Gość: KP IP: *.sap-ag.de 10.08.01, 15:54 Interesują mnie mieszkania w MDMach. Czy ktoś wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: L Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: *.pekao.com.pl 18.09.01, 10:39 Kupilam mieszkanie na tym osiedlu, wlasnie w MDM. Aktualnie czekam na odbior. Jest poslizg 3 miesieczny, odbior ma byc we wrzesniu, a poczatkowo byl planowany na czerwiec, przy czym bedzie to odbior czesciowy, calkowity z podlaczonymi mediami nastapi w grudniu. Mieszkania sa od 50 m do ok.100 m (dwupoziomowe). Z tego co zdarzylismy sie zorientowac podczas wizyt przed odbiorem to wykonanie jest w porzadku, nie ma w zasadzie niedociagniec. Jezeli chodzi o kwestie budowlane to widac, ze firma zna sie na rzeczy. Jedynym problemem jest obsluga w biurze mieszkaniowym - kompletnie nie przygotowana do kontaktow z klientami. Panie nie sa zbyt chetne do udzielania informacji i raczej sprawiaja wrazenie, ze robia laske klientowi, ze w ogole na niego spojrza. Nalezy, wiec byc upartym i bez wyrzutow sumienia zameczac je pytaniami i niespecjalnie przejmowac sie ich fochami. My szybko przestalismy z nimi rozmawiac kontaktujac sie od razu z kierownikiem biura. Przy duzym uporze udaje sie wynegocjowac kilka kwestii w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 212.160.130.* 03.12.01, 07:14 Witam Mam pytanie do L, - czy już odbiór, czy odbiory odbyły się ? Ogólnie, -jaka jest sytuacja realizacji Twojej umowy z EP ? Co do jakości obsługi klienta Biura Mieszkaniowego w pełni podzielam zdanie. Będę wdzięczny za informacje Pzdr Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 217.153.114.* 03.12.01, 13:22 Zgodnie z ostatnimi informacjami z firmy media maja zaczac dzialac pod koniec grudnia. Dla mnie jest to wyznacznik momentu odbioru mieszkania, gdyz poza tym jest ono w pelni gotowe. Oczywiscie jest jeszcze kwestia dojazdu pod dom, czyli wewnetrznych uliczek osiedlowych, ktore ostatnio (dwa tygodnie temu) nie byly jeszcze gotowe. W stosunku do zapisow umowy koniec grudnia oznaczalby 6 miesieczne opoznienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 212.160.130.* 04.12.01, 12:13 Dzięki za odpowiedź 6 miesięcy - bez komentaża Zyczę więc udanego Sylwestra na swoim Pzdr Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
okrus Re: Energomontaż-Północ, Julianów 11.03.02, 17:26 hej! czy wiecie jak wyglądają obecnie postępy na budowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 151.183.96.* 21.03.02, 14:53 Cześć. Ja też kupiłem mieszkanko na tym osiedlu. Odbiór miał być w I kwartale tego roku ale jest opóźnienie. Dzisiaj rozmiawiałem z jakimś dyrektorem, który powiedział, że prawdopodobnie przeciągnie się to do maja lub do czerwca. Niestety nie mam nic w umowie o opóźnieniu. Powiedział on także, że ostatnio sprzedali jakąś nieruchomość i mają pieniądze na dokończenie mieszkań. I to dopiero mnie bardzo zaniepokoiło. Czy może ktoś sprawdzał hipotekę tej nieruchomości żeby sprawdzić czy jeszcze należy do Energomontażu. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
barakuda Re: Energomontaż-Północ, Julianów 28.03.02, 12:58 Wg ostatnich informacji z budowy (od kierownika budowy oraz dyrektora odpowiedzialnego za cala inwestycje) w mieszkaniach dziala juz woda i kanalizacja. Mozna, wiec odbierac mieszkania i rozpoczynac ich wykanczanie. Rozpoczeli tez procedure zalatwiania aktow notarialnych. My mamy zamiar odebrac po Swietach. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 172.16.1.* 02.04.02, 12:02 mam prosciutkie pytanko, czy ktos orientuje sie w sprawie mozliwosci dojechania do tego osiedla jakimis srodkami lokomocji miejskiej? Czy jest tam planowana jaks linia autobusowa? Odpowiedz Link Zgłoś
okrus Re: Energomontaż-Północ, Julianów 02.04.02, 17:39 hej! mozna dojechac autobusami firmy "Roj-Bus" pod sama brame osiedla - tam wlasnie ta firma ma petle autobusowa, drugi jej koniec jest przy Metrze Wilanowska na Pulawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 172.16.1.* 04.04.02, 11:10 dzieki, wczoraj sprawdzalam sobie jak jezdzi "Roj-Bus" i z rozkladu jazdy to wyglada labiutko (znaczy rzadziutko), ale pewnie sie czepiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
barakuda Re: Energomontaż-Północ, Julianów 05.04.02, 08:29 Uwaga! Wraz z dwoma innymi osobami, ktore zakupily mieszkania na osiedlu w Jozefoslawiu (Julianowie) postanowilismy wywrzec presje na Energomontaz Pn w celu zmobilizowania ich do szybszego wykonczenia osiedla. Jesli ktos bylby zainteresowany dolaczeniem do nas to prosze o kontakt na adres barakuda@poczta.gazeta.pl. Chetnie udziele blizszych informacji. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś