lady.stardust
13.11.10, 23:23
Chciałam zapytać, czy coś wiadomo może w sprawie pojemników do segregacji odpadów na naszym osiedlu? Obiecywano nam je w kwietniu, mamy połowę listopada i nic.
Niedawno dzwoniłam w tej sprawie do spółdzielni. Pan administrator usiłował mi wmówić,
że pierwszy raz w ogóle słyszy, że jest u nas potrzeba postawienia takich pojemników. Kłamie, bo Rada Nieruchomości już ten problem dawno zgłaszała, podobno było nawet wybrane miejsce do postawienia pojemników. Pan administrator za to twierdzi, że takiego miejsca u nas po prostu NIE MA, bo go architekt nie przewidział. Zgodnie z nowymi przepisami unijnymi etc., postawienie takich pojemników to obowiązek spółdzielni. Dlaczego odebrali blok, skoro nie było miejsca na pojemniki?
Wiem, że dla wielu osób to może błahy problem, ale ja nie potrafię nie segregować odpadów i jak widzę u nas w zsypie te kartony, plastiki... wyrzucone razem z innymi śmieciami, to naprawdę dobija mnie takie marnotrawstwo... Sama latam z siatkami na Awionetki, bo tam są najbliższe pojemniki na szkło, papier i plastik. Tak nie powinno być! Wszędzie bilbordy i kampanie o segregowaniu odpadów, a my się nie możemy doprosić głupich pojemników...
Pierwsza część Iskry (przy Savii) ma takie pojemniki od początku! Droga Rado, help!