Dodaj do ulubionych

Giełdowa 4 - Capital Arts

IP: *.aster.pl 24.09.09, 00:18
Ktoś wie w jakich cenach chodzą tam mieszkania?
Ofertowa agenta to 8,5 tysiąca (70m2). Ktoś kupował, targował?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.acn.waw.pl 24.09.09, 16:37
      Sam jestem ciekawy po ile chodzą tam mieszkania, ale 5500 - 6000 tys
      to chyba max.
      • Gość: mar Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: 195.85.249.* 24.09.09, 20:10
        jak sie targowałem o 2 pokojowe to zakres cen był spory- zależny od
        atrakcyjnosci i rozkładu mieszkania. cena od 7700 do 11600 parter a
        12p.
        • mariolaccc Re: Giełdowa 4 - Capital Arts 26.09.09, 17:32
          Dzisiaj zrobili dni otwarte, nawet catering był :) Mam dla Was niespodziankę,
          mieszkanie które dokładnie 21 marca br. czyli równo pół roku temu mnie
          zainteresowało, kosztowało wtedy 645 tys. za 74 m kw. - to było mieszkanie na V
          piętrze. Dzisiaj takie samo mieszkanie, ale piętro niżej (czyli powinno być
          taniej, bo u nich czwarte piętro to całkowita nora, a na piątym już jest trochę
          więcej światła, chociaż do ideału sporo brakuje), no więc dzisiaj na IV takie
          samo mieszkanie kosztuje 727 tys. Co Wy na to? Do tego ew. miejsce postojowe za
          42 tys. Dodam, że w budynku który ma 16 pięter większość mieszkań powyżej 70 m
          kw. jest wolna, więc tak duży skok ceny to nie jest raczej kwestia wielkiego
          zainteresowania klientów. Chyba mamy więc nowy chwyt marketingowy zafundowany
          przez dewelopera. Aha, żeby było ciekawiej przed wejściem do biura sprzedaży
          czekało na klientów kilka stoisk bankowych z ofertą kredytową :)
          Gdyby kogoś interesowały jeszcze inne ceny, to mieli w promocji mieszkanie 82 m
          kw. za 697 tys. na II piętrze, a takie samo powyżej II piętra kosztowało już
          979 tys. Dodam, że chodzi o ten niższy budynek, gdzie widok z okien jest
          zapierający dech w piersiach (wokół same okna sąsiadów lub z sypialni - na
          walącą się ruderę).
          • ekaunt Re: Giełdowa 4 - Capital Arts 26.09.09, 22:05
            3 pokojowe na wyższych piętrach zaczynają się od 10 tys., najwyższe piętra - 16
            tys./m2. Otóż i ich promocja.
            • Gość: mar Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: 195.85.249.* 28.09.09, 14:14
              pamiętam jak wiosną oferowali kilka mieszkań po ok. 7200/m2. w tej
              chwili poniżej 10 tys najgorsze mieszkania. Ale poczekamy,
              zobaczymy...
    • Gość: smiech Koszmarna Inwestycja - nic nie warte IP: *.centertel.pl 17.12.09, 03:19
      Loklalizacja b. dobra, budynek przyjemny, ale ... MIESZKANIA
      TOTALNIE
      DO D.PY - SASIAD ZAGLADA DO SASIADA !!!!! takiej tandety
      architektonicznej jeszcze nie widzialem powiedzialem im,
      ze nawet za 2 tys za metr bym u nich nie kupil bo to pieniadze
      wyrzucone w bloto - jak mam siedziec we wlasnym mieszkaniu i widziec
      gebe sasiada zagladajacego mi do mieszkania !!! gdyby jeszcze jakas
      fajna d.pa byla sasiadka to mozna zaakceptowac, ale jak znam zycie
      trafilbym na jakiegos pryszcza. PRZEZ CHCIWOSC I GLUPOTE
      SP.ERDOILILI TAKIE FAJNE MIEJSCE. Realna cena za mieszkanie w domu
      wielkiego brata to ... zero zlotych bo tylko zbok lub
      ekshibicjonista kupi tam mieszkanie
    • Gość: Stud Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 16:52
      rzeczywiście lokalizacja rewelacyjna jak dla kogoś kto w centrum żyje i pracuje
      - wszędzie blisko...

ale układ mieszkań taki że ze swojej sypialni/pokoju będziecie mieli "pogląd" na
      przynajmniej 20 mieszkań w bloku :)a inni na was...

taki swojego rodzaju Big Brother - jak kto lubi.
      wyjątek to mieszkania na ostatnich pietrach - wtedy oglądacie nie będąc
      podglądanymi :)
      • Gość: PPP Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.09, 19:37
        no pomijając że jest tam użytkowanie wieczyste a po ostatniej
        wycenie opłaty będą słone...
    • Gość: Magda Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.ahlstrom.com 26.01.10, 11:36
      Czy ktoś wie jakie ceny oferuje teraz deweloper? Na rynku
      wtórnym ceny nie spadają poniżej 10 K. Ciekawe ile na
      pierwotnym?
      • Gość: fykk Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: 85.222.87.* 29.01.10, 00:51
        cene moga wystawiac nawet na 50,000 za metr. wlasciwe pytania brzmia
        1/po ile faktycznie dochodzi do transakcji i ... znacznie wazniejsze
        2/ czy w ogole chcialabys tam mieszkac - proponuje pojsc, zobaczyc i
        mysle, ze jak juz wyjdziesz z mieszkania to powiesz ze nawet za 3
        tys za metr tam nie kupisz bo nie masz ochoty patrzec jak sasiad je
        zupe lub zaklada majtki
        • ekaunt Re: Giełdowa 4 - Capital Arts 29.01.10, 09:05
          Zostało im około 50% w II etapie czyli koło 150 lokali gotowych de facto do wejścia.
          Mają zaczynać III etap w połowie roku, no ale wypadałoby coś zacząć sprzedawać :)
        • maxgazeta.pl Re: Giełdowa 4 - Capital Arts 29.01.10, 12:50
          Gość portalu: fykk napisał(a):

2/ czy w ogole chcialabys tam mieszkac - proponuje pojsc, zobaczyc i
          > mysle, ze jak juz wyjdziesz z mieszkania to powiesz ze nawet za 3
          > tys za metr tam nie kupisz bo nie masz ochoty patrzec jak sasiad zaklada majtki

Jak sasiad to nie,ale jezeli bylyby to ladne sasiadki to jak najbardziej tak ;)
          • Gość: fsdf Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: 85.222.87.* 01.02.10, 01:55
            no tak ale ... na tyle na ile znasz zycie to wiadomym jest, ze jak
            sie kupi to zapewne bedzie mialo sie za sasiadow samych spaslakow
            lub sasiadki na ktore strach spojrzec :))) gdyby zydzi z A.
            zagwarantowali, ze beda tam same fajne d.py to co innego :) wowczas
            cena moglaby byc i 50,000 za metr :))))
        • Gość: Ania Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 09:31
          Nikt nie chciałby patrzeć jak sąsiad zakłada majtki, jedząc zupę.
          • Gość: agawa78 Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 21:40
            A ja tam będę mieszkać i nie będę widziała przez okno żadnych
            sąsiadów.
            • Gość: eXtend Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.acn.waw.pl 06.03.10, 17:07
              Tam są same syfne aneksy kuchenne - ludzie nie chcą tego wynajmować
              • Gość: jacek Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 17:33
                ano, letko nie jest

w tamtym roku jeszcze w Wigilie kolejka stala do mojego okienka w banku - az se
                sledzika z kolegami nie moglismy popic jak ludzie

walilem wtedy ostro jelonkow po rogach - brali wiadra lewarow we franciszku na
                kwadraty drozsze niz na fift aweniu

teraz zadnego biznesu nie ma - myslimy co dalej z naszym Bankiem i z nami. moze
                trza naprawde inwestowac w kaczki ?
                • Gość: jacek podpisz sie wlasnym nickiem smolna podszywko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 18:09
                  skoro sie wstydzisz podpisac swoim nickiem krzempus - to po co
                  klepiesz ?
                  • Gość: kgw Promocja -15% IP: *.chello.pl 17.10.10, 19:40
                    Ktoś wie czy ceny promocyjne (-10 albo -15% od wyjściowych) są sztywne czy kilka procent jeszcze można urwać?
                    • Gość: M Re: Promocja -15% IP: *.ahlstrom.com 18.10.10, 12:11
                      Interesowałam się tą inwestycją i niestety nie są skłonni do negocjacji.
                      15 % dotaje się przy zapłacie praktycznie od razu , a 10 % jak się sfinalizuje umowe do końca listopada. Niestety developer uważa, że ceny są już tak obniżone, że niżej nie zejdą. Dla mnie to i tak jest drogo, bo po obniżce o 10% i tak wychodzi powyzej 9 tyś z m2. Moze po nowym roku bedą bardziej skłonni.
                      • Gość: kgw Re: Promocja -15% IP: 193.67.24.* 18.10.10, 13:01
                        Ja łapałbym na -15%, wtedy koszt m2 interesującego mnie mieszkania to ok. 8700 zł. Niby mniej, ale wciąż sporo, stąd pytanie.
                        • Gość: !!! Re: Promocja -15% IP: *.merck.de 18.10.10, 14:48
                          Wpłacać Jelonki, nie dyskutować! Wpłacać!!!
    • Gość: ojejku a kto ten SYF kupuje ???? IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:20
      najpierw pojechac,a potem uciekac jak najdalej 1/ deweloper to chciwy palant, ktory uwaza ze ludzie to debile ... zapewne ma duzo racji, ale bez przesady 2/ elewacje zgrabne, choc bez rewelacji i bez szalenstw, ale problem zaczyna sie w mieszkaniu ... jak mozna placic 9, 10, 11, 12 tys ZA WIDOK GEBY I MAJTEK SASIADA !!!! co za idiota to projektowal - chca banke za mieszkanie w ktorym nie wiadomo, w ktorym momencie sasiad wejdzie przez balkon lub przez okno 3/ do tego sasiedztwo zajezdni tramwajowej, mega rudera za sciana, ktora ma byc przerobiona na biurowiec w odleglosci 10-15 m od okien 4/ DEWELOPER TO CHYBA PIJAK LUB CPUN bo nawet nie widzi, ze za 9-11 tys to mozna kupic u innych deweloperow w samym centrum w budynkach znacznie ladniejszych ... mowiac krotko - PODZIWIAM CHCIWOSC I BRAK KONTAKTU Z REALNYM SWIATEM U DEWELOPERA I PODZIWIAM GLUPOTE KUPUJACYCH - ta inwestycja to ma wartosc ok 5-7 tys za metr -jak ktos placi wiecej to gratuluje glupoty !!!
      • Gość: kgw Re: a kto ten SYF kupuje ???? IP: 193.67.24.* 19.10.10, 10:00
        Wszystko zgoda, ale sytuacja się zmienia w przypadku wyższych pięter (8-9+).
        Pasuje mi lokalizacja (śródmieście), wydaje mi się że ciekawej alternatywy nie ma (Pańska droga, Platinum drogie, Grzybowska droga, Pirelli przy Okopowej drogie). Jakieś inne pomysły?
        • Gość: M do kgw IP: *.ahlstrom.com 19.10.10, 11:19
          Proszę się nie przejmować wypowidziami na tym forum. Większość osób nie planuje zakupu i tylko piszą (prawdopodobnie z nudów). Szkoda tylko , że nie można znaleźć tutaj żdanych konkretnych informacji ani wymienić opinii ponieważ zaraz sztab "doradców" i "fachowców" z rynku nieruchomości poczęstuje cię epitetami. Nie wiem czemu ludzie to robią, ale widać mają taką potrzebę. Niestety nie znalazłam żadango prywatnego forum mieszkańców aby wymienić informacje. Trochę szkoda. Inwestycja, też mnie kiedyś interesowała i sprawdzałam na stronie, że ten lokal jest jeszcze nie sprzedany więc mam wrażenie, że sprzedaż jednak nie ruszyła lawinowo po promocji developera. Kiedyś jedna osoba wypowidziała się na tym forum, że jest zadowolona z powodu lokalizacji przy bankach ponieważ jest tam całodobowa ochrona i nie ma "meneli", jest tam raczej cisza i spokój. Myśle że warto to też wziąć pod uwagę.
          • Gość: oj Re: do kgw IP: 178.73.49.* 19.10.10, 22:27
            zamiast pisac dyrdymaly pojedz i zobacz mieszkania - mysle, ze usmiechniesz sie i powiesz im ... zastanowie sie, po czym szybko znikniesz - no chcyba, ze chcesz mieszkac w domu wielkiego brata
            • Gość: M Re: do kgw IP: *.ahlstrom.com 20.10.10, 15:34
              A ja właśnie byłam i oglądała i nie wszystkie lokale zagladają sobie w okna.
              • Gość: taaa Re: do kgw IP: 178.73.49.* 20.10.10, 23:56
                tylko co drugi ? a moze masz na mysli partery ... no tak z tych to mozna ogladac juz tylko kopiec, jaki kret wyryl w ziemi i nogi sasiadow wracajach do swoich APARTAMENTOW ... ja akurat intreesowalem sie ta inwestycja i wybralem kilka znosnych mieszkan o fajnych rozkladach, ktore podejrzewalem o w miare rozsadny widok - niestety porazka, do pozostalych nie zagladalem bo szkoda mi bylo czasu, gdyz z definicji musialy miec fatalny widok ... no chyba ze ktos jest alipinista i lubi mieszkanie na 12-15 pietrze - wowczas widok moze byc rozsadany, ale ja dziekuje za mieszkanie w niebie
                • Gość: ert Re: do kgw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.10, 10:35
                  widać kolego jestes rozzalonym reprezentantem j.w.c. lubi nnego szajsu albo boli cie w sobie ze cie poprostu nie stac na mieszkanie tutaj, i wyladowujesz swoja zlosc, - ktora gromadzi sie w czasie dojazdu na brudno, tarchomin czy bialoleke, gdzie z pewnoscia mieszkasz, - na forum, mieszkania gdzie okna są pod innym katem niz prostopadle, zapewniaja intymnosc w domu nawet na nizszych kondygnacjach wiec nie placz tak bardzo nad czyms na co cie poprostu niestac, skad tyle jadu w tobie, jak ci nie pasuje to nie kupuj tam mieszkania i tyle, a z tego co wiem to sprzedaz poszla ostro do przodu, dziennie podpisują kilkanaście aktow notarialnych, a skad wiem ...bo znajomi tam kupili mieszkanko a ja sam tez zamierzam, jedyna wada tych mieszkań to prostokatne pokoje malo ustawne
                  • Gość: smiech Re: do kgw IP: *.centertel.pl 14.11.10, 04:18
                    ciebie gosciu chyba popie...lo, albo jestes pracownikiem dzialu sprzedazy tego syfu, ktory zastanawia sie jak sprzedac to gowno frajerom - firma atleas czy jak to gowno sie nazywa to jedno wielkie gowno majace wielkie aspiracje, ale jakosc na poziomie wlasnie przytaczanego przez ciebie JWC - tyle ze JWC doskonale wie ze sprzedaje syf i nie udaje ze sprzedaje cos wiecej niz syf, a Atleas choc tez doskonale wie, ze sprzedaje syf, to probuje wmawiac frajerom ze sprzedaje towar z wyzszej polki - tak jak z platninium towers - qrwa, jak tam pojechalem to popatrzylem i spie...lem gdyz musialbym na glowe upasc aby placic po kilkansacie tysiecy za takie gowno ... ta inwestycja to gownoi do kwadratu w porownaniu z platninium .... MOFRAL Z TEJ HISTORII JEST TAKI - SYF POWINIEN KOSZTOWAC TYLE ILE MIESZKANIA W JWC - BO TO JEDNO I TO SAMO
        • Gość: oj Re: a kto ten SYF kupuje ???? IP: 178.73.49.* 19.10.10, 22:28
          murano, gp invest, czy jak im tam przy grzybowskiej - troche cierpliwosci, a mniej podpalania sie - ta inwestycja nie jest warta pieniedzy, jakie sobie ubzdural chciwy deweloper
          • Gość: Rychu Re: a kto ten SYF kupuje ???? IP: *.chello.pl 13.11.10, 20:46
            oczywiscie, ze jest duzo ciekawszych za porownywalne pieniadze. Tutaj napala się wiocha. i niech kupuje.
          • ninka_mm Re: a kto ten SYF kupuje ???? 13.11.10, 22:03
            jak murano albo w DD Grzybowska są tańsze albo choć w tej samej cenie, to ja gratuluję. szczególnie, że i jedno i drugie też naćkane i sporo jest mieszkań z marnym widokiem (czyli widokiem na sąsiada).
            • Gość: jacek po ile teraz stoi Grzyboska ? moze warto troche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 08:13
              zainwestowac ? bo idzie nieukniona inflacja za rzadow Tuska wiec jest pytanie : czy w srebro czy w nieruchomosci ?
              • Gość: property man Grzybowska, krzempus, Grzybowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 08:26
                tam to pusto, ale nie tak jak w naszej inwestycji na Slaskiej

nawet duchy nie chca tam mieszkac

ciezka sprawa krzempus
              • Gość: taaa Re: po ile teraz stoi Grzyboska ? moze warto troc IP: 178.73.49.* 18.11.10, 00:28
                taaa ... i uwazasz, ze skoro dzis zjadaczy nie stac na placenie po 8 to jutro rzucza sie placic po 20 ... pojdz do apteki i kup sobie cos na rozum gdyz podobno juz sprzedaja ... inflacja co najwyzej urealni wycene, a nie bedzie powodowac wzrost cen przewartosciowanego towaru
    • Gość: zuza Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.2a.pl 28.08.11, 18:49
      Jestem zainteresowana kupnem dwu pokojowego mieszkania. Dzwoniłam do agencji pośredniczącej i chcieli około 530k PLN za 56 m2. Agentka powiedziała, że mogą zejść max 10 tysięcy. A czy ktoś się orientował jak to jest bezpośrednio u developera? Przy większych też są takie zaporowe ceny?
      • Gość: agk Re: Giełdowa 4 - Capital Arts IP: *.253.167.smslowianin.pl 01.09.11, 09:26
        Na Giełdowej ceny zależą od piętra, im wyżej tym drożej. Pod koniec 2010 roku mieli ceny promocyjne i na niższych piętrach można było kupić mieszkanie już za nieco ponad 8000 zł od metra kw. Może więc warto zapytać bezpośrednio developera jak to wygląda dzisiaj. Poza tym co jakiś czas wracają im mieszkania niesprzedane przez pośredników i być może wtedy robią jakąś akcję promocyjną.
        Gdybyś się zdecydowała na zakup, to odradzam kupno "pod klucz", bo firma, która wykańcza to dziadostwo: drogo i byle jak, kiepski wybór materiałów, żadnego wsparcia. Jak sama sobie nie wymyślisz, co chcesz, to projektant Ci nie pomoże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka