baruth 24.06.10, 20:48 Ktoś słyszał coś o tym osiedlu? Buduje to Layetana Developments Polska... Projekt podobno ma być inspirowany motywami śródziemnomorskimi. Jak by to miało wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 00:15 baruth napisał: > Ktoś słyszał coś o tym > osiedlu? > Buduje to Layetana Developments Polska... Projekt podobno ma być inspirowany > motywami śródziemnomorskimi. Jak by to miało wyglądać? Nad Morzem Śródziemnym jest cała masa blokowisk położonych pomiędzy biurowcami... Tak to wygląda. A tak na serio to jutro się tam wybiorę i obejrzę bo też niedawno znalazłem info o tej inwestycji. Z tego co kojarzę to tam wcześniej były biura, ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 193.105.75.* 25.06.10, 09:05 hmm, a ceny ajkie ? Macie może informacje? Kiedy oddanie inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 10:36 Gość portalu: koko napisał(a): > hmm, a ceny ajkie ? Macie może informacje? Kiedy oddanie inwestycji ? Ceny znalazłem tutaj: dom.money.pl/rynek-pierwotny/warszawa;mozaika;mokotow,inwestycja;1391.html Ja chyba bym już wolał WoroniczaQbik niż Mozaike bo ceny jak na razie totalną abstrakcją są (w obu zresztą)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Czy wy jesteście normalni IP: *.tpnet.pl 25.06.10, 11:04 9-10tys - 2,5tys euro za metr !!!! 6 km od centrum miasta, bez komunikacji, bez infrastruktury Nie warto nad czymś takim nawet na moment się zatrzymać, co dopiero rozpisywać chyba, że z biura dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Czy wy jesteście normalni 25.06.10, 11:09 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > 9-10tys - 2,5tys euro za metr !!!! 6 km od centrum miasta, bez komunikacji, bez > infrastruktury > Nie warto nad czymś takim nawet na moment się zatrzymać, co dopiero rozpisywać > > chyba, że z biura dewelopera Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Cytuję: "Ja chyba bym już wolał WoroniczaQbik niż Mozaike bo ceny jak na razie totalną abstrakcją są (w obu zresztą)... " Koniec cytatu. Dla jaśniejszego obrazu wytnę jeszcze ten fragment: "ceny jak na razie totalną abstrakcją są (w obu zresztą)... " Więc o co Ci chodzi z tym biurem dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Czy wy jesteście normalni IP: *.tpnet.pl 25.06.10, 11:21 OK, jednak nie kosekwentny jesteś. Zamierzasz tam jechać, więc po kiego tracisz czas na oferty z czuba jeśli zdajesz sobie z tego sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Czy wy jesteście normalni 25.06.10, 12:19 Gość portalu: zdziwiony napisał(a): > OK, jednak nie kosekwentny jesteś. Zamierzasz tam jechać, więc po kiego tracisz > czas na oferty z czuba jeśli zdajesz sobie z tego sprawę? Bo lubię zobaczyć "na własne oko". A poza tym mam po drodze - mieszkam na przeciwko Qbika a pracuję na Postępu. A i jeszcze ciekaw jestem jak wygląda klimat śródziemnomorski w otoczeniu biurowców. Ładnych ale zawsze biurowców :) bo o ile dobrze kojarzę to w tym miejscu co Mozaika jest to był/jest spory biurowiec - tutaj się mogę mylić a zumi i google cienko to pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Czy wy jesteście normalni 25.06.10, 12:26 Ma być sporo zieleni, może o to chodzi :) Pytanie tylko ile przestrzeni należy tam do nich i ile tej zieleni uda się posadzić. Temat drążę, szukam informacji, jak coś trafię to wrzucę :) Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Czy wy jesteście normalni 25.06.10, 12:30 baruth napisał: > Ma być sporo zieleni, może o to chodzi :) Pytanie tylko ile przestrzeni należy > tam do nich i ile tej zieleni uda się posadzić. Temat drążę, szukam informacji, > jak coś trafię to wrzucę :) To jeszcze nic nie znaczy. Na Marinie Mokotów też jest sporo zieleni, ale za nic nie chciałbym mieszkać w miejscu które, nie dość, że jest ogrodzone całościowo to jeszcze wewnątrz każdy blok z osobna ma siatkę dookoła. Dla mnie piękny przykład jak można spierdzielić coś fajnego... Getto. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 11:40 Ceny podobno mają się zaczynać od 7600 za metr, przy czym mają być jakby trzy "wersje" - od stanu surowego do "wchodzisz i mieszkasz". Gotowe ma być pod koniec 2011, przynajmniej tak twierdza Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 12:53 Dokładnie możesz wybrać trzy poziomy wykończenia. W każdym masz odpowiedni standard;) Chociaż w pierwszym przypadku mówimy o stanie developerskim... To tak zwany standard PODSTAWOWY:) Kolejny zwany komfortowy daje nam podłogi i ściany, zostaje nam do wykończenia AGD i inne;) Ostatni komfortowy to wykończenie pod klucz. Tak że można zamieszkać od razu:) Swoją drogą zapraszam na forum osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
zara82 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 13:16 A nie wiecie może jak to jest z tym projektem mieszkania? Wyczytałam na ich stronie, że można sobie dowolnie (no w granicach rozsądku) zaprojektować układ pomieszczeń - bodajże są 3 wersje do wyboru. I właśnie nie wiem czy to jest jakoś dodatkowo płatne czy już zagwarantowane w ramach opłaty za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 13:16 haspar napisał: > Dokładnie możesz wybrać trzy poziomy wykończenia. W każdym masz odpowiedni stan > dard;) Chociaż w pierwszym przypadku mówimy o stanie developerskim... To tak zw > any standard PODSTAWOWY:) Kolejny zwany komfortowy daje nam podłogi i ściany, z > ostaje nam do wykończenia AGD i inne;) Ostatni komfortowy to wykończenie pod kl > ucz. Tak że można zamieszkać od razu:) Swoją drogą zapraszam na forum osiedla No kolego, ta Twoja Ziemia Obiecana o której piszesz na forum osiedla to na razie słabo wygląda. Tak jak obiecałem "przeszłem" się obejrzeć budowę. Spostrzeżenia: - budowa jest na etapie czarnej d... dziury znaczy się. W tej chwili panowie budowlańcy kończą malować na czerwono ogrodzenie. I powiesili flagi! - bloki mieszkalne będą w TRZECIEJ linii zabudowy od Cybernetyki mając taki sam adres (Cybernetyki 7) jak biurowce przez które trzeba będzie przejechać do mieszkań. - dróg dojazdowych do osiedla jest sztuk 1 (słownie jedna). Przez biurowce... nie wiem czy to na razie czy tak zostanie. Na stronie dewelopera ani słowa o komunikacji osiedla z otoczeniem nie ma. - osiedle graniczy z biurowcami Cybernetki Warehouse Park (szpetne, dwa pudła), Mokotów Plaza (ładne całe czarne pudło) i jeśli dobrze podglądnąłem to z Hubertusem i Galerią Park. Jeśli się nie dogadają to będzie 1 droga dojazdowa do osiedla. Jeśli mają to osiedle wybudować w półtora roku to chyba muszą się pośpieszyć. Bo na razie to nawet dziury tam nie ma. Więc patrząc na Twojego posta to tylko zakrzyknąć: Jeszcze tylko kredycik i wio! Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 13:37 Tak wiem:) Ale widzisz patrząc na to jak ma to wyglądać, (tak wiem czym różni się wizualizacja od rzeczywistości) to dla mnie ten projekt, integracja i możliwość wprowadzenia się do praktycznie gotowego mieszkania to plusy tej inwestycji:) Co do kredytów, każdy jakiś ma lub będzie miał. Wolę kupić mieszkanie które spełnia moje wymagania i jest ładne niż robić wszystko na własną rękę:) Forum osiedla jest dla wszystkich chcących tam mieszkać. Chciałbym aby było miejscem gdzie będzie można się poznać (w końcu możemy być sąsiadami:)) Że obecnie jest puste? Fakt, ale proszę istnieje od kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 13:54 haspar napisał: > Tak wiem:) Ale widzisz patrząc na to jak ma to wyglądać, (tak wiem czym różni s > ię wizualizacja od rzeczywistości) to dla mnie ten projekt, integracja i możliw > ość wprowadzenia się do praktycznie gotowego mieszkania to plusy tej inwestycji Jakiego gotowego?? Przecież tam jeszcze nie ma nawet dziury. Zanim będzie tam GOTOWE mieszkanie to jeszcze dwa lata minie minimum. Jak nie więcej. > :) Co do kredytów, każdy jakiś ma lub będzie miał. Wolę kupić mieszkanie które > spełnia moje wymagania i jest ładne niż robić wszystko na własną rękę:) Ja nic o kredytach nie pisałem... Nie wiem po co to wtrącasz... Ale masz rację, nie da się uniknąć kredytu (no chyba, że tata da). A nie lepiej poczekać czy wybudują i wtedy kupować NA KREDYT? A jak przymuszony to kupić teraz ale na osiedlu obok, które ma znacznie lepsze połączenie z rzeczywistością a cenę podobną I JEST? Hubertus i Galeria Park już stoją. > Forum osiedla jest dla wszystkich chcących tam mieszkać. Chciałbym aby było mie > jscem gdzie będzie można się poznać (w końcu możemy być sąsiadami:)) Że obecnie > jest puste? Fakt, ale proszę istnieje od kilku dni. Forum osiedla stoi od wczoraj (19:07). Tak samo jak ten wątek na tym forum (20:48). Może to nie jest przypadek bo sam dopiero niedawno zobaczyłem baner na Cybernetyki... A może nie jest (bo mam wrażenie, że poza mną i "zainteresowanym" to reszta jakoś tak strasznym entuzjazmem zionie). Ja piszę o oczywistych minusach tej lokalizacji. Jak na razie to nie ma stamtąd wyjazdu poza Cybernetyki (i z mapy dewa wynika, że jest to jedyny wyjazd). To jest może plus? Faktycznie, nie trzeba się zastanawiać w którą stronę jechać. Nie wiem jak będzie z infrastrukturą typu przedszkole czy szkoła bo pewnie dzieciaki z Hubertusa i Galerii już dawno zajęły te wolne miejsca w szkole i przedszkolu przy Obrzeżnej. Jest tam parę sklepów osiedlowych itp ale najbliższy duży to Galeria Mokotów. Co z miejscami parkingowymi dla gości? Strona o tym nie wspomina. Nie zrozum mnie źle - mnie się sam projekt bardzo podoba. Ale otoczenie sprawia, że na razie wydaje się to fatalne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.tpnet.pl 25.06.10, 14:16 No i chciwy deweloper osiągnął swoje, wątek o inwestycji na skraju za koszmarne pieniądze już ma. 8 km od centrum miasta bez komunikacji, infrastruktury za to ze starymi ruderami w okolicy za 2,5tys euro - NIEPOJĘTE. 8 km od centrum to np przedmieścia Paryża - nawet tam taniej Odpowiedz Link Zgłoś
gebhard Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 14:36 moja krótka recenzja projektu: plusy: - racjonalne rozkłady mieszkań - zgrabne elewacje z dużą ilością przeszkleń - dla niektórych dobra lokalizacja tj blisko pracy na Służewcu minusy: - lokalizacja w postindustrialnej dzielnicy biurowej która nigdy nie stanie się mieszkaniową tzn. z odpowiednią ilością przedszkoli, urządzonej zieleni itd. - ciasno upakowane w sumie 9 bodajże bloków 5-6 piętrowych - kiepski projekt zieleni a właściwie jego brak - wysoka cena Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 15:07 Wiesz w sprawie przedszkoli nie przesadzałbym w okolicy jest ich 4. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie by powstało takie na terenie samego osiedla. Czy drogie? Wiesz wszystko jest względne biorąc pod uwagę projekt, możliwość wykończenia wnętrz nie uważam że jest to drogie osiedle... Co do ooczenia, hmm... biurowce w okolicy czyli cisza wieczorem;) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 26.06.10, 18:01 Cisza ciszą, ale co z jakimiś rozrywkami? Jeśli biurowce to znaczy, że kin, parków, boisk itp nie ma w bliskiej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 15:18 Domyślam się, że "zainteresowany" to ja :) Usunąłbym ten cudzysłów, naprawdę jestem zainteresowany. A do hurraoptymizmu mi daleko, badam zwyczajnie sytuację. Wybrać się na miejsce niestety na chwilę obecną nie mam możliwości... A półtora roku na budowę wydaje się realne, o ile oczywiście mają kasę. Widywałem już większe budowy, które powstawały w oczach. Tyle że tam fundusze musiały być naprawdę spore Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 25.06.10, 21:47 baruth napisał: > Domyślam się, że "zainteresowany" to ja :) Usunąłbym ten cudzysłów, naprawdę > jestem zainteresowany. A do hurraoptymizmu mi daleko, badam zwyczajnie sytuację > . > Wybrać się na miejsce niestety na chwilę obecną nie mam możliwości... > A półtora roku na budowę wydaje się realne, o ile oczywiście mają kasę. > Widywałem już większe budowy, które powstawały w oczach. Tyle że tam fundusze > musiały być naprawdę spore Źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o nicka zdziwionego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulla Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.aster.pl 26.06.10, 22:45 No cóż - ja pracuje w biurowcu tuz obok budowy i jak na razie to powiesili flagi. Pamiętajcie że obok będzie non stop plac budowy bo teraz robia i jerozlolimskie i wezeł konotopa i cybernetyki. w okolicy sa gustowne puste i w ruinie magazyny chociaz tworzyć się tam zaczynają apartamentowce. korki juz teraz sa nieowyobrażalne czasami a co bedzie jak wszyscy naraz będziemy wyjezdżac? i faktycznie żadnej dojazdówki tam chyba nie będzie - a no i nie zapominajmy o uroczej industrialnej atmosferze w bliskim sasiedztwie i aresztu sledczego i meneli ze starych bloków z jednej strony oraz imprez na wyścigach. tp tak gwoli bycia czujnym bo w blokach obok to może z 10 osób na razie mieszka a oddali z pół roku temu... ciekawe dlaczego ? :) pzdrU. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 27.06.10, 15:32 Skoro pracujesz po sąsiedzku, to możesz czasem wrzucić jakąś relację z postępów pracy w Mozaice ;) A jeszcze propo dojazdu - są tam możliwości, żeby drogi dojazdowe jakoś rozbudować, ewentualnie puścić jakieś nowe nitki, czy wszystko już zabudowane? I jak komunikacją miejską? Do metra daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 27.06.10, 17:47 Gość portalu: Ulla napisał(a): > No cóż - ja pracuje w biurowcu tuz obok budowy i jak na razie to > powiesili flagi. > Pamiętajcie że obok będzie non stop plac budowy bo teraz robia i > jerozlolimskie i wezeł konotopa i cybernetyki. w okolicy sa gustowne > puste i w ruinie magazyny chociaz tworzyć się tam zaczynają > apartamentowce. > korki juz teraz sa nieowyobrażalne czasami a co bedzie jak wszyscy > naraz będziemy wyjezdżac? i faktycznie żadnej dojazdówki tam chyba > nie będzie - a no i nie zapominajmy o uroczej industrialnej > atmosferze w bliskim sasiedztwie i aresztu sledczego i meneli ze > starych bloków z jednej strony oraz imprez na wyścigach. > tp tak gwoli bycia czujnym bo w blokach obok to może z 10 osób na > razie mieszka a oddali z pół roku temu... ciekawe dlaczego ? :) > pzdrU. Dzięki za potwierdzenie :) tego co i mnie się wydawało - lokalizacja raczej słaba jak na ten moment a cena kosmiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.06.10, 09:04 Cóż, otoczenie się zmienia:) Widzę to po osiedlu w którym aktualnie mieszkam. Jeszcze niedawno nic wokół niego nie było, a teraz nie dość że mam dwa nowe osiedla wokół to pojawia się więcej miejsc takich jak knajpki i inne lokale usługowe. Jeszcze raz powiem, widzę w tym osiedlu to co mnie urzekło:) Projekt, zagospodarowanie przestrzeni i same mieszkania. W każdym razie wiem gdzie sam chciałbym zamieszkać:) Cena zaś, cóż patrząc perspektywicznie, to za ten standard chętnie zapłacę więcej. Tak, nie każdy będzie chętny na to tak jak ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soul Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.aster.pl 28.06.10, 09:36 > Cena zaś, cóż patrząc perspektywicznie, to za ten standard chętnie > zapłacę więcej. Tak, nie każdy będzie chętny na to tak jak ja:) Człowieku, opanuj się. Masz zareklamować osiedle, to rób to chociaż dobrze. Żaden kupujący nie napisałby "chętnie zapłacę więcej" albo "wiem gdzie sam chciałbym zamieszkać" w odniesieniu do osiedla powstającego na przemysłowym Służewcu, w okolicach Aresztu Śledczego, bez dobrych dróg dojazdowych. Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.06.10, 14:20 Rzeczywiście masz rację. Tylko jest jeden problem... Wiesz mnie rzeczywiście podoba się to osiedle. Możesz uważać że to nie jest prawdą... Ale nic na to nie poradzę:) To tak jak kiedyś z Amigą, po prostu tak mam. Otoczenie nie jest niezmienne, to raz, dwa w okolicy są linie tramwajowe dość blisko metro, więc nie widzę tu problemu... Tak, tak... ale piszę o sobie to raz, dwa wiem dlaczego więc proszę nie zawsze cena jest najważniejszym powodem zakupu. Przynajmniej dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.fbx.proxad.net 06.08.10, 03:16 "Urzekla" mnie twoja historia, Haspar! "Dosc blisko metro" - chyba raczej linia kolejowa, bo pociagi beda jezdzic blisko i bedzie je slychac. Meto zas jest holernie daleko z beznadziejnym dojazdem i fatalna stacja przesiadkowa! Rzadkie polaczenie wad. Takie samo "metro" to maja mieszkancy Bialoleki czy Grochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 26.10.10, 06:49 Wypraszam sobie! Mieszkańcy Grochowa mają o niebo lepszy dojazd do dwóch stacji metra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.06.10, 11:27 Otoczenie się zmienia, ale zazwyczaj bardzo wolne. Pytanie jaki wpływ na te zmiany będzie miała Layetana. Dlatego też wcześniej pytałem ile terenu należy do nich bo to kluczowa sprawa - mają ziemie będą mogli robić zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecki Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 11:59 Jak się popatrzy ma mapkę na stronie mozaiki Tekst linka (2 zakładka - położenie) to nie wygląda to tak źle. Są przedszkola, parki, lekarze na wyciągnięcie ręki. Galeria Mokotów w pobliżu. W tygodniu dojazd Marynarską albo Rzymowskiego faktycznie może zabrać trochę czasu, ale jak na to spojrzeć ogólnie to teraz wszędzie dojazd zajmuje mnóstwo czasu. Ciekaw jestem tego śródziemnomorskiego klimatu. Jak oni chcą to osiągnąć. Czy zielenią czy aranżacją budynków. Ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.06.10, 12:11 Pewnie i zieleń i kolory... ale ta zieleń mnie trochę niepokoi, na mapce dojazdowej jakoś jej nie widać. Sami drzew nasadzą? Bo przyznam, że jest to dla mnie dość ważne, żeby było zielono, a nie sam beton... Odpowiedz Link Zgłoś
radoomir Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.06.10, 12:59 Wydaje mi się, że sami będą musieli zadbać o krzaki i drzewa :) Jeśli chodzi o jakieś żywopłoty, trawy i inne niskie krzaki to z tym nie ma problemu. Można to tanio kupić, więc nie sądzę, że będą oszczędzać na takich rzeczach. W ogóle rośliny powinny tam być na pierwszym planie. Natomiast drzewa, to bym się za wiele nie spodziewał. Jest podobne osiedle na Mokotowie - tam developer posadził kilkuletnie klony. Wyglądają całkiem nieźle, ale na starsze i większe drzewa bym nie liczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 28.06.10, 18:43 Na kiedy planowane jest oddanie do użytku tego osiedla? Prace już się rozpoczęły czy tak jak napisał ktoś wyżej - na razie tylko wisza flagi? I jeszcze pytanie - widziałam, że w okolicy są przedszkola, a czy ktoś wie czy są żłobki? A jeśli są to jak daleko? Akurat jesteśmy świeżo po slubie i z mężem szukamy miejsca na nasze mieszkanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.06.10, 20:41 Planowane ukończenie to koniec 2011. Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 09:31 baruth napisał: > Planowane ukończenie to koniec 2011. Jak wcześniej pisałem, w zeszłym tygodniu (25 czerwiec 2010) zakończyli malowanie ogrodzenia i zawiesili flagi. Jeśli planują zakończyć pod koniec 2011 to zastanówcie się jaką fuszerkę odwalą tak bardzo się śpiesząc. Wiem, wiem... teraz można szybko budować i dużo... To poczytaj jaka jest jakość tych szybkich budów - na tym forum jest masa przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 11:32 jeśli będą opóźnienia, to pewnie będą też jakieś rekompensaty. Jest też możliwość, że ten termin jest dla stanu "gołe ściany" i to dla pierwszej partii mieszkań. Nie jest powiedziane, że muszą mieć gotową całość za jednym strzałem Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 12:08 baruth napisał: > jeśli będą opóźnienia, to pewnie będą też jakieś rekompensaty. Jest też > możliwość, że ten termin jest dla stanu "gołe ściany" i to dla pierwszej partii > mieszkań. Nie jest powiedziane, że muszą mieć gotową całość za jednym strzałem Aha, czyli ci naiwni, którzy kupią pierwsi mieszkają potem na placu budowy przez niewiadomo-ile. Suuuuper. Mnie się na pierwszy rzut oka te mieszkania podobają, lokacja też fajna. Ale gdy zaczynam się przyglądać szczegółom to zaczynają wychodzić rzeczy które przeszkadzają. Zakup mieszkania z kilkaset tysięcy złotych to nie hurrrra impreza tylko poważna inwestycja często na całe życie i nie ma co się śpieszyć a wszystko co napisałem wcześniej świadczy przeciwko temu osiedlu. Jak wybudują (jeśli) i będzie tam tak jak napisali na stronie to się zobaczy... Wcześniej nie ma co się podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 30.06.10, 19:22 Fakt, podniecać się tym nie ma co, na to są inne metody ;) Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby śledzić różne opcje. I sprawdzać jak deweloper wywiązuje się z projektu. A z tym mieszkaniem na placu budowy to chyba też nie do końca tak jest. Bierzesz mieszkanie w stanie deweloperskim i spokojnie je sobie wykańczasz, mieszkając jeszcze w starym miejscu. Kiedy budowa się skończy możesz od razu wprowadzać się na gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 29.06.10, 20:01 poprawie cie - nie "musza" a " musimy" hehe rozpetaliscie tu istna nagonke na ta inwestycje -o ktora nota bene sie otarlam jakis zcas temu szukajac mieszkania. Ceny mieliscie wtedy jeszcze bardziej z kupra niz teraz, wiec odpuscilam od razu. Widze ze troche wam oleum do glow w tym dziale sprzedazy rzeczywistosc dolala -) Za kolejny rok , jak znow zejdziecie z ceny, moze zobaczycie klientow. Poki co pozostaje wam ofensywa na forume hehe - przynajmniej ilosc odslon strony wam drastycznie podskoczy, bo przy tych cenach sprzedaz juz nie koniecznie. Ale walczcie, walczcie....hihi Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 30.06.10, 10:38 Gość portalu: brr napisał(a): > poprawie cie - nie "musza" a " musimy" hehe > rozpetaliscie tu istna nagonke na ta inwestycje -o ktora nota bene sie otarlam > jakis zcas temu szukajac mieszkania. Ceny mieliscie wtedy jeszcze bardziej z > kupra niz teraz, wiec odpuscilam od razu. Widze ze troche wam oleum do glow w > tym dziale sprzedazy rzeczywistosc dolala -) > Za kolejny rok , jak znow zejdziecie z ceny, moze zobaczycie klientow. Poki co > pozostaje wam ofensywa na forume hehe - przynajmniej ilosc odslon strony wam > drastycznie podskoczy, bo przy tych cenach sprzedaz juz nie koniecznie. Ale > walczcie, walczcie....hihi Pogrzeb po forum, poczytaj moje inne posty. Wtedy może zrozumiesz, że nie reklamuję tej inwestycji a wyrażam się o niej mocno krytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argh Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 30.06.10, 18:02 Strona Mozaikipewnie przeżywa oblężenie :) Ale osiedle samo w sobie całkiem przyjemne - ceny ktoś tam pisał o 7600 za metr, pewnie przy tym najuboższym stanie wykończenia. Nawet mimo to trzeba przyznać, że jak za nowe mieszkanie to na warunki warszawskie całkiem nie najgorsza cena :) A tak btw pozdrawiamy panów od developera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 05.08.10, 10:20 Jestem już po negocjacjach ceny. Osiedle ma wiele zalet, choć jak się okazuje to co dla jednych zaletą innym może przeszkadzać (patrz: biurowce, Ursynów - blokowiska) Tak, będą rekompensaty za ewentualne opóźnienia. Pierwsze dwa budynki osiedla mają powstać w przeciągu 1,5 roku, całość - 8 lat. Ceny - kochani, o mieszkaniu za 5 tyś/m2 na Mokotowie można było myśleć 6 lat temu, ale nie teraz. Ja od 1,5 roku śledzę ceny tu i w innych dzielnicach i Mozaika to pierwsza, inwestycja, która daje mi możliwość (w ramach moich zasobów finansowych)zamieszkania: a. na Mokotowie (jedna z najbardziej prestiżowtch dzielnic Warszawy, bo przecież żadne z nas nie ma w planach Białołęki czy Pragi, prawda?) b. na nowoczesnym osiedlu c. na dużym metrażu (100m2) d. w 5 pokojowym mieszkaniu (mamy 3 dzieci) e. za cenę naprawdę niską, bo 7900/m2, po negocjacji (na Mokotowie w nowym budownictwie ceny kształtują się od 10tyś/m2) Cybernetyki w tym momencie jest w remoncie, poszerzana o dwa dodatkowe pasy. Im plus :) Na początku inwestycji zawsze jest "dziura", (im dalej idzie budowa tym mieszkania stają się droższe). Oglądałam mieszkania w Galerii Park - faktycznie piękne wykończenie, ale i ceny odpowiednie - od 9,500/m2. Płacę za to że widzę co kupuję. Niestety sprzedawcy w GP już zapomnieli że sami zaczynali od "dziury", a takiego argumentu używają by zniechęcić do sąsiadującej konkurencji... Fe, niesmaczne. Zabezpieczeniem na ten moment jest system 10% wpłaty po podpisaniu umowy i 90% na 3 dni przed wręczeniem kluczy. Rezerwacja mieszkania nie wiąże się z opłatami, co niestety w niektórych przypadkach jest praktykowane. Ponad to proszę poczytać o Layetanie na ich stronach domowych - mają się czym poszczycić. Pytałam dlaczego po Barcelonie i Paryżu wybrali Warszawę. Odpowiedź jest prosta w Hiszpanii zamarł popyt na mieszkania (podobnie jest w tej chwili w Portugalii). Stoją puste odłogiem. Polska (alternatywą była Rumunia) jest przez nich odbierana jako kraj o dużych potrzebach w tym zakresie. To tyle :), pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 26.10.10, 06:46 daje mi możliwość (w ramach moich zasobó > w > finansowych)zamieszkania: > a. na Mokotowie (jedna z najbardziej prestiżowtch dzielnic Warszawy, bo przecie > ż > żadne z nas nie ma w planach Białołęki czy Pragi, prawda?) Prestiżowa to jest Dolina Szwajcarska, a nie zagłębie magazynowo-biurowe. Zaczynam wierzyć w ten negatywny stereotyp przyjezdnych na dorobku, produkujących sobie fałszywe legendy o babci walczącej w Powstaniu i poszukujących 'prestiżu', bo chyba tylko kogoś w tym stylu można złapać na taki argument. Ja mieszkam na Pradze i ona jest bardziej prestiżowa od tego czegoś, czego normalny człowiek by kijem nie tknął. A ty to chyba zniżkę pracowniczą na to mieszkanie dostałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggi Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.spray.net.pl 13.04.11, 16:47 Dobrze powiedziane! Niestety siana nie wytnie się nawet z butów Prady! "Prestiżowa lokalizacja"!!! Dla mnie bardziej prestiżowa jest Saska Kępa, która jak wiadomo, leży po praskiej stronie Wisły, szanowna "warszawianko". Wracać do domu, iść buraki kopać! Dzizas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! hahhahahahahahahahahahahahahahahaa!! IP: 194.169.228.* 30.10.10, 23:31 > Ceny - kochani, o mieszkaniu za 5 tyś/m2 na Mokotowie można było myśleć 6 lat > temu, ale nie teraz. Ja od 1,5 roku śledzę ceny tu i w innych dzielnicach i > Mozaika to pierwsza, inwestycja, która daje mi możliwość (w ramach moich zasobó > w > finansowych)zamieszkania: > e. za cenę naprawdę niską, bo 7900/m2, po negocjacji (na Mokotowie w nowym > budownictwie ceny kształtują się od 10tyś/m2) BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHAHAHAHAHA!!! ALE WTOPIŁEŚ PAJACU!!!!!!!!!! HEHEHEHEH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matis Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 13:23 Półtora roku na 2 budynki 6 czy tam 5 piętrowe. Jak zima nie będzie zbyt mroźna to powinni się wyrobić :) Chociaż w Polsce jeszcze nie budowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 13:29 Ich głowa, żeby dali rade. A jeśli budowali za granicą to powinni mieć dobre standardy. Zobaczymy jak to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matis Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 14:44 Za granicą to co innego. Tu jest Polska - kraj niespodzianek :) Cały świat zwiedzili, sporo budowali powinni więc być gotowi na wszystko (jak panie z serialu) :) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 21:30 No ja nie wiem, ja seriali nie oglądam ;) Fakt jednak pozostaje faktem, że o ile jakieś urzędasy nie przeszkodzą to powinno im to jakość pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 12:09 Gość portalu: majka napisał(a): > Na kiedy planowane jest oddanie do użytku tego osiedla? Prace już > się rozpoczęły czy tak jak napisał ktoś wyżej - na razie tylko wisza > flagi? > > I jeszcze pytanie - widziałam, że w okolicy są przedszkola, a czy > ktoś wie czy są żłobki? A jeśli są to jak daleko? > > Akurat jesteśmy świeżo po slubie i z mężem szukamy miejsca na nasze > mieszkanko :) Jak jesteś świeżo po ślubie z mężem to tylko kredycik i wio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 30.06.10, 00:04 Kredyty mają to do siebie, że łatwo się je bierze, ze spłacaniem już trudniej :) A jeszcze jakby mnie ktoś poinformował - jak duże są mieszkania na tym osiedlu i ile sobie cenią za metr. heh - to tak, żeby wysokość kredytu sobie ustalić ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konti Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 29.06.10, 17:53 Żłobki to już musiała byś sama poszukać - możesz też dowiedzieć się czy nie działają przy tych przedszkolach, które są w okolicy. Na pewno na osiedlu ma być plac zabaw - piszę, bo pewnie cię to zainteresuje skoro pytasz o żłobki :) Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 19:54 Troszkę pogrzebałem... żłobków jako takich w pobliżu nie ma, ale są trzy przedszkola, więc być może przyjmują też mniejsze maluchy. Trzeba by dzwonić bezpośrednio do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Markowska Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 20:41 Budowa idzie pełną parą i 4 kwartał 2011 jest jak najbardziej do zrealizowania. Jednak trzeba się śpieszyć, bo za chwilę wolnych mieszkań może naprawdę nie być Pozdrawia Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Markowska Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 00:56 Dbałość o środowisko jest jednym z naszych priorytetów, dlatego dążymy do optymalnego wykorzystania naturalnego światła dziennego, a wizytówką naszych inwestycji są otwarte przestrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 19:14 Starannie zaprojektowane budynki Mozaiki Mokotów gwarantują swoim Mieszkańcom poczucie prywatności i bezpieczeństwa. Ich forma, jak również rozplanowanie poszczególnych pomieszczeń, umożliwiają stworzenie wyjątkowej, kameralnej atmosfery w każdym z apartamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.spray.net.pl 29.06.10, 18:15 3ech naganiaczy płatnych z biura dewelopera ciągnie wątek - żadne osiedle na etapie dziury w ziemi nie dostawało tylu postów w takim czasie.... no i cała trójka taka podekscytowana i naiwna, niczym jelonki wypuszczone na łąkę ich pierwszej wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 18:22 Hehe - dokładnie :) Czekałem, kiedy w końcu ktoś się zorientuje albo napisze :) Chociaż ja zwróciłem uwagę tylko na "barutha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 29.06.10, 19:11 Ale efekt osiągnięty :) Kto miał się dowiedzieć o osiedlu ten się dowiedział :) Na przykład ja :) Wcześniej o nim nic nie słyszałem, a tu proszę informacje podane lepiej niż w folderze :) Co prawda do mega entuzjazmu mi jeszcze daleko, ale sam projekt wygląda nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 29.06.10, 20:36 Zapraszam na parapetówę jak się już wprowadzę, ustalimy wtedy kto tu kim był :) Nie można się interesować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek i lolek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 19:59 idąc tym tropem myślenia można odnieść wrażenie, że konkurencja nie śpi i im wątku miesza i krytykuje ;) a choćby nawet, to co w tym złego, że się dowiesz nowych rzeczy? wiedza nikomu jeszcze nie zaszkodziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matis Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 09:10 A mnie zastanawia jakiej wielkości są te mieszkania. Czy to jest jeden schemat i wszystkie mieszkania będą miały identyczny metraż, czy jest szansa, że będą mieszkania większe i mniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
e-fraszka Re: Osiedle Mozaika Mokotów 30.06.10, 09:22 Mieszkania są rózne - mają na www plany mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stirlitz Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 194.181.60.* 30.06.10, 11:47 Ja byłem zainteresowany tą inwestycją i zacząłem szukać informacji na jej temat. Okazało się, że mój znajomy jest zatrudniony u developera. Krótko - jego opinia: Chłopie, nie pakuj się w to. Marża 40% kosztów budowy, otoczenie osiedla lumpiarskie, coś jak Wrzeciono na Bielanach, żadnego wyjazdu z osiedla, a klimat śródziemnomorski zrobią tak, że zamurują tonę ryb przy szybach wentylacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matis Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 13:17 Na stronie mają tylko 3 plany mieszkań, a w zasadzie 1 mieszkania z różnym ustawieniem ścianek. A chciałem się dowiedzieć czy mają jakieś mniejsze - np. kawalerki. Odpowiedz Link Zgłoś
radoomir Re: Osiedle Mozaika Mokotów 30.06.10, 14:40 Gość portalu: matis napisał(a): > Na > stronie > mają tylko 3 plany mieszkań, a w zasadzie 1 mieszkania z różnym ustawieniem ści > anek. > > A chciałem się dowiedzieć czy mają jakieś mniejsze - np. kawalerki. No to w czym problem? Masz na ich stronie formularz kontaktowy - wchodzisz i piszesz :) Czasem lepiej dowiedzieć się u źródła niż krążyć po forum w oczekiwaniu na info i to też nie sprawdzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matis Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 16:09 Świetna rada, sam na pewno bym na to nie wpadł. Pytałem, bo na stronie jest tylko 1 mieszkanie przykładowe z różnym rozplanowaniem. Wszędzie jest podobnie - balkon w tym samym miejscu, a logiczne jest, że wszystkie mieszkania nie będą wyglądały identycznie. Więc logiczne pytanie - czy inne mieszkania będą mniejsze czy może będą miały taki sam metraż, ale inne ułożenie? Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 30.06.10, 19:26 Wygląda na to, że metraż będzie jeden. Planujesz jedynie układ. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 08.07.10, 11:10 Znalazłem na innej stronie, że mają być rozmiary od 37 do ponad 100 m kw. Więc jakiś wybór jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40latek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 18:52 Przeczytałem na jednej stronie, że mają być też elementy domu inteligentnego... czyli, że co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Element Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 30.06.10, 21:58 Innymi słowy, jak jesteś inteligentny to nie kupuj tu domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40latek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:55 Dziękuję za błyskotliwą i wiele mówiąca odpowiedź... A teraz poproszę kogoś o odpowiedź poważną. Trolle niech lepiej zostaną w jaskiniach. Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 30.06.10, 23:03 W mieszkaniu masz czujniki dymu, czujniki ruchu, wideofon plus sterowanie klimatyzacji i na koniec centralny system nagłośnieniowy:) Czyli w sumie można powiedzieć że kontrolę w domu możesz sprawować pilotem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 30.06.10, 23:30 o tym inteligentnym systemie to nie wiedziałam. To może standardowo już zapytam - czy to też w ramach opłaty za metr czy można sobie to dokupić jako wyposażenie dodatkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 02.07.10, 17:01 Ten system to pewnie jest tej najwyższej opcji. Bo niby jak go zamontować w mieszkaniu, które jest w stanie developerskim? No chyba, że kładą kable i całe oprzyrządowanie sami i jak wykańczasz to tylko podłączasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 217.8.177.* 01.07.10, 17:01 A ma system wykrywania jeleni? Chociaz jesli sie zastanowic to taki system nie jest potrzebny. Kupujacy za taka cene z zalozenia jest rogatym jelonkiem. A ten system naglosnieniowy to bedzie do jakiegos radiowezla podlaczony? Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 07.07.10, 23:22 Fajna rzecz, tylko tutaj jedno pytania - w jakich opcjach to ma być dostępne, w gołych ścianach też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla123 Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 10:53 baruth napisał: > Fajna rzecz, tylko tutaj jedno pytania - w jakich opcjach to ma być dostępne, w gołych ścianach też? O jeej, jaki ciekawy :) a w biurze nie wiecie jakie opcje sa dostepne... ? czy tak tylko sobie postanowiliście za pośrednictwem forum pogadać? Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 08.07.10, 11:06 W biurze? Akurat jestem w domu. I tak jestem ciekawy, bo osiedle jest ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.chello.pl 05.08.10, 10:36 czyli preinstalacje do: czujników - dymu, zalania, ruchu; klaw. alarm., videofon, elektr. reg. temp. + reg. natężenia światła, system nagłośnieniowy :) ... mam katalog :), a i klimatyzacja :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE-Jeleń Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 17:38 Szukajcie jeleni, szukajcie, żałośni frajerzy. Ja bym tam kupił, gdyby w cenie był jeszcze helikopter żeby tam dojechać i się stamtad wydostać. Lokalizacja jest jedną z najtragiczniejszych za te cenę. Chyba tylko debil kupiłby mieszkanie na przemysłowym Służewcu, zakorkowanym tak, że ludzie jeżdżą przez Poleczki, 3 km dalej. byle tylko tam sie nie wpakować w korki. Kto tam nie bywa, ten nie wie o czym pisze. Ja kiedyś, w godzinach szytu, kawałek 300m od Domaniewskiej do Marynarskiej jechałem 25 minut!!!!!!. Ludzie, macie prawo się reklamować ale za to uccziwie zapłaćcie, a nie po chamsku ciągniecie wątek udając kupujących. Dno widzicie od spodu, czy jeszcze daleko... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobody Re: Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! IP: 217.8.177.* 05.07.10, 09:49 Alez drogi NIE-Jeleniu nie znasz sie! Mieszkanie w takim miejscu warte jest kazdych pieniedzy. Dodajac do tego niewatpliwej jakosci mieszkanie, nieskazitelna opinie o developerze mozna postawic wniosek, iz te mieszkania sprzedawane sa za pol-darmo. Gdybym tylko mial pienadze zaplacil bym bez kozery 15 tysiecy za metr i co najmniej 50 tysiow za garaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelen Re: Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:42 Dno widać. W poziomie takich wypowiedzi, jak wypowiedź szanownego Pana "niejelenia". Kiedy argumentów brak pozostaje agresja. Widocznie konkurencji trudno się pogodzić z faktem, że powstaje osiedle, które ma być szansę naprawdę fajne. A jeśli ktoś nie chce kupować - jego wola, nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.10, 09:57 Mieszkasz w Wawie to powinieneś przywyknąć do korków. Znajdź mi ulicę, która nie będzie zakorkowana podczas szczytu komunikacyjnego. Sam dobrze wiesz, że o takie coś możliwe jest tylko w święta i wakacje:) Cóż - takie uroki metropolii. Poza tym da się znaleźć objazdy - nie trzeba się pchać Marynarską, czy Rzymowskiego. Masz tam ulice Postępu, Cybernetyki, Taśmową - da się to objechać. Masz mapkę na na stroniemozaiki. Zobacz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzak Re: Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.10, 17:37 Trochę racji jest z tymi korkami w Wawie, ale przyznać trzeba, że okolica szczególnie w piątki po południu może być trudniej przejezdna - to świetna trasa wypadowa na piaseczno. Za to nieźle jest jeśli chodzi o komunikację miejską. Tramwaje, autobusy, metro całkiem niedaleko. Da się przeżyć. Jak chce się mieszkać w Warszawie to niestety trzeba się pogodzić, że w korkach trzeba będzie postać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE-jeleń Re: Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:09 Korki w Warszawie są prawie wszedzie, ale tam sa MEGA korasy, o których śnią się ludziom koszmary po nocach. To jest Słuzewiec przemysłowy, tam wszędzie w okolicy naprawdę są tylko biura, a dla życia rodziny to PUSTYNIA. I o ile w innych lokalizacjach jest szansa na poprawę infrastruktury, tam nigdy nie będzie blisko do szkół, przedszkoli, kawiarni, sklepów, no oprócz molocha - galerii Mokotów, bo tam nigdy nie będzie osiedla mieszkaniowego, tylko pojedyncze bloki, poutykane pomiędzy biurowcami. Każdy może robić ze swoja kasą co chce, nawet wyrzucić przez okno, tak jak w tym przypadku, jego sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelen Re: Mozaika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 22:32 Myślisz, że kłamiąc osiągniesz cokolwiek? Wystarczy spojrzeć na mapę, żeby zobaczyć, że są i przedszkola, i szkoły, i sklepy. Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Cały ten watek to chamskie naganianie !!!! 07.07.10, 23:17 Sprawdź sobie projekt, sprawdź mapę okolicy i nie fantazjuj. Do pustyni daleka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matis Mozaika IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 09:49 Nie ma co z tą pustynią przesadzać. Pamiętasz jak kiedyś wyglądało Bemowo? Tym bardziej, że w okolicy tej Mozaiki też coś tam stawiają więc infrastruktura - no nie ma siły musi się pojawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskup Re: Mozaika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 10:14 Otóż to. Nie od razu Rzym zbudowano, a dobra infrastruktura już tam jest. Z czasem na bank się to rozwinie. Nie rozumiem hura optymizmu w takich sprawach, ale takich chamskich ataków jak NIE-jelenia jeszcze mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 16:28 Są przewidziane jakieś garaże? Albo parking? Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Osiedle Mozaika Mokotów 11.07.10, 21:26 Na mapie masz wjazd do garaży, więc logicznie z tego wynika, że garaże będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 22:03 Fakt, nie zauważyłem, dość zakamuflowane to jest. I dobrze by było jeszcze wiedzieć, czy to ma być podziemne, czy jakieś inne cuda wykombinowali. Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 Panowie, skończcie z tym naganianiem... 11.07.10, 22:17 Nie ciągnijcie wątku, bo na kilometr pachnie lipą. Czy ktoś normalny zadawałby na forum sto pytań na temat jakiejś inwestycji, zamiast samemu pojechać i sprawdzić. Naprawdę nie wszyscy są idiotami, a ci których ewentualnie byłoby stać na te inwestycję, z pewnościa nimi nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 Re: Panowie, skończcie z tym naganianiem... 11.07.10, 22:18 Właściwie powinnam napisać - panie o 10 nickach, kończ waść... Odpowiedz Link Zgłoś
baruth Re: Mozaika Mokotów 11.07.10, 22:26 Ktoś tu ma 10 nicków? Oj, ciekawe komu by się tak chciało. Nie interesuje Cię osiedle, nie zaglądaj w wątek, oszczędzisz sobie węszenia teorii spiskowych i spać będziesz spokojniej :) A jeśli kogoś Mozaika interesuje - cóż, takie ma chyba prawo. Pozdrawiam cieplutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
11anna11 Re: Mozaika Mokotów 11.07.10, 22:36 Nie wiem, jakie masz IQ, ale popracuj nad sobą, inni mają większe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruku Re: Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 13.07.10, 17:32 Projekt pierwszy raz widzę na oczy, ale od strony wizualnej wygląda na dopracowany i przemyślany. Widać, że ktoś spędził nad nim sporo czasu. Możliwość skorzystania z projektanta, to już chyba jednak dział marketingu wymyślił :) Jak kupuję mieszkanie to wiem jak chcę żeby wyglądało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronu Projekt beznadziejny, lokalizacja jeszcze gorsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 19:59 a sadząc jak beznadziejnym deweloperem okazała sie hiszpańska Fadesa w Wilanowie, ja trzymałbym się z daleka od hiszpańskich deweloperów, a nie pchał sie w klopoty za swoją cieżko zarobioną kasę. forum.gazeta.pl/forum/w,106,102868419,102868419,Ku_przestrodze_Ostoja_wilanow_Fadesa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sepu Re: Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 12:05 No nie wiem, czy ocena jednego dewelopera na podstawie drugiego to dobry pomysł. Trzeba najpierw sprawdzić, może tu będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruku Re: Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 14:16 Osz to nie wiedziałem. Różnice klimatyczne im nie wyszły na zdrowie :) Layetana budowała w różnych klimatach więc doświadczenia z różnymi temperaturami i wilgotnościami powinni mieć :D No ale dla pewności jeszcze sobie poprzeglądam fora i poczytam opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaku Re: Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 17:11 Na polskich forach możesz mieć problem :) Szukaj na hiszpańskich, tam na pewno coś o nich wiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruku Re: Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 14:34 Chętnie bym poczytał, tylko u mnie tak słabo z hiszpańskim :) Może jakieś anglojęzyczne fora, albo opinie. Bo w Polsce skoro dopiero startują to wiele nie znajdę. A chciałbym poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocianu Re: Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 14:52 Google, Layetana i jedziesz :) Coś napewno się znajdzie. Anonimowa firma to to nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolibru A ty mendo dalej swoje n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 00:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruku Re: Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 20.07.10, 17:46 Za wiele to tam nie ma - raczej polskie strony oficjalne jakieś info o hotelach w Barcelonie i to wszystko. Ktoś miał jakiś kontakt z nimi? Czy to póki co biała czysta kartka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowronu Re: Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.10, 08:50 No jak ktoś mógł mieć z nimi kontakt, jeżeli dopiero co zaczynają. Weź sie chłopie zastanów. Jak chcesz to się przejedź na budowę, zadzwoń do siedziby, odwiedź ich weź sobie foldery i już. Opinii w necie póki co raczej nie znajdziesz. Są nowi więc ciężko cokolwiek mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpaku Re: Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:06 Jeśli pogrzebać w Googlach to można znaleźć sporo artykułów w prasie, a w nich garść informacji o samej Layetanie. Odpowiedz Link Zgłoś
haspar Re: Osiedle Mozaika Mokotów 31.07.10, 14:38 baruth napisał: > Ktoś słyszał coś o tym > osiedlu? > Buduje to Layetana Developments Polska... Projekt podobno ma być inspirowany > motywami śródziemnomorskimi. Jak by to miało wyglądać? Sam odpowedziałeś na to pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 25.10.10, 20:31 Layetana to firma deweloperska o długoletnim doświadczeniu i tradycji, która powstała w Barcelonie w 1964 roku. Kładzie ona szczególny nacisk na wdrażanie innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie budownictwa i architektury. Najbardziej spektakularne dzieła firmy to: * Son Quint * Fleming * Wieża Agbar * Las Arcadias * Wieża Fira * La Tour Signal Zapraszamy na firmową stronę: mozaikamokotow.pl/layetana.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 25.10.10, 20:36 Eleganckie fasady budynków, ich zróżnicowana gama kolorystyczna oraz dbałość o najdrobniejszy nawet detal architektury, nadają osiedlu niepowtarzalny charakter nawiązujący do stylistyki śródziemnomorskiej. Atmosferę tę subtelnie podkreślają przesuwane żaluzje. Gwarantują one Mieszkańcom poczucie prywatności i są jednocześnie źródłem fascynującej gry cieni i kolorów wewnątrz apartamentów. Brzmi jakoś tak ładnie i południowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 25.10.10, 20:50 A mi się ten fragment bardziej podoba: Przestronne loggie i tarasy stanowią naturalny łącznik pomiędzy zacisznymi apartamentami a zielonym otoczeniem osiedla. Wyposażenie loggii w funkcjonalne, przesuwane rolety umożliwiające regulację doświetlenia wnętrza, oferuje Mieszkańcom możliwość obcowania z przestrzenią zewnętrzną, nie ujmując nic z kameralności domowego zacisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 20:33 Ktoś pytał o zieleń? :) Zieleń zajmie prawie 60% powierzchni osiedla. Plus oczywiście zieleń na niższych dachach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Markowska Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 20:52 A ceny startują już od 7600 za metr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 22:07 W sobotę w Mozaice dni otwarte. Zapraszamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Markowska Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 21:32 Zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z materiałami na stronie: mozaikamokotow.pl/?utm_source=wh_16&utm_medium=whisper&utm_content=wh_15&utm_campaign=wh_44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzegam Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 195.187.47.* 19.10.10, 15:45 UWAGA!!!! Z pewnego źródła wiem że inwestycja niebawem stanie (po zakończeniu fundamentu) inwestora nie ma kasy aby nawet zacząć inwestycję więc wystrzegajcie się go. Jest wiele mieszkań już gotowych w podobnej lub niższej cenie, nawet w tamtej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 195.187.47.* 19.10.10, 15:56 Z pewnego źródła wiem że budowa zostanie niebawem wstrzymana ( po zakończeniu fundamentu) inwestora nie stać nawet na rozpoczęcie prac. Jest wiele mieszkań już gotowych nawet po niższej cenie i w tamtej okolicy. Nie kupujcie dziury w ziemi bo pewnie tyle tylko zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 20:09 Cytując folder: W projekcie Mozaika Mokotów można zauważyć odwołania do śródziemnomorskiego charakteru struktury miejskiej. Wszystkie budynki, wchodzące w skład inwestycji, realizują koncepcję przyjaznej architektury, otwartej na otaczającą ją przestrzeń. Wizja bezpiecznego i komfortowego osiedla stworzona została przy maksymalnym wykorzystaniu naturalnych uwarunkowań otoczenia i z troską o nie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Markowska Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:54 Pierwszy etap projektu obejmuje budowę 143 mieszkań. Jeszcze co nieco zostało z tego rzutu do wzięcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 21:18 „Apartamenty są w pełni przystosowane, aby obsługiwać nowoczesne technologie domu cyfrowego zarówno teraz, jak i w przyszłości.” Wiecie o co w tym chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 21:27 No właśnie – ja tam jeszcze znalazłam takie info: „Cyfrowe rozwiązania, które zastosowaliśmy w Mozaice Mokotów, zaspokoją potrzeby Mieszkańców w zakresie bezpieczeństwa, komfortu i rozrywki.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 21:46 Oj wystarczy trochę poszperać tam: „Sięgnęliśmy po funkcjonalne rozwiązania, które ułatwiają codzienne życie i podnoszą bezpieczeństwo, sprawiając, iż dom kojarzy się z pełną wygodą i relaksem. Komfort nie jest już luksusem, ale standardem.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 21:46 Faktycznie – teraz to już zaczyna ma mieć sens… :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wojtkowiak Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 21:59 No a już dokładniej szukając: „Każdy Klient znajdzie w swoim mieszkaniu PREINSTALACJĘ niezbędną do uruchomienia systemu. Jego poszczególne elementy zostały zebrane w dedykowanych pakietach: pakiet BEZPIECZEŃSTWO obejmuje urządzenia alarmowe i czujniki, pakiet KOMFORT zapewnia elektroniczną regulację temperatury oraz oświetlenia, zaś pakiet ROZRYWKA to zestaw rozwiązań dla wielbicieli odpowiedniego nagłośnienia.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiula Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 22:13 Dzięki wielkie za pomoc i wyjaśnienie! A swoją drogą myślicie że to przydatna rzecz? Tak po chłopsku myśląc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 26.10.10, 22:20 No jasne! Nie musisz pruć nowych ścian, a tylko podłączasz się pod istniejącą infrastrukturę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.acn.waw.pl 27.10.10, 11:54 Nie wiem, ile ci płacą za naganianie, ale za dużo. Robisz to wyjątkowo nieumiejętnie. I mam nadzieję, że da to ludziom czytającym ten wątek jakieś pojęcie o tym, z kim mają do czynienia. Bo jak się tak traktuje kandydatów na klientów, to aż strach się bać, jak się traktuje klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga cd. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 195.187.47.* 28.10.10, 10:40 popireram 100%. Spawdziło sie to co poprzdnio napisałem PRACE JUŻ WSTRZYMANO!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 217.33.154.* 08.09.11, 16:27 IP: 178.73.63.* pogadło same z sobą, żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 80.50.231.* 27.10.10, 12:33 "zaś pakiet ROZRYWKA to zestaw rozwiązań dla wielbicieli odpowiedniego nagłośnienia" no to jest super:) w tych kartonowych osiedlach wielbiciele odpowiedniego nagłosnienia są szczególnie poszukiwani buhahahahahah wystarczy ze jeden na klatce weźmie ten "pakiet" ireszta ma gratis - super! Odpowiedz Link Zgłoś
2bonga Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.10.10, 11:52 Witam, Pytanie wprost do Pana Tomasza Majewskiego i Pani Anny Markowskiej (lobbują na innych forach więc zakładam że są przedstawicielami dewelopera) - dlaczego na placu budowy nic się nie dzieje? Nie ma żurawi, nie ma robotników - nic, z czego to wynika? Czy podtrzymujecie Państwo zakończenie budowy na 2011? Poza tym o osiedlu Mozaika mówi się od dawna a plac budowy to nadal czarna dziura - może faktycznie prace są wstrzymane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 212.76.45.* 28.10.10, 13:11 > Pytanie wprost do Pana Tomasza Majewskiego i Pani Anny Markowskiej Ty uważasz, że to są prawdziwe nazwiska, a nawet, że są to dwie osoby? O, święta naiwności! ;-) > dlaczego na p > lacu budowy nic się nie dzieje? Słuchajcie, naprawdę na to zadupie ktoś jeździ sprawdzać, czy budowa trwa? Coś niesamowitego! Ale odpowiadam: nic się nie dzieje, bo pewnie nie sprzedali żadnego mieszkania i nie mają za co budować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
2bonga Re: Osiedle Mozaika Mokotów 28.10.10, 14:15 no i przemówiła chamska konkurencja ehh chłop ze wsi wyjdzie ale wieś z chłopa nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 14:30 Mam wrażenie że na tym forum toczy się dyskusja między marketingiem Layetana oraz sąsiednich inwestycji, które chyba się zbyt dobrze nie sprzedają... Nie jest prawdą że budowa jest wstrzymana. Jestem zainteresowany ta budową. Mam zdjęcia z września i października. Dzisiaj prace trwały w dalszym ciągu całą parą - sprawdzone naocznie. Jako że pod oknem miałem 2 budowy, z tego co się zorientowałem zurawi sie nie stawia na etapie fundamentów. Pewnie pojawia się w następnym roku, choc moze i pod koniec tego (nie wiem, czy zimą się buduje mury) Pliz, zostawcie forum mieszkańcom i potencajlnym kupcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 195.187.47.* 29.10.10, 09:39 To raczej ty jesteś naganiaczem. Jeżeli uważasz że „prace idą pełną parą” jak na budowie kręci się 5 osób (stan na 7.30 rano) i tylko po to by zakończyć ściany piwnic. Na tym etapie powinno być ok. 60 ludzi. Ponadto konstrukcja tego budynku jest betonowa a nie murowa i można ją realizować do -10C (ja się chce oczywiście). Dźwigi stawia się tak szybko jak to tylko możliwe bo to zmniejsza olbrzymie koszty. Tak więc daruj sobie lobbowanie na rzecz inwestora. Skończyły się czasy gdy sprzedawaliście dziurę w ziemi i zarabialiście kokosy. Chcesz handlować mieszkaniami to ma cię stać na realizację całej inwestycji i dopiero sprzedawaj. Ja na twoim miejscu kupił bym już dzisiaj parę mieszkań!!!!! hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 15:20 Jak na kogos "życzliwego" to dość żywo zainteresowany/a jestes tym wątkiem. Czyli jednak nie wstrzymana, tylko że za mało ludzi wg Ciebie ludzi. Czyli Twój/Twoja poprzedni post nie dokońca był zgodny z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 212.76.45.* 29.10.10, 12:01 A co w mojej wypowiedzi było chamskiego? Stwierdzenie, że to 'zadupie'? Przepraszam, jeśli cię to uraziło. Jest to miejsce słabo skomunikowane i bardzo zakorkowane. Lepiej? :-) I nie, nie jestem konkurencją ani marketingiem konkurencji, choć pewnie w to nie uwierzysz. Zazwyczaj tego nie robię, ale po tym, co napisałaś jeszcze sprawdziłam: - ludzie zalogowani, wypowiadający się w tym wątku, praktycznie na żadne inne tematy na forum się nie wypowiadają, jeden z nich założył forum Mozaika Mokotów i wszystkie trzy pochwalne wątki - cały kawałek: kruku, wronu, bocianu - uważasz, że to różne osoby? - i końcówka wątku - ludzie o nickach z imieniem i nazwiskiem, piszący z tego samego IP Po prostu denerwuje mnie chamskie naganianie. Jeśli developer uważa, że inwestycja jest wyjątkowa, niech to podkreśla, ale nie zakładając watki 'Chcę kupić, ach tyle rzeczy mi się podoba!'. Przyznasz, że to nie jest normalne podejście klienta, który chce podjąć racjonalną i dobrą decyzję - to jest NAGANIANIE i NIEUCZCIWA REKLAMA. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ercia Re: Osiedle Mozaika Mokotów 22.07.15, 15:03 Cześć, zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Mozaice, co sądzicie o standardzie wykończenia? słysząłam różne opnie i nienajlepsze, może ktoś coś napisać kto już mieszka w etapie 1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 30.10.10, 21:52 Hej, Jestem spoza Warszawy a na stronie developera znalazłam zachwalania odnośnie lokalizacji osiedla – może mi ktoś powiedzieć jak tam naprawdę jest z infrastrukturą? Dzięki, Klaudia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 30.10.10, 22:34 To prawda – na stronie mozaiki piszą tak: „Mokotów zapewnia doskonałą komunikację z każdą dzielnicą Warszawy. Bliskie położenie ścisłego centrum stolicy oraz łatwy i wygodny do niego dostęp sprawiają, że przyciąga nie tylko nowych Mieszkańców, ale również firmy i instytucje, otwierające właśnie tutaj swoje siedziby.” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 30.10.10, 23:32 Bo to prawda – Mokotów to doskonałe miejsce do mieszkania – niedaleko centrum a jednocześnie dosyć spokojna okolica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 30.10.10, 23:38 Zależy jak kto spokój rozumie – ale faktycznie infrastruktura jest tu całkiem niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenny Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.subscribers.sferia.net 30.10.10, 23:44 A ja mam pytanie o wygląd budynku i loggie na górze, one będą jakoś osłonione, bo przecież słońce będzie w nie świecić bez litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 23:46 Projekt osiedla inspirowany był architekturą śródziemnomorską. Pokryte szlachetnymi i ciepłymi materiałami fasady budynków wyrzeźbione zostaną loggiami, które częściowo zasłonią przesuwne żaluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 30.10.10, 23:47 Wiola – ale co rozumiesz przez niezła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 30.10.10, 23:58 Niezła – czyli niezła – co Cię dokładnie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 00:04 Np. opieka medyczna – jakby coś się (odpukać) stało to jest gdzie się udać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 00:13 Wiesz – Warszawa to nie pustynia – więc zawsze gdzieś byś trafiła – a tu niedaleko masz kilka placówek medycznych – zarówno LIM, Medicover jak i Centrum Damiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 00:35 Dziewczyny – ależ leniwe jesteście – przecież to wszystko naprawdę można znaleźć na stronie developera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 00:44 Bolek – co Ty – kobiet nie znasz? Jak palcem nie pokażesz to same się zaraz zgubią – a do tej strony jednak ciężko wkleić bezpośrednie linki…daj im się wypisać… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 01:06 A przedszkole jakieś znajdę w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 01:15 No błagam Cie czlowieku, czy naprawde sadzisz ze ktos uwierzy ze nagle 5 osób sie zebralo w sobote w nocy na dyskusje o przedszkolach, mimo ze tu czasasami nikt cale dnie nie pisze i jeszcze wszyscy piszą (!!!!) z tego samego IP (najpewniej, bo koncowka zamaskowana). słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 01:20 Jasne – masz przynajmniej 2 w bezpośrednim sąsiedztwie i co najmniej kolejne 2 kawałek dalej… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko a jakaś placówka psychatryczna jest ? IP: 83.143.98.* 31.10.10, 08:38 Bo prowadzenie bezsensownego dialogu sam ze sobą na publicznym forum to dość niepokojący objaw. A potencjalny kupiec jak wejdzie na to forum i zobaczy w jaki profesjonalny sposób reklamowana jest inwestycja to ucieknie gdzie pieprz rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reMiko Re: a jakaś placówka psychatryczna jest ? IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:24 a co Miko - potrzebujesz? bo wiesz - takie przeżywanie czyichś postów na forum nie jest również zbyt zdrowym objawem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:34 Czyli podsumowując – mamy nowo powstające osiedle w bardzo dogodnym punkcie Warszawy, w śródziemnomorskim stylu i bogato wyposażone. Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:39 Możliwość wyboru rozkładu mieszkania, zakresu wykończenia i preinstalacja systemu cyfrowy dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek K. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:44 Starannie zaprojektowane budynki Mozaiki Mokotów gwarantują swoim Mieszkańcom poczucie prywatności i bezpieczeństwa. Ich forma, jak również rozplanowanie poszczególnych pomieszczeń, umożliwiają stworzenie wyjątkowej, kameralnej atmosfery w każdym z apartamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:49 Dzięki zastosowaniu panoramicznych okien oraz przeszklonych drzwi balkonowych apartamenty Mozaiki Mokotów są pełne naturalnego światła. Promienie słoneczne wpadające do wnętrza nie tylko delikatnie je rozświetlają, ale także nadają mu wyjątkowy, przytulny charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:54 Z okien apartamentów rozciąga się widok na starannie zaprojektowaną zieleń. Otacza ona budynki, zachęcając do spacerów czy chwili relaksu w cieniu drzew. Mieszkańcy Mozaiki Mokotów mają do swej dyspozycji także urokliwe ścieżki, szerokie alejki spacerowe, a dla swych pociech bezpieczny plac zabaw. Nowością jest nabycie dodatkowej działki okalającej inwestycję, co sprawi, iż wokół osiedla będzie jeszcze więcej zieleni. Trwają przygotowania do zagospodarowania terenu, gdzie docelowo powstanie park z małą architekturą nawiązujący do barcelońskiego Parku Guell. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 18:58 Partery budynków zarezerwowane zostały na lokale usługowe, sklepiki i przytulne kawiarnie – priorytetem projektantów było bowiem nie tylko zapewnienie maksymalnego komfortu życia Mieszkańcom osiedla, ale także zmiana jego najbliższego otoczenia. Teraz każdy może cieszyć się atmosferą spokojnego, relaksującego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 19:03 Mokotów zapewnia doskonałą komunikację z każdą dzielnicą Warszawy. Bliskie położenie ścisłego centrum stolicy oraz łatwy i wygodny do niego dostęp sprawiają, że przyciąga nie tylko nowych Mieszkańców, ale również firmy i instytucje, otwierające właśnie tutaj swoje siedziby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Layetana Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 19:09 Jesteśmy firmą deweloperską, która powstała w Barcelonie w 1964 roku. Od momentu założenia Layetany koncentrujemy się na wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań w dziedzinie budownictwa i architektury. Każdy projekt realizujemy z niezwykłą starannością i niezmiennie dążymy do osiągania najwyższych standardów jakości. Zapraszamy na naszą stronę i punktów sprzedaży! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 31.10.10, 19:16 No i nie zapominajmy o wspomnianej już atrakcyjnej cenie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 18:47 Przyszłym Mieszkańcom Mozaiki Mokotów zapewnimy szeroki wachlarz możliwości, a rozkład mieszkań dopasujemy do Ich potrzeb i planów. Klient może wybrać jeden z kilku opcjonalnych rozkładów pomieszczeń, jakie przygotowaliśmy dla każdego mieszkania! Inwestycja będzie również wyposażona w preinstalację domu cyfrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam chcę tu kupić mieszkanie IP: 83.143.98.* 31.10.10, 21:10 Chcę kupić mieszkanie co tym myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: chcę tu kupić mieszkanie IP: 83.143.98.* 31.10.10, 21:11 Ja nie polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: chcę tu kupić mieszkanie IP: 83.143.98.* 31.10.10, 21:11 Ja chyba też nie kupiłabym mieszkanie w tej inwestycji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franciszek Re: chcę tu kupić mieszkanie IP: 83.143.98.* 31.10.10, 21:13 Byłem na budowie i jak dla mnie nie wygląda to za dobrze. Poszukam innego mieszkania; na to na pewno się nie zdecyduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: chcę tu kupić mieszkanie IP: 83.143.98.* 31.10.10, 21:13 Jestem na nie; według mnie nie warte tych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: chcę tu kupić mieszkanie IP: 83.143.98.* 31.10.10, 21:14 Nie warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 22:44 Wiecie może jaki jest dokładnie podział elementów wykończenia w poszczególnych opcjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:01 To proste – pakiet podstawowy wykończenia to standard deweloperski plus zawiera preinstalację domu cyfrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:07 A jakie dokładnie instalacje wchodzą w skład tego cyfrowego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:12 Są tam: • Preinstalacja alarmu przeciwwłamaniowego i alarmów technicznych (woda, dym) • Preinstalaja klimatyzacji • Preinstalacja regulacji temperatury • Gniazdka telefoniczne, internetowe i TV (wszystkie pokoje) • Preinstalacja regulacji oświetleniowej (sceny świetlne) • Główny wyłącznik światła • Preinstalacja systemu podłączenia źródła dźwięku • Preinstalacja pod system nagłośnienia • Preinstalacja pod radio FM (główna łazienka, kuchnia) • Wideofon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:21 A można ten pakiet jakoś rozszerzyć – bo to są same „preinstalacje”? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:27 Preinstalacje są ważne, bo dzięki nim jak jakiś system wybierzesz nie będziesz musiała od nowa ryć w ścianach i podłogach…oczywiście że są do wyboru pakiety. Są dokładnie 3: bezpieczeństwo, komfort i rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:34 To ja dodam, że Pakiet Bezpieczeństwo zawiera: • Alarm przeciwłamaniowy (kontaktron w drzwiach wejściowych, czujniki ruchu) • Czujniki wypływu wody (łazienki, kuchnia, pralnia) • Czujnik dymu (kuchnia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:39 Dokładnie. Pakiet Komfort to z kolei: • Elektroniczny regulator temperatury: salon, kuchnia, sypialnie • Panel regulacji oświetleniowej, sceny świetlne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 178.73.63.* 04.11.10, 23:46 No i ostatni – najmniejszy, ale „najgłośniejszy” pakiet ;) Pakiet Rozrywka: System nagłośnieniowy (pokój dzienny) Radio FM (główna łazienka, kuchnia) Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 05.11.10, 16:49 Gość portalu: Bolek napisał(a): > No i ostatni – najmniejszy, ale „najgłośniejszy” pakiet ;) Hej, napiszcie coś jeszcze! Od wczoraj nic nowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Majewski Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 19:30 Partery budynków zarezerwowane zostały na lokale usługowe, sklepiki i przytulne kawiarnie – priorytetem projektantów było bowiem nie tylko zapewnienie maksymalnego komfortu życia Mieszkańcom osiedla, ale także zmiana jego najbliższego otoczenia. Teraz każdy może cieszyć się atmosferą spokojnego, relaksującego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Markowska Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:49 Dbałość o środowisko jest jednym z naszych priorytetów, dlatego dążymy do optymalnego wykorzystania naturalnego światła dziennego, a wizytówką naszych inwestycji są otwarte przestrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja pie... Ja pie... IP: *.ostrow61.ptc.pl 06.03.11, 03:08 Co to za bełkot. I ktoś na to zmarnował tyle swojego czasu... Ja pie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.04.11, 23:55 Haaaaa! ale forum! pierwszy raz widzę tak nachalną i nieudolną manipulację :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro76 Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 16:00 ostatnio bylem w czerwcu w biurze :) Mil pan juz juz kupujcie bo bedzie drozej :) a dzisiaj widze reklame ze Garaż w cenie mieszkania, oczywiscie tylko niektóre mieszkania. Obserwuje ta inwestycje od roku i pytam co jakis czas o jakies tam mieszkanie zeby sprawdzic czy maja sprzedaż , kiepsko kiepsko to im idzie wiec ceny zejda do 7000 to ludzie zaczna kupowac, kogo stac na takie kredyty?? a mieszkan w okolicy w brud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.interdom.net.pl 13.07.11, 19:54 ja się w lutym interesowałem jednym mieszkaniem (znaczy w biurze byłem, podałem dane kontaktowe) i po tygodniu dostałem maila, żebym się szybciej decydował, bo za niecały miesiąc podnoszą ceny :))))). Miałem nawet coś odpisać, żeby szybciej podnosili, bo taniochy nie kupuję, dopiero jak coś jest odpowiednio drogie (czyli prestiżowe), to kupuję, ale się nie chciało. Marketing żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesant Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.iel.waw.pl 20.07.11, 17:14 a w ogóle coś na budowie się ruszyło? można zobaczyć mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro76 Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 14:44 Właśnie ponownie wykonałem telefon do Mozaiki :). Ceny nie poszły w górę dalej katalogowe, mieszkania jak sie nie sprzedały tak sie nie sprzedają. Pierwsze pytanie bylo czy na stronie sa aktualnie wolne mieszkania ze stanem rzeczywistym, miła Pani odpowiedziała ze tak, ze na bieżąco strone odświeżają. Wiec Na pietrze gdzie upatrzyłem sobie mieszkanie, nie sprzedało sie nic :). Zaproponowałem cene 7600 za m2, I negocjacje sie skończyły. Trzeba poczekac :) moze juz niedługo info takie jak w przypadku Sjaelso ze wycofują sie z Polski. Tam tez ceny nie spadają i sprzedaży nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.home.aster.pl 06.11.11, 14:48 Sama interesowałam się kupieniem mieszkania w Mozaice ale na początku roku - cena 9500 za metr - (po negocjacjach) 3 piętro. jestem ciekawa czy ceny tam spadly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 22:28 Tak, teraz z oferty na portalach wychodzi po ok. 8900 i podobno do niewielkiej negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 14:51 Witam, Czy jest ktoś, kto może kupił mieszkanie w tej inwestycji i mógłby podzielić się informacjami na temat developera i samej inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro76 Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 01:56 Próbowałem twardych negocjacji, jednak Deweloper nieugięty Sprzedaży nie ma, krach im nie straszny. Za dużo osób widzę chce zarobić, Buduje to Uni Bet a to nie jest górna pólka, wiec domyślam sie że wytworzeni-owy metr kwadratowy nie kosztuje tam więcej niż 3000 zł. Jak ktoś naiwny to w dzisiejszych czasach niech płaci po 9 kilo za m2. Widziałem te ich pre instalacje byłem na dniach otwartych - śmiać mi sie chce (kino domowe trzeba sobie wkuć w ścianę kabelki do standardu 5.1) bo liznąłem nauki o inteligentnych domach :). Standard na klatkach tez nie zachwyca, a miało być tak pięknie a tu tani piaskowy trep. Powiem tak na Ursusie lepiej Ebjot buduje a tu Mokotów po taniości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.devs.futuro.pl 13.12.11, 16:01 My kupilismy. Poki co zadowoleni bardzo. a co Cie interesuje konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro76 Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.11, 18:17 77 m2 na 4 lub 5 pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morro76 Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.12, 17:28 Kupił ktoś w mozaice mieszkanie ostatnio??Interesuje mnie jakie są ceny transakcyjne :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee. Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 31.178.125.* 27.06.12, 15:56 Śmieszny temat. Wbrew temu co pisze większość, mieszkania się sprzedają (jeśli wierzyć stronie internetowej). Do mnie osobiście inwestycja nie przemawia, ale myślę, że może się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.itsa.net.pl 20.03.14, 15:13 My kupiliśmy równo rok temu. Mieszkamy od maja i jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pers Pomoc w odbiorze technicznym mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 21:02 Pomogę w odbiorze technicznym mieszkania lub domu przed oficjalnym odbiorem od dewelopera. - wyszukiwanie usterek - sprawdzanie zgodności wymiarów i powierzchni mieszkania z projektem - kontrola m.in. tynków, stolarki, instalacji elektrycznej ... - zestawienie usterek. Opinia techniczna jest przydatna m.in. do negocjacji cenowych w związku z usterkami, przed remontem lub modernizacją mieszkania, przed rozliczeniem z wykonawcami, w celu zlecenia usunięcia usterek. Andrzej, tel. kom. 798-798-774 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.11.12, 03:42 Forum osiedla Mozaika Mokotów: mozaika-mokotow.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: *.superpharm.pl 15.04.14, 13:37 ja tez mysle o etapie 2, moze pojdziemy wynegocjowac razem oferte na 2 mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonson Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 195.205.121.* 25.04.14, 12:18 i jak udaly sie negocjacje? czy ktos moze podzielic sie informacja ile procent znizki mozna oczekiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonson Re: Osiedle Mozaika Mokotów IP: 195.205.121.* 25.04.14, 12:18 i jak udaly sie negocjacje? czy ktos moze podzielic sie informacja ile procent znizki mozna oczekiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalski.84 Re: Osiedle Mozaika Mokotów 05.05.16, 22:11 Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane ). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej. Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440 Odpowiedz Link Zgłoś