Gość: Sencha IP: *.visp.energis.pl 13.03.04, 18:17 Będę wdzięczna za opinie o tym developerze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzesiek Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 22:27 kupiłem w zeszłym roku od nich dom i jestem w sumie zadowolony; buduja szybko, solidnie - juz mieszkam, wiec z cala odpowiedzialnoscia moge powiedziec, ze jest na razie wszystko ok; zadnych problemow z nimi nie mialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.kapsch.co.at / *.kapsch.com.pl 17.03.04, 09:37 Dzięki wielkie za opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna4 Re: Developer House - proszę o opinię. 18.03.04, 10:18 Nie słuchaj bzdur , niech cię ręka boska broni zostawić im jakiekolwiek pieniądze . Developer House to przepoczwarzony Aardom ( teraz już Era development ) . Banda naciągaczy i oszustów . Poczytaj wątki na forum i nie wierz w to , że cokolwiek , komukolwiek sprzedali bez kantów . Jestem jednym z prekursorów i na mnie ( m.inn.) Aardom szkolił się w zakresie "jak okraść klienta" , "jak sprzedać działkę z obciążoną hipoteką" , "jak wybudować osiedle bez dojazdu" , "jak wybudować dwa osiedla na jednym zezwoleniu na budowę " , "jak ubrać Panią prokurent , by to działało na potencjalną ofiarę ( tu: klienta) " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sencha Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.kapsch.co.at / *.kapsch.com.pl 23.03.04, 11:43 Dzięki wielkie !!!!!My chyba się ze współpracy z developerem wycofamy i będziemy budować na własną rękę. Przynajmniej pewniej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolas Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.chello.pl 04.05.04, 01:00 Najlepiej to słuchac anonimowych opinii wszystkowiedzących kretynów, którym się wydaje że dokładnie wiedzą co w trawie piszczy. Fkaty są takie: 1. Developer House nie ma nic wspólnego w chwili obecnej ze złodziejskim Aardomem i kolejnymi spółkami jego właścicieli, a wręcz odwrotnie spółki te nawet baaardzo sie nie lubią. 2. Przyglądałem się ich iwestycji na Sęczkowej przez dłuższy czas zanim postanowiłem powierzyć im pieniądze. 3. Niestety o dziwo co obiecywali to się spełniło, a o drobnym niuansach to nawet szkoda wspominać. Jak na polskie budownictwo to jestem miło zaskoczony. 4. Na początku nie podobały mi się sprawy z gruntem (oddany do dyspozycji, a nie zakupiony w całości przez developera) ale jak zrozumiałem o co chodzi to chylę czoła ich szefostwu za mistrzowskie posunięcie (po cholerę zaciągać kredyty w bankach pod zastaw sprzedawanego gruntu i odstraszać nowych nabywców zastawem albo podwyzszać koszty budowy jego odsetkami - niech sprzedający grunt poczeka na swoją kasę aż znajdą się wszyscy nabywcy na budowane domy. Duże brawa 5. Zdecydowałem sie inwestycję przy Zwoleńskiej. Na dzień dobry dogadałem się że zaczynamy od aktu notarialnego na grunt i budujemy już na moim. I tak tez się stało. Wszystkich terminów jak na razie dotrzymali, dosyć plastyczni na uwagi co do aranżacji wnętrza, wszystko konsultują - ogólnie bez większych problemów. Standard - raczej adekwatny do ceny m2, ale raczej porządnie i przyzwoicie. 6. Znajomi weszli w kolejną inwestycję przy Wiązanej. Jak na razie OK, wszystkich obietnic dotrzymali. Gdyby coś się zmieniło natychmiast napiszę. Pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś
jagna4 Re: Developer House - proszę o opinię. 04.05.04, 11:39 Cześć inteligencie , Kretyni dzielą się na wszystkowiedzących , nie wszystko wiedzących ale przyswajających i wyciągających wnioski i na tępych kretynów . Tępi kretyni wg mnie dodatkowo pozbawieni są kultury . Ja wiem że forum jest anonimowe i tak najłatwiej silić się na tępego kretyna . Wiesz co , ja dla zasady na forum śledzę obrońców aardomu-developer house , era development . Bo mnie nie miał kto ostrzec . Ja się niestety dałam oszukać . Problem polega na tym , że nie tylko ja . NIE PRAWDĄ JEST ŻE DEVELOPER HOUSE nie ma nic wspólnego z aardomem . Jak wyłożyli ( patrz okradli ) klientów aardomu , to sobie za między innymi moje pieniądze postawili okazałą budę na Bronowskiej i zmienili nazwę . Ale gęby zostały te same . Toż do cholery widzę je codziennie . Nie truj , nie naciągaj ludzi . I to tyle . PS - a skąd wiesz jak bardzo się te spółki teraz nie lubią ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy Re: Developer House - proszę o opinię. IP: 198.36.86.* 22.05.04, 15:37 Braawo.... jak mogłeś podpisać akt notarialny z kimś, kto nie jest właścicielem gruntu...??? jeśli developer nie kupił go jeszcze to jakim cudem kupując go od niego uważasz się za posiadacza.... Nie rozumiem tego....poza tym jeśli developera nie stać na grunt (m usi zaciągać kredyty) to musie też mieć niezłą płynność finansową.... daj nać jak dostaniesz od nich kartkę z ciepłych krajów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zilogo Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.03.04, 10:45 To prawda, chciałem od nich kupić bliźniak na ulicy Poprawnej. Reklamowali tą inwestycję wszędzie i nic nie wybudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
erazm1 Re: Developer House - proszę o opinię. 06.05.04, 15:26 Jeśli to Aardom bis to uwaga. ja przerabiałęm ich na osiedlu Przy wale, budowe prowadzono praktycznie bez nadzoru, oszukano, że kupujemy wraz z gruntem częśc drogi osiedlowej, ma ja niejaka Zadrożna, Zadrożni to mafia w Zerzeniu i okolicach i cvhyba udziałowcy tych spółek aardomu, to w ogóle jest mafia, w naszym przypadku jeszczxe dotrzymali wiekszośc obietnic, poza terminami oddania stanu surowego, póxniej juz było gorzej. Atutem był akt notarialny na dzień dobry, tym zdobywają klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylew@o2.pl Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 14:10 Polecam zajrzeć do słownika wyrazów obcych i sprawdzić znaczenie słówka "mafia". Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale prawda jest taka że Developer House wycofał się z umowy na kupno ziemi państwa Zadrożnych. Podpisał umowę wstępną nie wpłacając zaliczki w terminie w niej określonym i roszcząc sobie prawa. Nie ograniczaj swych opinii tylko do swojego małego światka. Jakbyś miał pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSZUKANA Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 22.05.04, 10:31 NIE KUPOWAĆ NIC OD DEVELOPER HOUSE!!!! BANDA ZŁODZIEJI, DZIALAJĄCYCH POD PRZYKRYWKA. SZANOWNI WŁAŚCICIELE FIRMY, JAK JEDEN MĄŻ MAJĄ KRYMINALNĄ PRZESZŁOŚĆ, I SŁYŃĄ Z TEGO, ŻE KUPUJĄ GRUNTY NIE PŁACĄC ZA NIE, W CZYM POMAGAJĄ IM ZAPRZYJAŹNIENI NOTARIUSZE. DZIAŁAJĄ GŁÓWNIE W GMINIE WAWER BO TU MAJĄ SWOJE WEJŚCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bentzy Re: Developer House - jak to możliwe? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 12:29 Jestem zainteresowany kupnem domu od developer-house. Cenię sobie krytyczne uwagi, ale prosiłbym o więcej konkretów. Nie bardzo rozumiem jak można sprzedawać grunt nie będąc jego właścicielem w porozumieniu z zaprzyjażnionym notariuszem? Notariusz nie śmie przybić pieczątki na akcie notarialnym, jeśli zbywca nie przedstawi dowodu z Księgi Wieczystej, że jest właścicielem. No, chyba że dokument jest sfalszowany, ale to trzeba być skonczonym kiepem, bo taki "wałek" bardzo szybko by wyszedl na jaw. W jaki sposób może pomóc "zaprzyjaźniony" notariusz żeby nie ryzykować dyscyplinarki i wylotu z zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
jagna4 Re: Developer House - jak to możliwe? 30.06.04, 09:04 Śmie , nazywa się Zabielski i ma kancelarię na Tamce . Śmiał poświadczać w aktach notarialnych brak obciążeń w dz. IV KW , a okazało się po czaie że są i to nie małe . Ale o tym już też było . O szczegółach też już było dawniej , a poza tym , hmmmm..... skąd ja pamiętam to "więcej szczegółów , konkrety poproszę !" , no , cholera , skąd ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Developer House - proszę o opinię. IP: *.cec.eu.int 06.07.04, 09:52 No, coz. Jest jeszcze drugi notariusz, z ktorym "Aardom" skutecznie wspolpracowal. Nazywa sie Adamus i ma swoja kancelarie przy ul. Patriotow (Wawer). Ostatnio okazalo sie ze Aardom sprzedal wszystkim mieszkancom WALu IV 2 dzialki pod droge zadluzone na 450 tysiecy zlotych i ok. 27 tysiecy Euro. Przyparty do muru Adamus zarzekal sie ze nic o tym nie wiedzial - sprawdzic Ksiag wieczystych tez nie umial? Niezly kancik. W kazdym razie niech was reka boska od notariuszy Zabielskiego i Adamusa broni! Odpowiedz Link Zgłoś