Dodaj do ulubionych

Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 16:44
Bo ja już nic nie rozumiem. Z tego co się zorientowałem jest Edbud i
Edinwest. Która z tych spółek ma problemy? W KRS jest ten sam
właściciel.
Edbud SA buduje ul. Borzymowska Targówek oraz w Lublinie.
Edinwest buduje na Gocławiu oś Wilga i w Lesznowoli.
Nigdzie nie mogę znaleść oferty żadnej z w/w spółek z ulic Beli
Bartoka, Motyckiej oraz z Pruszkowa oś Zdrój. Nie ma u nich na
stronie żadnych inormacji, że dana spółka to realizowała.

PS. Proszę o info bo chcę to sobie jakoś poukładać.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.chello.pl 15.07.10, 17:00
      Pruszków sprzedali innemu inwestorowi, Beli przewłaszczone zostały nieukończone mieszkania na nabywców i z tego co wiem po kilkaset złotych będą dokładać z metra żeby dokończyć inwestycję.

Nie wiem co się dzieje z Borzymowską, Motycką i w Lublinie.

Edinwest to inna spółka, chociaż powiązana z Edbudem, część majątku "przeprowadzili" zdaje się tam żeby komornicy go nie dopadli.
      Edinwest (chyba) jest w dobrej kondycji.
      • Gość: f Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 08:50
        a komu sprzedali "Pruszków"?
      • Gość: Robbie Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.chello.pl 19.07.10, 22:53
        W Lublinie nic się nie dzieje. Mieszkam niedaleko tej inwestycji i od 1,5 roku
        straszą fundamenty, wiatr hula i żywego ducha nie widać.
    • Gość: pomocy Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 09:52
      Czyli jak to rozumieć? Już po tym Edbudzie jest? Przecież to bardzo
      porządna firma była. Co się stało? Gdzie oni teraz budują?
      • Gość: oligo park Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.10, 16:14
        Wydaje mi się, że inwestycję przejmuje GetHouse i nazwa będzie teraz
        dziwna: Oligo Park

Ale pewności nie mam.
      • tepl Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? 20.07.10, 16:39
        >>>Przecież to bardzo porządna firma była. Co się stało?<<<

"Seria upadłości firm deweloperskich. Doczekać kluczy":
        www.polityka.pl/rynek/1507066,1,seria-upadlosci-firm-deweloperskich.read

"Edward Gierwiałło, prezes Edbudu, nie odpowiedział na pytanie, dlaczego cenione
        przedsiębiorstwo stało się potencjalnym bankrutem. Osoby związane z Edbudem
        twierdzą, że firma źle i za dużo inwestowała. Kupiła grunt w otulinie Lasu
        Kabackiego, na którym nie można budować. Zamroziła duże pieniądze w działkach,
        na które nie ma teraz kupca".
        • Gość: miki Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.tpi.pl 26.07.10, 15:00
          Edbud pada
          Oligo Park, dawniej osiedle zdrój przejął Get House. Oligo Park gdyż
          znajduje się tam ujęcie wody oligoceńskiej. Jeśli potrzebuje ktoś
          info, niech pisze na priva: katzenjammer@interia.pl.
          Generalnie od Edbudu proponuję trzymać się jak najdalej to możliwe.
          Straciłem, przez tych dziadów leśnych ponad 2 lata i bóg jeden wie
          ile nerwów.
          Teraz będę się z dziadami sądził.
          • Gość: Kzs Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 17:32
            Czyli wygląda na to że edbud nic nie buduje w tej chwili. To z czego
            żyją?
            • dawajdalej Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? 06.11.10, 20:03
              Niejaki GOLUB Gethouse reklamuje się w lokalnej pruszkowskiej prasie i chce sprzedawać mieszkania w inwestycji Oligo Park w Pruszkowie przy Prusa 43 - strona internetowa jednak jeszcze nie działa : oligopark.pl
              • Gość: johny Re: Edbud. Jak to z nimi jest naprawdę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:02
                Pruszków już przejęty a strona działa www.oligopark.pl/
    • Gość: jacek nie jest dobrze wrobelki cwierkaja ze Edbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:53
      nie ma odbytu mieszkan i cienko przedzie

na wiosne chyba zamkna sklepik przebrzydle dewelopery
      • Gość: Mieszkaniec Re: nie jest dobrze wrobelki cwierkaja ze Edbud IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 12:44
        Budowa na Prusa idzie chyba całkiem nieźle. Z tego co zauważyłem wykonawcą jest Strabag i ostro idą z pracami.
        • Gość: hehe Re: nie jest dobrze wrobelki cwierkaja ze Edbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 21:30
          A teraz z tego co widzę to całkiem szybko to idzie ,firmy podwykonujące starają się aby nie stracić tego co do tej pory zrobiły,a robią szybko to co jest do zrobienia!
          • Gość: Amen Re: nie jest dobrze wrobelki cwierkaja ze Edbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 13:28
            Edbud Kaput
          • Gość: Mario Re: nie jest dobrze wrobelki cwierkaja ze Edbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 07:18
            Nie wiem czy wiecie ale jednym z podwykonawców Strabaga była firma SirBud Roberta Bąkiewicza. Nie zpłacicli wielu swoim podwykonawcą a w tej chwili wszystkie zobowiązania Sirbudu (za zgodą kierownika kontraktu ze Strabaga) przejeła firma INTER-S która jest właśnością żony Bąkiewicza i jego pracownika Michała Ważnego. Zrobili to aby uniknąć zapłaty podwykonawcą. Mnie to wygląda na przekręt tego roku.
      • Gość: gostek Re: nie jest dobrze wrobelki cwierkaja ze Edbud IP: *.182.160.249.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.02.11, 10:28
        "nie ma odbytu mieszkań" :)))
    • Gość: . źródło: Monitor Sądowy i Gospodarczy IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 17:09
      III. PRAWO UPADŁOŚCIOWE I NAPRAWCZE
      1. Postanowienie o ogłoszeniu upadłości
      Pozycja 1533.
      EDBUD SPÓŁKA AKCYJNA w Warszawie
      KRS 0000291776
      SĄD REJONOWY DLA M.ST. WARSZAWY W WARSZAWIE, XIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 2006-12-06 r., sygnatura akt: X GU 466/10
      [BMSiG-1237/2011]

Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, X Wydział Gospodarczy, ul. Czerniakowska 100, 00-454 Warszawa, postanowieniem z dnia 12 stycznia 2011 r., sygn. akt X GU 466/10, postanowił:

I. ogłosić upadłość dłużnika Edbud S.A. w Warszawie obejmującą likwidację majątku upadłego;

II. określić niniejsze postępowanie jako postępowanie główne w rozumieniu art. 3 ust. 1 rozporządzenia Rady (WE) nr 1346/2000 z dnia 29 maja 2000 r. w sprawie postępowania upadłościowego;

III. wyznaczyć Sędziego komisarza w osobie SSR Moniki Gajdzińskiej-Sudomir;

IV. wyznaczyć syndyka masy upadłości w osobie Macieja Paska;

V. wezwać wierzycieli upadłego do zgłoszenia wierzytelności w wyznaczonym terminie dwóch miesięcy od dnia ukazania się obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości w "Monitorze Sądowym i Gospodarczym";

VI. wezwać osoby, którym przysługują prawa oraz prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomości należącej do upadłego, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłoszenia w wyznaczonym terminie dwóch miesięcy od dnia ukazania się obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości w "Monitorze Sądowym i Gospodarczym", pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym.
    • Gość: j.bartosiewicz.00 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 00:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kasia Re: ja ich polecam ze szczerego serca IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 14:56
        a co z nabywcami mieszkan na beli bartoka, juz z rok temu wiem, ze mieli doplacac ok 1000/m , podobno edbud mial dokonczyc budynek, ale jakos tego nie widac, a przechodze tam codziennie
        • Gość: ka Re: ja ich polecam ze szczerego serca IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.02.11, 00:07
          Po żadne 1000 zł. Było to chyba po ok 250 zł. Budowa ruszyła ostro i zakończenie chyba gdzieś za dwa miesiące.
          • smile53 Re: ja ich polecam ze szczerego serca 30.08.11, 23:12
            Proponuję uważać na developera GET HOUSE i zapoznać się z :

1. Forum Vital Park Ząbki (osiedle Get House);
            2. www.balumet.pl/realizacje-point48.php
            i informacji z innych budów (np. w Wołominie) tego nieuczciwego developera jakim jest Get House - PRZESTRZEGAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka