Dodaj do ulubionych

Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/Robyg

IP: *.chello.pl 19.08.10, 07:22
Szukam opinii na temat tych dwóch inwestycji. Ceny podobne (średnio
około 8500zł/m2, choć bywaja i tańsze), rozkłady takie sobie, ale
okolica ciekawa. Inwestycje powstają na Żoliborzu jedna obok drugiej,
Robyg ukończył już jeden etap i sprzedają już mieszkania z etapu II,
Zielony Żoliborz pierwszy etap ma kończyć w XII 2011.
Budynki różne, w granicach od 6 nawet do 14 pięter.
Kawałek dalej naprzeciwko obu inwestycji zaczyna coś budować Acciona -
jeszcze nie ma żadnej informacji na ich stronie www.
Zastanawiam się czy z cichej, zielonej okolicy nie zrobi się tam
blokowisko - napewno zdewastowana uliczka dojazdowa do bloków bardzo na
tym ucierpi, choć sądzę, że developerzy zadbają o komunikację, niemniej
będzie to droga znacznie bardziej uczęszczana niż dotychczas.
Czekam na Wasze opinie, bo zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej
okolicy ;) Może są tu mieszkańcy I etapu Robyg, którzy mogliby napisać
kilka słów o developerze i o tym jak się teraz mieszka.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Nobody Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: 217.8.177.* 19.08.10, 14:25
      Pytasz o opinie na temat dwoch osiedli i dlatego tworzysz taki elaborat?
      Ale zeby nie bylo OT - uwazam ze 8,5 kafla to super cena. Kupuj i sie nie
      zastanawiaj.
      • Gość: Zulek Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.merck.de 20.08.10, 09:42
        o ile spodoba Ci sie mieszkanie za 8,5 - te ciekawesz sa za raczej
        10K :)
        • Gość: V Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.chello.pl 20.08.10, 13:34
          Ja zastanawiam się nad bliskością torów - może kiedyś wrzucą je w tunel? Z
          • Gość: Nobody Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: 217.8.177.* 20.08.10, 16:01
            Sa juz plany. Tyle ze to tunele maja wrzucic w tory.
            A na tych tunelach postawia blok.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.cbr.tp.pl 25.01.11, 18:08
              Spokojnie. Mieszkam w Robygu na Żoliborzu. I etap. Tory są. Ale za drzewami. Nie widać i nie słychać.... uwierz mi - tam jeździ mało pociągów. A na nowych torach nie ma nawet szmeru...
              • Gość: momo Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.acn.waw.pl 30.01.11, 19:39
                Taaaak? Ciekawe. Kolezanka mieszkala duzo dalej i mowila zupelnie cos innego. Ale ona nie handluje mieszkaniami.
        • Gość: aaa Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 20:09
          :) podaj inicjaly
        • malinowewnetrza Kompleksowe wykończenie wnętrz 16.01.13, 19:34
          Firma remontowo-wykończeniowa Malinowe Wnętrza zaprasza do współpracy www.malinowewnetrza.pl
    • Gość: fachman Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.aster.pl 25.01.11, 21:32
      Okolica paskudna, postindustrialna przy torach i jakiś bida ruderach. Zabudują ja pewnie na maksa i będzie taki mniejszy Wilanów bis z jedną linia tramwajową co prawda, dzięki której ta miejscówka bardzo zyskuje na wartości stąd moja końcowa rekomendacja brać ile się da w RnS na dzieci, babcie, wujkow, ciotki i dalsze kuzyństwo
      • kredycik-i-wio Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R 25.01.11, 21:42
        Już wkrótce kredyty na 50 lat - można od razu nie płacić i zrzucić to na wnuki. Supcio!!! To kupuję 6 zamiast 4.
    • Gość: joko obie inwestycje to SYF IP: *.centertel.pl 26.01.11, 01:48
      Robyg SLYNIE z tandety, scianek gispowo kartonowych, fatalnych fundamentow, wilgoci i grzybow na scianach ... no ale dla oslody kladzie troche kamienia na elewacji - wszak robyg jest wlasnoscia zydowskich funduszy, a te doskonale wiedza, ze polacy to idioci i kupuja oczami a nie rozumem wiec wystarczy im byle tandete wcisnac byleby ladnie opakowac, a to ze budynek nie spelnia zadnych parametrow ochrony akustycznej, to ze wilgosc i grzyb, a sam budynek rozpadnie sie po 10 lat to ch... kogokolwiek obchodzi

francuzi slyna z mega tandety lokalizowanej przy trasach szybkiego ruchy, mpo, cmenatrzach .... tym razem patrzyli sobie lokalizacje przy torach kolejowych ... ogolnie zajeboiscie !!!

no ale kupujacym GRATULUJE GLUPOTY !!!

• Gość: zadziwiające Re: obie inwestycje to SYF IP: *.tpnet.pl 26.01.11, 09:06
        He, he, Polacy to chyba masochiści. Kupować za dożywotnią niewolę u bankiera poupychany syf z żelbetonu w otoczeniu torów i rozwalającego się syfu poprzemysłowego inaczej nazwać nie można.
        • Gość: Miauuu Re: obie inwestycje to SYF IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 19:31
          Ale z ciebie cieć. Mieszkasz pewnie w jakimś szałasie. Otóż poojebcze, tak się składa, że mieszkam tam od roku. Tory... człowieku..jakie tory ???? Nie widać, nie słychać! Ale obok jest fajny kawałek parków i ogólnie nie wielkopłytowego syfu. Po prostu żoliborz. A ciebie można tylk jedynie nazwać kloaką ludzką.
          • Gość: hamburabii Re: obie inwestycje to SYF IP: *.play-internet.pl 30.01.11, 22:13
            po takiej wypowiedz zastanów się czy chcesz mieszkac tam i miec takich sąsiadów
            "ciec , kloaka, pojebcze" itp.

chyba nie warto szukaj na wtórnym i na pawdziwym Żoliborzu - moja rada
            • Gość: Miauuu Re: obie inwestycje to SYF IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 02:13
              Moi rodzice mają dom na Żoliborzu debilu przy Wojska Polskiego. Więc nie pitol mi tutaj , bo znam tę okolice jak własną kieszeń, bo po urodzeniu ze szpitala przywieźli mnie na Żoliborz. Wkurzają mnie pacany takie jak ty durńie i maminsynki bez domu, albo z Pacanowa 100km od Warszawy codziennie wędrujących w tą i z powrotem. A co do torów. Nie potrzeba mi patrzeć na google maps. Proponuje niejednemu debilowi wybrać się tam , postać z 30 minut, poczekać aż coś nadjedzie i wytężyć słuch i wzrok. Paków jest od zajebania w okolicy. Co do kredytu to akurat mi rodzice kupili mieszkanie bo w przeciwieństwie do twoich nie przepijali i byli na tyle zaradni , żeby mi dać taki prezent. Zresztą , ja i tak wrócę kiedyś do domu na Wojsa Polskiego - bo to jest mój dom. W tej chwili mam zamiar się bawić i pieprzyć d.ziw.ki , takie jak pewnie twoje siostry ( o ile je masz). Będę się bawić do późnego kawalerstwa i robić to o czym ty sobie możesz tylko marzyć... Będę żyć!. Aaa teraz s.p...ier.dalaaj spać, bo matula cie za prad wy.j.ebie z chaty.
          • Gość: smiech Re: obie inwestycje to SYF IP: *.aster.pl 30.01.11, 23:23
            kolego, skad ty sie urwales :)))) 1/ daleko od torow :)))) badz tak laskaw i zerknij na te mapke maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl lub tez wyjdz z tego swojego gipsowokartonowego apartamęęęętowca i podejdz w trampkach do wykopu na tory kolejowe tylko uwazaj abys nie wpadl pod pociag :)))) 2/ parku ??????? a gdzie ty tam osle widzisz parki :)))))) najblizszy to masz na fortach bema :))))) to ze rosnie tam troche starodrzewia to nie znaczy, ze to jest park :)))))) w wielu miejscach w warszawie rosna drzewa :)))))) ale nikt nie nazywa luznego skupiska drzew parkami :))))) no chyba tylko deweloperzy, ktorzy zawsze twierdza, ze sprzedaja mieszkania w centrum (lub 15 minut do centrum choc wiadomo, ze jedzie sie godzine lub dwie :))) ), a zarazem w parku i widokiem na morze i gory :)))) resume: PUKNIJ SIE W GLOWE MLOTKIEM ZANIM RAZ COS NAPISZESZ ... naturalnie, ja ci nieslychanie zazdroszcze apartamęęęęętowca i kredyty na 30 lat, zwlaszcza ze .... sam mieszkam w znacznie lepszym budynku, w znacznie lepszej lokalizacji i bez kredytu :))))))))
            • Gość: ... Re: obie inwestycje to SYF IP: *.merck.de 31.01.11, 10:35
              Niezły ubaw:) Szczególnie ten tekst yntelygentnego mieszkańca, że ma Park koło domu:)
              Pewnie miał na myśli Powązki - bo w sumie to jest najbliżej :D
              • kredycik-i-wio Re: obie inwestycje to SYF 31.01.11, 11:09
                Ale Powązki to nie park, tylko las, las krzyży...
                • Gość: Wujek_Tom Re: obie inwestycje to SYF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.11, 12:24
                  cwaniczaki typu - kredycikiwio, smiechy i inne kocice - pochwalcie sie gdzie mieszkacie (wynajmujecie) bo wszyscy chcieliby weidziec gdzie sa te wasze wypasione wille, apartamenty po 4kzl 5 min od centrum piechotą??
                  Potraficie tylko pitolić i samych minusa inwestycji, więc może podacie jakieś konkretne inwestycje godne uwagi?
                  no chyba że mamy czekać do tych spadkow cen po 2k w centrum?
                  • Gość: ... Re: obie inwestycje to SYF IP: *.merck.de 31.01.11, 14:14
                    a co? Wujcio nie wie gdzie ma zainwestować 100 złotych ze sprzedaży pustych puszek po piwie?
                    • Gość: Wujek_Tom Re: obie inwestycje to SYF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.11, 14:28

wie, sprzedaje waszym starym
    • Gość: zniesmaczony Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.tpnet.pl 31.01.11, 16:23
      Chamska obsługa w biurze sprzedaży. O
      kolica fatalna. Owszem leży w granicach administracyjnych Żoliborza ale z nim nic wspólnego nie ma.
      Ludzie zacznijecie w końcu szanować swoje pieniądze, swoją pracę.
      Bierzecie przecież ogromne kredyty na sumy, których nigdy w życiu nie widzieliscie.
      Zacznijcie w końcu cos wymagać.
      • Gość: Wujek_Tom . IP: 178.73.48.* 31.01.11, 17:19
        No to słuchamy? Gdzie mamy iść i kupować. PRzecież tyle się buduje, podpowiedźcie gdzie są te apartamenty po 4k 15min piechotą od centrum.
        • Gość: kupiec może Re: . IP: *.aster.pl 31.01.11, 18:33
          Nie ma przymusu kupowania.
          Jeśli ceny są za wysokie a oferta byle jaka to się nie kupuje.
          Nikt pod mostem nie mieszka.
          Skończą się kamikadze lecące na dopłaty to inaczej pogadamy.
          Będziecie w biurach sprzedaży do stóp się kłaniać tak jak być powinno.
          • Gość: emigracja Re: . IP: *.tpnet.pl 01.02.11, 09:54
            > Będziecie w biurach sprzedaży do stóp się kłaniać tak jak być powinno.

Niedługo tak będzie.
            Mieszkań coraz więcej a klientów ubywa kolejna ich grupa teraz do niemiec, austrii i włoch trafi.
            • Gość: Miauuu Re: . IP: *.cbr.tp.pl 14.02.11, 16:28
              Jakoś gdy do Anglii i Irlandii "jechali" to ceny właśnie wtedy poszły w górę... dziwne ?
              • Gość: jk Re: . IP: *.centertel.pl 08.06.11, 21:18
                czyli jak do Rzeszy i Austrii za bardzo nie chcą jechać to są duże szanse na spadki?
                • Gość: dana opinie o deweloperach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 14:17
                  witam,
                  od kilku miesięcy razem z mężem oglądamy różne inwestycje w warszawie. Powiem jedno o KAŻDYM inwestorze są same negatywy pisane przez; niezadowolonych mieszkańców, konkurencję, i osoby postronne które lubią się wszędzie udzielać. Pozytywy są pisane głównie przez 'naganiaczy' i osoby czekające na swój wymarzony dom/mieszkanie. Jeśli jest się zadowolonym mieszkańcem raczej nie siedzi się na forach i nie wypisuje cudowności związanych ze swoim lokalem. To już moja druga inwestycja i powiem szczerze że wszędzie są niedoróbki a naprawa usterek to zmora 90% nowych osiedli. Niestety taka jest rzeczywistość. Moim zdaniem najważniejszym czynnikiem jest terminowość i to co dla nas ważne np. lokalizacja przedszkoli/szkół/centrów handlowych/parków. Trzeba się zastanowić i wybrać inwestycje o najlepszej wypadkowej dla nas ważnych czynników.
                  • Gość: Rece opadaja Re: opinie o deweloperach IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 16:27
                    Jak sie to czyta to mozna sie zalamac - niedorobki to rzeczywistosc i trzeba sie z tym pogodzic? Luuudzie, a jak idziecie do sklepu, i dostajecie polowe produktow po terminie, splesnialych itp tot ez sie z tym godzicie? I dalej przychodzicie do tego sklepu? rozumcie w koncu, ze wydajecie kupe kasy, bez ktorej ci wszyscy deweloperzy pdana jak kawki, kasy ktorej czesto nie macie i ktora bedziecie zwracac bankowi przez dziesiat lat, i to wy jestescie klientem, to wy macie pieniadze do wydania, i tak nalezy was traktowac - jak klientow. zacnzijcie byc swiadomym spoleczenstwem i glosujcie porfelami. Jesli tego nie zaczniecie robic to po pierwsze, nic sie nie zmieni, po drugie, sami bedziecie sobie winni, ja ronic lez nad wami bankrutami rodem z piaseczynskiego Titanica nie bede. Myslenie nie boli, a przynajmniej nie tak jak potemcjalne skutki jego braku.
                    • Gość: bylyPolak Re: opinie o deweloperach IP: *.centertel.pl 23.10.11, 21:38
                      daruj sobie, Polaki to najgłupsza nacja w ewropie, historia i teraźniejszość daje temu mocne dowody
    • Gość: Ksywa Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 00:02
      Oficjalne Forum:

www.cityapartments2.pl/forum/
    • Gość: syriusz Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: 217.67.210.* 27.03.12, 14:52
      Kolega kupił właśnie na ZŻ ok 80m2 za 7900 pln/m2. Pamiętaj,że bodajże obie inwestycje stoją na gruntach, których forma własności to użytkowanie wieczyste.
    • Gość: Zenek Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.home.aster.pl 13.04.12, 22:18
      To nie na forum pytaj tylko u zarządcy i firmy technicznej.
      Ja np. słyszałem opowieści (aczkolwiek mam łatwiej bo pracuję w nieruchomościach) jak to na ZZ deweloper zapomniał o paru instalacjach ppoż, za jakiś milion złotych, ale co tam, jakby w sądzie nie wyszło, to wspólnota sobie sama zapłaci.
      • Gość: zz Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 21:58
        moze napisalbys cos wiecej gdyz jestem wlascicielem mieszkania na osiedlu ZZ
    • Gość: spadki Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.05.12, 08:09
      teraz po ile tam chodzą ?
      po 6000 pln
    • jarekgasior72 Re: Zielony Żoliborz/Turret vs. City Apartments/R 06.08.15, 17:04
      witam mieszkańców jestem elektrykiem z uprawnieniami pewnie będziecie potrzebować kogoś do podłączenia kuchni indukcyjnej cena za usługę 75zł nr tel 606949670

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka