Dodaj do ulubionych

Apartamenty Mokotów Park

IP: *.centertel.pl 31.12.09, 18:59
Szukam osób, które dokonały już transakcji. Czy wiecie może jak zmienią
się ceny w developera po okresie przedsprzedaży? Czy to prawda że to
jezioro na terenie inwestycji będzie czystsze niż jeziorko
czerniakowskie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nastka Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 10:32
      Widzialem sie na Sylwka z jednym kolega co pracuje u nich w marketingu.
      Troche popilismy to sie chlopina wygadal ze maja juz nowe taryfy na przyszly
      rok. I tu uwaga - jest sensacja - mieszkania w okolicy 50-60 beda wystawione po
      5.7 tys/m2. Jak sie chlopak tlumaczyl sam prezes plakal ze nic drozszego nie
      idzie teraz w stolicy. warszawka sie zawziela i nie chce kupowac. Posmielismy
      sie troche z naszego kolegi ze w takiej branzy robi ale bardziej za to ze
      strasznie haftowal bo mieszal za duzo. No wiec - bedzie dobrze w przyszlym roku
      z cenami
      • Gość: habib Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 188.33.136.* 03.01.10, 10:48
        Ja z koleji odwiedziłem ich Biuro Sprzedaży a jako że jestem
        konkretny facet to wziołem laptopa i przy nich odpaliłem mój bank z
        laptopa i zaczołem negocjować pokazując że mam gotówkę.
        W zasadzie cena 5450 z metra mnie już satysfakcjonowała ale... coś
        zbyt ochoczo się zgodzili na to! Podejrzane to było więc się
        rozmysliłem i za rok pójdę im zaoferować jeszcze tysiączek mniej.

A za odsetki od moich pieniędzy kupiłem sobie już samochód i za
        darmo tankuję (bo też z odsetek). No i na narty jeżdzę w lecie a w
        zimie na karnawał w Rio. Pozdrawiam zaradnych
        • Gość: ppp Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 03.01.10, 16:45
          my szukamy lokalu 4 pokojowego, cena za metr jaką nam przedstawili to 7819zł i
          nie ma mowy o wyższych negocjacjach jak zejście 10tys z całości lokalu lub 1,5m2
          piwnicy. Do tej ceny obowiązkowe jest miejsce parkingowe. Wiec nie wiem kto i w
          jaki sposób uzyskał 5-6tys za metr. Może jest tam jakieś inne wejście?
          • Gość: Serjoża Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 204.124.181.* 03.01.10, 16:54
            To cienki z Ciebie boluś. Do 7 tysi to schodzą na telefon i jeszcze
            ofertują kominek w kiblu gratis.
            • Gość: gość Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 03.01.10, 16:56
              nie wiem czy cienki, byłem u nich i takie są fakty. Jak masz sposób to się
              pochwal ;)
            • Gość: gość Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 03.01.10, 16:58
              nie wiem czy cienki, jak masz sposób to się pochwal :)
        • Gość: analityk Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.159.7.66.static.crowley.pl 06.01.10, 08:08
          ty chyba zacofany jetes jesli uzywasz jeszcze laptopa. czlowieku teraz
          sa notebooki a ci bardziej madrzy uzywaja netbookow.
          ale w sumie nic dziwnego. komputer z zeszlego stulecia to i ceny ci
          podaje glupie. za 5 tysi to moze w ursusie na przystanku kupisz ale nie
          na mokotowie
          • Gość: gonzo Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 62.148.94.* 11.02.10, 12:23
            też mi się zdawało że jak 7,5 na Mokotowie to na Ursusie 5 ale nic z tego też
            7,5 śpiewają

i wiecie co... kupują ludzie i to masowo i to mnie martwi, bo mi to wygwizdowo
            pasuje ze wzgl na nietypowy dojazd do pracy
            • Gość: jasio Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.10, 09:34
              ja w weekend dostalem od nich oferte za 7900 z metra na mieszkanie 3
              pokojowe , dwa pokoje na poludnie , czyli jezioro i jede na polnoc.
              fajnie bo na tym samym pietrze sa eszcze tylko dwa mieszkania. przy
              okazji dowiedzialem sie czym roZnia sie mieszkania o podwyzszonym
              standardzie od apartamentow.
      • Gość: zainteresowany1 Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 09:08
        ja również zamierzam kupić na Mokotów Park 4 pokoje - tylko cenę min
        dają po negocjacjach 8,3k i nie chcą niżej + 2 miejsca postojowe płatne
        dodatkowo 38k + komórka 2m2 za 8k. Trochę to dużo jak na dziurę w
        ziemi. Czytalem wczoraj w nocy kilka artykułów i wiem, że jest problem
        z ogrodzeniem osiedla oraz z drogą dojazdową od strony Bernardyńskiej.
        Co robić ?
        • Gość: ekolog Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.bielawa.vectranet.pl 06.02.10, 18:05
          nie kupować. Chyba, ze chcesz mieć klopoty
          www.tvn24.pl/2265050,0,0,1,1,szantazowani-klienci,wideo.html
      • Gość: ekolog Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.bielawa.vectranet.pl 06.02.10, 18:02
        jasne, ceny będą nawet niższe bo kto rozsądny kupi mieszkanie z parkingiem
        zalanym wodą,( za który trzeba zaplacić) w zakomarzonym terenie, gdzie będzie
        się modlil codziennie o sprawny wyjazd z osiedla.
    • Gość: ola Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 03.01.10, 21:38
      Ceny zmienią się to jest pewne, co do jeziorka to jest zasadnicze pytanie czy w
      ogóle powstanie. Obecnie mają zezwolenie tylko na 1 etap inwestycji a jeziorko
      ma powstać pewnie po 3 etapie. Protesty mieszkańców i ekologów trochę wstrzymały
      temat. Czy ktoś już tam coś kupił i jaką cenę za metr mu się udało wynegocjować?
      o ile obniżyli, o ile obniżyli? pls o info
      • Gość: miki Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 188.33.169.* 03.01.10, 23:39
        Jak wejdziesz pod biurko komuś z zarządu, to cena się zmieni. Ale
        nie wyobrażaj sobie nie wiadomo czego, bo cena za godzine
        przyjemności zawżdyć niewielka, zniżka cię nie powali.
        • Gość: ola Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 04.01.10, 19:14
          to ja o tym wiem, tylko ktos pisał o 5-6 tys na tym forum, i o samochodzie za
          darmo z odsetek :)
      • Gość: kupiłemjuż Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.10, 22:29
        tak naprawde to ja już podpisałem umowę i zanim to zrobiłem dokładnie
        z żoną zbadaliśmy sprawę. byliśmy nawet w gminie żeby się dowiedzieć
        kilku szczegółow. jezioro MUSZĄ wybudować tak jak będą robili
        pierwszy budynek. niezależnie od tego czy pozostałe będą czy nie będą
        budowali to i tak jezioro ma być. w pozwoleniu na budowę napisane
        jest trochę o technologii tego jeziora. w sumie bardzo ekologiczne bo
        różne piaski, żwiry i rośliny i zero chemii w tym systemie. jak sie
        okazuje to ono - to jezioro - będzie trochę obniżało poźniejsze
        koszty mieszkańcom bo nie trzeba będzie odprowadzać do ścieków np.
        wód deszczowych. one będą po prostu spływały do jeziora.
        takich jezior jest już trochę w niemczech i w austrii. tam to jest
        bardoz popularne bo nawet kilka ka[pielisk publicznych zamienili na
        takie ekologiczne rozwiązania.
        co do negocjowania to ja kupowałem w okresie przedsprzedaży i z tego
        co słyszałem jak rozmawiali między sobą w biurze, to ceny mają
        delikatnie pójść do góry jak już będą oficjalnie sprzedawać. życze
        powodzenia ja wynegocjowalem 12 tysiecy na całej transakcji i dobry
        harmonogram wpłat.
        • Gość: Janko Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 212.76.46.* 11.01.10, 13:40
          To była reklama ;-)

Staraj się bardziej. Weź cieńsze nici
        • Gość: jola Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 11.01.10, 20:25
          hej a można wiedzieć jaki udało Ci się wynegocjować harmonogram, ja tez myśle
          tylko o tym
        • mecenas_misiura Re: Apartamenty Mokotów Park 13.01.10, 09:44
          > jest trochę o technologii tego jeziora. w sumie bardzo ekologiczne bo
          > różne piaski, żwiry i rośliny i zero chemii w tym systemie. jak sie
          > okazuje to ono - to jezioro - będzie trochę obniżało poźniejsze
          > koszty mieszkańcom bo nie trzeba będzie odprowadzać do ścieków np.
          > wód deszczowych. one będą po prostu spływały do jeziora.
          > takich jezior jest już trochę w niemczech i w austrii. tam to jest
          > bardoz popularne bo nawet kilka ka[pielisk publicznych zamienili na
          > takie ekologiczne rozwiązania.

Większej bzdury dawno nie czytałem. "Ekologiczna" technologia, bo żwir i piach?
          A niby z czego innego można budować jezioro?
          Wody deszczowe prosto z osiedla do kąpieli??? Z masą związków ropopochodnych z
          parkingów? Fajnie mają w tej Austrii, nie ma co. A za ścieki deszczowe
          odprowadzane do wód/ziemi też się płaci, i jeszcze trzeba pozwolenie uzyskać.
        • Gość: Alojz Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 01.02.10, 00:35
          Buhehehe. Też się ubawiłem setnie czytając te bzdury. Raz że to reklama
          strasznie naciągana, dwa że w pozwoleniu na budowę słowa o tym jeziorze nie ma,
          ani jednego. W końcu trzecia sprawa jak to jezioro ma wyglądać. Obejrzyjcie
          sobie wizualizację na stronach Marvipolu, to żadne jezioro tylko zwykła kiszka z
          wodą wzdłuż płotu, bezpośrednio przy smródce czerniakowskiej. Jak dla mnie to z
          tego będzie wylęgarnia komarów i generator smrodku, a nie "krystalicznie czyste
          jezioro na dziewiczym terenie" otoczonym z jednej strony blokowiskiem osiedla
          wieżowców z bardzo już w tej chwili wqrzonymi na tą inwestycję mieszkańcami a z
          drugiej strony działkami, w tym kilkoma na stałe zamieszkanymi przez grupy
          bezdomnych. Ten teren od lat stał pusty nie dlatego, że nie było chętnych, tylko
          dlatego że rozsądni inwestorzy nie widzieli możliwości żeby tam coś postawić a
          potem nie zostać zlinczowanym przez wściekłych lokatorów taplających się w błocie.
          • Gość: spec_master Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.159.7.66.static.crowley.pl 02.02.10, 09:13
            a to chyba czytac nie za bardoz umiesz bo w pozwoleniu maja jezioro. a
            wczoraj zaczeli juz budowe drogi dojazdowej, nawet program o tym byl w
            tv. mohery z okolicy sie rzucaly a pozniej okazalo sie ze teren
            dojazdowy nie nalezy do zadnej spoldzielni jak to wszyscy podkreslali
            tylko do maista. a jesli chodzi o inwestycje to nie jestem esteta ale
            mi sie design podoba. bylem kiedys w innej ich produkcji w villa marina
            i pelen szacunek za jakosc prac - szczegolne wrazenie robi drewno na
            elewacji budynku.
            • Gość: janek_wędkarz Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 02.02.10, 18:50
              nie no jasne że byłeś, w końcu z ich biura piszesz (spora część tego wątku jest
              napisana z jednego kompa i to widać). Mohery powiadasz? Ja tam widziałem nawet
              byłego ministra, sporo radnych i kilka organizacji ekologicznych. Jak sie wam
              wydaje, że za kasę możecie wszystko, to się wam tak tylko wydaje. swoją drogą
              ciekawe ile kosztuje zgodna na budowę jeśli drogę dojazdową dopiero się buduje.
              Prawo wymaga żeby działka miała dostęp do drogi przed wydaniem pozwolenia.
              Przyjemnego tłumaczenia się przed prokuratorem, pewnie niedługo zapuka.
              • Gość: lexer Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.10, 17:02
                Wiesz, Ty chyba piszesz o tym przepisie który ma dopiero wejść w życie.
                Na dziś stan prawny jest taki, że nie musi być tej drogi. Pozwolenie
                może być wydane w taki sposób, że można nakazać inwestorowi zbudowanie
                drogi. Czy to jest słuszne czy nie to już zupełnie inna sprawa.
                • Gość: jacek deweloperzy juz dawno sprywatyzowali urzedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 21:30
                  wydajace zgody, sko, pinb i wsa - robia co chca - bo przy marzy jaka
                  osiagaja kupia kazdego razem z rodzina

na jednym malym bloczku maja kilka milionow zysku (25 mieszkan)

a tu jest mowa o sporym osiedlu

ciekawe, ze nawet teren miejski staje sie nagle terenem dewelopera
                  (bez kosztow inwetycji - droge buduje miasto ...) i nikomu to nie
                  przeszkadza
      • Gość: lo_joe Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.159.7.66.static.crowley.pl 13.01.10, 08:56
        podobno maja juz wygrana sprawe z miastem bo nie chcieli im dac
        pozwolenia na kolejne budynki wiec pewnie za chwile bedzie informacja
        na GPW ze buduja 3 budynki od razu. w sumie fajnie bo za oknem nie
        bedzie budowy po przeprowadzce.
        • Gość: akira Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 31.01.10, 23:35
          Dziwne to co piszesz bo z kolei ja czytałem w "rzepie" kilka dni temu, że jednak
          mieszkańcy dopięli swego i włazi tam prokuratura. Pozwolenie na budowę ma ponoć
          tyle wad prawnych, że na pewno do czegoś się przyczepią. Do tego ratusz się też
          musiał w końcu ugiąć i wstrzymał wydawania nowych zgód na budowy w tym terenie.
          Nie wiadomo jak będzie z drogą, bo miała iść pod oknami starego osiedla i ludzi
          w końcu szlag trafił i zbiorowo zaczęli pozwy do sądów pisać. Tej inwestycji na
          razie lepiej nawet kijem nie tykać, zwłaszcza że tyle wolnych mieszkań czeka już
          gotowych choćby na Sobieskiego. Sezon na dziury w ziemi się skończył i pewnie
          nieprędko wróci.
    • Gość: mex Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:22
      a jednak 8500 za metr - byłem i ja u nich dzis
      • Gość: jojo Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.159.7.66.static.crowley.pl 08.01.10, 08:17
        a ja dzwonilem i przez tel powiedzieli mi ze cztero pokojowe sa juz od
        7800za metr brutto.
        • Gość: moniawalikonia Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 188.33.17.* 09.01.10, 10:05
          równe 7tys z metra niezależnie od metrażu , jeżeli jesteś gotów
          podpisywać akt i płacić w ciągu 3 dni. Informacja uzyskana pod
          warunnkiem 'zachowania jej tylko dla siebie'..;-)

czyli chłopaki mają naprawde mokro! A te ceny to początek zjadu
          • Gość: sadix Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 06.02.10, 12:31
            Oni w ogóle wtopili i wtopią na tej inwestycji, nikt normalny nie kupi
            mieszkania bez drogi dojazdowej, a że jej nie będzie od strony Bernardyńskiej to
            pewne. Już dotychczasowi mieszkańcy się o to postarają. Nie mówiąc o takich
            kosztach jak prawnicy, bo prokuratora już zaczyna się interesować ta inwestycją.
    • Gość: Mich W jeziorku czerniakowskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 10:04
      wykryto przecinkowca cholery oraz salmonellę, paciorkowca i
      gronkowca. W roku 2008 i 2009 kąpieliska pilnowała nawet straż
      miejska żeby ludzie nie włazili do wody. No ale możecie ufać
      developerowi z tym krystalicznie czystym jeziorkiem.
      • Gość: mietek Re: W jeziorku czerniakowskim IP: 89.240.49.* 14.01.10, 01:20

A ja slyszalm, ze ta woda bedzie czysta jak zrodlana i bedzie
        butelkowana na sprzedaz. dochod bedzie rozdawany mieszkancom.
        Szacuja ok pol miliona zl na mieszkanie na rok wiec oplaca sie tam
        kupic kilka mieszakan bo splaca sie same w ciagu roku.
        • Gość: ekolog Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.bielawa.vectranet.pl 06.02.10, 17:47
          Prezczytalem wszystko i powiem wam, ze teren ten jest mocno podmokly. Bloki na
          Bernaradynskiej walczą z wodą w piwnicach. Juz teraz pojawily się dodatkowe
          "jeziorka" czyli zostala naruszona równowaga wodna. Ci co kupią mieszkania nie
          beda mogli otworzyć okna nie mówiac o wyjściu na spacer latem z uwagi na komary
          i meszki. Marvipol nie moze dać 100% gwarancji na to, ze bloki nie będą stać w
          wodzie.Tak samo jak nie mogą zaręczyć, ze jeziorko Czerniakowskie nie
          zniknie.Jesli zacznie zanikac zwiekszy się zakomarzenie okolicy poniewaz bedzie
          więcej blota, a to komary lubia.
          Drzewa które są na wizualizacji to mit, takie będą za 30 lat.
          Z tego co wiem mieszkańcy Bernardyńskiej mają mozliwośc zablokowania wyjazdu z
          osiedla. Nawet jesli zrobią dwa, przez Bernardyńską,dalej będzie to przejazd
          latwy do zablokowania ( ot choćby tak, zeby utrudnić zycie) Ci co kupią tam
          mieszkania musza sie liczyć z "ATRAKCJAMI" i nie bedą ich dostarczać mohery
          tylko ekolodzy, milosnicy ptaków oraz mlodzi ludzie, których dzieci nie będą
          mogly spokojnie chodzić do szkoly z uwagi na wzmożony ruch.
          Jak tak dalej pójdzie mieszkania tam kupią po kosztach frajerzy
          • Gość: akira Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.chello.pl 07.02.10, 15:25
            "Marvipol nie moze dać 100% gwarancji na to, ze bloki nie będą stać w
            wodzie." Firma mówić o wręcz odwrotnym rozwiązaniu, polegającym na użyciu
            ścianek betonitowych i sześciesięciocentymetrowych ścian zewnętrznych. Mają one
            zatrzymywać wodę na zewnątrz a woda ma je opływać wokoło, żeby zachować wymóg że
            nie odwadniają. Tak samo mniej więcej mówiono o Titanicu...Te nowe bloki będą
            dosłownie i w przenośni stały w wodzie, a jak wiadomo kropla drąży skałę.
            • Gość: veni_vidi_vici Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.10, 06:18
              Bylem na budowie i w biurze. Co prawda nikt tam nie nazywa technologi
              po imieniu, ale wszyscy potwierdzają że budują zgodnie z zasadami
              ekologii. Woda którą wypompowują z gruntu jest z powrotem wpompowana
              do gruntu ok. 100 metrów dalej, czyli to co niektórzy pisza na tym
              forum o wysychaniu jeziora itp to bzdura. Ja mieszkam w tym rejonie
              (bloki przy klubie tenisowym) od ponad 10 lat i nigdy nie
              doświadczyłem opisywanych tu zjawisk, smrodu, komarów itp w skali
              przekraczającej normalne mieszkanie obok łąki. Jak jest lato to jest
              tak samo jak wszędzie indziej. Gdyby było tu tak strasznie latem i na
              wiosnę to nie widziałbym z mojego okna tych setek plażujących ludzi,
              którzy robią sobie z łąki plażę miejską.
              A jeśli chodzi o podmokłość terenu to zapraszam do dokładnej
              obserwacji wiosną i jesienią. Wszyscy tutejsi mieszkańcy dzielnie
              spacerują tam ze swoimi kundelkami niezależnie od pogody. Nie sądzę
              że chodziliby tam gdyby było to jedno wielkie jezioro. Chadzają
              wszędzie, po trawie, po ścieżkach i nie narzekają na błoto.
              Poza tym cały ten teren mam dość dobrze obejrzany bo biegam 3 razy w
              tygodniu i nigdy jeszcze nie widziałem więcej niż duża polna kałuża.
              Moim przyszłym sąsiadom życzę powodzenia i do zobaczenia w naszej
              rezerwatowej okolicy.
              • Gość: ekolog Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.bielawa.vectranet.pl 10.02.10, 21:30
                Poważnie,mieszkasz w blokach obok kortów? Chyba od niedawna. Moja znajoma
                mieszka w takim zielonym w drugim rzędzie blizej budowy od chyba ponad 30 lat.
                To blok 20 albo 18. I jej blok ciągle osiada. W domu ma stada komarów. Mieszka
                na 3 pietrze. Bloki stojące w drugim szeregu, mają ciągle klopoty z wodą w
                piwnicy. Pewnie widziales "NOWE"jezioro w starym sadzie? Wiesz gdzie to jest?
                Myslisz, ze to ot tak samo z siebie sie zrobilo?
              • Gość: adam Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.chello.pl 10.02.10, 22:54
                Bez ściemy proszę. Pewnie jesteś z tych "mieszkańców" co to tu od 30 lat
                mieszkają i im się woda na 1 piętrze z wanny wylewa? KAŻDY kto mieszka na os.
                Bernardyńska wie o komarach a zwłaszcza meszkach. Na osiedlu tego tak bardzo nie
                czuć, ale przez łąki nie da się przejść żeby nie być masowo pogryzionym. Tekst z
                pieskach Cię kolego marvipolowcu demaskuje, ale uwierz, spacery z psami to nasz
                najmniejszy problem w kwestii tej budowy. Każdy kto tu tylko przyjedzie
                wiosą-latem zobaczy że łąki to trefny teren. Od 10 lat różni się przymierzali do
                budowania tutaj, ale nawet hala Makro nie stanęła, bo teren zbyt podmokły.
                Szukajcie jeleni dalej. Oby ta inwestycja okazała się klapą jak dotychczas.
                Zawsze marzyliśmy o powtórce z Idzikowskiego. Zwierzaki też się ucieszą, chociaż
                poprzednia rzeźba terenu pewnie im bardziej odpowiadała niż niedokończone
                fundamenty. Niemniej jak już się stąd zwiniecie to przyroda wywalczy swoje. Amen.
              • Gość: gosc Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.chello.pl 11.02.10, 10:59
                No i tak powinno pozostać - łąka jest wspaniała dla spacerowiczów,
                biegających i dla piesków. Woda jest tam kilka metrów pod ziemią.
                Dopiero tak głębokie wykopy, jakie konieczne są dla fundamentów i
                garaży podziemnych (dwupoziomowych), wydobędą tę wodę na
                powierzchnię. Stąd KONIECZNOŚĆ utworzenia "nowego jeziora", trzeba
                ją ujarzmić, ująć w jakieś granice.
                "Miłego" mieszkania życzę!
      • Gość: ktos Re: W jeziorku czerniakowskim IP: *.chello.pl 11.02.10, 11:03
        Tak, tak. I była pandemia świńskiej grypy!
        Te rewelacje o zagrożeniach w Jeziorku Czerniakowskim Były być może
        asekuracją na przyszłe zarzuty, że Jeziorko zostało zniszczone przez
        drapieżnych developerów.
    • Gość: ag Re: Apartamenty Mokotów Park IP: 109.243.188.* 06.02.10, 18:00
      Mnie zdumiewa głupota ludzi kupujących dziurę w ziemi od MVP.
      Naprawdę trzeba nie mieć szacunku dla swoich pieniędzy.

Dla zainteresowanych dodatkowe ciekawe informacje:
      bernardynska.blogspot.com/
    • Gość: Arcc Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.acn.waw.pl 07.02.10, 11:03
      Ludzie, kupujecie mieszkania na BAGNACH - tysiące komarów to pikuś w
      porównaniu z osiadaniem budynków i wodą w garażach. Deweloper mydli
      wam oczy, a inwestycja jest realizowana z naruszeniem prawa i jest
      to zgłoszone do prokuratury.
    • Gość: nieszczesliwy Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: 212.180.208.* 26.02.10, 14:54

Uważam, że wiele opsób wypowiadających się na tym forum to po prostu
      totalnie nie znający się na rynku laicy. Mówienie o tym że ceny
      spadną to jakaś abstrakcja. Przeprasza,że tak brutalnie wylewam swoja
      żółć ale już trzecie mieszkanie mi tam uciekło przez to że tak
      negocjuję w myśl tych durnych komentarzy. Dziś jestem po rozmowie z
      moim prowadzącym agentem z firmy która sprzedaje mieszkania tego
      developera i powiem Wam, że nie to bez sensu liczyć na obniżki w
      momencie gdy sprzedający sprzedaje w takim tempie. Szczerze to sądze,
      że raczej będą podnosili ceny albo powtórzą przypadek Villi
      Cavaletti, gdzie sprzedali wszystko bez mrugnięcia okiem - albo "z
      palcem w nosie" jak nazywa to ostatnio w swoich reklamach iPlus.
      Pozdrawiam wszystkich kupujacych którzy czekaja na spadki cen w
      Warszawie iżycze cierpliwości bo się nie doczekają.
      • Gość: rozbawiony Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.10, 15:40
        Do "nieszczęśliwego" - podpowiem Ci (jeśli sam jeszcze tego nie
        zauważyłeś) interes życia, podpisz z developerem kilka umów na
        mieszkanka w tej inwestycji i po pół roku sprzedaj na rynku wtórnym
        drożej cesję.
        • Gość: naprawde_rozbawion Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: *.chello.pl 27.02.10, 10:52
          Panowie z M., przestańcie bo mi się zajady ze śmiechu robią. "Interes życia", z
          "palcem w nosie". Śmiechu warte. Sprzedaliście pośrednikowi 30 mieszkań i stop,
          nikt więcej nie kupił. Od 4 miesięcy te same ilości wiszą w netowych serwisach
          mieszkaniowych. Zainteresowanym polecam przyjrzenie się samej budowie,
          podjechanie i obejrzenie terenu. Te "apartametny" będą miały widok na blokowisko
          (100 m), a w drugą stronę na Trasę Siekierkowską i kominy EC Siekierki (700m).
          To jest zwykłe nabijanie ludzi w butelkę. Chcącym mieszkać na Mokotowie polecam
          okolice Sobieskiego. Są dwa ładne dobrze położone budynki i sporo mieszkań w
          granicach 5-6k za metr do wzięcia.
          • Gość: gosc Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: 79.97.235.* 28.02.10, 22:42
            Od kogo mozna kupic mieszkania przy Sobieskiego za 5-6 tys?
          • Gość: do naprawde rozbaw Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: 78.133.253.* 06.03.10, 11:12
            stary po tobie to widac ze naganiacz jestes i dla developera
            pracujesz tyle ze nie tego ktorego dotyczy ten watek
            raczej sobie odpusc bo szkoda twojej pary.
            inwestycja M moze nie jest jak apartament na manhatanie ale za to
            jakosc na pewno beda mieli taka sama jak w pozostalych ich projektach
            i za to nalezy im sie szacunek. gdyby chociaz polowa developerow
            miala taka jakosc jak M to prasa nie mialaby o czym pisac, a to forum
            nie mialoby watku o nieuczciwych developerach.
      • Gość: znawca Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: *.chello.pl 06.03.10, 11:50
        Sprzedali , tak jak JWC a potem ten posrednik oddal te mieszkania!
        Wszystkie mozna kupic na rynku wtornym.
        • Gość: do znawcy Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.03.10, 07:03
          A skąd przypuszczenie że M sprzedał do funduszu? Jako s-ka notowana na
          GPW musieliby przecież raportować to do systemu komunikatów ESPI, a w
          ostatnim półroczu nic takiego nie komunikowali. Chyba ktoś z
          forumowiczów zazdrości M dobrej sprzedaży. Jakiś czas temu trafiłem na
          taki artykuł
          gazetadom.pl/nieruchomosci/1,102725,7408767,Majstersztyk_Marvipo
          lu.html .
          • Gość: stas79 Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: *.chello.pl 09.03.10, 09:18
            Wszystko ładnie pięknie, ale proponuję uzupełnij swoją wiedzę na temat tego
            developera o informacje dostępne tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,106,44638777,44638777,Marvipol_Wiatraczna.html
            albo tu:
            forum.gazeta.pl/forum/w,106,98195493,98195493,marvipol_naprawde_NIE_WARTO.html
            a na koniec to:
            www.tvn24.pl/2250271,12690,0,1,1,deweloperski-szantaz,wideo.html
            I to na tyle jeśli chodzi o "majstersztyki" firmy M, specjalistów od ..no
            właśnie, tu już wedle uznania proszę wstawić.
            • Gość: klonik_master Re: Apartamenty Mokotów Park - CenY IP: *.centertel.pl 10.03.10, 18:52
              a co to ma wspolnego ze sprzedażą do funduszu? odpowiadasz na część
              wątku dotyczącą sprzedaży do funduszu i raportowania w systemie ESPI a
              puszczasz linki do materiałów video o jakich pieniaczach i pseudo
              inwestorach, którzy obudzili się z ręką w nocniku w środku
              kryzysu.pomyśl następnym razem trochę bo tylko czas ludziom zajmujesz.
    • Gość: podgladacz Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.10, 17:03
      Dziś, czyli 13go marca byłem w biurze tego developera na ul. Puławskiej
      i rozmawiałem z jakąś blond lalą, która totalnie niefarsobliwie miała
      otwarty komputer a w nim przeglądarkę z ich wenętrznym extranetem. Na
      pierwszej pozycji widziałem instrukcję, że od WIelkanocy zmieniają się
      ceny i żeby informować klientów o tym, że jak do Wielkanocy nie kupią
      to od nowego miesiąca będzie drożej. Nie było tylko informacji o
      wysokości podwyżki, a lalka zapytana o to powiedziała że z reguły jak
      już jest podwyżka to po 200-300 złotych z metra.
      • Gość: demaskator Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 17.03.10, 19:40
        Uhym, i dlatego pan tak z dobroci serca dzieli się tą było nie było ukradzioną
        wiedzą ze wszystkimi, żebyśmy tylko "zdążyli kupić". Urocze. A tak serio to
        takie metody "małketingu" określa się jako żenujące. O szarganiu opinii
        pracowników i własnej firmy nie wspomnę. Przy okazji może ta "blondii" miała
        gdzieś na ekranie informację o tym, że Generalna Dyrekcja Ochrony Środowiska
        właśnie unieważniła uzgodnienia środowiskowe dla tej budowy przez co pozwolenie
        z powodu braków formalnych stanie się nieważne?:) To stąd ta desperacka akcja
        szukania jeleni?
      • Gość: maverick Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 23.03.10, 18:55
        Ciekawe co teraz czują ludzie nabici przez tą firmę w butelkę. Wczoraj na Radzie
        Warszawy jednogłośnie przegłosowano "za" dla planu ochrony rezerwatu jeziorka
        czerniakowskiego co wprost implikuje zakaz budowania na tym terenie
        apartamentowców i budynków z podziemnymi garażami. Prezio Miziołek najpierw się
        wygłupił czytając z kartki stek pomówień i kłamstw, potem wściekły wyszedł ze
        swoją świtą z sali odgrażając się że poda do sądu wszystkich wokoło. Czy już
        zaczęli zwracać ludziom pieniądze?
        • mtbialy Re: Apartamenty Mokotów Park 24.03.10, 12:46
          Oglądać sinego ze wściekłości i bezsilności faceta, któremu nie udało się
          przekupić ani zastraszyć radnych - bezcenne.
        • Gość: nie_idiotka Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.aster.pl 24.03.10, 21:23
          wlasnie przeczytalam ten plan i konia z rzedem temu kto powie w jaki sposob
          implikuje zakaz budowania ? moze i jestem blondynka ale napewna rozumiem co jest
          w planie i co uchwalono - wspolczuje osobom ktore tego nie rozumieja i zyja w
          blogiej nieswiadomosci a do tego jeszcze nie boja sie wlasnej glupoty opisywac
          publicznie
          przyszla mieszkanka
          • Gość: maverick Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 24.03.10, 21:47
            Widocznie czytała pani niezbyt dokładnie, a może to był plan dewelopera, a nie
            ten który przygotował RDOŚ. W planie RDOŚ wyraźnie jest zapis o zabudowie
            jednorodzinnej na tym terenie i ZAKAZIE głębokiego podpiwniczania. To właśnie
            dlatego pan prezes tak się zdenerwował na radnych. Zamiast się unosić proponuję
            jednak przeczytać ten właściwy.
            • Gość: Warszawianka Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.aster.pl 24.03.10, 22:41
              A co bedzie z blokami nad jeziorkiem. Slyszalam, ze maja piwnice a
              fundamenty takiego bloku maja jakies 15 m. Czy to nie zaszkodzi
              naszemu jeziorku. Boje sie ze latem nie bede sie mogla kompac w
              naszym pieknym jeziorku. Zostawcie jeziorko...
              • Gość: Barella Re: Apartamenty - czy będzie nakaz rozbiórki? IP: *.toya.net.pl 12.06.10, 00:20
                Witam, byłam zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji, ale dotarły do mnie słuchy (z wiarygodnego źródła), że te bloki mogą być nawet rozebrane, ponieważ bardzo naruszają jakiś tam rezerwat i stosunki wodne w nim. Przez to ponoć nie tylko zagrożona jest sama przyroda, ale i ludzie, którzy kupią tam mieszkania będą mieli po kilku latach pod oknami bagno z komarami zamiast jeziora. Czy słyszeliście coś o tym? Z tego, co czytam na tym forum nie jest to szczególnie uczciwy developer...
          • Gość: zorientowany Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 21:52
            "wlasnie przeczytalam ten plan i konia z rzedem temu kto powie w
            jaki sposob
            implikuje zakaz budowania ? moze i jestem blondynka ale napewna
            rozumiem co jest
            w planie i co uchwalono - wspolczuje osobom ktore tego nie rozumieja
            i zyja w
            blogiej nieswiadomosci a do tego jeszcze nie boja sie wlasnej
            glupoty opisywac
            publicznie
            przyszla mieszkanka " .... Białołęki...
            Czytać, czytać, czytać i ... ROZUMIEĆ !
    • Gość: zxcv Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 23.07.10, 21:59
      A prokuratura już dobiera się do dupy wojewodzie, który utrzymał w mocy
      kuriozalne zezwolenie na budowę. Sprawa jest rozwojowa i mieszkańcy Warszawy
      czekają na dalszy ciąg.
      • Gość: bernardyn Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.10, 23:34
        Ujadajcie ,ujadajcie a już 4 kondygnację budują i kto nie kupił w
        okazyjnej cenie ten trąba !!!
        • Gość: olo74 Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.chello.pl 05.08.10, 20:00
          Od wywalenia kasy do wprowadzenia jeszcze daleka droga. Nie takie budowy
          zatrzymywano gdy już ściany były pomalowane. Generalny Dyrektor Ochrony
          Środowiska właśnie uchylił "wydane z rażącym naruszeniem prawa" uzgodnienie
          środowiskowe RDOŚ dla tej budowy. Pewnie znów się "promocje" pokażą...
          • Gość: bono Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.elartnet.pl 16.02.11, 21:45
            Do mam nadzieję szczęśliwych posiadaczy mieszkań w "Mokotów Park".
            Mam do was pytanko - czy zastanawialiście się nad projektem wnętrza, lub też macie już może jakieś doświadczenie w tej kwesti?
            Możecie polecić mi jakieś biuro, architekta freelancera z którym mieliście do czynienia lub polecili go wam wasi znajomi?
            Pytam gdyż poważnie sie nad tym zastanawiam .
            Mam jak narazie namiary od przyjaciela na osobę która projektowała dla niego, ale chciałbym skonfrontowac oferty przynajmniej kilku biur.
            mój mail: sagala.mc@gmail.com
            • Gość: zxcv Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 00:20
              Chyba nieszczęśliwych, bo o ile mi wiadomo, budowa nadal jest nielegalna, a w sądzie wkrótce odbędzie się kolejna rozprawa dotycząca już nie decyzji środowiskowej a pozwolenia na budowę.
            • karo009 Re: Apartamenty Mokotów Park 11.06.11, 19:20
              Witam,
              przymierzam się do kupna mieszkania w tej inwestycji a składa się tak że jestem architektem wnętrz. Jak nadal poszukiwane jest biuro projektowe zapraszam do zapoznania się z moją ofertą na www.henkekurowska.com
              pozdarwiam
        • Gość: wxw Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.11, 18:04
          Powiem tak, promocje teraz mają mierną pomimo kłopotów więc są pewni swego.
          Tego etapu zapewne już nikt nie zatrzyma, ale po zgłębieniu tematu czarno widzę kolejne etapy. Mogą nie powstać albo ceny będą wyższe.
          O ile na wstępie powiedziałem, że tego etapu nie zatrzymają to ostatecznego zakonczenia (czyt. aktu notarialnego) rychło nie widzę.
          Odsyłam do plików źródłowych w internecie tj. wznowienia postępowania ws wydania decyzji pozwolenia na budowę oraz wyroków sądowych.
          Ja się wycofałem pomimo atrakcyjności terenu. To w końcu nie samochód za 100. :( a dług na 30 lat.
          • Gość: gość Re: Apartamenty Mokotów Park IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.06.11, 20:59
            Żałujesz, że się wycofałeś ? skoro zaglądasz do tego tematu. Z kupnem mieszkania, to zawsze jest ryzyko, bo to nie bułki. Może i masz rację co do aktu notarialnego, kto ich wie kiedy będzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka