Gość: Gość IP: 94.254.194.* 27.10.10, 20:17 To jest ciąg dalszy forum SUPO - Inwestycja Chrościckiego (gdzie przekroczono ilość postów) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SUPO Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 94.254.194.* 27.10.10, 20:19 Nasze osiedle: Cieknąca woda z sufitu w garażu przez 3 dni w zimę. img181.imageshack.us/img181/9776/sufitgarazg223grudnia20.jpg img534.imageshack.us/img534/9776/sufitgarazg223grudnia20.jpg img687.imageshack.us/img687/9776/sufitgarazg223grudnia20.jpg img683.imageshack.us/img683/2102/sufitgarazg223grudnia20s.jpg img716.imageshack.us/img716/6109/sufitgarazg223grudnia20g.jpg img144.imageshack.us/img144/1853/sufitgaraz23grudnia2009.jpg img683.imageshack.us/img683/9776/sufitgarazg223grudnia20.jpg img716.imageshack.us/img716/9776/sufitgarazg223grudnia20.jpg Wilgoć w mieszkaniach img59.imageshack.us/img59/4139/img73732.jpg img193.imageshack.us/img193/2914/img7371crg.jpg Przeciekające rury i strop w piwnicy img23.imageshack.us/img23/1892/img3280s.jpg Wilgoć na ścianach w garażu img12.imageshack.us/img12/3932/img3283v.jpg img691.imageshack.us/img691/425/img3284q.jpg img32.imageshack.us/img32/3117/img3276c.jpg img36.imageshack.us/img36/3370/img3275c.jpg img69.imageshack.us/img69/4994/dsc04289e.jpg Listopadowa hodowla muchówek Culicidae po naszemy komara upierdliwusa. img8.imageshack.us/img8/3936/komary.jpg Lepienie płytek na placki.. czekamy na wiosnę... img5.imageshack.us/img5/5843/dsc04252d.jpg img697.imageshack.us/img697/2584/dsc04274.jpg img687.imageshack.us/img687/1132/dsc04281.jpg Płot w koło osiedla, zabrakło dobre 30-40 cm do ziemi :( img214.imageshack.us/img214/5200/dsc04277z.jpg img175.imageshack.us/img175/7546/dsc04278.jpg img214.imageshack.us/img214/2707/dsc04283w.jpg img237.imageshack.us/img237/9938/dsc04287s.jpg Zieleń oraz wszędobylskie kamienie, różnego koloru, rozmiaru i rodzaju. img81.imageshack.us/img81/8090/dsc04295o.jpg Barierki na klatkach jeszcze przed oddaniem lokali ;( img25.imageshack.us/img25/6269/trocheodpadatynkiruszas.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 94.254.247.* 27.10.10, 20:24 żałosne podstawione pseudoynwestorki, byznesmeni za dychę, zapraszam do dyskusji o naszych ynwestycjach, bo jak wiadomo ceny tylko w gurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 94.254.194.* 27.10.10, 20:31 Nie wiem kim jesteś, ale jakbyś znał się chociaż trochę na rynku nieruchomości to wiedziałbyś, że ceny na rynku pierwotnym spadają na łeb na szyję we wszystkich miastach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawozdawca Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 178.73.49.* 27.10.10, 21:11 Szanowni Państwo, Zakrojona medialnie na szeroką skalę, głównie na stronach obecnego forum, (link poniżej) sobotnia akcja wyprzedaży mieszkań forum.gazeta.pl/forum/w,106,46297059,117864207,Wszystko_gra_.html?wv.x=2 przeszła nasze najskrytsze oczekiwania. Nasz główny mózg firmy - P. J - inicjator akcji – skierował sprawę warunków atmosferycznych w ręce sił wyższych co zostało udokumentowane i chwilę później usunięte przez administratora forum. Nieważne, w jaki sposób, ale cel został osiągnięty - deszcz nie padał, woda nie wdarła się tym samym do lokali i nie zniszczyła świeżo pomalowanej farby. A to z kolei, pozwoliło na zaprezentowanie przybyłym - wszystkich dostępnych lokali w naszej inwestycji. Wszystko było dopięte na ostatni guzik…Poza jednym - zamknięta Ul. Dźwigowa, która utrudniła dojazd zainteresowanym. A przecież można było dojść na pieszo… Korzystając z okazji chcielibyśmy poinformować, że uruchamiamy nową funkcjonalność naszego adresu - reklamacje@.... Od jutra, dodatkowo będzie można pod ten adres kierować wszystkie uwagi dotyczące współpracy z P.J. A więc, wszystkie problemy jak dotychczas: 1. przecieki tarasów, pęczniejące panele/parkiet; 2. przecieki sufitu (z tarasu sąsiada); 3. instalacje sanitarne; 4. drzwi i okna, etc. kierujemy, bez zmian pod ten sam adres, plus reklamacje/petycje dotyczące zachowania P. J. Dodatkowo wszystkie Państwa opinie i spostrzeżenia, które są niezwykle dla nas ważne, prosimy zamieszczać na obecnym forum. Dziękujemy za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:22 Ile oni mają tam ciągle niesprzedanych lokali? 40? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 195.184.82.* 13.11.10, 14:07 TRAFIONE ZATOPIONE ! Z TEJ BEZSILNOŚCI WRZUCASZ STARE ZDJĘCIA ? WSPIERAM ZATEM KOLEGĘ I ROBIĘ WRZUTĘ Z MAŁĄ AKTUALIZACJĄ... tu się panoszy obłąkany, zdruzgotany klient, któr za karę chyba tutaj kupił no i w negocjacjach z developerem chyba sie nie udało... ZOBACZMY CZY BĘDZIE ZAMACH NA DEMOKRACJĘ ...? jeszcze mała aktualizacja : ) Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALAN Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.acn.waw.pl 28.10.10, 13:01 jeszcze mała aktualizacja : ) Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.home.aster.pl 28.10.10, 21:56 Ujęcia jak z foldera dewelopera. Brakuje mi tylko wśród zdjęć tej pomalowanej w kolory gówna posadzki w garażu celem ukrycia przecieków wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.home.aster.pl 30.10.10, 19:00 Ładny insert do skrzynek dostali mieszkańcy... Ciekawe jaki będzie odzew Supo na akcję Marvipolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 94.254.221.* 31.10.10, 21:37 Zdjęcia dołączone przez nijakiego użytkownika ,,ALAN" są fantastyczne, szkoda tylko, że robione w lato 2009 r (o ile nie wcześniej). Dowód: Na balkonach (II piętro) dwóch wysuniętych segmentów (A i E) i nie tylko tam zrobiono w lato 2009 daszki z pleksi. Na zdjęciach daszków nie ma... Ale co się dziwić, Deweloper na S... wszystkich swoich klientów byłych obecnych i przyszłych uważał za łosi i debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.home.aster.pl 01.11.10, 00:17 Po co zrobili te daszki? Bo studnie wiem dlaczego kopali prawie na trzy lata po oddaniu osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 08:25 U mnie w klatce daszek zrobili by snieg nie zalegał na balkonie bo sasiad pod spodem ma wilgoć i odpadające tynki prawie na całej frontowej ścianie w mieszkaniu. Podobno coś źle było zrobione z balkonami i wilgoć dostawała sie wraz z przemarzaniem do środka lokali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Wentylacja IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 09:52 Mam pytanie do Was odnośnie złej wentylacji w mieszkaniu. W salonie z aneksem kuchennym mam dostępny tylko jeden otwór, do którego obecnie wchodzi rura od wyciągu kuchennego. Drugiego otworu nie wiedzieć dlaczego nie ma. Efekt jest taki, że w mieszkaniu panuje zaduch, wilgoć, swojego czasu przy niewłączonym przez Supo CO wyrosła sobie pleśń. Póki nie ma trzaskających mrozów mogę wentylować mieszkanie rozszczelniając okna. Nie wchodzi to jednak w grę przy niższych temperaturach. Czy ktoś z Was ma podobny problem? Jakie jest wyjście? Czy powinienem wybić w kuchni drugi otwór w pionie wentylacyjnym, aby mieszkanie wentylowało się należycie? Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiba Re: Wentylacja IP: *.ip.netia.com.pl 02.11.10, 11:13 Jeśli może to sąsiada, pocieszyć - Z problemem nie jesteś osamotniony. Pytaniem na miejscu byłoby - czy jest choć jeden mieszkaniec, u którego problem nie występuje? W moim przypadku, jeśli po raz kolejny dojdzie do remontu mojego M z powodu zawilgoceń, i remont zakończy się na położeniu kolejnej warstwy farby na ścianach bez wyeliminowania źródła wilgoci - jedyną i słuszną drogą będzie zażądanie fachowej ekspertyzy na koszt Dewelopera. Jak na razie widzimy objawy zawilgocenia tylko na ścianach, kątownikach, elementach metalowych...a co będzie za kilka lat, jak korozja uderzy w metalowe konstrukcje budynku? Jak będzie wyglądało osiedle? Ciekawe co na to powie nasza przyszła wspólnota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: Wentylacja IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 12:44 Pytanie podstawowe, które zadaję sobie odkąd jest zimno na dworze brzmi: jak W NIEDŁUGIM CZASIE zwiększyć przepływ świeżego powietrza w mieszkaniu? Wg mnie tylko kucie otworu w ścianie. Odpowiadając na Twoje pytanie: za kilka lat będziecie mieć to, na co zasłużyliście swoją bierną postawą wobec dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: Wentylacja IP: *.acn.waw.pl 02.11.10, 14:48 żle zrobiłeś sobie na to wychodzi wyciąg, za to można zapłacić karę, gdzie włożyłeś rurę od wyciągu ?kto ci przerabiał wentylację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: Wentylacja IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 15:08 A gdzie się wkłada rurę od wyciągu, skoro w kuchni mam jeden otwór? Za okno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Wentylacja IP: *.kalisz.mm.pl 02.11.10, 16:55 Sorki, ale gdzie miałeś oczy jak kupowałeś mieszkanie. Jeżeli masz jeden otwór, to nie możesz nic podłączać. Pozostaje okap kuchenny z wkładem, bez wyprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: Wentylacja IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 17:17 Kto powiedział, że je kupiłem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: Wentylacja IP: *.acn.waw.pl 02.11.10, 18:59 to po co dupę zawracasz jak nie kupiłeś tu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wentylacja IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 19:15 Nie trzeba kupić, aby mieszkać trepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wentylacja IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 19:32 Wszyscy mają ten sam problem z wentylacją. Te budynki są skopane od A do Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 02.11.10, 19:51 Plusy: - trzy linie autobusowe pod domem: 127, 194, 206, - blisko do przystanku KM i SKM, - duże metraże. Minusy: - w garażu podziemnym grzyb i woda wybijająca ze ścian, - w mieszkaniach grzyb i odpadające tynki, - za krótkie kominy wentylacyjne - zerowa wentylacja w mieszkaniach, - kanał powietrzny z Okęcia nad głowami, - przepompownia ścieków od strony pętli, - autobusy od 5 rano na pętli pod oknami, - okolica pozbawiona restauracji, pubów, supermarketów (prócz Lidla 2 km od osiedla) - daleko na zakupy, daleko na spotkanie ze znajomymi, - bardzo słabe drzwi i okna wstawione w lokalach, - inwestycja w niecce pomiędzy torami kolejowymi i terenami przemysłowymi - nie ma się gdzie przejść, - 2 strefa taxi, - olbrzymie braki w wykończeniu na całym osiedlu, - betonowy wybieg na środku osiedla, odbijający każdy najmniejszy hałas, - miejsca parkingowe węższe, niż określają to przepisy. Ktoś coś doda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek F1 Re: dla potencjalnych kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:45 Dość dyplomatycznie opisałeś braki w wykończeniu osiedla... wstawiane zdjęcia mówią same za siebie ale sam bym trafniej nie zebrał problemów mieszkańców. Do minusów dodał bym jeszcze jednostkę straży pożarnej która potrafi w środku nocy wysłać wóz bojowy do pożaru na sygnale wprost przy oknach osiedla (moze takie są przepisy ale jak dla mnie mogli by syrenę włączyć w połowie Chrościckiego i nie musieli by nudzić całego osiedla) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 00:30 Trzeba porobić nowe zdjęcia - grzybik wychodzi na nowo w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 03.11.10, 09:23 zobacz sobie w necie ciemniaku gdzie przebiega kanał powietrzny... jakbyś miał supermarket pod osiedlem to też byś narzekał, ze duży ruch, hałas itp... widzę, że jesteś jednym z tych którym nigdy się nie dogodzi... minimum na miejsce to 2,3m jak masz mniejsze to zwracam honor... mój znajomy, który kupił mieszkanie w attisie ma miejsce 2,14, to jest dopiero horror... grzyb w mieszkaniach? chyba w Twoim... bo masz syf... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 10:27 Jak zawsze piękny popis kultury ze strony sochaczewskiej szlachty zarządzającej osiedlem! Sąsiad pyta się o wentylację - trzeba go wyzwać od ciemniaków. Szczyt chamstwa! Co do ataku na moją wypowiedź, to nie wiem komu chcesz zrobić wodę z mózgu kłamliwy chamie! Osobiście znam cztery rodziny które mają grzyba w mieszkaniu, co wynika z partactwa budowlanego, a nie stąd, że ktoś ma syf w mieszkaniu imbecylu! Grzyb w garażu też nie istnieje, prawda?! Schował się nagle pod styropianem i pod zajebistą mozaiką żywicową na podłodze i go nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 22:10 Nie wiem kim jesteś, ale Twój poziom to poziom obory. > zobacz sobie w necie ciemniaku gdzie przebiega kanał powietrzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 03.11.10, 12:18 czy to osiedle na którym mieszkam? bo jakoś odbiega od realiów, czy ty tu mieszkasz?> beton? daleko na zakupy???? i akurat 2 strefa to zaczyna się dalej, nigdy nie zapłaciłem za taxi wg 2 strefy!!! jaki kanał powietrzny? czy tu słychać samoloty? może czasami gdzieś z daleka co wy już wymyślacie ludzie? przecież to są kłamstwa, całej mojej rodzinie się podoba. szkoda czasu na czytanie tego i pisanie tu, to ja podziękuję idźcie się leczyć, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 13:02 > czy to osiedle na którym mieszkam? Tak, to jest to osiedle na którym mieszkasz oraz na którym pracujesz w firmie Supo. > czy ty tu mieszkasz? Tak, mieszkam. Niestety razem z tobą. > beton? Tak, beton. Miała być piękna zieleń tak jak na tym filmie www.youtube.com/watch?v=EbGqwfkx3Nc jest kostka brukowa i dwa place zabaw wewnątrz zamkniętego, betonowego osiedla. >daleko na zakupy? Tak, daleko na zakupy. Najbliższy dobrze zaopatrzony sklep z normalnymi marżami to Lidl przy Plastycznej. 2 km od osiedla. Reszta to Tesco w Karolinie lub Reduta w Alejach. Wybacz, ale u pana z Sochaczewa zakupów nie robię, bo przede wszystkim nie ma tam co kupić. Jedynie robole kupują tam Tatrę, po czym wracają do garażu zaklejać grzyba. > ??? i akurat 2 strefa to zaczyna się dalej Jeżeli wyrwałeś znak stojący przy pętli i przesunąłeś go gdzieś, to możliwe, że 2 strefa zaczyna się wg ciebie dalej. 1 strefa kończy się na ulicy Obywatelskiej, za której linią jest strefa 2. > jaki kanał powietrzny? czy tu słychać samoloty? może czasami gdzieś z daleka Tak, słychać "może czasami". Zwłaszcza słychać jak są "daleko" przez te super okna, które wstawiliście na osiedlu. To co widzę z okna nad głową to pewnie latawce. > co wy już wymyślacie ludzie? przecież to są kłamstwa Ciekawe, że "kłamca", czyli ja, obalił wszystkie twoje tezy. Każdy zdrowo myślący człowiek sam wyciągnie wnioski kto kłamie oraz kto jest bezczelnym pracownikiem dewelopera, a kto normalnym mieszkańcem. >całej mojej rodzinie się podoba. Gdyby cała moja rodzina pracowała na osiedlu swoich kolegów deweloperów, to też by mi się to podobało. >szkoda czasu na czytanie tego i pisanie tu Wracaj więc do sprzedaży, póki jeszcze Marvipol się nie rozkręcił. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: dla potencjalnych kupców 03.11.10, 12:46 Witam... bardzo mnie zaciekawił wpis z plusami i minusami, jak by kilku sąsiadów jeszcze co nieco dopisało to by powstała ciekawa analiza. Plusy: + trzy linie autobusowe pod domem: 127 (centrum i praga) , 194 (połczyńska) , 206 (bezużyteczna poza podwózką do stacji Warszawa Włochy), + blisko do przystanku KM i SKM (12 minut do centrum, rzadko się zacina), poza tym to dobry wenzeł komunikacyjny z tego miejsca dostaniemy się prawie wszędzie. nawet na Wilanów 189. + duże metraże. + Blisko park (15 minut spacerem z wózkiem 3 przystanki) w nim 2 duże place zabaw i spory zbiornik wodny z rybkami i ptactwem) + bilblioteka w parku + dwa spore sklepy "osiedlowe" amikus i na przeciwko drugi nie zapomnijmy o FACTRY (1 przystanek 194) do Reduty i Blue City jeden autobus 127, tym samym dojedziemy do castoramy... Leroy nie jest dalej... jest jeszcze sklep osiedlowy, który często mnie zaskakuje dobrymi naturalnymi produktami... + dom kultury z atrakcyjna ofertą i kinem + dobra cukiernia przy domu kultury + niedrogi dentysta przy parku + dla wierzących i kościół jest ogromny. + no będzie ulica wylana nowym asfaltem + na spacer można pójść nawet małymi uliczkami między domami wiele z nich jest bardzo urokliwych, jest tam spokojnie i cicho. + z psem zawsze można wyjść na szeroki pas zieleni przy Chrościckiego. + aż do pałacu kultury nie ma żadnego większego budynku... z zegara na pałacu czytam godzinę ;) + duże targowisko w Ursusie gdzie można nabyć owoce i warzywa sezonowe. Minusy: - Wspólnota mieszkaniowa - Firma zarządzająca - w garażu podziemnym grzyb i woda wybijająca ze ścian, - w mieszkaniach grzyb i odpadające tynki, - za krótkie kominy wentylacyjne - zerowa wentylacja w mieszkaniach, - kanał powietrzny z Okęcia nad głowami, (ponoć do połowy grudnia - remont pasa) poza tym latające samoloty całkiem znośne... poprzednio mieszkałem pod ścieżką okęcia, to dopiero była jazda... - przepompownia ścieków od strony pętli (ponoć ma być przeniesiona... ale któż wie kiedy) - autobusy od 5 rano na pętli pod oknami, - okolica pozbawiona restauracji, pubów, supermarketów (prócz Lidla 2 km od osiedla) - daleko na zakupy, daleko na spotkanie ze znajomymi, - bardzo słabe drzwi i okna wstawione w lokalach, - słabo osadzone okna... pianka między oknem a ścianą przepuszcza dużo mroźnego powietrza w zimę. - dość słabo ocieplone poddasza. Kamera termowizyjna pomoże wykryć wszystkie braki. - na poddaszach wieje nawet z otworów z kablami w suficie. - u mnie wiało ... albo nadal wieje z kontaktów... w zimę mocniej czuć... deweloper się wyparł, bo to niemożliwe, kontakty trochę stłumiły - inwestycja w niecce pomiędzy torami kolejowymi i terenami przemysłowymi - nie ma się gdzie przejść, (oczywiście że jest, tylko trzeba chcieć i dojrzeć piękno okolicy) - 2 strefa taxi (nigdy w życiu żaden taksówkarz nie wbił mi 2 strefy) - olbrzymie braki w wykończeniu na całym osiedlu, - betonowy wybieg na środku osiedla, odbijający każdy najmniejszy hałas, - miejsca parkingowe węższe, niż określają to przepisy - dużo tarasów które na początku były atrakcją na dzień dzisiejszy są koszmarem mieszkańców. - wykonanie niezgodne z projektem - możliwość wybudowania za oknami Nowo Lazurowej, na szczęście gmina nie ma kasy więc to się trochę odroczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 13:12 > + Blisko park (15 minut spacerem z wózkiem 3 przystanki) w nim 2 duże place zab > aw i spory zbiornik wodny z rybkami i ptactwem) Zgadzam się z Tobą. Tylko, że mało kto chodzi do parku, ludzie wolą wypuszczać dzieciaki pod okna na betonowe podwórko. > + bilblioteka w parku Korzystałeś kiedykolwiek? :) > + dwa spore sklepy "osiedlowe" amikus i na przeciwko drugi Amucis ma marże na poziomie Almy. W tym naprzeciw naciąłem się kilka razy na śmierdzące mięso i więcej tam nie wszedłem. > do Reduty i Blue City jeden autobus 127 Ok, ale jak dobrze wiesz, autobus lubi stanąć sobie na dobre na Techników, na Popularnej, w Alejach w korku. Świetna linia, ale gorzej z przepustowością ulic na Włochach. > + na spacer można pójść nawet małymi uliczkami między domami wiele z nich jest > bardzo urokliwych, jest tam spokojnie i cicho Wyjdź wieczorem, zwłaszcza bliżej Parowcowej, a poznasz "tutejszych" :) > + duże targowisko w Ursusie gdzie można nabyć owoce i warzywa sezonowe. Mówisz o tym targowisku na rogu Gierdziejowskiego i Warszawskiej? Plusów dużo, ale troszkę z nich jest na siłę. Niestety postępowanie dewelopera i wojna z nim zamienia plusy na minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: dla potencjalnych kupców 03.11.10, 14:32 > > + Blisko park (15 minut spacerem z wózkiem 3 przystanki) w nim 2 duże place zab > > aw i spory zbiornik wodny z rybkami i ptactwem) > Zgadzam się z Tobą. Tylko, że mało kto chodzi do parku, ludzie wolą wypuszczać > dzieciaki pod okna na betonowe podwórko. :) czas się ruszyć sąsiedzie do parku :) dużo miejsca do biegania... a ruch to zdrowie... naprawdę nie jest daleko :) > > + bilblioteka w parku > Korzystałeś kiedykolwiek? :) No nie korzytałem ale żona zaglądnęła i powiedziała że ok... myślę że dzieciaki będa korzystać :) jak nauczą się czytać :) > > + dwa spore sklepy "osiedlowe" amikus i na przeciwko drugi > Amucis ma marże na poziomie Almy. W tym naprzeciw naciąłem się kilka razy na śm > ierdzące mięso i więcej tam nie wszedłem. > > do Reduty i Blue City jeden autobus 127 > Ok, ale jak dobrze wiesz, autobus lubi stanąć sobie na dobre na Techników, na P > opularnej, w Alejach w korku. Świetna linia, ale gorzej z przepustowością ulic > na Włochach. bez przesady droga powrotna jest w miarę ok... a jak się posttoi trochę w korku Hmmm czy ja wiem... Amikus jest droższy ale nie aż tak jak alma... częst tam się zaopatruję w rzeczy, które zabrakły... główne zakupy w dużych sklepach bo inaczej się nie da a i u nich drogo najtańszy chyba jest Leclerc przy alejach... Mówięc prawdę mięsa bym nie kupił ani w tym sklepie ani w amikusie... w carefour mają w miarę dobre mięso czasem nafaszerowane wodą żeby było cięższe... Z czystm sumieniem poleciłbym mięso z Hala Wola Jelonki... duży przemiał więc jest świerze... zakupy robić w czwartki lub piątki... > > + na spacer można pójść nawet małymi uliczkami między domami wiele z nich > jest > > bardzo urokliwych, jest tam spokojnie i cicho > Wyjdź wieczorem, zwłaszcza bliżej Parowcowej, a poznasz "tutejszych" :) > Plusów dużo, ale troszkę z nich jest na siłę. Niestety postępowanie dewelopera > i wojna z nim zamienia plusy na minusy. Na spacery chodzę tylko za dnia :) > > + duże targowisko w Ursusie gdzie można nabyć owoce i warzywa sezonowe. > Mówisz o tym targowisku na rogu Gierdziejowskiego i Warszawskiej? Dokładnie, ale w ursusie jest jeszcze drugie ale do tej pory nie odkryłem, raz zabładziłem i przypaddkowo przez niego przejechałem :) > Plusów dużo, ale troszkę z nich jest na siłę. Niestety postępowanie dewelopera > i wojna z nim zamienia plusy na minusy. Oczywiście minusów jest też dużo i ich nie neguję... ale nic nie zrobę z minusami do puki mieszkańcy nie wezma się za wsoją własność i nie pogonią dewelopera. a jak to zrobimy za pół roku to juz nic nie zrobimy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 16:17 > :) czas się ruszyć sąsiedzie do parku :) dużo miejsca do biegania... a ruch to > zdrowie... naprawdę nie jest daleko :) Ja sąsiedzie nie mówię o sobie, tylko o tych, którzy pod oknami urządzają gry i zabawy, zamiast wyjść do parku, na boisko, cokolwiek. > Dokładnie, ale w ursusie jest jeszcze drugie ale do tej pory nie odkryłem, raz > zabładziłem i przypaddkowo przez niego przejechałem :) No to kawałeczek. Żonie rowerem już nie będzie chciało się jechać tak daleko przez te obrzydliwe, poprzemysłowe tereny. > Oczywiście minusów jest też dużo i ich nie neguję... ale nic nie zrobę z minusa > mi do puki mieszkańcy nie wezma się za wsoją własność i nie pogonią dewelopera. > a jak to zrobimy za pół roku to juz nic nie zrobimy :( Bądźmy cierpliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dla potencjalnych kupców IP: 188.33.30.* 03.11.10, 22:13 Pragnę kogoś zachęcić, aby zrobił aktualne zdjęcia garażu. Widziałam, że nowa farba odpada plackami z tynkiem, a pod spodem żywa woda. A o co chodzi z tym Marvipolem? Będą tu budować? Zastanawiałam się nad zakupem u nich mieszkania na Platanach (cena była taka sama), ale ostatecznie wygrało wspaniałe ,,Supo". Z pół roku temu oglądałam zdjęcia zrealizowanej inwestycji. www.marvipol.pl/wersja-polska/w-sprzedazy/osiedle-platany/opis.html# Na początku są wizualizacje, a później klatki schodowe i garaż (zdjęcia można powiększyć). Nie muszę chyba mówić, że po obejrzeniu ich zdjęć klatek schodowych i garażu miałam depresję przez kilka ładnych dni oglądając ten cały syf na tym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 22:52 Załamka... Widać LECIUTKĄ różnicę w wykończeniu... Tak, Marvipol będzie budował obok nas olbrzymie osiedle. Na dniach postawią pewnie biuro sprzedaży, już jest tam budka ochrony. Link: nieruchomosci.dziennik.pl/artykuly/302503,warszawskie-wlochy-jako-zielona-italia.html Obiecują 5999 za metr, w cenie miejsce postojowe i komórka lokatorska. Plany tylko w biurze sprzedaży, nie ma na razie nic w sieci prócz informacji prasowych, bo sam szukałem z ciekawości jakie mieszkania będą w sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: dla potencjalnych kupców IP: 188.33.30.* 04.11.10, 00:24 BBUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU..... Niech wezmą moje mieszkanie tutaj i dadzą mi nawet mniejsze u nich. I do tego 5999 za metr ?, a ja płaciłam w II etapie 7000 za ten syf. Ludzie nie zniosę tego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 04.11.10, 09:34 żeby ci nie było smutno: forum.gazeta.pl/forum/w,106,98195493,98195493,marvipol_naprawde_NIE_WARTO.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 04.11.10, 09:42 forum.gazeta.pl/forum/w,106,76429126,76429126.html?v=2&f=106&w=76429126&a=76429126&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 10:37 Pytanie do biura sprzedaży Supo, które napisało dwa posty powyżej: co link o Attis ma wspólnego z Marvipolem, bo nie bardzo rozumiem? Co do Marvipolu, to jeszcze nigdzie nie czytałem o takich cyrkach z nimi, jakie wy serwujecie na Chrościckiego 83! BTW wymyślcie sobie nowy nick, zamiast pisać jako gość - pod tym nickiem piszę ja od bardzo długiego czasu. Chyba, że chcecie abym specjalnie na potrzeby dyskusji z wami założył sobie konto na Gazecie, a wtedy dopiero zacznie się zabawa i dokumentacja waszych poczynań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 04.11.10, 10:47 heheheeee, ale gość ...! :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 15:22 ...to jeszcze teraz zupełnie nie można liczyć na minimalną choćby współpracę ze strony developera. Mam na myśli dokumenty wymagane przez bank do wniosku o przedłużenie ostatecznej daty dostarczenia aktów notarialnych. Jeśli chcecie żeby pracownicy firmy, u której kupujecie mieszkanie odsyłali was od jednej osoby do drugiej, żeby tygodniami nie wystawiali potrzebnych wam dokumentów, żeby podnosili na was głos w trakcie rozmowy, ba, żeby nawet rozłączali się jeśli taka ich wola.... Jakbym czytał o SUPO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 04.11.10, 16:04 to chyba tylko Ciebie tak potraktowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 16:41 Widzę, że Pani Agnieszka już z urlopu wróciła. Sprzedaż nie idzie więc siedzi się w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: dla potencjalnych kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 17:48 Gościu z ciebie jest niezła SWINIAAAAAA !!!!!!!!!!! ba - przepraszam, świnki to bardzo inteligentne zwierzątka !!!! Czymże Supo tak ci podpadło , za mały rabacik dali, czego sobie nie wynegocjowałes..? Szanowni Sąsiedzi, zmuszony jestem o tym napisać wręcz ogłosić, że Supo jako jeden z nielicznych developerów i za to należy im się szóstka bez jakiegokolwiek proszenia wydaje dokumenty, wszelkie !!! A Pani Agnieszka jest bardzo kompetentna i do tego miła.....Czyżbyś dostał kosza ? Niniejszym potwierdzam, kupiłem i doświadczyłem !!! Dziwie się developerowi, że się jeszcze nie wziął za takich patałachów co wipisują tego typu brednie . A moze ty nie jesteś sąsiadem tylko konkurencją ? No to masz...wpadka - inni to potwierdzą. A może nawet kaskę bierzesz za te brednie ....???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: dla potencjalnych kupców IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.11.10, 19:04 Potwierdzam opinię sąsiada, myślę , że faktycznie są ludzie na tym osiedlu albo robi to konkurencja, w nadziei że zaszkodzi Supo. To podchodzi pod przestępstwo gospodarcze...... Co tu dużo komentować, nie każdemu się w życiu udało a na takim forum ma możliwość wylewania chlewu....Wystarczy wrócic do polskich komedii jak sami swoi lub dowcipów na nasz temat. Bo dlaczego inni mają mieć lepiej...tragedia jakie tu towarzystwo, choć wierzę że to nie sąsiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 19:36 Ja też potwierdzam! Ta sama konkurencja w miesiącu październiku trzykrotnie wyłączyła ciepłą wodę na osiedlu i dwukrotnie ogrzewanie! Ta sama konkurencja tłumaczyła właścicielom telefonicznie że po włączeniu kotłowni ciepło potrzebuje dwóch dni na dotarcie do kaloryferów! Jeden z właścicieli czeka na pisemną odpowiedź z pożal się Boże "administracji" - ciekawe czy łaskawe biurwy raczą odpowiedzieć, zakładam się że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPN "prawdomówność" wg Supo IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 19:47 Zapewne pamiętamy jaki Nadzór Budowlany cofnął decyzję zezwalającą na użytkowanie II etapu. Supo stanęło wówczas twarzą w twarz z problemem i szczerze wyjaśniło klientom sytuację w mailu z dnia 10.12.2009: "Uprzejmie informujemy, że w porównaniu z rokiem ubiegłym zmieniono zasady ubiegania się o dokumenty niezbędne do sporządzenia aktów notarialnych (zaświadczenie o samodzielności lokali wydawał Urząd Gminy Warszawa Włochy, obecnie cała dokumentacja przesyłana jest dalej, wg kompetencji do Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy). W związku z powyższym terminy sporządzania aktów notarialnych przeniesienia własności ulegną przedłużeniu. Informacja o terminach oraz wzór aktu zostaną zamieszczone na naszej stronie internetowej w zakładce „aktualności” najpóźniej do połowy lutego 2010 roku. SUPO s.c. Daniel Skrzypkowski, Zenobiusz Łukawski" Dodam że podpisywanie aktów rozpoczęto w lipcu 2010. Między deklarowanym powyżej lutym a lipcem ani słowa wyjaśnienia nie otrzymaliśmy od dewelopera który wcześniej wziął nasze pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 21:04 No tak, wszystko co złe pisze konkurencja! Podrzucili grzyba do mieszkań, na klatki schodowe i do garażu. Komary i żaby również są sprawą konkurencji. Brak ogrzewania i ciepłej wody, to wynik tajnego podkopu konkurencji pod osiedle. Ta zajebista mozaika w garażu, to oczywiście twórczość złośliwej konkurencji! Oni również źle osadzili okna, wstawili zbyt niskie, tekturowe drzwi w II etapie. Za to konkurencja była na tyle dobra, że poprzyklejała wszędzie tabliczki "teren monitorowany", tak dla dowcipu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: dla potencjalnych kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 00:06 Jak tak wydaje dokumenty to szkoda ze dokumentacji osiedla nie chciał nigdy wydać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 05.11.10, 09:31 ratunku-co-robic.ownlog.com/historia-rysia-ktory-zostal-ryszardem,2139729,link.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: dla potencjalnych kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:33 Jak tobie głupcu płacą za szkalowanie, to może i ja zarobię pisząc dobre słowo ! Jeszcze coś z SUPO może wynegocjuję !!!! Moje mieszkanko jest SPOOKOOO !!!! Widziałem co biorę i CO MAM ! Poczytaj frajerze forum Marvipolu, co go tak chwaliłeś. Ludziom wodę z mózgu robisz !!! Albo zobaczcie na inne ceny w URSUSIE !!!! Z tych samych materiałów wszyscy budują, ale oczywiście samo wykończenie może być na wyższym poziomie niż w Supo ! Maja lepszych podwykonawców to wszystko ! KLAMEK ZŁOTYCH NIE DAJĄ ! Jednak nie ma takiego developera który by się nie borykał z identycznymi problemami jak na naszym osiedlu. TO JEST MOJE 4 MIESZKANIE, i już nie jedno widziałem !!! Szkoda cwaniku, że nie umieściłes zdjęc pływajacych garaży z Ursynowa znamienitych developerów. Jak jesteś taki ciekawy to popatrz sobie na niektóre inwestycje np. Orko i co ludzie piszą.....Ja linków szkalujących nie załączę, bo mi szczęscie w życiu sprzyja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 05.11.10, 11:12 Panie Jacku Ł., pracowniku dewelopera. Nie wiem co się z panem dzieje, ale po serii wklejenia kilkuset modlitw w poprzednim wątku znów zaczyna panem nosić. Czy to sprawa depresji jesiennej czy też macie problem ze sprzedaniem kilkudziesięciu mieszkań i teraz sposobem odreagowania jest wulgarny język na forum, zamiast załatwianie należyte spraw na osiedlu, aby ludzie W KOŃCU zaczęli was chwalić? Proszę panie Jacku, niech pan pamięta, że wątek nie dotyczy pływających garaży na Ursynowie, ale rozmawiamy tu o osiedlu przy Chrościckiego 83, na którym pan mieszka, które pan budował z kolegami ze wschodu i które będziecie już wkrótce opuszczać w popłochu jak tylko minie okres rękojmi. Nie ma pan racji pisząc, że inne osiedla borykają się z takimi problemami jak my. Jest Robyg, który wciska ludziom "apartamenty" z grzybem podobnym jak na Chrościckiego, jest JW z jakością poniżej waszej, ale są też dobrzy i solidni deweloperzy. Nie będę wymieniała którzy, aby nie być posądzoną o kryptoreklamę. A co do nicku "sąsiad", to sąsiadem jest pan słabym - dzień dobry pan nie mówi, hałasuje nocami, wyzywa ludzi na tym forum. Co to za sąsiad? Ja pana wyzywać nie będę, nie ten poziom szanowny panie. > Jak tobie głupcu płacą za szkalowanie, to może i ja zarobię pisząc dobre słowo > ! Jeszcze coś z SUPO może wynegocjuję !!!! Moje mieszkanko jest SPOOKOOO !!!! W > idziałem co biorę i CO MAM ! Poczytaj frajerze forum Marvipolu, co go tak chwal > iłeś. Ludziom wodę z mózgu robisz !!! Albo zobaczcie na inne ceny w URSUSIE !!! > ! Z tych samych materiałów wszyscy budują, ale oczywiście samo wykończenie może > być na wyższym poziomie niż w Supo ! Maja lepszych podwykonawców to wszystko ! > KLAMEK ZŁOTYCH NIE DAJĄ ! Jednak nie ma takiego developera który by się nie bo > rykał z identycznymi problemami jak na naszym osiedlu. TO JEST MOJE 4 MIESZKANI > E, i już nie jedno widziałem !!! Szkoda cwaniku, że nie umieściłes zdjęc pływaj > acych garaży z Ursynowa znamienitych developerów. Jak jesteś taki ciekawy to po > patrz sobie na niektóre inwestycje np. Orko i co ludzie piszą.....Ja linków szk > alujących nie załączę, bo mi szczęscie w życiu sprzyja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referencje Re: dla potencjalnych kupców IP: *.acn.waw.pl 05.11.10, 14:18 Architekt Systemów IT Styl naturalny: · komunikuje się w sposób bezpośredni. W stosunku do otoczenia potrafię być dyrektywny, wymagający i egzekwujący. · mam tendencje do wywierania presji na innych, swoim sposobem zachowania prowokuje określony sposób reagowania, adekwatny według mnie do tej, konkretnej sytuacji. · w trakcie wykonywania zadania jestem rzeczowy; staram się myśleć w sposób racjonalny i obiektywny. · jestem, dość elastyczny i energiczny, choć mogę okazywać zniecierpliwienie, szczególnie wówczas, gdy muszę poświęcać zbyt dużo uwagi i czasu na sprawy w moim przekonaniu nieistotne. Nie lubię czczych pogaduszek i rozmów „o niczym”. Odpowiedz Link Zgłoś
sekalek Re: dla potencjalnych kupców 06.11.10, 12:26 Właśnie się dowiedziałem, że jestem cytowany na tym forum. Proszę podawać na przyszłość informację do źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.ip.netia.com.pl 09.11.10, 09:48 Od wczoraj można się legalnie załatwić pod naszym osiedlem...na pętli autobusowej, tuż przy przepompowni powstała nowa budowla - KIBEL. Został zamontowany w dniu wczorajszym. Nie wiem czy jest już czynny jednak wygląda na to, że będzie to tzw. budowla trwała. Zostało w ten sposób zagospodarowane miejsce, w którym miały zostać nasadzone rośliny - zaraz po usunięciu przepompowni oraz pętli autobusowej - tak zapewniał deweloper. I co z zapewnieniami....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Samosia Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 09:58 nikt nie uwierzy, że supo mogło coś obiecywać na temat przepompowni, bo to nie ich :-) dzwoń do pałacu kultury, albo do prezydenta :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.ip.netia.com.pl 09.11.10, 11:04 Pani Agnieszko, proszę przewertować wysłane maile z listopada 2006... KIBEL!.. na pewno się przyda!!! ...jedyne co można zarzucić to brak dyskrecji w przedsięwzięciu. Rzeczywiście, nie można zarzucić! - budowla nie ich....i nie mieli na nią wpływu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Samosia Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.acn.waw.pl 09.11.10, 11:29 ale łatwo dajecie się nakręcać :), a która agnieszka? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.net-serwis.pl 09.11.10, 16:22 na tym osiedlu niestety mieszka dużo idiotów i to jest fakt. sąsiad - klatka F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.home.aster.pl 10.11.10, 11:29 Może nie idiotów, ale ignorantów, którzy dają sobą manipulować przez Supo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:24 No...... już i do mnie doszły słuchy, że to forum jest manipulowane i podsycane przez dwie osoby innego developera....Jak ich supo namierzy, to traktujac to jako przestępstwo gospodarcze mogą wygrać niezłe odszkodowanie....po nitce do kłębka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebnięta Kasia Re: dla potencjalnych kupców WC IP: *.home.aster.pl 11.11.10, 19:37 Ich działalność zostanie poddana wnikliwej ocenie prawnej a podjęte kroki wobec nich będą zapewne kategoryczne! Jesteś żałosnym śmierdzielem........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek sasiad - wybudz sie peerel sie skonczyl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:03 nie szkoda ci czasu na pisanie takich glupot ??? osmieszasz siebie i swojego dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sasiad - wybudz sie peerel sie skonczyl !!! IP: *.home.aster.pl 12.11.10, 00:56 Jacek, opamiętaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek sasiad - wybudz sie peerel sie skonczyl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 07:24 to ja sie mam opamietac czy ta deweloperska menda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: sasiad - wybudz sie peerel sie skonczyl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:42 Najpierw deweloperzy z włoch podrzucali grzyba do garażu i wylewali wodę na posadzkę, odrywali płytki na elewacji i zalewali ludziom mieszkania podczas zimy, a teraz konkurencja robi czarny PR na forum i nie pozwala sprzedawać mieszkań.... Niezła schiza, niestety stanu osiedla nie można ukryć pod kolejnymi warstwami kolorowej farby w garażu i co by nie było pisane na forum to potencjalni kupujący widzą jak na dłoni i nie popełnią tego samego błędu co my mieszkańcy otumanieni wizją cudownego osiedla które zostanie wybudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: sasiad - wybudz sie peerel sie skonczyl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 16:48 Faceci są naprawdę tępi....dajesz się wkręcać frajerze................................ Ale oczywiście bez takich jak ty prokuratura nie miałaby zapewne co robić..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebnięta Kasia kury szcz... prowadzać a nie administrować IP: *.home.aster.pl 12.11.10, 17:54 No niewątpliwie! Prokuratura już przebiera nogami żeby zajmować się urażoną dumą jakiegoś wsiowego tłumoka który twierdzi że zna się na budowaniu albo, co zachodzi w tym przypadku, na administrowaniu :-))))) Cytując klasyka: kury wam szcz... prowadzać (najlepiej w Sochaczewie) a nie naszą nieruchomością administrować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: kury szcz... prowadzać a nie administrować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 09:27 Wesprę sąsiadkę dobrym słowem, bo to ścierwo co tak brzydko pisze i spasło się jak świnia, zaczyna mnie irytować..... Mózg mu sie lasuje....................człowiek ma kompleksy, nie udało mu sie w życiu. Wybaczmy mu ! Brzuch mu przeszkadza w racjonalnym mysleniu. Ależ ty się człowieku na tym osiedlu męczysz...TYLKO PO CO ?????? JA WIEM, inni się dowiedzą w swoim czasie jak bardzo jesteś INTERESOWNY. Cuchniesz NA ODLEGŁOSĆ - wrzody CI wylały......... Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Ciepła woda 23.11.10, 10:17 Witam zainteresowanych, najprawdopodobniej coś drgnęło z ciepła wodą... z 38-40 stopni w godzinach szczytu mamy na dzień dzisiejszy ok 45. do ustawowwych 55-60 jeszcze daleko... czy ktoś dostał jakąś oddpowiedź od SUPO w sprawie prowadzonych prac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Cieplejsza woda, ale kosztem kaloryferów IP: 67.159.56.* 23.11.10, 18:37 Też zauważyłem wczoraj że woda jest cieplejsza, ale w dalszym ciągu nie ma wymaganej przepisami temperatury - nie otrzymałem również odpowiedzi na reklamację. Wczoraj wieczorem kaloryfery były ciepłe, ale nie gorące. Mam wrażenie że Supo zwiększyło temperaturę ciepłej wody kosztem ogrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: Cieplejsza woda, ale kosztem kaloryferów 23.11.10, 21:21 hmmm w sumie mam w domu 19 stopni i połowę kaloryferów wyłaczonych :) z własnego wyboru. na 4 osiągam w pomieszczeniu 24C zobaczymy jak działa system grzewczy dopiero jak temperatura spadnie poniżej -5C czy -10C nie chce myśleć co bęzie przy -20C które zapowiadają, jeżeli będzie ok to SUPO przeżyje jeżeli nie to SUPO będzie miało duży problem z ok 200 właścicielami mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( znowu brak ciepłej wody IP: *.home.aster.pl 24.11.10, 21:49 Banda złodziei o nazwie SUPO znowu okrada nas puszczając zimną wodę w krany. Powtarza się historia a ostatnich tygodni. Ciepła woda w osiedlu wybudowanym i złodziejsko zarządzanym przez SUPO bywa tak z grubsza 2-3 razy w tygodniu, aktualnie znowu brak tego luksusu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogłoszenie Re: znowu brak ciepłej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 21:59 Ogłoszenie na klatce z dzisiaj: " Szanowni Mieszkańcy, W ubiegłym tygodniu w godzinach wieczorowych (20.00-23.00) wystąpiło obniżenie temperatury ciepłej wody dostarczanej do lokali. Spowodowane było to dostosowywaniem nastawień kotłowni do prawidłowej pracy automatyki zarówno I i II etapu osiedla. Na dzień dzisiejszy uruchomione są wszystkie piece w trybie kaskadowym. Zmniejszona ilość gazu jaka była potrzebna kotłowni do podgrzania wody a co za tym idzie różnica jaka powstanie w rozliczenia z Gazownią zostanie rozliczona w bilansie rocznym. Za utrudnienia przepraszamy Administracja" Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 wystąpiło obliżenie temperatury 24.11.10, 23:19 Szanowne SUPO obniżenie temperatury wody nie wystąpiło w ubiegłym tygodniu jest takie od 2 lat. rozumiem że rozliczenie gazu nastąpi za ostatnie dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Kiedy będzie ciepła woda? 24.11.10, 23:23 Kiedy SUPO dostarczy nam wodę w temperaturze zgodnej z ustawą 55-60C? a) może nigdy b) nigdy c) najprawdopodobniej nigdy d) z pewnością nigdy e) wszystki poprzednie Co byś nie wybrał każda odpowiedź jest prawidłowa. A może nas zaskoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk....y na maxa Re: Kiedy będzie ciepła woda? IP: 213.76.128.* 25.11.10, 07:13 co mnie obchodza ogloszenia? Woda wczoraj znowu byla ZIMNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: znowu brak ciepłej wody 24.11.10, 23:17 Szanowny sąsiedzie masz rację temperatura ciepłej wody w kranie wynosi 38-39C oczywiście deweloper rypie nas jak chce. Szkoda. A my się dajemy. Też szkoda. A nie powinniśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe zimno w mieszkaniach IP: *.home.aster.pl 25.11.10, 08:33 Woda wodą, ale co jest nie tak z ociepleniem tych budynków?! U znajomych w płycie z 1988 roku, zimą w mieszkaniu jest 22-24 st. C przy ZAKRĘCONYCH kaloryferach i przymrozkach rzędu -10 st. C (mierzone rok temu). Ja mam na dzień dzisiejszy 18 stopni w salonie przy zakręconych grzejnikach i zamkniętych oknach i ledwo 22 st. w łazience przy okręconym grzejniku na maksimum, a temperatura dopiero dzisiaj spadła do zera! Nie wiem ile musiałbym płacić za CO, aby mieć w mieszkaniu 21 stopni, które uważane są za komfort cieplny. Do tego żadne z mieszkań wg mojej wiedzy nie dostało upustu z racji tego, że jest narożnikowe, parterowe, szczytowe, etc. (takie mieszkanie ciężej jest ogrzać). Co będzie przy -20?! Czy środkowe mieszkania mają tak samo zimno jak ja mam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk....ny zimna woda IP: 213.76.128.* 25.11.10, 10:27 1. Jak kupowałeś mieszkanie to chyba widziałeś że kupujesz narożnikowe, czy nie widziałeś? 2. Nikt z nas teraz nie zgodzi się zróżnicować kosztu ogrzewania w zależnośći od położenia mieszkania. 3. W wielkiej płycie przy zakręconych kaloryferach grzeją piony czego tu nie masz. 4. Zamów sobie ekspertyzę z kamerą termowizyjną to będziesz miał odpowiedź czy jest wyciek ciepła czy nie - ktoś podawał namiary na taką usługę. 5. Temperaturę wody określa ustawa na 55-60st. i żadne bzdury o "kaskadowym" czy "automatycznym" ustawianiu kotłowni tego nie zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: zimna woda IP: *.home.aster.pl 25.11.10, 13:25 Wiedziałem jakie mieszkanie biorę, to oczywiste. Jednak nigdy nie spodziewałem się takiego efektu, jaki mam obecnie - niskiej temperatury, głównie w salonie. Tym bardziej nie spodziewałem się tak wysokich kosztów, jakie serwuje nam Supo. Pytanie techniczne: jak deweloper ocieplił budynki, czym? O źle osadzonych oknach czytałem, ale wydaje mi się, że to nie wszystko. Straty największe mam przy oknach, słyszę dokładnie po odgłosach z zewnątrz jak mocno nieszczelne są okna. Do tego posadzkę w kuchni mam zawsze ekstra zimną na obszarze kilku metrów kwadratowych - wydaje mi się, że tamtędy idzie instalacja z ZW. Dlaczego wg Ciebie nikt nie zgodzi się na różnicowanie kosztów ogrzewania? Każda normalna wspólnota mieszkaniowa (to, do czego dążymy) różnicuje te koszty. Pytanie do znawców: jak Supo rozlicza nas za koszty ogrzewania? Na poprzednim mieszkaniu miałem skrzyneczkę z licznikiem elektronicznym, który pokazywał mi zużycie w GJ. Tutaj ciemna magia, jak oni to liczą? PS: u mnie CW ma normalną temperaturę. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk...ny Re: zimna woda IP: 213.76.128.* 25.11.10, 13:35 Odbierając lokal podpisałeś odbiór liczników CW, ZW oraz ciepła wraz ze spisaniem ich stanu! Faktem jest, że od tego czasu SUPO robi z licznikami co che i więcej ich nie widzieliśmy. Ostatnio nawet rozkosznie poinformowali nas że zmienili system mierzenia CW - ciekawe kto widział protokół zamknięcia rozliczenia starego licznika i otwarcie nowego?? Ciepła woda teraz jest ale spróbuj jej użyć o 22-giej! Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: zimna woda 25.11.10, 15:48 > PS: u mnie CW ma normalną temperaturę. Stary co masz na myśli pisząc że masz normalną temperaturę możesz powiedzieć ile to stopni? Bo tylko tak można stwierdzić teperaturę. Każdy inny pomiar to pomiar na Jacka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: zimna woda IP: *.home.aster.pl 25.11.10, 16:02 Może to był pomiar "na Wacka" albo raczej "na wacka"! Ale jeżeli zmierzyłeś "na wacka" i nie poparzyłeś sobie to najlepszy dowód że temperatura była za niska :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: zimna woda IP: *.home.aster.pl 25.11.10, 23:10 Już Ci stary odpowiadam. Po 10 sekundach woda ma około 50 st. C. Jest lepiej niż było przez wiele miesięcy. Rozumiem, że swój pomiar wykonałeś termometrem do pomiaru temperatury cieczy i jest on wiarygodny i dokładny? :) > > PS: u mnie CW ma normalną temperaturę. > > Stary co masz na myśli pisząc że masz normalną temperaturę > możesz powiedzieć ile to stopni? Bo tylko tak można stwierdzić > teperaturę. Każdy inny pomiar to pomiar na Jacka. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: zimna woda 26.11.10, 12:28 Stary powiedz w jakim sektorze mieszkasz bo w A temperatura nie przekracza 45 a jesteteśmy tuż obok kotłowni. 50C widziałem na termometrze może dwa razy ale to było napewno między godziną 00:00 a 06:00 kiedy nikt nie kożysta. a co do pytania to mam sprzęt do mierzenia temperatury wody i jej jakości. Mogę też powiedzieć że ciepła woda jest brudniejsza o jakieś 10-15% od zimnej. więc kotły zanieczyszczają ciepłą wodę :) Jeżeli możesz podaj temperaturę wody u ciebie między 7:30 a 8:00 rano w ciągu tygodnia. ciekaw jestem czy będziesz miał dużo powyżej 40C a w tych godzinach zużywamy chyba najwięcej wody... Chętnym śledzenia temperatury wody i jej jakości polecam AE14-TDS-3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: zimna woda IP: *.home.aster.pl 26.11.10, 13:52 Mieszkam w A tak jak Ty. Pewnie jesteśmy sąsiadami. Wczoraj leciała zanieczyszczona, żółta ciepła woda, z tym się zgodzę. Pytanie dlaczego? Instalacja jest przecież nowa, nie jest to miejski, kilkudziesięcioletni wodociąg. Temperaturę mogę ocenić jedynie "na oko". Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: zimna woda 27.11.10, 23:33 Gość portalu: Felipe napisał(a): > Wczoraj leciała zanieczyszczona, żółta ciepła woda, z tym się zgodzę. Pytanie dlaczego? :) proste, to wina wodociągów najprawopodobniej, SUPO mówi że ma znimi problem od łuższeo czasu, zegary od ody się zacinały tym mułem, a to dlatego że ponoć jesteśmy na końcu rury... ale jak piszez przecież wymienili :) więc o co chodzi? a SUPO ponoć zaintslowało filtry, które miały temu przeciwdziałąć ale czy wymieniają wkłąy :( pewnie dopiero wtedy gdy dociera do nas żółta woda. Instalacja jest pr > Temperaturę mogę ocenić jedynie "na oko". :) proponuję zakup urządzenia które zaproponowałem, można sprawdzić też zanieczyszczenie, Zaskoczy cię jakość wody, od tego można nawet ustalić poziom wody w wiśle ;) Dziś rano się zaskoczyłem w Soboę o 8:00 rano miałem w kranie 50C... chyba mało kto wstaje o tej porze na osiedlu :) he he prowadząc statystyki temperatury wody na osiedlu można się dowiedzieć dużo ciekawych żeczy o sąsadach :) w Sobotę o 8:00 jeszcze wielu się nie obudziło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Niedziela 28.11 raport wodny :) 28.11.10, 21:43 Witam kontynuacja tematu :) dziś o 8:30 rano woda dość ciepła ok 51C, wiem spaliście... no przespaliście tą chwilę... ale o 21:30 już tylko 39C niezła rozbierzność, pewnie już większość wykąpana :) co do ogrzewana to najprawdopodobniej w tym tygodniu wszystko się okaże zapowiadają w nocy temperatury nawet do - 25C trzymajcie się i drżyjcie oby nie z ziemna i oby się prognozy nie spełniły :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm eetam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 08:40 oj tam oj tam, podkreci sie na kilka dni na maxa piece, jakos bedzie. jak sie zrobi cieplel to "automatyka" je znowu przykręci i odbijemy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: eetam IP: *.home.aster.pl 29.11.10, 12:59 Przejęzyczyłeś się - nie "odbijemy sobie", tylko ODBIJE SIĘ to naszych kieszeniach!!!!!!!! Wieje z okien, wieje z wentylacji, mury zimne, podłoga lód, a 1 GJ ciepła za prawie 60 PLN!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sims zgłaszać usterki a nie czekać IP: 213.76.128.* 29.11.10, 13:34 Felipe! Mam pytanko w kwestii formalnej: czy zgłaszałeś jakieś usterki o których piszesz w formie telefonicznej, pisemnej, mailowej do dewelopera? Przeprowadzałeś jakieś ekspertyzy? Czy tylko tak sobie popiardujesz na forum i czekasz, jak 99% mieszkańców tego osiedla, że ktoś zrobi to za ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: zgłaszać usterki a nie czekać IP: *.home.aster.pl 29.11.10, 19:05 Zgłaszam na bieżąco wszystko co mogę kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 humor: usterka 01.12.10, 12:01 Zgłaszam usterkę... śnieg na osiedlu... :) na wizualizacji go nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: humor: usterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 21:49 Przecież to wina HGW, nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: humor: usterka IP: 178.73.49.* 01.12.10, 23:00 Tak samo jak brudna woda w rurach od ciepłej wody w czasie gdy z zimnej leci czysta... Wczoraj znowu na osiedlu wieczorem była letnia woda ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: humor: usterka IP: *.ip.netia.com.pl 03.12.10, 10:48 Mam przeczucie, że coś z moimi oknami jest nie tak !!! Kaloryfery odkręcone na całą parę, a w pokojach zaledwie 19 Celcjuszy. Okna, niby wyregulowane przez fachowców (skręocone/podkręcone) a tu powiew chłodnego powietrza unosi się po mieszkaniu. Po tym jak zauważyłem dziś OGROMNE SOPLE LODU na szybach klatek schodowych podejrzenia padają na okna. Czy ktoś z sąsiadów otrzymał do wglądu jakiekolwiek atesty aprobaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: humor: usterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 11:10 Ja nie mam w domu nawet 19 stopni przy kaloryferach odkręconych na "czwórkę". Okna są nieszczelne, do tego wieje z wentylacji. Ciekawe jaki rachunek za CO dostanę za ten komfort cieplny! Odpowiedz Link Zgłoś
chriss28 Re: humor: usterka 03.12.10, 12:59 niestety okna u mnie w mieszkaniu w II etapie tez są źle osadzone, na parapecie w salonie miedzy oknem a parapetem mam lód w mieszkaniu, wieczorem zrobię zdjęcia. Jak tylko pojawi sie odrobina słońca w weekend bede zrywał parapet na balkonie i wypełniał od nowa okno pianką w koło i pod parapetem ;/ W kuchni jak osadzałem parapet, musiałem wykuć trochę ściany i pod parapetem to wyjąłem kawałki worka folioweg po styropianie z framugi (tam gdzie zazwyczaj jest pianka) na worku było napisane styropian fabryka itp :/ ktoś zapchał folią miejsce pod oknem i zalepili tynkiem. W salonie nie kułem pod parapet i zostawiłem to tak jak jest i teraz mam problem ;/ Sprawdźcie tez drzwi balkonowe, u mnie pomimo że zamknięte wieje na dole, musiałem wkleić dodatkowe uszczelki w obawie o podłogę drewnianą. ps. wg naszego dewelopera mieszkanie ma sie wietrzyć... a my znowu narzekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
chriss28 Re: humor: usterka 03.12.10, 13:07 BTW. Zna ktoś numer i rodzaj farby jaką jest upaćkana nasza elewacja ? Musze rozkuć trochę na balkonie i jak prosiłem supo o trochę farby to ponad rok juz czekam na wizytę papraków co mają poprawić elewację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: humor: usterka IP: *.ip.netia.com.pl 03.12.10, 13:33 Chriss, deweloper nie jest zadowolony, że chcesz grzebać w miejscach gdzie wszystko zostało sprytnie zatuszowane....dlatego farby nie otrzymasz. Doskonale wiedzą jak to wszystko jest zrobione i mają świadomość, że po zrobieniu odkrywki znajdziesz tam trupa. Wyjdzie zapewne błąd w osadzaniu okna, brak odpowiednich kotef oraz listwy podokiennej - warunek poprawnego osadzenia okien zgodnego z instrukcją ITB - a jak dojdzie do tego brak atestów, których na 99 % jestem pewien że nie ma - jeśli są to tylko dla zmylenia oka - to już poważana impreza się robi. Jeśli w sprawę wkroczy Główny Inspektorat Nadzoru Budowlanego powiadomiony o istnieniu podejrzeń o braku odpowiedniej dokumentacji na okna oraz niewłaściwe ich zamontowanie to moim najcieplejszymi pomieszczeniami w budynku będą biura Dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
chriss28 Re: humor: usterka 03.12.10, 16:53 Jak będe czekał na dewelopera że przyjdzie łaskawie zobaczyć sopel lodu na parapecie to mi cały tynk z sciany z farbą zejdzie do końca w mieszkaniu ;/ Wdepnąłem w to gó... i jak samemu nie poprawię tego co jest zwalone to będe sobie w brodę pluł do końca mieszkania na tym osiedlu. Już żałuje że liczyłem na dewelopera z wymianą drzwi, jak bym zapłacił z swojego to bym miał już założone porządne drzwi gerdy i powinienem wbijać w fakt że na klatce będą inne. To człowiek głupi liczył że deweloper cos będzie z tym robić że szkoda psuć wygląd klatki itp... a teraz nie dość że muszę wymienić drzwi to jeszcze poł holu zdemolować w mieszkaniu bo drzwi mają inne wymiary. Tak samo teraz nie mam zamiaru czekać na dewelopera z oknami, jak stwierdzę że są źle osadzone i lipne to wymienię na takie jak mi będą pasować i nie bede patrzył że inny kolor farby na ościeżnicach czy profile okna będą. Przykra prawda jest taka że jesteśmy sami zostawieni sobie z problemami na tym osiedlu ;/ Życzę wszystkim ciepłego weekendu !! i ciepłej wody !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: humor: usterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 18:57 Mi deweloper proponuje wizytę człowieka od okien w przyszłym tygodniu, w godzinach kompletnie nieadekwatnych do godzin mojego pobytu w mieszkaniu - zostało to narzucone mi z góry. Jeżeli nikogo nie będzie w południe w domu, to następna wizyta odbędzie się w lutym. Od kiedy tak wygląda proces reklamacyjny? Dodatkowo patrząc na to co opisujecie, to jakim cudem fachowiec od reklamacji ma cokolwiek stwierdzić? Przecież nie będzie skuwać tynku. Poradźcie coś proszę, bo mam dość zimna w mieszkaniu i wyrzucania pieniędzy w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek F1 Re: humor: usterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 00:05 Kolego u mnie był ten fachowiec z supo, przyszedł w zabłoconych buciorach, przyłożył rekę do okna i powiedział że jest zimno na zewnątrz to w środku parapet moze byc zimny. Jak mu pokazałem zapalniczką że wieje zimno, wzruszył ramionami że pewnie cos jest źle okno osadzone i w zimę nic z tym sie nie zrobi. Na drzwi balkonowe które ocierały mi na górze przy zamykaniu (osiada podobno budynek i to normalne) tak poprawił na zawiasach że teraz na dole ocierają a na górze zdmuchuje mi zapalniczkę jak były 2 dni temu wiatry z śniegiem. Kupiłem w castoramie uszczelkę do przylepienia, objechałem w koło, moze gorzej sie zamyka ale juz nie wieje do mieszkania ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( jaki deweloper taki fachowiec IP: 178.73.29.* 04.12.10, 12:15 "fachowiec"???????????? ............... z supo????? a niby od czego oni mają "fachowców"? może od sadzenia kartofli...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: jaki deweloper taki fachowiec IP: *.home.aster.pl 05.12.10, 22:34 www.rmf24.pl/fakty/polska/news-mrozy-to-najlepszy-czas-na-termowizje,nId,311243 Moze znajdziemy fachowca co za większą ilość mieszkań weźmie mniejszą kwotę ?? Jak coś jestem chętna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 kłocicie sie o bzdety - daleko czy blisko IP: 195.187.99.* 06.12.10, 12:11 do przystanku. A prawda jest taka ze macie skopany montaz stolarki drzwiowej i okiennej. Niezgodny z zasadami, instrukcją montażu ITB, dokumentacją systemową. Skorodowane zawiasy - to sie nie zdarza w przyrodzie. W oknach nie ma nawiewnikow. Za niska jest sztywność drzwi balkonowych. Producent nie ma wymaganych Prawem Budowlanym "papierów" - deklaracja zgodności z normą PN-EN 14351-1:2006 [teraz już 14351-1+A1:2010. Poczytajcie sobie o producencie. Moge wrzucić link do strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kłocicie sie o bzdety - daleko czy blisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 12:42 Wklej link, chętnie dowiem się co to za producent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent jot Re: kłocicie sie o bzdety - daleko czy blisko IP: 195.187.99.* 06.12.10, 15:16 www.forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=1&t=16887 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Prawo Budowlane 07.12.10, 14:50 UWAGA I. Zgodnie z Art. 10. Ust. 2. pkt 1b ustawy Prawo budowlane (Dz. U. nr 111/97, poz. 726) wyroby, są dopuszczone do obrotu i powszechnego stosowania w budownictwie po dokonaniu oceny zgodności z odpowiednią Aprobatą Techniczną i wydaniu, w trybie zgodnym z odrębnymi przepisami, certyfikatu zgodności lub deklaracji zgodności z Aprobatą. Jeżeli aprobaty technicznej nie ma to producent może wydać deklarację zgodności w oparciu o tzw. „badanie wstępne typu” według normy PN-EN 14351-1+A1:2010. Trzecią możliwością jest dopuszczenie do jednostkowego zastosowania w obiekcie budowlanym wyrobu wykonanego według indywidualnej dokumentacji technicznej, sporządzonej przez projektanta obiektu lub z nim uzgodnionej, dla którego producent wydał oświadczenie zgodnie z art. 10 p. 3 Ustawy o wyrobach budowlanych z 16.04.2004r [Dz. U. z 2004r Nr 92, poz. 881] . UWAGA II. W omawianym przypadku nie może mieć miejsca ani wydanie certyfikatu zgodności / deklaracji zgodności z Aprobatą [gdyż aprobata nie obejmuje stolarki z profili kolorowych], jak i dopuszczenie jednostkowe [stolarka pochodzi z produkcji seryjnej]. Sam sposób wykonania stolarki [usztywnianie, okuwanie, uszczelnianie przylg, itp.] powinien być oparty o wymagania zawarte w wydanej aprobacie technicznej [1], która podaje rodzaje materiałów, technologię wykonania i produkcji oraz wymagania funkcjonalno-użytkowe i która, przy tym, odwołuje się do norm przedmiotowych, obowiązujących niezależnie od wydawanego dokumentu dopuszczającego. UWAGA III. Jedyną możliwością, jednocześnie warunkiem „dopuszczenia do obrotu i powszechnego stosowania” pozostaje wystawienie deklaracji zgodności w oparciu o tzw. „badanie wstępne typu” według normy PN-EN 14351-1+A1:2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawo Budowlane IP: 178.73.28.* 07.12.10, 18:22 Jaki jest z tego wniosek dla mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: Prawo Budowlane IP: *.home.aster.pl 07.12.10, 23:54 że wszyscy są niezłym gó...e i nic z tym nie robią kiedy płynie rękojma na osiedle. Po tym jak sie uda wykopać dewelopera na zbity pysk z naszej własności bedzie trzeba zapłacić za wszytkie błedy budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawo Budowlane IP: 178.73.28.* 08.12.10, 00:09 Jeżeli około 20% mieszkań nie jest zasiedlona, następne 40% to wynajmy, z których kilka osób może interesuje się czymkolwiek, a reszta to sam nie wiem kto, brakuje momentami określeń, to efekty mamy takie, a nie inne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 Re: Prawo Budowlane IP: 195.187.99.* 08.12.10, 09:23 "bedzie trzeba zapłacić za wszytkie błedy budowlane" A bedzie to kosztowne. Zalane stropy przez zle zamontowana stolarke np. Brak nawietrznikow w oknach. Pogiete okna bo za slabe usztywnienia wstawiono. Trafiliscie na naj... chyba producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Prawo Budowlane IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.10, 13:01 Panie Jerzy30 gratuluję wiedzy. Nasz Deweloper "wyrżnął" mieszkańców na wszystkim co się dało. Okna, drzwi, ciepła woda, ogrzewanie, wentylacja - za wszystko zostało zapłacone - w zamian otrzymano strzępy tego co można nazwać solidnym mieszkaniem na lata oraz furę nerwów. Co gorsza Deweloper zamierza kontynuować proceder, ruszając z koleją budową po sąsiedniej stronie ulicy. Na osiedlu panuje totalny brak zorganizowania oraz odpowiednich reakcji mieszkańców, którzy "zadłużyli się po uszy"- jedynie pojedyncze osoby próbują coś wskurać - niestety z nienajlepszym skutkiem. Jednych stać na wymianę okien na solidne, innych nie. Jestem całkowicie za tym, żeby BAL został wyprawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawo Budowlane IP: 178.73.28.* 08.12.10, 13:43 Gdzie zamierzają budować kolejną inwestycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 jest taki portal Murator IP: 195.187.99.* 08.12.10, 15:03 murator jest bardzo znany od wielu lat - jest to portal budowlanych Mozna tam wejsc zalozyc watek i poruszyc problem.W swiat sie rozejdzie jaki to inwestor. A taka reklama jest bardzo skuteczna. Co do wiedzy to sluze nia. Prosze o pytania. W miare mozliwosci.Z tego co wiem to w tych waszych oknach nie ma naiwewnikow powietrza - a powinny byc - dlatego macie wilgoc w mieszkaniach bo nie ma wentylacji. Poruszyc sprawe - zawiadomic Nadzor Budowlany. To dziala. Nie bac sie partaczy. Mieszkan w Polsce buduje sie duzo. jak kilku partaczy padnie to bedzie to tylko dobre dla pozostalych. adres muratora www.muratordom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: jest taki portal Murator IP: 78.129.226.* 08.12.10, 21:13 Jakość wykonania budynku została zgłoszna do organów nadzoru budowalnego - Powiatowy Inspektorat prowadzi postępowanie w tej sprawie i w sierpniu wydał decyzję - nałożył obowiązek wykonania ekspertyzy budowlanej przez zarząd nieruchomości w terminie do końca roku. Niestety z tego co mi wiadomo zarząd się ukrywa i nikt poza deweloperem nie ma z nim kontaktu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: będzie się działo UOKiK ukarał Supo s.c. IP: 67.159.56.* 08.12.10, 22:15 decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/3BE8AE60213EE183C12577D0004BBE8F?OpenDocument Czekamy na decyzje kolejnych urzędów. Może następny będzie nadzór budowlany lub sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: UOKiK ukarał Supo s.c. IP: *.home.aster.pl 09.12.10, 00:55 bip.warszawa.pl/Menu_podmiotowe/Biura_Urzedu/OS/postepowania_decyzje/srodowiskowe_uwarunkowania/wydane_decyzje_2009/76242161509.htm Ciekawe czemu jako inna firma juz supo występuje w tym postępowaniu :P To tak propo tego gdzie maja zamiar budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 Re: UOKiK ukarał Supo s.c. IP: 195.187.99.* 09.12.10, 08:53 "zarząd się ukrywa i nikt poza deweloperem nie ma z nim kontaktu...." moze sie ukrywac - dlugo i namietnie Obciążyć obowiązkiem dewelopera. Obowiazkiem ekspertyzy - on odbieral budynek i jego sluzby nadzoru budowlanego. Istnieje zagrozenie zycia. Zawiadomić prokurature - z odpisem pisma do dewelopera. Moze byc tez GUNB. beda scigani z urzedu zawiadomis ze przystepuja do innej budowy - nie rozliczywszy sie z tej [wstrzymaja im decyzje] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 UOKiK ukarał Supo s.c. - to jest kara za niezgodne IP: 195.187.99.* 09.12.10, 08:57 Załączyc to trzeba, lub podac ze takie cos jest, w zawiadomieniu do GUNB. Beda scigani za bledy budowlane i nieprzestrzeganie Prawa Budowlanego. Mozna tez im wstrzymac kolejne decyzje lokalizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: UOKiK ukarał Supo s.c. - to jest kara za niez IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 09.12.10, 17:09 KOGOŚ CHCESZ NA MINĘ WSADZIĆ, PRZECIEŻ WSZYSCY WIEDZA ZE TO NIEPRAWOMOCNA DECYZJA. a TAKICH PRZYKŁADÓW U INNYCH DEWELOPERÓW MOŻNA BY MNOŻYĆ ! JW, MARVIPOL, EBEJOT, ITP I TY MOZESZ BYĆ SCIGANY, ZAWSZE SIE COŚ ZNAJDZIE NA OSZOŁOMA !.... PS. ZADOWOLONY LOKATOR, BO I TACY SĄ JAK BYS CHCIAŁ WIEDZIEĆ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UOKiK ukarał Supo s.c. - to jest kara za niez IP: 178.73.30.* 09.12.10, 20:13 Dziwiłbym się, gdyby pracownik dewelopera nie był zadowolony ze swojego dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SĄSIAD ja nie mam rozdwojenia jażni IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 09.12.10, 20:50 MYŚLĘ ŻE MINĘŁY CZASY PRL, GDZIE FAKTYCZNIE PRAWO NIE BYŁO PRZESTRZEGANE ! JEZELI DZISIAJ MIAŁO BY BYĆ INACZEJ TO PO CO TE URZĘDY ? GENERALNIE PISZESZ, ŻE WSZYSTKO NIEZGODNE Z PRAWEM - TO CO... TAMTE CZASY WRÓCIŁY CZY TY NIE JESTEŚ OBIEKTYWNY ??? KREW CIĘ ZALEWA ŻE TERAZ LUDZIE KUPUJĄ TANIEJ NIŻ TOBIE SIĘ UDAŁO ! DOBRZE ŻE MOJE GAŁY WIDZIAŁY CO BRAŁY , SZKODA ŻE TWOJE NIE.....???????????????? A CO DO OKIEN TO TEZ WIDZIAŁEM JAKIE, MOŻE NIE Z GÓRNEJ PÓŁKI, ALE I CENA ZA LOKAL ADEKWATNA. NIE KUPIŁEM APARTAMENTU, TYLKO ZWYKŁE MIESZKANIE, KTÓRE OBECNIE ZMIENIŁO SIĘ NIE DO POZNANIA - CIESZĘ SIĘ, ŻE TAK PO MOICH PRZERÓBKACH WYPIĘKNIAŁO. PORADZ SIĘ SPECA OD ARANŻACJI,,, POLECAM - HUMOR CI SIE POPRAWI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ja nie mam rozdwojenia jażni IP: 178.73.28.* 09.12.10, 21:11 Proszę odpowiedzieć, co ma wspólnego aranżacja z nieszczelnymi, źle osadzonymi oknami bez atestów? Jaki to ma związek z zamarzającymi pionami went., grzybem w garażu, drzwiami "antywłamaniowymi", które można otworzyć scyzorykiem? Czy aranżacja ma również coś wspólnego z później rozpoczęciem i szybkim zakończeniem sezonu grzewczego? Rozumiem, że z aranżacją jest również związany brak ciepłej wody? Rozumiem, że pan wszystko tan zaaranżował, że powyższe problemy pana nie dotyczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: ja nie mam rozdwojenia jażni IP: 85.222.87.* 09.12.10, 22:37 Co jest wiadomo!!! Wygląd z zewnątrz (po aranżacji wnętrz przez architekta) oczywiście jest ważny, jednak potrzebna jest odpowiednia funkcjonalność mieszkań, tj. ciepła woda, odpowiednie ogrzewanie, okna (żeby nie dokładać z własnej kieszeni za ogrzewanie), odpowiednia wentylacja oraz brak grzyba, czy to w mieszkaniach czy w garażach (które i tak z czasem zatoną), bo nie pomoże wybudowanie kolejnej studni na osiedlu. Mieszkanie to wydatek na całe lata i wypadało mieć jaja, żeby doprowadzić sprawę do końca. Jeśli nie teraz to kiedy? Pytanie do WSZYSTKICH? Gdyby nie działania ludzi, którzy nie boją się Dewelopera - sami nie mielibyście dziś ciepłej wody, a Deweloper miałby Was gdzieś. Skąd pochodzą wpisy zadowolonych lokatorów- chyba od samego Dewelopera?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Panie Jerzy30 kimkolwiek jesteś, proszę doprowadzić sprawę do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UOKIK Re: UOKiK ukarał Supo s.c. - to jest kara za niez IP: 178.73.30.* 09.12.10, 23:26 Decyzja jest prawomocna. Nie rób ludziom wody z mózgu tylko ją podgrzewaj w kotłowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: UOKiK ukarał Supo s.c. - to jest kara za niez IP: *.home.aster.pl 09.12.10, 23:30 Według firmy kominiarskiej która w wtorek była u mnie w mieszkaniu znacznej części mieszkań kominy są niedrożne, ciąg jest zerowy minimalny albo zupełni odwrotny nawet przy otwartych oknach. Człowiek się śmiał że tak zepsutego osiedla już dawno nie widział ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: UOKiK ukarał Supo s.c. - to jest kara za niez IP: 178.73.28.* 10.12.10, 07:59 Zgadza się Jarek! Ja mam ciąg odwrotny na dolnej kondygnacji - stwierdziłem to bez pomocy kominiarza. Z kratki dmucha mi na mieszkanie powietrze o temperaturze 13,8 st. C przy -3 st. C na dworze. > Według firmy kominiarskiej która w wtorek była u mnie w mieszkaniu znacznej czę > ści mieszkań kominy są niedrożne, ciąg jest zerowy minimalny albo zupełni odwro > tny nawet przy otwartych oknach. > Człowiek się śmiał że tak zepsutego osiedla już dawno nie widział ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 kosmiczny bełkot idioty co z serwera .fr nadaje IP: 195.187.99.* 10.12.10, 09:23 Czegos takiego jeszcze nie czytalem. "A CO DO OKIEN TO TEZ WIDZIAŁEM JAKIE, MOŻE NIE Z GÓRNEJ PÓŁKI, ALE I CENA ZA LOKAL ADEKWATNA" Okna nie musza byc z gornej półki by spełniały podstawowe wymagania. Mogą być tanie - ale wymagane parametry musza miec takie jak okna najdrozsze. I nie powoluj innych deweloperow bo ich obrazasz. I cos mi sie wydaje ze jestes pracownikiem odpowiedzialnym za to osiedlowe bagno inwestorskie. I nie mieszkam tu. Natomiast szykuj du..pe na wypadek dzialania prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałwan Re: kosmiczny bełkot idioty co z serwera .fr nada IP: 178.73.25.* 10.12.10, 09:55 może nawet nie wiecie drodzy sąsiedzi, ale mieszkają u nas ludzie nawet z zagranicy...oraz znani w węższym gronie ludzie ze świata kultury i sztuki, poza tym, piszecie takie rzeczy, które są tak bardzo przesadzone, że wydaje mi się, że to nie o moim osiedlu. jesteście niewdzięczni, ale wiem, że to te kilka osób - tych, co chciało nas wrobić w swoją prywatę, czyli tych super sąsiadów co chcieli zarobić na współmieszkających. tu dzieje się bardzo dziwna gra, którą jak się obserwuje, to widać jak na dłoni. tzw. dobrzy sąsiedzi, są pazernymi na pieniądze krętaczami, bo wiadomo, każdy chce się dopiąć do mamony i to nie tylko moje zdanie, jest grono i to nawet większościowe, które rozumie problemy budownictwa w Polsce i wie, że różne rzeczy dziać się mogą, ale proszę mi wierzyć, TU NIE JEST TAK ŹLE !!! KTOŚ BARDZO CHCE ZASZKODZIĆ NAM I FIRMIE, i jestem przekonana, że to właśnie moje sąsiedztwo! mieszka z nami kilkoro bardzo napastliwych sąsiadów i jaeżeli to przeczyta supo, to wiedzcie, że większość zwyczajnie się nie odzywa, bo nie bawi się w takie pisanie na forach, ale nie jest przeciwko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z II etapu Re: kosmiczny bełkot idioty co z serwera .fr nada IP: 178.73.25.* 10.12.10, 10:56 to bardzo ciekawe, że ktoś zupełnie spoza osiedla wypowiada się o tematach których nie ma zielonego pojęcia... jak nie jesteś mieszkańcem to grzecznie się pożegnaj i uciekaj jak najdalej stąd, bo prokuratura to może się dobrać do du...py ale tobie... przy odbiorze mieszkania dostałem atest na okna, świadectwo badania szyb oraz deklarację zgodności... dla zainteresowanych sąsiadów, którzy nie otrzymali lub zagubili w stosie dokumentów służę pomocą i przesyłam na priv... POWTARZAM!!! TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW!!! a ty paranoiku znajdź inne forum, na którym będziesz mógł wypisywać swoje "mądrości"... bardzo ciekawi mnie fakt, że tego typu wpisy obcych osób służących "pomocą" pojawiły się w momencie rozpoczęcia sprzedaży przez Marvipol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 atest na okna, świadectwo badania szyb oraz deklar IP: 195.187.99.* 10.12.10, 12:32 dobre sobie "Atest na okna" - takie pojęcie nie istnieje. "Deklaracja zgodności" - z czym ????????? "Swiadectwo badania szyb" - na zgodność z jaką normą. {Swiadectwo badania szyb jest dla producenta okien]. Cos wam sie wali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkurencja Re: atest na okna, świadectwo badania szyb oraz d IP: 213.76.128.* 10.12.10, 12:41 ale do kogo ta gatka? musisz wziąć po uwagę że to są ludzie którzy temperaturę wody w kranie mierzą j(w)ackiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kosmiczny bełkot idioty co z serwera .fr nada IP: 178.73.28.* 10.12.10, 12:41 Witamy ponownie pracowników dewelopera! Widocznie grunt się pali pod nogami, skoro znów zawitaliście na forum, wypisując historie wyssane z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Francus Re: kosmiczny bełkot idioty co z serwera .fr nada IP: 178.73.30.* 10.12.10, 12:44 Widzę, że komórka PR najlepszego dewelopera działa pod parą i presją. Też jestem zdania, że Marvipol - wlewa nam wodę do garażu - podrzuca Pana Grzyba - demontuje liczniki cyrkulacji wody bez zgody mieszkańców - manipuluje stanami liczników - wygasza kotły w kotłowni - rozszczelnia okna a wieczorami jego pracownicy siedzą na dachu i wdmuchuje nam do mieszkań zimne powietrze. Dodatkowo to pewne Marvipol próbował odwołać "fikcyjny" Zarząd Wspólnoty dziarsko broniony przez Grupę Sochaczewską. Całe szczęście, że pompy odprowadzające wodę spod osiedla działają i wlewają hektolitry wody na działkę Marvipolu. Zalejemy ich inwestycję, popłyną, oj popłyną. I kto mi teraz powie, że nasz DEWELOPER o nas nie dba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 do poczytania IP: 195.187.99.* 10.12.10, 12:55 Ktos sie piekli strasznie na tym Waszym forum. Odwrócony ciąg wentylacyjny może być spowodowany szczelnymi oknami - bez nawiewnikow. Nie ma nawiewników i powietrze nie ma jak wchodzić do mieszkań. Wchodzi przez wentylację grawitacyjną. Nie pomaga otwieranie okien bo przewody wentylacyjne są wychłodzone, wilgotne i powietrze z mieszkania nie może sie "przebić" na zewnątrz. Jest to bardzo niebezpieczne - brak wentylacji. Jak macie gaz miejski w kuchniach to moze być wielkie "buuuuuuuuuuuuuuuuuuum" Ewentualnie czad [tlenek węgla] z uwagi na niepelne spalanie gazu. Liczniki wody, ciepla muszą miec legalizacje. Musza miec plomby. Budynek musi spełniać "certyfikat energetyczny". Zapotzrebowanie na ciepło, ciepłą wodę CO [odpowiednia temperatura] musi zapewnić dostawca ciepła. A grzyb to po prostu zawilgocone mieszkania. Pewno okna nie maja uszczelnienia pianką PU. To sie zdarza - oszczedny montaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wspólna Kasia Re: do poczytania IP: 178.73.30.* 10.12.10, 13:02 A kysz, a kysz. Obłudny Marvipolowy diable, próbujący poróżnić zadowolonych mieszkańców osiedla z najsolidniejszym i najuczciwszym deweloperem na sochaczewskim rynku. Pracownicy Marvipolu, nie idźcie tą drogą. A waszych klientów zapraszamy do zakupu mieszkań u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 utrzymanie obiektow budowlanych - obowiazek admini IP: 195.187.99.* 10.12.10, 13:10 obowiazki administratora, zarządcy wklejam link - bo za duzo tego www.dominformator.pl/baza.php?mod=articles&op=pokaz&id=70 beda inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 wazne fragmenty ustawy IP: 195.187.99.* 10.12.10, 13:12 Utrzymanie obiektów budowlanych Art. 61. Właściciel lub zarządca obiektu budowlanego jest obowiązany utrzymywać i użytkować obiekt zgodnie z zasadami, o których mowa w art. 5 ust. 2. Art. 62. 1. Obiekty powinny być w czasie ich użytkowania poddawane przez właściciela lub zarządcę: 1) okresowej kontroli, co najmniej raz w roku, polegającej na sprawdzeniu stanu technicznego: a) elementów budynku, budowli i instalacji narażonych na szkodliwe wpływy atmosferyczne i niszczące działania czynników występujących podczas użytkowania obiektu, b) instalacji i urządzeń służących ochronie środowiska, c) instalacji gazowych oraz przewodów kominowych (dymowych, spalinowych i wentylacyjnych); 2) okresowej kontroli, co najmniej raz na 5 lat, polegającej na sprawdzeniu stanu technicznego i przydatności do użytkowania obiektu budowlanego, estetyki obiektu budowlanego oraz jego otoczenia; kontrolą tą powinno być objęte również badanie instalacji elektrycznej i piorunochronnej w zakresie stanu sprawności połączeń, osprzętu, zabezpieczeń i środków ochrony od porażeń, oporności izolacji przewodów oraz uziemień instalacji i aparatów. 2. Obowiązek kontroli, o której mowa w ust. 1 pkt 1 lit. a, nie obejmuje właścicieli i zarządców: 1) budynków mieszkalnych jednorodzinnych; 2) obiektów budowlanych: a) budownictwa zagrodowego i letniskowego, b) wymienionych w art. 29 ust. 1. 3. Właściwy organ może - w razie stwierdzenia nieodpowiedniego stanu technicznego obiektu budowlanego lub jego części, mogącego spowodować zagrożenie: życia lub zdrowia ludzi, bezpieczeństwa mienia, środowiska - nakazać przeprowadzenie, w każdym terminie, kontroli, o których mowa w ust. 1, a także zażądać przedstawienia ekspertyzy stanu technicznego obiektu lub jego części. 4. Kontrole, o których mowa w ust. 1, powinny być dokonywane, z zastrzeżeniem ust. 5 i 6, przez osoby posiadające uprawnienia budowlane w odpowiedniej specjalności. 5. Kontrolę stanu technicznego instalacji elektrycznych, piorunochronnych i gazowych, o której mowa w ust. 1 pkt 1 lit. c oraz pkt 2, powinny przeprowadzać osoby posiadające kwalifikacje wymagane przy wykonywaniu dozoru nad eksploatacją urządzeń, instalacji oraz sieci energetycznych i gazowych. 6. Kontrolę stanu technicznego przewodów kominowych, o której mowa w ust. 1 pkt 1 lit. c, powinny przeprowadzać: 1) osoby posiadające kwalifikacje mistrza w rzemiośle kominiarskim - w odniesieniu do przewodów dymowych oraz grawitacyjnych przewodów spalinowych i wentylacyjnych; 2) osoby posiadające uprawnienia budowlane odpowiedniej specjalności - w odniesieniu do przewodów kominowych, o których mowa w pkt 1, oraz do kominów przemysłowych, kominów wolno stojących oraz kominów lub przewodów kominowych, w których ciąg kominowy jest wymuszony pracą urządzeń mechanicznych. 7. Szczegółowy zakres kontroli niektórych budowli oraz obowiązek przeprowadzania ich częściej, niż zostało to ustalone w ust. 1, może być określony w rozporządzeniu, o którym mowa w art. 7 ust. 3 pkt 2. Art. 63. Właściciel lub zarządca obiektu budowlanego jest obowiązany przechowywać przez okres istnienia obiektu dokumenty, o których mowa w art. 60, oraz opracowania projektowe i dokumenty techniczne robót budowlanych wykonywanych w obiekcie w toku jego użytkowania. Art. 64. 1. Właściciel lub zarządca jest obowiązany prowadzić dla każdego budynku oraz obiektu budowlanego niebędącego budynkiem, którego projekt jest objęty obowiązkiem sprawdzenia, o którym mowa w art. 20 ust. 2, książkę obiektu budowlanego, stanowiącą dokument przeznaczony do zapisów dotyczących przeprowadzanych badań i kontroli stanu technicznego, remontów i przebudowy, w okresie użytkowania obiektu budowlanego. 2. Obowiązek prowadzenia książki obiektu budowlanego, o którym mowa w ust. 1, nie obejmuje właścicieli i zarządców: 1) budynków mieszkalnych jednorodzinnych; 2) obiektów budowlanych: a) budownictwa zagrodowego i letniskowego, b) wymienionych w art. 29 ust. 1; 3) dróg lub obiektów mostowych, jeżeli prowadzą książkę drogi lub książkę obiektu mostowego na podstawie przepisów o drogach publicznych. 3. Protokoły z kontroli obiektu budowlanego, oceny i ekspertyzy dotyczące jego stanu technicznego oraz dokumenty, o których mowa w art. 63, powinny być dołączone do książki obiektu budowlanego. 4. Minister właściwy do spraw budownictwa, gospodarki przestrzennej i mieszkaniowej określi, w drodze rozporządzenia, wzór książki obiektu budowlanego i sposób jej prowadzenia. Art. 65. Właściciel lub zarządca obiektu budowlanego jest obowiązany udostępniać dokumenty, o których mowa w art. 64 ust. 3, przedstawicielom właściwego organu oraz innych jednostek organizacyjnych i organów upoważnionych do kontroli utrzymania obiektów budowlanych we właściwym stanie technicznym oraz do kontroli przestrzegania przepisów obowiązujących w budownictwie. Art. 66. 1. W przypadku stwierdzenia, że obiekt budowlany: 1) jest w nieodpowiednim stanie technicznym albo 2) jest użytkowany w sposób zagrażający życiu lub zdrowiu ludzi, środowisku lub bezpieczeństwu mienia, albo 3) powoduje swym wyglądem oszpecenie otoczenia - właściwy organ nakazuje, w drodze decyzji, usunięcie stwierdzonych nieprawidłowości, określając termin wykonania obowiązku. 2. W decyzji, o której mowa w ust. 1 pkt 1 i 2, właściwy organ może zakazać użytkowania obiektu budowlanego lub jego części do czasu usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: utrzymanie obiektow budowlanych - obowiazek a IP: 178.73.30.* 10.12.10, 13:21 Jerzy, masz rozległą wiedzę z zakresu Prawa I Techniki Budowlanej Proszę skontaktuj się ze mną nie_calkiem@dobramama.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze mną też ! Re: utrzymanie obiektow budowlanych - obowiazek a IP: 178.73.25.* 10.12.10, 14:24 jerzy - pisz do mnie! seksi_zuza66@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: utrzymanie obiektow budowlanych - obowiazek a IP: 178.73.30.* 10.12.10, 14:44 To nowy adres kontaktowy do Biura Sprzedaży czy do Szefowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 balwan, sasiad z dolu, ze mna tez - ma taki sam IP 10.12.10, 14:55 to ta sama osoba - przedstawiciel dewelopera Nie piszę na nieznane mi adresy prywatne. Nie odczuwam takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 do niezarejestrowanych o takim samym IP 10.12.10, 15:00 "Jerzy, masz rozległą wiedzę z zakresu Prawa I Techniki Budowlanej Proszę skontaktuj się ze mną" Juz nie trzeba kontaktu - sprawa poszla do realizacji. Nie lubie noża w plecach. Ani kulki zza węgła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: do niezarejestrowanych o takim samym IP IP: 178.73.30.* 10.12.10, 15:08 Skoro nie zależy Ci na bezpośrednim kontakcie, to chociaż pisz tutaj. Chcemy uświadomić mieszkańcom, że jak nie zaczną działać to sporo będzie ich to kosztować. To co podsyłasz ma dla nas duża wartość edukacyjną jako dla "laików" w tym temacie. Dajesz wskazówki, gdzie szukać a to już coś. Dziękuje w imieniu mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: do niezarejestrowanych o takim samym IP IP: 85.222.87.* 10.12.10, 15:16 Ale gość! Szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do niezarejestrowanych o takim samym IP IP: 178.73.28.* 10.12.10, 15:19 Był tu potrzebny tak ogarnięty facet! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 dobra mamo - nie bede sie ujawnial bo szkoda IP: 195.187.99.* 10.12.10, 15:36 bym stracil zycie :)))) Lub zdrowie. Natomiast bede informowal o roznych nieprawidlowosciach. Wlasnie sie dowiedzialem ze macie gaz w kuchniach. A czy macie w oknach kuchennych nawiewniki. Lub w ogole nawiewniki. jak nie to sprawa jest powazna. Gaz do spalania potrzebuje tlenu. Tlenu nie ma bo okna sa z PVC i sa bardzo szczelne. W oknach powinny byc nawiewniki pozwalajace na wplywanie do kuchni powietzra z zewnatrz i tlenu. Jak nie ma tlenu to powstaje tlenek wegla. gaz niebezpieczny. jak sie gaz ulatnia z kolei to nie ma jego wyplywania pzrez wentylacje grawitacyjna. Bo ta wasza wentylacja jest niesprawna. Jak sie gazu nazbiera i zrobi buuuuuuuuuuuum to bedzie krucho. Wentylacja jest niesprawna bo nie ma ciagu bo nie ma naplywu [szczelne okna]. To nie jest smieszne. Musicie sami dzialac. Zawiadomic odpowiednie sluzby. Np Pogotowie gazowe ze macie niesprawna wentylacje. Co do zalanych garazy to macie wysoki poziom wody gruntowej. Malowanie scian nie pomoze - nie ma po prostu odpowiednich izolacji. Wody nie mozna calkiem wypompowac bo jak zejdzie ponizej pewnego poziomu to sie budynek zacznie zapadac. Marvipol jest obok w budowie. Wypompuja wode z wykopow i .................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: dobra mamo - nie bede sie ujawnial bo szkoda IP: 178.73.30.* 10.12.10, 15:44 Jako Dobra Matka chciałabym dać Ci dobrą radę, a przekazywanie jej na tutejszym forum może narazić Cię na niepotrzebne przykrości. Dlatego proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windykator Re: dobra mamo - nie bede sie ujawnial bo szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 00:12 Jak wam sie podoba ujawnianie danych osobowych przez supo na temat osób zalegających z czynszem? z ostatnim rachunkiem czesc osób dostała fajne listy lokali razem z kwotami, na podstawie aktów notarialnych łatwo dopisać sobie do tej listy nazwiska jeszcze i dane osobowe.... W mojej ocenie deweloper strzela już na ślepo zupełnie.... w własne kolana. prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/465806,spoldzielnie_mieszkaniowe_dluznika_nie_mozna_pietnowac.html g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pliki/285000/i02_2010_224_183_010a_001_285847.jpg Jest ktoś chętny jeszcze do zgłoszenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa do GIODO ? Ktoś w imieniu pani prezes zarządu podpisał sie nieczytelnie na piśmie ale to nie przeszkadza by odpowiednie służmy zaczęły już szukać zaginioną w akcji Panią Kasię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dobra mamo - nie bede sie ujawnial bo szkoda IP: 178.73.28.* 11.12.10, 12:09 Widocznie sam nie płacisz, skoro taką listę dostałeś. Nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: dobra mamo - nie bede sie ujawnial bo szkoda IP: 178.73.30.* 11.12.10, 12:19 Wczoraj była u mnie sąsiadka z tą listą. Patrząc na kwoty zastanawiałam się kogo chce DEWELOPER dopaść lub komu zaszkodzić. Kwoty nie przekraczały jednego czynszu. To już z finansami wspólnoty jest tak źle ? Może wreszcie się dowiemy od DEWELOPERA jaki jest stan konta Wspólnoty ? Czy jest tam coś czy już wszystko zostało wyprowadzone przez Grupę Sochaczewską (strasznie spodobało mi się to określenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 jest to naruszenie danych osobowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 21:42 kolejny argument by dzialac w swoim wlasnym interesie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 od dobrych rad byl Pomysłowy Dobromir 11.12.10, 22:00 a adres jest w nicku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 art 62 - bedzie wiecej IP: 195.187.99.* 08.12.10, 15:07 Art. 62. 1. Obiekty powinny być w czasie ich użytkowania poddawane przez właściciela lub zarządcę: 1) okresowej kontroli, co najmniej raz w roku, polegającej na sprawdzeniu stanu technicznego: a) elementów budynku, budowli i instalacji narażonych na szkodliwe wpływy atmosferyczne i niszczące działania czynników występujących podczas użytkowania obiektu, b) instalacji i urządzeń służących ochronie środowiska, c) instalacji gazowych oraz przewodów kominowych (dymowych, spalinowych i wentylacyjnych); 2) okresowej kontroli, co najmniej raz na 5 lat, polegającej na sprawdzeniu stanu technicznego i przydatności do użytkowania obiektu budowlanego, estetyki obiektu budowlanego oraz jego otoczenia; kontrolą tą powinno być objęte również badanie instalacji elektrycznej i piorunochronnej w zakresie stanu sprawności połączeń, osprzętu, zabezpieczeń i środków ochrony od porażeń, oporności izolacji przewodów oraz uziemień instalacji i aparatów. 2. Obowiązek kontroli, o której mowa w ust. 1 pkt 1 lit. a, nie obejmuje właścicieli i zarządców: 1) budynków mieszkalnych jednorodzinnych; 2) obiektów budowlanych: a) budownictwa zagrodowego i letniskowego, b) wymienionych w art. 29 ust. 1. 3. Właściwy organ może - w razie stwierdzenia nieodpowiedniego stanu technicznego obiektu budowlanego lub jego części, mogącego spowodować zagrożenie: życia lub zdrowia ludzi, bezpieczeństwa mienia, środowiska - nakazać przeprowadzenie, w każdym terminie, kontroli, o których mowa w ust. 1, a także zażądać przedstawienia ekspertyzy stanu technicznego obiektu lub jego części. 4. Kontrole, o których mowa w ust. 1, powinny być dokonywane, z zastrzeżeniem ust. 5 i 6, przez osoby posiadające uprawnienia budowlane w odpowiedniej specjalności. 5. Kontrolę stanu technicznego instalacji elektrycznych, piorunochronnych i gazowych, o której mowa w ust. 1 pkt 1 lit. c oraz pkt 2, powinny przeprowadzać osoby posiadające kwalifikacje wymagane przy wykonywaniu dozoru nad eksploatacją urządzeń, instalacji oraz sieci energetycznych i gazowych. 6. Kontrolę stanu technicznego przewodów kominowych, o której mowa w ust. 1 pkt 1 lit. c, powinny przeprowadzać: 1) osoby posiadające kwalifikacje mistrza w rzemiośle kominiarskim - w odniesieniu do przewodów dymowych oraz grawitacyjnych przewodów spalinowych i wentylacyjnych; 2) osoby posiadające uprawnienia budowlane odpowiedniej specjalności - w odniesieniu do przewodów kominowych, o których mowa w pkt 1, oraz do kominów przemysłowych, kominów wolno stojących oraz kominów lub przewodów kominowych, w których ciąg kominowy jest wymuszony pracą urządzeń mechanicznych. 7. Szczegółowy zakres kontroli niektórych budowli oraz obowiązek przeprowadzania ich częściej, niż zostało to ustalone w ust. 1, może być określony w rozporządzeniu, o którym mowa w art. 7 ust. 3 pkt 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dla potencjalnych kupców IP: *.home.aster.pl 04.11.10, 10:43 Zapomniałem dopisać o jednym konkretnym minusie: głośność mieszkań. Wiem, że znajdzie się za chwilę cwaniak, który napisze, że "tak teraz budujo!!!!!!!", ale akustyka w naszych blokach jest mocno przesadzona. Ja u siebie słyszę przez kilka stropów płaczące dzieci, z klatki schodowej słyszę przez trzy ściany jak sąsiadka wychodzi do pracy na obcasie na klatce, słyszę nawet przez ścianę jak sąsiedzi klikają włącznik od światła na klatce schodowej. Pytanie czy tylko ja mam takie atrakcje. Nie oczekuję akustyki starego, dobrego mieszkania, ale dla mnie takie odgłosy jakie słyszę są lekką przesadą. Pomijam osadzenie okien, bo o tym już ktoś pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Ceny mediów IP: *.home.aster.pl 05.11.10, 15:01 Popatrzyłem sobie właśnie na czynsz za listopad i nie rozumiem stawek za media. Wodę jeszcze przełknąłem, ale 56 zł za GJ ciepła to moim zdaniem bardzo dużo. Czy ktoś z Was wie dokładnie jak deweloper wyliczył sobie stawkę za GJ i jakie składowe wchodzą na tą cenę? Koszt GJ jest ponad dwa razy wyższy niż w Vatenfall i dwa razy wyższy niż na moim poprzednim osiedlu, gdzie również była własna kotłownia gazowa jak u nas. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ceny mediów IP: *.acn.waw.pl 05.11.10, 15:46 Felipe, ja nie wiem czy to dużo czy mało... najlepiej zobaczyć jak płacą na innych osiedlach... www.skorosze.eu/viewtopic.php?t=5471&sid=0ec1de250770aa54707fad2bfa8dac1e to jedna z inwestycji w bliskiej odległości od naszego osiedla... oni tam płacą 75zł/gj??!!??!! czy to w ogóle realne???!!!???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: Ceny mediów IP: *.home.aster.pl 05.11.10, 16:13 Nie rozmawiajmy proszę o patologiach. Ta cena ciepła ze Skoroszy przypomina mi cenę 1 kg marchwi ekologicznej w Piotrze i Pawle równą 9 zł :) Aby rozmawiać czy jest tanio czy drogo chciałbym mieć wgląd do faktur za gaz oraz znać realne stawki utrzymania pieca. Tak jak napisałem wcześniej - na poprzednim osiedlu z podobną ilością mieszkańców płaciłem połowę tego co tutaj. Stąd moje pytanie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kamili Re: Ceny mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 18:18 Panie Jacku Ł., pracowniku dewelopera. Nie wiem co się z panem dzieje, ale po serii wklejenia kilkuset modlitw w poprzednim wątku znów zaczyna panem nosić. Czy to sprawa depresji jesiennej czy też macie problem ze sprzedaniem kilkudziesięciu mieszkań i teraz sposobem odreagowania jest wulgarny język na forum, zamiast załatwianie należyte spraw na osiedlu, aby ludzie W KOŃCU zaczęli was chwalić? SZANOWNA PANI, ANI ZE MNIE JACEK, ANI PLACEK, MOZESZ MI MÓWIC OLIWIER, JAK OLIWIER JANIAK, BO JA TEZ TAKIE SOBIE PRZYJAŁEM IMIĘ !!!! CZYMZE ZE CI ÓW PAN TAK ZASZEDŁ ZA SKÓRĘ ? MOGĘ MU WSPÓLCZUĆ, BO ZA CHWILE Z TEJ KLATKI BĘDNĄ PŁYNĄĆ: DONOSZE, WRĘCZ Z OBRZYDZENIEM...................BO MI WSZYSTKO PRZESZKADZAAAA!!!! MYŚLĘ ŻE MOJE SĄSIEDZTWO JEST BARDZIEJ NORMALNE..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 195.184.82.* 13.11.10, 13:35 Włączę się do dyskusji, bo chyba kogoś musiało zaboleć....Z tej bezradnosci przeklejasz STARE ZDJECIA ! Już nawet nie chce ci się pomyślec...Do manipulacji tym forum chyba się nie nadajesz. Faktycznie ja też uważam, że mózg ci się zlasował i brzuch...........kUPIŁEM NA TYM OSIEDLU I W PRZECIWIEŃSTIW DO CIEBIE BARANIE JESTEM ZADOWOLONY !!!! DLATEGO WAM SIĘ NIE UDAŁO PRZEJĄĆ ADMINISTRACJI, BO SĄ TACY KTÓRZY MAJA INNE ZDANIE i nie szukaja w tym wszystkim interesu dla siebie, ps. dla tego z brzuchem ...... ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.home.aster.pl 13.11.10, 16:11 Rozumiem, że pisząc "WAM SIĘ NIE UDAŁO", wypowiedź kierowana jest do kilkudziesięciu mieszkańców, którzy chcieli powołania nowego zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Rakieta Re: SUPO -The best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 23:44 Ja mieszkam tu od początku nie stwierdzam żadnych usterek i zaniedbań.Wszystko gra i jest naprawdę super. Sąsiedzi są wspaniali i nie ma jakichkolwiek kłótni.Atmosfera i otoczenie na moim ukochanym osiedlu są bez zarzutu.Jak bym miał wybierać jeszcze raz wybrałabym tylko to osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trans Re: SUPO -The best IP: *.home.aster.pl 14.11.10, 11:45 Pisałam to ja - Jaceczka. Mieszkanka nam nie schodzą na tym przepięknym osiedluniu, więc troszkę musiałam popisać farmazoników. Być może jakiś jelonek to chwyci. Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 CIEPŁA WODA 16.11.10, 15:24 hmm w sumie też bym był zadowolony... wszystkie osiedla w sumie mają problemy, bo chyba w polskim prawie wszyscy są bezkarni i mogą sobie robić co im się rzewnie podoba. Buduja jak chcą, bankrutują, kradną... i nie ma na nich bata. Popieram wszystkich zadowolonych mieszkających nan naszym osiedlu. Jest piękne... gdyby nie kilka drobiazgów... Nawet taki błachy jak ciepła woda... czy ktoś z tych zadowolonych ludzików zastanawiał się nad tym dlaczego płaci 22,80 PLN za ciepła wodę, która już chyba standardowo ma 40C, przy temperaturze kąpieli ok 35-38 stopni urzywamy ok 90% tej starsznie drogiej wody. Nie zaciepła woda w kranach sprzyja rozwojowi bakterii bardzo groźnych... Minie okres gwarancji pojawi się trup... zamkną wodę... będzie spokój nie będzie nawet co mierzyć... A jeżeli projektant zaprojektował źle cała instalację grzewczą, i nasza wspaniała kotłownia poprostu nie ma możliwości na więcej niż 40C? Tego tez nie sprawdzimy gdyż SUPO nie udostępnia żadnych ddokumentów... Jeżeli jest błąd projektowy? To co SUPO się przyzna? czy będzie robił wszystko żeby to ukryć do końca renkoimi... czekajmy dalej... wtedy ci wszyscy zadowoleni obudzą się... i będą się dziwić że nowa wspólnota ustali wysokie opłaty za fundusz remontowy. Zaczą się sezon deszczowy :) nie wiem czy zauważyliście garaże są już wietrzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( SUPO rżnie na licznikach CW i ZW!! IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 16:37 Temperatura "ciepłej wody" standardowo spada około 21-22 giej codziennie do LEDWO LETNIEJ! Ciekawe po co SUPO robi takie numery skoro i tak od 2 lat nie widzieliśmy naszych liczników, mogą więc z nich "odczytywać" co im się podoba......... Ludzie!! Wam to nie przeszkadza że nie macie kontroli nad odczytem liczników? Skąd wiecie że administracja prawidłowo odczytuje ich stan? Wierzycie im jak Związkowi Sowieckiemu? Jakoś STOEN potrafił umieścić liczniki prądu za szybkami i wystarczy wleźć na stołek aby w dowolnym momencie sprawdzić aktualny stan..... SUPO musi wywijać niezłe numery ze stanem liczników skoro tak się boi wglądu do nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Centralne Ogrzewanie - koszty IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 19:36 Mam do Was pytanie: czy każdy z mieszkańców osiedla płaci taką samą wartość w złotówkach za CO bez względu na to czy ma szczyt, narożnikowe, parter czy środkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: Centralne Ogrzewanie - koszty 16.11.10, 23:55 ależ oczywiście że płacimy tak samo niezależnie od położenia mieszkania :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiat Re: CIEPŁA WODA IP: *.home.aster.pl 16.11.10, 20:52 Jest 20:50. Gorącej wody nie ma. Wiem, wiem, to zapewne wina agentów innych deweloperów, którzy zakradli się na osiedle i zmniejszyli temperaturę w kranach...Nikomu o zdrowych zmysłach nie przyszło by przecież do głowy, że coś może być nie ok z całym systemem podrzewania wody. Skąd! Poza tym, tym co protestują w głowach się poprzewracało. Na Syberii ludzie myją się w zimnej i żyją.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: CIEPŁA WODA IP: *.net 16.11.10, 21:53 Wbrew pozorom temperatura wody wcale nie zależy od widzimisię dewelopera i jego sługusów. Mówi o tym wyraźnie to rozporządzenie: www.architektura.info/index.php/warunki_techniczne_budynki/dzial_iv_wyposazenie_techniczne_budynkow/rozdzial_1_instalacje_wodociagowe_zimnej_i_cieplej_wody Według niego: Instalacja wodociągowa ciepłej wody powinna umożliwiać uzyskanie w punktach czerpalnych wody o temperaturze nie niższej niż 55 st.C i nie wyższej niż 60 st. C. Jeżeli w kranach jest w tej chwili 55 stopni to Chrościckiego 83 jest zespołem luksusowych apartamentów... Może byśmy tak ruszyli w końcu d...y i zrobili porządek z tymi kpinami? [Posted by 212.76.44.8 via algart.net/ww This is added while posting a message to avoid misuse. Try: webwarper.net/webwarper.exe Example of viewing: webwarper.net/ww/~av/lycos.com ] Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: CIEPŁA WODA 17.11.10, 00:05 > Może byśmy tak ruszyli w końcu d...y i zrobili porządek z tymi kpinami? a co konkretnie proponujesz? zakładam że większość mieszkańców jest za... Pozatym już dwa razy mieszkańcy ruszylu tyłki. i co bezkarnie nadal deweloper rządzi... co uzyskamy za trzecim ruchem tyłka? jak zmotywować tych co walczą od dwóch lat i już powoli się poddają bo nie widzą zainteresowania swoich sąsiadów, którzy się już dawno poddali... Wspólnota aktualna nic nie robi, nawet jej nie ma... na osiedlu panuje idelany haos zorganizowany przez najdroższą firmę zarządzającą... nawet nie wiadomo na co idzie to nasze 3,5 lub 4 PLN... SĄSIEDZI BIERZMY ZA WIDŁY I WALCZMY... NA BARYKADY... oni i tak nas karabinem wystrzelają... koła od wozów poodrywają i będziemy na plecach wszystko dźwigać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: CIEPŁA WODA IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 08:25 Z tego co się orientuję dwie poprzednie próby podjęte zostały bez najmniejszych szans na powodzenie z jednego prostego faktu: deweloper dysponował większością i było logiczne, że będzie bronił swoich ludzi. W 99% wspólnot jest tak, że gdy mieszkańcy przekraczają większość zbierają się i zabierają deweloperowi co swoje. I tak też ma stać się na naszym osiedlu. To jest po prostu normalne!. Jak kupujesz sobie nowy samochód to sam chcesz nim rządzić. Jak kupujesz nowe mieszkanie jest dokładnie tak samo. Nie bałbym się o ostateczny wynik: w końcu przy ostatniej próbie 90 - parę procent zgromadzonych było ZA naszą własnością. Trzeba tylko zadbać o frekwencję i zabezpieczyć się przed tandetną propagandą, że nowa wspólnota chce wyższy czynsz. Oczywiście, są na to sposoby. Głowa do góry i działamy, sąsiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CIEPŁA WODA IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 11:21 Kogo obchodzi ciepła woda i to, że Supo rżnie wszystkich okrutnie na czym tylko się da? Dla sąsiadów ważniejsze jest to, aby np. wystawić basen dla dzieciaka na tarasie, podrzeć mordę sąsiadom pod oknem czy zaparkować na chama pod osiedlem, albo wewnątrz na miejscach dla gości. Czy Wy nie widzicie kto mieszka na tym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: CIEPŁA WODA 17.11.10, 15:39 jak to kto? poza tobą dużo fajnych i super zadowolonych sąsiadów. którym nic nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CIEPŁA WODA IP: *.home.aster.pl 17.11.10, 16:41 No właśnie sąsiedzie - "którym nic nie przeszkadza"! Brawo, trafiłeś w sedno! Powiem Tobie jedno: kiedy rozmawiam ze znajomymi, dorosłymi ludźmi mieszkającymi u normalnych deweloperów, kiedy pokazuję co mam na klatce, w garażu, w domu, oni pytają się mnie: "dlaczego nikt z Twoich sąsiadów nic z tym nie robi?", "kto mieszka u Ciebie na Chrościckiego?", "dlaczego nie zbierzecie się i nie wy*ierdolicie dewelopera z roli zarządcy?". Znasz odpowiedzi na te pytania? Kto tu mieszka, że na ten cały syf reaguje tylko garstka ludzi? Sami wynajmujący, same biura, same supokoleszki czy sama wiocha, która cieszy się z kredytu 30 letniego z grzybem w gratisie? Nie chcę nikogo obrażać, ale nie rozumiem tych absurdów kompletnie! Cztery kąty, które należą do banku, to zbyt mało, aby być "super zadowolonym". Tym bardziej, że te cztery kąty są zagrzybiałe od góry do dołu, w śmietnikach jest coraz częściej sajgon, jak chcę się umyć, to nie mam w czym, cenny za CO i CW to jakiś absurd, w garażu wita mnie grzyb, wentylacja pizga mi chłód na mieszkanie itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad H Re: CIEPŁA WODA - podziękowani IP: 160.44.247.* 18.11.10, 09:45 Chciałbym serdecznie podziękować deweloperowi Supo oraz jego administratorowi (Supo) działającego na rzecz wspólnoty kierowanej przez Supo za gorącą wodę, która dziś rano leciała z kranów. To naprawdę wspaniałe z waszej strony! Wiecie przecież w waszej niezgłębionej mądrości, że chłodne kąpiele są najlepsze dla zdrowia. Chcecie dla nas jak najlepiej, więc codziennie wieczorem nie pozwalacie by woda przekraczała 40 stopni. Dzięki temu jesteśmy świeżsi, bardziej ożywieni i żyć będziemy dłużej. Dziękujemy wam za to. Jesteśmy jednak również słabi i nierzadko rozpieszczeni. Czasami marzą nam się potoki gorącej wody i długie leżenie w wannie. Nie odwracacie się wtedy od nas. O, nie! Codziennie rano dajecie nam szansę by spełnić te nasze wyrafinowane i nieuprawnione marzenia. Codziennie rano z kranów leci prawdziwa gorąca woda. To fantastyczne. Mam nadzieję, że mieszkańcy innych deweloperów mają równie bosko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)))))))))))))) SUPO - solidny zarządca i administrator IP: *.home.aster.pl 18.11.10, 18:28 No i co powiecie wszyscy nędzni krytykanci teraz? Zaledwie w 4 tygodnie od pierwszego zgłoszenia o braku ciepłej wody administracja wywiesiła informację na klatkach że: "trwają prace nad zwiększeniem temperatury wody dostarczanej do lokali. Za utrudnienia przepraszamy!" No i proszę bardzo, można kulturalnie? MOŻNA!!! Wystarczyło kilkadziesiąt maili, kilkaset telefonów, kilkadziesiąt kubików zimnej wody przelanej przez kran o czerwonym kolorze i sprawa ruszyła z kopyta. No, do prawidłowego rozwiązania jeszcze długa droga, wszak "prace trwają". Ale trzymam kciuki i już podejmuję zobowiązanie z okazji niedawnej rocznicy rewolucji październikowej (młodszym przypomnę że zgodnie z nazwą obchodzimy ją w listopadzie): każdy kolejny krytykant SUPO ma ode mnie w ryja!!!!! Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam przewodnicząca kom-domu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - solidny zarządca i administrator IP: *.home.aster.pl 18.11.10, 19:14 jesteś mistrzem sarkazmu Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: CIEPŁA WODA 17.11.10, 15:34 Szanowny sąsiedzie w pełni się zgodzę ale poprzedni zarząd jest jak najbardziej legalny... czeka na rozprawę i pewnie się wyjaśni... Ja pisałem do wspólnoto z proźbą o zosrganizowanie spotkania i zmianę zarządu... ale my nie mamy wspólnoty, nikt tam nie odpowiada, zostałem olany... więc raczej nie ma szans na zorganizowanie żadnego spotkania i przejęcie tego co nam się należy. jak masz jakikolwiek pomysł to pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość budowa Nowolazurowej ruszy wiosną 2011 IP: *.home.aster.pl 19.11.10, 16:52 www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,unia-da-pieniadze-na-nowolazurowa,3474.html Do tego dodamy budowę Marvipolu za płotem i będzie git majonez! Odpowiedz Link Zgłoś
ch83 Re: budowa Nowolazurowej ruszy wiosną 2011 19.11.10, 22:20 tutaj dokładniejsz mapa www.zw.com.pl/galeria/244829,1,535549.html jeżeli to będzie tak wyglądało to może będzie nie najgożej i narazie będziemy nadal spokojnie spać :) no poza koszmarami które nam funduje deweloper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzycho Re: budowa Nowolazurowej ruszy wiosną 2011 IP: *.home.aster.pl 20.11.10, 11:25 to jakaś stara mapka - ostatnia wersja jest taka: www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,unia-da-pieniadze-na-nowolazurowa,3474.html tzn. teraz odcinek od nas do Jerozolimskich, kiedy od nas do Połczyńskiej - nawet HWG nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek o i to jest dobra wiadomosc - bo brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 13:41 dobrych mieszkan pod inwestycje w tamtym punkcie miasta sam sie przymierzam do kupna malego mieszkanka pod inwestycje bo cos czuje w kosciach ze na wiosne cenki wystrzela w gore jak z procy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: property man z procy to wystrzeli pismo od komornika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 20:29 do property development na Smolnej sprzedazy nie ma - a koszty ida w kosmos zamiast podszywac sie pod jacka wez sie za sprzedaz - cene trzeba dostostosowac do jakosci - minimum 40% w dol i to szybko za pol roku 50% obnizki nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość oto następny etap: IP: *.home.aster.pl 20.11.10, 19:48 bi.gazeta.pl/im/6/8689/m8689956.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.30.* 13.12.10, 09:17 Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? Widzę, że na osiedlu jest jednak sporo osób, które łatwo się nie poddają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.28.* 13.12.10, 09:42 Ciekawsza jest wrzutka od Supo, która kwalifikuje się do GIODO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.30.* 13.12.10, 10:06 Nie od SUPO tylko od Wspólnoty Mieszkaniowej. SUPO dobrze zabezpieczyło swoje interesy wystawiając na strzał Zaginioną Kasię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wrzutka przez drzwi - antywlamaniowe - chinskie IP: 195.187.99.* 13.12.10, 10:15 fajne drzwi macie www.youtube.com/watch?v=XoUg94gvLdM&feature=player_embedded tak na marginesie - nie przeszly podstawowych badan ta antywlamaniowa blacha okladzinowa ma 0,3 mm grubosci Prokurator juz przyjechal ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.28.* 13.12.10, 11:15 Wiem, że piszesz o piśmie od WM. Ja jednak dopiero dzisiaj wyjąłem rano idąc do pracy ze skrzynki to pisemko od Supo, w którym próbują uskuteczniać coś na wzór szantażu i co nadaje się pięknie do GIODO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.30.* 13.12.10, 11:22 Pisemko wysłała WM a nie SUPO. Popatrz na pieczątkę. Pozywając kogoś pozwiesz WM a nie SUPO. Ja jestem tylko ciekawa, czy SUPO płaci czynsz za niesprzedane mieszkania. Mam nadzieje, że po odebraniu zarządzania osiedlem Grupie Sochaczewskiej ta kwestia zostanie wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.28.* 13.12.10, 11:31 Poprzez Wspólnotę Mieszkaniową rozumiem nas, mieszkańców. Pismo na temat dłużników wysłało Supo. Pieczątka jest ta sama, którą podbijają czynsze, koperta ta sama, pismo na niej to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.30.* 13.12.10, 11:33 www.giodo.gov.pl/579/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dostaliście rano wrzutkę do skrzynek ? IP: 178.73.28.* 13.12.10, 12:01 Mnie nie ma na tej liście. Za kogoś skargi składać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz parkowania pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 213.76.128.* 13.12.10, 10:22 W ostatnich dniach administracja ma u mnie mały plusik po wielu miesiącach minusów. Bardzo podoba mi się sposób w jaki rozwiązali problem chamów parkujących na krzywy ryj w garażu podziemnym - postawienie stałytch płotków! Wileu cwaniaczków widząc obfite opady śniegu przenosiło się z miejsc zewnętrznych do środka i wykorzystywali w tym celu miejsca niesprzedane! Proponuję iść za ciosem i załatwić wywózki innych cwaniaczków parkujących na nieswoich miejscach lub, co jest szczytem chamstwa, pod drzwiami do klatek. Ostrzeżenie o tym wisi na klatkach od dawna - czas wprowadzić "wywózki" w życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 178.73.30.* 13.12.10, 10:41 .. lub, co jest szczytem chamstwa, pod drzwiami do klatek. Miejsca garażowe słyną z tego, że ich rozmiary mogą przyprawić o zawrót głowy. Jeśli ktoś ma do wyjęcia z samochodu duży gabaryt to czasem musi stanąć w takim miejscu aby nie uszkodzić samochodów sąsiadów. Nie spotkałam się z samochodem zaparkowanym pod drzwiami do klatki schodowej pozostawionemu na dłuższy czas niż kilka minut. Więc mam wrażenie, że to wirtualny problem. Może SUPO zamiast niszczyć miesiącami malowaną mozaikę w garażu odśnieży osiedle. Ta woda wleje się do garażu przy pierwszych roztopach, tym bardziej, że studzienki odpływowe na osiedlu są pozatykane już dobry rok. Czyżby wody gruntowe wybijały przez nie w formie gejzerów ? Albo nie ma z nich żadnych odprowadzeń ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz parkowania Re: pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 213.76.128.* 13.12.10, 10:57 ........ to nie jest wirtualny problem ..... Jeżeli się z nim nie spotkałeś to znaczy tylko tyle że nie mieszkasz na osiedlu - samochody stoją pod klatkami całymi godzinami albo całymi nocami! Jest również kilka miejsc oznaczoch tabliczką "SUPO" o numerach 6, 7, 8. Natychmiast po zamknięciu biura znajdują się cwaniaczki którzy ustawiają się tam na cały wieczór lub nawet cały weekend. Celuje w tym procederze kilka aut: ciemny golf WW5766U sportowy nissan WF99995 jasny mondeo WK30623 Apeluję do SUPO o podtrzymanie dobrego trendu i blokowanie w sposób stały tych miejsc na cały weekend! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec niech poplecznicy Dewelopera nie zmieniają temaru IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.10, 11:08 i zajmą się poważniejszymi sprawami.... bo grunt się pali (zapada i zalewa), czas ucieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakaz parkowania pogonić chamstwo parkingowe IP: 213.76.128.* 13.12.10, 11:18 Nie jestem zwolennikiem SUPO. Należy walczyć z fuszerką dewelopera co nie przeszkadza przepędzeniu za bramę wszystkich aut których właściciele nie zapłacili za miejsca parkingowe! Skoro ja mogłem zapłacić za swoje to każdy inny też mógł a skoro tego nie zrobił to niech sp....la na ulicę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: pogonić chamstwo parkingowe IP: 178.73.30.* 13.12.10, 11:26 Pogonić Grupę Sochaczewską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pogonić chamstwo parkingowe IP: 178.73.28.* 13.12.10, 11:32 Teraz Ty zmieniasz temat. Jesteś więc jedna z osób, które parkują na chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: pogonić chamstwo parkingowe IP: 178.73.30.* 13.12.10, 11:35 To zaklej mi szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pogonić chamstwo parkingowe IP: 178.73.28.* 13.12.10, 11:40 Na szczęście zmieniły się przepisy, skończyła się partyzantka na osiedlach zamkniętych i teraz zgodnie z prawem Twoje autko wywiezie Straż Miejska, jeżeli będziesz nadal strugać wieśniaka parkującego pod oborą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czuj sie zaklejony Re: pogonić chamstwo parkingowe IP: *.onlinehome-server.com 13.12.10, 11:42 :))) kundelek.com/wp-content/uploads/2010/11/karny-kutas.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 178.73.30.* 13.12.10, 11:13 ... Jeżeli się z nim nie spotkałeś to znaczy tylko tyle że nie mieszkasz na osiedlu Zmartwię Cię. Mieszkam na tym osiedlu i mam pochwę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 178.73.28.* 13.12.10, 11:26 > Zmartwię Cię. Mieszkam na tym osiedlu i mam pochwę I zastawiasz samochodem klatkę B, tą od północy, że tak się pienisz w temacie? Jak ma się gabaryt do wyniesienia, to wystarczy nie wjeżdżać na swoje miejsce, tylko wynieść go na dojeździe, pod klatką, gdziekolwiek. Nie szukaj na siłę problemu. Jak dla mnie problem parkujących gdzie popadnie chamów jest taki sam, jak problem grzyba, odwrotnego ciągu w mieszkaniach, pękających tynków, gó...anych drzwi i okien itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 178.73.30.* 13.12.10, 11:32 Kup naklejki na koperty. Napisz co myślisz o właścicielu pojazdu na naklej mu kilka na przedniej szybie. Jak jest inteligentny to zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sek.B Re: pierwszy PLUS dla administracji od dawna IP: 178.73.25.* 13.12.10, 13:57 mowa chyba o mieszkańcach którzy szczególnie w weekend parkują samochody na chama przed klatką B... sam jesteś osobą wirtualną jak tu mieszkasz i tego nie widzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z NIK "........... wszystkie mieszkania posiadały dostęp IP: 195.187.99.* 13.12.10, 14:49 jest to podstawowy warunek kazdej budowy A ilosc tego swiatla jest scisle warunkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatło w tunelu Re: "........... wszystkie mieszkania posiadały d IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.10, 15:22 Jest światło, dzięki za ten luksus, w takim kołchozie nawet dostęp do tlenu to odczucie relaksu i odprężenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 178.73.28.* 13.12.10, 11:38 Zapraszam serdecznie mieszkańców do pomocy deweloperowi w próbie sprzedania ostatnich mieszkań: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34901,8761505,Osiedle__Chroscickiego__gotowe__Specjalne_ceny_w_ofercie.html Bóg zapłać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 178.73.30.* 13.12.10, 13:01 "Deweloperem jest firma "SUPO" działająca na rynku inwestycji warszawskich we Włochach od 2000 roku. W tym okresie zrealizowanych zostało osiem inwestycji . Firma jest laureatem konkursu m.in. na "Atrakcyjność Oferty" wśród firm, które w latach 2003-2005 oddały do użytkowania do 100 mieszkań." Przez 10 lat firma SUPO zmieniła kilka razy nazwę. To co ich łączy to tylko nazwa SUPO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 213.76.128.* 13.12.10, 13:11 "........... wszystkie mieszkania posiadały dostęp do światła słonecznego........." Ja pierdziu! I to jest osiągnięcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 178.73.30.* 13.12.10, 13:18 Pan Grzyb w garażu nie ma dostępu do światła słonecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidny Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.10, 09:48 Na świecie jest gorzej, www.oknotest.pl/1/news/artykuly/hymn-na-czesc-partaczy.php u mnie proces zatrzymał się na soplach i grzybach szyby nie popękały, mocne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 178.73.25.* 21.12.10, 10:02 to też jest niezłe: www.czasswiecia.pl/czas_swiecia/1,88348,8649648,W_domu_smierdzi.html u nas śmierdzą tylko niektórzy sąsiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z II ETAPU Re: SUPO - fajna miejscówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 10:18 Osobiście nie wierzę żeby normalni ludzie, którzy kupili na tym osiedlu robili z niego taki chlew.... Jestem zadowolony z tej miejscówki i aż przykro się robi jak bardzo sami siebie obrażacie wypisując te wszystkie brednie !!! Bo to świadczy tylko o was. Kupiłem tu mieszkanie i jestem zadowolony ! Polak jednak ma w naturze narzekanie i opluwanie innych, przy okazji siebie ! ps. to tak na święta........... Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: SUPO - fajna miejscówka 21.12.10, 14:33 To pan zakłóca ciszę nocną, nie odpowiada na dzień dobry i przemyka się ze spuszczoną głową pomiędzy budynkami? > Osobiście nie wierzę żeby normalni ludzie, którzy kupili na tym osiedlu robili > z niego taki chlew.... > Jestem zadowolony z tej miejscówki i aż przykro się robi jak bardzo sami siebie > obrażacie wypisując te wszystkie brednie !!! Bo to świadczy tylko o was. Kupił > em tu mieszkanie i jestem zadowolony ! Polak jednak ma w naturze narzekanie i > opluwanie innych, przy okazji siebie ! > ps. to tak na święta........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POCZĄTEK Historia osiedla IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.10, 15:37 żeby dokładnie zrozumieć działania SUPO trzeba cofnąć się kilka miesięcy wstecz najważniejsze wątki: -dla pierwszych nabywców, podwyższone ceny mieszkań złamanie umów rezerwacyjnych, część osób wycofało się wynik buuuuumuuu na mieszkania, - dalej, w trakcie budowy wzrost cen mieszkań spowodowany wzrostem materiałów budowlanych ludzie popłacili grube pieniądze na postawie tabelek - bzdurnych wyliczeń wynik - zachłanność - kolejno jazdy z przedłużającym się odbiorem mieszkań, Akty Not., Garaże, samo wykonanie - kolejno, rządy administracyjne samego dewelopera efekt są jakie są Głowę, nisko do dołu Panie Deweloperze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia osiedla IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 18:13 ty historykiem ponieneś zostać! akurat dobrze znam tego developera i nigdy nie zdarzyło się to o czym piszesz! jak kupowaliśmy pierwsze mieszkanie było ok, potem drugie i też ok, teraz teściowa i też super, chyba zacznę tu pisać, bo widzę, ze jakieś bzdury ktoś wypisuje, a ja będę ich bronił! bo warto! poza tym developer ten właśnie udziela się doś mocno charytatywnie, pomaga też znanym fundacjom i nie tylko znanym. kogo teraz stać na takie gesty, ciebie???? weżcie się do roboty ludzie ! a nie oszczerstwa tu wypisujecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia osiedla IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 18:18 a i dodam jeszcze, że jak kupowałeś dożej, to nie musisz teraz swojego załamania tym faktem tu wylewać. ja odkurzacz też kupiłem rok temu drożej niż teraz bym zapłacił heee Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 21.12.10, 18:53 Jeżeli zauważyliście potrzebę nagłej naprawy wizerunku, to podpowiem, że warto byłoby użyć jakichkolwiek argumentów, zamiast pisać ogólnikami, snuć opowieści o teściowej itd. SJP: "oszczerstwo «kłamliwa wypowiedź, mająca na celu skompromitowanie, poniżenie lub ośmieszenie kogoś»". Jeżeli mieszkańcy piszą kłamstwa na wasz temat, to poproszę o jasne przykłady. Zapraszam do merytorycznej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekcja historii Re: Historia osiedla IP: 85.222.87.* 21.12.10, 19:10 ano, coś kolega przespał, trzebaby się było obudzić i wrócić trochę wstecz forum.gazeta.pl/forum/w,106,46297059,81535159,ludzie_opanujcie_sie_.html?wv.x=2 sprawa sekocenbud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia osiedla IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 19:27 czekałem jak napiszesz, że ja z supo, ale naiwny z ciebie gość.,,tak jak sprzymierzeńcy moi, podejrzewamy, że ludzie co tu mieszkają, tzw sąsiedzi będą chcieli dorwać się swoimi niedouczonymi sposobami do garnka wspólnotowego i to ty tu piszesz, ułomny tylko jesteś i nikt z sąsiadów dlatego nie chce cię poprzeć, a sekocenbud, czy gus, czy inne gó..., jest wszędzie, a oni z tego co wiem, to nie dość że dawali zniżki, to policzyli po najniższych, pisz co chcesz , ludzie normalni i tak tu kupią, jak mają kupić,wzrostu cen już dawno nie mają! a to forum, to przede wszystkim powinno być dla wiedzy, a nie dla szmiry i chaosu. ej, a ty pewnie rozżalony tak? jedź do spa, albo na dechę, to ci dobrze zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 21.12.10, 20:01 Gość portalu: miś napisał(a): > czekałem jak napiszesz, że ja z supo, ale naiwny z ciebie gość.,,tak jak sprzym > ierzeńcy moi, podejrzewamy, że ludzie co tu mieszkają, tzw sąsiedzi będą chciel > i dorwać się swoimi niedouczonymi sposobami do garnka wspólnotowego Do jakiego garnka, skoro konto wspólnoty jest wyczyszczone do zera? >i to ty tu > piszesz, ułomny tylko jesteś i nikt z sąsiadów dlatego nie chce cię poprzeć Nikt z sąsiadów poza kilkudziesięcioma osobami, które usunęły was zarząd na legalnym zebraniu. UOKiK, PINB i Sąd też nie chce poprzeć? >pisz co chcesz , ludzie n ormalni i tak tu kupią, jak mają kupić Dlaczego więc stoi puste kilkadziesiąt mieszkań? Nie ma w Warszawie normalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia osiedla IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 19:29 a merytoryczna dyskusja z kim? z tobą ,na forum? chodź spotkamy się jutro pod sklepem o 18.30-19.00 pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Historia osiedla IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 19:30 będziesz miał gnata, bo bronię supo? czy tylko kija? heee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Historia osiedla IP: *.centertel.pl 21.12.10, 19:56 sąsiedzi! właśnie! tym, którym się podoba przyłączcie się, nie pozwólmy, aby kilkoro frustratów rządziło tym forum! przyłączam się do misia! też jestem zadowolona ! tylko, że nie piszę tu, a może powinnam, jak większość, której się podoba! tylko wtedy nie ma po co tu pisać. ale nie pozwolę, żeby moje lokum i to miejsce "opluwano", ja tu mieszkam i nie narzekam! misiu pisz dalej! trzeba zwołać tych, którym sie podoba, bo tu nie piszą! to moje miejsce do mieszkania i do życia, nie kupiłam na wynajem! i jestem zadowolona i szczęśliwa! pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt! A może na osiedlu zrobimy "Mikołaja" dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 21.12.10, 20:09 Gość portalu: elfik napisał(a): > sąsiedzi! właśnie! tym, którym się podoba przyłączcie się, nie pozwólmy, aby ki > lkoro frustratów rządziło tym forum! przyłączam się do misia! też jestem zadowo > lona ! tylko, że nie piszę tu, a może powinnam, jak większość, której się podob > a! tylko wtedy nie ma po co tu pisać. ale nie pozwolę, żeby moje lokum i to mie > jsce "opluwano", ja tu mieszkam i nie narzekam! misiu pisz dalej! trzeba zwołać > tych, którym sie podoba, bo tu nie piszą! to moje miejsce do mieszkania i do ż > ycia, nie kupiłam na wynajem! i jestem zadowolona i szczęśliwa! pozdrawiam wszy > stkich i życzę Wesołych Świąt! A może na osiedlu zrobimy "Mikołaja" dla dzieci? Proszę przynajmniej RAZ SPRÓBOWAĆ zmienić styl w jakim pan pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimiesz Re: Historia osiedla IP: *.home.aster.pl 22.12.10, 09:07 Ja tez polecam tego dewelopera, nie mam żadnych problemów z mieszkaniem ani reklamacjami jakie zglaszałem, temperatura ciepłej wody została naprawiona na drugi dzień od zgłoszenia i tak samo posadzka w garażu juz jest ok. POLECAM KAŻDEMU !!! ps. nie jestem z supo. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 22.12.10, 10:17 Gość portalu: kazimiesz napisał(a): > Ja tez polecam tego dewelopera, nie mam żadnych problemów z mieszkaniem ani rek > lamacjami jakie zglaszałem, A jakie to reklamacje były zgłaszane i masz naprawione? Może napiszesz o tym, aby się uwiarygodnić? > temperatura ciepłej wody została naprawiona na drug i dzień od zgłoszenia Bardzo ciekawe, gdyż od wczoraj temperatura jest znów zbyt niska. > tak samo posadzka w garażu juz jest ok. Na pierwszy rzut oka mozaika w garażu rzeczywiście "jest ok". Wnikliwe oko jednak dojrzy, że woda wybija w innych miejscach. Ciekaw jestem co dzieje się pod styropianem, który zamontowaliście na ściany, następnie kładąc na niego tynk w celu zamarkowania przecieków. > ps. nie jestem z supo. Nie jesteś z Supo, a zacząłeś/zaczęłaś pisać zaraz po 9:00 jak otwieracie biuro. Hahaha :) Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Historia osiedla IP: 178.73.25.* 22.12.10, 09:29 Jak zwykle wychodzi buractwo niektórych tu zamieszkujących...Kto kogo obraża? Kto kogo chce zniszczyć? Osioł, krowa, świnia - to wszyscy na tym forum, którzy są przeciw supo i to wy się tu udzielacie, więcej nikt! Może po tych namowach napisze więcej ludzi zadowolonych, ale też jestem zdania, ze ci zadowoleni wcale tego nie czytają, nawet nie wiedzą, ze jest takie forum. Może to rozpowrzechnimy wśród mieszkańców? A i jeszcze dodam, że ten, kto wynajmuje i mieszka tu, też ma coś do powiedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felipe Re: Historia osiedla IP: 178.73.28.* 22.12.10, 09:58 Gość portalu: zw napisał(a): > A i jeszcze dodam, że ten, kto wynajmuje i mieszka tu, te > ż ma coś do powiedzenia! Zwłaszcza w temacie reklamacji i wysokości opłat za media, których jakość pozostawia wiele do życzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 22.12.10, 10:25 Gość portalu: zw napisał(a): > A i jeszcze dodam, że ten, kto wynajmuje i mieszka tu, te > ż ma coś do powiedzenia! Widzę, że obrano nową taktykę - "na wynajmującego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIE Re: Historia osiedla IP: 178.73.25.* 22.12.10, 11:05 czy sąsiad/sąsiadka może podać nr miejsca postojowego, które jest zaklejone styropianem? chętnie obejrzę, bo do tej pory nie rzuciło mi się nic takiego w oczy... k. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 22.12.10, 11:10 Gość portalu: IIE napisał(a): > czy sąsiad/sąsiadka może podać nr miejsca postojowego, które jest zaklejone sty > ropianem? chętnie obejrzę, bo do tej pory nie rzuciło mi się nic takiego w oczy > ... > k. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę odpowiednie frazy i odszukać przykładowo to zdjęcie: img87.imageshack.us/img87/8720/20marzecoberwanykawalek.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIE Re: Historia osiedla IP: 178.73.25.* 22.12.10, 11:37 sąsiedzie, dziękuję za link... jednak po zapoznaniu się ze zdjęciami stwierdzam, że są one na NASZE szczęście mocno NIEAKTUALNE... to co przedstawiają zdjęcia zostało z moich obserwacji poprawione... masz może aktualne zdjęcie miejsca 140? k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnisia_i_kasiusia popieram SUPO IP: 213.76.128.* 22.12.10, 12:26 Ja też potwierdzam że SUPO to bardzo rzetelny deweloper: - każdej wiosny pękają dokładnie te same płytki na balkonach i deweloper je cierpliwie wymienia, - płot na terenie inwestycji od strony Marvipolu został celowo podniesiony 50cm nad poziom w celu umożliwienia przejścia kotom (ustawa o ochronie zwierząt), - woda dostarczana do lokali nie może mieć wyższej temperatury ponieważ sumienny pracownik SUPO sprawdza jej stan własnym wackiem (nie chcecie chyba żeby facetowi fujara odpadła - najgorszemu wrogowi nie życzę), - jak dotąd znam tylko jeden przypadek popękania i spadnięcia sufitu w całym lokalu (inne pękają jedynie fragmentami), - podłoga w garażu jest doskonałej jakości (eksperymentalnie inna dla I etapu inna dla II etapu), - wcale nie jest prawdą że na akty notarialne czekaliśmy 2 lata, tylko 16 miesięcy, - drzwi zastosowane przez dewelopera były tak wysokiej jakości że sieć Biedronka już zakończyła ich sprzedaż (wiadomo: Biedronka to badziewie), - liczniki wody deweloper wymienia bez fatygowania mieszkańców do komisyjnego spisania ich stanu przed wymianą, - w celach zmniejszenia kosztów bankowych administrowania konto wspólnoty jest na koniec każdego miesiąca czyszczone z dokładnością do 500zł. W efekcie lokale sprzedają się jak wino – niektóre leżakują już 2 lata! PS: sarenka widziana na terenie Marvipolu to sumienna pracownica administracji i nie chodzi tu o figurę ( O NIEEEEEEE) ale o zawartość umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhahany Re: popieram SUPO IP: 178.73.25.* 22.12.10, 12:58 16 miesięcy oczekiwania na akt? a to ciekawe, tyle to chyba sąsiedzie tylko Ty czekałeś ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagonka Re: popieram SUPO IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.10, 13:17 A ty jeszcze wczoraj byłeś wynajmującym???? Jak się nawarzyło piwa to trzeba je wypić, A nie przelewać żale na forum.... Poczytaj historię jak to było z Aktami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f.k. Re: popieram SUPO IP: 46.113.216.* 22.12.10, 13:51 kolego, muszę się zgodzić z uhahanym... ktoś kto tu kupił mieszkanie nie musi czytać forum, żeby dowiedzieć się jak wyglądała sprawa z aktami, bo przecież jak kupił to wie... a skad Ci się wzięło to 16 miesiacy to nie wiem... zdaję sobie sprawę, że niektórzy mieszkańcy mają skłonność do koloryzowania, ale bez przesady... ta jedynka to rozumiem przez pomyłkę Ci się wcisnęła ;) uważaj bo taka zawziętość może przerodzić się w poważną chorobę psychiczną... idą święta... już ktoś życzył nam mieszkańcom wesełych świat... przyłączam się również do życzeń i mam nadzieję, że przynajmniej w tym okresie świątecznym będziemy dla siebie milsi i co poniektórzy sąsiedzy zaczną odpowiadać 'dzień dobry' : ) to chyba nic trudnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka_i_jacuś Re: popieram SUPO IP: 213.76.128.* 22.12.10, 14:00 Roumiem że reszta mojej wypowiedzi nie budzi niczyich wątpliwości: - płot 50cm nad gruntem; - spadający sufit w całych lokalach; - czyszczone konto bankowe wsólnoty; - samowolne zmiany w licznikach czynione przez nie kontrolowaną administrcję; - pękające płytki na balkonach co wiosnę te same; Co do koloryzowania to rozumiem chodzi o kolar podłogi w garażu II etapu - to sposób na maskowanie przez SUPO podcieków wody....... A 16 miesięcy czekania na akt notarialny podtrzymują i wiem co piszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamstwo sąsiada Re: popieram SUPO IP: *.centertel.pl 22.12.10, 13:58 Nie wiem skąd się urwaliście, ale chyba tu nie mieszkacie! Nie srajcie mi w gniazdo, ja tu mieszkam i nie zamierzam tego tolerować! Już część sąsiadów chce was poznać, tych co tak obsmarowują nasz dom! Co bazgrają bzdury na tym forum! Jesteśmy zbulwersowani coraz bardziej chamstwem naszych sąsiadów i nie dopuśćmy do tego, aby kilku chłystków rządziło na osiedlu! Nie mamy może tak mobilnej możliwości, jak ci co tu piszą i tyle czasu, ale na pewno się nie poddamy, a tych C i P i P i jeszcze kilka by się znalazło zagonimy z powrotem do zagrody! Piszą tu osoby, co nie mają co robić, które są złośliwe i jakieś takie mściwe i zajadłe! Nie wiem dlaczego, coś musiało się wam popsuć i takie obelgi piszecie! Ja i moja rodzina ma tu dobrze! I nie płaciłam żadnego sekocebudu, czy innych co tu piszecie! A akt zrobiony był jak w umowie! Chyba, że wy z pierwszego etapu, to wiadomo, ze musieliście czekać, jak wszyscy! Nie piszcie bzdur! A mieszkania właśnie się sprzedają, to już końcówka, a na te warunki w naszym kraju, to nieźle! Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: popieram SUPO 22.12.10, 14:07 Gość portalu: chamstwo sąsiada napisał(a): > A mieszkania właśnie się sprzedają, to już końcówka, a na te > warunki w naszym kraju, to nieźle! Skąd pan/pani posiada taką wiedzę, skoro nie jest pan/pani z Supo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołtuny Re: popieram SUPO IP: 178.73.25.* 22.12.10, 14:14 kołtuneria tu mieszka serio!!!! dobrze, że nie trzeba się zaprzyjaźniać! jaka wnikliwość sąsiada, nawet zdjęcia porobił! :-) skąd taka nadgorliwość? nie masz co robić to pilnuj mojego mieszkania dam ci za 20 zł. za dobę !chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik_i_miś Re: popieram SUPO IP: 213.76.128.* 22.12.10, 14:17 "pilnuj mojego mieszkania " Właśnie człowiek pilnuje swojej części wspólnej! A ty też pilnuj swojego bo "wynajmującym" przed chwilą byłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: popieram SUPO 22.12.10, 14:22 Gość portalu: kołtuny napisał(a): > kołtuneria tu mieszka serio!!!! dobrze, że nie trzeba się zaprzyjaźniać! jaka w > nikliwość sąsiada, nawet zdjęcia porobił! :-) skąd taka nadgorliwość? nie masz > co robić to pilnuj mojego mieszkania dam ci za 20 zł. za dobę !chcesz? Widzę, że nerwy puszczają kolejny raz w momencie, gdy w odpowiedzi padają konkrety obnażające kłamstwa i niedoróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram supo Re: popieram SUPO IP: 178.73.25.* 22.12.10, 14:33 chodź na imprezkę! zapraszam, znajdziesz... ale ty tego supo nie lubisz, widać,że zawziąłeś się na nich, ciekawe dlaczego tylko ty? ja płacę mało! chyba, ze własciciel dokłada do mnie :) heheheheeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skarbonka Re: popieram SUPO IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.10, 14:47 Przecież konta wspólnoty podobno puste Co ty chcesz imprezę wyprawić za marne grosze Kiedy zalegalizujecie te "drogie liczniki"? - zdążycie? Drogie i trzeba je, aż pod kluczem trzymać Z tarasami zdążyliście przed śniegami? Ja już rezerwuje Was do siebie na wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram supo Re: popieram SUPO IP: 178.73.25.* 22.12.10, 15:13 można się uśmiać, człowieku ty rzeczywiście najazd na supo robisz, a w jakim celu? może się przyłączymy? chociaż dupę to skopać wolałbym tobie, bo stajesz nie tam gdzie trzeba cwaniaku , no i znajdź sobie robotę, to nie będę musiał oglądać tych bruzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzenia Re: popieram SUPO IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.10, 15:26 W oczekiwaniu na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok pełni nadziei spoglądamy w przyszłość. Składam życzenia: zdrowia, pogody ducha, spełnienia wszystkich marzeń, zawodowej satysfakcji i wielu sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: popieram SUPO IP: 178.73.28.* 22.12.10, 15:35 Ja czekam na kartkę świąteczną od Supo :))) Wydali przecież na nie tysiące :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: popieram SUPO IP: 178.73.25.* 22.12.10, 15:42 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/92d3ff3c58591a79.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b3aaf429884efc72.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak! Re: popieram SUPO IP: *.centertel.pl 22.12.10, 14:18 nie dość, że kołtuneria jak piszesz, to jeszcze sąsiad debil,! - ze strony internetowej , oszołomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) pogrążyć SUPO partacza IP: 178.73.29.* 22.12.10, 17:50 Ale na pewno nie analfabeta bo akurat na stronie internetowej to widać kompletny zastój - przez ostatni rok sprzedali może 2-3 mieszkania! A teraz jest konkurencja za płotem - co prawda "wart pałac Paca a Pac pałaca" ale tamci mnie nie obchodzą, ważne żeby nadpartacz SUPO w d..ę dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIE Re: SUPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:37 po tym co piszesz to naprawdę jestem skłonny uwierzyć, że sufit spadł Ci na głowę, bo zaczynasz majaczyć... spadające sufity w całych lokalach buhahahahahahahahahaha co za idiotyzm!!! najzabawniejsze jest to, że jedna z osób które tak opluwają całe osiedle wystawiła swoje mieszkanie na sprzedaż z pięknym opisem.... to ja w końcu nie wiem, co ta osoba uważa, że jest dobrze czy że jest źle??!! a ile powinno być kasy na koncie wspólnoty? mamy jakiś fundusz i zbieramy na nim kaskę? ja się przyznaję bez bicia, ze nic nie płaciłem jeszcze, jeśli mi coś umknęło to z góry przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulairenigiuszek zwalony cały sufit IP: 213.76.128.* 23.12.10, 07:26 "... spadające sufity w całych lokalach " Wiem co piszę, sprawa dotyczy lokalu na 1-szym pietrze w segmencie A! Nie będę podawał nr mieszkania bo nie wiem czy właściciel sobie tego życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia_i_kasiusia Re: zwalony cały sufit IP: 213.76.128.* 23.12.10, 07:41 Pardon - dotyczy 2-go piętra w części A! Reklamację załatwiał dzielny Jacuś jakiś miesiąc temu. Możecie sobie wyobrazić jak wchodzi ekipa, usuwa spękany sufit, narzuca nowy i gładzi? Toż zniszczenia w mieszkaniu są niezłe.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuś_i_zenobiszek Re: popieram SUPO IP: 213.76.128.* 22.12.10, 13:43 Przed chwilą byłeś "wynajmujący" a na to raczej nie ma aktów notarialnych nawet do usranej śmierci czego ci życzę! Oszukiwać też trzeba umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Historia osiedla 22.12.10, 14:03 Gość portalu: IIE napisał(a): > sąsiedzie, dziękuję za link... > jednak po zapoznaniu się ze zdjęciami stwierdzam, że są one na NASZE szczęście > mocno NIEAKTUALNE... > to co przedstawiają zdjęcia zostało z moich obserwacji poprawione... > masz może aktualne zdjęcie miejsca 140? > k. Proszę bardzo, specjalnie dla pana: images45.fotosik.pl/481/e648b49b0c4f85e0.jpg images35.fotosik.pl/315/f8069239b14b15d6gen.jpg images40.fotosik.pl/463/178886f82ce53318.jpg images38.fotosik.pl/473/e7dd794be9357a92.jpg Koledzy z roboty nie wierzyli w moje opowieści, to zrobiłem tydzień temu kilkadziesiąt zdjęć. Styropianu możliwe, że już nie ma, ale widać zacieki na ścianach. Grubość lamperii też nie jest przypadkowa. Zresztą, to samo jest na klatkach - zamalowany grzyb. Zobaczymy jak garaż będzie wyglądać po myciu na wiosnę. Latem przy największej suchy z podłogi wychodziły zacieki, więc jak można mówić, o naprawie usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Re: Historia osiedla IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.10, 11:03 proponuję, przełożyć tego "Mikołaja" na, po Nowym Roku wtedy Pana Prokuratora przebierzemy za Świętego po wszystkich dopłatach jakie zostały ściągnięte nie starczyło nawet na porządne, legalne drzwi i okna.....? buty spalone trzeba zmienić nazwę firmy a HISTORIE zamieść pod dywan i tłumaczyć, że czarne jest białe WESOŁYCH ŚWIĄT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłutlify somsiad Re: SUPO - Inwestycja Chrościckiego 83 IP: 213.76.128.* 21.12.10, 11:30 W zeszłym sezonie zimowym na Czrościckiego też były pęknięte szyby w sektorze, o ile dobrz pamiętam, B. Supo nawet pisało odpowiedź w tej sprawie - jak zwykle bełkot bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LARY Re: SUPO - fajna miejscówka - a gdzie? IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.10, 11:37 niewierze - że przestanie mi pizgać z otworu wentylacyjnego, żebym nie musiał zastawiać gazetą, że przestanie mi lecieć woda po murze, a sople nagle znikną, że będzie ciepła woda, żeby spokojnie wykąpać się o dowolnej godzinie... niewierze, że te problemy naprawią się same.... że ich nie ma w twojej "miejscówce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: SUPO - fajna miejscówka - a gdzie? IP: 178.73.25.* 21.12.10, 11:51 moze i by zaprosić, ale strach, że potem sąsiad sąsiada pyrgnie, bo będzie uważał, że to kolesiostwo supo, bo jak już komuś się podoba, to już z supo musi być...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SUPO - fajna miejscówka - a gdzie? IP: 178.73.28.* 21.12.10, 12:11 wy pier da laj stąd i to w podskokach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: SUPO - fajna miejscówka - a gdzie? IP: 178.73.25.* 21.12.10, 12:45 bez komentarza.......mili sąsiedzi............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłutlify Re: SUPO - fajna miejscówka - a gdzie? IP: 213.76.128.* 21.12.10, 13:28 Skoro się przyznałeś że jesteś wynajmujący to czego się kitrasz nie w cudze sprawy? Nie twoje mieszkanie nie twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Supo nie daje za wygraną 21.12.10, 14:26 Obserwuję te forum od dawna i widzę, że ludzie dewelopera nie mają zamiaru odpuścić. Domyślam się, że mocniej pogrążyć się nie można i że PINB, UOKiK i sądy na głowie to za mało. Wpiszcie sobie w Google frazę "chrościckiego 83". Wasze wyzwiska, oszczerstwa, prowokacje i całe chamstwo skierowane w kierunku mieszkańców jest do przeczytania na pierwszej stronie wyników wyszukiwania. Życzę powodzenia w sprzedaży mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z NIK wy tu o samochodach - podmiana tematu IP: 195.187.99.* 13.12.10, 12:32 a sie wam dom zapada w bagnie woda w garazach gruntowa grzybek na scianie nieszczelne okna niesprawna wentylacja za slabe kotly CO za niskie kominki wentylacji nielegalizowane pordzewiale liczniki fajne osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wietrzycie mieszkania jak przykazało Supo? IP: 178.73.28.* 14.12.10, 21:59 Przecież to jest jedynym powodem odwrotnego ciągu w pionach! Wietrzyć, pogoda idealna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 178.73.29.* 19.12.10, 22:49 Po pewnym czasie względnego spokoju SUPO dzisiaj wieczorem wznowiło akcję okradania nas poprzez dostarczanie letniej wody zamiast ciepłej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susid Nowolazurowa IP: 88.220.125.* 20.12.10, 08:53 Czy ktoś może wie jak daleko od osiedla ma być ta obwodnica? Trochę mnie niepokoi fakt, że zakłuci to nam ciszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Nowolazurowa IP: 213.76.128.* 20.12.10, 09:33 Człowieku! Naucz się używać internetu - nawet na tym forum był podawany link do aktualnej lokalizacji Nowolazurowej! A wszystkim przyjezdnym uprzejmie przypominam że w mieście już tak bywa - tzn. czasami budują nowe ulice i poszerzają stare! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakoś tak Re: Nowolazurowa IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.10, 09:53 www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,nowolazurowa-otwarcie-kopert-opoznione-przez-pytania,22085.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elita Re: Nowolazurowa IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.10, 10:46 deweloper dysponuje dokładnymi mapami (ze skrzyżowaniami): forum.gazeta.pl/forum/w,23704,26011205,72196248,Re_SUPO_Nowe_Wlochy_przy_ul_Nowo_Lazurowej.html?wv.x=2 chyba im się nie podobały, nie skorzystali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowolazurowa IP: 178.73.28.* 20.12.10, 11:32 Tutaj mapa: www.siskom.waw.pl/materialy/nowolazurowa/EtapII/pb/orientacja.pdf Zapowiada się ciekawie: budowo Nowolazurowej, Marvipol z budową Zielonej Italii, nowa budowa Supo w miejscu obecnych magazynów. Sąsiedzi z oknami na zachód i południe, czyli pół etapu II, będą mieć super wrażenia i widoki przez kilka dobrych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: Nowolazurowa IP: 178.73.30.* 20.12.10, 12:36 Sąsiedzi z II etapu zrobią na swoich balkonach dobrą reklamę nowej inwestycji prowadzonej przez Grupę Sochaczewską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 178.73.30.* 20.12.10, 12:34 Letnia woda to jeszcze nic, skoro w łazience poprzez system wentylacyjny DEWELOPER serwuje nam powietrze o temperaturze kilku stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 178.73.25.* 20.12.10, 13:02 ja akurat tu wynajmuję i tak się zastanawiam, że piszą tu jakieś przygłupy, ludzie do mnie przychodzą, podoba im się, ja nie narzekam, drogo nie biorą i mam ciepłą wodę! tylko z impezą gorzej, bo zaraz jakiś debil po policję dzwoni - ten sasiad w okularach, ale jazdę robicie totalną ! buuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 178.73.28.* 20.12.10, 13:07 Przygłupem trzeba być, aby napisać taki post. Chamie skończ pisać banialuki i podszywać się pod sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upolować zwierzaka Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 213.76.128.* 20.12.10, 13:46 A co? Nie stać cie szmaciarzu na pójście do knajpy? Wynajmujący to w każdej wspólnocie najgorsze szumowiny - na niczym im nie zależy oprócz ostatniego rachunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 178.73.25.* 20.12.10, 14:09 pewnie jesteś tą osobą (którą muszą finansować pozostali), która nie płaci rachunków za ciepłą wodę, i której administracja zakręciła ciepłą wodę ................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatłuc zwierzaka Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 213.76.128.* 20.12.10, 14:15 ZGADŁEŚ!!!!! Patrząc na twje IQ nie przypuszczałem że potrafisz dojść do tak prawidłowego wniosku! Jestem pod wrażeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kontynuacja oszustw SUPO na temperaturze wody IP: 178.73.28.* 20.12.10, 16:19 > A co? Nie stać cie szmaciarzu na pójście do knajpy? > Wynajmujący to w każdej wspólnocie najgorsze szumowiny - na niczym im nie zależ > y oprócz ostatniego rachunku! Nie wsadzaj wszystkich do jednego wora. Prawda jest taka, że wynajmujący, to często normalni ludzie, którzy po prostu nie wpieprzyli się w kredyt na całe życie w takie bagno jakie oferuje np. ten deweloper. Takim można tylko i wyłącznie zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad sarny na działce marvipolu IP: 85.222.87.* 20.12.10, 18:22 już 2 razy widziałem sarny w tym niby lasku co już prawie wycieli. Szkoda, że nie będzie już tam tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polownik skąd wiesz, że to sarny ??? IP: 85.222.87.* 20.12.10, 19:14 a może to NASI...? rozprowadzali przewody, żeby dalej w lasek wodę ze studni pociągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: skąd wiesz, że to sarny ??? IP: 85.222.87.* 20.12.10, 19:48 mam udokumentowane to na zdjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: skąd wiesz, że to sarny ??? IP: 178.73.30.* 20.12.10, 21:00 Naszych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: skąd wiesz, że to sarny ??? IP: 85.222.87.* 21.12.10, 17:34 jak naszych? swoich zdjęciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Osiedle się rozpada IP: 46.113.60.* 22.12.10, 16:07 W klatce H1 przy zejściu do garażu rozwaliła się cała ściana nad drzwiami . Wszystkim polecam zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Osiedle się rozpada IP: 178.73.25.* 22.12.10, 16:25 a mi rozwalił się but buuuhahhhaaa,!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: popieram supo IP: 178.73.29.* 22.12.10, 17:29 E "wynajmujący", już nie jesteś obrażony? Szybko doszedłeś supowska szmato do siebie! Spi erda laj zarabiać na własne mieszkanie a nie mędrkować się na temat cudzego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc docisneli supo - kontrola sie szykuje z zewnatrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 21:11 niezla - majtki pelne strachu - to i ublizaja budynek postawiony bez rozpoznania gruntu - zalewa woda scianki sie wala niesprawna wentylacja zimno ciekawie sie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Re: Osiedle się rozpada IP: 178.73.30.* 23.12.10, 12:53 Przestań wypisywać głupoty i zacznij poprawiać jakie kwiatki images43.fotosik.pl/482/7766462fd1cef370gen.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remigiuszekijacuś Re: popieram supo IP: 213.76.128.* 23.12.10, 13:58 Sam się zamknij, będziesz miał spokój jak przestaniesz wchodzić na forum. A swoje poparcie wsadź se w odbyt - wynajmujący nie mają prawa głosu na wspólnocie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: popieram supo IP: 178.73.25.* 23.12.10, 16:36 TAK? NIE MAJA??? A JAK JA DAJMY NA TO WIDZIAŁEM, ŻE TY TO ROZWALIŁEŚ PATAŁACHU! SAMI SOBIE W BLOKU SZKODY ROBICIE A POTEM TU WSADZACIE! NIECH MI TYLKO CZYNSZ PODWYŻSZĄ, TO CI SĄSIEDZIE WANDALU TAK ZROBIĘ W TWOIM PIER.OLNICZKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: popieram supo IP: 178.73.29.* 23.12.10, 18:57 Mam nadzieję krety nie że właściciel twojego mieszkania przeczyta o twoim zadowoleniu i od nowego roku podniesie ci czynsz - takie masz ode mnie życzenia na Święta! A na zebranie wspólnoty dur niu nawet cie nie wpuszczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: popieram supo IP: 178.73.28.* 23.12.10, 19:21 wynajmujący Jacek - BUAHAHAHAHAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( jam rozdupcył ścianę IP: 178.73.29.* 23.12.10, 19:31 Po zastanowieniu i zrobieniu przedświątecznego rachunku sumienia już się przyznam: ja rozdupcyłem tą ścianę przy zejściu do piwnicy. Wczoraj zjadłem trochę kapusty i schodząc do auta sobie piardłem no i ściana się rozdupcyła. Nie to żebym coś zarzucał najswspanialszemu z deweloperów bo styropian z którego rzeczona ściana była zrobiona był 1-sza klasa więc cała wina jest po mojej stronie bezapelacyjnie. Trochę się boję co będzie jak będę schodził tą samą drogą schlany w 3 du py :-( Chociaż na wyrost się martwię bo dzielni pracownicy SUPO to wschodnia nacja i pod tym względem przetestowali chyba wszystkie przejścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfik Re: Osiedle się rozpada IP: *.centertel.pl 23.12.10, 16:53 Popieram zw, sama widziałam jak przy tych zamykaczach majdrował sąsiad, który na zebraniu mocno krzyczał, a teraz on wrzuca te zdjęcia! O zgrozo! Takich mam sąsiadów ! Przestańcie to robić, bo pomyślą, że tu wariaci mieszkają! Zniszczyć łatwo co? Ale złośliwi jesteście! Niech ta zła firma SUPO płaci, niech będzie na nich tak? Popieram Supo i koniec! Wiem jacy tu mieszają ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PizduPIZDU Re: Osiedle się rozpada IP: 85.222.87.* 23.12.10, 17:17 Do nie dawna tylko garstka była tą złą Już teraz na wszystkich sąsiadów wchodzicie?! Coś Wam się pier..doli i to zdrowo Poszukać partacza co tak namiętnie naprawia Bo to tylko on winny, a to z kolej wizytówką SUPO Oraz całej budowli w jaki sposób popełnioną tą budowle Odpowiedz Link Zgłoś
notdev Re: Osiedle się rozpada 23.12.10, 17:29 Gość portalu: Fotograf_osiedlowy napisał(a): > Cała ściana nad drzwiami składa sie z dwóch warstw styropianu, siatki i kleju z > tynkiem !!! Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Osiedle się rozpada IP: 178.73.29.* 23.12.10, 18:50 Widzisz facet co zrobiłeś? Zamknęli klatkę i przywiesili kartkę że to "zdewastowane" to zejście jest! Masz może fotki tych "dewastujących"? Jam przypuszczenie że to mieszkańcy wschodniej Europy zatrudnieni przez partaczy z Supo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle się rozpada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 15:11 po prostu styropianowe "cegly" i scianki dzialowe - tanio !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
notdev odnośnie kartki ze skrzynki pocztowej 23.12.10, 18:48 Sąsiedzi, których nazwiska zostały wymienione na kartce włożonej do skrzynki przez dewelopera powinni jutro zgłaszać sprawę do prokuratury. Za udostępnianie danych dotyczących wysokości zadłużenia mieszkańców, grozi kara grzywny, ograniczenia, a nawet pozbawienia wolności na 2 lata. Podawanie do publicznej wiadomości danych o osobie, które umożliwiają chociażby jej pośrednie zidentyfikowanie, jest sprzeczne z obowiązującym prawem. Nieuprawnione udzielanie informacji o zaległościach lokatorów jest zagrożone odpowiedzialnością karną. Umożliwienie osobom nieupoważnionym dostępu do nich narusza bowiem jeden z podstawowych obowiązków spółdzielni jako administratora danych. Takie działanie jako prawnie niedopuszczalne podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( kolejne machloje łobuzów SUPO IP: 178.73.29.* 23.12.10, 18:54 Widzieliście paszkwile wrzucane przez SUPO do skrzynek? 1. Dostali wiadomość o konieczności wykonania ekspertyzy 27.10 i 2 miesiące im było za mało żeby ekspertyzę wykonać - no biedaki je ba ne! 2. Protokół przyjęcia dokumentów podpisany tylko przez jedną stronę! No mistrzostwo świata! Pewnie protokoły rozliczenia liczników za media w ten sam sposób oszusci spisują! 3. Nareszcie się przyznali że kotłownia jest hu ja warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiat ze wsi Re: kolejne machloje łobuzów SUPO IP: 204.45.133.* 23.12.10, 19:56 Kolego, czy możesz napisać coś więcej o tym "paszkwilu"? W szczególności: a) nie wystarczyły im 2 miesiące. Do kiedy zrobią więc tę ekspertyzę? Podają datę? b) co to za protokół przyjęcia dokumentów podpisany przez jedną stronę? c) Co z tą kotłownią? Jak dokładnie napisali? Przyznali się do czegoś? Nie wierzę! Kiedy temat będzie rozwiązany. Z przyjemnością sam przeczytałbym te nędzne wypociny na pewno nie odbiegające poziomem intelektualnym od ich poprzednich pokrętnych i bezczelnych pisemek. Niestety, od ponad tygodnia jestem już na wyjazdowym urlopie i pozostaje mi tylko z uwagą śledzić nasze forum :-) Jestem pod wrażeniem ostatnich dni. Z strony prawdziwych mieszkańców argumenty, argumenty i jeszcze raz argumenty. Ze strony przedstawicieli dewelopera udających mieszkańców puste frazesy i słowna tandeta. Najbardziej podobają mi się socjalistyczne, spontaniczne wyrazy poparcia mas ludowych i wyrazy oddania w stosunku do dewelopera. Faktycznie, często jest to spotykane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: kolejne machloje łobuzów SUPO IP: 178.73.29.* 23.12.10, 20:20 a) nie wystarczyły im 2 miesiące. Do kiedy zrobią więc tę ekspertyzę? Podają datę? Twierdzą że pismo o konieczności wykonania ekspertyzy dostali 27.10 więc nie zdążyli jej zrobić do końca roku. b) co to za protokół przyjęcia dokumentów podpisany przez jedną stronę? Załączyli "protokół przyjęcia dokumentów" tj decyzja PINB z datą 27.10.2010 podpisany przez niejaką Katarzynę Skrzypkowską. Nic na tema od kogo dokumenty przyjęto ani podpisu strony przekazującej. KABARET!! c) Co z tą kotłownią? Jak dokładnie napisali? Przyznali się do czegoś? Nie wierzę! Kiedy temat będzie rozwiązany Cytuję: "problemy z wodą potrwają do 15.01.2011........wykonawca kotłowni popełnił błąd...........prosimy o planowanie zwiększonego poboru ciepłej wody przed godzinami szczytu.......prosimy o wyrozumiałość" ponieważ jesteśmy kompletnymi durniami....... hehehe ostatnie 4 słowa dodałem od siebie! Miłego urlopu i Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kolejne machloje łobuzów SUPO IP: 178.73.28.* 23.12.10, 22:10 46.112.164.* - pula adresów z Play Internet. Jacek naciera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość wentylacja IP: 178.73.28.* 23.12.10, 22:16 Jutro Wigilia. Przez wentylację czuję co gotuje sąsiadka dwa piętra nade mną. Zapach kapuchy wtłacza się do mieszkania wraz z lodowatym powietrzem. W wielkiej płycie jest lepiej niż tu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Gdzie jest Prezes Wspolnoty IP: 178.73.30.* 24.12.10, 10:00 Mam pytanie, które mnie nurtuje. Gdzie jest Pani Prezes Wspólnoty ? Czemu w jej imieniu odpowiada Grupa Sochaczewska ? Czy ktoś powiadomił Policje o zaginięciu Pani Prezes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wentylacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 15:09 nie macie w oknach nawiewnikow powietrza - prosta sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wentylacja IP: 178.73.28.* 24.12.10, 20:36 Nie mamy nawiewników w oknach, nie mamy właściwych uszczelek w oknach, kominy są za krótkie i bocznonawiewne, pion jest murowany i nieuszczelniony, a na dodatek wszyscy w pionie są wpuszczeni w jeden, zbiorczy pion wentylacyjny. Stąd z wentylacji wieje zimne powietrze na mieszkanie, czuć co gotują sąsiedzi, słychać o czym rozmawiają, a w naszym mieszkaniu panuje zaduch i pocą się okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba_i_dede Czas na zarząd sądowy IP: 178.73.29.* 24.12.10, 10:10 Ja jestem twoim kochankiem i też jestem zadowolony! Jesteście żałosne śmierdziele! W sumie to najważniejsze że po otworzeniu forum wątek SUPO jest cały czas na górze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z II ETAPU Re: Czas na ZMIANY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 13:06 No własnie z ciekawosci czytam te wszystkie wypociny i śmiało mogę powiedzieć że obiektywne to forum nie jest ....Więc w wszczególności polecam Państwu przed Wigilią Ferdydurke, chyba wiecie kogo....??? Bo wiecie ........jak ktoś nie czytał to wam podpowiem: TAM SIE MOŻNA OPLUWAC !!!!!!!!!!!!!!!!!! I jeszcze cos dodam od żony: OPLUJĄC NA INNYCH to tak JAK BYŚ OPLUWAŁ SAMEGO SIEBIE ! z okazji ŚWIĄT BOZEGO NARODZENIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM FORUMOWICZOM WIĘCEJ OBIEKTYWIZMU I MNIEJ OPLUWANIA .............. SĄSIAD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czas na zarząd sądowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 15:12 reklama dla dewelopera - swietna reklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor HMMMM IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.10, 21:47 To musi być smutna wigilia (brat, wuj i bratowa z bajeczki cie znienawidzili lub tez oni istnieja i zasiadaja w zarzadzie?) skoro się tak produkujesz z IP 46.112.93.*. Mam pytanie: czy jest to spowodowane umoczonym dosłownie biznesem czy tez podchodzisz do tematu emocjonalnie lub zawodowo (ile płacą za dyzur w swieta?)? Po lekturze tego tematu powaznie zastanowiam się nad inwestycja choć ceny troszkę zbyt wysokie pod biznes z hodowla pieczarek. Biorę pod uwagę jeszcze inne pomysly, wiec chcialbym sie upewnic czy to prawda, ze przy projektowaniu budynku w garażach przewidziane były naturalne zbiorniki pod hodowle karpia lub basen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek i placek jakość wg Supo - ściany działowe ze styropianu IP: 178.73.28.* 24.12.10, 21:56 img715.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=1wyrwanedrzwiprzednapra.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobra Mama Grupa Sochaczewska w natarciu IP: 178.73.30.* 24.12.10, 23:28 Widzę, że Grupa Sochaczewska już się dobrze zrobiła. Tylko wytrzeźwiejcie do poniedziałku aby znów zacząc zamalowywać pleśń na ścianach Odpowiedz Link Zgłoś