Gość: luiza IP: *.chello.pl 27.11.09, 19:55 czy ktos jest na forum kto mieszka na osiedlu lesnym na bemowie,zastanawiam sie nad kupnem mieszkania zostaly 2 ostatnie i waham sie czy warto zamieszkac na tym osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: twarog Re: acciona-bemowo IP: *.chello.pl 28.11.09, 21:11 jest super. nie wiem tylko jak ceny w AN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajerek Re: acciona-bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 21:27 My z żoną też się chyba zdecydujemy! Nie jest drogo, lokalizacja "super!", dwa ostatnie mieszkania-"o mattcobosco"! Jeszcze tylko kredycik i ... "alleluja i do przodu!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Acciona-bemowo IP: *.net-serwis.pl 27.05.10, 16:24 Największy kłopot na dziś i jeszcze na dającą się przewidzieć przyszłość to komunikacja. O miejskiej prawie zapomnij co najmniej do czasu remontu ul. Obrońców Tobruku (jeszcze kilka lat prognozuję), a samochodów generalnie nie ma gdzie parkowac poza własnym miejscem w podziemnym garażu (od razu kupuj dwa miejsca jeśli możesz). Innymi słowy dla małolatów i dla starszych osób mieszkanie tam może być porażką, ale dla rodzin z dwoma samochodami i dwoma miejscami garażowymi będzie OK. Do tego wszystko wokół ogrodzone - kłopot i dla odwiedzających gości, i dla gospodarzy (co najmniej 3 domofony trzeba wstukać i odebrać po drodze od bramy do mieszkania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakupiony Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: 85.222.87.* 29.11.09, 16:06 Bo jutro ide kupic oba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: *.chello.pl 29.11.09, 19:20 nie ma to jak "madre" opinie,ale dziekuje za zainteresowanie watkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! 29.11.09, 19:38 kur... ludzie po co ta zgryźliwość starych tetryków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetryk Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: 85.222.87.* 29.11.09, 22:10 Jesli ktos podejmuje decyzje o zakupie miejsca swojego zycia przez najblizsze kilka lat, dzieki mojej opinii, zasluguje na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: *.chello.pl 29.11.09, 22:30 uwazam ze to forum ma za zadanie podzielenie sie informacjami na temat wad i zalet danego osiedla, badz ma przestrzec przed nieuczciwymi developerami, a czytajac opinie na tym forum wynika, ze w calej warszawie nie ma ani jednego osiedla na ktorym warto zamieszkac, tylko zastanawiam sie gdzie mieszkaja ci ludzie, ktorzy wszystko krytykuja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetryk Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: 85.222.87.* 29.11.09, 22:37 Gość portalu: peter napisał(a): >tylko zastanawiam sie gdzie mieszkaja ci ludzie, ktorzy > wszystko krytykuja??? W mieszkaniach, ktore ktos im polecil na forum. Staraja sie, aby inni nie powielali ich bledow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: *.chello.pl 29.11.09, 22:55 chyba kolego nadal mieszkasz u mamusi i nigdy nie kupowales mieszkania, wiec jestes frajerem czytajacym opinie na forach, w niewiadomym celu, jak bedziesz kupowal to wtedy zobaczysz jak wazne jest uzyskanie informacji na temat inwestycji, zeby sie nie wkopac, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetryk Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: 85.222.87.* 29.11.09, 23:16 He he he .. alez mi dowaliles. Ty w zamian bedziesz mieszkal nie tam, gdzie bedziesz chcial mieszkac, tylko w Parzecinie pod Parczewem, bo ktos powie, ze tam sie dobrze mieszka i nie ma zadnych wad. W ten sposob sie nie wkopiesz i nie bedziesz frajerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Juz nie ma mieszkan. Inwestycja sprzedana! IP: *.chello.pl 03.12.09, 22:46 no i zostalo juz tylko jedno,wiec sie spieszcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezinteresowny Re: acciona-bemowo IP: *.ip.netia.com.pl 30.11.09, 10:00 Jako doradca szperacz, skorzystalem z wyszukiwarki: forum.gazeta.pl/forum/w,106,42529766,42529766.html?v=2&f=106&w=42529766&a=42529766&wv.x=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guzik Re: acciona-bemowo IP: *.acn.waw.pl 07.12.09, 16:05 Troche nieaktualne tematy w tym linku, ale przyznam że to miło przeczytać taki "stary" news i porównać z rzeczywistością. Mieszkałem na OL1, przyznam, że problemy z parkingiem były (może są?), ale reszta uwag została rozwiązana. Teraz mieszkam na ZMIII (tuż obok OLV) i chwalę sobie tą lokalizację (kupiłem własnie dlatego że w OL1 dobrze mi się mieszkało). Jeżeli te ostatnie mieszkania są w OLV to zwróć uwagę na przedszkole, które jest zlokalizowane na parterze. Jak pracujesz od rana do wieczora, to się tym nie przejmuj, ale jak chcesz pracować w domu a okna masz na patio OLV to te dzieciaki dadzą się we znaki - to moim zdaniem największy mankament tego bloku (ale z drugiej strony jak masz dzieci w wieku przedszkolnym to windą do przedszkola będą jeździć :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: acciona-bemowo IP: *.centertel.pl 17.12.09, 01:43 osiedle lesne etc. to przyklad tego, jak zmarnowac jeden z najpiekniejszych rejonow warszawy 1/ brak spojnosci architektonicznej - od domu wczasowego DD przez dziwolagi PBM i standrardzik PSM IM po mieszkania z BIG BROTHER Acciony w stylu slaskich familokow ... najgorzej wygladaja chyba te ktore teoretycznie najlepiej wygladaja z zewnatrz czyli Acciona - katastrofalne okna przez ktore wszyscy zagladaja do srodka (80% mieszkan Acciony) ilekroc ide do parku to zastanawiam sie czy tam mieszkaja ekshibicjonisci i zboki ... zupelnie nie rozumiem jak mozna mieszkac w mieszkaniu do ktorego kazdy sila rzeczy musi zagladac nawet jezeli nie chce 2/ A MOGLO BYC TAK PIEKNIE, bo miejsce jest przepiekne PS Co do V etapu OL to juz totalna porazka - tam bylo zaledwie kilka fajnych mieszkan, cala reszta albo wychodzi na okna sasiada albo na wjazd do garazu - dziwie sie ze ktokolwiek kupowal to po 9-10, a nawet po 7 jak ostatnio wyrzucali - szkoda pieniedzy za mieszkanie w domu wielkiego brata ... no i te niesamowite mieszkania na parterze - w zasadzie to juz w suterenie lub ziemiance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: acciona-bemowo IP: *.chello.pl 20.12.09, 13:27 no tak zazdrosc ludzka nie zna granic, samego nie stac na mieszkanie w tym miejscu, wiec co pozostaje-tylko krytykowac, bo moze przez to poczuje sie lepiej, ale coz tacy juz jestesmy Polacy, zawistni, nic nie pochwalimy nawet jak nam cos sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: acciona-bemowo IP: *.centertel.pl 26.12.09, 06:48 CHYBA CI SIE POJEBALO - ZAZDROSCIC CZEGO ??? i co ty pieprzysz o cenach - tam sprzedawali mieszkania od 3,6 pierwszy etap os.lesnego po ok. 10 tys - ostatni etap, tyle tylko ze po 10 tys sprzedali mniej niz polowe mieszkan idiotom ktorzy uwazali ze ceny beda szly do nieba. potem zaczeli dawac rabaty, upusty a teraz mozesz kupic jeszcze 1 syf za 7 tys. wiec nie opowiadaj glupot o cenach bo sa takie jak przecietnie w innych miejsach wawy. 90% mieszkan w tej lokalizacji poszlo po ok. 3-5 tys za metr (najtansze byly syfy budowane przez jwc i jeszcze kilka wczesniejszych wynalazkow) wiec nie mieszka tam zadna elita tylko zwykle pryszcze na kredytach. elity to tam jest tyle co przecietnie czyli 5-10% cala reszta to zwykla tluszcza zadluzona po uszy. a to ze ktos sobie wystawi mieszkanie do sprzedazy za 15 tys za metr to zaden problem - na bialolece tez debile wystawiaja mieszkania po 10-15 tys za metr. tak na marginesie to acciona jest b. przecietnym deweloperem - zaden luksus - zwykly standardzik - tak jest w hiszpanii i tak jest w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Re: acciona-bemowo IP: *.centertel.pl 26.12.09, 06:54 przy okazji czytaj uwaznie - ja tam pajacu mieszkam i w odroznieniu od ciebie i 90% miezkancow nie mam zadnego kredytu tylko kupowalem mieszkanie za gotowke i nie mam mieszkania do ktorego zaglada sasiad ani nie mam mieszkania w ziemiance. mysle, ze mam jedno z najlepszych mieszkan w tej lokalizacji. nie zmienia to jednak postaci rzeczy, ze rejon zostal totalnie spieprzony przez deweloperow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: acciona-bemowo IP: 85.222.87.* 27.12.09, 10:32 Zgadza się, wygląda to prawie jak getto, szczególnie przy Osmańczyka. Byłem tam w 2003 roku oglądać mieszkanie (około 3,5tys za m2) i wtedy było tam nieźle. To co jednak zrobiono - to zagęszczenie zabudowy to woła o pomstę do nieba. Jedynie mieszkania na skraju osiedla, te przy parku są fajne, reszta to średniota deweloperska. Bez problemu można tam wynająć dwu pokojowe za 1800 -1900zł z garażem + prąd więc tylko idioci? kupują za 9tys/m2 czy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomylka Re: acciona-bemowo IP: *.chello.pl 27.12.09, 16:31 chyba ci sie czesiu pomylily osiedla, acciona nie budowala przy osmanczyka, wiec chyba sam mieszkac w getcie, i zanim napiszesz cos glupiego upewniej sie co krytykujesz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: acciona-bemowo IP: 85.222.87.* 27.12.09, 22:04 coś ty taki ograniczony, pisałem o całej okolicy fortów, nie poniał, jak szkoda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech Tak na marginesie to na Fortach fajne sa IP: *.centertel.pl 27.12.09, 23:49 Tak jak napisalem, uwazam ze Forty Bema zostaly zniszczone przez deweloperow na skutek braku spojnosci architektonicznej oraz ogromny scisk majacy na celu wcisniecie jak najwiekszej ilosci PUM. Szkoda bo to jedna z najladniejszych i najfajniejszych lokalizacji w calej wawie. Nie oznacza to jednak ze wszystkie mieszkania sa kiepskie. Jezeli chodzi o moja prywatna ocene to najlepsze sa mieszkania OL I i II majace widok na "wewnetrzny park" lub K. Boleslawa, mieszkania w czesci OL III i IV majace okna na Obroncow Tobruku oraz park "wewnetrzny", PSM IM oraz DD i PBM majace widok na Obroncow tobruku oraz czesc mieszkan budowanych przez JWC (o ile JWC komukolwiek moze odpowiadac) Pekao i DD po drugiej stronie Obroncow Tobruku o ile maja sensowny widok. W moim odczuciu bedzie to okolo 20% mieszkan. Fajne sa tez fragmenty budynku OL IV i kilka mieszkan na najwyzszej kondygnacji OL V. Cala reszta moze jednak wywolywac uczucie klaustrofobii. Najbardziej podziwiam mieszkancow tzw. apartamentow Acciony zlokalizowanych przy samym parku. Mialo byc najlepiej a wyszlo katastrofalnie (moze poz kilkoma mieszkaniami zlokalizowanymi kolo placyku zabaw). W mieszkaniach tych panuje wieczna ciemnosc - niewazne czy mamy poludnie w srodku lata bo i tak ludzie siedza tam przy zapalonym sztucznym swietle - totalna porazka. Gorzej to maja juz tylko mieszkancy parterow, ktorzy musza miec wrazenie mieszkania w suterenie. RESUME: PIEKNY REJON ZMARNOWANY PRZEZ CHCIWOSC I GLUPOTE DEWELOPEROW, ktorzy zamiast wybudowac piekne osiedla w ktorych co najmniej 80% stanowilyby swietne mieszkania odwrocili proporcje i naprawde fajnych mieszkan jest zaledwie 20% a cala reszta wywoluje uczucie klaustrofobii lub mieszkania w domu wielkiego brata (ja na cale szczescie jestem w tych 20%). Naturalnie kazdy moze miec wlasne zdanie, ale nie ma co opowiadac glupot ze wszystkie mieszkania sa tam fenomenalne i warte ceny za jaka wystawiaja je co poniektorzy wlasciciele (lub tez wspolwaciciele obok banku majacego zapewne wiecej niz 90% wlasnosci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris osiedle lesne-inwestycja zamknieta IP: *.chello.pl 16.02.10, 21:24 no i co mieszkania na osiedlu lesnym jakios sie sprzedaly mimo kryzysu i "chorych" cen, wiec wypatrujcie dlalszych spadkow, w blokach wybudowanych przez jw constr, bo w dobrych inwestycjach nie ma co liczyc na nizsze ceny, powodzenie dla wszystkich czajacych sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cathys Re: osiedle lesne-inwestycja zamknieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 08:16 A wiesz jakie te mieszkania się sprzedały i w jakim czasie? Mnie interesowalo mieszkanie 2 pok i oglądałam je (były 2) w zeszłym roku w maju. Jedno sprzedało się pod koniec zeszłego roku, drugie teraz - no rzeczywiscie, jest czego zazdrościc. Dwa mieszkania w ciągu 10 miesięcy. Gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: osiedle lesne-inwestycja zamknieta IP: *.chello.pl 17.02.10, 18:01 z tego co ja obserwowalam, to 2 pokojowe pod koniec roku bylo z odzysku, tzn ktos kupil a potem z jakiegos powodu zrezygnowal i czekalo chyba z 5 dni na nowego wlasciciela, wiec rzeczywioscie czekalo dlugo na wlasciciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: osiedle lesne-inwestycja zamknieta IP: *.chello.pl 17.02.10, 18:03 a ostatnie mieszkania mialy ok 100 m2 to chyba i tak sukces ze sie sprzedaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cathys Re: osiedle lesne-inwestycja zamknieta IP: 85.222.87.* 17.02.10, 22:24 2 mieszknai 2 pokojowe były w zeszłym roku z żadnego odzysku bo pytałam. Byłam i oglądałam, sprzedały się dopiero pod koniec tego roku. Nie wiem o zadnym mieszkaniu z odzysku. Mieszkania fatalne a cena "zabójcza"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: osiedle lesne-inwestycja zamknieta IP: *.chello.pl 18.02.10, 19:15 na koniec roku oczywiscie ze byly mieszkania z ktorych zrezygnowano i po raz drugi wystawiono na sprzedaz, rzeczywoscie mieszkania byly niezbyt atrakcyjne, jedno z widokiem na blok DD, a drugie z malutka sypialnia i mala iloscia okien wiec ciemne, a czy cena 8000 z hakiem jest zabojcza?? nie sadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Tak na marginesie to na Fortach fajne sa Forty :-) IP: *.net-serwis.pl 27.05.10, 16:28 Większość i to zdecydowana włascicieli/mieszkańców wydaje się jednak być zadowolona, poza pewnymi bolączkami. A sąsiedztwo parku na Fortach, fosa i latem i zimą, żwirowe alejki do spacerów i biegania wynagradzają baardzo wiele :-)) Jesteś w mieście, a czujesz się tam jak poza miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Tak na marginesie to na Fortach fajne sa Fort IP: *.chello.pl 27.05.10, 22:48 a ja i tak uwazam ze to najfajniesza lokalizacja na bemowie, dlugo szukalam dobrej inwestycji i dlatego jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLODKI JOZIO Re: Tak na marginesie to na Fortach fajne sa Fort IP: 85.222.87.* 01.06.10, 00:17 LOKALIZACJA FAKTYCZNIE PIEKNA I NIE TYLKO NAJLEPSZA NA BEMOWIE, ALE I JEDNA Z NAJLEPSZYCH W CALEJ WAWIE - NIE ZMIENIA TO JEDNAK FAKTU, ZE WIEKSZOSC MIESZKAN TO PORAZKA - NAJLEPSZE SA TE OD OBRONCOW TOBRUKU (PIEKNA EKSPOZYCJA NA SLONCE BO TE OD PARKU GLOWNEGO TO JEDNA WIELKA CIEMNOTA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Tak na marginesie to na Fortach fajne sa Fort IP: *.chello.pl 23.06.10, 23:35 Szukam mieszkania 2 lub 3 pok w okolicach Fortów i chętnie zapoznam się z ofertą - jeśli Ktoś z Was takową posiada: a.jaworska@derby.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś