Dodaj do ulubionych

ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie?

IP: *.acn.waw.pl 10.06.10, 20:03
Witajcie,
zna ktos te inwestycje? Rozwazam, ale mam nieco watpliwosci.
1. Bliskosc do planowanej ulicy Plaskowickiej Bis - 2x2 pasy - pewnie bedzie ruchliwa i tuz pod oknami.
2. Bliskosc planowanej trasy obwodnicy poludniowej - tutaj to juz istny hardcore - ekspresowka 2 x3 pasy. Nie wiem dokladnie w jakiej odleglosci od osiedla, ale nie wykluczone, ze nawet ok 100 m, prawdopodobnie jeszcze na estakadzie.
3. Teraz dziura w ziemi - nie wiem czy mozna w obecnych czasach zaufac deweloperowi? Platnosc nie jest w systemie 10/90...
4. Znacie jakies inne ukryte wady osiedla?
5. Obecna cena to ok. 7k/metr. Nie jest to rewelacja, ale chyba nie ma w tej chwili wielu tanszych alternatyw na MW?
Obserwuj wątek
    • Gość: l Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 212.87.25.* 11.06.10, 11:16
      Rozkłady mieszkań i lokalizacja - takie sobie. Cena wcale nie
      rewelacyjna. Rozejrzyj sie po drugiej stronie św. Opatrzności.
    • Gość: gość Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.10, 23:57
      Witam,
      zdecydowałem się na tą inwestycję jako jeden z pierwszych (cena
      6000zł/m2). Jeśli chodzi o samego dewelopera to raczej się nie
      obawiam, sprawdziłem go w firmie monitorującej rynek nieruchomości,
      rozmawiałem również z mieszkańcami ukończonego już etapu - skarżyli
      się co prawda na usterki ale co do terminowości oddania oraz
      warunków umowy nie mieli zastrzeżeń. Prawda jest taka, że budowę
      trzeba pilnować i czasem pewnie "posamrować" jak za komuny:). Umowę
      przedwstępną sprawdziłem z prawnikiem, też bez zastrzeżeń. Co do
      umiejscowienia: wydaje mi się, że w przyszłości będzie to jedna z
      lepszych lokalizacji: rzeczypospolita z autobusami 5 min spacerkiem,
      po drugiej stronie Ledóchowskiej szkoła, duży plac zabaw i orlik.
      Rzeczywiście jedynym niepokojącym faktem mogą być te arterie
      komunikacyjne, ale planowane są w odległości kilkuset metrów.
      Mnie zachęciła cena, bo 6000zł to raczej okazja. Zaryzykowałem i
      czekam na efekty. Może się uda...
      • Gość: nabywca Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.mpwik.com.pl 15.06.10, 13:06
        Jestem w trakcie zakupu mieszkania w tej inwestycji. Mam pytanie
        odnośnie gruntu. Grunt bedzie dzierżawiony od skarbu państwa, nie
        będzie na niego hipoteki. Czy ktoś z was może wie, z jakimi opłatami
        to sie wiąże. Bo o ile wiem to opłata za dzierżawę gruntu wliczna
        jest w czynsz?
        • Gość: Anna Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 192.193.245.* 24.06.10, 11:45
          AnnaTak, rozgadana tęga Pani cwaniara w różowej podkoszulce
          opinającej
          brzuch, która zachowuje się jakby do niej pół Wilanowa należało,
          oczywiście ten fakt przemilczała.
          Jak na razie 10-12 zł za metr, czyli za 60 m2 mieszkanie 720 zł
          rocznie.
          Oczywiście w biurze sprzedaży Ci tego nie powiedzą. Jak dzielnica
          się rozwinie mogą podnieść, tak jak ostatnio na Mokotowie, wiec
          wtedy nie bedzie juz wesoło. Stanowczo odradzam.

Robyg jest specjalistą w takich zagraniach. W Rezydencji Królowej
          Marysieńki okazało się, że za dużą powierzchnie działki zabudowali i
          mieli dokupić (NA KOSZT MIESZKAŃCÓW!!!) 100 m2 działki. Oczywiście
          tego nie zrobili, a więc teraz brakujący pasek mieszkańcy dzierżawią
          od jakiejś agencji i bulą ok. 600 zł rocznie za każde mieszkanie.
          Oczywiście niegdy nie wiedzą kiedy im ten haracz podniosą...
          Odradzam tego dewelopera!
          • Gość: Anna Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 192.193.245.* 24.06.10, 11:46
            Tak, rozgadana tęga Pani cwaniara w różowej podkoszulce
            opinającej
            brzuch, która zachowuje się jakby do niej pół Wilanowa należało,
            oczywiście ten fakt przemilczała.
            Jak na razie 10-12 zł za metr, czyli za 60 m2 mieszkanie 720 zł
            rocznie.
            Oczywiście w biurze sprzedaży Ci tego nie powiedzą. Jak dzielnica
            się rozwinie mogą podnieść, tak jak ostatnio na Mokotowie, wiec
            wtedy nie bedzie juz wesoło. Stanowczo odradzam.

Robyg jest specjalistą w takich zagraniach. W Rezydencji Królowej
            Marysieńki okazało się, że za dużą powierzchnie działki zabudowali i
            mieli dokupić (NA KOSZT MIESZKAŃCÓW!!!) 100 m2 działki. Oczywiście
            tego nie zrobili, a więc teraz brakujący pasek mieszkańcy dzierżawią
            od jakiejś agencji i bulą ok. 600 zł rocznie za każde mieszkanie.
            Oczywiście niegdy nie wiedzą kiedy im ten haracz podniosą...
            Odradzam tego dewelopera!
            • Gość: kaka Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.warszawa.mm.pl 24.07.10, 15:04
              Witam

Dzwoniłem do urzędu i opłata za użytkowanie wieczyste wynosi 8,50zł/m2
              mieszkania za rok( dla etapu przy zdrowej). W metraż mieszkania nie wlicza się
              balkonów tarasów i garaży. tak więc za mieszkania 40m2 powinno być ok.340zł za rok.
              • Gość: Marian Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 94.254.148.* 25.07.10, 12:47
                czyli jednak wszystko gra;) To my z mężem już załatwiamy formalności
                kredytowe i umawiamy się na podpisanie umowy z deweloperem;)
                pozdrawionka
                • Gość: awruk Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 80.48.195.* 25.07.10, 13:00
                  Ja też zamawiam jedno mieszkanko. Jeszcze tylko kredycik i wiśta wio.
                  • Gość: Max Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.centertel.pl 26.07.10, 23:33
                    wiśta wio???- ale tam będzie wieśniactwo buractwo mieszkało
                • Gość: Marta Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.centertel.pl 26.07.10, 23:32
                  No nie wiem co załatwiacie bo pozwolenia nie ma i będzie zwrot kasy hahaha
                • Gość: xsionc Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.home.aster.pl 05.10.10, 13:10
                  Marian, skoro piszesz "my z mężem", to chyba z Holandii emigrowałeś.
                  Tępi naganiacze...
                  • Gość: Tydam Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.static.chello.pl 30.08.13, 13:54
                    Hehe :)
    • Gość: marcin Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.aster.pl 05.08.10, 20:49
      a mnie odstraszyła bardzo niesympatyczna sprzedawczyni robyga, dumna z tego że
      tak piękny budynek wznosi. Na moje pytanie o możliwość negocjacji ceny, zrobiła
      zniesmaczoną minę, mówiącą - jak cię nie stać, to po co tu przychodzisz.
      • Gość: JKarol Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 21:30
        Trzeba przyznać, że nie najgorzej inwestycja wygląda na tle niezliczenie wielu na Wilanowie;)
        Robyg - osiedle zdrowa
        • Gość: M. Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.com.pl 09.08.10, 15:35
          A ja też kupuję tam mieszkanko :), bardzo miły Pan nas obsługiwał.
          Co do tego nie mam zastrzeżeń. Martwi mnie tylko ten brak pozwolenia
          na budowę... Co o tym sądzicie?
          • Gość: M. Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.com.pl 10.08.10, 14:25
            No ostatnio jak tam byliśmy to pan z biura sprzedaży dzwonił do
            kierownika budowy z pytaniem o pozwolenie na budowę. Podobno ma być
            do 15 września.
            • Gość: kaka Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.mpwik.com.pl 13.08.10, 11:00
              pozwolenie od 15 września, ale już kopią dół:)
              • Gość: M. Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.com.pl 17.08.10, 16:38
                Tak,zgadza się :).Ja już podpisałam umowę. Czy ktoś jeszcze ma
                zamiar kupić mieszkanie w etapie V?
                • Gość: sugar Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.acn.waw.pl 17.08.10, 19:24
                  Mozecie przestac tak nachalnie spamowac? Nikt nie ma zamiaru tam
                  kupowac - za drogo, za blisko do planowanych arterii komunikacyjnych.
                  Chyba tylko fani motoryzacji, huku silnikow i zapachu spalin. No i
                  jeszcze dzwonow i spiewow z pobliskiej swiatyni. Ew. wody z Wisly -
                  przeciez to teren zalewowy.
                  • Gość: em Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.com.pl 18.08.10, 16:43
                    Jeśli 300tys.za 2 pokoje to dla ciebie za drogo to czego ty
                    oczekujesz człowieku w Warszawie??
                    A arterie i hałaśliwe ulice są wszędzie,cisza jest dobra dla
                    emerytów.
                    • Gość: sugar Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.acn.waw.pl 18.08.10, 23:38
                      Bardzo aktywni jestescie w dziale sprzedazy. Dobrych inwestycji nie
                      trzeba bronic.

W kazdym razie jesli dla Ciebie "apartamęt" 2 pokojowy na 40 metrach
                      za 300 tys to ciekawa oferta to coz... kupuj...
                      Dla mnie to za drogo - szczegolnie, ze wiem jaka to jest jakosc,
                      budynek na terenie zalewowym, kilkaset metrow od przewidywanej bardzo
                      ruchliwej autostrady na estakadzie i plaskowicka bis pod oknami.
                      Takiego niekorzystnego ukladu nie ma wszedzie w Warszawie jak
                      probujesz przekonac. Dodatkowo warto zauwazyc, ze autostrada w
                      okolicy to nie tylko halas, ale i zanieczyszczenia w Twoim organizmie
                      i Twojej rodziny.

Nie bez przyczyny Robyg sprzedaje V etap, chociaz jeszcze nie ma II i
                      III:) V etap jest po prostu najblizej autostrady wiec lepiej oferowac
                      poki jej nie ma;) Jak juz bedzie i ludzie zobacza jak to blisko to
                      zachwyt bedzie mniejszy.
                      • Gość: em. Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.com.pl 19.08.10, 15:40
                        Ciekawe gdzie w Warszawie znajdziesz mieszkanie 2pokoje 40m poniżej
                        300tys <lol> to po pierwsze. Może Białołęka, Ursus itp. +dojazd 2
                        godziny do Centrum w największych korkach i spalinach.
                        Po drugie skąd informacja,że ta część Wilanowa kiedykolwiek bywała
                        zalewana?
                        Po trzecie,nikogo nie przekonuje do czegolowiek,kazdy ma prawo kupic
                        tam gdzie chce. Niektórym jednak nie przeszkadzają ruchliwe ulice.
                        Jak znajdziesz mieszkanie za mniej niz 300tys. w dobrej lokalizacji,
                        na nowym osiedlu, z ogrodem to prosze daj znac...
                      • Gość: karola Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 195.245.213.* 27.09.10, 12:40
                        Ludzie,
                        forum służy do dzielenia się poglądami i przekazywaniu informacji a nie licytacji dla kogo to mało czy dużo ? nie interesuje to innych. Jeden pisze że to tereny zalewowe, jak połowa Warszawy moi drodzy inny , że katedra, w każdej dzielnicy Warszawy jest po kilka albo kilkanaście a autostrada, ludzie autostrada ma wstrzymaną budowę do 2020 bo nie wyrobią się na euro i stała się nie priorytetowa, od ulicy płaskowickiej mają być w przyszłości biurowce, dalej ulica, ekrany i dopiero autostrada ja bóg da !!!! zanim coś napiszecie sprawdźcie bo mylicie ludziom w głowach a decyzja o kupnie mieszkania to bardzo poważna sprawa a takimi gadkami możecie wpłynąć na kogoś plany życiowe. Większość banków poleca tego dewelepera. P.S i nie jestem zwolenniczką i obrońcom ich, bo zraz się jakiś znajdzie co tak napisze, bo mieszkam na Bemowie a moja siostra chce kupić tutaj mieszkanie w etapie IV i się interesuje i nie mogę słuchać co w tutaj wypisujecie. Widać , ze nie znacie tego miasta bo jesteście przyjezdni ja tu mieszkam całe życie i widzę, że nie macie pojęcia o dzielnicach Warszawy. W tej chwili Wilanów jest bardzo atrakcyjny i bezpieczny w przeciwieństwie do Pragi, woli, Bemowa, grochowa, tarchomina, Białołęki czy ochoty. Same mordownie robotnicze dzielnice , które się trochę podciągnęły przez ostatnie kilka lat.
                        powodzenia wszystkim !!!!
                        • Gość: gosc Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.12, 22:40
                          obrońcom:)))))))))))))))))))))))))
            • Gość: Monika Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 109.243.30.* 14.09.10, 22:25
              Trik handlowy, Pan Marcin chyba przy wszystkich klientach tak dzwoni, nie zdiwie się jak Pani Jowita też...
    • Gość: marcus2 Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.10, 23:12
      Ja byłem zainteresowany rezydencją królowej marysieńki (etap IV lub
      VI - już nie pamiętam). Miałem już kupować ale zauważyłem ścianki
      działowe z gipso-kartonu. Chciałem wymienić na swój koszt na cegłę
      (silka) ale nie dostałem zgody od kierownika budowy. Budynek jest
      wybudowany w ten sposób że nie jest w stanie utrzymać ścianek
      działowych z czego innego niż gipso-kartonu. Uważajcie w następnych
      etapach (tam miała być już możliwość wyboru na etapie budowy (za
      dopłatą) - takie ścianki słabo tłumią hałas, a łazienka przy salonie
      to nieporozumienie w tej sytuacji. NIewiele osób to sprawdza ale to
      dosyć istotna kwestia - wszędzie indziej ścianki działowe są jednak
      z silki.
      • Gość: kaka Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.mpwik.com.pl 31.08.10, 13:52
        Ja kupiłem i nie żałuje, Cena jak na warszawe i nowe osiedle jest
        naprawdę przystępna. Jeśli chodzi o infrastrukture drogową to nie
        zapominajmy, że mieszkamy w Stolicy i wszędzie w tej cenie będzie
        głośno. Jeżeli ktoś preferuje cisze i spokój może zamieszkać pod
        Warszawą. Mój znajomy kupił mieszkanie w Józefosławiu za 5200zł, ale
        ja za żadną cenę bym się tam nie wyprowadził. Dojazd to jakaś
        masakra. Nie rozumiem ludzi, którzy negatywnie wypowiadają się o
        Wilanowie. Ja najchętniej kupiłbym apartament w cichej dzielnicy i
        latał helikopterem do pracy, ale poprostu mnie na to nie stać, a to
        że kupiłem tu a nie gdzieś indziej, nie uprawnia niektórych
        wypowiadających się tłumoków do krytyki.
        • Gość: Nobody Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 217.8.177.* 31.08.10, 15:35
          A jak nazwac ciebie? Wiesz wogole co oznacza slowo "apartament"?
          Twoj problem polega na tym ze lykasz te brednie o niskich cenach jak mlody pelikan ryby. Jest drogo, o wiele za drogo. Pewnie zaraz ktos mnie tu nazwie golodupcem, jego wola. Ja sobie poczekam i kupie za cene adekwatna do wartosci, a to co kupie nie bedzie z trzech stron okrazone ruchliwymi ulicami.
          Zdrowka zycze.
          • Gość: kaka Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.mpwik.com.pl 01.09.10, 09:08
            Nie wiem co to znaczy apartament, bo nigdy w takim nie mieszkałem.
            Mieszkania na Zdrowej za 3 lata sprzedam z zyskiem i wcale nie musze
            tam mieszkać całe życie. A ty jak możesz czekać to super.
            • dzialkakaty Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? 02.09.10, 09:41
              ja również kupiłam mieszkanie w V etapie. Czy ktoś orientuje się ile
              czasu mamy na dopłatę do tych 10% wartości, jeżeli 15.09.2010 będzie
              pozwolenie na budowę.
              • Gość: kaka Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.warszawa.mm.pl 02.09.10, 18:53
                30 dni od daty uprawomocnienia się ww. decyzji. Tak więc nie wcześniej jak w
                drugiej połowie października.

Pozdrawiam Sąsiada:)

• dzialkakaty Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? 05.09.10, 22:48
                  serdecznie dziękuję
              • Gość: M. Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.chello.pl 13.09.10, 18:36
                My się dogadaliśmy i w umowie mamy wpis,że pierwszą wpłatę musimy wpłacić 45 dni od uprawomocnienia się pozwolenia na budowę :)
    • Gość: jori Tylko idiota kupuje u Robyga IP: *.centertel.pl 04.09.10, 01:27
      jak mozna zaplacic takie pieniadze za taaaaaaaaaaaaka tandete - ZAMIAST SCIAN SCIANKI
      PISOWE :))))) kto tak buduje ??????????????/ TYLKO ROBYG :)))))))))))))))) TOTALNA
      TANDETA
      • Gość: oj Re: Tylko idiota kupuje u Robyga IP: *.warszawa.mm.pl 04.09.10, 17:12
        rozumiem twoje zażenowanie. W takim razie wskaż lepszą lokalizację w tej cenie.
        Chętnie skorzystam .Proszę o przykłady inwestycji z cenami.
        • Gość: sugar Re: Tylko idiota kupuje u Robyga IP: *.acn.waw.pl 04.09.10, 20:49
          To, ze wszyscy dookola sprzedaja karton w cenie zlota nie znaczy od razu, ze trzeba kupowac i jak
          potulny baranek godzic sie na takie ceny.
          • Gość: k ścianki działowe IP: 178.73.63.* 13.09.10, 13:50
            "Ścianki działowe gipsowo-kartonowe GK gr. 10 cm; 2 x płyta GK 12,5mm z każdej strony na stelażu gr. 5 cm, z wypełnieniem wełną mineralną lub płyty pełne gipsowe Multi-Gips grubości 8 cm."
            Jest możliwość wyboru między ściankami działowymi z GK albo multigips.
        • Gość: M. Sam jesteś idiotą IP: *.chello.pl 13.09.10, 18:40
          JAK CIEBIE STAĆ NA APARTAMENT NA MOKOTOWIE ZA 600 TYSIĘCY TO GRATULUJE ZAROBKÓW!!! NiESTETY NIE KAŻDEGO STAĆ NA IDEALNEJ JAKOŚCI WŁASNY KĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak można tak bezczelnie się wypowiadac o innych ludziach! Każdy chce mieć swoje własne mieszkanie,ale niestety nie wszystkim dane jest mieszkać w domu ze złota i marmuru.
          • Gość: ohooo Re: Sam jesteś idiotą IP: 178.73.49.* 13.09.10, 23:57
            glabie zanim wezmiesz kredyt na 100000 lat, aby kupic byle syf przypomnij sobie stare przyslowie - BIEDNEGO NIE STAC NA TANDETE ... nie chodzi o zlote klamki tylko o to abys myslal zanim zadluzysz sie na cale zycie, a nie dawal zarobic jakiemus zydowskiemu cwaniakowi ktory wciska ci byle g.wno i mowi, ze robic ci dobrze ... dopoki tacy frajerzy jak ty beda kupowali byle syf za koismiczne pieniadze to dopoty beda robic takie g.wno
            • Gość: M. Można być jeszcze większym idiotą jak się okazuje IP: *.com.pl 14.09.10, 13:57
              To co może chcesz mi wmówić że do końca życia mam mieszkać z mamusią bo niby jakość nie taka w Robygu? Albo może mam oszczędzać do 60ątki żeby się dorobić willi w Konstancinie? Gdyby wszyscy ludzie tak rozumowali jak ty to wszyscy byśmy mieszkali dalej całymi rodzinami w 2 pokojowych mieszkankach w bloku przy mamuni.
              Wolę mieć swoje mieszkanie,nawet jeśli odbiega mocno od twojego wyobrażenia dobrej jakości.
              Poza tym, na jakiej ty podstawie w ogóle wnioskujesz, że ten budynek to będzie gó... co? Skoro jeszcze nawet nie wykopali dziury pod niego...
              • Gość: gość Re: pozwolenie na budowe IP: 81.15.148.* 14.09.10, 14:28
                Witam, czy ktoś ma informacje nt. pozwolenia na budowę? czemu go jeszcze nie ma? pozdrawiam,
                • Gość: matiii Re: pozwolenie na budowe IP: 87.204.7.* 14.09.10, 15:15
                  W dniu 16.08.2010r. została wydana decyzja zezwalającej na budowę budynku mieszkalnego wielorodzinnego z lokalami usługowo – handlowymi w parterze. Decyzja ta jest nieostateczna.

Decyzja ta jak rozumiem, staje się prawomocna po 14 dniach, o ile nie wpłyną odwołania stron postępowania. Ciekawe co się dzieje?
                  • Gość: M. Re: pozwolenie na budowe IP: *.com.pl 14.09.10, 16:43
                    To już mają to pozwolenie tylko nieuprawomocnione? To nie rozumiem. Myślałam,że w ogóle jeszcze nie mają decyzji..A skąd ta informacja?
                • Gość: M. Re: pozwolenie na budowe IP: *.com.pl 14.09.10, 16:41
                  Jeszcze nie ma. Podobno ma być do 15 września, ale mam nieoficjalne informacje, że się przedłuży.
              • Gość: joijiojoijo Re: Można być jeszcze większym idiotą jak się oka IP: 178.73.49.* 14.09.10, 19:39
                nie chodzi o to abys cale zycie mieszkal z rodzicami tylko o to, abys sensownie wydawal pieniedze i nie pozwolil zerowac jakiemus chciwemu sq..... ktory ma ciebie w d... jemu zalezy tylko na kasie, a ty bedziesz musial potem w tym mieszkac .. gdyby ludzie sie tak nienapalali tylko uzbroili w cierpliwosc i stawiali twarde zadania deweloperom to rynek bylby zupelnie inny - ceny bylyby nizsze, a jakosc wyzsza, ale jak kazdy kto ma 20-30 lat musi miec natychmiast mieszkanie to jest jak jest ... wstawia troche aluminum i kamienia dla ozdoby (to jest totalna taniocha z punktu widzenia kosztu calej inwestycji) aby klient myslal ze kupuje luksus, a to ze budynek jest wykonany w najtanszych techonologiach, ze sciankam gk to juz nie ma znaczenia ... bo i tak znajda sie frajerzy ktorzy to kupia ... innymi slowy 10 razy sie zastanow zanim raz kupisz
                • Gość: Marek Re: Negocjacje ceny mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 10:12
                  Witam,
                  Ja trochę z innej beczki. Jestem poważnie zainteresowany kupnem mieszkania w etapie V, ale obecna cena jest dla mnie zbyt wysoka (7.000 zł/m2). Poza tym mało który bank daje kredyt na 0% zaawansowanie inwestycji. Dlatego też chce negocjować cene, czytałem, że ktoś z Was kupił za 6000 zł. za m2. Pytanie brzmi czy negocjowaliście coś, czy były problemy i czy macie jakieś porady, które przydadzą mi się na rozmowie o obniżce ceny.

z góry dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź.
                  Pozdrawiam - "przyszły" sądziad:))
                  • dzialkakaty Re: Negocjacje ceny mieszkania 16.09.10, 16:47
                    hej, ja kupiłam za 5900 ale to było jakies pół roku temu. Była wtedy "niby promocja" na mieszkania dwu pokojowe. Ostatnio interesowała się zakupem mieszkania również moja koleżanka. Też jej powiedzieli 7 tyś.

PS. dziś udzielono mi informacji telefonicznej w ROBYG że pozwolenie na budowę już jest. Juto mam miec potwierdzenie na piśmie.
                    • Gość: Marek Re: Negocjacje ceny mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:09
                      Dzięki za info, byłem wczoraj i negocjowałem dość długo z dyrektorem sprzedaży i moge śmiało powiedzieć, że nie są otwarci na żadne negocjacje a tym bardziej na kompromis. Cena 7.000 tys. to cena ostateczna i niestety zbyt wygurowana jak na tą inwestycje, mimo, że najtańsza w Wilanowie. Będe musiał niestety zrezygnować.

Pozdrawiam
                      • Gość: gość Re: Negocjacje ceny mieszkania IP: 109.243.149.* 17.09.10, 20:37
                        witam, a pozwolenia na budowę wciąż nie ma, ciekawe dlaczego?
                      • Gość: zdziwiony Re: Negocjacje ceny mieszkania IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.09.10, 14:49
                        7k za m2 dziury w ziemi?? chyba tylko kompletni ignoranci ekonomiczni za tą cenę kupują
      • Gość: kaka Re: Tylko idiota kupuje u Robyga IP: *.mpwik.com.pl 19.11.10, 10:26
        to sobie okuj ściany blachą, bedziesz mógł wtedy w nie wjeżdżać czołgiem :D
    • Gość: karin Sadzimy ze to SYF IP: *.aster.pl 18.09.10, 02:53
      1/ deweloper nie umie budowac - zamiast normanych scian z cegly wstawia scianki GK :))))))) 2/ Wilanow jest swietny ale dla wedkarzy i to pod warunkiem ze nie mieszkaja na parterze i I pietrze bo tych to na pewno zaleje jak pekna waly na Wisle 3/ dla tych w peeeeeeeeeenthałłłłłłłłłzach to moze byc jednak atrakcja, gdyz beda mogli lowic szczupaki ... jednak i tu jest pewien problem ... sek w tym, ze budynki dosc szybko osiada i zamiast mieszkania na IV pietrze beda mieli mieszkania na II pietrze :)))))) A ZATEM KUPUUUUUUUUUJTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ile wlezie ale nie zapomnijcie ubezpieczeyc sie od zawalenia domow z GK i zalania
      • Gość: karin Re: Sadzimy ze to SYF IP: *.aster.pl 18.09.10, 02:56
        acha ... dodatkowa atrakcja bedzie ruchliwa ulica oraz planowana obwodnica ... a zatem jest szansa ze zdarzycie uciec przed powodzia :))))))
    • Gość: gość Re: ROBYG - chyba to jest ściema IP: 81.15.148.* 27.09.10, 14:22
      bo pozwolenia na budowę wciąż nie ma
      • Gość: Bartek Re: ROBYG - chyba to jest ściema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:42
        Moim zdaniem, to też ściema, na pozwolenie nie można się doczekać, a obsługa tylko obiecuje kolejne terminy...
    • Gość: były ROBYGA Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 12:03
      bez względu na zamieszczone tu posty proponuję wszystkim aby u Robyga zwrócili uwagę na dwie rzeczy:
      1) umowa przedwstępna powinna być sporządzona notarialnie. Ja tak zrobiłem i ze względu na niedotrzymanie terminów przez Robyga, jako jeden z niewielu dzisiejszych właścicieli mieszkań nabyłem lokal po cenie niższej niż to było zapisane w umowie. Ponieważ Robyg nie dotrzymał żadnych z terminów a umowę przedwstępną i umowę miałem spisaną notarialnie skorzystałem z kar umownych. Kwota kary umownej pokryła mi notariusza oraz prawnika z którym musiałem się udać do Robyga gdyż Robyg robił różne sztuczki żeby tylko wyłgać się z tych kar. A prawnik był fajny i cierpliwy i co prawnik Robyga coś nowego wymyślił to mój pokazywał zapisy w obu umowach.
      2) Robyg podsyła firmę administrującą Lux-Dom która ma siedzibę na osiedlu Wilanów zbudowanym przez Robyg. W takiej sytuacji nowo powstająca wspólnota bierze na utrzymanie adwokata developera. W moim bloku tak jest i jest to istny koszmar. Poszukajcie na forum opinii.
      • Gość: A Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 213.17.165.* 01.10.10, 14:28
        właśnie dostałam informację, że jest już nieprawomocne pozwolenie na budowę. Oficjalną informację do każdego kto kupił mieszkanie będzie rozsyłać biuro sprzedaży. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:)
      • Gość: beata Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 12:31
        czy umowa przedwstępna musi być zawierana w Warszawie? , czy w miescie w którym mieszkam i jaki jest koszt takiej umowy . beata
      • Gość: klient_28 Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.89.68.212.static.crowley.pl 02.12.10, 18:09
        ja do "były ROBYGA" czy może Pan podać namiar na tego prawnika ? ja popisałem um z robyg którą chcę rozwiązać ale i chciałbym uniknąć kary umownej, podobno jest niezgoda z UOKiK.
    • Gość: zdrowy rozsadek Zanim kupisz u ROBYGA obejrzyj ten material z TVN IP: 178.56.62.* 05.10.10, 23:34
      zanim zadluzycie sie na cale zycie aby kupic (a wlasciwie to bank udzielajacy kredytu) mieszkanie gipsowokartonowe u Robyga warto zobaczyc efekty ich pracy

www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc

Tacy deweloperzy jak ROBYG powinni zniknac z rynku, ale WASZA GLUPOTA ICH UTRZYMUJE PRZY ZYCIU
      • Gość: dd Re: Zanim kupisz u ROBYGA obejrzyj ten material z IP: 178.56.62.* 05.10.10, 23:35

www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc

pieknie prawda ze pieknie ... tak to jest jak deweloper stosuje najbradziej tandetne technologie budowy

• Gość: drfg Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 212.180.192.* 03.12.10, 18:58
      robyg-development.com i tyle na tematy, ROBYG TO OSZUSCI
      • Gość: Aga Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 178.73.48.* 09.12.10, 21:04
        Witam, Czy ktoś z Was orientuje się kiedy ROBYG otrzymał pozwolenie na budowę i kiedy się ono uprawomocniło ?
        • Gość: gość.portalu Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 94.75.121.* 10.12.10, 21:46
          pozwolenie uprawomocniło się 18 października.
          • Gość: Aga Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 22:14
            tak, ale czy ROBYG dotrzymał terminu uzyskania ostatecznego pozwolenia tj. do 15.09.2010 r. Pozwolenie uprawomocnia się 14 dni. Tak więc pozwolenie chyba otrzymali na początku października ?!. Do umowy są podobno dwa dodatkowe aneksy 3 i 4 czego one dotyczą ?
            • Gość: gość.portalu Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 94.75.121.* 11.12.10, 09:00
              zał. 3 to 'pismo kredytobiorcy do dłużnika wierzytelności o dokonaniu przelewu wierzytelności' a zał. 4 to 'potwierdzenie dłużnika wierzytelności'.
              • Gość: Aga Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.10, 13:36
                dzięki wielkie. A jeszcze jest podobo jest jeszcze "potwierdzenie ważnosci umowy" - to dlatego że ROBYG nie otrzymał w terminie ostatcznego pozwolenia na budowę. Zgodnie z aneksem do 15.09 a otrzymała tak jak wspomniałeś 18.10 ?
                • Gość: gość.portalu Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 94.75.121.* 11.12.10, 15:31
                  taka przyszła informacja, że 18.10 dostali czyli miesiac później niż zakładano (kiedy ja podpisywałam umowę a termin był już podobno i tak przesywany), ale żadnego potwierdzenia ważności umowy ze mną nie podpisywano
                  • Gość: czarna_a Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 22:16
                    Bo potwierdzenie waznosci umowy nie jest koniczne. Przez to ze sie opoznili byla mozliwosc odstapienia od umowy, jesli ktos pisemnie nie odstapil to ta umowa jest po prostu wazna. Ja w prawdzie podpisałam aneks dotyczacy zmiany terminu otrzymania pozw2olenia na budowe ale to tylko na moje zyczenie, nie bylo to konieczne.
                    pozdrawiam
                    • Gość: gość.portalu Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 94.75.121.* 15.12.10, 07:09
                      ja podpisywałam umowę z wrześniowym terminem otrzymania pozwolenia. ostatecznie zwrócili się do mnie o podpisanie tego oświadczenia o ważności umowy. mam to zrobić na dniach. swoją drogą robyg ma straszny... nazwijmy to ladnie, nieporzadek, w papierach. a i na temat kompetencji pań wystawiających najróżniejsze zaświadczenia, też można by napisać książkę.
                      • Gość: Aga Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: 178.73.48.* 16.12.10, 15:07
                        nie podpisując oświadczenia o wazności umowy, umowa jest nie ważna. W umowie jest warunek że umowa jest wazna pod warunkiem wpłaty pierwszej raty plus otrzymania przez developera pozwolenia na budowę do 15.09 (zgodnie z aneksem). I zgodnie z aneksem to ostani dokument jaki ja przynajmniej posiadam winni zwrócić pierwszą ratę do końca września, ponieważ pozwolenia nie było. Pozatym masz rację że jest niepoządek w papierach. Potwierdzenie wazności umowy winno być podpisane zaraz po otrzymaniu pozwolenia - dla bezpieczeństwa developera.
                        • Gość: ewa Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.11, 21:57
                          mam pytanie, jaki jest termin realizacji etapu V?

widze, ze nie pozostalo juz (info ze strony Robyga) zbyt wiele mieszkan 2 pokoje - 40 metrow.

w sumie na stronie dostapne sa jeszcze 64 mieszkania. czyli rozumiem ze 93 sie juz sprzedaly... CZY TO PRAWDA? CZY MOZE NA STRONIE NIE SA ZESTAWIONE WSZYSTKIE WOLNE MIESZKANIA DO SPRZEDAZY?

jesli sprzedaly sie juz 93 to dosc duzo, zwazywszy na etap zaawansowania budowy...
                          • Gość: gość.portalu Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.aster.pl 19.01.11, 17:45
                            termin realizacji jest do końca roku. zaglądałam ostatnio na stronę i wyglądałoby na to, że zostały się już tylko mieszkania na parterze (co wydaje mi się być mało prawdopodobne na tym etapie). może to jakiś chwyt 'marketingowy'? chociaż, kiedy ja kupowałam swoje 40m (latem) było już dużo chętnych.
                            • Gość: ewa Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 22:50
                              termin do końca 2011 jest realny? budynek wychodzi obecnie z ziemi...

zastawiam sie nad kupnem mieszkania w etapie V, albo kolejnym, czyli II. Wie ktoś kiedy rusza?

Zastanawim sie tez nad bliskoscia Swiatyni. Ciekawy czy bedzie miala dzwon wielki jak sama ona... dzwoniacy o 6 rano. To mnie troche odstrasza...

• kocica_ewela Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? 20.01.11, 22:55
                                Moja rada taka, zbuduja to kupisz to najlepsze sposob zeby pozniej nie miec pretensji do calego swiata :D
                                • Gość: ewa Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 23:08
                                  dziekuje za rade.

nie mam do nikogo pretensji. zastanawiam sie nad tym i innymi aspektami przed podjeciem decyzji
                                  • Gość: anty Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.centertel.pl 09.01.12, 17:05
                                    Ja właśnie odebrałem mieszkanie w etapie zdrowa V już chyba większość mieszkań jest gotowa do odbioru Jednak okolica wygląda jak plac budowy w środku. O ile mieszkania są wykończone klatki, schody i mają być gotowe do 31.03 Parking ma być oddany podobno do końca miesiąca. ale są już odbiory straży itd. i mają pozwolenie na zamieszkanie.... tak to mniej więcej wygląda
                                    • Gość: łucja klich Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.jmdi.pl 19.01.12, 17:07
                                      A można wiedzieć które mieszkanie ( ilu metrowe) kupiłeś ? Jestem cciekawa czy pozostały tam jeszcze mieszkania 2-pokojowe. Słyszeliście może ? Chyba nie mam co czekać , aż mieszkania stanieją bo nic na razie się na to nie zapowiada, a przyglądając się osiedlu wygląda to dobrze. Tylko zawsze się budze w nie wporę i jest tak że te dwupokojowe już dawno zostały sprzedane.
                                      • Gość: kaka Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.mpwik.com.pl 04.02.12, 11:02
                                        Proszę zadzwonić do biura a nie pytać na forum jakie lokale sa dostępne. Ja swoje 2 pokoje kupiłem prawie 2 lata temu i wtedy był jeszcze wybór.
    • Gość: grzyby a jak slynne robygowskie GRZYBY IP: 178.73.51.* 16.12.10, 19:49
      jak wiadomo nie od dzis Robyg slynie z nie tylko ze scianek gipsowokartonowych, ale rowniez z grzybow w mieszkaniu i plesmi ... tak sie zastanawiam czy teraz robyg umieszzca na planach zagrzybione sciany, czy tez ta mila niespodzianka czeka na szczesliwych kredytobiorcow dopiero po podpisaniu aktu notarialnego ... akt notarialny plu grzyb gratis !!!
      • Gość: kaka Re: a jak slynne robygowskie GRZYBY IP: *.mpwik.com.pl 31.03.11, 14:05
        Grzyba to masz chyba ty na swoim niewyparzonym języku.
        • Gość: przez z przeczem Re: a jak slynne robygowskie GRZYBY IP: *.tktelekom.pl 06.04.11, 12:24
          Całe MW stoi na wodzie.... no ale niektórzy nawet dachy maja dziurawe. Nie ma sie co wsciekac na fakty.
      • Gość: we Re: a jak slynne robygowskie GRZYBY IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.12, 10:38
        tu macie plan terenów zalewowych W-wy:

bi.gazeta.pl/im/9/7921/m7921599.jpg
    • Gość: ewa Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 20:14
      gdzies owszem musza skladowac sprzet, rozumiem, kiedy mieszkania sa jeszcze na etapie budowy (bez tynkow) to dopuszczalne, ale teraz to lekkie przegiecie.

tak przy okazji, mam pytanie, czy mieszkania w tym budynku nie sa juz oddane w rece wlascieli? myslem, ze odbior mieszkan mial nastapic o 1 stycznia, a odbior powierzni wspolnych od marca. Jest jakies opźnienie?
    • Gość: sąsiad Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? IP: *.dynamic.mm.pl 10.07.12, 13:57
      Witam,

Drodzy sąsiedzi, co sądzicie o mokrych ścianach w garażu na poziomie -2. Mam tam komórkę lokatorską i po tygodniu czasu wszystko co tam miałem poprostu zgniło. Mokre ściany i grzyby na klatce. Chodzi o branickiego 18. Czy ktoś coś robił w tej sprawie. Może warto zrobić zebranie w tej sprawie.

Pozdrawiam
      Sąsiad
      • maxgazeta.pl Re: ROBYG - Osiedle Zdrowa V Etap - co sadzicie? 10.07.12, 16:07
        Ja sadze ze grzyb na scianach to znak firmowy Robyga,jest w kazdej ich inwestycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka