Gość: pawel KUPIE 1pok mieszkanie w MP2 IP: *.riviera.pw.edu.pl 01.01.05, 22:35 Kupie kawalerke, 30 lub 36 m^2 w Mokotow Plaza II. Po cenie developera. 0600984175 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po sąsiedzku Re: KUPIE 1pok mieszkanie w MP2 IP: 199.245.2.* 10.01.05, 17:06 a nie lepiejpo sąsiedzku? - wkrótce gotowe "Inwestycja Puławska" róg Kmicica 200-300 m do merta służew - od PLN 3650 tel 436 44 05,. Mają jeszcze trochę wolnych mieszkań a termin realizacji koniec maja 2005 zdjęcia (nie bardzo aktualne) i przykładowe projekty na stronie przyszłych mieszkańców acn.waw.pl/szz/pulawska/quiz.html lub na KG Partners - choć oni juz nie sprzedają tej inwestycji www.kgpartners.pl/pul_opis.php Były problemy ale już jest wyszystko na prostej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek nowe zdjęcia IP: *.aster.pl 08.01.05, 19:01 nowe zdjęcia, zapraszam: www.macko.foxnet.pl/mp2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: nowe zdjęcia IP: *.fastres.net 10.01.05, 15:27 Hej, czy do was tez przyszedl plan mieszkania, zeby ewentualnie dokonac na nim zmian? Jak myslicie, czy te sciany, ktore sa naniesione typu sciany lazienki mozna przestawiac, czy tez nie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mawicom Re: nowe zdjęcia IP: 212.160.172.* 11.01.05, 15:33 Wszystkie ścianki można przestawiać oprócz tych, w których są kanały techniczne. Właśnie jestem na etapie uzgadniania zmian w planie mojego mieszkanka. Niestety zmiana kosztuje ok. 1400 netto. Po zatwierdzeniu tego projektu przyjdzie czas na zmiany w infrastrukturze teletechnicznej za co też trzeba bedzie zapłacić. Ojojoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstruktor czy przyśpieszą IP: *.chello.pl 14.01.05, 22:32 Jaka jest Wasza opinia, czy dzięki temu, że mamy łagodną zimę to przyśpieszą z budową i oddadzą parę miesięcy wcześniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: czy przyśpieszą IP: *.aster.pl 15.01.05, 00:18 Jesienią na budowie był spory ruch, teraz jakby troche zwolnili, ale mysle, że mimo wszystko łagodna zima wpływa raczej na korzysc dla nas :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: nowe zdjęcia IP: *.crowley.pl 17.01.05, 08:55 Cześć! Czy są tu jacyś hipotetyczni właściciele "trójkątnej" kawalerki z budynku B? Jeżeli tak, jak zaplanowaliście kuchnię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: nowe zdjęcia IP: *.mi.gov.pl 17.01.05, 10:13 Cześć! Jestem właścicielką trójkątnej kawalerki z BK B i również mam problem z mikroskopijną kuchnią. Na dobry początek wyrzuciłam grzejnik z kuchni, mając nadzieję, że ten pokojowy będzie wystarczający dla całego pomieszczenia. Niestety nie powiększyło to nieustawnej kuchni. Nadal brakuje mi miejsca na blat roboczy i szafki kuchenne. Czekam na fajne pomysły. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: nowe zdjęcia IP: *.crowley.pl 17.01.05, 10:37 Hej, jak miło,poznać przyszłą lokatorkę z bliźniaczego mieszkania. W pzryszłym tygodniu wybieram się do jw zaakceptować zmiany w planach architektonicznych. Mam różne wersje kuchni, ale w każdej coś nie pasuje. Ostatni pomysł to mały blat w "dzióbku", przeniesienie wszytkich zlewów i kuchenek na lewą stroną i wstawienie ścianki od lewego boku na wysokość i szerokość lodówki. A Ty coś przenośisz lub dobudowyjesz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: nowe zdjęcia IP: *.mi.gov.pl 17.01.05, 11:21 Ja również zastanawiam się nad przeniesieniem wszystkiego na lewą stronę: lodówkę, kuchenkę i zlew w jednej linii - niestety w niedużej odległości obok siebie. Brakuje mi tylko blatu roboczego. I tu mam problem. Chciałabym zachować jak największą otwartą przestrzeń, dlatego też nie zamierzam zamykać kuchni. Zrezygnowałam również z przedpokoju, sztucznie wydzielonego przez JWC. Niestety niczego nie da się zrobić z okropną żelbetonową ścianą pomiędzy łazienką i przedpokojem - mam nadzieję, że nie będzie straszyć. Co najwyżej wejście do łazienki będzie przypominać sejf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: nowe zdjęcia IP: *.crowley.pl 19.01.05, 08:57 Cześć, ja przenoszę wszystko na lewo. mały blat (w przyszłym tygodniu jadę do jwc wymierzać i ustalać zmiany) chyba w samym "dzióbku". A gdzie planujesz szafę, jeżeli zlikwqidujesz przedpokój? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: nowe zdjęcia IP: *.mi.gov.pl 19.01.05, 11:42 Witaj! Miałam wiele pomysłów na temat szafy i żaden nie jest dobry - niestety. Strasznie fajne jest to trójkątne mieszkanko tylko b. nieustawne. Ostatnio zastanawiam się nad ścianą obok szybu wentylacyjnego, między kuchnią a drzwiami do łazienki. Niestety jest to za mało! Zasugerowana przez JWC szafa w przedpokoju byłaby zdecydowanie bardziej pojemna. Nie mam jeszcze ostatecznego planu umeblowania mieszkania... z braku pomysłów pozostaje jeszcze możliwość skorzystania z porady pani architekt JWC pokój 100 - z czego osobiście nie zamierzam korzystać nawet w akcie desperacji. Pozdrawiam Cię serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom aranżacja IP: *.derbynet.waw.pl 19.01.05, 12:29 Witam, mam pytanie. Czy przyszli mieszkańcy budynku A dostali pisma dotyczące zmnian jakie chcielibyście dokonać w swoim lokum? Moi znajomi, z którymi podpisywałam umowę otrzymali takie pismo a ja nie. Dzwoniłam do JW z pytaniem co jest grane. Powiedzieli, że wyślą, a już ponad tydzień cisza. Z tego co wiem trzeba im przedstawić swoją propozycję w przeciągu tygodnia od dnia dostarczenia listu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolkluczek Re: aranżacja 19.01.05, 17:01 Heja. Ja już dostałem takie pismo jakieś 3 tygodnie temu. Byłem nawet w firmie i zmieniłem położenie drzwi(futryny) w pokoju. Pozytywnie mnie zaskoczyli, bo nie chcieli za to nawet grosza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom Re: aranżacja IP: *.derbynet.waw.pl 20.01.05, 12:13 Też byłam zaskoczona jak znajomi powiedzieli mi, że za wprowadzenie zmian nie ma dodatkowych opłat. Jednak bardzo jestem zaskoczona dlaczego do mnie nie dotarło takie pismo. Mimo upomnienia się o nie. Coś w tym dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: aranżacja IP: *.crowley.pl 20.01.05, 12:24 Za większość zmian są opłaty. Np. po stówce za każde dodatkowe gniazdko, dodatkowe wyjście do telefonu lub światła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość termin oddania Plazy II IP: 213.241.20.* 20.01.05, 17:03 Kiedy macie ustalony termin oddania mieszkań? Zgodnie z poniższa ofertą jest, że IV kwartał 2005: www.me-mieszkania.pl/kontroler.php?action=cmpage&start=show&nodeid=OF_N_MI_item&id=578 natomiast na stronach JWC jest I/II kwartał 2006... To w końcu jaki jest ten termin/ Czyżby mieli już poślizg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: termin oddania Plazy II IP: 213.17.181.* 25.01.05, 11:35 ja w umowie mam grudzien 2005! oczywiscie nie ma o czym marzyc.. termin oddania to czerwiec 2006! podobno w zwiazku z opoznieniem mozna sie ubiegac o jakies bonusy ale nie mam jeszcze pojecia o co chodzi... ale dowiem sie.. mam juz dosyc tego mieszkania i JW.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: termin oddania Plazy II IP: *.crowley.pl 25.01.05, 13:07 hej, ja w umowie też mam grudzień 2005 r., ale jest w niej niestety równiez zapis, że budowa ma trwać określony czas od momentu uregulowania praw do gruntu i otrzymania pozwolenia na budowę. Co kontretnie słyszałaś o tych "bonusach"? Odpowiedz Link Zgłoś
karolkluczek A budowa stoi w miejscu... 29.01.05, 09:21 Coś się ostatnio niemrawo zrobiło na naszej budowie; ciekawe czy oprócz pogody są inne przyczyny. Jak myślicie termin połowa 2006 jest realny? Ja zaczynam wątpić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.aster.pl 30.01.05, 11:47 Koleś w JWC mówi, że latem planują osiągnąć "stan surowy otwarty", jestem ciekaw jak tego dokonają, od miesiąca budują jedną kondygnacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.derbynet.waw.pl 09.03.05, 11:40 Czy był ktoś z Was ostatnio na budowie? Robią coś czy nadal im się nie spieszy? I tak w ogóle czy postawili chociaż parter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Współpraca z forum Plazy I IP: 57.66.193.* 10.03.05, 09:55 Widzę że troche ucichło na naszym forum, nawiązałam kontakt z ludźmi z Plazy I, którzy założyli forum prywatne - otrzymałam od administratora informację że mamy szanse wiedzieć coś więcej co nasz czeka. Niestety ja nie mam kiedy nadzorować tych spraw (dosyć często :)) i nie znam sie na zakładaniu forum ale może jest jakiś miły sąsiad, który chciałby działać "społecznie" i nam troche pomóc - prosze o kontakt - m.danielewska@op.pl wtedy prześle informację jaką otrzymałam od administratora z Plazy I Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom Re: Współpraca z forum Plazy I IP: *.derbynet.waw.pl 10.03.05, 18:21 Myślę, że doświadczenia mieszkańców MPI mogą podziałać na nas jedynie dołująco. A poza tym czy adminisrtator I-ki będzie coś wiedział o naszej budowie? Może to i nieodpowiedzialne, ale ja mam dość już narzekań i chciałabym słyszeć jedynie dobre wiadomości, a przede wszystkim to, że oddadzą nam mieszkania w terminie. Czy ktoś ma jakieś newsy na ten temat? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes Re: Współpraca z forum Plazy I IP: *.aster.pl 12.03.05, 13:55 Jak kupowałem 6 miesięcy temu mieszkanie to pani z JW powiedziała, że w kwietniu będzie już stan surowy otwarty (czyli będą wybudowane wszystkie piętra). Póki co nie mamy ukończonego pierwszego piętra. Żeby nie siać zbędnego pesymizmu mogę pocieszyć tym iż u mojego znajomego w lato w ciągu 2 miesięcy wybudowali 5 pięter. Zaległości śa do nadrobienia, tylko czy podoła JW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redguy Re: Współpraca z forum Plazy I IP: *.eranet.pl 22.03.05, 09:50 5 pieter w ciagu 2 miesiecy to budowali w latach 60-80 i zobacz co teraz stoi ;) Co do forum to czy administrator MP1 nie moze na swoim prywatnym forum wydzielic nam 'podforum'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redguy NOWE FORUM - JUZ JEST!! <a href="http://www.mp2forum.prv.pl" targe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 23:06 Witam, Uruchomilem nowe forum prywatne przyszlych mieszkancow mokotow plaza II. ADRES: www.mp2forum.prv.pl/ Forum jest dosc proste ale jak na nasze potrzeby zupelnie wystarczajace. Jezeli ktos chce zostac moderatorem lub ma jakies sugestie to zapraszam na mojego maila: red.guy@gazeta.pl . Czekam na odzew i pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darmond Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:13 Spieszyc,im sie nie spieszy i to jest oczywiste-nie wiem czym tu sie dziwic-ja mieszkam blisko,wiec co jakis czas zerkam na to,co sie tam dzieje i wlasnie wczoraj tam zawitalem;widok juz troche bardziej optymistyczny,niz ostatnio (3- 4tyg.temu) i mysle,ze teraz powinno juz im pojsc troche szybciej,po tym jak wybudowali wszystkie te garaze i zaczeli wreszcie stawiac tez parter.Kondygnacje sa juz w najwyzszych punktach trzy,czyli stawiaja pierwsze pietro... Pzdr 4all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.derbynet.waw.pl 12.04.05, 20:17 A ja byłam na budowie w niedziele 10-go i mam wrażenie, że od miesiąca nic się nie zmieniło. Ale dla pewności przy każdej następnej wycieczce będę uwieczniała naszą plazę na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.crowley.pl 13.04.05, 11:25 Byłam wczoraj. Trochę się rusza, ale racezj ospale. Czerwiec przyszłego roku nie wydaje się realny ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darmond Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 02:39 Panie i panowie, keine paniken, byłem na budowie i juz stawiaja drugie pietro - bedzie dobrze> peace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashka Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 15:41 Wydaje mi sie,ze nasz blok budowany jest z plyt a nie z cegly?Bylam tam ostatnio,nie ma cegiel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek FORUM - ZORGANIZUJMY SIE IP: *.acn.waw.pl 24.04.05, 23:38 Witam, Czas zorganizować się jako społeczność i poprawić jakość komunikacji pomiedzy przyszlymi mieszkancami MP2. Do tego celu powstalo nowe forum (zamiast mp2forum.prv.pl) na stronie forum.mokotowplaza.org Forum jest calkowicie prywatne. Posiada mechanizm pozwalajacy zminimalizowac ryzyko uczestnictwa osob trzecich w naszych dyskusjach. Im nas wiecej tym silniejsi bedziemy w przyszlosci dlatego prosze Was o reklame tego forum wsrod przyszlych mieszkancow MP2! Powtarzam adres: forum.mokotowplaza.org ZAPRASZAM DO REJESTRACJI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darmond Re: A budowa stoi w miejscu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 02:46 Spoko,spoko,cegly beda.Z tylu juz zaceglaja dziury,a z przodu dlatego tak wyglada,bo najpierw leja sciany nosne i faktycznie lewa narozna,frontowa czesc budynku tez jest lana z betonu,ale widac taki projekt i to wlasnie ma byc jedna ze scian nosnych prawdopodobnie(albo oszczednosc) :) Ja sie nie martwie,u mnie od frontu beda cegly ;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom coś ruszyło IP: *.derbynet.waw.pl 10.05.05, 19:28 W niedzielę byłam na budowie i albo mam przewidzenia albo dopatrzyłam się trzeciego piętra. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_daniel Re: aranżacja 25.01.05, 11:53 Ja otrzymałam takie pismo, ale termin który podali, że w ciągu 7 dni jest nieaktualny. Mój mąż zadzwonił do JW i umówił się na koniec lutego. Chce zmienić położenie wanny i sedesu w łazience - może ktoś też coś takiego robił i czy musze ponosić jakieś koszty? Zastanawiam się także nad przesynięciem futryny oraz przeniesiem zlewu Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.crowley.pl 01.02.05, 09:04 Cześć, czy wiecie coś o komórkach lokatorskich w MPII? Czy warto coś taliego kupić i czy jeszcze są? pozdrawiam wszystkich Przyszłych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PI Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 213.241.20.* 01.02.05, 15:22 Witam, jestem mieszkancem MP I i tu osoby, ktore wykupily komorki lokatorskie fajnie potrafily je wykorzystac i za ich pomoca powiekszyly swoje mieszkania (albo wlaczajac komorke do mieszkania albo nawet zabierajac czesc korytarza). Takze mysle,ze warto zainwestowac aby powiekszyc mieszkanko. ozdr, PI Odpowiedz Link Zgłoś
karolkluczek Do Hiacynty 01.02.05, 22:55 Komórki lokatorskie będą dostępne droga rezerwacji, począwszy od terminu określanego przez JWC stanem surowym otwartym budynku. Jak go ogłoszą to można w siedzibie głównej dokonać rezerwacji/kupna. Również jestem zainteresowany kupnem komórki, więc jak będę coś wiedział to dam znać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynta Re: Do Hiacynty IP: *.crowley.pl 02.02.05, 09:03 Dzięki. A swoja drogą tez będę ich nękać telefonami i dam znać, jak czegoś się dowiem ;) Rozumiem, że te komórki są na poszczególnych piętrach? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PI Re: Do Hiacynty IP: 213.241.20.* 02.02.05, 10:18 Zgadza sie, na pietrze jest kilka takich komorek (przynajmniej w MPI).Takze trzeba sie rzeczywiscie rozeznac w odpowiednim czasie, bo jesli komorka przylega do Twojego mieszkania to mozna ja w fajny sposob zaadoptowac powiekszajac sobie mieszkanie. Pozdr, PI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynta Re: Do Hiacynty IP: *.crowley.pl 02.02.05, 12:09 Buu dowiedziałam się, ze w "moim" budynku jest po 1 komórce na piętrze i pierwszeństwo wykupu mają właściciele mieszkań powyżej 60m2, a moje jest malutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenakom Re: Do Hiacynty IP: *.derbynet.waw.pl 08.02.05, 20:41 Cześć, Pracuję teraz intensywnie nad sensownym rozplanowaniem swojego przyszłego lokum. Z tego co wiem swoje propozycje trzeba oddać do JW w połowie tego miesiąca, czyli już za kilka dni. Mam mieszkanie w budynku A, 55,4 metry kw. Są to dwa pokoje. Może ktoś z Was ma już zrobione przeróbki i mógłby je przesłać mailem. Zawsze to można coś podpatrzeć i wykorzystać u siebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 12.02.05, 17:30 powiedziano mi ze odbior ma byc w lipcu 2006, ale znajac ich mozliwosci, bedzie rok pozniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolkluczek 18 pięter ??? 17.02.05, 16:10 Czy może ktoś ma pojęcie ile w końcu ma mieć pięter nasz budynek? ostatnia wersja jaką słyszałem to 18 pięter (dołożyli dodatkowe 3 ze względu na dobrą sprzedaż). Byłem wczoraj na budowie. Trochę im to wolno idzie. Jak utrzymają takie tempo to skończą w 2008r Pozdrawiam mieszkańców MPII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redguy Re: 18 pięter ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 11:22 Kto ci takich bzdur naopowiadal?! W inwestycji nie mozna tak po prostu "dolozyc sobie 3 pieter". Taka decyzja wymaga przerobki pierwszych pieter i calych fundamentow. To nie sa przeciez klocki lego. Pieter jest 14 i nigdy to sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kass Forum MP2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 17:25 Przypominam o prywatnym forum inwestycji: forum.mokotowplaza.org/index.php są już nowe wieści! zapraszamy przyszłych sąsiadów pozdrawiam Kass Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redguy Budynek A - kto ma mieszkanie xx15 ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 11:27 Witam, Kupilem mieszkanie nr 1215 (4 pokoje, 11 pietro, loggia ze slupem na srodku). Szukam ludzi, ktorzy tez takie mieszkanie kupili. Moze razem wymyslilmy jakies fajne zmiany? Mam juz kilka propozycji. Prosze o kontakt najlepiej na red.guy@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
karolkluczek Re: 18 pięter 20.02.05, 14:58 O 18 piętrach przeczytałem na forum o plazie I :) U nas jak na razie jedno piętro budują od 2 miesięcy w marcu może je ukończą. W takim tempie to za 42 miesiące wybudują te nieszczęsne 14 pięter. Perspektywa 2008 jest bardzo pocieszająca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redguy Re: 18 pięter IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 00:26 Nie znam sie na tym ale wydaje mi sie, ze pierwsze 2-3 pietra moga isc wolno a reszta bedzie szla o wiele szybciej bo sie chlopaki beda uczyly z bledow z poprzednich pieter ;) Dodatkowo podejrzewam, ze w lecie wydajnosc wzrosnie dwukrotnie;) Slyszalem od kobiety sprzedajacej mi to mieszkanie, ze te dwa budynki robi inna firma niz ta ktora robila MP I. Podobno wszystko idzie zgodnie z planem a sama firma podpisala umowe, ktora obciaza ich powaznymi karami pienieznymi jezeli nie beda przestrzegali terminow. Niestety nie wiem ile w tym prawdy. Fajnie by bylo gdyby ktos wiedzial jakie sa te terminy. Ciekaw jestem czy MP2 jest juz opoznione wzgledem tychze ;) Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Mój kumpel jest inżynierem budownictwa i mówił IP: *.cst.tpsa.pl 21.02.05, 09:04 że pod jednym wzgledem JW to dobra firma bo......się nie spieszą. Chodzi o to że zanim się wejdzie w nastepne piętra to wszystko musi się odstać, osiąść. Nie mozna budować "na czas" - to chyba jest oczywiste, bez paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: 18 pięter IP: *.crowley.pl 21.02.05, 09:16 Tez słyszałam, że buduje inny podwykonawca niz ten, który robił MPI. Może ktoś wie co to za firma. Pewnie WC nie da do wglądu chociaz częsci umowy z podwykonawcą. Zastanawiam sie, czy mozna ich do tego nakłonic, szczególnie chodzi o terminy i kary ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redguy Re: 18 pięter IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 00:34 Kary za opoznienia sa podobno takie, ze jezeli powaznie sie spoznia doplaca to doplaca do calego interesu z wlasnej kieszeni. Co do opoznien to fakt. Pani architekt w dziale aranzacji powiedziala, ze nigdy nie pracuja jezeli temperatura schodzi ponizej 0 stopni. Inna sprawa ze Dom Development robi mi przed nosem budynek (kabaty) i codziennie uwijaja sie jak pszczolki. Mieszkam wlasnie w takim domku i niedawno zaczely pekac tynki na korytarzu ;) Nie wiem czy to przez to 'uwijanie sie' ale z jakosci budynkow DD nie jestem zadowolony. Co do wyciagniecia jakichs szczegolow wydaje mi sie, ze o wiele bardziej prawdopodobne byloby wyciagniecie ich od zwyklego robola tam na budowie niz od wladz JWC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: 18 pięter IP: *.crowley.pl 28.02.05, 10:29 byłam w sobote na budowie i o dziwo, nawet ktoś tam pracował. Dalekie to było od uwijania się jak pszczółki, ale przynajmniej coś się działo, a biorąc pod uwagę pogłoski o tragicznej sytuacji fonansowej jw mile mnie to zaskoczyło. Nie sądzę, żeby upadli, ale moga być ogromne opóźnienia, jeżeli nie będą płacić pracownikom i powykonawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.197.* 27.02.05, 14:05 jw to zlodzieje, maja niezle klopoty finansowe, mam nadzieje ze nie splajtuja w tym roku ale wszystko sie na to zanosi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdf *** konkurencja nie śpi *** IP: *.cst.tpsa.pl 28.02.05, 09:09 - przypominają się stare czasy z tego forum gdy DD z JWC walczyły na ilość wpisanych sobie negatywów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: *** konkurencja nie śpi *** IP: *.chello.pl 28.02.05, 20:46 Chociaż kupiłem mieszkanie u innego dewelopera, ale z ciekawości "podczytuję" sobie inne fora i po lekturze Waszego mam dwa komentarze: 1. Wiadomość dobra: Jeśli chodzi o klauzulę dotyczącą opóźnień w budowie z tytułu "złej pogody", to zgodnie z prawem budowlanym w momencie przerwania budowy stosowny zapis musi się znaleźć w dzienniku budowy. W przypadku ewentualnych roszczeń można porównać terminy z dziennika z prognozami IMIGW (i na tej podstawie dowodzić, że ta klauzula nie uzasadnia opóźnień w budowie). 2. Wiadomość zła: O ile dobrze pamiętam, żeby skorzystać z ulgi odsetkowej, od momentu uzyskania pozwolenia na budowę do jej formalnego zakończenia nie może minąć więcej niż 24 miesiące. Lepiej więc zdopingujcie swoje kochane JWC, bo kasa przeleci Wam koło nosa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiacynta Re: *** konkurencja nie śpi *** IP: *.crowley.pl 01.03.05, 09:23 już nie ma limitu ukończenia budowy w ciągu 24 miesięcy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Re: *** konkurencja nie śpi *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:50 To czy nie stracicie pieniędzy, zależy od tego jak JW Destr. uda się sprzedać inne nowe inwestycje typu Górczewska. Nowi zfinansują dokończenie waszego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
aleela Re: *** konkurencja nie śpi *** 03.03.05, 16:19 Wcale nie sfinansują, bo nowi podpisują umowy z firmą "Project 55", spółką w której JWC ma 100% udziałów. Przepływ środków obrotowych pomiędzy spółkami byłby raczej utrudniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.acn.waw.pl 01.05.05, 15:33 Kto tu mowi ze sie nie spiesza .. Zaperdalaja od rana od 6 wala mlotami itp .. a czasmi do 1 w nocy leja beton .. az spac nie mozna .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kass JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 17:27 Przypominam adres niezależnego forum inwestycji: forum.mokotowplaza.org/index.php tam trochę sympatyczniej... zapraszam Kass Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_daniel Sąsiedzi na 5 piętrze? 03.03.05, 11:21 Poszukuje sąsiadów z piątego piętra w klatce B. Moje mieszkanie to 605 M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Sprzedam kawalerkę w Buk.2 IP: *.cst.tpsa.pl 03.03.05, 15:15 tel.: 601970730, po 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko nowe zdjęcia IP: *.aster.pl 25.04.05, 11:01 Zapraszam: www.macko.foxnet.pl/mp2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: nowe zdjęcia IP: *.aster.pl 25.05.05, 21:29 www.macko.foxnet.pl/mp2/zdjecia/24_05_2005/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polkio Bezsensowna panika IP: *.devs.futuro.pl 13.09.05, 09:53 Troche juz mnie to zaczyna denerwowac ze sieje sie wokol JW jakas bezsensowna panike, jacys goscie z ostrobramskiej nie moga odpalic windy i zaraz w GW na 1 stronie ukazuje sie jaki to zly developer itd. ok, zgadzam sie ze nie jest najlepszy ale dorabianie mu rogow niewiele zmieni, a nasza sytuacje jako klientow jedynie moze pogorszyc... jak na razie chyba nasza inwestycja ma sie dobrze i zapowiada sie ze idzie terminowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Bezsensowna panika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 15:04 Przeczytałam artykuł w Gazecie i tym samym zainteresowałam się wypowiedziami na forum. W czwartek mam spotkanie w JWC (a jestem zainteresowana ich najnowszą inwestycją na Bukowińskiej gdzie sprzedaż mieszkań ma być za dwa trzy miesiące) - zastanawiam się czy wogóle się w to pakować. Może ktoś zechce mi powiedzieć jak rozwija się sytuacja obecnie z Państwa inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
renii10 Re: Bezsensowna panika 14.09.05, 20:18 witam kochani jezeli wpakowaliście sie w JW to przeżyjecie, ale to będzie ciężkie życie, nam ich troche bo pracuję w banku. Rzyczę dużo wytrwałości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Bezsensowna panika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:50 Mysle ze ludzie troche przesadzaja - oczywiscie developerowi daleko od doskonalosci bo czesto olewa swoich klientow (sam nie wiem z czego to wynika bo jesli poprawiliby stosunek do klienta to jako tak ogromna firma z takimi cenami mogliby naprawde sporo zdzialac i przy tym zarobic , ale skoro wola zarabiac mniej zatrudniajac niemily sfaff i nie wychodzac klientowi na przeciw - to juz tylko ich problem i strata. Ludzie czesto krzycza i narzekaja ale ta postawa roszczeniowa rodem z PRL tylko nakreca to kolo nienawisci developer - klient... nasza inwestycja buduje sie w calkiem niezlym tempie i miejmy nadzieje ze developer nie bedzie robil wiekszych problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Beatko mieszkanie to nie baton 23.09.05, 12:23 Jak juz kupisz i nie bedzie smakował to nie wyrzucisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kass Stan surowy otwarty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.05, 23:58 Czy ktoś z was dostał już wezwanie do kolejnej wpłaty? Przypominam o prywatnym forum MPII: www.mokotowplaza.org Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kass ulica Nowobukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.05, 13:19 Wszystkich przyszłych współmieszkańców zapraszam do protestu przeciwko zaplanowanej przez miasto trasie szybkiego ruchu w pobliżu naszych bloków. Instrukcja na stronie forum: forum.mokotowplaza.org/index.php, podforum: ogólne, wątek: Nowobukowińska. Zapraszam gorąco. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: ulica Nowobukowińska IP: *.chello.pl 13.11.05, 16:40 To raczej wasze bloki stanęły w pobliżu planowanej trasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: ulica Nowobukowińska IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.11.05, 13:34 Ci ktorzy kupili wiedzac,ze bedzie trasa szybkiego ruchu pod ich oknami teraz mogo sie cmoknac w pupe. Zadne sady i protesty wam nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister mister Re: ulica Nowobukowińska IP: *.aster.pl 15.11.05, 22:22 A na koniec dnia zobaczcie jak wygląda KEN teraz. co 20 metrów wjazd w uliczkę, na osiedle, do sklepu,nawrotka i pomimo 2 pasów samochody "pędzą" z zawrotna prędkością 30 km/h ot i trsa szybkiego ruchu na miarę Wawy. tak więc nie ma o co się kłucić pewno i tak walna prgi zwalnijace :) Odpowiedz Link Zgłoś
inco_gnito mam problem.... 24.02.06, 23:06 witam. jestem przyszlym lokatorem budynku mokotow plaza II, lecz ze wzgledu na charakter mojej pracy nei jestem w stanie na biezaco sledizc aktualnosci zwiazanych z dana budowa(nawet nie widzialem osobiscie miejsca w ktorym ona stanie). mam kilka pytan, z ktorych pierwsze moze wydawac sie niektorym smieszna: czy Mokotow plaza i skarpa to jedno i to samo przedsiewziecie? jaki jest termin oddania inwestycji (w umowie mam lipiec 2006)? z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: mam problem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:40 forum.mokotoeplaza.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Bukowinska IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 22:42 Co oni teraz buduja? Odpowiedz Link Zgłoś