Dodaj do ulubionych

Energomontaż-Północ, Julianów

IP: *.sap-ag.de 10.08.01, 15:54
Interesują mnie mieszkania w MDMach. Czy ktoś wie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: L Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: *.pekao.com.pl 18.09.01, 10:39
      Kupilam mieszkanie na tym osiedlu, wlasnie w MDM. Aktualnie czekam na odbior.
      Jest poslizg 3 miesieczny, odbior ma byc we wrzesniu, a poczatkowo byl
      planowany na czerwiec, przy czym bedzie to odbior czesciowy, calkowity z
      podlaczonymi mediami nastapi w grudniu. Mieszkania sa od 50 m do ok.100 m
      (dwupoziomowe). Z tego co zdarzylismy sie zorientowac podczas wizyt przed
      odbiorem to wykonanie jest w porzadku, nie ma w zasadzie niedociagniec. Jezeli
      chodzi o kwestie budowlane to widac, ze firma zna sie na rzeczy. Jedynym
      problemem jest obsluga w biurze mieszkaniowym - kompletnie nie przygotowana do
      kontaktow z klientami. Panie nie sa zbyt chetne do udzielania informacji i
      raczej sprawiaja wrazenie, ze robia laske klientowi, ze w ogole na niego
      spojrza. Nalezy, wiec byc upartym i bez wyrzutow sumienia zameczac je pytaniami
      i niespecjalnie przejmowac sie ich fochami. My szybko przestalismy z nimi
      rozmawiac kontaktujac sie od razu z kierownikiem biura. Przy duzym uporze udaje
      sie wynegocjowac kilka kwestii w umowie.
      • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 212.160.130.* 03.12.01, 07:14
        Witam
        Mam pytanie do L, - czy już odbiór, czy odbiory odbyły się ?
        Ogólnie, -jaka jest sytuacja realizacji Twojej umowy z EP ?
        Co do jakości obsługi klienta Biura Mieszkaniowego w pełni podzielam zdanie.
        Będę wdzięczny za informacje
        Pzdr
        Piotr
        • Gość: L Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 217.153.114.* 03.12.01, 13:22
          Zgodnie z ostatnimi informacjami z firmy media maja zaczac dzialac pod koniec
          grudnia. Dla mnie jest to wyznacznik momentu odbioru mieszkania, gdyz poza tym
          jest ono w pelni gotowe. Oczywiscie jest jeszcze kwestia dojazdu pod dom, czyli
          wewnetrznych uliczek osiedlowych, ktore ostatnio (dwa tygodnie temu) nie byly
          jeszcze gotowe. W stosunku do zapisow umowy koniec grudnia oznaczalby 6
          miesieczne opoznienie.
          • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 212.160.130.* 04.12.01, 12:13
            Dzięki za odpowiedź
            6 miesięcy - bez komentaża
            Zyczę więc udanego Sylwestra na swoim
            Pzdr
            Piotr
            • okrus Re: Energomontaż-Północ, Julianów 11.03.02, 17:26
              hej! czy wiecie jak wyglądają obecnie postępy na budowie?

Pozdrawiam
    • Gość: Krzys Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 151.183.96.* 21.03.02, 14:53
      Cześć.
      Ja też kupiłem mieszkanko na tym osiedlu. Odbiór miał być w I kwartale tego
      roku ale jest opóźnienie. Dzisiaj rozmiawiałem z jakimś dyrektorem, który
      powiedział, że prawdopodobnie przeciągnie się to do maja lub do czerwca.
      Niestety nie mam nic w umowie o opóźnieniu. Powiedział on także, że ostatnio
      sprzedali jakąś nieruchomość i mają pieniądze na dokończenie mieszkań. I to
      dopiero mnie bardzo zaniepokoiło. Czy może ktoś sprawdzał hipotekę tej
      nieruchomości żeby sprawdzić czy jeszcze należy do Energomontażu.
      Pozdrowienia.
      • barakuda Re: Energomontaż-Północ, Julianów 28.03.02, 12:58
        Wg ostatnich informacji z budowy (od kierownika budowy oraz dyrektora
        odpowiedzialnego za cala inwestycje) w mieszkaniach dziala juz woda i
        kanalizacja. Mozna, wiec odbierac mieszkania i rozpoczynac ich wykanczanie.
        Rozpoczeli tez procedure zalatwiania aktow notarialnych. My mamy zamiar odebrac
        po Swietach.

Pozdrowienia
    • Gość: Maja Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 172.16.1.* 02.04.02, 12:02
      mam prosciutkie pytanko, czy ktos orientuje sie w sprawie mozliwosci dojechania
      do tego osiedla jakimis srodkami lokomocji miejskiej? Czy jest tam planowana
      jaks linia autobusowa?
      • okrus Re: Energomontaż-Północ, Julianów 02.04.02, 17:39
        hej!
        mozna dojechac autobusami firmy "Roj-Bus" pod sama brame osiedla - tam wlasnie
        ta firma ma petle autobusowa, drugi jej koniec jest przy Metrze Wilanowska na
        Pulawskiej
    • Gość: Maja Re: Energomontaż-Północ, Julianów IP: 172.16.1.* 04.04.02, 11:10
      dzieki, wczoraj sprawdzalam sobie jak jezdzi "Roj-Bus" i z rozkladu jazdy to
      wyglada labiutko (znaczy rzadziutko), ale pewnie sie czepiam ;)
      • barakuda Re: Energomontaż-Północ, Julianów 05.04.02, 08:29
        Uwaga!
        Wraz z dwoma innymi osobami, ktore zakupily mieszkania na osiedlu w
        Jozefoslawiu (Julianowie) postanowilismy wywrzec presje na Energomontaz Pn w
        celu zmobilizowania ich do szybszego wykonczenia osiedla. Jesli ktos bylby
        zainteresowany dolaczeniem do nas to prosze o kontakt na adres
        barakuda@poczta.gazeta.pl. Chetnie udziele blizszych informacji.

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka