Gość: 545 IP: *.acn.waw.pl 18.06.10, 09:54 Tekst linka To co panie rumun-navi, bedzie roslo nawet jak sie kraj wyludnia co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuetend Re: Fala emigracji 18.06.10, 10:10 jesteś przekonany, że potencjalni nabywcy mieszkań tłumnie ruszą na podbój Prus? Gość portalu: 545 napisał(a): > Tekst > linka > > To co panie rumun-navi, bedzie roslo nawet jak sie kraj wyludnia co? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Fala emigracji IP: 84.38.22.* 18.06.10, 10:26 no ja się zastanawiam pracy tam jest sporo zarobki zajebiste, ruch lewostronny i można dojechać w parę godzin (u mnie z Gdańska), Polaków też sporo. Znajomi ze studiów tam siedzą i chwalą. Podatki niższe od polskich, służba zdrowia działa. Jest też generalnie cieplejszy klimat niż w Gda, chociaż odległość na to nie wskazuje. www.itjobboard.de/index.php?SearchTerms=JAVA&LocationSearchTerms=berlin&JobTypeFilter=0&DatePoste dFilter=0&Search.x=48&Search.y=11&Search=Search&lang=en&Mode=AdvertSe arch&nocache=1276849379&IsNewSearch=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Fala emigracji 18.06.10, 10:30 ależ oczywiście! praca, szczególnie ta płatna od 5000 EUR/m-c w górę leży na ulicy, szczególnie w Ostdeutschland, które są tak blisko granicy. Mnie niemiecka firma zatrudniła w charakterze testera wycieczek, głównie po Polsce. Dostaję na rękę 5600 EUR, a mieszkanie kupiłem oczywiście w Berlinie za 0,6k EUR/m2. Na poważnie, nie sądzę, by otwarcie granic - szczególnie w tej fazie cyklu koniunkturalnego, miało tu większe znaczenie. Popyt na mieszkania w Polsce sam z siebie jest naturalnie niski. Gość portalu: xXx napisał(a): > no ja się zastanawiam pracy tam jest sporo zarobki zajebiste, ruch > lewostronny i można dojechać w parę godzin (u mnie z Gdańska), > Polaków też sporo. Znajomi ze studiów tam siedzą i chwalą. Podatki > niższe od polskich, służba zdrowia działa. > Jest też generalnie cieplejszy klimat niż w Gda, chociaż odległość na > to nie wskazuje. > > www.itjobboard.de/index.php?SearchTerms=JAVA&LocationSearchTerms=berlin&JobTypeFilter=0&DatePoste > dFilter=0&Search.x=48&Search.y=11&Search=Search&lang=en&Mode=AdvertSe > arch&nocache=1276849379&IsNewSearch=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Fala emigracji IP: 84.38.22.* 18.06.10, 10:40 ano. myślę że 5000euro/mc nie jest takie niemożliwe dla programisty, jakich tu pewnie sporo... co innego jak ktoś jedzie zbierać szparagi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Sprzedać w Warszawie IP: *.tpnet.pl 18.06.10, 12:47 kupić w Berlinie i jeszcze zostanie drugie tyle. Zarejstrować się w ich urzędzie pracy i żyć jakiś czas na zasiłku, poduczyć się niemieckiego i do jakiejlkowiek pracy i tak będzie ona lepsza niż niejedno stanowikso w Wśawce Odpowiedz Link Zgłoś