Dodaj do ulubionych

Gant Development S.A. - Kaskada na Woli

IP: 83.17.94.* 13.04.10, 12:09
Witam,
jako że rusza nowa inwestycja na Woli, stwierdziłem że wypadałoby
założyć tutaj taki wątek. Osobiście jestem mocno zainteresowany tą
ofertą, szczególnie, że na targach w PKiN była promocja -10% i
mieszkanie 2-pokojowe jest naprawdę atrakcyjne.

Może miał już ktoś jakiś kontakt z developerem? Albo jakieś newsy n/t
w/w inwestycji?
Fajnie byłoby wymienić się opiniami...
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 12:53
      > jako że rusza nowa inwestycja na Woli, stwierdziłem że wypadałoby
      > założyć tutaj taki wątek. Osobiście jestem mocno zainteresowany tą
      > ofertą, szczególnie, że na targach w PKiN była promocja -10% i
      > mieszkanie 2-pokojowe jest naprawdę atrakcyjne.

Hehe... Jeszcze nic wybudowali, nic nie sprzedali a już dają obniżki ;)
      • perneon Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 13.04.10, 13:15
        www.gant.pl/CMS/Sokolowska/opis_inwestycji.html
        KASKADA na Woli to atrakcyjny kompleks mieszkalno-usługowy usytuowany przy
        ul. Sokołowskiej na warszawskiej Woli. Jednym z najważniejszych atutów
        inwestycji jest lokalizacja, łącząca doskonałe połączenia komunikacyjne, zielone
        otoczenie oraz dobrze rozwiniętą infrastrukturę kulturalno-oświatową i handlową.

Lokalizacja: widok na przebiegającą wzdłuż Sokołowskiej trasę kolejową.
        Zielone otoczenie: litości, gdzie tam jest zielone otoczenie?
        • beatakukulka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 14.04.10, 19:06
          www.przylesie.opole.pl (trzeba sie zarejestrowac, ale rejestracja jest bez problemowa) poczytaj jakie problemy byly w Opolu, lub przeczytaj w Rzeczpospolitej co sie dzieje w Wroclawiu. Rzuc okiem ewentualnie na inny post dotyczacy tego developera.
          • Gość: kokon Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.10, 21:59
            Jako klient tego dewelopera szczegolnie go NIE POLECAM.

Na szczescie nie jestem w tak zlej sytuacji jak ludzie z ul. Kaszubskiej we
            Wrocławiu, ale o każdą usterkę trzeba stoczyc walke z tym 'solidnym' developerem.

Poczytaj właśnie artykuł www.rp.pl/artykul/420512.html
            a potem polecam forum mieszkańców kaszubska15.forum777.com/

Ogólnie obsługa złowionego klienta jest TRAGICZNA a jakość przekazywanych
            mieszkań pozostawia wiele do życzenia. Krzywe ściany, zniszczona stolarka
            okienna, porysowane szyby, krzywo osadzone drzwi, wielkie problemy z odzyskaniem
            pieniędzy za opóźnienia w przekazaniu inwestycji. I nie jestem odosobnionym
            przypadkiem. Dlatego wszelkie doniesienia o tym deweloperze jako solidnej firmie
            i ich super zachwalanych inwestycjach to tylko miedzy bajki włożyć.

Wśród aktualnych klientów gant jest pieszczotliwie zwany kant, więć domyśl się o
            czym to świadczy.
            • Gość: Kant Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 212.75.103.* 22.04.10, 22:25
              Deweloper wydał na zakup ok. 2 ha działki 154 mln zł. Dla porównania 4 ha działki przy wolskiej kosztowała ok. 20 mln zł. W obu przypadkach jest to użytkowanie wieczyste co oznacza że płaci się co roku 1% wartości nieruchomości do kasy miasta. Gant planuje wybudowanie ok. 65 tyś m2 pow. użytkowej. Daje to udział w gruncie na poziomie 0,3. Opłata roczna dla 1m2 udziału w nieruchomości (przy wartości nieruchomości 154 mln) wynosi 77 zł. Oznacza to że dla lokalu o powierzchni 50 m2 z miejscem postojowym 20 m2 udział w gruncie wynosi 21 m2 a tym samym opłata roczna z tytułu UW to ponad 1600 zł/rok.
              • Gość: czesiu Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 85.222.87.* 22.04.10, 23:27
                dziękuję, super oferta
                raczej poczekam
              • Gość: PPP Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 80.50.231.* 23.04.10, 08:49
                użytkowanie wieczyste nalicza się nie od wartość za jaką developer nabył
                działkę, a od wartości wyceny sporządzonej na zlecenie urzędu - w chwili obecnej
                to wartość poniżej 30 mln złotych
                • Gość: Bolek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.sggw.waw.pl 23.04.10, 16:28
                  Z map ewidencyjnych wynika że działka pod inwestycję nie jest podzielona.
                  Natomiast realizacja jest etapowana. Może to znaczyć, że ewentualne podpisywanie
                  aktów notarialnych zacznie się za kilka lat, dopiero po zakończeniu całej
                  inwestycji.
              • Gość: GOść Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.05.10, 21:33
                radze poczytać i uciekać:
                kaszubska15.forum777.com/forum.htm
            • Gość: choleryk Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 23:45
              uwielbiam takie teksty. A od kiedy to się ściany same krzywią?Nie było cię przy
              odbiorze mieszkania?przecież takie usterki zgłasza się podczas odbioru i jak
              jest coś nie tak to nie podpisujesz odbioru i już a nie bidolisz potem na forum.
              Poza tym myśle że zawsze znajda się narzekacze co im się coś nie podobało a
              potem robią nagonkę. No i oczywiście rymy na miarę Szymborskiej:D A jakby się
              nazywali GRUPPER byliby SUPER , HENNI byliby Dla Jeleni a jak LUPPY byliby do ...
              • Gość: PanRoman Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 17:03
                Masz racje, ja w takiej sytuacji nie podpisuję odbioru do momentu kiedy wszystko jest zgodne z umową i to wsio w temacie. W cenie w jakiej sprzedają mieszkania trudno oczekiwać, że będą wodotryski i marmury. Z tymi krzywiznami to może chodziło o skosy na poddaszu? :P
      • Gość: PanRoman Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 21:37
        To źle, że dają obniżki?? W ten sposób chcą przyciągnąć klientów, bo są nowi na rynku warszawskim i dopiero będą się przebijać. Jak dla mnie idą w dobrym kierunku.
    • stoje_i_patrze Budopol Gant znów zamówi 25.04.10, 07:58
      Jak wynika z naszych informacji, wrocławska firma jest o krok od podpisania ze
      swoim głównym udziałowcem, Gantem, kontraktu na wykonawstwo inwestycji
      mieszkaniowej na warszawskiej Woli.

Jak się dowiedzieliśmy, deweloper otrzymał wczoraj prawomocne pozwolenie na
      budowę. Do podpisania umowy z wykonawcą ma dojść w tych dniach.

– Prowadzimy rozmowy w sprawie realizacji pierwszego etapu tej inwestycji.
      Jeżeli zakończą się podpisaniem umowy, poinformujemy o tym w komunikacie
      giełdowym – mówi Mirosław Motyka, prezes Budopolu. Kontrakt będzie miał istotny
      wpływ na tegoroczne wyniki Budopolu. W ramach pierwszego etapu inwestycji na
      stołecznej Woli powstać ma 280 mieszkań. Wartość zlecenia powinna wynieść około
      60 mln zł
      , a co najmniej jedna trzecia zostać zaksięgowana w tym roku. Dla
      porównania, w raporcie rocznym Budopol podał, że portfel zamówień na ten rok
      wynosi 85 mln zł.
      [...]
      www.parkiet.com/artykul/25,920379.html
    • Gość: jozio jak mozna kupowac taki SYF ??? IP: 85.222.87.* 06.05.10, 00:20
      7-8 tys ??? za to g.wno i przez tak g.wnianego dewelopera ?????
      wolne zarty w MURANA o kilka polek wyzej i nieporownywalnie lepszej
      lokalizacji mozna kupic za 9-10 tys tylko idiota kupi u ganta ...
      tam mozna zaplacic 4-5 tys i to dla amatora trasy szybkiego ruchu
      • Gość: PanRoman Re: jak mozna kupowac taki SYF ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 21:20
        7-8 tysięcy przy mieszkaniu 50metrowym daje maksymalnie 400tys, na stawki będzie to min. 150tys. więcej. Nie wiem gdzie znalazłeś ceny rzędu 9 tysięcy? Mniejsza o to, 150 000zł to dla wielu ludzi ogromna kwota i wydaję mi się, że dla niej są w stanie zrezygnować z niektórych bajerów.
        • Gość: adam Re: jak mozna kupowac taki SYF ??? IP: *.centertel.pl 09.05.10, 18:53
          potwierdzam - obecne ceny w Murano to 8,9-9,9 - wystarczy zadzwonic
          do MURANO i sprawdzic ... oferta Ganta w porownaniu z Murano to tak
          jakby porownac Fiata, Kia, Tata do Mercedesa, SAAB, BMW ... trzeba
          byc idiota aby kupowac u Ganta za takie pieniadze - max mozna dac 5-
          6 tys
      • Gość: lumster taaa pewnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 22:32
        dla wice hrabi to może nie ma różnicy 2 koła na metrze ale dla większości ma.
        7400 na Woli to dobra cena. Wszędzie bliziutko dobra komunikacja.Normalna stawka
        za normalne mieszkanie.
        • Gość: badboy Re: taaa pewnie IP: *.chello.pl 09.05.10, 08:06
          7400/m2 to dobra-normalna cena? to przecież 3-krotność przeciętnych zarobków,
          przy kosztach:

www.stat.gov.pl/gus/5840_4671_PLK_HTML.htm
          i marżach sięgających 40%:

www.brebank.pl/images/BreKorpo2/Portal/BinaryPL/2421559/Deweloperzy_mieszkaniowi_130410_2421559.pdf
          lubisz komuś dobrze nabijać kabzę?
          • Gość: lumster Re: taaa pewnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 02:31
            statystycznie kochany to ja z moim Psem mamy 3 nogi.Ciekawe gdzie na Woli
            znajdziesz mieszkanie po 3-5 tyś? w ogóle gdzie w Warszawie takie są? nie mówimy
            o tym co byśmy chcieli mieć i za ile tylko i realiach.Zamiast dać 6,9 na ursusie
            wolę 7,4 na Woli. GAnt stoi wysoko w rankingu deweloperów stworzonym przez
            mieszkańców innych inwestycji i jak dla mnie to jest ok.
            • jiggaman007 Re: taaa pewnie 11.05.10, 08:35
              jak pisałem wcześniej - lubisz komuś nabijać kabzę, to kupuj już bo zabraknie!!
              mi się nie śpieszy, a ze wszystkich stron płyną jednoznaczne sygnały, że ceny
              muszą się urealnić. nawet nawrócony M.Wielgo pisze że 7tys/m2 to dla Warszawy
              maksymalna cena za mieszkanie w zwykłym bloku, czyli takim jakie budują teraz
              dewy, w dobrej lokalizacji (nie oszukujmy się - to nie są apartamenty). czyli na
              takim ursusie, czy w kaskadzie cena 3,5-5tys/m2 max. jest ceną realną, reszta to
              już wyłudzanie kasy.
      • Gość: adam Re: jak mozna kupowac taki SYF ??? IP: *.centertel.pl 09.05.10, 18:54
        potwierdzam - obecne ceny w Murano to 8,9-9,9 - wystarczy zadzwonic
        do MURANO i sprawdzic ... oferta Ganta w porownaniu z Murano to tak
        jakby porownac Fiata, Kia, Tata do Mercedesa, SAAB, BMW ... trzeba
        byc idiota aby kupowac u Ganta za takie pieniadze - max mozna dac 5-
        6 tys
    • Gość: gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.05.10, 21:33
      kaszubska15.forum777.com/forum.htm
      • Gość: Bolek Marża dewelopera IP: *.sggw.waw.pl 12.05.10, 14:49
        Dla tej inwestycji marża wyniesie ok. 50%.Największy koszt to: grunt 154 mln
        oraz wykonawstwo 126 mln (umowa z Budpolem) razem 280 mln. Przy planowanej
        budowie 65 tyś m2 p.u. cena 1 m2 to ok. 4,3 tyś. Przy średniej cenie sprzedaży
        8,0 tyś za 1 m2 p.u.(a nie 7,4 1 m2 za pow. wew.) daje to marże ok. 50%.
        • madmaxe Re: Marża dewelopera 14.05.10, 00:20
          nie ma co się licytować o dewela. Po to jest żaby zarabiać. Wiadomo,że nie
          będzie charytatywnie mieszkań budował, bo to nie jego zadanie. Naszym zadaniem
          jest ocenic ich pod względem merytorycznym a nie finansowym. GAnt jest stabilny
          na rynku , dobrze stoi na giełdzie, wiadomo,że się nie rozpadnie i nie zniknie
          nagle. To chyba ważne. Niech zarabiaja chłopaki jeśli mają do tego łeb.Ważne
          ,żeby mieszkania były w takim stanie w jakim podpisywana jest na nie umowa.Ale
          jeżeli spartolą robotę to sorki. Nie ma litości.
          • Gość: jacek naiwne myslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:10
            > nie ma co się licytować o dewela. Po to jest żaby zarabiać.
            Wiadomo,że nie
            > będzie charytatywnie mieszkań budował, bo to nie jego zadanie.

kpisz sobie czy manipulujesz ???

Naszym zadaniem
            > jest ocenic ich pod względem merytorycznym a nie finansowym.

ocena finansowa to podstawaoceny merytorycznej

> GAnt jest stabilny
            > na rynku , dobrze stoi na giełdzie,

trzy lata temu 120 PLN - dzis ok 20 PLN - po co to klamac ???

> wiadomo,że się nie rozpadnie i nie zniknie
            > nagle. To chyba ważne.

w dzisiejszych czasach nawet wielie firmy znikaja z dnia na dzien

> Niech zarabiaja chłopaki jeśli mają do tego łeb.

i stac ich na trensetterow na forum

Ważne
            > ,żeby mieszkania były w takim stanie w jakim podpisywana jest na
            nie umowa.Ale
            > jeżeli spartolą robotę to sorki. Nie ma litości.

zalosna manipulacja
            • Gość: sceptykRealik forum nosi tytuł Deweloperzy Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:06
              czyli teoretycznie powinna się tu toczyć dyskusja na temat właśnie tej
              branży.Miałem wrażenie,że spotkam się tu z opiniami na temat różnych inwestycji
              w Warszawie i opiniami na temat jakości usług deweloperskich.Od jakiegoś czasu
              jednak zwątpiłem w sens tego forum skoro większość forumowiczów głosi pogląd iż
              deweloper jest złem ostatecznym i właściwie nie powinien istnieć!Może załóżmy
              oddzielne forum na temat niechcianych firm i usług. ja np nie chcę wysokich cen
              ropy i będę postulował o małe ogrodowe rafinerie :D
              Bądzmy poważni. Jeżeli dyskusja toczy się na temat jakiegoś istniejącego
              dewelopera to piszmy o jego wadach i zaletach a nie o sensie istnienia deweloperki
              • Gość: jacek forum nosi tytuł Deweloperzy Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:47
                a masz jakies konkretne zarzuty do mojego postu ???

jesli nie masz - to nie odpowiadaj na moj post przypisujac dziwaczne
                tezy
    • 13spj Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 05.08.10, 09:24
      Cześć,Możesz powiedzieć mi czy promocja -10% dotyczyła wszystkich mieszkań czy
      tylko jakiejść puli?
      • Gość: Nikiell Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.nplay.net.pl 24.08.10, 21:14
        Hej, ja pytałem o trzy mieszkania od mniej więcej 45 do 55 m i na te, o które
        pytałem zniżka obowiązywała. Czy na wszystkie z budynku? Nie mam pojęcia, pewnie
        te skrajne (najtańsze i najdroższe) jak zwykle rządzą się trochę innymi prawami.
        • Gość: Lilka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 27.09.10, 10:03
          Tak, moim zdaniem to trzeba się dowiadywać w biurze o każde mieszkanie indywidualnie, a zależy to pewnie od położenia, od strony, wielkości mieszkania. Przeważnie takie, które się nie chcą sprzedać, ale oprócz tego można próbować samemu się targować i negocjować. Słyszałam, że Gant jest przychylny.
    • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 27.09.10, 10:12
      A ja slyszalam, ze jak teraz malo osob kupi to nastepni zamiast 10% obnizki dostana nawet 50% rabatu :D
      • Gość: ... Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.merck.de 27.09.10, 11:20
        choć już wtedy może sam Gant nie będzie aż taki przychylny i miły jak teraz :D
    • Gość: dejmadesi zmiany lokatorskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:24
      Witam Forumowiczów.

Wykonujemy wielobranżowe zmiany lokatorskie w rozsądnych cenach. Lepiej zrobić zmiany na koszt developera zanim postawi sciany na "Twoim pietrze" niż póżniej na swój koszt burzyć i stawiać na nowo........

Pierwsza konsultacja bezpłatna.

Zapraszamy do kontaktu na adres : dejmadesign@op.pl
      • tomekwwa Re: zmiany lokatorskie 15.12.10, 17:11
        Ciągnij się baranie, za reklamę trzeba płacić!
        • Gość: ... Re: zmiany lokatorskie IP: *.merck.de 20.12.10, 16:24
          za późno na zmiany - Gantowskim kurnikom nic nie pomoże :(
          • Gość: R.K Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 02.03.11, 11:09
            O co chodzi z ta wyprzedażą rocznika? Ile będzie taniej?
            • Gość: nini Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 13:56
              to zależy od mieszkania, ale promocje wynoszą od 3 do 7 procent co daje kilkanaście do kilkudziesięciu tysięcy rabatu,
              • Gość: Artur Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 15.03.11, 14:26
                To całkiem nieźle jak na tego dewelopera bo on i tak ma dosyć przystępne ceny. Z tego co wiem to nie na wszystkie mieszkania są rabaty, trzeba patrzeć na stronie. Ale na tych 7% to już można sobie trochę zaoszczędzić.:D
                • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 15.03.11, 15:09
                  A wiecie skad takie obnizki? Ano wg mnie stad ze ostatnie wyniki byly delilatnie mowiac nie najlepsze. Teraz patrzylem Gancik ponizej 13 zeta. a jeszcze nie tak dawno podchodzil
                  pod 17. To ich boli - utrzymanie kosztuje. Dobra wiadomosc jest taka, ze to poczatek prawdizwych przecen i nie mowie o Gancie ale ogolnie o branzy, do ktorej powoli dochodzi prawda - "nie mamy piiiiiiiniedzy na kwadraty po 10k/m2".

Przyzwyczajajcie sie do obnizek - popierdywania po 3-7% mnie nie interesuja:)
                  • Gość: karolajka Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.11, 16:01
                    Gant wrzucił nowe wizualki Kaskady na swojego Facebooka. Piękne moim zdaniem... Echh :) www.facebook.com/album.php?aid=50214&id=162636623786908
                    • Gość: Magdalena Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 16.03.11, 10:23
                      Rzeczywiście na wizualizacjach wygląda to extra! Szczególnie te dwupoziomowe mieszkanie. Miejmy nadzieję, że tak będzie w rzeczywistości:)
                • Gość: nini Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 16:38
                  no tak, promocja jest tylko na wybrane mieszkania, ale widziałem że jest ich sporo więc myślę że można coś wybrać odpowiedniego, a te przykładowe 5% co się zaoszczędzi zawsze można wydać na wykończenie, najważniejsze że ceny spadają!!:)
                  • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 15.03.11, 18:26
                    Cisna dewa kredyciki i pojawiaja sie promocje - co pare miesiecy bedzie u nich zjazd jak nie bedziecie kupowac :) mowiac prosciej kupic teraz ze znizka 3-7% czy moze ze znizka 7-11% za kilka miesiecy. Szybki zysk i duza oszczednosc na kredycie woec moja rada siedziec na d i czekac!!!!
                    • Gość: debt Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 15.03.11, 19:55
                      Na rozsądek Polaków nie licz, nie bez powodu krążą o nas dowcipy w Hameryce.
                      Na szczęście zaczyna po prostu brakować klientów o zdolności kredytowej na warszawskie ceny nawet przy zadłużeniu na 50% dochodów.
                    • Gość: Agnes Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 16.03.11, 10:30
                      No ale nie ma tej pewności, że za parę miesięcy będzie większa zniżka. Nawet jeżeli będzie, to już nie będzie może tego mieszkania które sobie wybrałaś więc to też ryzyko. No ale może też to jakiś pomysł...
                      • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 16.03.11, 11:43
                        Gość portalu: Agnes napisał(a):

> No ale nie ma tej pewności, że za parę miesięcy będzie większa zniżka. Nawet je
                        > żeli będzie, to już nie będzie może tego mieszkania które sobie wybrałaś więc t
                        > o też ryzyko. No ale może też to jakiś pomysł...

Spokojnie nie to, to bedzie inne mieszkanie - to jest takie glupie myslenie ze zabraknie, ze te co zostana to lipa itp. Przenies takie myslenie np na grunt samochodow czy chleba ;)
                        • Gość: slodycz Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 16.03.11, 13:25
                          > zabraknie, ze te co zostana to lipa itp. Przenies takie myslenie np na grunt sa
                          > mochodow

Pod koniec 2010 Polacy rzucili sie na samochody z kratą a teraz taniej można kupić bez tego złomu za siedzeniem.
                          To samo teraz z cukrem się dzieje, kilogramy w piwnicach sie popsują ale Kowalski będzie się cieszył, że zaoszczędził 5 zl na rok a w rezultacie straci 20, chociaż juz do tego nigdy sie nie przyzna
                          • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 16.03.11, 14:49
                            Gość portalu: slodycz napisał(a):

> > zabraknie, ze te co zostana to lipa itp. Przenies takie myslenie np na gr
                            > unt sa
                            > > mochodow
                            >
                            > Pod koniec 2010 Polacy rzucili sie na samochody z kratą a teraz taniej można ku
                            > pić bez tego złomu za siedzeniem.
                            > To samo teraz z cukrem się dzieje, kilogramy w piwnicach sie popsują ale Kowals
                            > ki będzie się cieszył, że zaoszczędził 5 zl na rok a w rezultacie straci 20, ch
                            > ociaż juz do tego nigdy sie nie przyzna

Podobnie bylo z vatem na rtv. Znam takich co kupili bo ceny pojda w gore po podwyzce vatu. Co smieszne niektore modele spadly o wiecej niz 200zl (wiem bo sledzilam 1 samsuna ;))
                            • Gość: nini Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 10:27
                              z tym cukrem to zupełna porażka, nie wiem co Ci ludzie mają w głowach, a co do mieszkania to może i ceny spadną za rok, ale po pierwsze to nie jest pewne, a po drugie nie zawsze można czekać tyle czasu, więc przynajmniej dobrze że jest możliwość już teraz kupienia tańszego mieszkania, a niestety większość deweloperów jakoś się nie kwapi do obniżania cen
                              • Gość: dlugirok Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 17.03.11, 13:18
                                łolaboga rok nie można poczekać, w perspektywie kredytu na 30 lat to czas nie do ogarnięcia a tym bardziej przeżycia, nie marnuj więc tu czasu i juz biegnij kupuj, bo zabraknie, bo rok to wieczność
                                • Gość: A Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 17.03.11, 14:31
                                  Co do mieszkania to raz mi sprzątnęli z przed nosa moje wymarzone dwupiętrowe mieszkanie, więc raczej wiem co mówię. Jak komuś się nie śpieszy to może i poczekać 5 lat i kupi taniej, to takie beznadziejne myślenie... Akurat masz rację że nie wszyscy deweloperzy wyprzedają więc trzeba korzystać z tego co jest, a nad ofertą Ganta można by się zastanowić...
                                  • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 17.03.11, 14:56
                                    Gość portalu: A napisał(a):

> Co do mieszkania to raz mi sprzątnęli z przed nosa moje wymarzone dwupiętrowe m
                                    > ieszkanie, więc raczej wiem co mówię. Jak komuś się nie śpieszy to może i pocze
                                    > kać 5 lat i kupi taniej, to takie beznadziejne myślenie... Akurat masz rację że
                                    > nie wszyscy deweloperzy wyprzedają więc trzeba korzystać z tego co jest, a nad
                                    > ofertą Ganta można by się zastanowić...

E tam to nie przywiazuje tak mysla do konkretnego mieszkania. Zawsze moze byc lepsze ;)
                                    To tak jak z lcd kiedys ktos kupil w promocji a dzis jest lepszy i taniej - ale widze ze takie myslenie jest obce dla wielu - i dobrze niech rozruszaja gospodarke :D
                                    • Gość: zaciekawiony Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: 83.17.94.* 17.03.11, 15:53
                                      elektronika to nie mieszkania :) więc porównanie słabiutkie
                                      • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 17.03.11, 16:53
                                        Gość portalu: zaciekawiony napisał(a):

> elektronika to nie mieszkania :) więc porównanie słabiutkie

To znajdz lepsze albo wypi*** ;).
                                        Dla mnie nie ma roznicy - za to i za to mozna przeplacic - za elektronike ludzie przeplacaja w saturnie :)
                                • Gość: nini Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 13:01
                                  tylko że ceny mieszkań już od ponad 5 lat są drogie więc tak ciągle czekając na to że za rok będzie tańsze to można już zwątpić i się w końcu nie doczekać,
                                  • Gość: blyskawica Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 18.03.11, 13:32
                                    30 lat splaty kredytu to za to bardzo krótki okres i zleci jak z bicza strzelił
                                    czekać ani chwili nie można, bo przecież wszystko zaraz ucieknie,
                                    przestana budować mieszkania i zabraknie
                                    a takich jak przy sokołowskiej to juz na pewno nie bedzie, więc kto nie kupi ten przegrał życie
                                    ci biedacy, co nie kupili w 2008 roku to stracili juz dorobek zycia, zestarzeli się i już nie kupią bo sa dziadkami i nikt im kredytu nie da, cóż życie im na czekaniu przeminęło
                                  • kocica_ewela Re: Wyprzedaż rocznika 2010? 18.03.11, 13:59
                                    Gość portalu: nini napisał(a):

> tylko że ceny mieszkań już od ponad 5 lat są drogie więc tak ciągle czekając na
                                    > to że za rok będzie tańsze to można już zwątpić i się w końcu nie doczekać,

Szansa ze beda drozsze jest nikla, a ja mam czas ;)
                                    • Gość: Stefan Re: Wyprzedaż rocznika 2010? IP: *.aster.pl 19.03.11, 11:03
                                      No jak masz czas to ok:) Tylko wydłużą Ci się lata w spłacie raty.... Moim zdaniem czym wcześniej tym lepiej...ale może jeszcze na tym zaoszczędzisz...
    • Gość: ???????? Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 16:40
      a co nie warto sie zainteresowac tymi lokalami???
      • Gość: Witex Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 19.03.11, 11:07
        Wiesz no dla jednych warto, dla drugich nie. Dla mnie tak bo to po pierwsze to świetna lokalizacja, po drugie oryginalna ładna inwestycja, po trzecie dobra cena:) No i deweloper też całkiem spoko.
        • mniemanologia Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 21.03.11, 11:31
          Gość portalu: Witex napisał(a):

> Wiesz no dla jednych warto, dla drugich nie. Dla mnie tak bo to po pierwsze to
          > świetna lokalizacja, po drugie oryginalna ładna inwestycja, po trzecie dobra ce
          > na:) No i deweloper też całkiem spoko.

Dokładnie tak :)
      • Gość: Xz Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 22.03.11, 15:52
        Dlaczego mówisz, że nie warto?
        • Gość: nini Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 22:16
          ja uważam że jak najbardziej jest to ciekawa inwestycja, którą warto się zainteresować, szczególnie lokalizacja jest świetna, a będzie jeszcze lepsza gdy metro wybudują
          • Gość: Boniek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 23.03.11, 10:47
            Jak wybudują tam metro (chociaż nie wiadomo kiedy) to mieszkania będą tam warte bardzo dużo. Tak samo jak na przykład ceny wzrosły na Bielanach. Sądzę, że warto tam zainwestować...
            • Gość: nini Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.11, 19:30
              no tak, zainwestowanie kapitału w mieszkanie to zawsze jest dobra decyzja która gwarantuje w przyszłości zysk, tym bardziej w takiej lokalizacji
              • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 23.03.11, 23:40
                27m2 za 260k? nie dzieki jestem normalna :D chyba takie maja tam ceny?:)
                • Gość: Gośka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 24.03.11, 16:34
                  Ty chyba żyjesz na innym świecie... takie są teraz ceny. To i tak jest mało jak na taką lokalizację. Hello to prawie centrum Warszawy. Porównaj sobie ceny innych deweloperów do Ganta to dopiero się przerazisz...
                  • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 27.03.11, 21:44
                    Gość portalu: Gośka napisał(a):

> Ty chyba żyjesz na innym świecie... takie są teraz ceny. To i tak jest mało jak
                    > na taką lokalizację. Hello to prawie centrum Warszawy. Porównaj sobie ceny inn
                    > ych deweloperów do Ganta to dopiero się przerazisz...

Naprawde?:D
                    To patrz na ta oferte: allegro.pl/bezposrednio-wa-wa-wola-2-pok-bardzo-dob-lokaliz-i1513502177.html
                    Pdoobna lokalizacja, cena tez a metrac o kilkanascie procent wiekszy ;)
                    • rumun_navigator Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 28.03.11, 01:36
                      Nie ma to jak porównanie płyty do nowego budownictwa :) Tylko Ciebie stać na taką błyskotliwość. Chyba zamierzoną, bo Twoje nierozgarnięcie jest jakieś dziwne... V kolumna?
                • Gość: nini Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 12:08
                  jest też 50m za 420 tys., do tego jak ktoś wspomniał będzie to nowoczesny budynek, i nie ma co porównywać ze starym klockiem
                  • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 28.03.11, 12:35

> jest też 50m za 420 tys., do tego jak ktoś wspomniał będzie to nowoczesny budyn
                    > ek, i nie ma co porównywać ze starym klockiem

No super, tylko nie mam 400 tys tylko 250 i interesuje mnie 30m2 :P
                  • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 28.03.11, 12:38

> jest też 50m za 420 tys., do tego jak ktoś wspomniał będzie to nowoczesny budyn
                    > ek, i nie ma co porównywać ze starym klockiem

Czyli 50m2 za 420 tys = 8.4/m2
                    a 27m2 za 260 tys = 9.6/m2 (dokładamy 32.400 niejako)

Spora roznica, ktora jak pokazuje nie oplacalnosci zakupu 27m2. Zreszta jakby tak super bylo to juz by tego mieszkania nie bylo i tyle w temacie.
                    • Gość: Mieciu Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 28.03.11, 20:14
                      Nie jest to może super cena ale nie poszło bo 27 m to naprawdę malutkie mieszkanko a takie chyba słabo idą. Ale nie ma co porównywać budynku Ganta ze starym blokiem heh śmieszne to było...
                    • Gość: nini Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 13:04
                      to tak łatwo się niestety nie przelicza, bo każde mieszkanie jest inne. A jak nie wierzysz mi że takie mieszkanie jest to możesz łatwo na stronie internetowej Ganta sprawdzić, a podobno można jeszcze negocjować, chociaż mi to słabo wychodzi
                      • Gość: Mieciu Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 29.03.11, 16:30
                        No to masz kiepski dar przekonywania. Z Gantem można na prawde nieźle się potargować:)
                        • Gość: Karina Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 01.04.11, 09:27
                          Nieźle potargować to znaczy ile mniej więcej ?
                          • Gość: Ola Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 04.04.11, 10:14
                            Ja słyszałam że od 5 do 10% można wytargować.
                            • Gość: ... Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.merck.de 04.04.11, 12:32
                              spokojnie można coś koło 10% utargować a czasem i więcej (biorąc pod uwagę np. miejsce postojowe)
                              • Gość: kant Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 04.04.11, 13:00
                                Ceny mają wysokie jak na tą słabą lokalizację. Za wysokie. Z pazerotami nie ma sensu rozmawiać. Szkoda czasu.
                                • Gość: Andi Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 05.04.11, 19:33
                                  Co? Słaba lokalizacja ? To ty chyba żartujesz!!! To prawie same centrum! Wszędzie masz blisko. Dla mnie lokalizacja jest super, a cena jak na taką lokalizację nie jest zła. Możesz porównać z pobliskimi deweloperami.
                                  • Gość: marcin Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.mediaworksit.net 06.04.11, 00:26
                                    Gant ma swoje plusy i minusy. Plusem jest lokalizacja ale i tu od zachodu są tory i trasa szybkiego ruchu minus to cena. Jeśli Gant nie da promocji, lub nie zacznie poważnie negocjować cen to te puste mieszkania z wyższych pięter o powierzchni 60< szybko nie zejdą. Ten kto był "napalony" na mieszkanie w Gancie już je kupił, ci co mają więcej oleju w głowie liczą i widzę że ceny powinny być przynajmniej o te 8-12% niższe.
                                    • Gość: Aneta Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 06.04.11, 16:11
                                      Moim zdaniem jak się nie sprzedadzą to obniżą trochę tą cenę. Jak można zauważyć sprzedaż idzie Gantowi dosyć dobrze. Można zobaczyć wyniki z zeszłego roku, były na prawdę zaskakujące. Szczerze mówiąc myślałam że to średniej klasy deweloper a tu patrze 3 miejsce w polskim rankingu, trochę się zdziwiłam - a jednak, dlatego sądzę że nie będzie miał problemu ze sprzedażą.
                                      • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 06.04.11, 20:22
                                        Gość portalu: Aneta napisał(a):

> Moim zdaniem jak się nie sprzedadzą to obniżą trochę tą cenę. Jak można zauważy
                                        > ć sprzedaż idzie Gantowi dosyć dobrze. Można zobaczyć wyniki z zeszłego roku, b
                                        > yły na prawdę zaskakujące. Szczerze mówiąc myślałam że to średniej klasy dewelo
                                        > per a tu patrze 3 miejsce w polskim rankingu, trochę się zdziwiłam - a jednak
                                        > , dlatego sądzę że nie będzie miał problemu ze sprzedażą.

Widze ze pani pracownica sie troche rozpedzila !!!! :D
                                        Juz pedze z wynikami z zeszlego roku :D
                                        Gant miał 7,77 mln zł zysku netto w 2010 r., spadek o 85,5% r/r
                                        Zrodlo: stooq.pl/n/?f=437087&search=+gant

i tutaj:
                                        Gant Development miał w 2010 roku 7,77 mln zł zysku netto, poniżej swoich prognoz
                                        "21.03. Warszawa (PAP) - Grupa kapitałowa Gant Development osiągnęła w 2010 roku 7,77 mln zł zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej, wobec 53,7 mln zł zysku przed rokiem - poinformowała spółka w raporcie rocznym.

Jest to wynik gorszy niż jeszcze niedawno prognozowała sama spółka."
                                        Zrodlo: stooq.pl/n/?f=436910&search=+gant

To jak to w koncu jest? Bo kurs ladny spadeczek zaliczyl :D

Drogi gancie obniz ceny - cierpliwie czekamy ;)
                                    • Gość: tenores Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 148.81.119.* 07.02.12, 14:23
                                      Odstąpię mieszkanie 53 m2 - 2 pokoje, 2 balkony, 6 piętro w tym bloku za 7800 za m2. Tel 604-400-488
                          • Gość: gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 13:28
                            A ja mam pytanie, czy ta SKM-ka bardzo przeszkadza, do której kursuje?
                            • klemenko Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 05.04.11, 10:05
                              Tam nie ma SKM-ki.
                              • Gość: gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 12:07
                                Jak zwał tak zwał - jakieś tory są, nie wiem czy czynne.
                                • Gość: Darek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 06.04.11, 16:48
                                  Właśnie się dowiedziałem że w przyszłości niedaleko będzie tam metro co jest dużym plusem tej inwestycji.
                                  • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 06.04.11, 20:24
                                    Gość portalu: Darek napisał(a):

> Właśnie się dowiedziałem że w przyszłości niedaleko będzie tam metro co jest du
                                    > żym plusem tej inwestycji.

Niesamowite - ludzie metra nie widzieli, nic trzeba placic po 8-10k/m2 ;) :D
                                    Jak bedzie metro to pogadamy narazie nie ma!!!!!
                                    • Gość: Darek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 07.04.11, 16:10
                                      Ale w przyszłości będzie, a wiesz jak ceny mieszkań przy metrze poszły w górę np. na Bielanach...w takie mieszkanie to tylko można zainwestować a za parę lat sprzedać i nieźle na tym zarobić.
                                      • Gość: jk Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.centertel.pl 07.04.11, 16:17
                                        Ale Wy jesteście infantylni w tym dziale sprzedaży. Taka prymitywna nagonka, zupełnie w stylu Open Finance.
                                      • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 07.04.11, 21:33
                                        Tiaaaa tylko do tego czasu metro moze stanie sie standardem - obejmie wieksza liczbe mieszkan, a wielu staruchow wyemigruje do lepszego swiata :D
                                      • Gość: gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 23:54
                                        Weźcie mi wytłumaczcie co jest takiego fajnego w metrze,że tak sie tym podniecacie. Raz jechałem metrem, niedługo jak otworzyli i dziękuję,wolę własne auto. Żadna przyjemność gnieść sie wśród spoconych, śmierdzących pasażerów, czasem ktoś puści bąka. Kwestia czasu jak podłoża sarin lub bombę (za dużo sie udzielamy w "misjach pokojowych"
                                        • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 07.04.11, 23:57
                                          Dokladnie, ale tak jak sa nowobogaccy co to uwazaja sie za elite tak sa i nowometrowcy - dla ktorych to podniecenie na maxa :D ;) swego czasu bylo podobnie z tramwajami, az ciemnota przywykla ;)
                                          • Gość: przez z przeczem Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tktelekom.pl 08.04.11, 09:38
                                            WIdze ze kocica mieszkanka Zielonej Białołeki co do mista jedzie 90minut musi sie strasznie frustrowac. Zenujace sa te teksty umoczonych w zadupie tarchominskie na 40 lat
                                        • Gość: ryzyko Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tpnet.pl 08.04.11, 08:32
                                          Dokładnie tak. Gdyby ktoś chciał nam zrobić kuku za wtracanie się w nie swoje sprawy z ramienia brata zza oceanu to metro jest doskonałym celem. To kwestia czasu kiedy i nam się odpłacą
                                          • Gość: przez z przeczem Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tktelekom.pl 08.04.11, 09:39
                                            Tak wiemy.... wy mieszkancy zadupia tarchominskiego musicie ujadac na metro.... bo te dopiero jest w miescie
                                            • Gość: Wiktor Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 08.04.11, 20:20
                                              Metro to najszybszy środek komunikacji miejskiej i ułatwia ludziom życie!!! Niektórzy jeżdżą metrem bo lubią, inni bo jest taniej, jeszcze inni chcą ominąć korki. Ja dzięki temu jadę 2 godzin krócej więc metro sobie bardzo cenie. Co z tego, że jadę w ścisku i smrodzie, ale te dwie godziny zaoszczędzam, a czas jest dla mnie najważniejszy! Jak chcecie to stójcie sobie w korkach. Ludzie zawsze będą jeździli metrem i będą chcieli przy nim mieszkać i nic tego nie zmieni..
                                              • Gość: gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 11:23
                                                Ło matko...To gdzie ty mieszkasz?
                                                • Gość: tenores Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 148.81.119.* 07.02.12, 14:29
                                                  Sprzedam 2 pokoje w tej inwestycji 53 m2, 2 balkony, 6 piętro, widok na parki. Za jedyna 7800 zł za m2. tel 604-400-488
                                                  • Gość: "zadowolony klient Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.jjs.pl 16.07.12, 09:21
                                                    "zadowolony klient"
                                                    w życiu nic z zoną nie kupimy od tego Kanta i wszystkim innym też tak doradzam...
                                                    www.kaskadanawoli.pl/
                                                  • Gość: Klient Ganta Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.wp.mil.pl 02.04.13, 13:09
                                                    Tak to jest jak się kupuje kota w worku ,a konkretnie mieszkanie na planie poglądowym w PDF-ie.
                                                    Jakbym kiedyś miał możliwość nie popełniłbym błędów które popełniłem kupując teraz.Człowiek uczy się na błędach i niestety tak to już jest ,że duże firmy z armią prawników zawsze wykorzystają luki prawne i te prawo naciągną.
                                                    Myślałem ,że opis inwestycji i wizualizacje poglądowe a rzeczywistość to jedna wpadka dewelopera,ależ nie ! co i rusz znajduje się coś innego.Uważam ,że Gant jest firmą która bardzo naciąga prawo i nęci ludzi obietnicami których nigdy nie spełnia.
                                                    Po pierwszym spotkaniu wspólnoty mieszkaniowej w ogóle się załamałem,Setki ludzi którzy są zdezorientowani działalnością developera,typowe zagrywki które doprowadzają klientów którzy całymi latami czekali na swoje upragnione m. do rozpaczy.
                                                    Tak się nie powinno robić,całe oszczędności swojego życia i wieloletnie kredyty powodują ,że ludzie czują się może nie oszukani ale delikatnie mówiąc wydymani przez firmę.
                                                    Gant to Kant i tyle w tym temacie.
                                                  • Gość: klient ganta2 Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 14:44
                                                    Ale o czym Ty piszesz? O jakiej rozpaczy? Możesz rozwinąć temat.
    • Gość: marcin Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.mediaworksit.net 10.04.11, 14:00
      co do metra to będzie ono tam za około 5-6 lat i widząc ceny mieszkań za zachodzie nie sądzę aby można było zarobić na kupnie mieszkania z myślą że się je odsprzeda. Jeśli ktoś chce inwestować kasę to kupno mieszkania w Wawie to najgorszy pomysł. Ceny mieszkań są tak wysokie że prędzej opłaci się umiarkowany fundusz gdzie przez te 5-6 lat zarobi się te 30%, nie ma szansy aby na mieszkaniu tyle zarobić. Kupno mieszkania za 9k plus urządzenie itd to wyjdzie lekko ponad 11-12k za metr, 30% to daje już sumę 14-15k za m2 a tyle nikt nie zapłaci!

Co do hurra optymizmu ganta to są to piękne bajki. Stale śledzę stan mieszkań i sprzedaż idzie im dość słabo. Niestety kiedy deweloper chce zarabiać 100% na m2 i nie chce zejść z prowizji tak to wygląda. Wujek mojego kolegi właśnie buduje apartamentowiec na Mokotowie, koszt wybudowania z gruntem to około 4-5k, zatem widzimy jakie tu są marże.
      Przykładowo przy cenie mieszkania w Gancie za 9k prowizja to około 4k, jeśli deweloper nie chce zejść o 10% czyli nie całe 1k to widać jaka jest ich próżność i zachłamność.
      Gant jest ciekawym projektem ale nie jedynym, niemal codziennie dostaje info z kilku inwestycji o promocjach itd także jest w czym wybierać i jeśli Gant nie chce negocjować to zaczną inni. A za 9k przy negocjacji można kupić mieszkanie nawet na Muranowie przy samym już wybudowanym metrze ;)
      • Gość: czesiu Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 10.04.11, 16:04
        Już jeden duży, pazerny developek zbankrutował. Czekamy na nastepnych. Może Gant ?
        • Gość: marcin Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.mediaworksit.net 11.04.11, 01:14
          o którym deweloperze myślisz?
        • Gość: spec Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tktelekom.pl 11.04.11, 10:13
          Cena gruntu to około 100tys per lokal. Wiec bez farmazonów. Za 200tys mozna zbudowac mieskzanie w bloku reszta to koszt kredytu, zysk developera, oplata za ryzyko

• Gość: placówka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tpnet.pl 11.04.11, 10:18
            > Cena gruntu to około 100tys per lokal

Tak by było gdyby na 1000m2 gruntu było 1000PUM
            a tak w 90% nie jest (pomijam centrum)
            na 1000m2 jest 5000PUM i grunt na mieszkaniu 50m2 to 20tys zł.
            • Gość: spec Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tktelekom.pl 11.04.11, 10:36
              Mylisz sie. O gancie i nowym projekcie na Jana Kazimierza (zadupie przemysłowe)

Deweloper z Legnicy za nieruchomość w postindustrialnej części Woli zapłacił 27 mln zł. Spółka deklaruje, że na nieruchomości postawi 360 lokali mieszkalnych. ich łączna powierzchnia użytkowa wynieść ma 18 tys. mkw. Oznacza to, że udział ceny gruntu w metrze kwadratowym mieszkania wyniesie dokładnie 1,5 tys. zł. Czy to atrakcyjna cena? Wydaje się, że tak. Jak informuje nas Grzegorz Antkowiak, członek rady nadzorczej spółki, dla nieruchomości wyznaczone zostały już warunki zabudowy, niezbędne dla starań o pozwolenie na budowę. Zarząd deklaruje, że budowa mieszkań na gruncie ruszyć powinna w IV kw. 2011 r., co wydaje się terminem realnym.
              • Gość: placówka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tpnet.pl 11.04.11, 11:25
                1,5k to nie 2k jak napisałeś na początku
                koszt m2 mieszkania będzie więc 4k z gruntem
                ciekawe za ile będą próbować sprzedawać?
                póki co najtaniej są tam oferty za nieco poniżej 7k/m2
                • Gość: spec Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tktelekom.pl 11.04.11, 12:15
                  1,5k na [rzemysłowej Jana Kazimierza mysle ze w Kaskadzie kosztował grunt wiecej i to przy Kaskadzie jest tylko wieczyste... Wiec cena gruntu to nie sa jakies tam ochlapy a 15-20% ceny mieszkania
                  • Gość: placowka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tpnet.pl 11.04.11, 14:01
                    Nie myśl tylko sprawdź jaki PUIM w kaskadzie na jaka działkę przypada. W większości inwestycji deweloperzy wyciągają parę m2 PUMu na m2 działki
      • Gość: Oliwier Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 11.04.11, 11:15
        Nie sądzę, że idzie im słabo sprzedaż. Zobacz sobie wyniki z zeszłego roku. Są na 3 miejscu w sprzedaży mieszkań w Polsce (a to chyba dobry wynik) Nie wiem jaki to blok na Muranowie, ale Gant w porównaniu z innymi renomowanymi deweloperami ma dość niskie ceny, a no i właśnie z nim da się negocjować, nawet jak już rzucą jakieś promocje.
        • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 11.04.11, 11:34
          Gość portalu: Oliwier napisał(a):

> Nie sądzę, że idzie im słabo sprzedaż. Zobacz sobie wyniki z zeszłego roku. Są
          > na 3 miejscu w sprzedaży mieszkań w Polsce (a to chyba dobry wynik) Nie wiem j
          > aki to blok na Muranowie, ale Gant w porównaniu z innymi renomowanymi deweloper
          > ami ma dość niskie ceny, a no i właśnie z nim da się negocjować, nawet jak już
          > rzucą jakieś promocje.

i tutaj:
          Gant Development miał w 2010 roku 7,77 mln zł zysku netto, poniżej swoich prognoz
          "21.03. Warszawa (PAP) - Grupa kapitałowa Gant Development osiągnęła w 2010 roku 7,77 mln zł zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej, wobec 53,7 mln zł zysku przed rokiem - poinformowała spółka w raporcie rocznym.

• Gość: litosc Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tpnet.pl 11.04.11, 12:16
            Kocico miej litość. Chłopakom nerwy psujesz, nie niszcz świata wiecznej szczęślwości wzrostów
            • Gość: Tom Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 12.04.11, 13:50
              Jakoś nie słychać, że grozi im upadek, wręcz przeciwnie już prognozują wyniki na 2012. Przeczytaj artykuł jak nie wierzysz: Wyniki Gant Development w 2012 r. będą 'bardzo interesujące'
              wyborcza.biz/biznes/1,100969,9278404,Jutkiewicz__Wyniki_Gant_Development_w_2012_r__beda.html
              • Gość: sp Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.tpnet.pl 12.04.11, 14:36
                Świetej Pamięci Edbud też pewnie prognozował
              • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 12.04.11, 14:43
                buahahaha prognozy :D

Pokazali ich jakosc w ostatnim czasie:

i tutaj:

Dzis kurs 13.42 nie dawno bylo blisko 17. Prosze nie mow mi o ich prognozach bo
                kto im uwierzy po ostatnim placku?:D

Jak dla mnie w tym artykule nie ma nic interesujacego ;)
                • Gość: kk Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.kpwig.gov.pl 12.04.11, 16:09
                  kotko, tak pyszczyć każdy może. Napisz konkretnie, kiedy Twoim zdaniem Gant padnie, albo kiedy da rabaty i w jakiej będą wysokości. Poczekamy to wskazanej przez Ciebie daty i przekonamy się, jakim jesteś specem

bo na razie Gant ma dużo niższy zysk, ale to ciągle zysk. Na minusie nie jest, rządu o pomoc nie prosi, więc czym się podniecać?
                  • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 12.04.11, 16:43
                    Chwileczke nigdzie nie napisalam, ze padnie :) Nie padnie
                    Dzisiaj czytalam, ze kupili jakas dzialke w W-ie pod budowe mieszkan, wiec inwestuja.
                    To jest dla nich plus. Wszystko zalezy od tego ile beda chcieli miec zysku z m2. Bo jak duza tzn. tak jak dotychczas to skonczy sie jak teraz albo gorzej - czyli prognozach odstajacych od rzeczywistosci. Wtedy moga zostac z super nieruchomosciami do utrzymania i kosztami - paradoksalnie wiec moga miec wiekszy zysk sprzedajac tanio i szybko ;)

Sporo wskazuje na to, ze wzieli sie do roboty - reklamy w tok fm - jeszcze tylko ceny obnizyc odpowiednio wczesnie, zanim klienci pojda do tanszej konkurencji ...;)

Wedlug mnie do konca biezacego roku beda miec promocje - 10% nie jawnie lub obnizka przy negocjacjach. Czyli jesli teraz w kaskadzie na woli chca 260k za 27m2 to moze za 240k znajdzie sie chetny .....
                    • Gość: Marcel Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 13.04.11, 11:08
                      Prognozy jak prognozy może się sprawdzą może nie. Jednak należy dać plusa Gantowi za to jak szybko się rozwinął, i jak się zmienia na lepsze. Ceny ma wciąż niskie, zarabiać na metrze musi to wiadome - zależy tylko jak. Z tego co można zaobserwować ceny wciąż obniża i robi różne promocje do tego negocjacje. W sumie wychodzi spory upust. Porównując go z innymi deweloperami ceny ma dużo niższe, a inwestycje niczego sobie. Jednak stale trzeba go obserwować, aby nie popełnić żadnej błędnej decyzji.
                      • Gość: MieszkaniecWoli Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 18.04.11, 08:00
                        Ja jestem ciekawy jakie ceny będą tam na Jana Kazimierza i jak to będzie wyglądać. Podobno planują 360 mieszkań , może będzie bardziej korzystne od Kaskady..Wola się robi coraz bardziej popularna
                        • Gość: Kasikk Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 19.04.11, 16:42
                          No zobaczymy, ale szczerze mówiąc wolałabym żeby Gant coś zrobił też w innych dzielnicach, a nie skupiał się na samej Woli. Podobają mi się jego projekty i ceny... ale nie koniecznie chciałabym mieszkać na Woli.
                          • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 19.04.11, 18:29
                            Gość portalu: Kasikk napisał(a):

> No zobaczymy, ale szczerze mówiąc wolałabym żeby Gant coś zrobił też w innych d
                            > zielnicach, a nie skupiał się na samej Woli. Podobają mi się jego projekty i ce
                            > ny... ale nie koniecznie chciałabym mieszkać na Woli.

Podobaja ci sie ceny? standard?:D niektorych powinno przymusowo wywozic do zachodnich krajow na kilka miesiecy zeby nie byli idiotami :D
                            • Gość: Kasikk Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 20.04.11, 14:01
                              Jakoś interesują mnie tylko i wyłącznie polskie inwestycje, więc patrzenie na zachodnie kraje jest zbędne. Takie są realia w Polsce, a Gant jest jednym z lepszych deweloperów w kraju. I jak na Polskę ma dostępne ceny i ładne projekty. Jak się Tobie nie podoba to proponuje udać się na zachód i tam zamieszkać....
                              • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 20.04.11, 14:11
                                Nom masza racje, lepiej byc idiota latwiej zyc, nie trzeba sie przejmowac itp raj na ziemi, jestesmy zielona wyspa, donald to super premier a ze trzeba wiecej placic w sklepach to wina pisu, ceny zywnosi u nas nie maja niz wspolnego z sytuacja na swiecie :D

bierz idioto kredyt na 500k przyroda zajmie sie reszta :D

smiejaca sie w kulak kocica ewela
                                • Gość: Kasikk Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 21.04.11, 13:33
                                  Żałosna jesteś i nieuzasadniona jest Twoja wizyta na tym forum. Nie obchodzi mnie Twoja zdanie, mi się podobają osiedla Ganta i jakoś mnie tym nie zniechęcisz. Skoro tak nie lubisz Ganta i jego inwestycji to po co ciągle siedzisz na tym forum??? Pewnie twoja obecność ma tu jakiś cel...!!! Proponuje o Tusku rozmawiać w tematyce polityka... chyba pomyliłaś forum.:D
                                  • Gość: Maciej Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 21.04.11, 13:46
                                    Wiecie może jak jest z rezerwacją? Płaci się coś ? i na jaki okres czasu mogą zarezerwować?
                                    • Gość: MarceL Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 22.04.11, 13:40
                                      Proponuje zajrzeć na stronę, ale ogólnie jest teraz rezerwacja bez ryzyka. Jeżeli w ciągu 30 dni od podpisania umowy przedwstępnej nie uda ci się załatwić formalności związanych z zakupem mieszkania,to zwrócą ci opłatę rezerwacyjną, więc to dobra opcja.
                                      • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 22.04.11, 15:38
                                        S co to bez ryzyka? to takei nie wiadomo co? kurde placi sie 40% marzy i jeszcze lache robia ze mozna zarezerwowac :D to jest tupet :D pogonic dziadow z apartamentami niech sie udlawia.

ps kupie po 7k/m2 za kawalerke
                                        • Gość: zuza Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 26.04.11, 12:48
                                          Po prostu zwracają opłatę rezerwacyjną bez zadawania żadnych pytań. No właśnie nie każdy deweloper tak robi więc sądzę że to dobre warunki, bo się nie traci kasy. Ja nie kupuje kawalerki tylko 3 pokoje:)
                                          • Gość: Kamil_K Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 27.04.11, 10:50
                                            Tak i tu masz rację ja raz straciłem tak opłatę rezerwacyjną tylko u innego dewelopera, więc to na pewno jest bardzo korzystne. Właśnie w Kaskadzie jest jakaś specjalna oferta na jedno mieszkanie 90 m2 czy wiecie o co chodzi?
                                            • Gość: Elcia Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.1and1.pl 01.06.11, 13:01
                                              Gant teraz jakiś fajny konkurs zrobił na nazwę części usługowo - handlowej w kaskadzie. Fajnie, oni zawsze coś wymyśla. Mogłabym wygrać ten bon... oj przydałby się przydał:)
                                              • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 01.06.11, 17:47
                                                Gość portalu: Elcia napisał(a):

> Gant teraz jakiś fajny konkurs zrobił na nazwę części usługowo - handlowej w ka
                                                > skadzie. Fajnie, oni zawsze coś wymyśla. Mogłabym wygrać ten bon... oj przydałb
                                                > y się przydał:)

Gant niech sie wezmie za robote bo akcje walnely na ryj i duzo ludzi ucieka z ich akcji :D
      • Gość: Wiktor Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 27.06.11, 11:01
        Widzieliście że teraz Gant zrobił promocję na wykończenie mieszkania za 199zł/m2 to by się nawet opłacało. Przykładowo 50 m2 za 10 000 to bardzo mało jak za wykończenie. Szkoda że dopiero teraz wrzucił tą promocje. Zastanawiam się czy mogę z tego skorzystać jak kupiłem mieszkanie wcześniej. Czy to tylko jak teraz się kupuje. Czy ktoś z was się tym interesował?
        • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 27.06.11, 11:19
          Ta jasne oplaci sie jak nic. PRzy 30m2 cena to okolo 280k + 6k na wykonczenie razem prawie 290 za 30m2. Porazka - to nie jest promocja - bo za ta kase spokojnie 100m2 domu wybudujesz w innej czesci pl. W dodatku teraz warto poczekac zobaczcie ile jest ogloszen licznikmieszkan.atspace.com/

idziemy na rekord. Wg mnie bedzie okazja kupic podobne mieszkania za minimum 30k taniej wystarczy poczekac okolo roku moze dwoch. Niezla oszczednosc.
          Jakbys sie tak nie palil do zakupu to dzis mialbys to wykonczenie za 10k. A bedzie taniej.
    • anna.kotecka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 01.06.11, 13:15
      Co to jest za mega słaba inwestycja.... Tory pod oknem i wszystko w słabym standardzie.
      Nie mówię juz o korkach z Woli do centrum. To jest tak daleko, że paszport trzeba brać :)
      • Gość: MarceL Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 02.06.11, 20:20
        A byłaś tam że uważasz że jest w słabym standardzie? Lokalizacja właśnie jest super! Masz tyle połączeń, że ho ho.. jeszcze za parę lat metro pod nosem. Za klika lat to dopiero te mieszkania zyskają na wartości. Paszport to ty sobie kup - POLSATU hehe:)
        • Gość: Jaaaa Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 213.199.241.* 08.06.11, 09:44
          Tory to faktycznie mogli by trochę przesunąć, ale zależy gdzie się wybierze mieszkanko. Ja jestem bardzo zainteresowana mieszkaniem, a dziś się dowiedziałam że będzie tam nawet galeria handlowa - mnie już przekonali :D Poza tym każdy mówi że Wola jest bardzo zakorkowana, ale za kilka lat będzie tam przechodziło metro, to dopiero wszyscy się rzucą na mieszkania.
          • Gość: MarceL Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 09.06.11, 08:46
            Tak i teraz jeszcze wprowadzili fajną promocję z wykończeniem mieszkania widziałaś?
            • Gość: Jaaa Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 213.199.241.* 10.06.11, 10:36
              Nie, nie widziałam. A o co chodzi??
              • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 10.06.11, 10:56
                O to chodzi, ze robia super promocje zamiast obnizyc ceny. Gant jest w takiej sytuacji ze chyba grunty kupil doscy drogo i to pewnie przez to kombinuja jak moga zeby tylko nie obnizac ceny.
                Radze poczekac na ich wyniki za 2kw => skonfrontowac z ich prognozami ....

pewnie jest miejsce na lepsze promocje, stawiam ze wkrotce garaz gratis ;)
                • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 10.06.11, 12:26
                  www.gant.pl/CMS/Promocja_maj/Wykonczenie_promocyjna_cena.html
                  200 pln za 1m2 wykonczenia.
                  Cena mieszkania 30m2 to 275 tys + 6 tys za promocyjne wykonczenie i mamy 281 tys za klatke dla kanarka? :D
                  Jesli jeszcze zechcemy garaz to dodatkowo 30 tys. I tym sposobem jestmy ugotowani przez wieksza czesc zycia :D

Wchodzicie w ta promocje?:D
                  • Gość: nikola Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.mediaworksit.net 10.06.11, 13:17
                    chyba ktoś im sie włamał na serwer wczoraj bo ceny były na mieszkana o 20% niższe :) i tak np za mieszkanie za 8.,5k cena była 7k :) Już myślałem że to promocja i byłem naprawdę gotów kupic mieszkanie! Ale dzis lukam ich strone i dalej te ceny. Co do garażu to będą dawać i więcej jak budowa zostanie skończona a pozostanie 70% niesprzedanych mieszkan. Będzie to samo co ma Dolcan. Śledzę ceny mieszkań w Wawie i jeśli Gant liczy na lepsze czasy to się przeliczy. A ta oferta na wykończenie to jakieś żarty.
                    • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 10.06.11, 13:27
                      Ja dostalam pare dni temu taka oferte na maila ... 30m2 okolo 275k i kilka mieszkan z cena okolo 9k/m2
                      • Gość: MarceL Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 10.06.11, 17:27
                        Ale przecież dają ci wybór nie musisz skorzystać z tej promocji, zawsze w zamian zaproponują ci rabat. Kto co woli i to jest fajne:)
                        • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 10.06.11, 18:22
                          Gość portalu: MarceL napisał(a):

> Ale przecież dają ci wybór nie musisz skorzystać z tej promocji, zawsze w zamia
                          > n zaproponują ci rabat. Kto co woli i to jest fajne:)

To to sie nie laczy z rabatem? :D MAsakra to trzeba szykowac ponad 280k bez wykonczenia promocyjnego za okolo 30m2 To ja dziekuje szukajcie jelenia gdzie indziej :D

Ta kase lepiej zainwestowac w kurs niemieckiego i wyjazd za granice :D

Skutecznosc tych promocji wkrotce poznamy gdy podadza wyniki.
                          • Gość: MarceL Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 12.06.11, 12:53
                            No właśnie dostajesz dodatkowy rabat w zamian więc to jest fajna opcja, sądzę , że sporo ludzi skorzysta. A ty możesz uczyć się niemieckiego:)
                            • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 12.06.11, 13:29

> No właśnie dostajesz dodatkowy rabat w zamian więc to jest fajna opcja, sądzę ,
                              > że sporo ludzi skorzysta. A ty możesz uczyć się niemieckiego:)

Chwileczke nie rozpedzajamy sie z ta skutecznoscia promocji Ganta ;)
                              Przytocze 1 fakt ze strony stooq.pl/n/?f=437087&search=+gant
                              Czy taki spadek nie oznacza, ze jednak super promocje nie do konca sa super?:D

Czekam z niecierpliwoscia na wyniki za 2 kw bedzie mozna podsumowac promocje :D
                              Z drugiej strony po co komu wykonczenie jak po wejsciu nowych limitow rns ceny spadna o wieksza kwote niz koszt wykonczenia przez ganta ;)
                              • Gość: Igor Możesz się trochę zdziwić, jeśli chodzi o II kw. IP: 31.11.135.* 12.06.11, 14:02
                                Możesz się trochę zdziwić, jeśli chodzi o II kw. A jeśli nie II kw to III.

Ponad 80 mln przychodów ze sprzedaży mieszkań w II kw., wobec 6,7 mln zł w I kw. 2011 r. może wykazać Gant Development, o ile do końca czerwca uzyska prawomocne pozwolenia na użytkowanie dwóch ważnych dla tegorocznych wyników dolnośląskiego dewelopera inwestycji – na wrocławskich Stabłowicach i na gdańskiej Morenie.

W kończonych etapach wymienionych projektów powstało 312 lokali, z których 90 proc. zostało już sprzedanych. Znakomita większość z tych mieszkań została już w pełni opłacona i przekazana nabywcom, jednak by sprzedaż wykazać w rachunku wyników, Gant musi uzyskać prawomocne pozwolenie na ich użytkowanie.

Czy spółce uda się to zrobić do końca kwartału? Andrzej Szornak, wiceprezes Ganta, tłumaczy, że ze względu na obowiązki informacyjne nie może udzielić wyjaśnień w tej sprawie. Z naszych ustaleń wynika jednak, że rozliczenie obu inwestycji w tym kwartale jest bardzo prawdopodobne.

www.parkiet.com/artykul/7,1062454-Gant-sciga-sie-z-czasem.html
                                • kocica_ewela Re: Możesz się trochę zdziwić, jeśli chodzi o II 12.06.11, 16:06
                                  Gość portalu: Igor napisał(a):

> Możesz się trochę zdziwić, jeśli chodzi o II kw. A jeśli nie II kw to III.
                                  >
                                  > Ponad 80 mln przychodów ze sprzedaży mieszkań w II kw., wobec 6,7 mln zł w I kw
                                  > . 2011 r. może wykazać Gant Development, o ile do końca czerwca uzyska prawomoc
                                  > ne pozwolenia na użytkowanie dwóch ważnych dla tegorocznych wyników dolnośląski
                                  > ego dewelopera inwestycji – na wrocławskich Stabłowicach i na gdańskiej M
                                  > orenie.
                                  >
                                  > W kończonych etapach wymienionych projektów powstało 312 lokali, z których 90 p
                                  > roc. zostało już sprzedanych. Znakomita większość z tych mieszkań została już w
                                  > pełni opłacona i przekazana nabywcom, jednak by sprzedaż wykazać w rachunku wy
                                  > ników, Gant musi uzyskać prawomocne pozwolenie na ich użytkowanie.
                                  >
                                  > Czy spółce uda się to zrobić do końca kwartału? Andrzej Szornak, wiceprezes Gan
                                  > ta, tłumaczy, że ze względu na obowiązki informacyjne nie może udzielić wyjaśni
                                  > eń w tej sprawie. Z naszych ustaleń wynika jednak, że rozliczenie obu inwestycj
                                  > i w tym kwartale jest bardzo prawdopodobne.
                                  >
                                  > www.parkiet.com/artykul/7,1062454-Gant-sciga-sie-z-czasem.html

Cos mi nie gra w tych wyliczeniach podajesz za parkiet.com ze gant mial 6,7mln przychodow a teraz ze moze bedzie 80 mln. Ostroznie podchodzilabym do tych prognoz po ostatniej wpadce via pomylka o 80%. Ale dobra. stooq.pl/n/?f=456302&search=+gant na tej stronie w 1 kwartale podany jest zysk "Gant miał 14,73 mln zł zysku netto w I kw. 2011 r., wobec straty przed rokiem" wiec jakim cudem moga byc nizsze przychody od zysku netto?
                                  W dodatku podany jest inny przychod wiec skad ta liczba 6,7 to nei wiem.

Poza tym jak juz pisalam latwo sie dodaje kolejne wirtualne miliony a fakty o sytuacji calej budowlanki widac po kursach na gpw. Co ciekawe marze raczej spadaja z budowy mieszkan - posluchajcie jakie marze mieli/maja www.tvncnbc.pl/9538769,0,0,1,1,gant-wychodzi-na-prosta,tvn_cnbc.html :D

I jak jutro bedziecie cokolwiek kupowac to dodajcie sobie 20% ot tak o zeby sprzedawcy zrobic dobrze ? Co nei chcecie doplacac to po kiego pompowaliscie balona :D?

• Gość: Igor Re: Możesz się trochę zdziwić, jeśli chodzi o II IP: 31.11.135.* 12.06.11, 16:46
                                    Nie wiem, faktycznie to jest dla mnie niespójne. Może w" Parkiecie" jest jakiś błąd, bo w raporcie za I kw przychody wynoszą 21 mln, więc jak z tego wykroić 28 milionów zysku brutto( 14 milionów netto)?
                                    www.bankier.pl/wiadomosc/GANT-wyniki-finansowe-2334530.html
                                    Pewnie tu chodzi o MSR.
      • berni-kla Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 15.06.11, 09:41
        A to ciekawa opinia, skąd wiesz, że wszystko w słabym standardzie skoro mieszkania dopiero się budują? :) Poza tym lokalizacja, ul. Sokołowska wcale nie jest daleko, a teraz jeszcze będzie tam metro w okolicy co na pewno poniesie atrakcyjność Woli.
        • Gość: MarceL Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 16.06.11, 08:20
          No właśnie mnie też to dziwi, mieszkań nie ma ale ty już wiesz jaki to standard śmieszne hahahah. Wyszły twoje intencje:) Metro to w dzisiejszych czasach bardzo duży plus, więc i tak myślałem że ceny będą wyższe.
    • Gość: Michał Rogowski FORUM - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 14:53
      Zapraszam wszystkich zainteresowanych do nowo powstałego forum mieszkańców osiedla: kaskadanawoli.pl
      • Gość: Jaa Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: 213.199.241.* 27.06.11, 12:31
        Bardzo chętnie porozmawiam o osiedlu na forum ale coś nie działa :( Podobno już spora część mieszkań sprzedana.
        • kocica_ewela Re: FORUM - Kaskada na Woli 27.06.11, 13:42
          Gość portalu: Jaa napisał(a):

> Bardzo chętnie porozmawiam o osiedlu na forum ale coś nie działa :( Podobno już
          > spora część mieszkań sprzedana.

Chwileczke a moze by tak wlaczyc logiczne myslenie.
          Deweloper robi promocje 200zl za 1m2 za wykonczenie czyli doplaca a po co doplaca skoro sie tak dobrze sprzedaje? :D dla mnie to nie ma sensu :D

poza tym patrze raport ganta za 2010 i co tam widze?
          stooq.pl/n/?f=437087&search=+gant

i tyle w temacie ze tak super sie sprzedaje :D
          dziekuje za uwage :P
          • Gość: MarceL Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 28.06.11, 09:02
            Wystarczy spojrzeć na ich stronę i zobaczyć że naprawdę już dużo sprzedali, choć jeszcze coś tam się znajdzie. Zrobili promocję z wykończeniem dla wszystkich, a nie tylko dla kaskady więc to chyba nie ma jakiś specjalnych działań. A czy deweloperowi się to opłaca to już jego sprawa. Ważne że dla nas jest korzystne:)
            • kocica_ewela Re: FORUM - Kaskada na Woli 28.06.11, 09:45

> Wystarczy spojrzeć na ich stronę i zobaczyć że naprawdę już dużo sprzedali, ch
              > oć jeszcze coś tam się znajdzie. Zrobili promocję z wykończeniem dla wszystkich
              > , a nie tylko dla kaskady więc to chyba nie ma jakiś specjalnych działań. A czy
              > deweloperowi się to opłaca to już jego sprawa. Ważne że dla nas jest korzystne
              > :)

Ok to co wyniki za 2010 takie kiepskie? prognoza o 80% zakladala wyzszy zysk:)
              Sory ale bardziej wierze sprawozdaniu za 2010 gdzie ktos to kontroluje niz stronie na ktorej mozna w dowolny sposob sterowac sprzedaza.
              Poza tym nie wierze zeby ludzie wykupili mieszkania 30m2 za 280k, az tak glupi chyba nei sa ;)
              • Gość: Jaa Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: 213.199.241.* 28.06.11, 10:48
                Finansistką nie jestem, ale na zysk nie tylko wpływa ilość sprzedanych mieszkań, wystarczy podwyżka cen materiałów i już zyski będą mniejsze.
                To że mają mieszkania nawet 30paro metrowe to plus dla nich, takie mieszkania też są potrzebne, w mieszkaniu nie musi nawet ktoś mieszkać a może prowadzić jakąś działalność co w Warszawie jest bardzo częste, że w mieszkaniu są jakieś agencje nieruchomości, masaże czy inne, nie koniecznie trzeba tam mieszkać. Ale nie sądzę żeby to było jakimś minusem dla dewelopera.
                • Gość: Sara Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.1and1.pl 30.06.11, 10:02
                  No oczywiście że tak, każdy metraż jest potrzebny i do sprzedaży, ale widać niektórzy nie rozumieją że 30m2 też ktoś kupi na działalność czy do innych celów. Właśnie tu trzeba pochwalić Ganta że nie buduje tylko apartamentów po 100m2, tylko różnorodne mieszkania i lokale dla różnych odbiorców.
                  • kocica_ewela Re: FORUM - Kaskada na Woli 30.06.11, 10:33
                    Gość portalu: Sara napisał(a):

> No oczywiście że tak, każdy metraż jest potrzebny i do sprzedaży, ale widać nie
                    > którzy nie rozumieją że 30m2 też ktoś kupi na działalność czy do innych celów.
                    > Właśnie tu trzeba pochwalić Ganta że nie buduje tylko apartamentów po 100m2, t
                    > ylko różnorodne mieszkania i lokale dla różnych odbiorców.

To, ze ktos kupi 280k za 30m2 to juz Gancik wykazal w raporcie styczniowym :D
                    Przypomni ktos czy mam odnalezc? Roznica okolo 80% od prognoz :)
                    Trzeba pochwalic Ganta to fakt:)
                    • Gość: Sara Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.1and1.pl 01.07.11, 10:36
                      No to już sprawa kupujących chcieli to kupili, a co tobie do tego? Przecież jak jesteś tak negatywnie nastawiona do Ganta to po co się tak wypowiadasz? Każdy człowiek ma prawo kupić to co chce i to jest indywidualna sprawa. Gant ma tyle sprzedanych mieszkań i wciąż im dobrze idzie, że twoje wypowiedzi nic tu nie zaszkodzą:)
                      • kocica_ewela Re: FORUM - Kaskada na Woli 01.07.11, 11:37
                        Gość portalu: Sara napisał(a):

> No to już sprawa kupujących chcieli to kupili, a co tobie do tego? Przecież jak
                        > jesteś tak negatywnie nastawiona do Ganta to po co się tak wypowiadasz? Każdy
                        > człowiek ma prawo kupić to co chce i to jest indywidualna sprawa. Gant ma tyle
                        > sprzedanych mieszkań i wciąż im dobrze idzie, że twoje wypowiedzi nic tu nie za
                        > szkodzą:)

O widze Gantowcy nadal w znakomitych humorach, zawsze cos mozna glupiego nasmarowac co? :D
                        Po kolei skomentuje ta wypowiedz:
                        - "jesteś tak negatywnie nastawiona do Ganta" - otoz nie jestem pisze jak wyglada sytuacja po raportach z gpw, obserwuje kurs i emocje nie maja znaczenia, chce nabyc akcje ganta po taniosci stad zainteresowanie ;)
                        - "Każdy
                        > człowiek ma prawo kupić to co chce i to jest indywidualna sprawa." - tez tak uwazam, problem w tym ze sprzedaz siada jak widze po raporcie za ubiegly rok i majac akcje moglam niezle wtopic

- " Gant ma tyle
                        > sprzedanych mieszkań i wciąż im dobrze idzie" - co idzie dobrze? :D co ty wdychasz?:)
                        Prosze kometarz do wynikow ganta na stooqu:
                        "Gant miał 7,77 mln zł zysku netto w 2010 r., spadek o 85,5% r/r"
                        stooq.pl/n/?f=437087&search=+gant
                        prognozy i dobre humory swoje a akcje z ponad 16 na dzis okolo 12 - ale sprzedaz idzie dobrze :D smieje sie w kulak :D prawda jest taka, ze malo kto kupi po ponad 9k kurnik i zadne czary mary typu wykonczenie po 200/m2 nie zmienia ;) czekam na wyniki za polowe roku ;) a na koniec roku porownamy kto mial racje i czy szlo swietnie ;)
                        • Gość: Jaa Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: 213.199.241.* 01.07.11, 12:16
                          Ale przyznam dużo czasu i uwagi poświęcasz na dewelopera ;) czym jest to spowodowane? przyznam, nie przeczytałam wszystkich twoich wpisów, za dużo ich :)
                          Co do dewelopera, wynik finansowy w jednym roku może być super w drugim może być już znacznie gorzej, to że z prognozami się nie zgadza to nic nadzwyczajnego. Pokaż mi dewelopera któremu się zgadza. Za bardzo zależny rynek od innych.
                          Ja jako potencjalny kupiec interesuje mnie cena, która tu wysoka nie jest, solidność dewelopera i czy zdąży na czas z budową. Ostatnio czytałam że u innych są straszne opóźnienia.. tego bym nie chciała, a u Ganta chyba takiej sytuacji nie było, przynajmniej nie znalazłam. Mnie te cyferki jakoś nie przekonują, raczej nie zniechęcają.
                          • Gość: Marina Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 04.07.11, 14:19
                            Dokładnie tak, Gant to raczej spory deweloper, który szybko z rynku nie zniknie, a opóźnienia są zawsze, czasem są spowodowane tym, że deweloper czeka na zgodę i nie jest to zależne od niego.
                            • Gość: Kaśka Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.11, 13:25
                              A tak z doświadczenia Ganta, miał jakieś poważne opóźnienia? Szukam mieszkania dla siebie, trzech pokoi, pomysł z Wolą bardzo mi się spodobał, oczywiście sprawdzam i inne inwestycje, każda ma jakieś plusy i minusy ale dobry deweloper to chyba najważniejsza sprawa.
                              • Gość: Remi Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 12.07.11, 15:44
                                Kiedyś był problem z jakąś inwestycją przez to że jakiegoś pozwolenia nie dostali, ale tak to było ok. Generalnie ma ciekawe inwestycje w dobrych miejscach i nie drogie. Ale minusy takie jak opóźnienia się znajdą. Patrząc na całokształt uważam go za całkiem przyzwoitego dewelopera.
      • Gość: marcin Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 13:02
        ludzie z Gantu chyba czytają to forum :) Szkoda że targowanie z Gantem w moim wypadku trwało tak długo, już w październiku proponowałem cenę za jaką kupiłem mieszkanie kilka dni temu. Można było dojść do porozumienia dużo wcześniej, ale istotne jest że się udało :) Witam przyszłym mieszkańców Kaskady!
        • Gość: cuba Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 25.07.11, 11:18
          Najważniejsze że się udało, ja też z nimi sporo negocjowałem ale w końcu się złamali i poszli na moją cenę. Czasem warto poczekać a rezultat niesamowity. Jeszcze bym chciał wykończenie mieszkania w cenie, ale to nie wyszło:(
          • Gość: kk Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.kpwig.gov.pl 25.07.11, 11:23
            napiszcie, ile procent zeszli ewentualnie co dorzucili gratis (i przy jakim zakupie - znaczy metrażu). Z góry dzięki
            • Gość: cuba Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 26.07.11, 13:25
              Z tego co słyszałem to schodzą tak 5 - 10 % , mi zeszli 6% przy 55 m2, ale warto próbować, każdy argument jest dobry:)
        • berni-kla Re: FORUM - Kaskada na Woli 27.07.11, 09:20
          I bardzo dobrze, że czytają! jakby tak każda firma/deweloper robił problemy byłby dużo szybciej rozwiązywane i zrozumienie klienta, jego oczekiwań by się poprawiło. Ja też jestem w trakcie negocjacji, jestem strasznie podekscytowana kupnem mieszkania, tym bardziej że osiedle na prawdę jest dla mnie atrakcyjne.
          • Gość: cuba Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 27.07.11, 11:55
            Tak, też to słyszałem, że oni robią ankiety z mieszkańcami i pytają jak się mieszka co by zmienili itd, to dobrze przynajmniej dbają o klienta i starają się naprawiać błędy.
            • berni-kla Re: FORUM - Kaskada na Woli 28.07.11, 11:05
              O to mnie zaskoczyłeś, jeszcze się z takim zachowaniem dewelopera nie spotkałam :) ciekawe co im z ankiet wychodzi :D
              • Gość: cuba Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 29.07.11, 08:51
                No pewnie tego już nie mówią, to dla nich, ale przynajmniej wiedzą, na co mieszkańcy narzekają wiedzą co poprawić itd. Ja też uważam że to fajny pomysł..
        • Gość: Dorota Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.11, 13:13
          Czy wiadomo może co będzie w tej galerii na parterze? ile sklepów planują?
          • berni-kla Re: FORUM - Kaskada na Woli 16.08.11, 10:27
            Troszkę poszukałam i znalazłam u nich na stronie lokale usługowe - www.gant.pl/CMS/nowe-mieszkania-warszawa-wola-sokolowska/b_parter.html także na pewno będzie Simply, całkiem dobrze wyposażony, robiłam u nich w sieci już nie jedne zakupy, reszta jeszcze nie znana, ale sporo lokali także może będzie się coś fajnego działo.
            • Gość: Wiewiór Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 18.08.11, 13:51
              No to fajnie to bardzo duży plus, ważne żeby tylko nie było żadnego 24h żeby był spokój. Nie wiecie ile kosztuje wynajem lokali u Ganta?
              • berni-kla Re: FORUM - Kaskada na Woli 18.08.11, 18:11
                A czemu nie chcesz 24h? Z jednej strony by się przydał, przynajmniej jakiś długo otwarty i otwarty w niedziele, a z tego co kojarzę to ten Simply w weekendy jest normalnie do 22... ale mogę się mylić :)
                • Gość: Wiewiór Re: FORUM - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 19.08.11, 08:34
                  No z jednej strony dobrze żeby był, ale sądzę że w okolicy też gdzieś jest. A nie chce dlatego że często pod takim sklepem zbierają się pijaczki itd, już wcześniej tak mieszkałem przy nocnym i nie było za ciekawie..
    • Gość: zz40404 Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.acn.waw.pl 28.08.11, 21:18
      Witam,

Mam mieszkanie w tym budynku ale zaniepokoiła mnie różnica w elewacji proponowanej w dokumentach a finalnej. Zamiast ładnej elewacji z przodu od Ulicy Sokołowiej jest zwykła żółta/pomarańczowa farba ... wygląda to bardzo słabo. A powinno być tak (www.gant.pl/fotogaleria/wizualizacje/Sokolowska/optymalne/walas_sokolowska_20010_03_22_uj2.jpg)

3. Elewacje:
      - docieplenie w technologii lekkiej-mokrej
      - tynk mineralny malowany farbami silikatowymi lub silikonowymi,
      - akcenty architektoniczne z Euronitu.
      • Gość: zz40404 Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.acn.waw.pl 28.08.11, 21:20
        dobry link :

www.gant.pl/fotogaleria/wizualizacje/Sokolowska/optymalne/walas_sokolowska_20010_03_22_uj2.jpg
        Jutro zrobie zdjęcie tej elewacji. Zdjęcie ze strony ganta :
        www.gant.pl/fotogaleria/05.08.11Warszawa/miniaturki/1.jpg ( widać to coś pomrańczowe)
        • Gość: Michal Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.aster.pl 30.08.11, 15:39
          A może to jakiś stan przejściowy i będą coś na to kłaść?
      • kocica_ewela Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! 28.08.11, 23:06
        Hahaha a co tu Cie PAnie dziwi?:D
        Mieli upychac kwadraty po okolo 10k/m2? - upychali bo znalezli sie jelenie :)
        - mialy byc oszczednosci - są - wszak kto kupuje niegotowe :D :)

Pokloc sie z nimi a nie tu na forum zale wylewasz - POmpowales balona to wychaj powietrze :D
        • Gość: Dorota Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.11, 10:20
          Oj kocica_ewela jak zwykle swoje mądrości głosi.. Po co w ogóle Ty tu piszesz skoro nie będziesz mieszkanką? Nie można normalnie skomentować? eh...
          Ale wracając do tematu, jak będę miała okazję to się przejadę na Sokołowską, ale też czekam na lepsze fotki bo tu nic nie widzę :(
          • Gość: Michał Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.aster.pl 31.08.11, 15:22
            Dokładnie na zdjęciach bardzo mało widać, ale chyba jeszcze budynek nie jest do końca gotowy więc póki co nie ma co oceniać... zobaczymy miejmy nadzieję, że się wyjaśni:)
            • Gość: gościnny Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.play-internet.pl 10.09.11, 13:24
              Witam,

Ostatnio otrzymałem informację że są problemy z boxami garażowymi - ktoś z biura dewelopera powiedział, że prawdopodobnie boksów nie bedzie a będa miejsca postojowe a Ci którzy kupili boxy będą mieli renegocjowane umowy. Na dzień dzisiejszy wstrzymali sprzedaź boksów garażowych. Jako problem wskazano zmianę przepisów prawnych (chyba jakiś ppoż) ale na razie nic więcej nie wiadomo. Czy ktoś coś więcej wie na ten temat??
              • Gość: Andio Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.1and1.pl 13.09.11, 13:28
                Dobrze że poruszyłeś ten wątek bo ja pierwsze słyszę. Chciałbym się też dowiedzieć coś o promocji na kuchnie ktoś już z tego korzystał?
                • Gość: MArek Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: 212.227.18.* 15.09.11, 18:25
                  Dowiedziałem się dziś od Ganta że elewacja nie jest skończona. Chcą wybudować te boksy garażowe, ale podobno to jest problem, bo ponoć Komenda Główna Straży wystosowała pismo do Komend Wojewódzkich, by nie odbierać budynków z boksami , bo mieszkańcy niezgodnie z przepisami składują w nich materiały łatwopalne , co stanowi dodatkowe zagrożenie. I jeżeli Gant nie dostanie przez to pozwolenia na użytkowanie to pewnie z tego zrezygnują. Ale jeszcze nic nie wiadomo, tyle się od nich dowiedziałem. Pozdrawiam
                  • Gość: Dorota Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.11, 10:04
                    Czyli z elewacją jeszcze musimy czekać do ostatniego efektu.
                    Jeśli chodzi o boksy to trochę nie sprawiedliwe zachowanie Straży, to, że na jakimś osiedlu tak robią to nie znaczy, że tu też tak będzie.. Można by po prostu to sprawdzać.
                    • Gość: Marek Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.1and1.pl 18.09.11, 10:10
                      No co do elewacji to tak, jeszcze podobno nie skończona. A co do tych boksów no to wiadomo że nie sprawiedliwe, ale podobno będą już to wszędzie zakazywać, ale może nam się uda jeszcze zobaczymy...
                      • Gość: Pata Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 19:12
                        Do tych co zakupili, czy zamierzacie skorzystac z oferty wykonczenia proponowanej przez Ganta, czy na wlasna reke?
                        Nie mieszkam w Warszawie i nie bede mogla pilnowac ekipy na miejscu, wiec wolalabym
                        skorzystac z ich propozycji, ale nie wiem czy nie przeplace..
                        • Gość: Wiki Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.aster.pl 30.09.11, 14:22
                          Ja skorzystałam bo też nie miałam czasu się tym zająć i moim zdaniem wyszło porównywalnie cenowo może trochę taniej, ciężko określić. Ale na pewno odszedł stres nerwy i czas więc ja nie narzekam.
                          • Gość: Marlena Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.1and1.pl 05.10.11, 15:55
                            Hej, powiedzcie mi o co chodzi z tą kuchnią w cenie? Mogę wybrać dowolne meble czy ten voucher jest do jakiejś kwoty?
                            • Gość: ja i ja Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: 213.199.241.* 06.10.11, 10:36
                              Z tego co mi mówiono w biurze i z tego co zrozumiałam to jest to voucher konkretnej firmy, z firmą dogadujesz się osobno jak chcesz żeby kuchnia wyglądała, jak to zwykle jest. A kwota, na Sokołowską voucher jest na 7500zł, zapewne jak będzie ktoś chciał dołożyć to pewnie problemu nie będzie.
                              • Gość: Marlena Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.1and1.pl 06.10.11, 15:46
                                A sądzicie że 7500 zł starczy na umeblowanie kuchni? Dobrze by było gdybym się zmieściła w tej kwocie.
                                • Gość: ... Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.emea.ibm.com 06.10.11, 16:25
                                  Za 7500 kuchnia bedzie bardzo podstawowa bez zadnego AGD.
                                  • Gość: Mar Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.11, 13:29
                                    Nie, no to oczywiście, że bez agd, to voucher na meble kuchenne. Ale widziałem realizacje tej firmy i na prawdę kuchnie robione w najwyższej jakości. Bardzo nowoczesne i przemyślane. Wiem, że można zamiast kuchni wziąć zniżkę ale ja się decyduje na kuchnie.
                                    • Gość: Malwina Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.1and1.pl 07.10.11, 14:03
                                      No właśnie nowoczesne to fakt, ale jak się zdecydujesz to musisz powiedzieć czy się zmieściłeś w te 7500 zł, dobrze by było już nie dokładać. Atlas to ogólnie droga firma?
                                      • Gość: Mar Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.11, 11:28
                                        Ja się nie orientuje, ale tak patrząc na projekty to wydaje mi się, że raczej z tej wyższej półki. Wydaje mi się również, że jeśli voucher jest na 7,5 to na pewno kuchnie w tej cenie oferują i zapewne nie jeden wzór. Jeśli się zdecyduje to i tak szybko Ci nie powiem czy się zmieściłem, bo w październiku fakt trzeba się zdecydować czy się chce czy nie ale wykorzystać go można przez długi czas.
                                      • Gość: Malwina Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.1and1.pl 11.10.11, 12:47
                                        Ja chyba też się zdecyduje na coś takiego, sądzę że się wyrobie a jak nie to najwyżej dopłace, te projekty mnie przekonują, ale mam nadzieję, że pomogą zaprojektować:)
                                        • Gość: Michał kaskada forum IP: *.play-internet.pl 12.10.11, 09:30
                                          Zapraszam wszystkich zainteresowanych do rejestracji na forum mieszkańców Kaskady na Woli. kaskadanawoli.pl
                                        • Gość: miro Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 17:01
                                          ile gant ci płaci za te bzdury Tania - Taniu, barierki i elewacja tragiczne, ostrzegam przed Gantem Kantem
                                          • Gość: Wiolka Re: Gant Development S.A. - Wykończenie IP: *.aster.pl 09.01.12, 19:33
                                            Miro skąd wiesz że tragiczna elewacja byłeś tam?
            • Gość: Kamil Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 16:35
              Barierki balkonów jak z czasów PRL-u świństwo paskudne, spaprali totalnie, taniocha i tyle a obiecywali kokosy, dałem się nabrać a mówili nie kupuj u Kanta Ganta ...
              • Gość: pasażer Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 16:46
                Oglądam to osiedle tylko przejazdem al. Prymasa - ale Gargamel!!!

Wielkie, brzydkie, garbate!
        • Gość: nabywca Re: Gant Development S.A. - dziwna elewacja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 17:08
          kupiłem mieszkanie w tej firmie i jak zobaczyłem co zbudowali to się przeraziłem, elewacja i barierki balkonów są nie do przyjęcia. Ciekawe jak będą wyglądały klatki schodowe :))), ja kupiłem kawalerkę do sprzedaży ale jak ktoś chce tam mieszkać to nie zazdroszczę. Jednym słowem GANT - KANT oszuści i manipulatorzy
    • Gość: Michał Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 17:13
      Forum mieszkańców Kaskady Na Woli, dyskusje, ciekawe linki związane z inwestycją, opinie, pomoc prawna itd.
      kaskadanawoli.pl
      • Gość: Janusz Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 20.10.11, 10:40
        Hej, mam pytanko słyszałem że Gant się przymierza znowu do budowy osiedla, tym razem na Mokotowie wiecie coś?
        • Gość: Krzychu Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.1and1.pl 21.10.11, 13:29
          Ja tyle słyszałem co tu w artykule:
          budownictwo.wnp.pl/gant-przygotowuje-budowe-osiedla-w-warszawie-mokotowie,153161_1_0_0.html
          Ale ogólnie dobrze by było bo to solidny deweloper, widziałem jego inwestycje we Wrocławiu i na prawdę ciekawe i nie drogie. Zobaczymy co z tego będzie:)
          • Gość: Agata Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 19:14
            Ja jestem fanką tego dewelopera i cieszę się że zacznie więcej budować w Warszawie, tylko żeby nie przekroczył tych 7 - 8 tyś za metr. Mogliby też pokombinować coś z nazwą ulicy tak jak to zrobili z inwestycją na Malczewskiego.
            • Gość: wiooola Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 21:48
              a ja mam intuicje, ze jak przyjdzie czas wykupu obligacji to czeka nas obnizka cen mieszkan u ukochanego dewelopera, obserwujcie a nie pozalujecie ....
              • Gość: Robson Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.pag-uniconsult.pl 25.10.11, 12:08
                Tego jeszcze nie wiemy to tylko takie gadanie, jak przyjdzie co do czego to będzie można mówić.
                • Gość: dee Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.11, 14:58
                  Ale dobrze by było. Ogólnie to cenowo nie jest źle porównując inne warszawskie ceny. Ja słyszałam, że obniżki mają być tak czy tak na całym rynku.
                  • Gość: Pietras Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 26.10.11, 10:19
                    No mogliby trochę obniżyć, ale kaskada na woli i tak nie jest bardzo drogo jak na taką lokalizację i architekturę itd. Ale nie zaszkodzi zejść z ceny:)
                    • mariolaccc Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 26.10.11, 18:45
                      zwłaszcza na architekturę ;)
                      • Gość: kik Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.seedfund.z.tpnet.pl 27.10.11, 12:12
                        ja sie wlasnie zastanawiam sie na kupnem tam kawalerki, najwieksze plusy: lokalizacja i szybkie oddanie do uzytku. jest to segment popularny wiec materialy uzyte do budowy "popularne", 100 lat napewno wytrzymaja.
                        • Gość: Pietras Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 27.10.11, 17:27
                          Kawalerka to dobra na wynajem, chyba że nie myślisz o powiększaniu rodziny, a materiały jak materiały jak u większości deweloperów. Dla mnie przede wszystkim dobra lokalizacja.
                          • Gość: dee Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.11, 11:13
                            Nieformalnie się dowiedziała, że cześć mieszkań maja faktycznie sporo obniżyć, więc mogłaby być szansa żeby skorzystać z rodziny na swoim. Ale mają to być wybrane mieszkania także trzeba będzie ewentualnie śledzić ceny.
                          • Gość: kik Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 212.180.165.* 28.10.11, 20:49
                            no wlasnie przez 5 lat nie mysle nawet o zalozeniu rodziny, najwazniejsze jest to, ze szybko oddaja do uzytku i ze blisko do centrum, to dla wielkomiejskiego sigla najwazniejsze!
                            • Gość: wioleta Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 00:32
                              baaaaa to jeszcze nic po ostatnich spadkach na gieldzie gant jest bardziej skory do promocji, oj bardziej :)
                              • Gość: Pietras Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 29.10.11, 09:25
                                Podobno wszędzie ceny mieszkań mają spadać, ale co do Ganta to jak sądzicie za ile mogą być te obniżki?
                                • Gość: wiola Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 09:40
                                  a jestes zapisany do ich newsletera? nie:) stad nie wiesz ..... najlepiej zadzwon to zobaczysz ;)

mozesz powolac sie na wykres ganta na gieldzie. Wkrotce wyniki maja podac - stawiam przekonanie ze beda miec kolejne promocje ;)
                                • Gość: Sandra Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.1and1.pl 03.11.11, 16:30
                                  No w większości innych inwestycji jest 15%, a w kaskadzie teraz wykończenie mieszkania w cenie.
                                  • Gość: wiola Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 19:02
                                    o naprawde? jakie jutro beda miec miny panie z gant developmentu na wyniki?
                                    usmiech czy strach i szykowanie mailingu z ZALOSNA promocja dla jelenia :D
                            • Gość: fasola Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 12:10
                              po wynikach kolejne promocje, narazie mamy szukanie dna w mieszkaniowce, a gant no coz czy chce czy nie chce bedzie robil promocje bo kredyty trzeba splacac, ot co ! :)
                              stooq.pl/q/?s=gnt&c=3y&t=l&a=lg&b=0 - 3 letni wykres gnt
                              • Gość: Pietras Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 31.10.11, 21:06
                                Przynajmniej jakieś są, u niektórych deweloperów nie ma ani promocji ani obniżek.
                                • Gość: Kuba Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: 176.31.202.* 01.03.12, 22:29
                                  Były już te targi mieszkaniowe w Wawie, bo chciałem coś zawalczyć od Ganta.
                                  • Gość: facio Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.03.12, 09:26
                                    Najbliższe 3-4 marca, Torwar
                                    • Gość: Małgośka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.12, 09:59
                                      To na targach myślicie, że można negocjować? Jestem zainteresowana tym deweloperem, na targi też się wybieram, ale nie sądziłam, że można tam coś wywalczyć.
                                      • Gość: Zbyszek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 04.03.12, 09:28
                                        Oczywiście targi to najlepsze okazje, zawsze tam można jakaś zniżkę dostać albo jakiś dodatek typu klimatyzator miejsce postojowe gratis i takie tam, wiem bo sam dostałem zniżkę u Ganta. Oprócz tego można pogadać z deweloperem i popytać o szczegóły ja polecam!
                                        • Gość: Mondry Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.home.aster.pl 04.03.12, 10:11
                                          Nie dość że tam nic nie ma więcej niż można na internecie zobaczyć
                                          to się płaci 15-20 zł za osobę
                                          Osoby przy stoiskach to często panie które się wzieły nie wiadomo skąd i nie mają pojęcia co reklamują
                                          Utargować - ? co i z kim ? z panią hostessa??? niezle jaja
                                          • Gość: Zbyszek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 05.03.12, 15:35
                                            Co ty gadasz ja byłem u kilku deweloperów i można było dostac kupon rabatowy itd, u kilku deweloperów dowiadywałem się o warunki więc ty chyba kiepsko trafiłeś, ja nie żałuje wydanej kasy.
                                            • Gość: Adam Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.home.aster.pl 05.03.12, 15:57
                                              Zacznijcie od poczytania jaką kichę robi ten developer i zastanówcie się czy warto negocjować
                                              • Gość: Małgośka Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.12, 17:32
                                                Nie wiem czy byłeś na stronie tego osiedla ale jak na razie wszyscy zadowoleni.. Miejsce i cena dla mnie odpowiednia więc chyba nie ma co więcej szukać. Co do targów ja niestety nie dotarłam ale bardzo żałuje ;/
                                                • Gość: Adam Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.home.aster.pl 05.03.12, 22:13
                                                  Sam się zastanawiałem gdyż ceny atrakcyjne. Na innych inwestycjach z początku ludzie też byli zadowoleni. Wiele rzeczy wychodzi z czasem. Poczytałem, popatrzyłem jak robią robotnicy, zobaczyłem te dziwne zapiski w umowach i poznałem podejście obsługi. Wszystko się zgadza i prowadzi do nieuchronnego. Lepiej przepłacić niż na list do dewelopera o grzybie w garażu dostać odpowiedz, że to wina samochodów, które w zimie ze śniegiem wieżdzają do garażu :)
                                                  • Gość: Zbyszek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 06.03.12, 14:34
                                                    Adam, ale oceniasz to, bo czytałeś fora, czy masz od nich mieszkanie, bo to różnica, jak bym miał się sugerować opiniami na forach to żadnego mieszkania bym nie kupił, bo o wszystkim deweloperach są złe opinie.
                                                  • Gość: Adam Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.home.aster.pl 06.03.12, 15:49
                                                    Prawda, szczególnie na tym forum to głupoty straszne gadają. Oceniam na podstawie prawdziwych pism do nich pisanych(oraz ich odpowiedzi na te pisma), oraz na prawdziwych bublach, które oni zbudowali. Widziałem zdjęcia, czytałem też opinie, brałem pod uwagę tylko te udokumentowane(np. zdjęciami, pismami, artykułami). Nie kupiłem u nich mieszkania i bardzo się z tego cieszę.
                                                  • Gość: Zbyszek Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.aster.pl 08.03.12, 15:19
                                                    Tym bardziej nie rozumiem dlaczego się udzielasz, skoro nie kupiłeś nie masz z nimi do czynienia, to po co piszesz na tym forum? I tak jak ktoś będzie chciał to kupi, więc nie ma o czym gadać:/
                                                  • Gość: Adam Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.home.aster.pl 09.03.12, 10:37
                                                    Ponieważ wieżę w to, że jak takie zachowania jak ich będą piętnowane, to z czasem takie firmy dwa razy pomyślą zanim będą robić takie numery jak Gant.

A tak dla wyjaśnienia, jeśli ktoś chciałby kupić tam mieszkanie( z niektórych mieszkań ładny widok, pociąg tam w ogóle nie przeszkadza, blisko do centrum, sklepy na dole) to warto aby był wszystkiego świadomy, niech poczyta jak ta firma załatwiła innych klientów. I niech sam zdecyduje czy warto zaryzykować, bo to jak zakup ryzykownych akcji. A może Gant poszedł po rozum do głowy i nie zrobi w Warszawie numeru i uda się kupić atrakcyjne mieszkania w bardzo dobrej cenie. Niestety jak pokazuje historia są małe szanse aby Gant się poprawił. Z drugiej strony nie wszystkim pewnie przeszkadzają te problemy i niedoróbki jakie ta firma dodaje gratis.
                                                  • Gość: KubaKubicki Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.1and1.pl 09.03.12, 15:21
                                                    Dużo ludzi mówi że się poprawił więc nie wiadomo jaka jest prawda, ale wiesz jak to jest teraz każdy deweloper jest taki sam, a z czegoś trzeba wybrać, może Gant jest tym mniejszym złem.
    • Gość: Adam Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 14:37
      Zapraszam do wirtualnej wizyty po inwestycji Kaskada na Woli (zakładka Wirtualny Spacer): rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/wola/gant-development-s,kaskada-na-woli/

Pozdrawiam !
    • Gość: Adam Re: Gant - Kaskada na Woli - Wirtualny Spacer IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 14:38
      Zapraszam do wirtualnej wizyty po inwestycji Kaskada na Woli (zakładka Wirtualny Spacer): rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/wola/gant-development-s,kaskada-na-woli/

Pozdrawiam !
      • Gość: Gosc Re: Gant - Kaskada na Woli - Wirtualny Spacer IP: *.free.aero2.net.pl 04.06.13, 18:09
        Ten deweloper to najgorszy deweloper o jakim slyszalam - na kaskadzie wszystko sie sypie, wspolnota ma problemy bomdeweloper wisi jej duza kase i nie realizuje napraw gwarancyjnychnzagrazajacych zyciu ludzi - wykonczenie dachu moze spasc na przechodniow a deweloper ma to do kilku miesiecy w d... I nie wydaje sie zeby sie przejal sprawa...
    • Gość: ALU BANDIT Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.13, 19:01
      OBECNIE GENERALNY WYKONAWCA "KASKADA NA WOLI" BUDOPOL WROCŁAW SA OGŁOSIŁ UPADŁOŚĆ GANT INWESTOR JEST SOLIDARNIE ODPOWIEDZIALNY ZA DŁUGI WOBEC PODWYKONAWCÓW KTÓRZY WNIEŚLI DO SĄDU WE WROCŁAWIU POZEW Z ZABEZPIECZENIEM SWOICH NALEŻNOŚCI W FORMIE NIERUCHOMOŚCI W/W INWESTYCJI PROSZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ DLACZEGO GANT TAK SZYBKO I TANIO SPRZEDAJE MIESZKANIA . PUKI NIE MA AKTU NOTARIALNEGO MIESZKANIE JEST ZABEZPIECZENIEM
      • Gość: matol Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 00:36
        miluso :)
        • Gość: Gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.play-internet.pl 07.05.13, 17:35
          www.gant.pl/Warszawa/5544
          Proszę o opinie o tym mieszkaniu.

Czy umowa powinna być od razu w formie aktu notarialnego?
          • Gość: abc Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.05.13, 18:44
            To mieszkanie ma tragiczny rozkład. Całkiem duże jak na 2 pokoje a jednocześnie pokoik 8,5 m2... do tego maksymalnie udziwniony kształt. Do tego dochodzi brak balkonu...
            Jeśli chodzi o sam zakup od Ganta to ja bym poszedł tylko i wyłącznie na taki układ, że najpierw akt a później (lub od razu u notariusza) kasa. W żadnym wypadku nie można robić przelewu a później umawiać się na podpisania aktu notarialnego... szczególnie biorąc pod uwagę najnowsze wiadomości ze spółki wyborcza.biz/Gieldy/1,122116,13865859,Gant_Development_ma_problem_z_wykupem_obligacji.html
            • sammler Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli 07.05.13, 21:08
              Gość portalu: abc napisał(a):

> Jeśli chodzi o sam zakup od Ganta to ja bym poszedł tylko i wyłącznie na taki układ, że najpierw akt a później (lub od razu u notariusza) kasa.

Obecnie, biorąc pod uwagę dynamicznie :) zmieniającą się sytuację naszej milusińskiej firmy opuszczonej przez zarząd, radzę wymagać zgody na zapłatę do kilku dni PO podpisaniu aktu (dopiero gdy w KW pojawi się wzmianka o naszym wniosku).

A najlepiej żadnych transakcji nie zawierać...

S.
              • Gość: Gość Re: Gant Development S.A. - Kaskada na Woli IP: *.warszawa.mm.pl 15.07.13, 12:29
                Ja bym najpierw zarządała naprawienia wszystkich usterek o które nalęży wypytać sąsiadów. Dopiero akt i kasa. Bo naczej to się nigdy człowiek nie doprosi żeby mieszkanie było zgpdne z umową....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka