Dodaj do ulubionych

XIX Dzielnica

IP: 85.222.87.* 20.05.10, 00:59
wlasnie ogladalem ten projekt i jestem ciekaw czy ktos zdecydowala
sie na kupno ... moje spostrzezenia:

Plusy
REWELACYJNY PUNKT NA MAPIE - wszedzie blisko
b. dobry system platnosci
i ... to niestety wszystko

MINUSY
architektura BIG BROTHER EXTRA
stacja transformatorow
obskurne otoczenie
cena z kosmosu 9-12tys i choc lokalizacja swietna to biorac pod
uwage reszte i fakt ze to zbudowane jest jedynie z betonu !!! i
szkla (Zeromski by sie ucieszyl) to mozna dac 5-6 tys ... chyba
chlopcy z pro-urba powinni zobaczyc po ile mozna kupic apartamenty w
centrum od innych deweloperow, bo ich ceny sa z kosmosu biorac pod
uwage calosc projektu

ciekaw jestem waszych opinii i czy ktos cos kupil

Obserwuj wątek
    • izzunia Re: XIX Dzielnica 20.05.10, 10:04
      To ja mam pytanie - CO TO JEST XIX dzielnica?
      • treadstone73 Re: XIX Dzielnica 20.05.10, 10:16
        izzunia napisała:

> To ja mam pytanie - CO TO JEST XIX dzielnica?
        >
        Pytaj MR. Google. On z przyjemnością udzieli Ci odpowiedzi.
        • izzunia Re: XIX Dzielnica 20.05.10, 11:34
          niestety nie pomaga ...
          a w urzędzie miasta jak byk stoi:

"Warszawa podzielona jest na 18 dzielnic, które zachowując swój własny
          charakter składają się na obraz całego miasta. Dzielnice to: Bemowo, Białołęka,
          Bielany, Mokotów, Ochota, Praga Południe, Praga Północ, Rembertów, Śródmieście,
          Targówek, Ursus, Ursynów, Wawer, Wesoła, Wilanów, Włochy, Wola, Żoliborz. "
          • treadstone73 Re: XIX Dzielnica 20.05.10, 12:27
            izzunia napisała:

> niestety nie pomaga ...
            > a w urzędzie miasta jak byk stoi:
            >
            > "Warszawa podzielona jest na 18 dzielnic, które zachowując swój własny
            > charakter składają się na obraz całego miasta. Dzielnice to: Bemowo, Białołęka,
            > Bielany, Mokotów, Ochota, Praga Południe, Praga Północ, Rembertów, Śródmieście,
            > Targówek, Ursus, Ursynów, Wawer, Wesoła, Wilanów, Włochy, Wola, Żoliborz. "

>
            Dziwne... A mnie zeznaje pierwszą stroną dewelopera...

www.google.pl/#hl=pl&q=19+dzielnica&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=ecfa74fd90c13435
            A swoją drogą mieszkanie w środku korka od rana do wieczora to niezły pasztet...
            • treadstone73 Re: XIX Dzielnica 20.05.10, 12:31
              treadstone73 napisał:

> izzunia napisała:
              >
              > > niestety nie pomaga ...
              > > a w urzędzie miasta jak byk stoi:
              > >
              > > "Warszawa podzielona jest na 18 dzielnic, które zachowując swój własny
              > > charakter składają się na obraz całego miasta. Dzielnice to: Bemowo, Biał
              > ołęka,
              > > Bielany, Mokotów, Ochota, Praga Południe, Praga Północ, Rembertów, Śródmi
              > eście,
              > > Targówek, Ursus, Ursynów, Wawer, Wesoła, Wilanów, Włochy, Wola, Żoliborz.
              > "

> >
              > Dziwne... A mnie zeznaje pierwszą stroną dewelopera...
              >
              > www.google.pl/#hl=pl&q=19+dzielnica&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=ecfa74fd90c13435
              > A swoją drogą mieszkanie w środku korka od rana do wieczora to niezły pasztet..
              > .

A to co zeznają urzędnicy nijak się ma do rzeczywistości. Warszawa ma już
              kilkadziesiąt Parców, Plazów i inszych *izów, całe dzielnice są Villami itp...
              Nie ma co się sugerować propagandą urzędu - patrz Osiedle Saska Kępa na Gocławiu
              :) - no może to nie jest najlepszy przykład...
      • Gość: Joanna Re: XIX Dzielnica IP: 195.8.217.* 08.06.11, 12:27
        Ostrzegam przed firmą PRO URBA - Posiadam mieszkanie od tego developera - Ogrody Wilanowa. TANDETA. Od 3 lat mieszkam na placu budowy a do tego w sobotę 4 czerwca 2011r. spadła do mojego ogródka stłuczona szyba dzieląca tarasy na 2 piętrze. Gdyby nie rozłożony parasol, moje dzieci, które w tym czasie kąpały się w baseniku ogrodowym, mogłyby starcić życie. Dodam, że parasol jest pocięty. Szyba dzieląca tarasy na 2 piętrze pękła pod wpływem gorąca i szkło spadło do mojego ogródka. Nie była klejona folią tak jak w samochodzie, dlatego razpadła się na kawałki. Niektóre kawałki były większe od dłoni. Na szczęście sąsiadów z góry nie było, bo też mają dzieci i mogło stać się nieszczęście. Sprawa znajdzie się oczywiście w sądzie. Po tym zdarzeniu sprawdzono szyby w innych budynkach i zaczęto je demontować - ciekawe że po trzech latach trzeba było prawie nieszczęścia, żeby ktoś się tym zainteresował. RADA - nie kupujcie od PRO URBA, mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że ta firma prawie zabiła moje dzieci!!!.
        Wszystkich potencjalnych nabywców mieszkań od tej firmy zapraszam na plac budowy - Ogrody Wilanowa ul. Bruzdowa 102.
        • Gość: certyfikat Re: XIX Dzielnica IP: *.tpnet.pl 08.06.11, 12:35
          oczywiście wszystkie certyfikaty materiały spełniały ?
        • kocica_ewela Re: XIX Dzielnica 08.06.11, 13:42
          oj tam nie panikuj, pompowalas balon z cenami mieszkan to teraz taka jakosc jak sie nie wymaga :D
    • Gość: marusia Re: XIX Dzielnica IP: *.adsl.net.t-com.hr 01.08.10, 20:48
      Uważajcie na tego dewelopera!!! Uprzedzam wszystkich i zapraszam do poprzedniej
      inwestycji pro-urba przy Bruzdowej 102. Woda i grzyb w piwnicach i garażu,
      dziury w izolacji, nieczynne windy. Tak niskiej jakości nie widziałam na całym
      Wilanowie.

Pro-Urbę omijajcie z daleka!
    • Gość: mieszkaniec Brak dróg dojazdowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 10:52
      O wadach osiedla "XIX Dzielnica" na warszawskiej Woli piszą artykuły.

Np. wyborcza.biz/biznes/1,100969,8604193,_Zycie_Warszawy___las_blokow__a_drogi_gdzie_.html

• Gość: nickkk Re: Brak dróg dojazdowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 19:00
        Prosze o wypowiedz osoby, ktore kupily mieszkanie z tej inwestycji.
        Sam jestem ja zainteresowany........
    • Gość: miu Re: XIX Dzielnica IP: *.fbx.proxad.net 13.06.11, 17:58
      To ma byc swietna lokalizacja????!
      • Gość: Gość Re: XIX Dzielnica IP: *.play-internet.pl 23.04.12, 11:55
        Czy ktoś już mieszka? Jakie są opinie rzeczywistych mieszkańców?
        • bartdab Re: XIX Dzielnica 23.04.12, 15:41
          nikt ich na oczy nie widział :)
          • Gość: facio Re: XIX Dzielnica IP: *.unknown.vectranet.pl 23.04.12, 22:03
            Tam nikt nie mieszka, pojedź wieczorem, może w 2 mieszkaniach pali się światło.
    • Gość: gosc Re: XIX Dzielnica IP: 198.178.236.* 24.04.12, 15:09
      > architektura BIG BROTHER EXTRA

?????
      Akurat architektura i wykończenie są świetne
      • Gość: menelstyl Re: XIX Dzielnica IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.04.12, 22:25
        obsikane, śmierdzące rudery z menelstwem na laweczkach, uroki np takiego wrzeciona, targowka to ci dopiero architektura
    • Gość: iska Re: XIX Dzielnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 03:25
      wyglada jak biurowiec sasiedztwo rozpadajacych sie budynkow choiaz z czasem metro i blisko taka wola niestety syf ale kiedys sie to zmieni juz sie zminia
    • uk77 Re: XIX Dzielnica 21.10.14, 15:45
      Witam Wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania w XIX Dzielnicy.
      W czasie wakacji była promocja obejmująca w cenie każdego mieszkania klimatyzację.
      Już byłam u notariusza aby podpisać dokumenty kupna i zadałam pytanie czy klimatyzacja jest uwzględniona w umowie.
      Dostałam odpowiedź od pełnomocnika, że dostałam rabat dlatego klimatyzacja nie należy mi się .
      Do podpisania dokumentów nie doszło, ponieważ poczułam się oszukana. Chciałam wszystkich przestrzec aby uważać na to co oferuje firma PROURBA,
      Mogłabym to tylko odnieść do kupna samochodu, kiedy negocjując rabat
      w efekcie otrzymujemy auto ale np.: bez kół.
      Pozdrawiam,
      UK
    • tanitazaitceva Re: XIX Dzielnica 18.12.18, 12:30
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka