Dodaj do ulubionych

FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutto/m2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 13:27
Witam szanownych forumowiczów,

Czy ktoś z Was słyszał o w/w inwestycji i devloperze ??
Jestem zainteresowany kupnem u nich mieszkania i zbieram informacje na ich
temat.
Pzdr
Efendi
Obserwuj wątek
    • barabasz75 Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 06.03.04, 14:14
      Też jestem zainteresowany informacjami na ich temat :-)
    • Gość: dg Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 195.94.206.* 06.03.04, 14:15
      Jak na mój gust to za tanio, już był taki deweloper w W-wie co tanio
      sprzedawał - War-Inwest i kilkaset osób straciło kupę kasy.
      • Gość: Janusz Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:52
        Jedz do Kalisza i sprawdz. Nie polecalbym zadnego developera, ale ten to po
        prostu WYJATEK. Cene podaje konkurencyjna a nie podejrzanie niska, jakosc ma
        fantastyczna!!!!
        Pozdrawiam wszystkich wahajacych sie i polecam Antczaka. jasarosiek@wp.pl
        • maggister Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 18.03.04, 22:29
          Do Kalisza, może na wycieczkę ? Nie żartujcie.
          Konkurencyjna cena. Ciekawy jestem jak się ona ma do 40% wzrostu cen stali na
          rynku w ciągu 2 m-cy.
          Jakość fantastyczna, to coś niespotykanego na skalę światową. Tylko jak ją
          uzyskać, budując 2 domy z wykończeniem ( parkiet, glazura, tarakota) w ciągu 9
          miesięcy. Na dzień dzisiejszy nie ma tam kopacza z łopatą, a trzeba jeszcze
          osuszyć teren i nanieść ziemi.
          • Gość: Judyta Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.acn.pl 21.03.04, 18:41
            Nie żartujemy! To tylko 250 km. od Warszawy, 4 godziny pociągiem. Miasto
            piękne, naprawdę jest co oglądać. No i te ceny! Dla Warszawiaka tanio jak
            barszcz!
            A teraz to, co Cię interesuje. Mam rodzinę w Kaliszu. Widziałam i byłam w
            mieszkaniu wybudowanym przez firmę Antczak. Wszystko w należytym poznańskim
            porządku. Polecam. Nie jest to firma krzak, istniejąca rok, czy dwa. Na pewno
            istnieją ponad 20 lat.
            Pozdrawiam.
      • Gość: agnieszka Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 212.186.80.* 01.06.04, 19:43
        na bialolece ceny sa nizsze ja place 2900
    • Gość: zak Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:47
      A gdzie dokładnie będzie ta inwestycja?
    • Gość: mm Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 22:11
      To się już buduje przy Głębockiej, na wysokości osiedla DERBY, ale po drugiej
      stronie ulicy.Ja już zdecydowałam.Proces podejmowania decyzji trochę trwał i
      nie był prosty. Argumenty "za" to:
      - lokalizacja - sympatyczna okolica,
      - ładne rozkłady mieszkań i projekt osiedla,
      - termin oddania (w moim przypadku grudzień tego roku)- krótki cykl budowy,
      - cena - ja również myślę, że konkurencyjna a nie zaniżona - to raczej
      warszawskie ceny są nadmiernie rozdmuchane - nie ma tu podwykonawców i
      pośredników, ta sama firma jest inwestorem i wykonawcą, wpłaty rozłożone są
      rozsądnie, a ostatnia wpłata po odbiorze mieszkania,
      - developer, który ma duże doświadczenie, buduje solidnie, zależy mu na dobrej
      opinii i na wejściu na rynek warszawski. Sprawdziłam to sama w Kaliszu, także
      gazeta wyborcza wymienia firmę w gronie około 30 innych z całego kraju, z
      którymi warto budować, a Krajowa Izba Budownictwa bardzo poleca.
      Ja traktuję to jako szansę na uzyskanie przyzwoitego mieszkania za rozsądną
      cenę. Nie znaczy to, że nie mam żadnych obaw - każdy kto śledzi rynek
      mieszkaniowy(zwłaszcza warszawski)wie, że dopiero akt notarialny w ręku daje
      pewność.
      mm
      • Gość: Magda Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 213.17.165.* 19.03.04, 09:10
        Popieram Cię!! Mimo tego, że nie kupuję tam mieszkania. (Będę sąsiadką - Derby).
        Jeśli zaś chodzi o ceny to również uważam, że nie są zaniżone - ja kupuję od DD
        za 2770,00 zł. Jeśli ktoś ma ochotę płacić 5000,00 zł na Marinie - to o.k. Ja
        bym wolała domek.

• Gość: Piotr Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.lot.pl 19.03.04, 12:41
          Swego czasu intetresowałem się tą inwestycją, myślę że cena nie jest sztucznie
          zaniżona - odpowiada raczej lokalizacji. Zastanawia mnie jedynie fakt że od
          kilku miesięcy stoi jedynie ogrodzenie i nic poza tym się nie dzieje. Dlatego
          zdecydowałem się na Derby.
          Ponadto dla zainteresowanych tym rejonem - DD wkrótce rozpoczyna budowę 5 etapu
          a tuż obok buduje już Warbud...
          Pozdrawiam
          • Gość: Mała Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 213.17.165.* 19.03.04, 13:16
            Gdzie masz mieszkanie na DERBY???
            Nie wiesz, czy Derby 5 bedą tak samo wyglądały poprzednie etapy???
            • Gość: Piotr Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.lot.pl 19.03.04, 13:38
              Kupiłem mieszkanko na D3. Podobno miałem niesamowity fart bo tego typu mieszkań
              już dawno nie ma w D3, tylko ktoś długo zwlekał i nie podjął ostatecznej
              decyzji. Handlowiec DD wspomniał, że jeśli nie odpowiada mi proponowane przez
              niego M to mogę poczekać ok 2 miesięcy - wtedy zaoferują mieszkania w następnym
              etapie. Niestety nie chciał zdradzić żadnych szczegułów - tajemnica handlowa.
              Myślę więc że na przełomie kwietnia i maja DD "odkryje karty"...

Pozdrowienia
              • Gość: Mała Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 213.17.165.* 19.03.04, 14:26
                Ja kupiłam na D4, też miałam farta. Ale myslę, że tylko dlatego że jest to Nr
                mieszkania: 13.

Zobaczymy, czy bedzie szczęśliwy!!!

pozdrawiam

P.S. Ciekawe, czy w następnych etapach będą garaże???
                • Gość: Piotr Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.lot.pl 19.03.04, 14:31
                  ...garaże mało prawdopodobne - zbyt niski poziom wód gruntowych...

Miłego weekendu
                  • Gość: Piotr Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.04, 17:03
                    poprawka - zbyt wysoki poziom ;)
                • Gość: Garon Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.era.pl 24.03.04, 19:06
                  A w którym budynku :)

Pozdrawiam
      • maggister Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 19.03.04, 20:28
        Przepraszam, ale to brzmi jak reklamówka.
        9 miesięcy na wybudowanie 2-ch domów, ciekawe jak ? Tam przecież nie ma nic,
        dźwigu, koparki, kopacza ręcznego.
        Może podasz kilka argumentów przeciw.
        • barabasz75 Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 19.03.04, 22:08
          Ja podam...
          pierwszy budynek - kończony jest pobudowany jest prawie cały parter, niedługo
          będzie można robic strop,
          budynek drugi który ma być oddany w grudniu - gotowe są fundamenty
          na budowie widzałem koparkę, dzwigu nie ma bo jeszcze nie jest do niczego
          potrzebny.
          Kopacza ręcznego faktycznie nie widziałem, ale to pewnie dlatego że jest
          koparka, czasy się troche zmieniły... :-))
          • Gość: DiDi Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 217.8.186.* 22.03.04, 14:44
            a czy Wam się nie pomieszały inwestycje?

koło Derb buduje się osiedle "Cztery Pory Roku", a developer to Maripol-
            Berensona, i owszem jest już część parteru jednego z budynków (niestety
            strasznie betonowa, z gotowych elementów)

osiedle, o którym piszecie to zdaje się "Białe łąki", a ono nie jest zaraz koło
            Derb, a ma byc na ul. Głębockiej i jeżdząc tam na rowerze nie zauwazyłam żadnej
            nowej budowy..

a może się mylę i coś przeoczyłam?

Pozdrawiam
            Brzezinianka
            • barabasz75 Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 22.03.04, 15:23
              Coś chyba przeoczyłaś :-))) Białe Łąki powstają po prawej stronie Głębockiej,
              jak się jedzie od Toruńskiej, na wysokości ul. Skarbka z Gór dochodzącej do
              Głębockiej.
              • Gość: DiDi Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 217.8.186.* 22.03.04, 15:26
                a to przy następnej przejażdzce muszę się przyjrzeć dokładniej :))
        • Gość: Piotr Re: FB Antczak do maggistra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 19:46
          ...widocznie jesteś maggistrem w innej dziedzinie, budownictwo poszło trochę do
          przodu, 8 miesięcy na czteropiętrowy budynk to obecnie standart. Jeśli nie
          wierzysz rozejżyj się dookoła, zobacz jak rośnie Marina Mokotów. Firma ktora ma
          własny kapitał i nie buduje z aktualnych wpływów klientów jest w stanie tego
          dokonać...
          Pozdrawiam
          PS. Nikogo nie reklamuję to własne spostrzeżenia...
          • maggister Re: FB Antczak do maggistra 20.03.04, 23:00
            Witam Piotrze.
            Pewnie że nie jestem maggistrem w dziedzinie budownictwa. Gdybym nim był, to
            napewno udałoby mi się podać konkretne wyliczenia co do opłacalności dewelopera.
            Tak jak już pisałem, stal podrożała w tym roku ok. 40%. Popyt na nią
            prawdopodobnie w Polsce będzie rósł ponieważ wzrost gospodarczy jest coraz
            większy, a produkcję polskich hut stali ogranicza umowa z Unią Europejską. Ceny
            będą dalej rosły i dopiero import spowoduje zahamowanie wzrostu cen i potem ich
            spadek. Ekonomiści wyliczają, iż prawdopodobny spadek cen nastąpi dopiero we
            wrześniu, czyli po wybudowaniu budynków.
            Może i wybudują dwa budynki (nie posiadam informacji ile będzie tam mieszkań)
            ale zobaczymy co dalej będzie pisane na forum o jakości wykonania.
            Oczywiście życzę wszystkim udanego i bezbolesnego zakupu mieszkania, ale takie
            wychwalanie pod niebiosa jakiegokolwiek dewelopera, czy też innej firmy
            stasznie mnie irytuje i powoduje, że zaczynam być podejrzliwy. Nie ma ideałów.
            Napewno będę podpatrywał tą budowę i te forum ponieważ sam poszukuję mieszkania.
            Piotrze, ciekaw jestem twojej opinii o Derbach, ja sprawdzę co było pisane na
            ich forum. Może miałeś fart i kupiłeś mieszkanie od strony ulicy (nie pamiętam
            nazwy) lub pola, i nie zaglądają Tobie sąsiedzi do okien.
            To co ja widziałem oglądając z samochodu to osiedle, bardzo mi się nie
            spodobało. Mieszkańcy sąsiednich bloków chyba grają w kometkę przez okna. To
            osiedle nie powinno się nazywać Derby tylko Domino.
            Osiedle "Pod Dębami" (Barc) również było przez niektórych wychwalane. Proszę
            pojechać na Tarchomin i zobaczyć co w zamian za wykończenie w mieszkaniach (w
            cenie) dostali. Budowa i oddawanie budynków jest bardzo szybkie, bloki pięknie
            pomalowane. Tylko tak jak na Derbach ludzie podają sobie ręce przez balkony, a
            bloki 8-mio piętrowe stoją na przeciwko 3 piętrowych.
            Powodzenia
            • barabasz75 Re: FB Antczak do maggistra 21.03.04, 20:14
              Wychwalanie pod niebiosa faktycznie może budzić podejrzenia, ja też podchodzę
              bardzo sceptycznie do takiego zachwalania i ogólnie daleki jestem od optymizmu.
              Jednak nie zapoznałeś się dokładnie z tym co oferuje ten deweloper, a już
              krytykujesz nie podając żadnych konkretnych faktów. Proponuję zajrzeć na ich
              stronę www.antczak.pl żeby dokładniej zapoznać się z ofertą. Firma Antczak ma
              oddać na początek nie dwa budynki a jeden mały budynek (październik br., dwa
              piętra i poddasze, dziewięć mieszkań). Później ma być oddany drugi większy
              (grudzień br., 3 pietra i poddasze, 24 mieszkania). Kolejny, większy budynek ma
              być oddany dopiero w maju 2005. Mieszkania mają być bez białego montażu, więc
              nie wiem dlaczego uważasz (Twój poprzedni post) że mają 9 miesięcy na
              wykończenie dwóch budynków pod klucz?! Terminy są dość realne tym bardziej, że
              parter pierwszego budynku już stoi.
              Nie trzeba też być inżynierem budownictwa i podawać konkretnych wyliczeń żeby
              coś wiedzieć o cenach mieszkań.
              Poddawanie pod wątpliwość opłacalności budowy (a tym samym uczciwości
              dewelopera) poprzez przykład wzrostu cen stali, też nie jest zbyt dobrym
              argumentem ponieważ to nie będzie wieżowiec w Alejach, do którego budowy
              używane są głównie stal i szkło. To przecież będą niewielkie budynki murowane,
              gdzie stal będzie użyta głównie do zbrojeń fundamentów i stropów.
              Moim zdaniem, i sądzę że wiele osób się z tym zgodzi, podstawowym czynnikiem
              kształtującym cenę mieszkania w Warszawie jest wartość gruntu. Wartość gruntu
              zależy oczywiście od kilku czynników, ale podstawowe to lokalizacja i okoliczna
              infrastruktura. Każdy developer od którego chcemy kupić mieszkanie, sprzedaje a
              nie daje w prezencie również udziały w gruncie. W umowach podawane jest, jaką
              część m2 stanowi grunt. I dla przykładu: w przypadku firmy Antczak wartość
              gruntu stanowi 10% ceny m2 (2550PLN).
              W przypadku innej znanej mi firmy budującej w tamtej okolicy, Agromana wartość
              gruntu stanowi 25% ceny m2 (2985PLN).
              I teraz prosty rachunek:
              Antczak 2550 PLN - 10% grunt = 2295 cena m2
              Agroman 2985 PLN - 25% grunt = 2239 cena m2
              Taki koszt deweloper przeznacza na materiały, koszt utrzymania pracowników,
              projekt, itp. itd., jest to również jego zarobek.
              Ceny są więc zbliżone, a nawet firma Antczak "zarabia" troszkę więcej, więc jak
              to jest?! Czy powiesz teraz, że Agroman też jest podejrzany?!
              Jak jest z opłacalnością dla dewelopera? Nie podam dokładnych cyfr, ale chyba
              się musi opłacać skoro budują i widocznie na tym zarabiają. Firma Antczak mogła
              sobie pozwolić na niższą sumaryczną cenę m2 ze względu na niższą cenę gruntu
              jaką musiała zapłacić. I jestem pewien że i tak na tym zarobią.
              Oczywiście "wybudowanie" m2 może być jeszcze "droższe" a zarobek dewelopera
              większy, ale trzeba pamiętać że nie jest to Ursynów, Wilanów albo Mokotów,
              gdzie zarówno cena grunt jest wyższa niż na Białołęce jak i deweloper może
              sobie pozwolić na wyższą cenę ze względu na prestiż dzielnicy i lepszą
              infrastrukturę.
              Ale kto wtedy by kupił tu od nich mieszkanie... ?! :-))

Pozdrawiam i życzę jak najlepszych wyborów
              • maggister Re: FB Antczak do maggistra 21.03.04, 21:12
                barabasz75 napisał:

> Jednak nie zapoznałeś się dokładnie z tym co oferuje ten deweloper, a już
                > krytykujesz nie podając żadnych konkretnych faktów. Proponuję zajrzeć na ich
                > stronę www.antczak.pl żeby dokładniej zapoznać się z ofertą.
                Trudno zapoznać się z ich ofertą ponieważ niewiele na ich stronie jest. Napewno
                osobiście pojawię się u nich. Projekt wygląda ładnie.

Mieszkania mają być bez białego montażu, więc
                > nie wiem dlaczego uważasz (Twój poprzedni post) że mają 9 miesięcy na
                > wykończenie dwóch budynków pod klucz?!

Z tego co widziałem ze schematu, to ma być parkiet i gres.

> Poddawanie pod wątpliwość opłacalności budowy (a tym samym uczciwości
                > dewelopera) poprzez przykład wzrostu cen stali, też nie jest zbyt dobrym
                > argumentem ponieważ to nie będzie wieżowiec w Alejach, do którego budowy
                > używane są głównie stal i szkło. To przecież będą niewielkie budynki
                murowane,
                > gdzie stal będzie użyta głównie do zbrojeń fundamentów i stropów.
                To mało ?

> Moim zdaniem, i sądzę że wiele osób się z tym zgodzi, podstawowym czynnikiem
                > kształtującym cenę mieszkania w Warszawie jest wartość gruntu. Wartość gruntu
                > zależy oczywiście od kilku czynników, ale podstawowe to lokalizacja i
                okoliczna
                >
                > infrastruktura. Każdy developer od którego chcemy kupić mieszkanie, sprzedaje
                a
                >
                > nie daje w prezencie również udziały w gruncie. W umowach podawane jest, jaką
                > część m2 stanowi grunt. I dla przykładu: w przypadku firmy Antczak wartość
                > gruntu stanowi 10% ceny m2 (2550PLN).
                > W przypadku innej znanej mi firmy budującej w tamtej okolicy, Agromana
                wartość
                > gruntu stanowi 25% ceny m2 (2985PLN).
                > I teraz prosty rachunek:
                > Antczak 2550 PLN - 10% grunt = 2295 cena m2
                > Agroman 2985 PLN - 25% grunt = 2239 cena m2
                > Taki koszt deweloper przeznacza na materiały, koszt utrzymania pracowników,
                > projekt, itp. itd., jest to również jego zarobek.

I prawdopodobnie Agroman zarabia najwięcej na sprzedaży gruntu, i może to mu
                się opłacać.
                A wcale nie musiał tego kupić drożej, ponieważ należy do Tonagro, czyli spółki
                skarbu państwa - może to być nawet cena niższa (chociaż nie musi)- Tonagro
                kupiło tą ziemię od Skarbu Państwa.
                Pozdrawiam
                • barabasz75 Re: FB Antczak do maggistra 21.03.04, 21:59
                  I tu masz rację! :-))) Faktycznie będzie najlepiej będzie jak pojedziesz do
                  nich i zapoznasz się osobiście z ich ofertą. Ich handlowiec to bardzo
                  sympatyczny człowiek który wszystko dokładnie opowie i przekaże Ci niezbędne
                  materiały wraz z draftem umowy. Mimo że nie kupuję od nich mieszkania to
                  uważam, że oferta faktycznie jest atrakcyjna. I tanio i kameralnie bo nie jest
                  to blokowisko jak Ursynów lub wspomniane Derby. Problem lokalizacji to dojazd.
                  Z komunikacją miejską jest tam bardzo cienko, ale dla kogoś kto ma samochód
                  jest całkiem nieźle.
                  Projekt faktycznie zawierał informacje o wykończeniu podłogi, ale to tylko
                  projekt architektoniczny. Oferta mówi że mieszkanie jest sprzedawane bez
                  białego montażu
                  Jeśli chodzi o stal, to nadal uważam że nie są to wieżowce ze stali i szkła.
                  Owszem wzrost cen stali ma wpływ na ostateczny koszt mieszkania, ale nie aż tak
                  duży jakby się wydawało.
                  Jeśli chodzi o zarobek Agromana to możliwe że masz rację, jednak bardziej
                  prawdopodobne wydaje się, że faktycznie na tym zarobiła Tonagro. Prezesi muszą
                  się przecież jakoś utrzymać :-)))
                  Najważniejsze żeby i jedni i drudzy pobudowali, zakończyli w terminie i żeby
                  było jak najmniej problemów :-)) Czego Tobie, sobie i innym życzę! :-)).
                  • maggister Re: FB Antczak do maggistra 21.03.04, 22:33
                    Wnioskuję z tego co piszesz, iż chcesz kupić mieszkanie od Agromana? A może
                    Agmetu ? Widziałem że na forum o tej firmie aktywnie piszesz.
                    Powodzenia
                    • barabasz75 Re: FB Antczak do maggistra 21.03.04, 23:37
                      Mocno interesowałem się tymi trzema inwestycjami, i nadal się interesuję :-))
                      Rozpatruję wszystkie za i przeciw. Decyzja jest bardzo ciężka, nie sądziłem że
                      to będzie tak trudne :-)) Na korzyść każdej z tych inwestycji przemawiają
                      jakieś plusy, niestety są też minusy. Zdecydowałem się jednak Agromana :-)

P.S. Chociaż zawsze wszystko się może zmienić, nigdzie jeszcze umowy nie
                      podpisałem :-))
              • Gość: Jack Re: FB Antczak do maggistra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:09
                A my wlasnie podpisalismy umowe i mamy nadziej ze bedzie wszystk OK. Nie mozemy
                sie doczekac konca roku kiedy tam zamieszkamy.
                Pozdr dla wszytskich.
                • Gość: mm Re: FB Antczak do Jacka IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.03.04, 09:37
                  Rozumiem, że piszesz o Białych Łąkach? Jeśli tak to będziemy sąsiadami
                  • Gość: jack Re: FB Antczak do Jacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 15:09
                    Tak, tak wiec do zobaczenia na Osiedlu :)
            • Gość: Mała Re: FB Antczak do maggistra IP: 213.17.165.* 22.03.04, 09:57
              Nie przesadzaj z tymi odległościami między blokami - owszem, nie są od siebie
              za daleko, ale odległość wymagana przepisami prawa budowlanego jest zachowana.

Wolę mieszkać na Derbach 3 - piętrowych, niż na jakiś blokowiskach. Uważam, że
              jest to bardzo ładne osiedle.
              • maggister Re: FB Antczak do maggistra 22.03.04, 21:15
                Gość portalu: Mała napisał(a):

> Nie przesadzaj z tymi odległościami między blokami - owszem, nie są od siebie
                > za daleko, ale odległość wymagana przepisami prawa budowlanego jest
                zachowana.
                >
                > Wolę mieszkać na Derbach 3 - piętrowych, niż na jakiś blokowiskach. Uważam,
                że
                > jest to bardzo ładne osiedle.

Wtam serdecznie.
                Niestety muszę również napisać - nie przesadzaj. Ładnie to może ono wygląda,
                ale z perspektywy mieszkańców. Bloki są ładnie pomalowane, niestety to tylko na
                jakieś 4 lata, potem farba zblednie i będziesz już mieszkała w blokowisku -
                bloki podobne do siebie jak krople wody, bardzo blisko siebie (napewno są to
                minimalne, wymagane odległości).
                Wybacz mi, że tak piszę, lecz według mnie tak to wygląda. Oczywiście każdy
                dokonuje wyborów względem swoich możliwości i potrzeb. Ma do tego pełne prawo.
                Byłem dzisiaj u Antczaka - podoba mi się ale mój wybór chyba będzie inny.
                • Gość: Mala Re: FB Antczak do maggistra IP: 213.77.127.* 24.03.04, 17:00
                  Zdradz mi wiec gdzie Ty zamieszkasz???
      • Gość: mieszkanka :) Też sprawdziłam! IP: *.ask / *.ask-klan.net.pl 20.04.04, 23:17
        Też sprawdziła, też byłam w Kaliszu, bo mi się wierzyć nie chciało.
        Poszpiegowałam, sprawdziłam nagrody, biuro, wykonawstwo. Wypytałam o wszystko.
        I jestem zadowolna z wyników :) Ja kupuję!!!
        • Gość: Jacek Re: Też sprawdziłam! IP: *.chello.pl 20.04.04, 23:49
          witam przyszłych mieszkańców !
          ja już kupiłem :) - wspomożenie kredytem z BPH. Hipoteka na działce
          czyściutka :). Na razie brak zastrzeżeń - budynek "A": robią już pierwsze
          piętro, a w "H" powoli przygotowania do wylania sufitu dla parteru :) - stan na
          21.04

a to harmonogram dla "H" - tam zamieszkam (takie miałem zapewnienia w marcu):
          I piętro - maj
          II piętro - czerwiec
          III piętro - lipiec
          zamknięcie stanu surowego (z dachem) - sierpień

Pozdrowienia - Jacek
    • Gość: mm Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 09:13
      Nie jestem "hurra optymistką". Nie łatwo było mi podjąć decyzję o podpisaniu
      umowy. Alternatywnie rozważałam EBEJOT, bo niedawno wybudowało się tam dużo
      moich znajomych i wszystko było i jest OK. Niestety mieszkania są tam poprostu
      mniej ciekawe no i jest to blokowisko. A poza tym samoloty.
      Jeśli chodzi o Białe Łąki to:
      - niewygodne jest to, że firma i jej właściciel są w Kaliszu, a tu mają tylko
      swojego handlowca i kierownika budowy z ekipą. Stąd przepływ informacji i
      załatwianie spraw jest utrudnione,
      - umowę mają na wzór umów warszawskich, nie najgorszą i nie najlepszą. Prawnik
      zasugerował kilka zmian, ale nic się nie dało wynegocjować bo cyt. "nie chcą
      stwarzać precedensów",
      - sąsiedzi oprotestowywali decyzję o wydaniu pozwolenia, dlatego na początku
      roku nic się tam nie działo - decyzja o pozwoleniu jest już ostateczna, ale nie
      wiem, czy nie będzie jeszcze problemów z ich strony
      A tak poza tym odczuwam ogólny niepokój towarzyszący chyba wszystkim budującym
      się. Przygotowywałam się do tego psychicznie przez kilka lat, śledziłam pilnie
      publikacje Gazety Wyborczej, która moim zdaniem świetnie edukuje w temacie dom
      i nieruchomości, ale nie zdawałam sobie sprawy, że taki stres towarzyszy
      podjęciu decyzji mieszkaniowych. Dopiero kiedy przechodzi się do konkretów
      widać jaka to "puszcza" i na jak wielu rzeczach można się pośliznąć. A to chyba
      dlatego, że to Warszawa i ogromny rynek. Wygląda na to, że Kaliszu ludzie
      takich stresów nie przeżywali.
      mm
      • Gość: eliza Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.03.04, 09:51
        Jak widać plusów jest dużżo więcej niż minusów. Myślę też, że kiedy już pokażą w
        Warszawie co potrafią, klienci będą zabiegać o mieszkania przez nich wybudowane,
        a wtedy cena może już nie być taka konkurencyjna.
        • Gość: Piotr Uwaga protest sąsiadów IP: *.lot.pl 07.04.04, 15:17
          Mieszkańcy sąsiednich budynków na Głębockiej oprotestowali budowę osiedla -
          szczegóły na:
          derby.waw.pl/forum/read.php?f=9&i=14443&t=14443
          • sloggi Re: Uwaga protest sąsiadów 07.04.04, 16:48
            Oprotestowali ja już dawno, ale jest to zwyczajne czepiactwo.
            • Gość: jack Re: Uwaga protest sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 11:00
              Rozmawialem z developerem, w piatek zapadl wyrok sadu i protest odrzucono a oni
              buduja dalej i nie ma co sie martwic.
              • Gość: mm Re: Uwaga protest sąsiadów IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 08.04.04, 12:47
                Niestety to chyba nie zamyka możliwości dalszego oprotestowywania.
                Wiesz coś na ten temat?
                • Gość: jack Re: Uwaga protest sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 07:56
                  tylko tyle co powiedzili mi na budowie, nasze mieszkanie juz sie buduje, wiec
                  ja staram sie nie myslec o innych protestach i jestem dobrej mysli :)
        • Gość: Efendi Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.242.81.adsl.skynet.be 07.05.04, 14:37
          Witam szanownych saiadow z Osiedla Biale Laki,
          Mam pytanie czy ktos z was wie, czy dostawca internetu zaproponowany przez FB
          Antczak to solidna firma i jakie dokladnie beda koszty uruchomienia ??

Pozdrawiam Efendi
          • Gość: shinma Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 20.05.04, 10:41
            my wlasnie kupilismy poddasze w budynku A (a wlasciwie pol poddasza)i pytalismy
            o internet.
            więc koszt miesieczny ok 60 zl, prędkość lącza porównywalna z Neostradą (mam
            nadziej ze tylko predkosc a nie czestotliwosc dzialania i psucia sie :P)
            • kristal Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 20.05.04, 13:59
              Ja jescze się waham ale nad kolejnym etapem D-E, niestety już za 3000 PLN.
              Ale najprawdopodobniej się zdecyduję. Wszystko wygląda obiecująco.
            • Gość: Efendi Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.brzeziny.ris.dts.pl / 62.233.142.* 24.05.04, 16:26
              Aaaa to witam sasiadke !! :o))
              my tez kupilismy mieszkanie w budynku A, ale na pierwszym pietrze.
              Dzisiaj bylismy na budowie i mielismy okazje podziwiac widok z naszych okien.
              Pozdrawiam sasiad z pierwszego pietra
              Ps
              Czy sa na forum inni sasiedzi z naszego osiedla ??
              • Gość: jack Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 14:03
                No a ja jestem sasiadem z II pietra.
                Pozdrawiam wszytskich sasiadow i do zobaczenia wkrotce na klatce schodowej :)
      • Gość: pawels umowa z Antczakiem! IP: *.zefa.pl 01.06.04, 13:10
        Witam wszystkich tych ktorzy mieszkaja lub beda mieszkac u Antczaka! Co do
        umowy to maja racje Ci ktorzy mowia ze ciezko sie z nimi negocjuje ale nie jest
        to niewykonalne!
        Zmienilem juz kilka rzeczy w swojej umowie, teraz chce jeszcze zmianic
        harmonogram wplat tak zeby zamiast dat byly tam postepy w pracach. Narazie sie
        nie zgadzaja ale mam nadzieje ze sie uda.
        Co do oprotestowania przez sasiadow to wiem z pewnej reki ze w warszawie sa
        cale "grupy" ludzi ktorzy szantazuja budowlancow - albo kasa, albo proces ktory
        podwazy wiarygodnosc i przeciagnie inwestycje w czasie - ale to nic
        nadzwyczajnego wiec nie ma sie co obawiac.

zachecam wzystkich przyszlych sasiadow do korespondencji:

pawel@zefa.pl

Milo mi poznac!
    • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 01.06.04, 12:40
      Cześć,
      Co się obecnie dzieje na tej inwestycji bo forum wskazuje na zastój:)
      Bardzo proszę o info budują, nie budują.

Pozdr
      cartman45@wp.pl
      • Gość: Jacek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.chello.pl 02.06.04, 10:47
        trochę fotek z Głębockiej pod adresem:
        www.pbase.com/jaremi/antczak
        może kilka fotek zrobię dzisiaj i wrzucę na stronę :)
        • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 11:47
          Dzięki za galerię.

Pozdr
          cartman
          • Gość: Jacek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.stacje.agora.pl 02.06.04, 13:47
            wrzuciłem przed chwilą 3 fotki z dzisiejszego dnia.
            • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 13:59
              oki dzięki wielkie ponownie.
              ps. może będę tam mieszkał?

pozdr
              cartman
              • Gość: Jacek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.stacje.agora.pl 02.06.04, 14:09
                ja będę :)... ale moje piętro (3) jest jeszcze w "chmurach" - w tym większym
                budynku (mieszkanko od ulicy). Mają przyśpieszyć prace z budynkiem "H" (po
                zakończeniu budynku "A") i budować jedno piętro w 3 tygodnie - w sierpniu chcą
                zamknąć stan surowy budynku.
                • Gość: Tomel Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 212.160.235.* 02.06.04, 14:12
                  Hej co wiecie na temat afery z zaskarżeniem budowy??
                  • Gość: Jacek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.stacje.agora.pl 02.06.04, 15:51
                    no cóż: sprawa się ciągnie obecnie w WSA... póki co wszystko wskazuje na to, że
                    decyzja będzie pozytywna dla przyszłych mieszkańców :) Odpryskiem tej sprawy
                    jest fakt, że wszyscy (lub prawie wszyscy) którzy ubiegali się o kredyt w BPH
                    po 13 kwietnia dostają odmowną decyzję... (chodzi jak zwykle o interpretację
                    przepisów: "co jest decyzją prawomocną, a co nie")
                    • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 16:16
                      hmmm
                      a co mówią w innych bankach???
                      Czy już ktoś próbował, np. PKO BP?

POzdr
                      cartman
                      • Gość: Jacek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.stacje.agora.pl 02.06.04, 17:40
                        w PKO BP nie powinno być problemu - dają kredyt, ale na niższą sumę niż w BPH.
                        (w moim przypadku różnica wynosiła 20%)
                • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 02.06.04, 14:25
                  Ja najprawdopodobniej będę, ponieważ nie podjęliśmy jeszcze z małżowiną
                  decyzji. Mam do wyboru i musze się zastanawiać nad parterem w budynku H.
                  W przeciwieństwie do kolegi stałem już w "mieszkaniu":)
                  Z tego, co widzę to budowa idzie pełną parą, praca wre a więc to jest +. Tylko
                  ten parter. ech(i to jeszcze pod oknami od sypialni wjazd dla wózków, rowerów,
                  itp.
                  Ciężki orzech a decyzja być może na całe życie.

Pozdr
                  cartman
                  • p.m.a Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 02.06.04, 19:31
                    Gość portalu: cartman napisał(a):
                    Podsumowując chyba mam pecha. Może trafiłem na cięższe dni Pana Dyrektora Sz.
                    Szkoda - to oczywiście z innego wątku. :-)

Ja najprawdopodobniej będę, ponieważ nie podjęliśmy jeszcze z małżowiną
                    > decyzji. Mam do wyboru i musze się zastanawiać nad parterem w budynku H.

To nie pech. Musisz się mocno zastanowić i podjąć męską decyzję. Wszyscy mamy
                    tan sam problem.
                    • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 03.06.04, 08:40
                      Witam kolegę z forum AGMETU,
                      Jak widzisz nie próżnuję. Szukam optymalnej oferty i prawie idealnego
                      Developera.
                      Agmet, cóż wiesz jak jest i było.
                      Natomiast z Antczakiem sprawa jest klarowna. Jestem obsługiwany profesjonalnie.
                      Widać, że zal;eży im na kliencie a dopiero później na zysku. I tak powinno być
                      w czasach konkurencji na rynku.
                      ps. decyzja została już podjęta:)

POzdr
                      cartman
                      • Gość: Tomel Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 212.160.235.* 03.06.04, 11:25
                        Cartman, Chyba mnie uprzedzileś BUUUU. :)
                        • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 03.06.04, 11:38
                          Wiem, że było jeszcze jedno wolne mieszaknie w budynku A na parteże tylko, że
                          dla mnie za duże ok. 65m2.
                          Może jeszcze jest wolne i będzie Ci odpowiadało.

Pozdr
                          cartman
                      • p.m.a Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt 03.06.04, 18:38
                        Gość portalu: cartman napisał(a):

> Witam kolegę z forum AGMETU
                        Śledzę forum Agmetu jak i Antczaka z ciekawości ponieważ rozważałem tam kupno
                        mieszkania. Wybrałem jednak Agromana.
                        Ciekawe - wszyscy deweloperzy zaczynają sie na A ;-)

> ps. decyzja została już podjęta:)
                        Gratulacje !
                        • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 04.06.04, 07:44
                          dzięki:))

Pozdr
                          cartman
                          • Gość: Tomek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 212.160.235.* 15.06.04, 14:19
                            Cze Cartman i inni,
                            Jak idzie załatwianie kredytu??
                            Troche stopy idą w gore....niestety
                            • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 15.06.04, 14:34
                              Cze,
                              ja na razie jeszcze czekam na umowe:), ale w tym tygodniu już podpisuję i jadę
                              z formalnościami kredytowymi.
                              ps. może by jakieś forum prywatne założyć?. Kto jest za?

Pozdr
                              cartman
                              • Gość: Tomel Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 212.160.235.* 15.06.04, 15:44
                                Dobry pomysł. Ale obawiam sie, ze jest nas troche za mało. Mozna byloby skumać
                                sie z Derbami. Zawsze byłoby to Głębocka City.
                                Słuchaj powiedz mi jak się z nimi negocjuje, czy udało Ci sie powiązać wpłaty
                                rat z zaawansowaniem budowy? Może uwówilibyśmy sie na małe piwko???
                                • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 15.06.04, 16:40
                                  u mnie to była specyficzna sytuacja. Nie pownienem jej opisywać na forum
                                  ogólnym, gdyż są to ustalenia pomiędzy mną a "Antczakami".
                                  Jedyne to co mogę napisać o negocjacjach zapisów w umowie to firma Antczak jest
                                  bardzo elastyczna. Ja jestem zadowolony i uważam, że wielu Developerów mogłoby
                                  się od nich uczyć podejścia zwłaszcza do klienta!
                                  ps. jeżeli chodzi o forum to masz raczej rację. Podejrzewam, że chyba tylko my
                                  wymienialibyśmy info:)

Pozdr
                                  cartman
                                  • Gość: Tomek Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: 212.160.235.* 16.06.04, 10:26
                                    Cartman, Odezwij sie na mój mail tomelbomel@wp.pl. I inni zainteresowani
                                    inwestycją Antczaka prosze o e-maila.
                                    Pozdrawiam,
                                    Tomek
                                  • Gość: jack Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:52
                                    Wczesniej kied bylem zaineresowany ta inwestycja czesciej bywalem na forum, ale
                                    teraz kiedy tylko czekam na klucze to niby o czym mam pisac?
                                    • Gość: cartman Re: FB Antczak inwestycja na Białołęce 2700 Brutt IP: *.zapora / 212.160.172.* 17.06.04, 11:45
                                      Nie wiem czy ktoś to przeczyta z zainteresowaniem, ale co tam.
                                      W budynku A robią już więźbę dachową.
                                      W budynku H niedługo chyba zaczną wylewać strop 3 kondygnacji.

Pozdr
                                      cartman

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka