Gość: fina IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.04, 21:07 Witam szukam sąsiadów z osiedla bemowo- park, na skrzyżowaniu radiowej i wrocławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h.i.p Re: Osiedle bemowo- park 11.03.04, 11:23 A warto tam mieszkać? Dość ruchliwe skrzyżowanie, linie tramwajowe po obu stronach, za kilka lat w odległości 100 m trasa ekspresowa (łącznik autostrady z AK) z 5000 samochodów (w tym transit TIR-ów i porąbanej tjuningowanej hołoty z Pruszkowa do Wolomina) na godzinę. Brrrrr, zgroza!! pozdrawiam i odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.03.04, 13:07 Nie prosiłam o negowanie mojej decyzji, ani nie prosiłam o radę. Poprostu szukam przyszłych sąsiadów. Mi lokalizacja się podoba, blisko do Centrum, doskonała komunikacja, blisko do sklepów, szkół etc. Jeśli chodzi o skrzyżowanie to ten odcinek Wrocławskiej jest mało uczęszczy (wiem bo mieszkam obok). Trasa AK natomiast (nawet jeśli budowa ruszy w przeciągu najbliższych 10 lat, w co wątpie) ma być "wkopana" na głębokość 5,5m, więc będzie całkowicie pod ziemią, więc o żadnym "szokującym" chałasie nie będzie mowy. Nawet jeśli byłaby na powierzchni to ekrany wyciszające pochłaniają cały dźwięk. A swoją drogą ciekawi mnie dlaczego w każdym wątku dotyczącym tego osiedla napotykam pana wypowiedzi, oczywiście negatywne. Uparł się Pan, żeby odradzać ludziom akurat to osiedle, czy co? Jeśli tak to moge podać Panu nazwy kilku innych inwestycji, które są dużo gorsze i pod względem lokalizacji i wykonawcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.03.04, 13:10 PS. Tramwaje jeżdzą tylko z jednej strony, na Wrocławskiej nie ma torów tramwajowych, więc siłą rzeczy żaden tramwaj tamtędy nie przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Osiedle bemowo- park 01.04.04, 08:52 Gość portalu: fina napisał(a): > Nie prosiłam o negowanie mojej decyzji hip: Nie negowałem. Wyraziłem tylko swoją opinię bo doskonale znam to miejsce od ponad 40 lat. Trasa AK natomiast (nawet jeśli > budowa ruszy w przeciągu najbliższych 10 lat, hip: Ruszy najprawdopodobniej w ciągu 3 lat. będzie całkowicie pod ziemią, hip: Nie będzie pod ziemią bo tam nie planuje się tunelu. ekrany > wyciszające pochłaniają cały dźwięk. hip: Nie ma nigdzie na świecie ekranów pochłaniających 100% dźwięku. > A swoją drogą ciekawi mnie dlaczego w każdym wątku dotyczącym tego osiedla > napotykam pana wypowiedzi, oczywiście negatywne. hip: Bo wiem jak się w takich miejscach mieszka. Oczywiście jeśli komuś nie przeszkadza hałas komunikacyjny - to jest to niezła lokalizacja. Tylko skąd tak niska cena? Jeśli tak to moge podać Panu nazwy kilku > innych inwestycji, które są dużo gorsze i pod względem lokalizacji i wykonawcy. hip: Ciekaw jestem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomCat Re: Osiedle bemowo- park IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 16.03.04, 11:01 Witaj, właśnie przymierzam się do podpisania z nimi umowy. Mam trochę obaw, ale jestem dobrej myśli. Trochę sie naczytałem i nachodziłem sprawdzając wszystkie (prawie) możliwe zagrożenia. Ogólnie wygląda OK. Będę tu jeszcze zaglądał, może spotkam innych przyszłych sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp-lkh Re: Osiedle bemowo- park IP: 195.136.44.* 17.03.04, 15:58 Hej ! Wiatjcie. Niestety ale zawsze musi trafić sie ktos kto wie lepiej i popsuje radośc innym. Mi sie to miejsce podoba , fakt że tramwaje jada radiową i Dywizjonu 303 (20 - tka), ale... To bardzo fajne miejsce , komunikacja dobra , infrastruktura też i co by nie powiedziec , Bemowo jest bardzo fajna lokalizacją. Rozważałem kupno tu mieszkania ale starsznie długo wisiały tylko billbordy i nic sie nie działo , czekałem kilka miesiecy i nic i dlatego kupiłem na lazurowej w Corporesie. Niemniej z tego co widziałem - projekt tego osiedla to fajnie to wygląda. A co do wątku autostradu. A nawet jak będzie to co ? Z jednej strony kazdy by chcial miec dobrą komunikację, blisko do centrum itd, a przy okazji cisze i spokój. Nie da się !!! Aut coraz wiecej i trzeba gdzies te drogi budowac , nie ma co sie oszukiwać. Wykop , ekrany ochronne i już. Taka jest cena mieszkania w dużym miescie , a jak ktoś bardzo chce mieć "daleko od szosy" to obrzeza tarchomina , albo gdzieś za Piasecznem ...lubie te argumenty ...Ci co z Piaseczna ...mówią ..mamy 3 pasmowa Puławską - ha ha ha ha ha - rano to jest 50 minut od swiatel do światel aby dojechac do Centrum , z tarchimina ...mamy trase Turuńską ....jasne ... Z bemowa do Centrum jedzie sie ok 10 minut i nigdy nie narzekałem. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.03.04, 22:44 Święte słowa!!!! S zkoda że nie poczekałeś. Teraz budowa idzie pełną parą. Nawet mają spore wyprzedzenie w stosunku do założeń. Ale u Ciebie też jest pewnie fajnie :)))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomCat Re: Osiedle bemowo- park IP: *.crowley.pl 19.03.04, 19:01 Do fina, mam pytanie: Czy próbowałąś zmieniać treść umowy z developerem oraz czy podpisałaś umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Właśnie negocjuję z developerem treść wspomnianej umowy i dzisiaj dostałem odpowiedź następującej treści: "...Wszelkie uwagi klienta co do zapisów poczynionych w umowie nie mogą i nie zostaną uwzględnione..." czytaj: jak się nie podoba to do widzenia. "Dotychczasowe brzmienie jest bardzo liberalne w stosunku do innych konkurencyjnych umów funkcjonujących na rynku." czytaj: my też bijemy, ale słabiej od innych, itd... Przy okazji można zapytać gdzie będziesz mieszkać (który budynek i piętro)? Może będziemy się widzieć z okien??? Pozdrawiam TomCat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.04, 23:19 Kupiliśmy mieszkanie w bloku A2 na parterze :( Polowaliśmy na 1 piętro, ale trochę za długo się namyślałam. Ja nie próbowałam zmieniać umowy ponieważ przeglądał ją znajomy prawnik i nie miał większych zastrzeżeń. Oczywiście było pare punktów, które z punktu widzenia klienta mogłyby brzmieć inaczej, ale powiedział nam, że w porównaniu z występującymi na rynku umowami jest nieźle. To racja, że troche to denerwujące, że klient nie może żadnych poprawek wnieść do umowy, ale to praktyka stosowana przez praktycznie wszystkich developerów:( Jedyne co pozwolili nam zmienić, to terminy spłacania rat. A czy podpisałeś już umowę? Pozdrawiam PS. Umowę przedwstępną podpisaliśmy w formie cywilno-prawnej, bez notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomCat Re: Osiedle bemowo- park IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 30.03.04, 08:47 Witaj. Umowy jeszcze nie podpisałem. Dalej negocjuję zapisy i chyba skończy się na notariuszu. Na razie zgodzili się na zmianę terminów wpłat. Pozostałe uwagi analizuje prawnik. Wybrałem mieszkanie na parterze w A3 ale od wschodniej strony, więc chyba się nie będziemy widzieć z okien. Miałem alternatywę wyboru 1 piętra, ale ostatecznie wygrał parter - jak obok będzie trasa ekspresowa to parter jest bardziej "schowany" przed hałasem. Poza tym to jest wysoki parter, więc nie jest źle. No i blisko do zieleni... Tak sobie myślę, że może warto by założyć osobne forum poświęcone naszemu osiedlu. Warto poszukać przyszłych sąsiadów i nawiązać kontakt. To się może potem przydać. Póki co to służę zdjęciami z budowy i informacją na temat postępu prac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina (Diana) Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.04, 22:29 Witam, z tym oddzielnym forum to bardzo dobry pomysł. Nie będziemy musieli szukać sąsiadów po całym internecie. Życzę sukcesów w negocjacjach:) Swoją drogą jestem bardzo ciekawa czy są skłonni do ustępstw. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomCat Re: Osiedle bemowo- park IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 01.04.04, 08:29 Witaj Diano, w temacie negocjacji to jeszcze nic nie wiem, bo moje uwagi do umowy leżą u prawnika developera, a nie mogę się do niego dodzwonić (ma jakies spotkanie, czy coś takiego?). Ale jestem dobrej myśli :))). Na razie wyrazili zgodę na zmianę harmonogramu wpłat. W sprawie forum to w przyszłym tygodniu, jak uporządkuję sprawy w pracy i te związane z zakupem mieszkania założę nowe forum dla Naszego osiedla (jak to fajnie brzmi) i mam nadzieję, że znajdziemy innych przyszłych sąsiadów. Dobrą kontynuacją mogłaby być strona internetowa, ale to już wyższa szkoła jazdy i chyba dopiero jak będziemy już mieszkać. Pozdrawiam i do "usłyszenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.04.04, 23:33 Do usłyszenia, będę z niecierpliwością wypatrywać forum naszego osiedla (to faktycznie fajnie brzmi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Osiedle bemowo- park 01.04.04, 11:25 Nie napisałem swoich uwag złośliwie. Wręcz przeciwnie. Ale jeśli ktoś lubi wąchać smród kopcących ciężarówek i wsłuchiwać się w ryczących tjuningowców przekraczających swoimi zdezelowanymi wrakami dopuszczalne prędkości o 50 km/h to przecież jest tylko i wyłącznie jego wybór. Osobiście rozważałem możliwość kupna mieszkania w tej inwestycji ale ze względu na moje doświadczenia szybko zrezygnowałem. I dzielę się jedynie z Wami moimi spostrzeżeniami. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fina Re: Osiedle bemowo- park IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.04.04, 23:32 Nie zarzucam Panu złośliwości. Tyle że ten wątek przeznaczony jest raczej dla osób, które świadome plusów i minusów tej inwestycji zdecydowały się na zakup mieszkania. Każdy z nas ma śwaidomość, że fajnie byłoby mieć pod "noskiem" lasy, łąki i idealną cisze. Tyle, że z takimi warunkami to byłaby Puszcza Kampinoska. My postawiliśmy raczej na wygodę, doskonałą komunikacje etc. Jako młodym ludziom bardziej na tym nam zależy niż na idealnej ciszy i spokoju. Jeżeli natomiast chodzi o trasę AK, będe się upierać przy tunelu, pisano o tym nawet ostatnio w gazetach, jest to skutek kompromisu zawartego z mieszkańcami Bemowa. Odpowiedz Link Zgłoś
h.i.p Re: Osiedle bemowo- park 04.04.04, 11:05 Gość portalu: Fina napisał(a): > Nie zarzucam Panu złośliwości. Tyle że ten wątek przeznaczony jest raczej dla > osób, które świadome plusów i minusów tej inwestycji zdecydowały się na zakup > mieszkania. Każdy z nas ma śwaidomość, że fajnie byłoby mieć pod "noskiem" > lasy, łąki i idealną cisze. Tyle, że z takimi warunkami to byłaby Puszcza > Kampinoska. hip: Niekoniecznie. Są nawet w śródmieściu miejsca zaciszne i obok, dosłownie 100m dalej miejsca, w których nie da się wytrzymać. Podobnie na Bemowie: przy Powst. Śl. mieszkanie jest uciążliwe, a w środku osiedla już jest OK. > Jeżeli natomiast chodzi o trasę AK, będe się upierać przy tunelu, pisano o tym > nawet ostatnio w gazetach, jest to skutek kompromisu zawartego z mieszkańcami > Bemowa. hip: Naiwność. Już dyskusja na temat tunelu autostradowego na Ursynowie pokazała, że taki tunel nie jest pewny, chociaż teraz prawdopodobny. W przypadku trasy ekspresowej już wiadomo, że żadnych tuneli nie będzie, jedynie wykop i ekrany (oby tak było bo jak wiadomo w tym kraju raczej brakuje pieniędzy niż afer i krętactw). A kupując mieszkanie warto myśleć o przyszłości. Teraz może tak hałas nie przeszkadza ale za 10 lat (jeśli się chce mieszkać nadal w tej lokalizacji) może zacząć. Samochodów też będzie raczej przybywać niż ubywać. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Osiedle bemowo- park IP: *.mroczna.net.pl 07.04.04, 21:56 cześć Fina, czy wiesz coś o transformatorze po lewej stronie osiedla bemowo park (od budynku a1) mam w związku z nim jeszcze trochę wątpliwości. czy aby na pewno to jest bezpieczne. jeszcze sie zastanawiam, czy tam kupować. teraz prawnik spawdza umowę i inne dokumenty. zobaczymy co powie. a jak było u Ciebie? podpisywałaś umowę przedwstępna w obecności notariusza? kika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomCat Re: Osiedle bemowo- park IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 08.04.04, 13:03 Witam. Zgodnie z moją wcześniejszą obietnicą założyłem forum na temat "naszego" przyszłego osiedla. Proponuję przenieść dyskusję właśnie tam. Zapraszam pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19482 lub przez wyszukiwarkę: forum prywatne o temacie "Osiedle BEMOWO - PARK." Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam TomCat Odpowiedz Link Zgłoś