Dodaj do ulubionych

Pruszków czy Ursus? Doradzcie!

IP: 195.116.31.* 08.09.10, 11:19
Witajcie
Mam w planach kupno mieszkania, zastanawialem sie nad Pruszkowiem i Ursusem.
Prosze o opinie w sprawie tych dwoch miejsc. No i fajnych inwestycji
Pruszkow ma niezla komunikacje i nizsze ceny, miasto tez pieknieje z roku na rok.
Ursus to jednak Wwa i ma autobusy ZTM, jednak nie ma np. WKD, no i cena pewnie jakies 1-1,5 tys wyzsza na metrze2
Jaka jest PAnstwa opinia?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 12:28
      > Pruszkow ma niezla komunikacje i nizsze ceny, miasto tez pieknieje z roku na ro
      > k.

i to jest KONKRETNY argument ZA

> Ursus to jednak Wwa i

haha, czyzby buraczek z kompleksami?

no i cena pewnie
      > jakies 1-1,5 tys wyzsza na metrze2

skoro Ursus jest droższy, to kłupuj koniecznie na Ursusie, wyższa cena MUSI mieć jakies uzasadnienie. poza tym - jak wspomniałeś - to jednak stolyca..
    • Gość: gość kupuj na Pruszkowie! IP: *.aster.pl 08.09.10, 14:20
      tylko nie na Ursusie:-)
      • Gość: socho Re: kupuj na Pruszkowie! IP: 195.116.31.* 08.09.10, 15:14
        po pierwsze nie buraczek, ja Cie nie obrazam!
        po drugie napisalem to jako minus, a slowa ze to jednak wwa tycza sie wszystkich udogodnien zwiazanych z byciem mieszkancem WWy od komunikacji po przedszkola ktorych jest wiecej i sa lepiej wyposazone niz w Pruszkowie
        • Gość: socho Re: kupuj na Pruszkowie! IP: 195.116.31.* 08.09.10, 15:18
          poza tym ursus to jednak 6 km blizej centrum stolicy i 6km zaoszczedzonych nerw i stania na Alejach Jerozlimskich
          • Gość: s Re: kupuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 15:26
            wliczasz w to przedszkola na Białołęce i we Wawrze? to rzeczywiście w stolycy więcej. Między Pruszkowem, a Ursusem raczej się nie stoi. Stoi się przed Łopuszańską, a i to już niedługo potrwa...
            • Gość: ania Re: kupuj IP: *.pruszkow.mm.pl 08.09.10, 22:41
              i myslisz ze po wybudowaniu wiaduktow i tego skrzyzowania bedzie bez korkow?
              • Gość: ola Pruszkow lepiej ! IP: 195.116.31.* 09.09.10, 09:18
                Ursus jest zalezny od polityki Pani Prezydent, natomiast Pruszkow jest integralny. Miasto fajnie sie zmienia. Duzo ciekawych nowych inwestycji, poza tym ma swoj urok. Gdyby nie osiedle Staszica to zobacz jak urocze byloby to miasto...

Ja 4 lata temu wybralam Pruszkow i nie zaluje !
                Poza tym bezpieczniej jak w WWie
                • Gość: qwerty Re: Pruszkow lepiej ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 09:34
                  Gość portalu: ola napisał(a):

poza tym ma sw
                  > oj urok.

www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf
                  • Gość: ola Re: Pruszkow lepiej ! IP: 195.116.31.* 09.09.10, 09:37
                    a skad to masz?
                    fajny promocyjny album...
                    • Gość: ola Re: Pruszkow lepiej ! IP: 195.116.31.* 09.09.10, 09:46
                      teraz Socho sie pewnie zdecyduje
                      ;)))))))))))
                  • Gość: xxl Re: Pruszkow lepiej ! IP: *.devs.futuro.pl 09.09.10, 11:12
                    I tak nalepsi sa mieszkańcy a album jak album - trochę lukru i tyle.
                    Przyjeź, wypijemy po piwku i misto zobaczysz - pokażemy każdy zakątek.
                    • Gość: ola Re: Pruszkow lepiej ! IP: 195.116.31.* 09.09.10, 11:33
                      z nieznajomym piwko?
                      ja bym sie bala
                      ;)
                      • Gość: xxl Re: Pruszkow lepiej ! IP: *.devs.futuro.pl 09.09.10, 14:03
                        Spoko, jest grupa ludzi ( skupiona min. na forum gazety ) która nie jest anonimowa i chętnie pomoże np w zwiedzaniu miasta i nowych inwestycji. Piwo moze być a jak nie będzie to też dobrze.
            • Gość: jedz Re: kupuj IP: 195.116.31.* 01.10.10, 08:57
              targi sa w weekend
              Longbridge bedzie a to Osiedle przy Palacu Pruszkow
    • radoslavvv Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! 10.09.10, 10:29
      JA mieszkam w Pruszkowie od 7-8 lat, mialem podobny dylemat i nie zaluje wyboru!
      Polecam to miasto. Mysle ze z czasem powinno byc jeszcze przyjazniejsze, teraz moze uda sie wymienic Prezydenta na bardziej kreatywnego i mlodszego to wszystko ruszy z kopyta jak to niektorzy okreslaja
      ;)
      Wybieraj PRUSZKOW !
      • Gość: gość Wybierz Pruszków IP: *.aster.pl 11.09.10, 01:09
        kup najlepiej pomiedzy stacjami KM/SKM i Wukadki to wtedy będziesz miał do wyboru i do koloru środek transportu do Śródmieścia Wawy. Szybki doajzd, dużo zieleni, parków i taniej od Ursusa.
        A tak wiele osób z Ursusa jezdzi do Pruszkowa do Parku Potulickich aby odpocząć i w Pruszkowie też są Aleje Jerozolimskie tak jakby była to nadal Wawa i masz też bezpłatne autobusy do największego CH Janki i PH Janki
        • Gość: ds Re: Wybierz Pruszków IP: 194.169.228.* 11.09.10, 10:26
          w Pruszkowie też są Aleje Jerozolimskie tak jakby była to nadal Wawa i masz
          > też bezpłatne autobusy do największego CH Janki i PH Janki

to fascynujące, ale dla wielu przyjezdnych ludzi, rzeczywiście to też jest jakiś argument....
          • Gość: andrzej Re: Wybierz Pruszków IP: *.pruszkow.mm.pl 11.09.10, 11:12
            a poza tym autobusy juz nie sa bezplatne ;) Koszt przejazdu do Janek - 2zl
            Ale fakt ze Pruszkow jest przyjemniejszy od Ursusa a poza tym jest taniej i duzo sie zmienia. Ursus jest uzalezniony od Wwy. Zobaczcie jak niewiele tam sie zmienilo przez ost.lata.
            A Pruszkow?
            Nowoczesny tor kolarski, stadion, renowacja parków pruszkowskich, deptak, renowacja Niecalej i Sprawiedliwosci, nowoczesna biblioteka, nowoczesne osiedla typu "Przy Pałacu" czy "Grafitowe", nocny autobus ZTM
            O basenie nie wspominam bo taki tez jest w Ursusie...
            • Gość: gość Re: Wybierz Pruszków IP: *.aster.pl 11.09.10, 14:56
              najbardziej mi się podoba w Pruszkowie osiedle Wyględówek przy WKD (wukadką 25 minut do centrum, tyle samo jedzie się z Kabat, a na Kabatach jest tak gęsto, że można wyciągnąć rękę i dotknąć inny blok)
              na Wyględówku jest aqua park, Bgż Arena, Hotel Victor, obok jest ładny deptak na Kraszewskiego z fontanną, park Potulickich itd
    • Gość: k0pytko Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.acn.waw.pl 12.09.10, 20:02
      Drogi socho, być może powinieneś o to spytać koleżankę olę - macie przecież to samo IP he he he.
      • Gość: ola Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.pruszkow.mm.pl 13.09.10, 19:16
        drogi Kopytko polecam wczasy darmowe w Tworkach!
        rece opadaja...wyobraznia Jamesa Bonda widze
        ;)
        • Gość: k0pytko Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.acn.waw.pl 14.09.10, 16:18
          Olu, w tym roku już cię odwiedzałem. A co do lokalizacji - kupować! Wszystko jedno gdzie, ale kupować. Zostanie więcej mieszkań w cywilizowanych dzielnicach ;-)
          • Gość: gość IP: 195.116.31.* ??? IP: *.aster.pl 15.09.10, 02:50
            no comments...
            • Gość: roman Grafitowe Osiedle IP: *.pruszkow.mm.pl 19.09.10, 10:10
              Polecam w Pruszkowie Osiedle Grafitowe firmy EBB
            • gryzikiszka Re: IP: 195.116.31.* ??? 19.09.10, 16:57
              Jeśli chodzi o ceny, to oczywiście Pruszków na plus (w tej samej cenie można mieć nawet kilkanaście metrów mieszkania więcej, tańsze są też miejsca postojowe). Komunikacja - zależy czym chcesz dojeżdżać i dokąd, ale jeśli chodzi o komunikację publiczną, to dojazd z Ursusa autobusem to jakiś koszmar, więc i tak trzeba jeździć pociągiem/SKM, więc tak samo jak z Pruszkowa (a różnica w czasie jazdy to może z 7 minut).
              Ursus to blokowisko, w Pruszkowie teren jest bardziej urozmaicony, łatwiej też wyskoczyć na niedaleką rowerową wycieczkę czy spacer niekoniecznie między blokami.
              W Pruszkowie oczywiście jest mniejszy wybór jeśli chodzi o kina, baseny, restauracje itp. Na temat urzędów czy szkół niestety nie mam zdania.
              To tyle mi przyszło do głowy:)
              • Gość: sd Re: IP: 195.116.31.* ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:46
                > W Pruszkowie oczywiście jest mniejszy wybór jeśli chodzi o kina, baseny, restau
                > racje itp.

Zgoda, ale napiszmy też że to się szybko zmienia.
                • gryzikiszka Re: IP: 195.116.31.* ??? 20.09.10, 13:20
                  Gość portalu: sd napisał(a):

> > W Pruszkowie oczywiście jest mniejszy wybór jeśli chodzi o kina, baseny,
                  > restau
                  > > racje itp.
                  >
                  > Zgoda, ale napiszmy też że to się szybko zmienia.
                  Tak, oczywiście. Raczej miałam na myśli to, że w takim mieście nie będzie 3 basenów, 5 kin czy 50 restauracji, bo jest za mało mieszkańców. Ale ogólnie jest bardzo dobrze.
                • Gość: ? Re: IP: 195.116.31.* 21.09.10, 12:54
                  basen w PRuszkowie jest i to ladniejszy jak w Ursusie
                  Ursus nie do konca jest blokowiskiem, jego stara czesc jest nawet uroklliwa
                  poza tym kino w Ursusie to jakas porazka, w Pruszkowie ma byc budowane wlasnie centrum rozrywki z kinem m.in. ale na dzis dzien do Janek mozna jezdzic
                  Urzedy lepiej zlokalizowane w Pruszkowie
                  Komunikacja podobna
    • jszafranski Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! 21.09.10, 16:19
      zagladnij na Kraszewskiego 33 w Pruszkowie.
      Z tego co wiem sa jeszcze wolne, wybudowane juz mieszkania a i cena za nie nie jest zla (mysle ze lepsza niz w LongBridge 2 ktory dopiero sie buduje).
      • Gość: robe Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 195.116.31.* 24.09.10, 11:47
        A nie lepiej na Prusa?
        Fajne osiedla powstaja...
        • Gość: rado Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.pruszkow.mm.pl 26.09.10, 10:52
          Pruszków lepszy!
          Imprezy kulturalne, sportowe, blisko lasy i Komorów
          Kino 7km
          Miasto z klimatem.
          URSUS to noclegownia, poza czescia starą. Ogolnie wole Pruszkow
          • Gość: gość Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.aster.pl 26.09.10, 14:19
            kup sobie przy WKD lub przy SKM/KM albo po środku aby mieć dostęp do róznych przewozników.
            • Gość: (L) Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 195.116.31.* 27.09.10, 14:49
              w srodku to Osiedle przy PAłacu
              chyba najlepsza propozycja

ale cos fani Ursusa zamilkli...
    • Gość: olek Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 195.116.31.* 13.10.10, 08:55
      W Ursusie jest milo, głosno (ladujace samochody, pociagi), pieknie (linie wysokiego napiecia, zdezelowana fabryka Ursus) i przyjemnie (korki jak cholera)
      ;)
      • scenial Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! 14.10.10, 13:02
        No jak już bierzesz pod uwagę dwie najgorsze w warszawie lokalizacje czyli ursus i pruszków to dołóż jeszcze sprawiedliwie nowy wilanów i białołękę. wtedy będziesz miał cztery totalne tragedie, na które zresztą złapało się tysiące ludzi, do wyboru.... wszystkie daleko, głośno, bez żadnej infrastruktury, ze złym dojazdem, z gwarantowanym staniem godzinami w korkach, ale za to bez kin, kafejek, ksiagarni. niewarte nawet 3 tys za metr kw.
        • tomekwwa Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! 14.10.10, 13:25
          Wyglądasz mi na takiego, co nawet automat do kawy mu się nie podoba, bo nie stoi za drzwiami twojego biura tylko 3m dalej...
          • Gość: gość Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 12:31
            Scenial, ale na starym Ursusie czy w Pruszkowie to chyba nie bywałeś :-)
            • scenial Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! 21.10.10, 13:45
              Alez bywałem jak najbardziej :) Sporo moich znajomych tam mieszkało i dalej mieszka, zawsze przechodząc tymi ulicami, mijając zakazane twarze synków pracowników Zakładów Ursus cieszyłem się, ze z życiem uszedłem. Szczególnie słodkie sceny są w parczku miejskim latem wieczorem, prawda?

Oba te miasteczka mają zakazaną i w ząbek szemraną opinię, tylko żeby o tym wiedzieć trzeba po prostu mieszkać w okolicach. Większość nowych mieszkańców to osoby przyjezdne, którym wciśnięto obie te nieszczęsne miejscowości po pierwsze jako warszawę (hehe) a po drugie jako dobra, elegancją i świetnie skomunikowaną warszawę (rotfl....)

scenial

Gość portalu: gość napisał(a):

> Scenial, ale na starym Ursusie czy w Pruszkowie to chyba nie bywałeś :-)
              • Gość: adek Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.pruszkow.mm.pl 21.10.10, 20:00
                Scenial to brednie co wypisales!
                A moze Mokotów nie ma szemranych Parków i okolic?
                To przereklamowana dzielnica i do tego kosmicznie droga
                To ja juz wole Urusus, tanszy i za miasto blizej
              • Gość: gosc Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 178.73.49.* 01.11.10, 22:22
                Park Achera masz na myśli? No to przywaliłeś... Jakoś często chodzę tam w lato wieczorami z moją i jakoś od paru lat nic mi się nie stało... Czasem paru młodziakow tam siedzi i drze gebe, ale pokaz mi park miejski, ktorego ten problem nie dotyczy. Zreszta poza tym te mlodziaki sa w sumie niegrozne... Co innego na Mokotowie lub Woli. Tam masz spore szanse trafic na bandytow po prostu.
        • Gość: gosc Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 198.178.236.* 07.12.10, 13:51
          > No jak już bierzesz pod uwagę dwie najgorsze w warszawie lokalizacje czyli urs
          > us i pruszków to dołóż jeszcze sprawiedliwie nowy wilanów i białołękę. wtedy bę
          > dziesz miał cztery totalne tragedie, na które zresztą złapało się tysiące ludzi
          > , do wyboru.... wszystkie daleko, głośno, bez żadnej infrastruktury, ze złym do
          > jazdem, z gwarantowanym staniem godzinami w korkach, ale za to bez kin, kafejek
          > , ksiagarni. niewarte nawet 3 tys za metr kw.

Kompletnie wszystko Ci sie poplątalo. Akurat Ursus czy Pruszków to jedne z lepszych lokalizacji tzw dzielnic satelickich z "normalnymi" cenami. Znacznie lepsze pod praktycznie kazdym względem od Wilanowa, Piaseczna, Białołęki, nie mówiąc Bródnach, Targówkach itp.
          • Gość: g Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 15:52
            >
            > Kompletnie wszystko Ci sie poplątalo. Akurat Ursus czy Pruszków to jedne z leps
            > zych lokalizacji tzw dzielnic satelickich z "normalnymi" cenami. Znacznie lepsz
            > e pod praktycznie kazdym względem od Wilanowa, Piaseczna, Białołęki, nie mówiąc
            > Bródnach, Targówkach itp.

Cicho! (bo się wiochy jeszcze nasprowadza - z tym jej "prestiżem")

• Gość: prawda Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 212.180.168.* 17.10.10, 14:26
      Jak kogoś nie stać na Ursus, to wyszukuje zalety Pruszkowa i potem kupuje w Pruszkowie.
      • tomekwwa Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! 17.10.10, 15:24
        To, że Ty lubisz samoloty i smród, to wcale nie znaczy, że inni też i że dalej znaczy gorzej.
        • Gość: lili Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.chello.pl 17.10.10, 18:37
          Mieszkam w Ursusie i nic nie czuję, ale jakby ktoś blisko stanął to bym poczuła... lepiej nie!!!
          Samolotem bliżej, za mało latają.
      • Gość: roman Re: Pruszkow! IP: 195.116.31.* 20.10.10, 09:23
        Roznica w cenie mieszkania miedzy Pruszkowem a Ursusem jest minimalna i mysle ze nie jest to powod do krytykowania Ursusa.
        Mnie stac na Ursus a kupilem mieszkanie w Pruszkowie.
        To zupelnie inna bajka, samodzielne miasto ktore moze kreowac swoja przyszlosc jak mu sie podoba. Dzielnica Ursus na zawsze bedzie sypialnia Wwy.
        Nic sie tam nie dzieje, malo inwestycji, tylko dostawiaja kolejne bloki.
        Komunikacyjnie podobnie jak w Pruszkowie.
        Jednak w moim przypadku zawazylo fajne osiedle i klimat miasta Pruszkow z jego parkami i piekniejacym z roku na rok centrum miasta
    • Gość: anna konarska mysle ze Wlochy IP: 195.116.31.* 29.10.10, 08:59
      a ja polecam Wlochy, blizej, spokojniej i ceny za m2 mieszkania nieznacznie wieksze
    • Gość: xxl Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 20:08
      Ja zapraszam na:
      forum-pruszkow.pl/
      możecie popytać u źródłą, są nawet zdjęcia parku.
    • Gość: pati Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.171.118.94.static.crowley.pl 03.11.10, 14:48
      A może Piastów?
      Zajrzyj na Harcerską 10, podobno są jeszcze wolne mieszkania. A lokalizacja - prima.
      Nie musisz wierzyć na słowo, sprawdż sam
      • Gość: Kodi Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.stansat.pl 05.12.10, 11:10
        Witam
        mieszkam w Pruszkowie
        w Ursusie pracuje w sklepie zebra dla dzieci na Bodycha i rowniez sporo mam z tym miastem doczynienia.
        To sa dwie zupelnie inne lokalizacje z ogromem plusow na Pruszkow.
        Dojazd do W-wy lepszy z Ursusa komunikacja czy tez autem i to koniec plusow.
        Pruszkow to miasto ktore posiada piekny kompleks sportowy znicz, zaraz obok przecudowny park Potulickich wymazony na weekendowe spacery zaraz na przeciwko duzy plac zabaw gdyby tam bylo tloczno, mniejszy jest z drugiej strony parku, basen jak basen nowszy wiec ladniejszy, zaraz obok ogromny tor kolarski jesli kogos to interesuje, w poblizu mnostwo statow jesli ktos lubi moczyc kija, na Zbikowie drugi park mazowsze pieknie zagospodarowany z pieniedzy naszych i unijnych rowniez plac zabaw i malpi gaj, polapac tez mozna staw zawsze zarybiony 1m amury na haczyku nie sa zadkoscia. Jesli ktos lubi przejazdzki rowerowe to co prawda profi sciezek nie ma ale bezpiecznie[malo samochodow] mozna sie wybrac w strone Brwinowa przy torach nastepnie na Koszajec i wielkim kolem wrocic z pewnoscia nie jest to jazda duktami lesnymi ale w ursusie to sobie mozna co najwyzej po fajki na rowerze skoczyc. Jada przez Parzniew mamy fajne lotnisko modelarskie gdzie co weekend modelarze lataja modelami a dzieciarnia tak glowy zadziera ze dalsza jazda jest pod znakiem zapytania. Jesli ktos chce zaczepic sie na chwile to bez roznicy ale jesli ktos chce osiasc na stale i nianczyc dzieci to jesli nawet Pruszkow bylby minimalnie drozszy od Ursusa wybral bym Pruszkow.
        A pogloski ze mafia i pijaki zaczepiaja, nie bardziej jak gdzie indziej. Chodze wieczorami i nikt mnie nie zaczepia.
        POLECAM PRUSZKOW
        • Gość: Kodi Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.stansat.pl 05.12.10, 11:19
          Pati Piastow? tam jedyna atrakcja jest tesco, wszedzie daleko.
          • Gość: f Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: 194.169.228.* 05.12.10, 11:42
            a tu można to sobie wszystko zobaczyć

www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf
            www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=439450
          • Gość: Aurelia Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.10, 16:58
            Kodi a gdzie jest ten sklep, mieszkam w na Bodycha w Ursusie i w zyciu o tym nie slyszalam.
            • Gość: kamerschen Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.10, 21:08
              SALON "ZEBRA ŚWIAT DZIECKA", UL BODYCHA 53, WARSZAWA URSUS

Pozdro Kodi, jeden z niewielu trzeźwo myślących. Ema ema
              • Gość: blazej Re: Pruszków czy Ursus? Doradzcie! IP: *.home.aster.pl 06.12.10, 00:00
                Ja mogę się wypowiedzieć o Ursusie, bo tu mieszkam od dwóch lat. Doświadczenia z różnymi dzielnicami mam niewielkie. Wcześniej całe życie mieszkałem na Sadybie (Mokotów Dolny). Po przeprowadzce tęskniło mi się do starych okolic, ale teraz nie wiem czy bym wrócił.

Jakie widzę zalety Ursusa? Czuć, że jest to w zasadzie miasto w mieście. Bardzo skupiona zabudowa, wszędzie jest blisko, bardzo dużo sklepów i puntów usługowych. Praktycznie nie ma branży, której by nie było na miejscu. Mieszkam w centrum starego Ursusa przy Placu Tysiąclecia, kto zna Ursus ten wie jak dobra jest tutaj infrastruktura. Do SKM mam 5 min., ale nie korzystam, bo pracuję w Ursusie, żona na Sadybie więc dojeżdża samochodem.
                Wspominając. Z obiektów rekreacyjno-sportowych czasem biegam na stadionie RKS. Jest park czechowicki, ale jak dla mnie za mały (przyzwyczaiłem się do Łazienek Królewskich :-)
                Rzeczy, z których rzadziej się korzysta, ale są w pobliżu to urząd miejski i Leroy Merlin (to szczególnie istotne przy remoncie). W tej chwili do urzędu mogę się przejść na piechotę, kolejki małe, a jeżeli podjadę samochodem zawsze jest gdzie stanąć. Kiedy mieszkałem na Mokotowie wyprawa do urzędu na Rakowiecką czy Wiktorską stanowiła poważny problem.

Kodi napisał "To sa dwie zupelnie inne lokalizacje z ogromem plusow na Pruszkow." - jeżeli Pruszków jest lepszy niż stary Ursus to kolejne mieszkanie kupię tam ;-) Pytanie tylko z czym porównywałeś, bo Bodycha to prawie nie Ursus, nowe Skorosze to w zasadzie sypialnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka