: *.chello.pl 17.12.09, 00:23
                                    www.ochotamaszynowa.fora.pl/
                        • Gość: cfaniak Re: Maszynowa IP: 80.50.63.* 23.10.09, 11:14
                          A ja tam dla zasady będę protestował. A co - mamy demokrację. I jak inni mogą to
                          ja też. I nic mi nie zrobicie!!! Tylko dalej będziecie stać w mega korku ;-)))
    • tanitazaitceva Re: COGIK - co myślicie o developerze? (ul. Maszy 12.12.18, 12:08
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka