Gość: bolek IP: *.aster.pl 25.07.10, 20:20 Stoimy z Żoną przed dylematem: kupić duże mieszkanie czy dom (południowe obrzeża Warszawy). Zastanawiam się co będzie w dłuższej perspektywie lepszą inwestycją... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ech Re: czy domy też potanieją? IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.10, 08:20 lepszą inwestycją będzie na pewno edukacja dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: czy domy też potanieją? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.10, 08:26 Gość portalu: ech napisał(a): > lepszą inwestycją będzie na pewno edukacja dzieci i pojeździć po świecie, a domek można sobie postawić na działce nad morzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: czy domy też potanieją? IP: *.aster.pl 26.07.10, 20:28 dommy w okolicach warszawy za 30 lat napewno zyskają na wartości, pamiętajmy o rowoju aglomercji miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
black_monday Re: czy domy też potanieją? 26.07.10, 20:43 No i wyjaśniła się nam tajemnicza prognoza z raportu NBP strasząca szybkim wyludnianiem W-Wy: warszawka przeprowadzi się na obrzeża aby zamieszkać w domach (starców). Gość portalu: daria napisał(a): > dommy w okolicach warszawy za 30 lat napewno zyskają na wartości, > pamiętajmy o rowoju aglomercji miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
promocjusz Re: czy domy też potanieją? 26.07.10, 20:45 Patrząc na prognozy demograficzne to raczej możemy mówić o zwoju. Popatrz na Niemcy gdzie przez całe lata 90' budowało się na potęgę a teraz się burzy, bo są miejsca w których ludzie nie chcę mieszkać nawet za symboliczne 1 EURO. Mit rosnących aglomeracji to niestety... tylko mit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: czy domy też potanieją? IP: *.chello.pl 26.07.10, 21:47 To nie inwestycja, to konsumpcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: czy domy też potanieją? IP: 188.33.52.* 27.07.10, 00:27 oczywista oczywistość że masz rację - to konsumpcja. tak samo możesz kupić sobie samochód albo czipsy cebulowe. Ceny nieruchomości są absurdalnie napompowane. Każdemu obywatelowi należy się 1 metr mieszkania za roczne zarobki. Te w warszawie wynoszą około 3300 zł. Pomyśl chwilę, to nie boli, wyciągnij WNIOSKI. kożystaj z życia, zamiast zakładać sobie pętlę na szyję na 35 lat w zamian za klitkę w betonie. I to w dodatku licząc na szczęśliwą spekulację walutową (bo bierzesz kredyt w CHF). Masz zadatki na bycie kolejnym przypadkiem beznadziejnego frajerstwa - ale samo to , że zajrzałeś tu na forum, już daje ci iskierkę nadziei na lepsze życie- jeżeli posłuchasz moich porad. byli tu tacy co nie posłuchali - dziś nie są zbyt weseli. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: czy domy też potanieją? IP: 217.153.131.* 27.07.10, 07:37 Kredyt to będzie tylko ok 300 tys, natomiast nie chcę klity w betonie, tylko duże mieszkanie (dla dużej rodziny) lub dom pod miastem w tej samej cenie ok. 900 tys. Konsumpcja- konsumpcją ale gdzieś trzeba mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalona Re: czy domy też potanieją? IP: *.bph.pl 27.07.10, 08:39 Mając do wyboru apartament 120-130m2 lub segment 155m2 w Warszawie (6 km od centrum) wybrałam to drugie. Cena taka sama lub nawet niższa, tylko obawiam się, że wykończenie i utrzymanie będzie droższe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: czy domy też potanieją? IP: *.aster.pl 28.07.10, 22:15 w Grecji potaniiały o 48%...ja wiem jedno szukam działki i ni cholery nie mogę uzyskać rabatu 20% tak jak to piszą różni eksperci a ludzie którzy mają do sprzedania działki czekają na lepsze czasy (mogą czekać bo mają kasę ze sprzedaży innych działek) Wiadomo że ziemia jest głównym wyznacznikiem ceny domu, więc domy do 25 km od centrum wawy nie będą taniały, (moim skromnym zdaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozglądacz Re: czy domy też potanieją? IP: *.chello.pl 01.08.10, 17:56 jestem tego samego zdania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chf Re: czy domy też potanieją? IP: *.chello.pl 01.08.10, 23:38 A może nie będą taniały te w odległości 20km od centrum lub 30? Podziwiam precyzję prognozy (prawie jak HB czy inne szybko). Jedno pytanie: kiedy nie będą taniały? Pozdrawiam mierniczych i ekonomistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lendo Re: czy domy też potanieją? IP: 195.117.157.* 02.08.10, 11:07 Nie szukam intensywnie ale przeglądam - z tego co widziałem są już działki w granicach Warszawy (Białołeka ) po 230 a pod Wawa spokojnie po 150zl/m2. To oczywiście nadal drogo - ale w porównaniu do wariackich cen 2008 jest postęp. Należy więc raczej szukać od razu tanszych ofert a nie tych najmocniej promowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: czy domy też potanieją? IP: 195.187.136.* 02.08.10, 16:24 twoje ceny to jakś bzdura, tak tanio kupisz działkę o szerokości 8 m albo z jakimś innym defektem. Odpowiedz Link Zgłoś