Dodaj do ulubionych

JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska

• Gość: pawel KUPIE 1pok mieszkanie w MP2 IP: *.riviera.pw.edu.pl 01.01.05, 22:35
      Kupie kawalerke, 30 lub 36 m^2 w Mokotow Plaza II. Po cenie developera.
      0600984175
      • Gość: po sąsiedzku Re: KUPIE 1pok mieszkanie w MP2 IP: 199.245.2.* 10.01.05, 17:06
        a nie lepiejpo sąsiedzku? - wkrótce gotowe
        "Inwestycja Puławska" róg Kmicica 200-300 m do merta służew - od PLN 3650 tel
        436 44 05,. Mają jeszcze trochę wolnych mieszkań a termin realizacji
        koniec maja 2005
        zdjęcia (nie bardzo aktualne) i przykładowe projekty na stronie przyszłych
        mieszkańców
        acn.waw.pl/szz/pulawska/quiz.html
        lub na KG Partners - choć oni juz nie sprzedają tej inwestycji
        www.kgpartners.pl/pul_opis.php

Były problemy ale już jest wyszystko na prostej.
    • Gość: maciek nowe zdjęcia IP: *.aster.pl 08.01.05, 19:01
      nowe zdjęcia, zapraszam:
      www.macko.foxnet.pl/mp2/
      • Gość: zosia Re: nowe zdjęcia IP: *.fastres.net 10.01.05, 15:27
        Hej, czy do was tez przyszedl plan mieszkania, zeby ewentualnie dokonac na nim
        zmian? Jak myslicie, czy te sciany, ktore sa naniesione typu sciany lazienki
        mozna przestawiac, czy tez nie? Pozdrawiam.
        • Gość: mawicom Re: nowe zdjęcia IP: 212.160.172.* 11.01.05, 15:33
          Wszystkie ścianki można przestawiać oprócz tych, w których są kanały
          techniczne. Właśnie jestem na etapie uzgadniania zmian w planie mojego
          mieszkanka. Niestety zmiana kosztuje ok. 1400 netto. Po zatwierdzeniu tego
          projektu przyjdzie czas na zmiany w infrastrukturze teletechnicznej za co też
          trzeba bedzie zapłacić. Ojojoj!
          • Gość: Konstruktor czy przyśpieszą IP: *.chello.pl 14.01.05, 22:32
            Jaka jest Wasza opinia, czy dzięki temu, że mamy łagodną zimę to przyśpieszą z
            budową i oddadzą parę miesięcy wcześniej ?
            • Gość: maciek Re: czy przyśpieszą IP: *.aster.pl 15.01.05, 00:18
              Jesienią na budowie był spory ruch, teraz jakby troche zwolnili, ale mysle, że mimo wszystko łagodna zima wpływa raczej na korzysc dla nas :-)
          • Gość: hiacynta Re: nowe zdjęcia IP: *.crowley.pl 17.01.05, 08:55
            Cześć! Czy są tu jacyś hipotetyczni właściciele "trójkątnej" kawalerki z
            budynku B? Jeżeli tak, jak zaplanowaliście kuchnię?
            • Gość: Ania Re: nowe zdjęcia IP: *.mi.gov.pl 17.01.05, 10:13
              Cześć!
              Jestem właścicielką trójkątnej kawalerki z BK B i również mam problem z
              mikroskopijną kuchnią. Na dobry początek wyrzuciłam grzejnik z kuchni, mając
              nadzieję, że ten pokojowy będzie wystarczający dla całego pomieszczenia.
              Niestety nie powiększyło to nieustawnej kuchni. Nadal brakuje mi miejsca na
              blat roboczy i szafki kuchenne.
              Czekam na fajne pomysły.
              Pozdrawiam serdecznie!
              • Gość: hiacynta Re: nowe zdjęcia IP: *.crowley.pl 17.01.05, 10:37
                Hej, jak miło,poznać przyszłą lokatorkę z bliźniaczego mieszkania. W pzryszłym
                tygodniu wybieram się do jw zaakceptować zmiany w planach architektonicznych.
                Mam różne wersje kuchni, ale w każdej coś nie pasuje. Ostatni pomysł to mały
                blat w "dzióbku", przeniesienie wszytkich zlewów i kuchenek na lewą stroną i
                wstawienie ścianki od lewego boku na wysokość i szerokość lodówki.
                A Ty coś przenośisz lub dobudowyjesz?
                pozdrawiam
                • Gość: Ania Re: nowe zdjęcia IP: *.mi.gov.pl 17.01.05, 11:21
                  Ja również zastanawiam się nad przeniesieniem wszystkiego na lewą stronę:
                  lodówkę, kuchenkę i zlew w jednej linii - niestety w niedużej odległości obok
                  siebie. Brakuje mi tylko blatu roboczego. I tu mam problem.
                  Chciałabym zachować jak największą otwartą przestrzeń, dlatego też nie
                  zamierzam zamykać kuchni. Zrezygnowałam również z przedpokoju, sztucznie
                  wydzielonego przez JWC. Niestety niczego nie da się zrobić z okropną
                  żelbetonową ścianą pomiędzy łazienką i przedpokojem - mam nadzieję, że nie
                  będzie straszyć. Co najwyżej wejście do łazienki będzie przypominać sejf.
                  • Gość: hiacynta Re: nowe zdjęcia IP: *.crowley.pl 19.01.05, 08:57
                    Cześć,
                    ja przenoszę wszystko na lewo. mały blat (w przyszłym tygodniu jadę do jwc
                    wymierzać i ustalać zmiany) chyba w samym "dzióbku". A gdzie planujesz szafę,
                    jeżeli zlikwqidujesz przedpokój?
                    pozdrawiam
                    • Gość: Ania Re: nowe zdjęcia IP: *.mi.gov.pl 19.01.05, 11:42
                      Witaj!
                      Miałam wiele pomysłów na temat szafy i żaden nie jest dobry - niestety.
                      Strasznie fajne jest to trójkątne mieszkanko tylko b. nieustawne.
                      Ostatnio zastanawiam się nad ścianą obok szybu wentylacyjnego, między kuchnią a
                      drzwiami do łazienki. Niestety jest to za mało!
                      Zasugerowana przez JWC szafa w przedpokoju byłaby zdecydowanie bardziej pojemna.
                      Nie mam jeszcze ostatecznego planu umeblowania mieszkania... z braku pomysłów
                      pozostaje jeszcze możliwość skorzystania z porady pani architekt JWC pokój 100 -
                      z czego osobiście nie zamierzam korzystać nawet w akcie desperacji.
                      Pozdrawiam Cię serdecznie!
                      • Gość: lenakom aranżacja IP: *.derbynet.waw.pl 19.01.05, 12:29
                        Witam,
                        mam pytanie. Czy przyszli mieszkańcy budynku A dostali pisma dotyczące zmnian
                        jakie chcielibyście dokonać w swoim lokum? Moi znajomi, z którymi podpisywałam
                        umowę otrzymali takie pismo a ja nie. Dzwoniłam do JW z pytaniem co jest grane.
                        Powiedzieli, że wyślą, a już ponad tydzień cisza. Z tego co wiem trzeba im
                        przedstawić swoją propozycję w przeciągu tygodnia od dnia dostarczenia listu.
                        • karolkluczek Re: aranżacja 19.01.05, 17:01
                          Heja. Ja już dostałem takie pismo jakieś 3 tygodnie temu. Byłem nawet w firmie i
                          zmieniłem położenie drzwi(futryny) w pokoju. Pozytywnie mnie zaskoczyli, bo nie
                          chcieli za to nawet grosza:)
                          • Gość: lenakom Re: aranżacja IP: *.derbynet.waw.pl 20.01.05, 12:13
                            Też byłam zaskoczona jak znajomi powiedzieli mi, że za wprowadzenie zmian nie
                            ma dodatkowych opłat. Jednak bardzo jestem zaskoczona dlaczego do mnie nie
                            dotarło takie pismo. Mimo upomnienia się o nie. Coś w tym dziwnego.
                            • Gość: hiacynta Re: aranżacja IP: *.crowley.pl 20.01.05, 12:24
                              Za większość zmian są opłaty. Np. po stówce za każde dodatkowe gniazdko,
                              dodatkowe wyjście do telefonu lub światła :(
                              • Gość: Gość termin oddania Plazy II IP: 213.241.20.* 20.01.05, 17:03
                                Kiedy macie ustalony termin oddania mieszkań?
                                Zgodnie z poniższa ofertą jest, że IV kwartał 2005:
                                www.me-mieszkania.pl/kontroler.php?action=cmpage&start=show&nodeid=OF_N_MI_item&id=578
                                natomiast na stronach JWC jest I/II kwartał 2006...
                                To w końcu jaki jest ten termin/ Czyżby mieli już poślizg?
                                • Gość: agnieszka Re: termin oddania Plazy II IP: 213.17.181.* 25.01.05, 11:35
                                  ja w umowie mam grudzien 2005! oczywiscie nie ma o czym marzyc..
                                  termin oddania to czerwiec 2006! podobno w zwiazku z opoznieniem mozna sie
                                  ubiegac o jakies bonusy ale nie mam jeszcze pojecia o co chodzi...
                                  ale dowiem sie..
                                  mam juz dosyc tego mieszkania i JW..
                                  • Gość: hiacynta Re: termin oddania Plazy II IP: *.crowley.pl 25.01.05, 13:07
                                    hej,
                                    ja w umowie też mam grudzień 2005 r., ale jest w niej niestety równiez zapis,
                                    że budowa ma trwać określony czas od momentu uregulowania praw do gruntu i
                                    otrzymania pozwolenia na budowę. Co kontretnie słyszałaś o tych "bonusach"?
                                    • karolkluczek A budowa stoi w miejscu... 29.01.05, 09:21
                                      Coś się ostatnio niemrawo zrobiło na naszej budowie; ciekawe czy oprócz pogody
                                      są inne przyczyny. Jak myślicie termin połowa 2006 jest realny? Ja zaczynam
                                      wątpić...
                                      • Gość: maciek Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.aster.pl 30.01.05, 11:47
                                        Koleś w JWC mówi, że latem planują osiągnąć "stan surowy otwarty", jestem ciekaw jak tego dokonają, od miesiąca budują jedną kondygnacje
                                        • Gość: lenakom Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.derbynet.waw.pl 09.03.05, 11:40
                                          Czy był ktoś z Was ostatnio na budowie? Robią coś czy nadal im się nie spieszy?
                                          I tak w ogóle czy postawili chociaż parter?
                                          • Gość: Właścicielka Współpraca z forum Plazy I IP: 57.66.193.* 10.03.05, 09:55
                                            Widzę że troche ucichło na naszym forum, nawiązałam kontakt z ludźmi z Plazy I,
                                            którzy założyli forum prywatne - otrzymałam od administratora informację że
                                            mamy szanse wiedzieć coś więcej co nasz czeka. Niestety ja nie mam kiedy
                                            nadzorować tych spraw (dosyć często :)) i nie znam sie na zakładaniu forum ale
                                            może jest jakiś miły sąsiad, który chciałby działać "społecznie" i nam troche
                                            pomóc - prosze o kontakt - m.danielewska@op.pl wtedy prześle informację jaką
                                            otrzymałam od administratora z Plazy I
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: lenakom Re: Współpraca z forum Plazy I IP: *.derbynet.waw.pl 10.03.05, 18:21
                                              Myślę, że doświadczenia mieszkańców MPI mogą podziałać na nas jedynie dołująco.
                                              A poza tym czy adminisrtator I-ki będzie coś wiedział o naszej budowie? Może to
                                              i nieodpowiedzialne, ale ja mam dość już narzekań i chciałabym słyszeć jedynie
                                              dobre wiadomości, a przede wszystkim to, że oddadzą nam mieszkania w terminie.
                                              Czy ktoś ma jakieś newsy na ten temat? Pozdrawiam.
                                              • Gość: Ramzes Re: Współpraca z forum Plazy I IP: *.aster.pl 12.03.05, 13:55
                                                Jak kupowałem 6 miesięcy temu mieszkanie to pani z JW powiedziała, że w kwietniu
                                                będzie już stan surowy otwarty (czyli będą wybudowane wszystkie piętra). Póki co
                                                nie mamy ukończonego pierwszego piętra. Żeby nie siać zbędnego pesymizmu mogę
                                                pocieszyć tym iż u mojego znajomego w lato w ciągu 2 miesięcy wybudowali 5
                                                pięter. Zaległości śa do nadrobienia, tylko czy podoła JW?
                                                • Gość: redguy Re: Współpraca z forum Plazy I IP: *.eranet.pl 22.03.05, 09:50
                                                  5 pieter w ciagu 2 miesiecy to budowali w latach 60-80 i zobacz co teraz stoi ;)

Co do forum to czy administrator MP1 nie moze na swoim prywatnym forum wydzielic
                                                  nam 'podforum'?
                                                  • Gość: redguy NOWE FORUM - JUZ JEST!! <a href="http://www.mp2forum.prv.pl" targe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 23:06
                                                    Witam,

Uruchomilem nowe forum prywatne przyszlych mieszkancow mokotow plaza II.

ADRES: www.mp2forum.prv.pl/

Forum jest dosc proste ale jak na nasze potrzeby zupelnie wystarczajace.

Jezeli ktos chce zostac moderatorem lub ma jakies sugestie to zapraszam na
                                                    mojego maila: red.guy@gazeta.pl .

Czekam na odzew i pozdrawiam,
                                                    Piotr
                                          • Gość: darmond Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:13
                                            Spieszyc,im sie nie spieszy i to jest oczywiste-nie wiem czym tu sie dziwic-ja
                                            mieszkam blisko,wiec co jakis czas zerkam na to,co sie tam dzieje i wlasnie
                                            wczoraj tam zawitalem;widok juz troche bardziej optymistyczny,niz ostatnio (3-
                                            4tyg.temu) i mysle,ze teraz powinno juz im pojsc troche szybciej,po tym jak
                                            wybudowali wszystkie te garaze i zaczeli wreszcie stawiac tez
                                            parter.Kondygnacje sa juz w najwyzszych punktach trzy,czyli stawiaja pierwsze
                                            pietro...

Pzdr 4all
                                            • Gość: lenakom Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.derbynet.waw.pl 12.04.05, 20:17
                                              A ja byłam na budowie w niedziele 10-go i mam wrażenie, że od miesiąca nic się
                                              nie zmieniło. Ale dla pewności przy każdej następnej wycieczce będę uwieczniała
                                              naszą plazę na zdjęciach.
                                              • Gość: hiacynta Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.crowley.pl 13.04.05, 11:25
                                                Byłam wczoraj. Trochę się rusza, ale racezj ospale. Czerwiec przyszłego roku
                                                nie wydaje się realny ;((
                                                • Gość: Darmond Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 02:39
                                                  Panie i panowie, keine paniken, byłem na budowie i juz stawiaja drugie pietro -
                                                  bedzie dobrze> peace :)
                                                  • Gość: ashka Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:41
                                                    Wydaje mi sie,ze nasz blok budowany jest z plyt a nie z cegly?Bylam tam
                                                    ostatnio,nie ma cegiel...
                                                  • Gość: Piotrek FORUM - ZORGANIZUJMY SIE IP: *.acn.waw.pl 24.04.05, 23:38
                                                    Witam,

Czas zorganizować się jako społeczność i poprawić jakość komunikacji pomiedzy
                                                    przyszlymi mieszkancami MP2.

Do tego celu powstalo nowe forum (zamiast mp2forum.prv.pl) na stronie
                                                    forum.mokotowplaza.org
                                                    Forum jest calkowicie prywatne. Posiada mechanizm pozwalajacy zminimalizowac
                                                    ryzyko uczestnictwa osob trzecich w naszych dyskusjach.

Im nas wiecej tym silniejsi bedziemy w przyszlosci dlatego prosze Was o reklame
                                                    tego forum wsrod przyszlych mieszkancow MP2!

Powtarzam adres: forum.mokotowplaza.org

ZAPRASZAM DO REJESTRACJI!
                                                  • Gość: Darmond Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 02:46
                                                    Spoko,spoko,cegly beda.Z tylu juz zaceglaja dziury,a z przodu dlatego tak
                                                    wyglada,bo najpierw leja sciany nosne i faktycznie lewa narozna,frontowa czesc
                                                    budynku tez jest lana z betonu,ale widac taki projekt i to wlasnie ma byc jedna
                                                    ze scian nosnych prawdopodobnie(albo oszczednosc) :) Ja sie nie martwie,u mnie
                                                    od frontu beda cegly ;)
                                                    Pzdr.
                                                  • Gość: lenakom coś ruszyło IP: *.derbynet.waw.pl 10.05.05, 19:28
                                                    W niedzielę byłam na budowie i albo mam przewidzenia albo dopatrzyłam się
                                                    trzeciego piętra. Tak trzymać!
                        • magdalena_daniel Re: aranżacja 25.01.05, 11:53
                          Ja otrzymałam takie pismo, ale termin który podali, że w ciągu 7 dni jest
                          nieaktualny. Mój mąż zadzwonił do JW i umówił się na koniec lutego. Chce
                          zmienić położenie wanny i sedesu w łazience - może ktoś też coś takiego robił i
                          czy musze ponosić jakieś koszty? Zastanawiam się także nad przesynięciem
                          futryny oraz przeniesiem zlewu
                          Magda
    • Gość: Hiacynta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.crowley.pl 01.02.05, 09:04
      Cześć,
      czy wiecie coś o komórkach lokatorskich w MPII? Czy warto coś taliego kupić i
      czy jeszcze są?
      pozdrawiam wszystkich Przyszłych
      • Gość: PI Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 213.241.20.* 01.02.05, 15:22
        Witam,
        jestem mieszkancem MP I i tu osoby, ktore wykupily komorki lokatorskie fajnie
        potrafily je wykorzystac i za ich pomoca powiekszyly swoje mieszkania (albo
        wlaczajac komorke do mieszkania albo nawet zabierajac czesc korytarza). Takze
        mysle,ze warto zainwestowac aby powiekszyc mieszkanko.
        ozdr, PI
        • karolkluczek Do Hiacynty 01.02.05, 22:55
          Komórki lokatorskie będą dostępne droga rezerwacji, począwszy od terminu
          określanego przez JWC stanem surowym otwartym budynku. Jak go ogłoszą to można w
          siedzibie głównej dokonać rezerwacji/kupna. Również jestem zainteresowany kupnem
          komórki, więc jak będę coś wiedział to dam znać.
          Pozdrawiam
          • Gość: Hiacynta Re: Do Hiacynty IP: *.crowley.pl 02.02.05, 09:03
            Dzięki. A swoja drogą tez będę ich nękać telefonami i dam znać, jak czegoś się
            dowiem ;) Rozumiem, że te komórki są na poszczególnych piętrach?
            pozdrawiam
            • Gość: PI Re: Do Hiacynty IP: 213.241.20.* 02.02.05, 10:18
              Zgadza sie, na pietrze jest kilka takich komorek (przynajmniej w MPI).Takze
              trzeba sie rzeczywiscie rozeznac w odpowiednim czasie, bo jesli komorka
              przylega do Twojego mieszkania to mozna ja w fajny sposob zaadoptowac
              powiekszajac sobie mieszkanie.
              Pozdr,
              PI
              • Gość: Hiacynta Re: Do Hiacynty IP: *.crowley.pl 02.02.05, 12:09
                Buu dowiedziałam się, ze w "moim" budynku jest po 1 komórce na piętrze i
                pierwszeństwo wykupu mają właściciele mieszkań powyżej 60m2, a moje jest
                malutkie.
                • Gość: lenakom Re: Do Hiacynty IP: *.derbynet.waw.pl 08.02.05, 20:41
                  Cześć,
                  Pracuję teraz intensywnie nad sensownym rozplanowaniem swojego przyszłego
                  lokum. Z tego co wiem swoje propozycje trzeba oddać do JW w połowie tego
                  miesiąca, czyli już za kilka dni. Mam mieszkanie w budynku A, 55,4 metry kw. Są
                  to dwa pokoje. Może ktoś z Was ma już zrobione przeróbki i mógłby je przesłać
                  mailem. Zawsze to można coś podpatrzeć i wykorzystać u siebie. Pozdrawiam.
    • Gość: zainteresowana Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 12.02.05, 17:30
      powiedziano mi ze odbior ma byc w lipcu 2006, ale znajac ich mozliwosci, bedzie
      rok pozniej;)
    • karolkluczek 18 pięter ??? 17.02.05, 16:10
      Czy może ktoś ma pojęcie ile w końcu ma mieć pięter nasz budynek? ostatnia
      wersja jaką słyszałem to 18 pięter (dołożyli dodatkowe 3 ze względu na dobrą
      sprzedaż). Byłem wczoraj na budowie. Trochę im to wolno idzie. Jak utrzymają
      takie tempo to skończą w 2008r Pozdrawiam mieszkańców MPII
      • Gość: redguy Re: 18 pięter ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 11:22
        Kto ci takich bzdur naopowiadal?!
        W inwestycji nie mozna tak po prostu "dolozyc sobie 3 pieter". Taka decyzja
        wymaga przerobki pierwszych pieter i calych fundamentow. To nie sa przeciez
        klocki lego. Pieter jest 14 i nigdy to sie nie zmienilo.
      • Gość: Kass Forum MP2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 17:25
        Przypominam o prywatnym forum inwestycji:

forum.mokotowplaza.org/index.php
        są już nowe wieści!
        zapraszamy przyszłych sąsiadów
        pozdrawiam
        Kass
    • Gość: redguy Budynek A - kto ma mieszkanie xx15 ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 11:27
      Witam,

Kupilem mieszkanie nr 1215 (4 pokoje, 11 pietro, loggia ze slupem na srodku).
      Szukam ludzi, ktorzy tez takie mieszkanie kupili. Moze razem wymyslilmy jakies
      fajne zmiany? Mam juz kilka propozycji. Prosze o kontakt najlepiej na
      red.guy@gazeta.pl
      • karolkluczek Re: 18 pięter 20.02.05, 14:58
        O 18 piętrach przeczytałem na forum o plazie I :)
        U nas jak na razie jedno piętro budują od 2 miesięcy w marcu może je ukończą. W
        takim tempie to za 42 miesiące wybudują te nieszczęsne 14 pięter. Perspektywa
        2008 jest bardzo pocieszająca;)
        • Gość: redguy Re: 18 pięter IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 00:26
          Nie znam sie na tym ale wydaje mi sie, ze pierwsze 2-3 pietra moga isc wolno a
          reszta bedzie szla o wiele szybciej bo sie chlopaki beda uczyly z bledow z
          poprzednich pieter ;)

Dodatkowo podejrzewam, ze w lecie wydajnosc wzrosnie dwukrotnie;)

Slyszalem od kobiety sprzedajacej mi to mieszkanie, ze te dwa budynki robi inna
          firma niz ta ktora robila MP I. Podobno wszystko idzie zgodnie z planem a sama
          firma podpisala umowe, ktora obciaza ich powaznymi karami pienieznymi jezeli nie
          beda przestrzegali terminow. Niestety nie wiem ile w tym prawdy. Fajnie by bylo
          gdyby ktos wiedzial jakie sa te terminy. Ciekaw jestem czy MP2 jest juz
          opoznione wzgledem tychze ;)

Pozdrawiam,
          Piotrek
          • Gość: ddd Mój kumpel jest inżynierem budownictwa i mówił IP: *.cst.tpsa.pl 21.02.05, 09:04
            że pod jednym wzgledem JW to dobra firma bo......się nie spieszą. Chodzi o to
            że zanim się wejdzie w nastepne piętra to wszystko musi się odstać, osiąść. Nie
            mozna budować "na czas" - to chyba jest oczywiste, bez paniki.
          • Gość: hiacynta Re: 18 pięter IP: *.crowley.pl 21.02.05, 09:16
            Tez słyszałam, że buduje inny podwykonawca niz ten, który robił MPI. Może ktoś
            wie co to za firma. Pewnie WC nie da do wglądu chociaz częsci umowy z
            podwykonawcą. Zastanawiam sie, czy mozna ich do tego nakłonic, szczególnie
            chodzi o terminy i kary ;)
            • Gość: redguy Re: 18 pięter IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 00:34
              Kary za opoznienia sa podobno takie, ze jezeli powaznie sie spoznia doplaca to
              doplaca do calego interesu z wlasnej kieszeni.

Co do opoznien to fakt. Pani architekt w dziale aranzacji powiedziala, ze nigdy
              nie pracuja jezeli temperatura schodzi ponizej 0 stopni. Inna sprawa ze Dom
              Development robi mi przed nosem budynek (kabaty) i codziennie uwijaja sie jak
              pszczolki. Mieszkam wlasnie w takim domku i niedawno zaczely pekac tynki na
              korytarzu ;) Nie wiem czy to przez to 'uwijanie sie' ale z jakosci budynkow DD
              nie jestem zadowolony.

Co do wyciagniecia jakichs szczegolow wydaje mi sie, ze o wiele bardziej
              prawdopodobne byloby wyciagniecie ich od zwyklego robola tam na budowie niz od
              wladz JWC.
              • Gość: hiacynta Re: 18 pięter IP: *.crowley.pl 28.02.05, 10:29
                byłam w sobote na budowie i o dziwo, nawet ktoś tam pracował. Dalekie to było
                od uwijania się jak pszczółki, ale przynajmniej coś się działo, a biorąc pod
                uwagę pogłoski o tragicznej sytuacji fonansowej jw mile mnie to zaskoczyło. Nie
                sądzę, żeby upadli, ale moga być ogromne opóźnienia, jeżeli nie będą płacić
                pracownikom i powykonawcom.
    • Gość: boski Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.197.* 27.02.05, 14:05
      jw to zlodzieje, maja niezle klopoty finansowe, mam nadzieje ze nie splajtuja w
      tym roku ale wszystko sie na to zanosi....
      • Gość: fsdf *** konkurencja nie śpi *** IP: *.cst.tpsa.pl 28.02.05, 09:09
        - przypominają się stare czasy z tego forum gdy DD z JWC walczyły na ilość
        wpisanych sobie negatywów.
        • Gość: Jacek Re: *** konkurencja nie śpi *** IP: *.chello.pl 28.02.05, 20:46
          Chociaż kupiłem mieszkanie u innego dewelopera, ale z ciekawości "podczytuję"
          sobie inne fora i po lekturze Waszego mam dwa komentarze:

1. Wiadomość dobra: Jeśli chodzi o klauzulę dotyczącą opóźnień w budowie z
          tytułu "złej pogody", to zgodnie z prawem budowlanym w momencie przerwania
          budowy stosowny zapis musi się znaleźć w dzienniku budowy. W przypadku
          ewentualnych roszczeń można porównać terminy z dziennika z prognozami IMIGW (i
          na tej podstawie dowodzić, że ta klauzula nie uzasadnia opóźnień w budowie).
          2. Wiadomość zła: O ile dobrze pamiętam, żeby skorzystać z ulgi odsetkowej, od
          momentu uzyskania pozwolenia na budowę do jej formalnego zakończenia nie może
          minąć więcej niż 24 miesiące. Lepiej więc zdopingujcie swoje kochane JWC, bo
          kasa przeleci Wam koło nosa.

Pozdrawiam
          • Gość: hiacynta Re: *** konkurencja nie śpi *** IP: *.crowley.pl 01.03.05, 09:23
            już nie ma limitu ukończenia budowy w ciągu 24 miesięcy ;))
            • Gość: aster Re: *** konkurencja nie śpi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:50
              To czy nie stracicie pieniędzy, zależy od tego jak JW Destr. uda się sprzedać
              inne nowe inwestycje typu Górczewska. Nowi zfinansują dokończenie waszego
              budynku.
              • aleela Re: *** konkurencja nie śpi *** 03.03.05, 16:19
                Wcale nie sfinansują, bo nowi podpisują umowy z firmą "Project 55", spółką w
                której JWC ma 100% udziałów.
                Przepływ środków obrotowych pomiędzy spółkami byłby raczej utrudniony.
      • Gość: Jedrek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 15:33
        Kto tu mowi ze sie nie spiesza .. Zaperdalaja od rana od 6 wala mlotami itp .. a
        czasmi do 1 w nocy leja beton .. az spac nie mozna ..
      • Gość: kass JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 17:27
        Przypominam adres niezależnego forum inwestycji:

forum.mokotowplaza.org/index.php
        tam trochę sympatyczniej...
        zapraszam
        Kass

• magdalena_daniel Sąsiedzi na 5 piętrze? 03.03.05, 11:21
      Poszukuje sąsiadów z piątego piętra w klatce B. Moje mieszkanie to 605
      M
    • Gość: Jacek Sprzedam kawalerkę w Buk.2 IP: *.cst.tpsa.pl 03.03.05, 15:15
      tel.: 601970730, po 19:00
    • Gość: macko nowe zdjęcia IP: *.aster.pl 25.04.05, 11:01
      Zapraszam: www.macko.foxnet.pl/mp2/
      • Gość: macko Re: nowe zdjęcia IP: *.aster.pl 25.05.05, 21:29
        www.macko.foxnet.pl/mp2/zdjecia/24_05_2005/index.htm
        • Gość: Polkio Bezsensowna panika IP: *.devs.futuro.pl 13.09.05, 09:53
          Troche juz mnie to zaczyna denerwowac ze sieje sie wokol JW jakas bezsensowna
          panike, jacys goscie z ostrobramskiej nie moga odpalic windy i zaraz w GW na 1
          stronie ukazuje sie jaki to zly developer itd. ok, zgadzam sie ze nie jest
          najlepszy ale dorabianie mu rogow niewiele zmieni, a nasza sytuacje jako
          klientow jedynie moze pogorszyc... jak na razie chyba nasza inwestycja ma sie
          dobrze i zapowiada sie ze idzie terminowo !
          • Gość: Beata Re: Bezsensowna panika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:04
            Przeczytałam artykuł w Gazecie i tym samym zainteresowałam się wypowiedziami na
            forum. W czwartek mam spotkanie w JWC (a jestem zainteresowana ich najnowszą
            inwestycją na Bukowińskiej gdzie sprzedaż mieszkań ma być za dwa trzy
            miesiące) - zastanawiam się czy wogóle się w to pakować. Może ktoś zechce mi
            powiedzieć jak rozwija się sytuacja obecnie z Państwa inwestycją.
            • renii10 Re: Bezsensowna panika 14.09.05, 20:18
              witam
              kochani jezeli wpakowaliście sie w JW to przeżyjecie, ale to będzie ciężkie
              życie, nam ich troche bo pracuję w banku. Rzyczę dużo wytrwałości :-)
              • Gość: Alina Re: Bezsensowna panika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:50
                Mysle ze ludzie troche przesadzaja - oczywiscie developerowi daleko od
                doskonalosci bo czesto olewa swoich klientow (sam nie wiem z czego to wynika bo
                jesli poprawiliby stosunek do klienta to jako tak ogromna firma z takimi cenami
                mogliby naprawde sporo zdzialac i przy tym zarobic , ale skoro wola zarabiac
                mniej zatrudniajac niemily sfaff i nie wychodzac klientowi na przeciw - to juz
                tylko ich problem i strata. Ludzie czesto krzycza i narzekaja ale ta postawa
                roszczeniowa rodem z PRL tylko nakreca to kolo nienawisci developer - klient...
                nasza inwestycja buduje sie w calkiem niezlym tempie i miejmy nadzieje ze
                developer nie bedzie robil wiekszych problemow...
            • www.pkb.nrd Beatko mieszkanie to nie baton 23.09.05, 12:23
              Jak juz kupisz i nie bedzie smakował to nie wyrzucisz.
    • Gość: Kass Stan surowy otwarty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.05, 23:58
      Czy ktoś z was dostał już wezwanie do kolejnej wpłaty?
      Przypominam o prywatnym forum MPII:
      www.mokotowplaza.org

Zapraszamy
      • Gość: Kass ulica Nowobukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.05, 13:19
        Wszystkich przyszłych współmieszkańców zapraszam do protestu przeciwko
        zaplanowanej przez miasto trasie szybkiego ruchu w pobliżu naszych bloków.
        Instrukcja na stronie forum: forum.mokotowplaza.org/index.php, podforum:
        ogólne, wątek: Nowobukowińska.
        Zapraszam gorąco.

Pozdrawiam
        K.
        • Gość: Hehe Re: ulica Nowobukowińska IP: *.chello.pl 13.11.05, 16:40
          To raczej wasze bloki stanęły w pobliżu planowanej trasy...
          • Gość: wujek Re: ulica Nowobukowińska IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.11.05, 13:34
            Ci ktorzy kupili wiedzac,ze bedzie trasa szybkiego ruchu pod ich oknami teraz
            mogo sie cmoknac w pupe. Zadne sady i protesty wam nie pomoga.
            • Gość: mister mister Re: ulica Nowobukowińska IP: *.aster.pl 15.11.05, 22:22
              A na koniec dnia zobaczcie jak wygląda KEN teraz. co 20 metrów wjazd w uliczkę,
              na osiedle, do sklepu,nawrotka i pomimo 2 pasów samochody "pędzą" z zawrotna
              prędkością 30 km/h ot i trsa szybkiego ruchu na miarę Wawy. tak więc nie ma o co
              się kłucić pewno i tak walna prgi zwalnijace :)
    • inco_gnito mam problem.... 24.02.06, 23:06
      witam. jestem przyszlym lokatorem budynku mokotow plaza II, lecz ze wzgledu na
      charakter mojej pracy nei jestem w stanie na biezaco sledizc aktualnosci
      zwiazanych z dana budowa(nawet nie widzialem osobiscie miejsca w ktorym ona
      stanie). mam kilka pytan, z ktorych pierwsze moze wydawac sie niektorym
      smieszna: czy Mokotow plaza i skarpa to jedno i to samo przedsiewziecie? jaki
      jest termin oddania inwestycji (w umowie mam lipiec 2006)? z gory dziekuje.
      • Gość: mirek Re: mam problem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:40
        forum.mokotoeplaza.org
    • Gość: lola Re: Bukowinska IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 22:42
      Co oni teraz buduja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka