bva 08.03.07, 15:53 No właśnie. Widzałam wczoraj w sklepie czekoladę bez cukru z orzechami. Myślicie, że można taką jeść? (miała ok. 54%kakao) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noida Re: czekolada 08.03.07, 18:24 Sprawdź, jaką miała ilość węglowodanów. Normalnie czekolady mają ok. 50 gram na 100. Niektóre gorzkie mają ok. 30 gram. Dziewczyny niektóre z nich jedzą i chudną. Ale zjedzenie czekolady, nawet bez cukru i z mniejszą ilością węglowodanów to zawsze będzie oszukiwanie się. Powinno się jej po prostu nie jeść i zadowolić się orzechami... W końcu chodzi o to, żeby odzwyczaić się w ogóle od słodkiego smaku. Odpowiedz Link
maya2006 Re: czekolada 08.03.07, 19:56 powiadaj ludzie, ze jesli czekolada to tylko ta ponad 70 % kakao. Odpowiedz Link
tort_czekoladowy Re: czekolada 11.03.07, 22:07 ja jem gorzka czekolade, bez orzechów w srodku bo tak trzeba, i polecam albo firmy lindt 85% kakao, wiem ze jest droga ale bardzo dobra i moze zaoszczedzona kase np na batonie na taka czekolade wydac ! albo jeszcze jest wedela 90% kakao ona chyba juz tansza 4 zł kosztuje czy jakos tak tylko pamietajcie 1 kostka dziennie ! Odpowiedz Link