Dodaj do ulubionych

JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska

IP: *.econ.uni-hamburg.de 06.02.04, 14:16
JWC cos chyba kreci z tym pozwoleniem na budowe, czy raczej aktem wlasnosci
dzialki. Wplacilismy I rate (10% wartosci mieszkania) i teraz czekamy. Nie
wiemy co robic, czy oni aby nie chca nas wykrecic. Wedlug umowy pozwolenia
mieli miec do konca grudnia. Zapraszam wszystkich, ktorzy kupili mieszkania
w Plazie II (planowany termin odbioru grudzien 2005) do wymiany pogladow i
informacji
pzd,
Muniek
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cst.tpsa.pl 06.02.04, 14:45
      Nic dodac nic ująć, jestem w tej samej sytuacji. Pewnie chcą w ten sposób
      przesunąć termin oddania. Ustawa przewiduje max 24 miesiące, zarobić na
      odsetkach. Krótko mówiąc, lokalizacja jest na tyle dobra że nie muszą pieścić
      klientów.
      • Gość: Muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 06.02.04, 15:09
        No masz racje, ale co robisz, czekasz grzecznie i masz nadzieje, ze w koncu
        zaczna budowac? Czy po prostu trzymaja nas, zgarniaja odsetki i w koncu mowia,
        ze budowa nie rusza, oddajemy kase (a to co zarobilismy finansujac sie wasza
        kasa jest to nasza sprawa).
        O tyle kiepsko jest teraz wychodzic z tej inwestycji, ze ceny rynkowe wzrosly,
        a my jeszcze przeciez po nizszych cenach wchodzilismy. No i ten blok co
        pobudowali obok (Plaza I) to fajna sprawa (chyba go nawet nie schrzanili mocno)
        Daj znac jak bedziesz cos wiedzial kiey dostana pozwolenia i jaki bedzie final
        tej sprawy.
        • Gość: Marek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cst.tpsa.pl 06.02.04, 16:12
          Masz 2 wyjścia:
          1. Oddać mieszkanie, powinni 100% kasy zwrócić, bez odsetek.
          2. Czekać dalej i merdać ogonkiem.
          Im nie zależy, ja mam małe mieszkanko, jak zrezygnuję to jutro będą mieli
          następnego. Musiałoby się spooooooooooooro osób zebrać, by mieli problem
          z "pustym blokiem". Jak ktoś coś wymyśli to niech się wpisze.
          Developerom, w szczególności z JW z góry dziekujemy za pomoc, nie wysilajcie
          się.
        • Gość: plitkin Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.2a.pl 21.06.04, 12:41
          Ludzie, kurna, o jakich odsetkach wy gadacie?
          Znacie realia? Stopa od DEPOZYTU wyniesie max 6% minus podatek. CO TO JEST?
          Przeciez na samej inwestycji maja ok. 100% rocznie. Im szybciej zaczna - tym
          szybciej kasa do nich wplynie...
      • Gość: mawi Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 212.160.172.* 17.08.04, 12:03
        Witam !
        Czy ktoś z przyszłych sąsiadów próbował już wprowadzać pewne zmiany w projekcie
        mieszkanka ? Chodzi mi o to, czy w ogóle(J)WC zgadza się na takie zmiany.
        Czekam na jakiekolwiek info.
        Pozdrówka
        • Gość: elel Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.chello.pl 03.11.04, 16:20
          Takich zmian dokonuje sie w pokoju 104 na parterze w budybnku JWC w ząbkach -
          wczesniej trzeba sie umówić, to chyba dział aranżacji wnętrz czy coś takeigo.
    • Gość: Muniek Moze ktos wie ile procent mieszkan sprzedali IP: *.econ.uni-hamburg.de 06.02.04, 16:26
      Moze ktos wie ile procent mieszkan sprzedali w Plazie II. Na jesieni chwalili
      sie, ze 40%.
      Fakt, ze ludzie kupowali, bo dosc tanie.
      Tak przy okazji, patrzylem na komentarze do innych inwestycji JW. Ludzie
      raczej sa zadowoleni (ostrobramska, Plaza I).
      • www.pkb.nrd Re: Moze ktos wie ile procent mieszkan sprzedali 23.09.05, 12:21
        Poczytaj o inwestycji na Bemowie lub pierwszej inwestycji przy Bukowińskiej.
    • Gość: lili przyszli sasiedzi IP: *.whm.tu / *.rz.tu-harburg.de 07.02.04, 22:13
      Liczylam ze dowiem sie czegos z postow, a tu nic.
      Przeciez setki ludzi (przynajmniej wedlug JWC) wykupilo miszkania w Plazie II.
      Co jest, dlaczego nie odzywacie sie. Przyszli sasiedzi. Czy naprawde nic w
      sprawie tej budowy sie nie dzieje, czy moze wszyscy sa totalnie odcieci od
      informacji - nie wierze. Odezwijcie sie.
    • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.166.* 08.02.04, 15:01
      Też kupilismy mieszkanko MP II. CZekamy cierpliwie co będzie dalej. Cena
      mieszkań i lokalizacja zachęcają. Teraz czekają z powiadomieniem do końca
      lutego (miał być grudzień) bo najprawdopodobniej w marcu ruszą z budową. Mają
      wtedy 24 miesiące na oddanie czyli marzec 2006 a nie grudzień 2005 zyskuja
      kwartał i nie muszą płacic kar za przeunięcie terminu budowy, Prosta sprawa
      chodzi o pieniądze bo i kto zaczyna kopać w środku zimy.
      Pozdrowiania dla przyszłych sąsiadów.
    • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.166.* 08.02.04, 15:05
      kilka wpisów masz pod tytułem "bukowińska II" zacznam ten temat marta
      • Gość: lili Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.whm.tu / *.rz.tu-harburg.de 08.02.04, 15:30
        Widzialam tamte wpisy. No, bylo to juz dawno i tematyka byla raczej kupowac,
        czy nie.
        Tu raczej zastanawiamy sie wychodzic z tego czy nie (bosmy juz kupili).

Marta, jednym slowem radzisz nie wykonywac gwaltownych ruchow, tylko po prostu
        czekac?
        • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.gallery.devs.futuro.pl 09.02.04, 10:40
          NAs ujeli ceną i lokalizacją. troche sie rozglądalismy i czytalismy. Sasiad
          buduje mieszkania p 30% droższe. Siostra mieszka na Dąbrówcenie ma żadnych
          grzybów nic nie cieknie nie rozpada się, żaden z balkonów nie odpadł. Chyba nie
          ma takiej tragedii z tym budowaniem jak pisza rózni ludzie. Też kupawała w
          zasadzie puste pole i się doczekała mieszkanka. My też cierpliwie czekamy.
          Pozdrowiania
          • Gość: mw Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 18:19
            Jak czyta się forum, to chyba nie ma takiego developera na którym ludzie by
            psów nie wieszali. JW ponoć się poprawia. Taką mam nadzieję. Czekam i nie
            panikuję.Chociaż na basen raczej nie liczę. Pozdrawiam cieplutko sąsiadów.
    • Gość: Marek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cst.tpsa.pl 09.02.04, 08:56
      Ja już teraz traktuję tę inwestycję jako "rezerwację", co prawda trochę
      kosztowną. Dalej szukam mieszkania. Jak coś znajdę pewniejszego to nie będę się
      zastanawiał i powiem im 'papa', nie wiem czy w lutym nie powiedzą że już w
      marcu a w marcu że już w kwietniu itd...
      • Gość: lili wiesci z ostatniej chwili IP: *.whm.tu / *.rz.tu-harburg.de 09.02.04, 12:52
        Z rozmowy z Panem J. Filarem (kierownik biura sprzedazy JW przy Jana Pawla)
        wynika, ze do konca lutego czekaja na wykreslenie wpisu z hipoteki dzialki.
        Zlozyli tez wniosek do sadu o hipoteke (co kolwiek to oznacza). Filar mowi, ze
        na koniec lutego przysla nam te zawiadomienia i bedziemy musieli wplacac kase.
        No zobaczymy.
        Pozdrawiam
      • Gość: muniek motywacja IP: *.econ.uni-hamburg.de 11.02.04, 13:28
        Motywacja, zeby z nimi zostac jest z kolei cena(teraz na rynku to srednio 4,5
        tys za metr trzeba zaplacic). Czyli zamiast 66-55 metrowe mieszkanko.
        kiepsko jednym slowem
        • Gość: m Re: motywacja IP: 194.235.127.* 11.02.04, 14:26
          Nie wszędzie w okolicy zyczą sobie po 4,5 tyś za m, 200 m dalej jest inwestycja
          w której kupiłem sobie mieszkanko z terminem oddania koniec tego roku, cena od
          3450,- netto. Na pewno jest bardziej kameralna (nieco ponad 120 mieszkań) niż
          mrówkowiec z JWC. Z całą pewnością nie powstanie tam przed oknami kolejny
          mrówkowiec, który zasłoni wam widok z okien (nie ma miejsca). Na budowie praca
          wre.

Jeśli kogoś interesuje:
          Budowę finansuje firma "Inwestycja Puławska" tel 436 44 05, 436 33 26
          Informacje można znaleźć na stronie wyłącznego agenta www.kgpartners.pl (choć
          mieszkań sprzedanych jest więcej niż podaje agent)
          • Gość: m Re: motywacja IP: *.gallery.devs.futuro.pl 13.02.04, 09:15
            może i cena podobna ale ......... nie ma tam już? ładnych mieszkań
    • Gość: Linda Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 212.244.61.* 10.02.04, 10:08
      Hej, też zastanawiam się nad wypowiedzeniem umowy ze względu na złamanie
      warunków. Chyba powiem im wielkie NARA jak będą się tak dalej spóźniać. Dzwonię
      tam regularnie i wypytuję się czy mają już pozwolenie na budowę i wykupili
      działkę pod inwestycję. Jestem zbywana... koniec grudnia, koniec stycznia,
      koniec lutego.. Mam wpłacone ok. 30 tys.
      Jeśli chodzi o jakość budowania i wykończenia to mogę Was zapewnić, ze nie jest
      aż tak źle jak zdają się tu opowiadać niektórzy forumowicze. Mieszkam już w
      mieszkaniu JWC na Tarchominie, Strumykowa Street... Jest spoko, oczywiście
      widziałam ładniejsze osiedla, ale za tą cenę.. nie ma co narzekać.
      Z Bukowińskiej mam jednak zamiar się wycofać.
      Podzielcie się ze mną co Wy zrobicie w tej sprawie?
    • Gość: Marek odsetki IP: *.cst.tpsa.pl 10.02.04, 10:45
      trzeba nacisnąć na wprowadzenie aneksu do umowy: odsetki i kary - takie same
      jak są nakładane na klienta
      • Gość: muniek Re: odsetki IP: *.econ.uni-hamburg.de 10.02.04, 11:44
        jasne,
        to chyba nie takie proste. Przeciez juz wszystko podpisalismy i tyle. Teraz to
        bylaby tylko dobra wola JW, a ja jakos dobrej woli nie widze i nie widzialem z
        ich strony.
        • Gość: Marek Re: odsetki IP: *.cst.tpsa.pl 10.02.04, 12:19
          - co ty wygadujesz, przecież to oni nie dotrzymują umowy, możemy ja zerwać -
          jak sam wiesz - w każdej chwili, bez jakichkolwiek konsekwencji. Jak się
          zbierzemy i postawimy tak sprawę to JW będzie musiało wybrać: szukamy nowych
          klientów albo przychylamy się do ich wniosku. Jeśli nic nie kombinują to nie
          widzę powodu by się na taki aneks nie zgodzili, a jeśli nie..... to niech sobie
          jeszcze raz szukają jeleni, nie będzie już im tak łatwo, to też kosztuje.
          JEDYNY WARUNEK: MUSI SIĘ ZEBRAĆ DUŻA GRUPA.
          • Gość: muniek Re: odsetki IP: *.econ.uni-hamburg.de 10.02.04, 15:15
            Zgadzam sie,
            tylko, ze samym agentom nie zalezy zebysmy odeszli, bo (tego nie wiem na
            pewno) moga przeciez stracic czesc prowizji za znalezienie jelenia. tak wiec
            sztuczki i przekonywania do czekania to rowniez od samych agentow/handlowcow
            wychodza- ich inicjatywa.
            Jak tylko chcesz zorganizowac "wieksza grupe"?
            Najlepsze co mozna w takiej sytuacji zrobic to chyba pogadac z handlowcami, co
            z odsetakmi za przciagniety termin.
            A jeszcze jedno chce przypomniec - indeksowanie - ono sie zaczelo od wplat 1
            raty. Inflacja miesieczna. Z tego co mi sie wydaje to przez to przeciaganie
            kwota pozostala nam do zaplacenia wzrosla o jakies 0.5-1% (mozna sprawdzic na
            stronie <GUSU> dokladnie.
            No nie ukrywam, ze to juz jakies kilka tysiecy nawet moze byc i ja bym sie
            bardziej cieszyl oduszceniem tej indeksacji niz samymi odsetkami.
            Jak cos sie dowiesz na temat aneksow koniecznie daj znac (ja jestem obecnie
            zagranica i mam troche ograniczone pole dzialania)

• Gość: martan Re: odsetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 13:59
              jeżeli chodzi o tą inflację/waloryzację to my z DPII mieliśmy w umowie 0,5 % w
              skali m-ca ale podpisaliśmy aneks w któym jest zmiana na waloryzację podawaną
              przez GUS i jest ona w tej chwili -1,5%( wskaźnik produkcji budowlano-
              montażowej 98,5 % w grudniu) czy nie mam racji ????? coś źle zrozumiałam ????
              • Gość: muniek Re: odsetki IP: *.econ.uni-hamburg.de 11.02.04, 15:35
                nie nie masz racji.
                To chodzi o normalny wskaznik cen konsumenckich (CPI), czy jak kto woli
                headline inflation. I chodzi o zmiane indeksu cen z miesiaca na miesiac. Z
                tym, ze jesli spada inflacja miesieczna, wtedy JWC przyjmuje, ze jest ona zero.
                W grudniu bylo to 0.2%. Za styczen jeszcze nie ma danychale bedzie okolo 0.5%
                (taka juz jest sezonowosc tego wskaznika).
                Zapis 0.5% w skali miesiaca daje okolo 6% rocznie. Teraz inflacje mamy na
                poziomie 1.7%. Uwzgledniajac, ze odrzucamy inflacje miesieczne ponizej zeara,
                to i tak w skali roku nie przekroczy wskaznik stosowany przez JWC 3%.
                Prognozy inflacji na kolejne lata to okolo 3%. Moim zdaniem zgodznie sie na
                0.5% miesiecznie to strata nawet kilkunastu tysiecy zlotych w okresie trwania
                inwestycji.
                • Gość: Marek Re: odsetki IP: *.cst.tpsa.pl 11.02.04, 15:48
                  Muniek, napisz mi skąd wiesz że w ten sposób naliczają sobie odsetki. Dziwi
                  mnie to że robią to w cyklu miesięcznym, są na to przepisy ogólne, normy
                  itp ? , bo tego w umowie nie ma.
                  • Gość: muniek Re: odsetki IP: *.econ.uni-hamburg.de 11.02.04, 16:28
                    jest w aneksie, jezeli sobie wziales indeksowanie wskaznikiem inflacji do
                    dostajesz aneks w ktorym wlasnie to jest napisane.
                    Robia to w cyklu miesiecznym(na tym zaskuja pare dziesiatych procenta jak
                    inflacja miesieczna jest ponizej zera).
                    To wszystko jest w aneksie ktory od nich dostalem.
                    Powiedz lepiej jak tam twoje staranie o wywalczenie jakichs odsetek za zwloke.
                    Jak w ogole sie oni do tego odnosza.
                    Ostatnio staja sie sprawiac wrazenie, ze "na pewno" pod koniec lutego beda
                    mieli wszystkie papiery. Podzielasz ta opinie?
                    • Gość: Marek Re: odsetki IP: *.cst.tpsa.pl 12.02.04, 14:40
                      Muniek, ja Ci powiem tak. 1. Dzwoniłem do nich wczoraj (anonimowo) i pytałem
                      czy są jeszcze kawalerki. Kobieta powiedziała że zostało kilka ale tylko na
                      parterze i pierwszym piętrze. To bardzo wazna dla nas informacja, bo jak
                      będziemy chcieli zrezygnować to ktoś się znajdzie.
                      2. U mnie w aneksie mowy o rodzaju wskaźnika (miesiąc- miesiąc, rok-rok...),
                      jest tylko o tym ze nie uwzgled. "inflacji ujemnej".
                      Jesli chodzi o te odsetki to dzwoniłem, ale kobieta powiedziała że znowu bedzie
                      trzeba to przedyskutować z zarzadem i zbyt duzo komplikacji ( w domysle: kupuj
                      albo spadaj).
    • Gość: Darek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 07:03
      Ja wycofałem już się z inwestycji Plaza II. I uwga oddali mi pieniądze równo po
      4 tygodniach, czyli jak najbardziej zgodnie z umową. Śledząc inne info o JWC
      byłem przygotowany na długą batalię i pyskówki, a tu miła niespodzianka.
    • andrzej_w Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska 17.02.04, 13:23
      Nie wiem o co chodzi, ale jeszcze w styczniu ceny były ok. 3400 - 3600 a teraz
      zaczynaja od 3900 - do 4200zl/m....
      • Gość: muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 17.02.04, 14:07
        moze chca wszystko drozej opchnac (mam nadzieje, ze jednak rusza z budowa - ja
        placilem 3290 za metr, teraz za ta cene to moge sobie tylko pomarzyc)
        • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 27.02.04, 10:23
          wiecie co się dzieje bo cała ta cytuacja jest już denerująca.
          • Gość: Alicja Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 16:23
            Ja wycofałam się z inwestycji Plaza II, pieniądze już mam z powrotem, a nowe
            mieszkanko (100 m od Plazy II) już się buduje i ma być na marzec, czyli za rok!
            Kto może, niech jeszcze przemyśli sprawę Plazy II, bo chyba nawet nie mają
            prawa do gruntu (wciąż).

Pozdrawiam,

Alicja
    • Gość: Alicja Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 16:37
      Ja wycofałam się z tej inwestycji, pieniądze już mam z powrotem, a nowe
      mieszkanko już się buduje (100m. od Plazy JWC zresztą) i będzie w marcu
      przyszłego roku. W ogóle nie było dyskusji o prawie do gruntu i pozwoleniu na
      budowę, bo to już było załatwione. A w JWC ciągle tylko o tym się słyszy, ja
      miałam w umowie, że będzie to załatwione do końca stycznia. I co? I nic. Tylko
      o pieniądze im było prędko, a termin budowy "gumowy". Prawda też jest taka, że
      Plaza II nie jest znowu taką rewelacją, bez przesady. Na Bukowińskiej jest 4
      deweloperów, więc na pewno można coś znaleźć (mnie sie udało) i nie być
      zależnym od braku profesjonalizmu i "olewactwa" JWC.
      Radzę jeszcze raz przemyśleć Plazę II, bo jak na razie to kiepsko to
      wygląda (dalej nie mają tych wszystkich pozwoleń, praw i itd). Jak się tak
      zaczyna to przez całą budowę będą jedne wielkie nerwy i nie wiadomo kiedy
      będzie po wszystkim. A przecież całe to "zdarzenie" z kupnem nowego miszkania
      powinno być radością. Zostawiam pod rozwagę.

Pozdrawiam

Alicja
      • Gość: lili Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.whm.tu / *.rz.tu-harburg.de 27.02.04, 18:04
        a ktorego z developerow na bukowinskiej polecasz?
      • Gość: mart Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.166.* 28.02.04, 15:28
        Jaki do developer?
        • Gość: Alicja Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 80.51.253.* 29.02.04, 15:13
          Ten developer to Polnord, a inwestycja "Dom Morski". Nie wiem czy można tu
          mówić o "polecaniu", bo przecież nie mogę zagwarantować niczego, ale jak do tej
          pory jest wszystko ok. i jakoś wzbudzają większe zaufanie.
          • Gość: muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 15.03.04, 12:30
            na poczatku kwietnia maja miec pozwolenie i wtedy od razu zaczac budowe
            2 marca podwyzszyli ceny ok 10% (teraz mieszkania sa 3800-4500/m2)
            podzieli duze mieszkania na mniejsze - te zdecydowanie lepiej im sie sprzedaja
            • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.crowley.pl 20.03.04, 15:48
              też dostaliśy taką informacje.może ruszą z tą budową. Porównując ceny to nam
              się opłacało zainwestować. pozdrowienia
              • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 26.03.04, 11:08
                pozdrowinoanka dla przyszłych (mama nadzieję)mieszkańców mokotów plaza
                • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 31.03.04, 08:42
                  31 marca i nic nie słychać?
                  • Gość: muniekc Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 31.03.04, 10:52
                    mi powiedzieli, ze do 10 kwietnia wszystko sie powinno wyjasnic, bo juz maja
                    wszystkie papiery i beda wysylac listy do ludzi z poleceniem zaplaty
                    (dowiedzialem sie tego w siedzibie JW na Radzyminskiej)
                    • Gość: Jacek Pozwolenie - prawomocne, niepraw. IP: *.cst.tpsa.pl 01.04.04, 09:05
                      Jak to z tym jest. Czy bedziemy wpłacać pieniadze po uprawomocnieniu czy
                      wcześniej. Chozi mi o to, czy po wpłacie pieniedzy beda musieli rozpoczac
                      budowe w ciagu 2 tygodni.
                    • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 09.04.04, 13:13
                      nie wiem co jest ale dziś jest 9 kwietnia i nadal cisza.
                      • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 10.05.04, 09:14
                        5 maja uzyskali pozwolenie do nas już dotarło oficjalne pismo!
                • luucas Misja szpiegowska 11.04.05, 13:59
                  Witam,
                  wybieram sie wlasnie celem uwiecznienia na foto postepow w budowie. Jesli ktos
                  z przyszlych sasiadow rowniez ma w planach cos takiego, to serdecznie zapraszam.
                  • Gość: Kass Re: Misja szpiegowska IP: 212.244.180.* 11.05.05, 13:48
                    Witam
                    ja tam bylam wczoraj
                    w tym samym celu :)))))
                    pozdrawiam
                    K.
                    • Gość: hiacynta Re: Misja szpiegowska IP: *.crowley.pl 12.05.05, 08:51
                      Częśc, czy ktos z Was otrzymał moze zaiwdomienie o osiągnięciu "poziomu 0" i
                      związaną z tym koniecznością wwpłaty?
                      pozdrawiam
                      • Gość: Kass Było: Misja szpiegowska Jest: Poziom "zero" IP: 212.244.180.* 12.05.05, 13:30
                        Nie, niczego nie dostałam. Uważasz, że poziom "zero" jest już gotowy? Ja bylam
                        tam ostatnio, ale wydaje mi się że znajduje się on dopiero w jakimś bliżej
                        nieokreslonym stadium i do terminu o którym mowa w umowie to jeszcze chyba
                        trochę brakuje. Ale ja się nie znam, więc może to już...
                        Jakby ktoś był pewie to proszę o cynk.
                        Pozdrawiam
                        Kass

Ps jestem w posiadaniu aktualnych zdjeć z budowy, zrobionych niestety tylko
                        skromnym aparatem w telefonie, ewentualnym zaiteresowanym mogę przesłać na
                        maila.
                        • Gość: hiacynta Re: Było: Misja szpiegowska Jest: Poziom "zero" IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:51
                          Też się niestety nie znam. Słyszałam, ze poziom 0 to wyjscie z fundamentów i
                          ktos z jw poinformował mnie, że juz niebawem będą wysyłać takie zawiadomienia,
                          a było to z miesiąc temu.
                          • Gość: Piotrek Forum IP: *.eranet.pl 16.05.05, 14:47
                            Chcialbym poinformowac, ze aktywacja na naszym forum zostala zawieszona.

Konta uzytkownikow czekajacych na aktywacje zostaly automatycznie aktywowane.

Juz nie dlugo postaram sie wrzucic na to forum nowe zdjecia i zapis
                            programu 'interwencje TVP3 dotyczacego Mokotow Plaza' jak i innych
                            interesujacych nas informacji.

Zapraszam i prosze o dyskusje tylko na tym forum zeby nie bylo zamieszania.

forum.mokotowplaza.org/
                        • Gość: Bena Re: Było: Misja szpiegowska Jest: Poziom "zero" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:07
                          proszę o przesłanie zdjęć z budowy boz-k@tlen.pl
        • Gość: Adam Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 193.111.166.* 11.05.04, 14:44
          Ja polecam. Kupiłem tam mieszkanie. Przed kupnem bardzo dokładnie sprawdziłem
          firmę i plany zagospodarowania okolicy. Mi to bardzo odpowiada.
          A
    • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 07.05.04, 13:52
      no własnie czy wszyscy już z tego porezygnowali
      • Gość: muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 07.05.04, 14:13
        Nie nie, no juz teraz to chyba zaczna budowac (maja podpisany akt)
        Tylko najwieksi panikaze porezygnowali i pewnie weszli w firme o podobnej
        solidnosci:)
      • Gość: REALISTA Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.chello.pl 07.05.04, 18:05
        O DWA LATA SIĘ PRZEDŁUŻYŁO WSZYSCY ZREZYGNOWALI HEHE.W KOŃCU COŚ SIĘ DZIEJE I
        DO KAŻDY MĄDRY JUŻ DAWNO ZREZYGNOWAŁ I ZAKUPIŁ U KONKURENCJI ALBO NA RYNKU
        WTÓRNYM.
        • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 10.05.04, 09:13
          chyba nie wiesz o co chodzi?
          • Gość: REALISTA Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.chello.pl 10.05.04, 22:17
            WIEM O KOLEJNY BUDYNEK. TAK SAMO BĘDZIE Z OPÓXNIENIAMI JAK I W PIERWSZYM
            ETAPIE, WIĘC RADZĘ SIĘZASTANOWIĆ ZANIM KTOŚ SIĘ ZDECYDUJE CHYBA ŻE MA NERWY ZE
            STALI
    • Gość: Iwona Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.crowley.pl 11.05.04, 07:22
      Wczoraj, tj. 10 maja otrzymałam psmo, że JWC podpisało akt notarialny i proszą
      o uzupełnienie wpłaty do 40% wartości lokalu. Sprawdziłam w umowie i okazało
      się, że muszę uzupełnić do 30% wartości, a następne 10% jak będzie
      udokumentowany stan 0. Pani w dziale windykacji przyjęła mój telefon bez
      zbędnych wyjaśnień, ale mam dostać nowe pismo na niższą wpłatę. Proponuję,
      posprawdzajcie swoje pisma, gdyż nie jestem przekonana czy to jest tyko
      pomyłka?, czy JWC liczy na Nasze roztargninie, aby z wyprzedzeniem zgromadzić
      Nasze pieniądze.
      • Gość: do iwonki Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.04, 10:08
        ja tu mieszkam od lat wielu, to obok mnie maja budowac to ****
        ta sprawa ma szeroki krąg nad wyciszeniem niestety najwięej pracuja z JW
        Przypatrzcie się temu co wybudowali na r.Bukowińskiej i Czerniowieckiej
        i w przyszłości wszelkie standardy budowlane miejcie na uwadze względem
        tego budynku.
        oczywiście to nie JW bydował!!! :-)))
        PS>Moze kiedyś będziemy sąsiadami?
        pozdrawiam
        • Gość: zosia Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.fastres.net 11.05.04, 13:37
          Hej, ale o co ci tak dokladnie chodzi?
          • Gość: REALISTA Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.chello.pl 14.05.04, 11:33
            ZNOWU BUDUJĄ DESTUCTION
            • Gość: Marek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cst.tpsa.pl 14.05.04, 11:41
              - no i jak tam kolego Dom Development stoi ?
      • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 14.05.04, 13:12
        my własnie w umowie mamy uzupełnić do 40%. Kiedy podpisywałaś umowę my w
        połowie września a cos wygląda że każda jest inna. W naszym przypadku rozpisane
        jest 5% i 5% potem 30% po uzyskaniu pozwoleń. 25 i 25 uzależnione od etapów
        budowy i 10% przy odbiorze
        • Gość: iwona Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.crowley.pl 18.05.04, 07:02
          Ja podpisywałam umowę pod koniec maja 2003 r. Wpłaty rozpisane mam następująco:
          5%, 5%,20%,10%, 25%, 25%, 10%.
          • Gość: Wiesiek Naiwna jesteś, należało uzależnić wpłaty od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:33
            postępu robót.
            • Gość: iwona Re: Naiwna jesteś, należało uzależnić wpłaty od IP: *.crowley.pl 20.05.04, 07:04
              Pochopnie mnie osądzasz. Wpłaty w mojej umowie uzależnione są od postępu robót,
              po prostu nie chciało mi się ich wypisywać.
              Pozdrawam
          • Gość: marta Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.cskmswia.pl 20.05.04, 11:52
            ci którzy kupili mieszkania wiedzą o co chodzi.
            • Gość: Marek Czy rozpoczeli budować ? IP: *.cst.tpsa.pl 25.05.04, 12:20
              Wg umowy powinni już zacząć, jeśli jeszcze nie to czy można się już wycofać bez
              strat ?
              • Gość: macko Re: Czy rozpoczeli budować ? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.05.04, 14:30
                Pozwolenie podobno mają, ale nie wiem czy już prawomocne. Byłem na Bukowińskiej
                w sobote i wyglądało jakby roboty się już zaczęły. Pojawiły się wykopy, było
                też kilku robotników (reperowali koparkę).
                • Gość: majka Re: Czy ktoś chce się wycofać z małego mieszkania? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 25.05.04, 23:06
                  czytam wasze maile i jeśli ktoś rzeczywiście chce sie wycofać z małego
                  mieszkania(a nie teoretyzuje) to b.proszę niech mi da znać. Chętnie odkupię.
                  Pozdrawiam
                  Majka
                  0501 190 130 albo na email majka301@gazeta.pl
                  • Gość: muniek BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.econ.uni-hamburg.de 01.06.04, 14:31
                    Zaczeli cos robic. Kto sie wycofal ten tromba!!!! i panikarz!!!!!!!!!1
                  • Gość: muniek BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.econ.uni-hamburg.de 01.06.04, 14:32
                    Kto sie wycofal ten pamnikarz i tromba!!!!!!!!!!1
                    • Gość: Darek Re: BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 08:26
                      Muniek daj spokój mieli zacząć do 31.12.2003. 5 miesięcy opóźnienia na samym
                      początku to co będzie dalej. Ja się wycofałem i jestem z tego baaaaaaardzo
                      zadowolony. darek
                      • Gość: muniek Re: BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.econ.uni-hamburg.de 04.06.04, 10:22
                        No jestes zadowolony, bo moze masz inna sytuacje (bardziej cie pili, zeby sie
                        wprowadzac). Mi sie w zasadzie nie spieszy az tak strasznie, a te 500 (czy
                        nawet wiecej ) PLN za metr roznicy powoduje, ze moge ciut poczekac. Poza tym
                        lokalizacja jest na tyle atrakcyjna, ze jako mieszkanie na wynajem bedzie mozna
                        wiecej brac niz ci co kupili cos na dalekiej woli. Tu jakosc JW juz mnie tak
                        nie martwi
                        • Gość: Ania Re: BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: 193.23.63.* 08.06.04, 13:08
                          Ze względu na opóźnienia JWC, czy ktokolwiek z Was zmieniał (w formie aneksu do
                          umowy) termin naliczania waloryzacji?
                          • Gość: zosia Re: BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.fastres.net 08.06.04, 14:00
                            Ja pytalam pani, ale oczywiscie nie jest to miarodajne, o te waloryzacje. Chyba
                            opoznienie nie wplywa na okres naliczania tych procentow, czyli obejmuje
                            terminy zawarte w umowie. Zadnych aneksow nie podpisywalam. Kiedy skoncza, to
                            juz ich sprawa, nas obowiazuje umowa. Ale nie wiem, moze sie myle.Pozdrawiam!
                            • Gość: Jedrek Re: BUDUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.04, 18:38
                              Mam kupione mieszkanie w plaza I Kopia wam juz dziure w ziemi ...bylem tam dzis
    • coudi Re: MOKOTOW PLAZA II-sprzedam 35,5 m2+3.3 loggia 18.06.04, 10:00
      oddanie 2005/2006. Zastrzegam możliwość odwołania oferty w dowolnym czasie.
    • Gość: Weronika Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 193.23.63.* 09.07.04, 08:54
      Czy ktoś podpisał już umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego?
      • Gość: brasil Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.toya.net.pl 11.07.04, 22:16
        Jestem jak najbardziej zainteresowany podpisaniem umowy przedwstępniej w takiej
        formie. W okolicach stycznia bylem w tej sprawie na Radzymińskiej i zglosilem,
        iz bylbym tym zainteresowany (do dzis nie otrzymalem odpowiedzi!)

ps: Moze to jeszcze za wczesnie o tym mowic, ale czy odpowiada Państwu
        kolorystyka elewacji budynku Bukowińska 2 (gdyby miala wygladac tak jak na
        folderze i wizualizacji... te turskusy i pomarancze :( sa troche nie bardzo
        raczej...). Prosze o wyrażenie opinii w tej kwestii oraz ewentualne propozycje
        dotyczące zmiany tego projektu. Moze moglibysmy miec na to wplyw??
        oczekujac na Państwa odpowiedz serdecznie pozdrawiam!
        • Gość: Weronika Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 193.23.63.* 12.07.04, 11:39
          > Jestem jak najbardziej zainteresowany podpisaniem umowy przedwstępniej w
          takiej
          >
          > formie. W okolicach stycznia bylem w tej sprawie na Radzymińskiej i
          zglosilem,
          > iz bylbym tym zainteresowany (do dzis nie otrzymalem odpowiedzi!)

Czy JWC zobowiązało się (na piśmie!) podpisać z Tobą umowę w formie aktu
          notarialnego - i jeśli tak - to w jakim terminie od uzyskania prawomocnego
          pozwolenia na budowę?

Proponowana przez JWC kolorystyka elewacji jest koszmarna!!! Całkowicie
          popieram walkę o jej zmianę. Wcześniejsze inwestycje JWC utrzymane w
          prezentowanej palecie barw "straszą" i negatywnie wyróżniają się z całego
          otoczenia. Zmiana elewacji powinna dotyczyć całej inwestycji Mokotów Plaza, nie
          tylko II etapu.
          Powinniśmy połączyć siły i popierać walkę naszych sąsiadów z Mokotów Plaza I.
          Pozdrawiam!
          • Gość: brasil Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.giodo.gov.pl 13.07.04, 08:08
            Szczerze mowiac to JWC do niczego sie nie zobowiazywalo. Po porostu chcialem
            zawrzec umowe przedwstepna w takiej formie i zostalem odeslany z jednego z
            oddzialow JWC - na Radzyminska, zeby tam w ogole zglosic taki zamiar. Tak tez
            zrobilem i Pani "sympatyczna" poinformowala, iz na razie czekaja,az sie zbierze
            wiecej osob, a w ogole to do mnie zadzwoni i do dzis sie nie odezwala.

Co do kolorow! Jak najbardziej nalezy popierac Plaze I (bo juz slyszalem, ze te
            budynki maja byc w jednolitej kolorystyce! Wiec jak Plaza I odpusci i da sobie
            pomalowac "turkusy i pomarancze" to my (Plaza II) bedziemy rowniez na to
            skazani... Pytalem czy tego rodzju zmiana jest w ogole mozliwa. Z odpowiedzi
            dostyc nie jednoznacznej wywnioskowale,ze tak. zatem kamon! :)
            Pozdrawiam!
            • Gość: Weronika Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 193.23.63.* 13.07.04, 09:34
              Kolorystyka elewacji to jeden problem.
              Drugim jest poniższy zapis:

§25.
              Nieruchomość będąca przedmiotem niniejszej umowy może być obciążona prawem
              użytkowania, ustanowionym na rzecz spółki J.W. CONSTRUCTION HOLDING S.A. lub
              innego podmiotu powiązanego ze Sprzedającym w zakresie ograniczonym do
              umieszczenia na własny koszt na zewnątrz budowanych na niej budynków, reklam,
              znaków firmowych własnych lub podmiotów trzecich oraz innych urządzeń. Powyższe
              urządzenia, reklamy i znaki firmowe będą stanowiły własność Sprzedającego lub
              Sprzedający będzie miał inny tytuł prawny do dysponowania nimi i będą one
              umieszczane na budynkach z zachowaniem przepisów prawa budowlanego. Sprzedający
              będzie pokrywał koszty konserwacji tych urządzeń, reklam i znaków firmowych
              oraz koszty wykorzystanej energii elektrycznej, na podstawie odrębnego licznika.

Bez komentarza...
              • Gość: m Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.07.04, 12:21
                To jest śmieszne, przecież oni nie będą mogli sprawować władzy w naszym
                budynku! Jeśli umieszczą nam na dachu jakieś świństwo to zorganizujemy bojówki,
                które to zdemontują. Przecież nie postawią strażnika przy wejściu na dach i
                wogóle nie będą mięli specjalnych przywilejów by kręcić się po naszym budynku.
                A w przypadku notorycznych dewastacji ich nadajnika na naszym dachu pozostanie
                im tylko zrezygnować (albo raczej właściciele nadajnika nie będą zainteresowani
                umieszczaniem go na naszym dachu).
                • Gość: muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 13.07.04, 13:42
                  jak czytam twoj post nie moge nie uledz wrazeniu, ze jestes IDIOTA!!!!!
                  • Gość: m Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.07.04, 14:45
                    Mocne słowa!! Wspomnisz mnie kiedy szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne
                    uczyni cie bezpłodnym! Musimy już teraz rozpocząć działania na szeroką skale,
                    proponuje zorganizować bojówki i na początek przeprowadzać skromne akcje
                    dywersyjne, a kiedy to nie pomoże przystąpimy do silniejszego natarcia.
                    Postuluję utworzenie KWD (Komitetu Wyzwolenia Dachu), który będzie kierował
                    wszystkimi operacjami w naszym budynku.
          • Gość: brasil Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.toya.net.pl 16.07.04, 18:02
            W nawiazaniu do sprawy umowy przedwstepniej w formie aktu notarilnego...
            Bylem we wtorek na Radzyminskiej i poinformowano mnie o mozliwosci zawarcia
            umowy przedwstepniej we wskazanej formie. Jednakze w tym celu nalezy popisac
            najpierw aneks do umowy (w zwiazku z faktem, iz JWC na samym juz etapie
            zalatwiania papierow opoznilo sie o pol roku w stosunku do terminow okreslonych
            w naszych umowach - teraz chca dolaczyc aneks, w ktorym pewnie okreslone
            zostana nowe!!! terminy zakonczenia inwestycji Plaza II). Oczywiscie sprawa ta
            zajmie sie notariusz JWC.. (bo jak mnie poinformowano... tylko on ma dostep do
            calej niezbednej dokumentacji - argumentacja smiechu warta, ale juz trudno...).
            Nawiasem mowiac, bardzo ciekwae jakie zapisy znajda sie w tym aneksie (bo jakby
            sie uprzec to my, klienci juz powinnismy egzekwowac kare umowna z tytulu
            niedotrzymania warunkow umowy (papiery mialy byc zgromadzone do 31.12.2003 !!!

Z podpisaniem umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego nie wiaza sie
            dodatkowe koszty poniewaz placi sie wowczas nijako pierwsza polowe oplaty
            naleznej w przypadku umowy przenoszacej wlasnosc, ktora i tak za jakies 2 -3
            lata kazdy z nas bedzie musial podpisac.

serdecznie Panstwa pozdrawiam i zachecam do dalszego wyrazania opnii w
            przedmiocie zmiany kolorystyki elewacji Plaza I i II!
            • Gość: W. Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 217.153.131.* 16.07.04, 18:08
              Co do tej oplaty to bym nie byl taki pewien. Notariusz moze w jedym wypadku
              (umowa przedwstepna) pograc 100% taksy i przy wlasniwej rowniez. Niestety. To
              zalezy juz od jego humoru.
              • Gość: brasil Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.toya.net.pl 16.07.04, 18:20
                Od humoru??? A ja myslalem, ze to zalezy od przepisow, ktore okreslaja rodzaj i
                wysokosc oplat notarialnych?? ;) ale poki co nie polemizuje tylko sprawdze
                dokladnie powyzsze zagadnienie.. W kazdym razie na Radzyminskiej poinformowano
                mnie,iz sprawa wlasnie wyglada "w ten" sposob (tzn. polowa oplaty przy
                podpisaniu przedwstepniej w formie aktu i druga polowa, przy podpisywaniu umowy
                przenoszacej wlasnosc).
                Sprawa bardziej kontrowersyjna jest raczej fakt, iz JWC nie daje klientowi
                mozliwosci wyboru notariusza, tylko kieruje nas wszystkich do jednego -
                'swojego' ??
                • Gość: W. Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 217.153.131.* 16.07.04, 18:42
                  Przepisy okreslaja maksymalna takse jaka moze notariusz wziac w tym przypadku.
                  Oczywiscie mozna sie targowac i rzeczywiscie moze wziac 50/50 ale nie musi.
    • Gość: Wojtek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 193.23.63.* 28.07.04, 09:00
      Jak postępy na naszej budowie?
      Opóźnienie jest tak duże, że powinni budować dzień i noc!
      A tymczasem... czy tam cokolwiek się dzieje?
      • Gość: bibiribi Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.plj.com.pl 28.07.04, 16:50
        Witam, ja jestem z Ostrobramskiej, ale w kwestii notariusza u nas tez
        poruszenie, bo skadinad slyszalam ze notariusz podstawiony przez WC bierze max.
        stawki, ale trafily do nas pogloski ze na innej budowie WCtów lokatorzy sie
        zbuntowali i szukali na wlasne reke innego, i znalezli...tanszego, o jakies
        1000 PLN od aktu, na razie szczegolow nie znam, ale wiem ze i my bedziemy
        starali sie wykrecic od zdziercy narajonego przez WC. Trzymajcie sie i dajcie
        sie !!
        Pozdrawiam
        • Gość: Wojtek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 193.23.63.* 29.07.04, 09:38
          Dzięki za info.
          Mamy te same problemy z notariuszem.
          WC powinno niedługo podpisać z nami umowy przedwstępne w formie aktu
          notarialnego... ale milczą jak zaklęci.

Pozdrawiam!
          • Gość: brasil Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.giodo.gov.pl 29.07.04, 14:00
            Milcza? dziwne? bo mnie "na Radzyminskiej poinformowano o mozliwosci zawarcia
            umowy przedwstepniej we wskazanej formie. Jednakze w tym celu nalezy popisac
            najpierw aneks do umowy (w zwiazku z faktem, iz JWC na samym juz etapie
            zalatwiania papierow opoznilo sie o pol roku w stosunku do terminow okreslonych
            w naszych umowach - teraz chca dolaczyc aneks, w ktorym pewnie okreslone
            zostana nowe!!! terminy zakonczenia inwestycji Plaza II)."

PS: PONAWIAM APEL DOTYCZACY FATALNYCH KOLOROW ELEWACJI PLAZA II (podobno I-ke
            juz maluja na te zalosne "turkusy i pomarancze" -bo przysneli i nic z tym w
            pore nie zrobili"!!!
            MOZE JAKAS "LISTE SPOLECZNA" trzeba sporzadzic i dostarczyc JWC?? (nie wiem jak
            to technicznie zrobic ALE COS ZROBIC TRZBA!!!
            pozdrawiam Panstwa!
            • Gość: Marek te sraczka kolorowa w JW to klasyka IP: *.cst.tpsa.pl 30.07.04, 08:30
              - ktos tam ma niezly gust ;-)
              • Gość: Ania Re: te sraczka kolorowa w JW to klasyka IP: 193.23.63.* 30.07.04, 09:40
                Szanuj wybór elewacji WC kolego
                bo możesz dostać coś jeszcze gorszego.

Patrząc na Plazę I boję się, że możemy sobie sprawę tylko pogorszyć.
                Kolorystyka WC jest bardzo ograniczona...
                A Plaza I wygląda chyba lepiej niż na wizualizacji.

Szkoda tylko, że nie próbują nadrobić opóźnienia...
            • Gość: Jedrek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II- Brazil IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.04, 19:07
              Brazil .. co to znaczy przysneli ? Bardzo prosze ! dzialaj Zobaczymy co
              potrafisz :P
    • Gość: Marek sprzedam MPII 35.5 m2 w cenie dewelopera IP: *.cst.tpsa.pl 30.07.04, 10:19
      - kierunek: zachód/południe, pietro 6, mozna łatwo przerobić na 2 pokoje, tel.:
      605918600
      • Gość: biu Re: sprzedam MPII 35.5 m2 w cenie dewelopera IP: *.client.comcast.net 18.02.05, 05:38
        Witam. bylbym zainteresowany tym mieszkaniem jesli to jeszcze aktualne, jak
        mozesz podaj swego maila, moj jest andy4300comcast.net.
        pozdrawiam
      • Gość: biu Re: sprzedam MPII 35.5 m2 w cenie dewelopera IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.09.05, 02:35
        witam
        a moze moglbym otrzymac wiecej szczegolow na e-mali andy4300@comcast.net
    • Gość: mandzin Ulica Nowobukowińska IP: 212.76.39.* 11.08.04, 12:04
      Polecam artykuły:
      subaru.acn.waw.pl/blog/Nieruchomosci.htm
      subaru.acn.waw.pl/blog/Nieruchomosci2.htm
      • Gość: Weronika Re: zmiany w projekcie IP: *.mi.gov.pl 17.08.04, 12:45
        Nie próbowałam wprowadzać jeszcze żadnych zmian w projekcie mieszkania
        ale oczywiście jestem tym zainteresowana. W umowie nie ma określonego
        ostatecznego terminu składania naszych propozycji.
        Zagadką pozostaje sumka, jaką WC będzie próbowało nas zniechęcić. ;)
        • Gość: mawi Re: termin oddania IP: 212.160.172.* 17.08.04, 13:55
          A może ktoś zna obecny termin oddania budynku ? Ostatni, o jakim się
          dowiedziałem, to II kwrtał 2006 (poprzedni, to IV 2005). Tak więc pół roku
          wcześniej będę musiał sobie kupić karimatę, aby ją jeszcze wcisnąć do ulgi
          remontowej...
          • Gość: Weronika Re: termin oddania IP: *.mi.gov.pl 17.08.04, 14:53
            sierpień / wrzesień 2006r.

Bądźmy optymistami!
            • zosiasamosia Re: termin oddania 23.08.04, 13:42
              Hej, ostatnio bylam w biurze i pani mi powiedziala, ze termin oddania to rzeczywiscie 2 kwartal
              2006. Zwiedzilam tez plan budowy, nawet cos na nim robiono, wiec juz jestem spokojniejsza.
              Mnie osobiscie podoba sie kolor tego prawie gotowego budynku. Nie jest zly.
              A teraz z innej beczki: kupujac mieszkanie wiedzialam wprawdzie, ze nie bedzie mialo ono
              piwnicy, ale pani mi powiedziala, ze garaze beda na tyle duze, ze mozna bedzie
              wygospodarowac miejsce na skladzik. Dowiedzialam sie teraz jednak, ze to jest niemozliwe,
              poniewaz nie beda to zabudowane garaze a tylko miejsca postojowe, tyle ze nie pod chmurka.
              Beda one rzeczywiscie duze, ale bez ogrodzenia czy tym bardziej scian. Czy moze ktos z was
              tez liczyl na piwnice w garazu? Pani mi powiedziala, ze moge potem sie starac na pozwolenie
              na zabudowe tego miejsca, ale to wszystko wydaje mi sie naciagane i mysle, ze celowo
              wprowadzono mnie w blad. Co o tym sadzicie?
              • Gość: mawi Re: termin oddania IP: 212.160.172.* 01.09.04, 13:09
                Podobno na piętrach mają być komórki lokatorskie, ale może dla wszystkich nie
                starczyć. Pamiętam taką rozmowę z sympatyczną panią sprzedającą mieszkanka.
                A tak z innej beczki: może jest jakaś prywatna stronka internetowa dotycząca
                tej inwestycji ?
                • Gość: lenakom Re: termin oddania IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 01.09.04, 18:53
                  no to nas nieźle oszukali z tymi garażami. Ciekawe co jeszcze wymyślą. Ja
                  osobiście jestem w 100% przekonana, że nie dotrzymają terminu oddania w II
                  kwartale 2006 roku. Byłam na "budowie" 2 tygodnie temu i panowie robotnicy
                  robili sobie grilla. Nie widziałam tam jakichkolwiek zmian. Ponieważ mam spory
                  kawałek może napiszecie co nowego się tam dzieje? Pozdrawiam
                  • Gość: Gra Re: termin oddania IP: 212.69.75.* 03.09.04, 16:16
                    Pod koniec sierpnia podpisywałam umowę. Termin oddania z umowy: 31 lipca 2006
                    • Gość: natka Re: termin oddania IP: *.bdo.pl 08.09.04, 10:21
                      A ja podpisywałam umowę w grudniu 2003 i mam termin oddania 4 kwartał 2005 r.
                      Ciekawe... pewnie będą proponować aneks ;( w umowie przewidziano opóźnienia ze
                      względu na pogodę. Co moge z tym zrobić?
                      • Gość: kasia Re: termin oddania IP: 195.116.118.* 08.09.04, 10:55
                        Nie podpisuj zadnego aneksu.
                        Najlepiej zrezygnuj z JWC - na 100% nie wywiaza sie z terminu,
                        ja przewiduje ze opoznienie bedzie prznajmiej roczne, jesli nie 1,5 roku zanim bedziesz mogla zamieszkac.
                        jesli podpiszesz jednak aneks, to popros o sprecyzowanie czy przedstawienie mieszkania do odbioru jest rownoznaczne z mozliwoscia zameldowania.
                        Normalna ich praktyka jest, ze oddaja mieszkania na placu budowy i jeszcze 3-4 miesiace mijaja zanim uzyskuja pozwolenie na uzytkowanie.
                        Aha - i zwroc uwage zeby kary umowne w przypadku niedotrzymania postanowien umowy byly po Twojej i ich stronie wmiare rownomierne.
                        bo narazie jest tak ze jak spoznisz sie z kolejna rata to placisz mega giga odsetki ustawowe a oni nic!

jesli chodzi o warunki pogodowe to wg. mnie jest to zapis niedozwolony bo pozwala im to w nieskonczonosc przedluzac trwanie inwestycji. To powinno byc wkalkulowane w ryzyko inwestycji.

generalnie - ich umowa to majstersztyk zawilosci i niedopowiedzen, ktore potem moga sobie dowolnie interpretowac.
                        Zycze powodzenia i cierpliwosci w czekaniu na mieszkanko!
                        Ale lepiej proponuje dozyc do rozwiazania umowy z JWC....
                        lub zaczac juz teraz nawiazac kontakt z rzecznikiem praw konsumenta i urzedem ochrony konkurencji i konsumentow....
                        • Gość: natka Re: termin oddania IP: *.bdo.pl 08.09.04, 12:50
                          Nie mam zamiaru podpisywać żadnego aneksu. Miałam nadzieję (wiadomo matkę
                          czyją...), w momencie podpisywania umowy, że opóźnienie wyniesie kwartał, góra
                          pół roku....A tu czytam, że obecnie ludzie podpisują umowy z terminem oddania
                          na koniec lipca 2006. Jeżeli JW podaje im taki termin, to pewnie też zakłada,
                          że oddanie będzie jeszcze później. Klauzula o pogodzie jest bardzo niekorzystna
                          dla klientów, ale oczywiście nie chcieli z niej zrezygnować przy podpisywaniu
                          umowy. Mam wrażenie, że z takim molochem jest się z reguły na przegranej
                          pozycji. ciekawe czy łatwo od nich wyegzekwować karę umowną. Zastanawiam się
                          nad rezygnacją.
    • Gość: koleś Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.wspolnydom.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 19:15
      wiem że JW kupiło działkę i wpakowal;i się w kanał bo dziaŁKI nie posiadają
      dojazdu. dojazd musi przebiegać przez prywatny teren a gostek od tego terenu
      chce za to dużo kasy.
      • Gość: Alexxia Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 212.69.68.* 09.09.04, 09:44
        kurcze tak czytam i czytam i ni emam pojecia czy w to si epakować czy nie. W
        biurze JWC mówią ze meiszkanie do odbioru czerwiec 2006 w umowie wpisują 31
        lipiec 2006. Umowa jest pełna kruczków prawnych ze aż głowa boli. Co do tej
        drogi to powiedzieli mi, ze faktycznie były jakies problemy z formą własności
        ale (cyt)"zaspokoiliśmy roszczenia spadkobierców". Mam tylko pytanko do Was czy
        komus z Was udało się wynegocjowac zmiany w umowie?
        • Gość: muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.econ.uni-hamburg.de 09.09.04, 12:28
          Mi sie udalo wprowadzic pare zmian w umowie. Mam naprzyklad zapisane, ze
          oddanie budynku po 24 miesiacach od rozpoczenia budowy. Ale ja wszedlem w to
          mieszkanie bardzo wczesnie (lipiec 2003) i to taka inwestycja (bo ceny byly
          wtedy tez znacznie nizsze). Poza tym wykreslilismy punkt, ze JWC moze sie
          wycofac z umowy:)
          • lara_croft Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska 09.09.04, 12:31
            Gość portalu: muniek napisał(a):
            Poza tym wykreslilismy punkt, ze JWC moze sie
            > wycofac z umowy:)

wg. mnie to bardzo sprytne zagranie ich prawnika.
            bo i tak JWc ma prawo wycofac sie z umowy na mocy KC.
            Nic przez to nie zyskałes - przykro mi.
            • Gość: Żaka Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 213.241.20.* 13.09.04, 15:17
              Nie sluchajcie Lary!Ona pisze na kilku forach jednocześnie...I zawsze udaje
              panią Mądrą...bueehehehe
              Ciekawe czemu? Może z JWC jest?
            • Gość: pablo Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.167.* 13.09.04, 20:07
              laro,skoro jestes taka madra...:), to co bys radzila jesli nie wprowadzenie
              zmian w umowie, zeby sie jakos "zabezpieczyc"...? hmmm?
              • lara_croft Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska 14.09.04, 07:39
                Nie lubie cynizmu w słowach, ale odpowiem....

Wprowadzenie tak drobnej zmiany do umowy powoduje ze nabiera ona charakter umowy uzgodnionej indywidualnie i co za tym idzie nie stanowi ona wzorca umowy w mysl KC. Oznacza to, ze swiadomie, z wlasnej woli zgadzasz sie na wszystkie niekorzystne dla Ciebie zapisy gdyz byly one przedyskutowane i uzgodnione i byles ich swiadomy.
                Cały wzorzec umowy zawiera około 15 klauzul niedozwolonych i zostały one zakwestionowane przez prezesa UOKiK. Aby stanowily one klauzule umowne musi byc spelniona przeslanka, ze nie bylo mozliwosci negocjowania umowy. Wprowadzenie tak nieistotnej zmiany powoduje zniesienie tej przesłanki. A sama forma tej umowy sama z siebie zezwala na jej zerwanie - w przeciwienstwie do formy aktu notarialnego i tak naprawde nie potrzeba bylo tego zapisywac w umowie.

Najlepiej byłoby wynogocjować kary umowne dla JWC bedace lustrzanym odbiciem Twoich kar albo przynajmiej zblizonych za opoznienia w realizacji inwestycji, zrezygnowanie z opłaty czyznowo-depozytowej, zapis ze koszty taksy notarialnej ponosi developer (bo podpisujesz u ich notariusza i beirze on MAKSYMALNA takse) i wiele innych...

Najlepiej podpisac umowe przedwstępna w formie aktu notarialnego a pozwoli Ci to uniknac sytuacji ze developer rozwiaze z Toba umowe. ( ale to produkuje dodatkowe koszty oplat notarialnych - choc nie wykluczone ze tylko 50% całosci. To musisz sam sprawdzic.)

Generalnie w umowie powienes zawrzec wszystko co wydaje Ci sie istotne dla zawarcia takiej umowy kupna sprzedazy - nawet kolor elewacji, z zastrzezeniem kar umownych za niewykonanie kolejnych zapisów umowy....

Ale ja osobisie nie wierze w jakiekolwiek negocjacje.
                Podstawowa zasada - nie wierzyc co mowi JWC w zadnej sprawie. Samemu 10x sprawdzac z niezaleznych zrodel!

ps. Do Zako - gratuluje jakze wnikliwej analizy moich postów i niemniej trafnej oceny mojej osoby ;)
                • Gość: pablo Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.233.167.* 14.09.04, 19:46
                  dzieki za odpowiedz laro...:) moze i w tym co piszesz sa konkretne rady, ale
                  niestety WC nie pojdzie na takie zmiany i negocjacje, dlatego wprowadzenie
                  kilku zmian w umowie, o ktorych pisze muniek i tak jest niezlym posunieciem i
                  jakims "zabezpieczeniem".
                  • Gość: lenakom Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.derbynet.pl / 217.153.187.* 17.09.04, 13:13
                    A może ktoś z Was poradzi mi jak najlepiej wycofać się z umowy, żeby nie
                    stracić kasy.
                    • Gość: muniek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: 62.206.42.* 21.09.04, 19:40
                      mala prosba, jesli juz mamy ten watek o mokotow plazie II to nie rozpoczynajcie
                      nowych na ten sam temat, bo tylko sie robi zamieszanie.
                      a i zauwazylem, ze jakas panika wkradla sie w szeregi plazowiczow (wielu chce
                      sie znow wycofac i nazekaja, ze tak pozno to oddadza). No to chyba normalne, ze
                      jutro nie wybuduja tego kolosa. Poza tym cos za cos, jak ktos chce mieszkac juz
                      jutro musi jednak te 20-30% wiecej zabulic:)
                      Odnosnie cen mieszkan to polecam rowniez artykul w dzisiejszej wyborczej.
                      • Gość: elza Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.bdo.pl 22.09.04, 09:04
                        Może normalne, że jutro nie wybudują, ale czy już pewne co najmniej 7
                        miesięczne opóźnienie jest normalne?
                        • Gość: Marek normalne IP: *.cst.tpsa.pl 23.09.04, 08:36
                          > Może normalne, że jutro nie wybudują, ale czy już pewne co najmniej 7
                          > miesięczne opóźnienie jest normalne?

- w JW to normalne, nie można oczekiwać że budynek zostanie wykonany w terminie
                          w wersji tip-top za taką śmieszną kasę. Mimo tego ja chce sprzedać swoją
                          kawalerkę bo kupuje TBS. Jak chcecie mieć na koniec 2005 (podobno hiihih) to
                          podpisujcie z Bukowinska Development. Tu zapłacicie ok 5000/m2 z firmą -
                          budynkiem. Jak inwestycja sie nie powiedzie klienci beda uziemieni a cała firma
                          dalej bedzie sobie czerpała zyski z innych inwestycji. W JW jest inaczej: firma
                          jako całość odpowiada za wszystkie inwestycje, w zwiazku z tym bezpieczenstwo
                          jest wieksze (Nie ma JW mokotów, JW Tarchomin, JW Bemowo)
        • Gość: Lolek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.devs.futuro.pl 15.11.04, 07:28
          Umowa z maja 2004. 1/3 paragrafow zmieniona od reki. Ceny nie negocjowalem. Termin oddania
          wrzesien 2006.
          • Gość: Lolek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.devs.futuro.pl 20.11.04, 20:47
            Gryze sie w jezyk. W umowie mam 24 miesiace od rozpoczecia inwestycji"
            oraz "rozpoczecie inwestycji do dwuch tygodni po uzyskaniu prawa wlasnosci do
            gruntow". Prawo bylo maj/czerwiec, czyli zakonczenie latem 2006.
      • Gość: Lolek Re: JWC MOKOTOW PLAZA II-Bukowinska IP: *.devs.futuro.pl 20.11.04, 21:06
        Spoko koles. Kod blokiem poleci Nowobukowinska - panstwowa ulica. Nie chce cie
        gnebic, ale to bedzie skrot dla czekajacych do skrzyzowania Z Pulawska. Rano i
        popo spory ruch :(
    • Gość: maciek zdjęcia z budowy IP: *.aster.pl 29.09.04, 14:13
      Na stronie JWC pojawiły sie zdjecia z budowy... www.jwconstruction.com.pl/budowy/mkp2/ Ja byłem dzisiaj rano, całkiem szybko budują, widąć już ściany nośne z metalowych prętów (na zdjęciach ich jeszcze nie ma).
      • Gość: elza Re: zdjęcia z budowy IP: *.bdo.pl 29.09.04, 15:18
        O jakby coś ruszyło :) Ten z rozlanym betonem, to budynek A?
        pozdrowam wyczekujących
        • Gość: maciek Re: zdjęcia z budowy IP: *.aster.pl 29.09.04, 16:04
          Ten wiekszy to A. Zamiescilem kilka fotek ze swojego aparatu
          dzisiejsze:
          www.macko.polbox.pl/mkp2/IMG_1179.JPG
          www.macko.polbox.pl/mkp2/IMG_1192.JPG
          oraz jedna troche starsza:
          www.macko.polbox.pl/mkp2/IMG_0483.JPG
          • Gość: elza Re: zdjęcia z budowy IP: *.bdo.pl 29.09.04, 16:10
            Super zdjęcia - patrząc na nie można pomyśleć, że jwcowcy pracują jak
            mróweczki ;) Też muszę się wybrać popstrykać.
            • Gość: Ookie Re: zdjęcia z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 17:41
              Witam serdecznie plazowiczow !
              Wlasnie dolaczam do Waszego grona i pomimo roznych negatywnych opinii o JWC
              (zwlaszcza jakiegos radykala o nazwie Realista) staram sie mimo wszystko jakos
              optymistycznie do tego podchodzic. COs tam sie w sumie na budowie dzieje,
              fundamenty juz zalane wiec w zimie tez cos beda mogli juz robic a pani z DS
              twierdzi ze sprzedali ok. 70% mieszkan tam. Zapraszam wiec te 70% plazowiczow
              do wypowiedzi i zglaszania tu roznych problemow. Z tego co czytalem byl problem
              z zezwoleniem na budowe no ale juz go nie ma... wiec miejmy nadzieje ze jakos
              wytrwamy razem do tego VII 2006 ... (tam mam w umowie).
              Nie wiecie moze czy najpierw ma powstac budynek A a potem B czy jakos oba na
              raz ?? Pozdrawiam serdecznie !
              • Gość: hiacynta Re: zdjęcia z budowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 20:22
                Jwcowcy twierdzą, że oba budynki będą oddane w tym samym terminie. Moje
                mieszkanko jest w B i wydawało mi się, że tam prace posuwają się wolniej.
                • Gość: OOkie Re: zdjęcia z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:27
                  Tez mi sie tak wydawalo ale pan w JW powiedzial ze B bedzie wrecz oddany
                  wczesniej a bedzie robiony "rownolegle ale z malym poslizgiem " bo jest kilka
                  razy mniejszy... w sumie to dobrze ze w ogole cos sie dzieje :>
                  Hiacynta - a ty gdzie masz mieszkac ? pietro ,? strona ? :>
                  pozdrawiam
                  • Gość: hiacynta Re: zdjęcia z budowy IP: *.bdo.pl 10.11.04, 09:16
                    hmm, to brzmi interesująco - B bedą budować z poślizgiem, ale oddają
                    wcześniej ;) Może i tak jeżeli jest mniejszy. Pamiętasz ile A ma mieć klatek?
                    Moje wirtualne mieszkanko mieści się na 7 piętrze, od strony skarpy. A Twoje?
                    • Gość: OOkie Re: zdjęcia z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:06
                      No to prawie nam sie udalo sasiadowac :> Ja jestem na 9 poziomie wirtualnej
                      przestrzeni i w zwiazku z tym ze jest ono na razie w matriksie, nie zaprosze
                      Cie na razie do siebie na sasiedzka kaffke :) Nie mam pojecia ile tam w tym B
                      bedzie klatek... ale dzis bylem na budowie i w B zaczelo sie cos juz ponad
                      fundamenty unosic ... A juz wlasciwie buduja 2 poziom ! miajmy nadzieje ze zima
                      bedzie lagodna to chlopcy beda musieli popracowac :>
                      Pozdrawiam
                      • Gość: hiacynta Re: zdjęcia z budowy IP: *.bdo.pl 15.11.04, 10:55
                        w Be będą 2 klatki, ale nie wiem ile w A. Dawno nie byłam na "inspekcji" na
                        budowie. Też mam nadzieję, że zima będzie w tym roku łagodna i tradycyjnie nie
                        zaskoczy drogowcow, a tym bardziej budowlańców ;)
                        pozdrawiam
                      • Gość: hiacynta