nelka100 14.12.09, 06:59 Wszędzie same agencje. Gdzie są ogłoszenia bezpośrednie? Czy takie jeszcze istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: steadt_at_najx Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: 188.33.63.* 14.12.09, 07:52 2 szybkie pytania, pannico: 1) skąd masz pieniadze na kupno?? uczciwie zarobiłaś?? już to widzę.. 2) inteligencją chyba nie grzeszysz, skoro chcesz kupić teraz nierucnomość. Słyszałaś o nadchodzących spadkach cen? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
black_monday Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? 14.12.09, 08:37 marna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.era.pl 14.12.09, 10:00 Spadki cen to fikcja, była zapaść i developerzy nie rozpoczynali nowych inwestycji co oznacza mało nowych mieszkań a oprócz tego banki w II kwartale 2010 szykują korzystne warunki kredytów co oznacza większe zainteresowanie mieszkaniami. Sam pomyśl - mało mieszkań + korzystniejsze kredyty wiadomo co oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko w gurę Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.netia.com.pl 14.12.09, 10:17 tylko w gurę. Wiem to z raportu z którego wczoraj zdjęto klauzulę for internal use only Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_fafik Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: 212.160.172.* 14.12.09, 10:23 zignoruj troli. Co do bezpośrednich sprzedazy, to moze byc albo gazetka "nieruchomosci bezpośrednio" www.bezposrednio.com/ - ale tam cos trezba zapłacic za dostep albo kupic gazetke w wersji "papierowej". Jest też coś takiego jak www.bezposrednie.com/ - maja fajna wyszukiwarkę z mapką :) No i polecam polowanie na bezposrednie okazje na "gratce" i "gumtree" - czasem pisza że sprzedaz bezposrednia. Allegro odpada, prawie wszytskie ogłoszenia to agencje. Generalnie ludzie ogłaszają sie bezpośrenio tam gdzie jest darmo/tanio, tam gdzie trzeba płacić to agencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stiokiwi Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.ip.netia.com.pl 15.12.09, 10:19 polecam gratka.pl - w opcjach dodatkowych z lewej strony na dole (jak już masz jakąś listę mieszkań) jest opcja : wyświetlaj z .... 3 miejsca, odfajkuj, aby nie było agencji i wspaniały wynik bezpośredni. Dodam z własnego doświadczenia sprzedawcy - jak już dzwonisz do kogoś, to nie startuj z 1 pytaniem za ile, bo ile to gotówki masz na to itd. Sprzedający też człowiek Jak wyświetli ci się coś i zadzwonisz, a okaże się, że jednak nie bezpośrednio - zgłaszaj do serwisu o usunięcie ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka100 Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? 15.12.09, 19:48 Dziękuję za rady, ale na gratce brak ogłoszeń bezpośrednich spełniających moje kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidorek Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.aster.pl 15.12.09, 21:12 gdzie szukać ofert bezpośrednich ? polecam kontakt na priv do thesopranos lub steady at najx myślę,że wybór będziesz miała niezły Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? 15.12.09, 21:25 Ja wrzucilam na allegro i sprzedałam bezpośrednio okolo miesięcy temu 2 pokoje w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thesopranos Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: 188.33.233.* 16.12.09, 07:23 to chyba poniżej 5tysięcy z metra! albo jesteś bezczelną naganiaczką. MY wiemy co się teraz dzieje na rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? 16.12.09, 08:58 Mogę udowodnić, poprosze w jaki mam to sposób zrobić ( sama to mieszanie rzeczywiście w 2004 roku kupilam przez agencję wiedzac ze jest trudno z bezposrednimi oferami teraz sama chcialam sprzedac bezposrednio). Sprzedałam mieszkanie 41m2, na żoliborzu za 315tys w ciągu 2 tygodni od pojawienia się ogłoszenia, tzn nie sprzedałam odrazu tylko znaleźli się chętni którzy wzieli kredyt i wciągu 1,5 miesiąca wszystko sfinalizowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rryp Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 10:58 kochanienka, broniewskiego czy kochanowskiego to jednak nie żoliborz. no ale cenę, trzeba przyznać dobra uzyskałaś jak na wielką płytę, tfu, ramę ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksfilipek Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.warszawa.mm.pl 16.12.09, 11:02 A Cię zaskoczę, broniewskiego jeszce przed trasą czyli żoliborz :), i bylam nieugięta pściłam ogłoszenie ZA 315tys I ANI GROSZA NIE OPUŚCŁAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rryp Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 11:17 i dobrze, że trzymałaś cenę. gratuluję dobrego dila :-) fajnie jak jelonki łapią się na lep "żoliborza" i wykładają taką kaskę na płyciaki w takiej lokalizacji. ciekaw jestem po ile by poszło takie miaszkanko na prawdziwym żoliborzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ang. Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? IP: 212.124.244.* 16.12.09, 13:52 Ja swoje umieszczalam na www.gumtree.pl; www.trader.pl (najwiekszy odzew); www.szybko.pl; www.oferty.net i w wyborczej - jak sie kupuje ogloszenie w gazecie to na ich stronie tez wisi (ale nikt stad nie dzwonil). Odpowiedz Link Zgłoś
nelka100 Re: Gdzie szukać ofert bezposrednich? 16.12.09, 15:38 Nie jestem żadną naganiaczką. Nie stać mnie poprostu na płacenie prowizji agencjom. Wolę za to kupić meble dzieciom. Oczywiście nie zamierzam przepłacać za płytę ale nie wiem, czy w dzisiejszych czasach jest to jeszcze możliwe. Dziękuje wszystkim za rady. A tak swoja drogą, pewnie, ze ogłoszenia bezpośrednie znikaja szybko. Nikomu się nie chce płacic agencjom. Gdyby agencje nie przejeły wszystkich ofert to na rynku byłby większy ruch. Ale to zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek nelka 16.12.09, 16:42 to chyba o mnie chodziło że jestem naganiaczką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thesopranos [...] IP: 188.33.9.* 16.12.09, 18:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek thesopranos 16.12.09, 22:15 Żal mi Ciebie, czasami może warto uwieżyc w ludzi?? A co takiego się dzieje z nieruchomoscami, ja jestem żywym dowodem na to co napisalam w moich postach wyżej i daruje Ci te szmaty bo to przez to że mi nie wierzysz w to co pisze, ale mogę Ci przyżec ze jestem szarym, zwykłym człowiek, zresztą jeśli mi nie wierzyc to sparawdz moją histoie forumową na otwartych forach :) Jestem matką 1,5 racznego synka na urlopie wychowawczym ktora tak jak napiala wyżej sprzedała BEZPOŚREDNIO mieszkanie a w zamian kupuję coś innego, ale to już nie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka100 Re: nelka 17.12.09, 08:33 Co za poziom wypowiedzi?! Szok!!! I wypraszam sobie te "szmaty". A jesli jesteś aż tak załamany swoją sytuacją to poszukaj porady gdzie indziej a nie wyzywasz ludzi na otwartym forum. Jestem zwykłą mamą siedzącą w domu i to, że pytam ludzi skąd wziąść bezpośrednie ogłoszenie to nie znaczy, że knuję przeciwko ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cortland Re: nelka IP: *.acn.waw.pl 18.12.09, 10:04 są jeszcze takie stronki bezposrednikow.pl oraz www.kabaty.pl/index.php?aSF=nkpr&zak=12&pkst=173&zak=12 - wyłącznie ursynów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś