Gość: ania IP: *.w3cache.pl / *.pl 19.01.04, 09:47 Bemowo Invest - czy ktoś zna tę firmę, czy są wirygodni? poproszę o opinię. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Bemowo invest IP: *.w3cache.pl / *.pl 19.01.04, 10:56 naprawdę nikt z Was nie zna tej firmy? budują obecnie Słoneczne Tarasy przy Górczewskiej róg Lazurowej, chciałam poprosić ponownie o opinię.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Bemowo invest IP: *.bellona.pl 21.01.04, 14:42 ja tam kupiłem i nie zaluje. Umowa nie jest zła. W BPH PBK znają tą firmę, mają jej wszystkie niezbędne dokumenty. A poza tym 90% mozna wpłacić jak juz mieszkanie bedzie stało, więc ryzyko nie jest wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Bemowo invest IP: *.bellona.pl 21.01.04, 14:45 wg mnie wszystko jest OK. A poza tym 90% mozna wplacic jak juz mieszkanie bedzie gotowe, wiec ryzyko nie jest duze. Ja tam kupilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bemowo invest IP: *.w3cache.pl / *.pl 22.01.04, 09:47 powiedz mi czy sprawdzałeś ksiegi wieczyste, bo jak ja chciałam to były niedostępne. Poza tym dzwoniłąm do wydz. architektury Gminy Bemowo i powiedzieli mi ze decyzja budowy jest jak najbardziej prawidłowa ale na firmę Leasing &Property (nie wiem jak to się pisze). Wiem , że Bemowo Invest ma jakiegoś partnera zagranicznego ale nie wiem czy to ten i czy takie pozwolenie jest dla nich prawidłowe. Osdpisz proszę, czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Bemowo invest IP: *.bellona.pl 22.01.04, 10:01 pozwolenie na budowe bylo wydane najpierw Leasing & Property i to się zgadza, tyle że 19 wrzesnia 2003 to pozwolenie zostalo przeniesione na BemowoInvest (bo pewnie odkupili te działki). Także pozwolenie na budowę jest OK. Co do ksiąg wieczystych to nie ma w nich zapisów o żadnych obciążeniach, poza tym takie rzeczy są bardzo skrupulatnie sprawdzane przez banki, które podjęły się współpracy z BI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bemowo invest IP: *.w3cache.pl / *.pl 22.01.04, 10:25 wybacz mi, ze napiszę najpierw, ze piszesz do mnie jak ktoś z tej firmy właśnie. Nie piszesz, że sam te ksiegi sprawdziłeś. Kopie z tych ksiąg też mam , bo otrzymałam od nich. W gminie nie znależli przepisania decyzji na Bemowo Invest. Poza tym czy z banku BPH PBK otrzymałeś takie inforamcje? Nich cie to nie obrazi ale dla mnie to ta inwestycja to nie tylko ewentualna radosć, ze w końcu włąsne mieszkanie ale i nie małe pieniądze... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bemowo invest IP: *.w3cache.pl / *.pl 22.01.04, 11:47 tm - obraziłeś się na mnie?... nie miałam nic złego na mysli, odezwij się. Jak tu żyć wiedząc, ze sąsiad ma chmurna minę?..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSTRZEGAM Bemowo invest IP: *.mroczna.net.pl 07.04.04, 21:48 ostrzegam przed ta inwestycją, zajrzyjcie na forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=10331958&v=2&s=0 dobrze, że niemiła obsługa, wiele prawnych wątpliwości i nieprzyjemny wpis w księgach wieczystych ( zastaw hipoteczny) dostatecznie mnie zraziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Bemowo invest IP: *.mroczna.net.pl 22.03.04, 19:34 Cześć Aniu też jestem zainteresowana tym osiedlem, czy masz wiecej informacji? czy zdecydowałaś sie tam kupować?Bardzo chetnie spotkałabym sie z Tobą i posłuchała co jeszcze wiesz na temat tego dewelopera. kasia moj adres: kasialp@yahoo.fr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bemowo invest IP: *.sbi.com 23.03.04, 14:04 My z mężem też interesowaliśmy się tą inwestycją ale w rezultacie zdecydowaliśmy się na budującą obok PRK. Martwiły nas przede wszystkim zawirowania prawne związane z pozwoleniem na budowę i własnością gruntu. To było co prawda kilka miesięcy temu więc sytuacja mogła się już "wyprostować". Wtedy wyglądało to tak, że właścicielem gruntu była jedna firma, pozwolenie miała inna a jeszcze inna była inwestorem. Dodatkowo smaczku sprawie dodawał fakt, że tym "inwestorem zagranicznym" jest osoba prywatna - obywatel Izraela, to budziło pewne wątpliwości prawnika, któremu przedstawialiśmy całą sprawę. Ale być może teraz jest już wszystko OK, jednak warto "prześwietlić" ich pod tym kontem. Acha, jeszcze info o budowie. Kiedy kopali fundamenty rozmawialiśmy z robotnikami, powiedzieli, że na budowie jest kurzawka i mają spore problemy z osadzeniem fundamentów, dodatkowo budują na miejscu dawnej elektrowni... Faktycznie długo to trwało zanim wyszli nad poziom ziemi ale teraz idzie im już nieźle. To co napewno Was zainteresuje - byli bardzo elastyczni jeżeli chodzi o negocjonowanie umowy. Pozdrawiam i powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Bemowo invest IP: *.mroczna.net.pl 23.03.04, 21:16 bardzo dziekujemy, własnie zaczęliśmy interesować się ta inwestycja i strasznie podoba nam się jedno z mieszkań. może zatem zaryzykujemy. bylismy rowniez w prk7, ale już prawie wszystko wyprzedane, niemniej jednak jak wszystko sprawnie pójdzie może bedziemy sasiadami. czy wiecie moze gdzie najsprawniej uzyskac poradę w kwestii wyboru kredytu oraz gdzie sprawdzić dewelopera? Pozdrawiamy gorąco i dziekujemy kasia i rafal Odpowiedz Link Zgłoś
dijkstria Re: Bemowo invest 24.03.04, 09:49 Witam, Jeśli chodzi o wybór kredytu - polecam samemu się rozejrzeć za kredytem. Ale jeśli BI współpracuje z BPH - mają niezłą ofertę. Kupując w PRK zdecydowaliśmy się na kredyt w PKO BP. Jeśli natomiast chodzi o dewelopera, to ciężko będzie go sprawdzić, bo od niedawna, jak pamiętam, spółka istnieje. Polski kapitał to chyba jakiś "mutant" z Invest DLS - trochę było o tym deweloperze na forum - przeszukajcie forum z 2003 roku wpisując ich nazwę. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bemowo invest IP: *.ssmb.com 25.03.04, 10:59 Jeżeli chodzi o poradę w kwestii kredytu to polecam doradców z Expandera, zrobią Wam wstępną weryfikację i polecą konkretny bank już pod Waszym kontem (oczywiście bezpłatnie :)) A w kwestii sprawdzania developera, poszukajcie postów na ten temat, na forum znajdziecie wyczerpujące informacje. Acha, i rzeczywiście wcześniej Bemowo Invest było powiązane z DLS Invest (chyba to taka nazwa) - poszukajcie w starych postach na forum, o ile pamiętam nie mieli zbyt dobrych "recenzji". Życzę dobrych decyzji mieszkaniowych! (liczę, że może jednak wybierzecie PRK - będziemy wtedy sąsiadami). Pozdrawiam, Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Bemowo invest IP: *.mroczna.net.pl 25.03.04, 21:04 dzięki, musimy chyba sprawdzić expandera, na razie sprawdzalismy pko sa, z ktorym deweloper ma umowe i kredyt wyglada tez ciekawie.Co do PRK, to o ile mi wiadomo mieszkania, które nas by interesowały juz są sprzedane. miałaś szczęście!!!bo jak widać inwestycja idzie szybko do przodu.Natomiast jeżeli nam uda sie dojść do porozumienia z deweloperem,to bedziemy mieszkac w bliskim sądsiedztwie. Martwi nas jeszcze bliska autostrada? na ile zakłóci zycie? i czy w ogóle?zaraz sprawdzily lds invest, ale tez słyszelismy same złe opinie, trzebaby było je zweryfikować. Za wszelkie uwagi dziekujemy. Czy ktos wie, czy łatwo negocjować z bemowo invest. Wstępna umowa wydaje nam się nie do zaakceptowania. CZy łatwo idą na ustępstwa? Z góry dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia SZUKAM RADY TYCH CO JUZ KUPILI IP: *.mroczna.net.pl 25.03.04, 22:58 mam jeszcze jedno pytanie gdzie moge znaleźć tych ludzi, którzy juz kupili mieszkania w pierwszym etapie Slonecznych Tarasów. podobno zostały tylko 2 puste mieszkania. gdzie jesteście? chętnie wysłucham Waszych bezcennych uwag, ktore moga przydac sie w negocjacjach z deweloperem... z góry BARDZO DZIEKUJE, k Odpowiedz Link Zgłoś
dijkstria Re: Bemowo invest 08.04.04, 09:59 Jeśli chodzi o bliskość autostrady, to jak przejdziesz się w stronę torów, to zobaczysz jak daleko. Autostrada zostanie zbudowana za torami, a są jeszcze podobno plany, aby autostrada była w tunelu... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś