julij 11.11.09, 22:27 Słyszeliście coś może o tym deweloperze? Myślę czy nie kupic segmentu. Okolica nie zachwyca ale cena kusi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fxx26 Re: Arche - osiedle Łamana IP: 94.254.134.* 12.11.09, 20:27 Zastanawiałem się, dlaczego na stronie developera nie ma planu zagospodarowania działki. I wszystko się wyjaśniło, gdy zajrzałem na plan budowy. Gęsto!!! Bardzo gęsto!!! Nie było się więc na stronie, czym się chwalić. Ponadto sam segment dość kiepsko rozplanowany. Właściwie na piętrze nie ma sensu wydzielać dodatkowego pokoju, jeśli chciałoby się postawić normalny stół przy kuchni. A wtedy pojawia się nowy problem: wejście do łazienki. Ostatecznie mamy więc 4 niezbyt ustawne pokoje z kuchnią i z mnóstwem schodów. Zdecydowanie lepsze rozwiązanie to klasyczne czteropokojowe mieszkanie w normalnej lokalizacji w podobnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
konto_w_gazecie Re: Arche - osiedle Łamana 12.11.09, 21:00 Deweloper nie błyszczy, ale mało który błyszczy. Projekt domku fajny, ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julij Re: Arche - osiedle Łamana IP: 80.51.186.* 17.11.09, 23:27 Wizualizacja na stronie dewelopera robi wrażenie. Rzeczywistość gorsze - budynki mają po 3-6 segmentów, z dwoma jest tylko jeden. Ale plan segmentu dla średniej rodziny (2+2) jest o'k. Ceny od 750 tys. Jesli mieszkacie w tej okolicy, jestem ciekaw opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 23:09 Najlepsza jest grubość ścian z sąsiadem - 30 cm!!!!!!! Miłego koegzystowania, bo akustyka będzie TRAGICZNA, a przy tym schody to mały pikuś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raqual Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.rtk.net.pl 20.02.10, 19:24 tak tak w reg bloku masz 1m sciany z sasiadem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.aster.pl 21.02.10, 09:10 Gość portalu: vincent napisał(a): > Najlepsza jest grubość ścian z sąsiadem - 30 cm!!!!!!! Sciany można sobie wyciszyć za stosunkowo niewielką cene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Arche - osiedle Łamana IP: 195.136.20.* 23.02.10, 10:25 Mam do sprzedania w Nowych Włochach nowy 1/2 bliźniaka 120 m2, działka 200 m2 za 750 tys. zł - stan deweloperski. Czy jest to dobra oferta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.10, 21:07 To ciekawa oferta. Czy można poznać jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.10, 20:46 Też zastanawiam się nad tą inwestycją. Umowa nie bardzo mi się jednak podoba. Dotyczy to możliwości zaciągania kredytów przez developera pod dalsze inwestycje, brak jest również informacji o odpowiedzialności developera w przypadku opóźnienia inwestycji. Dyskusyjne są również kwestie związane z wykończeniem segmentów, np. do połowy matowe okno w salonie itp. Jeszcze nie podpisałam umowy i chciałabym skontaktować się z tymi, którzy już inwestują nad tym osiedlu. Słyszałam bardzo złe opinie o developerze w związku z innymi inwestycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Arche - osiedle Łamana IP: 212.160.68.* 02.03.10, 22:18 Mieszkam na os. Albatrosów i wielkich problemów z deweloperem nie było. Mieszkania oddali przed terminem. Akty notarialne już dawno podpisane. Jakość mieszkań ogólnie całkiem niezła. Jakieś niedociągnięcia się trafią, ale chyba wszędzie się znajdą. Nie ma co sugerować się tym forum bezgranicznie, bo chyba jeszcze nie istnieje firma, która dogodziła by wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
lord1 Re: Arche - osiedle Łamana 24.04.10, 19:40 Witam My się zdecydowaliśmy na kupno tego segmentu i podpisaliśmy umowę z developerem. Rownież uważam, że budynki są dość blisko siebie ulokowane, ale cena jest naprawdę atrakcyjna w porównaniu do innych podobnych inwestycji we Włochach. Również stan wykończenia mnie przekonuje. Całkowite rozprowadzenie instalacji grzewczej wraz z piecem, schody, dwa miejsca garażowe (na średni i duży samochód) :-). Jeśli chodzi o obciążenia hipoteczne na tej nieruchomośći to zasięgnęłam opinii prawnej i powinniście Państwo wiedzieć, że w świetle prawa każdy właściciel nieruchomości ma prawo zaciągnąć kredyt dając ją na zabezpieczenie. Mimo, iż w umowie kupujący mógłby się na to nie zgodzić. Natomiast przy końcowej umowie przeniesienia własności, nieruchomość powinna być wolna od obciążeń, do czego zobowiązuje się w umowie przedwstepnej developer. Jeśli ktoś jeszcze z Państwa kupił któryś z segmentów proszę się odezwać. Wymienimy spostrzeżenia, poznamy nowych sąsiadów :-) Pozdrawiam D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.10, 22:36 Segmenty idą podobno jak świerze bułeczki. Nie chce mi się wierzyć. Sam zamierzam budować podobnej wielkości segment we włochach na sprzedaż. Nie wiem tylko czy znajdzie się chętny na jego kupno. Jak myślicie? - warto ruszać z budową czy czekać na lepsze czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacernik Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.10, 17:28 Chętny się znajdzie, sam byłbym zainteresowany. Tylko trzy pytania: cena? ulica? metraż? Odpowiedz Link Zgłoś
frutka_gazeta Re: Arche - osiedle Łamana 16.05.10, 17:14 Witam My jeszcze zastanawiamy się nad kupnem/choć raczej skłaniamy się kupić.. Cena odgrywa duuuuużą role... Jednak na forach pojawija sie negatywne opinie o Arche.. Jesli możecie podzielić się swoimi uwagami o Arche/inwestycji/umowie.. Prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barchan Re: Arche - osiedle Łamana IP: 188.33.173.* 19.05.10, 22:33 Ja kupiłem jeden z segmentów. Budowa idzie zgodnie z planem, jakość prac jest dobra. Współpraca z deweloperem układa się bez zastrzeżeń. Z rozmów z osobami, które kupiły mieszkania w innych inwestycjach od tego dewelopera wynika, że wprawdzie cudów jakościowych nie ma, ale jakiś istotnych problemów również brak. W tej inwestycji - a jak pisali inni forumowicze, jest gęsto - na uwagę zwraca przede wszystkim możliwość szybkiego dojazdu do centrum kolejką i dość dobra cena. Dojazd jest istotny. Jeśli ktoś pracuje w centrum to proszę sobie policzyć ile życia zmarnuje się na dojazdy np. z Józefosławia czy innego zadupia. Tutaj mamy ok. 1 godzinę dziennie z dojściem na peron i potem do biura i z powrotem; to jest dokładnie tyle żeby odsapnąć po pracy przed powrotem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też zaint Re: Arche - osiedle Łamana IP: 85.222.87.* 20.05.10, 11:18 zgoda tylko że nie wszędzie da się dojechać skmką. A samochodem wydostać się stamtąd w kierunku centrum to jest niestety dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
lord1 Re: Arche - osiedle Łamana 20.05.10, 12:08 A gdzie teraz nie ma korków w Warszawie? :-)) Mieszkam w tej okolicy od ponad 5 lat i dla mnie takie korki nie są jakimś utrudnieniem. Nie wiem, może jestem nieobiektywna bo już po prostu do nich przywykłam. Pozdrawiam sąsiada :-)) D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 13:13 WItam wszystkich. Zastanawiam się bardzo poważnie nad kupnem segmentu na Łamanej i mam pytanie do osób, które już dokonali zakupu - udało się Wam wynegocjować jakiś rabat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murena Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:49 Tak, mnie się udało, ale byłam jedną z pierwszych klientek Arche na Łamanej, bo kupiłam nawet nie dziurę w ziemi, ale udział w błocie. Co więcej, załatwiłam uprzednio kredyt na stary dom do remontu w Ursusie, wyprostowałam mu księgi wieczyste zaszargane - zaszargane od przed wojny i w ostatnim momencie przed podpisaniem umowy zobaczyłam inwestycję na Łamanej. Sekwencja działań była taka: najpierw podpisałam umowę na kupno segmentu, a potem ten stary dom kupił na siedzibę swojej firmy mój znajomy ( żeby się grzebanie w księgach wieczystych nie zmarnowało :) ). W najbliższy poniedziałek idę na wstępny odbiór. W trakcie inwestycji zgodnie ze sztuką projektowo-budowlaną oraz za zgodą dewelopera dołożyłam odkurzacz centralny oraz ogrzewanie podłogowe. Wszystko odbyło się bezkolizyjnie na mój koszt. Gdyby się nie zgodzili, i tak bym to zrobiła, ale po co mnozyć koszty po odbiorze i pruć gotowe wylewki. Rozumiem, że różni ludzie mają różne potrzeby i oczekiwania. Z mojego punktu widzenia wady Łamanej są zaletami- często wyjeżdżam i potrzebuję zaprzyjaźnionych sąsiadów, którzy nakarmią koty. A w mieście potrzebny mi jest niewielki dom na MAŁEJ działce. Duży dom z dużym ogrodem mam na wsi i trzeba naprawdę DUŻO czasu i energii, żeby to wszystko jakoś ogarnąć. Dlatego w mieście mam mieć spokój i skupic się na pracy. Inwestycji w Ursusie lub Włochach szukałam 4 lata, mieszkam w tej okolicy od 16 lat, moje dziecko chodzi w Ursusie do szkoły. I dopóki tak będzie musze mieszkać w mieście. Alternatywą dla Łamanej są segmenty Gawry w Gołąbkch - nieco większe, ale wg. mnie absolutnie bez sensu rozplanowane w środku. I z gorszą komunikacją, bo żeby się wydostać komunikacją miejską w stronę Centrum trzeba używać dwu środków lokomocji, zamiast jednego. I chodnika na Łamanej NIE trzeba będzie odśnieżać w zimie, hurra! Ten ostatni komentarz akurat teraz może się wydawać surrealistyczny, ale gdy czesto mnie nie ma - to kłopot skutkujący mandatem. Sąsiadów pozdrawiam :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 22:12 Witam Wlasnie kupilismy jeden z szeregowcow na tym osiedlu. Developer nas cisnie z projektem dokonca tygodnia -scianki dzialowe , gniazdka- mimo ze dopiero kupilismy. Czy poleca Pan uslugi architektki poleconej z Arche ?Czy lepiej wziasc standardowe wykonczenie i zmienac we wlasnym zakresie na etapie remontu? Czy ma PAn jakies spostrzezenia co do budowy? Czy wyciszac sciany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 22:41 W mojej ocenie warto już na wcześniejszym etapie dokonać projektu ścian, elektryki i hydrauliki. Warto jednak wiedzieć, że Arche dość drogo liczy sobie za każdy dodatkowy punkt elektryczny bo ok 300 zł. My korzystaliśmy z usług architekta przez Arche, ale tylko dlatego, że nasza Pani architekt z powodów niezależnych od nas musiała odmówić wykonania i nadzoru nad projektem. Moje spostrzeżenia są takie, że ta Pani poza podstawowym wykonaniem rysunków nie potrafi umiejętnie doradzić i podpowiedzieć aranżacji. Zatem proponują wziąć sobie jednego architekta, który wykona cały projekt w tym na tak wczesnym etapie rzeczy, o których wspomniałam. Powodzenia Sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdni Re: Arche - osiedle Łamana IP: 80.51.186.* 18.08.10, 21:32 Jesteśmy ciekawi jak przebiegają odbiory segmentów. Czy możecie podzielić się waszymi doświadczeniami i spostrzeżeniami w tym zakresie? Nas niepokoi np. standard drzwi zewnętrznych od frontu i ogrodu - wg. umowy są antywłamaniowe, a te zamontowane nie wzbudzają naszego zaufania. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcik Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.pzu.pl 19.08.10, 13:40 zapraszam do zapisywania się na forum salon.pl do naszego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.10, 21:43 Witam Mnie się również udało wynegocjować mały rabat, ale na pewno nie tak duży jak można było na początku sprzedaży. Na targach nieruchomośći w 2009 r. segmenty te kosztowały ok 100 tys. zł mniej. Podzielcie się proszę przebiegiem odebrania kluczy. Na co zwrócić uwagę przy odbiorze? Ja odbieram segment za ok 3 tygodnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Insatalcja systemu alarmowego na Łamanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 11:56 Sąsiedzi, zalogujcie się w salonie.pl , tam znajdziecie informację na temat kontroferty na założenie czujek alarmowych w stosunku do tego, co już nam zaproponowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx SCHODY IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 22:48 Sąsiedzi, macie pomysł jak wykonczyć schody w swoich segmentach ? Mi to nie daje spokoju - bardzo nie podoba mi się ta stalowa konstrukcja i pomysl polegający na jej pomalowaniu i przykręcaniu trepów. Gdyby to jeszcze była błyszcząca kwasówka ... ale tu wszedzie widac spawy. Czasami myśle czy nie lepie to wyciąć i pobudować od nowa 100% drewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: SCHODY IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 16:14 Ech nie mam :-) i dlatego podpisałam umowę z architektem. Wstępnie projekt jest taki, że będziemy je zabudowywać i podświetlać ( w ścianie). Jeszcze nie wiem co z barierką, ale ja mam wizję wstawienia mlecznych szyb zamiast tych prętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: SCHODY IP: *.home.aster.pl 05.09.10, 00:34 moze winde sobie wstawcie zamiast schodow? albo taka rure jaka jest zawsze w remizie strazackiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ...SCHODY... a kominek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.10, 13:31 Z tego co wiem, jedni sąsiedzi od początku podziękowali za te standardowe i indywidualnie zamówili sobie drewniane. A przyglądaliście się już może idei kominka ? Komin w suficie w salonie narzuca jakiś ultranowoczesny kominek z rurą na wierzchu, a tego bym nie chciała, bo nie chcę mieszkać w zimnym prosektorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujcie, kupujci kupujcie, kupujcie :-)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:25 kupujcie, kupujcie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Re: kupujcie, kupujcie :-)) IP: 195.136.20.* 06.09.10, 15:31 Musicie mieć świadomość, że płacą za segment w tej inwestycji ok. 800 tys. dajecie zarobić deweloperowi ok. 200 tys. Jak Was stać to super-dla mnieto trochę dużo - pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kupujcie, kupujcie :-)) IP: *.181.3.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.09.10, 18:31 200 tyś? chyba cię gościu pogieło. koszt wybudowania tych czworaków to max 350.000 zł włączając do mercedesa asystentki prezesa plus miesięczny karnet w lokalnym burdelu dla całego zarządu. Deleveloper rżnie cię na 450.000 zł. Włączyć myślenie proponuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo2009 Re: kupujcie, kupujcie :-)) IP: 62.29.248.* 08.09.10, 13:29 Nie rozumiem jakie znaczenie ma kwota zarobku dewelopera ? Dla mnie osobiscie może zarobić nawet po 800 tys na jedym segmencie bo to nie jest totalnie moja sprawa. Ważny jest to ile jestem w stanie za taki segment zapłacić i jak to się ma do cen rynkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kupujcie, kupujcie :-)) IP: *.181.90.18.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.09.10, 17:28 To oznacza, że jesteś: a) matołem b) analfabetą ekonomicznym c) analfabetą matematycznym d) wsiokiem, który opedzlował pare hektary na willę w Warszawce e) wtyczką na forum developera f) nowobogackim dupkiem, który odziedziczył hajs po rodzicach g) dopisz sobie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo2009 Re: kupujcie, kupujcie :-)) IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 21:27 Aby Ci odpowiedzieć zacytuję Stanisława Lema. "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ...SCHODY... a kominek? + NOWA nazwa ulicy ! IP: *.net.itsa.pl 07.09.10, 15:31 Z kominkiem nie wydaje mi się aby były jakieś kłopoty - obudowa kominka może być do samego sufitu - tak przynajmniej ja to sobie wyobrażam. A tak poza tematem - nazwa ulicy się zmieni tzn. nie będziemy mieszkać przy Łamanej - ulica wewnątrz osiedla dostanie nową nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: ...SCHODY... a kominek? + NOWA nazwa ulicy ! IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 21:21 www.kominki.net/index.php?go=gotowe&id=61 A może coś takiego? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: ...SCHODY... a kominek? + NOWA nazwa ulicy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 10:22 Dzięki za linki. Wymyśliłam już sobie motyw przewodni łączący wszystkie kondygnacje i w sprawie kominka wybieram się na wycieczkę 150 km od Warszawy zobaczyć prace producenta "na żywca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo2009 Re: SCHODY IP: 62.29.248.* 08.09.10, 13:32 A lekcje już odrobione czy znowu ten Internet a nauka leży ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,, Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 11:58 Zastanawiam sie nad zakupem ale obawiam sie pociągów - są w bardzo bliskiej odległości od domków i boję sie czy nie będą przeszkadzać? Czy ktoś może orientuje sie jak w okolicy jest ze szkołami podstawówka i przedszkole, czy są bardzo oblegane. Czy w szkole dzieci uczą sie na dwie zmiany? Czy ciężko jest zapisać dziecko do państwowego przedszkola? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;; Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.10, 20:21 Pociągi - wg mnie praktycznie nie słychać - najlepiej przyjechać, postać 10 min i posłuchać. Sam przed zakupem zwróciłem na to uwagę. Szkoła - z tego co się orientuje to na ulicy Cietrzewia ok 1 km. Przedszkole też gdzieś w okolicy widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Arche - osiedle Łamana IP: *.222.252.150.spray.net.pl 14.09.10, 20:22 Pociągi jako takie nie przeszkadzają- te dalekobieżne przejeżdżające tylko przez stację mają tory od strony ul. Świerszcza, a od osiedla odgradza je wał. A te zatrzymujące się na stacji Włochy albo już stają albo dopiero ruszają i też ich nie słychać. Dobrodziejstwo tej lokalizacji doceniłam dziś , gdy auto odmówiło mi współpracy. 8 min w Śródmieściu, aż niewiarygodne. Podstawówka jest na Cietrzewia - ogromny gmach. Klasy liczne, ale na jedną zmianę. Z przedszkolami państwowymi we Włochach jest kłopot - czyli jak wszędzie. Gimnazjum jest na Solipskiej ( bardzo dobre ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec odbiór IP: 178.73.49.* 21.09.10, 22:01 Czy ktoś z mieszkańców odebrał już dom od Arche? A może ktoś wie, na co zostanie przeznaczony niezabudowany teren przy ulicy, bliżej torów? Podobno w poprzednich inwestycjach były problemy z częścią wspólną osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś