Gość: aaa IP: 83.238.108.* 02.12.10, 12:22 Rozważamy zakup mieszkania w realizowanej obecnie inwestycji dewelopera "prk7 nieruchomości" na Bemowie przy Tesco. Posiada może ktoś jakieś informacje na temat tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bbb Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 21:10 Jak chcesz mieć okna na parking przy supermarkecie 24/7 to bierz nawet dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 21:19 no i dostawa towaru 4.00-7.00 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zleeeee Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.acn.waw.pl 06.12.10, 23:08 Ja bym wziął bez wahania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 194.1.144.* 07.12.10, 20:52 Z tesco to zbyt oczywiste. Żadnych innych wad nie dało się znaleźć? Trochę więcej się po tym forum spodziewałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekwwa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo 07.12.10, 22:08 chodzi ci o projektowane metro, kolej, 3 trasy szybkiego ruchu i przecinające okolicę tunele powietrzne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 194.1.144.* 07.12.10, 22:44 Metro to raczej zaleta, choć pewnie bardzo odległa w czasie. Z definicji to trasa szybkiego ruchu jest tam tylko jedna (S8), a zarówno Górczewska jak i przebudowana w przyszłości Lazurowa zbytnio od innych ulic w wawie się nie różnią. Chyba miałeś na myśli korytarze powietrzne, które zaczynają się zazwyczaj na wysokości ok. 1 km od ziemi. Choć jeśli miałeś na myśli strefę oddziaływania Okęcia to faktycznie pewien hałas ona na Bemowie generuje, ale to o tak nic w porównaniu np. z Ursusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 15:48 ktoś tam coś kupił w ogóle? jeżeli tak to jakie są teraz aktualne ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 17.12.10, 08:27 ja tez rozwazam zakup mieszkania w tej inwestycji i wcale okna nie beda wychodzic na TESCO a trasa daleko.Jesli chodzi o cene to jest 7500 za metr.pozdr rozsadnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 199.67.203.* 22.12.10, 17:52 ja tez się nad nim zastanawiam, tesco mi nie przeszkadza, wazne ze jest tramwaj, ktorym dojade pod sama prace. myslę, że warte rozwazenia, fajne uklady mieszkan, w porownaniu z JW wzdłuz torów lub jana kazimierza kolo fabryk lokalizacja wydaje sie przyjemna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 22.12.10, 18:25 ja dzis bylem i zarezerwowalem sobie mieszkanko wstepnie do 3.01 musze dac ostateczna odpowiedz a we wtorek bede ogladal z inspektorem budowy polecam tez negocjowac ceny ja wynegocjowalem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.11, 20:25 radzę przemyśleć dwa razy decyzję. mieszkania nie warte swej ceny. chyba że wynegocjował Pan przynajmniej z 15%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 178.56.48.* 02.01.11, 06:16 panie marko dziekuje za rade ale ja juz podjalem decyzje pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 46.112.171.* 03.01.11, 09:19 próbowałem tylko podpowiedzieć ile da się stargować ;) ja zrezygnowałem jednak po zapoznaniu się z dokładną dokumentacją inwestycji, ale do odważnych świat należy. powodzenia pablo7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 03.01.11, 13:23 witam panie marko a moglby mi pan napisac co takiego jest nie tak z dokumentacja ze pan zrezygnowal dziekuje z gory i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 23:28 Lokalizacja tragiczna. Podziwiam kupujących mieszkania w tej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 23.12.10, 14:49 niby czemu kiepska lokalizacja mnie sie podoba i tam bede mieszkal ps a w dalszej perspektywie metro,moj znajomy tam mieszka obok i jest zadowolony z mieszkanka a jak komus to nie pasuje to niech glupot nie wypisuje ze zla lokalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 14:18 podziwiam osoby zainteresowane tymi blokami, bo rozkłady mieszkań są tam tragiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 28.12.10, 15:52 wlasnie bylem dzis na budowie rozklad mieszkania jak dla mnie jest ok taki jak chcialem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 199.67.203.* 29.12.10, 11:21 ja też byłam na budowie, mieszkanka przyjemne, zastanawiam się tyklo na ile odgłosy z tesco będą włazić do mieszkań... i co maisto zrobi z tą pełczyńskiego, teraz się ślepo kończy i trzebaby dojeżdzać do anrwiku bo droga koło tesco de facto się z nią łączy "nielegalnie", ciekawe czy sa jakieś koncepcje na to żeby ułatwić życie mieszkańcom pełczyńskiego, nie tylko tym nowym zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 12:57 pablo7 i gościówa ewidentnie zajeżdżacie biurem sprzedaży, przestańcie się kompromitować bo żal to czytać. cała ta inwestycja to nieporozumienie, nastawione na wciśnięcie jak największej ilości bloków na tej malutkiej działeczce. o rozkładach już pisałem - byłem na miejscu, oglądałem - tragedia. lokalizacja to gorzej niż tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 29.12.10, 14:22 badboy z tym biurem sprzedazy to mnie ubawiles.Powiem mnie sie podoba i lokalizacja i rozklad mieszkania mojego a twoje zdanie mnie nie obchodzi ja juz podjalem decyzje i na poczatku stycznia podpisuje przedstepna umowe .Zycze wszystkiego najlepszego w nowym 2011 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 199.67.203.* 29.12.10, 14:58 ja też się usmiechnęłam, bo zawsze jak czytałam takie przepychanki na forum, to juz sie gubilam kto jest kto, kto z biura sprzedaży, kto od konkurencji a kto jest normalny ;-) a tu chociaż raz wiem ;-) my z mężem rozważamy poważnie, nam się podobają układy 3-pokojowych, ale ja bym optowała za tymi nie wychodzącymi na tesco... zastanawiamy się tylko nad samą okolicą, bo kompletnie obca nam jest, wcześniej mieszkaliśmy na pradze i na kabatach. pablo dam znać, jak się zdecydujemy :-) zezujemy jeszcze na adrię na gocławiuale nie wiem czego sie bardziej bać: Wisły czy Dom Development ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 15:53 hahaha to się uśmiałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 194.1.144.* 29.12.10, 17:37 badboy - stosując Twoje kryteria to najbardziej ze wszystkich "zajeżdzasz" tu biurem sprzedaży jakiejś konkurencyjnej do prk7 inwestycji. Co do bliskości bloków to w porównaniu z innymi lokalizacjami tu jest całkiem sporo miejsca między nimi. Rozkłady również są całkiem niezłe - przynajmniej nie ma aneksów kuchennych bez dostępu do światła dziennego. Bardziej niekorzystnie wygląda projekt umowy przedwstępnej - jest wyjątkowo chaotyczny, kilka kwestii nie jest w nim uregulowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 178.56.60.* 30.12.10, 06:00 gosciowna jak podejmiesz decyzje daj znac.Ja zarezerwowalem sobie mieszkanko w budynku A1 z daleka od Tesco blizej ul Pelczynskiego 19 w ktorym to bloku mieszka moja znajoma .Jesli chodzi o dzielnice to mieszkam obecnie tez na Bemowie i mnie jako dzielnica sie podoba serdecznie pozdr.P.s a przepychanki na forum byly i beda ale kazdy sam musi podjac decyzje.Zycze wszystkiego najlepszego w nowym 2011 r i trafnych podejmowanych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 213.139.124.* 03.01.11, 10:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 85.219.205.* 03.01.11, 15:00 Witaj, to zazwyczaj tak jest, że jak jesteś juz zdecydowany, to my Cię tu na forum nie odwiedziemy od tego pomysłu. Ja też byłam tą lokalizacją zainteresowana. To nieprawda, że mieszkania mają kiepski rozkład. My oglądaliśmy pokoje na najwyższym piętrze i mieszkanie bardzo nam sie podoba. Ale o naszej rezygnacji przeważyła jedna - istotna dla nas - sprawa - wyjazd z osiedla. Zrobiłam któregoś dnia rano mały rekonesans: pojechałam na osiedle Pełczyńskiego i spróbowałam z niego wyjechać normalnie jedyną właściwie dostępną drogą z wyjazdem na Lazurową. No i niestety, nie mogę sobie pozwolić na godzinny (!!!!) wyjazd z samego osiedla. Skręt w lewo w ulicę Lazurową jest praktycznie rzecz biorąc, przy tamtejszym natężeniu ruchu, niemożliwy. W tej sytuacji tak to niestety wygląda. Sprawa sensownego dojazdu jest dla nas ważna. Rozmawiałam w tym celu z rzecznikiem Urzędu Dzielnicy Bemowo, który poinformował mnie, że przedłużenie ulicy Pełczyńskiego do Powstańców Śląskich jest wprawdzie w planach (notabene o przedłuzeniu tej ulicy słyszę przy różnych okazjach, odkąd mieszkam na Bemowie - czyli od 6 lat), ale nie stanie się to w ciągu najbliższych 4-5 lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 85.219.205.* 03.01.11, 15:01 Dodam jeszcze, że "dziki" przejazd przez parking Tesco może być znowu w każdej chwili zamkniety... Tak, jak sie to stało juz w ubiegłe wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 199.67.203.* 03.01.11, 15:44 zgadzam się, najprawdopodobniej wyjazd na górczewską jest już dziś tragiczny, chyć my również chcemy to sprawdzić empirycznie :-) dla nas to akurat mały minus, bo oboje zamieżamy korzystać z komunikacji miejskiej, tak jak to mamy w zwyczaju, odkąd mieszkamy w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 199.67.203.* 03.01.11, 15:46 aktualnie rozważam juz tylko kwestię wiarygodności developera, czy ktoś ma jakieś info co do firmy, jaka maja kondycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 03.01.11, 16:03 gosciowa powiem tak jestem inwestorem gieldowym prk7 przejal touron a to bardzo dobra i ceniona spolka na gieldzie mam ja w portfelu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 83.238.108.* 03.01.11, 16:19 Jeśli chodzi o powiązania to w prk7 nieruchomości 100% udziałów ma trakcja polska, która teraz łączy się z grupą tiltra. Całkiem spore podmioty i raczej żadne problemy finansowe im nie grożą - przynajmniej tyle można z ich stron internetowych wyczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 03.01.11, 16:30 aaa 100% racji trakcja oczywiscie pisarska pomylka pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 03.01.11, 15:47 Witam renata zgadzam sie z twoja opinia dotyczacej drogi ale w moim przypadku jezdze do pracy 10-11 wiec mi nie przeszkadza bo wtedy juz jest luz i powrot ok 21 z pracy pozdr i dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 85.219.205.* 03.01.11, 16:01 No, tak. zapomniałam dodać, że nie jest to jakaś szczególna uciążliwość, jak ktoś nie jeździ autem. Dla mnie to jedyne wyjście - dwoje małych dzieci rozwozimy rano do przedszkola i szkoły - nie wyobrażam sobie takiego hard core'u w autobusie co rano :) Jest jeszcze jeden minus, teraz mi się przypomniało - dostawy do tesco. Będą uciążliwe wprawdzie tylko latem, bo wtedy zazwyczaj śpimy przy otwartych oknach, ale jednak... Nie wierzcie w to, co jest napisane na bramie dostaw towarów. Tam sa podane jakieś ludzkie godziny dostaw, ale ludzie w bloku dewelopera SANDO (wysokie bloki po zachodniej stronie tesco) zaśmiali mi się głosno w twarz, jak zapytałam, czy rzeczywiście te dostawy odbywają się w takich godzinach. TIRy rozładowywane są równie dobrze o 23, jak i o 3 nad ranem. A chłopaki rzucają paletami, jak popadnie. Tym, którzy się wahają, polecam to, co my zrobilismy: idźcie do SANDo, tam jest jeszcze duzo wolnych mieszkań, pod pretekstem kupna jednego z nich od strony tesco właśnie. I wyjdźcie koniecznie na balkon. Zobaczycie, o czym piszę. Trzeba to zobaczyc z góry, bo wyobrażenie sobie tej inwestycji z punktu widzenia przechodznia nie robi takiego (dla mnie makabrycznego)wrażenia... :( Ale rozumiem wszystkich, którzy szukają mieszkań na Bemowie lub okolicy, bo tu juz mieszkają od kilku lat. Niue ma za bardzo w czym wybierać, niestety. Bo w zaszdzie wszystkie nowe fajne bloczki budowane są nad trasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 05.01.11, 22:33 Witam serdecznie cos cisza zapadla na forum>Dzis sie dowiedzialem w prk7 ze w zwiazku z podwyzka Vatu prk nie bedzie podwyzszal o 1% vatu do ceny mieszkania.Ja we wtorek podpisuje umowe przedstepna jest tu ktos na forum kto juz podpisal pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mjjmb Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo 06.01.11, 10:42 pablo7 - odezwij się do mnie na maila: mjjmb@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 06.01.11, 13:50 odezwalem sie mjjb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 07.01.11, 09:58 Witaj mjjmb mam problem z wyslaniem do ciebie maila wieczorkiem sprobuje jeszcze raz wyslac pozdrawiam pablo 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 07.01.11, 12:22 panie mjjmb moze jakis inny kontakt bo mam problem ze swoja poczta do pana panie Marcinie.Moze pan wysle do mnie na maila kontakt tel pozdr pablo 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: some1 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 212.180.168.* 16.01.11, 16:38 Mam takie pytanie do przyszłych mieszkańców osiedla i być może przyszłych sąsiadów - czy orientowaliście się jakie mieszkańcy będą ponosić koszty związane z użytkowaniem wieczystych? Proszę o informacje, gdyż przyznam, że mocno się zastanawiam, ale jednak brak własności gruntu odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fed Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 80.50.140.* 17.01.11, 14:09 A właśnie. Jaka jest różnica dla mieszkańców między użytkowaniem wieczystym a własnością gruntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 80.50.231.* 17.01.11, 14:51 do 31 marca każdego roku należy wnieść opłatę za użytkowanie wieczyste, będącą wypadkową wartości gruntu i posiadanego udziału w tymże gruncie ściśle związanego z wielkością posiadanego lokalu oraz ilości miejsc parkingowych czy tam innych "schowków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: some IP: *.centertel.pl 17.01.11, 19:00 proponuje udac sie do gminy bemowo na 4 pietro i sie dopytac.Ja mieszkam na bemowie i place rocznie za uzytkowanie wieczyste + podatek od nieruchomosci ok 200zl pozdr.ps ja juz po umowie przedstepnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: some1 Re: some IP: 212.180.168.* 17.01.11, 20:22 Dziękuję za podpowiedź. A Ty Pablo nie orientowałeś się czasem o wartość nieruchomości gruntowej na której budowane jest osiedle i swoim udziale w gruncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: some IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.11, 20:49 akurat ta nieruchomość należy do Skarbu Państwa. I zamiast dzwonić do Zarządu Mienia Skarbu Państwa, który "opiekuje" się tą nieruchomością, to może jednak lepiej zapytać developera jaka jest aktualna wartość nieruchomości i jaki jest przewidziany udział w upatrzonym przez siebie lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: some IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.02.11, 15:12 Ja tez tam zarezerwowalem mieszkanko 41m2. Ile procent dalo sie wam utargowac od ceny wyjsciowej ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: some IP: *.centertel.pl 10.02.11, 13:37 Witam askala ja utargowalem ok 4% a ty w ktorym budynku bo metraz masz taki jak moj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: some IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.02.11, 14:29 ja budynek 3 strona zachodnia jak mozesz to napisz do mnie nick_z_tego_wątki@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: some IP: *.centertel.pl 10.02.11, 16:14 wyslalem mam nadzieje ze dotarlo pozdr askala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bienio Re: some IP: 62.87.130.* 15.02.11, 10:16 Witam wszystkich ewentualnych sąsiadów Wsplnie z żoną dość intensywnie zastanawiamy się nad zakupem mieszkania na tym osiedlu, znajomi mieszkają w Sando od strony Tesco i niezbyt narzekają na hałas, fakt ze to 8 piętro. W tej chwili najważniejsza jest dla mnie cena, zaproponowano mi 7000 za metr za mieszkanie 3 pokojowe, czy ktoś zbił więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: some IP: *.centertel.pl 15.02.11, 14:07 Witam Bienio te 7k to chyba wyjsciowa cena na poczatek przy 3-pokojowym mieszkanku wiec warto sie potargowac bo napewno jest taka mozliwosc a w szczegolnosci przy takim metrazu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: some IP: *.acn.waw.pl 23.02.11, 13:53 Witam wszytskich przyszłych sąsiadów. Ja podpisalem umowę na koniec zeszłego roku. Cena 7k to nieźle, ja tyle uzyskałem po przedstawieniu harmonogramu zapłaty za mieszkanie korzystnego dla prk7. Przeszedłem też przez negocjowanie zapisów umowy, ale powiem że niewiele z tego wyszło. Ale w końcu kupiłem 3 pokoje w A2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: some IP: *.centertel.pl 24.02.11, 11:55 Witam sasiada Wit widze ze coraz to wiecej nas w tej inwestycji sasiadow rowniez pozdrawiam pablo7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: some IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.02.11, 22:37 ja rownież witam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: some IP: 91.215.44.* 25.02.11, 17:46 a wiecie że macie w umowach zapisy niedozwolone? nie przeraża Was,że dajecie komuś "nieodwołalne i niewygasające pełnomocnictwo"? nie zauważyliście, że ten ktoś przewiduje pierrrrdylion kar dla Was a dla siebie w analogicznej sytuacji nie? a czy ktoś w ogole wie, co to są "usterki możliwe do usunięcia"? bo do poki ta budowla nie runie, to chyba wszystkie... ech to czytanie ze zrozumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo7 Re: some IP: *.centertel.pl 25.02.11, 19:17 Jak kolego nobody jestes tak wybitnie madry to wskaz nam punkty i paragrafy niezgodne z przepisami w umowie i powiedz nam z ktorej jestes konkurencji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: some IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.02.11, 22:29 zapraszam do dyskusji na www.lazurowe.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: some IP: *.acn.waw.pl 01.03.11, 12:22 Padblo, jak chcesz to mogę Ci wskazać co jest dla nas niekorzystne, bo faktycznie nie jest najlepiej. Ale też widziałem gorsze gnioty u innych developerow. Gość NOBODY jak chce to niech myśli sobie że jest taki mądry. Widać, że albo konkurencja albo nigdy nie negocjował z dużym developerem. Nieważne. Nie ma się co martwić na zapas. Jak doszło do podpisywania umowy to i tak Pani notariusz dolożyla zapisy, ktore powinny się w niej znaleźć, a na które wcześniej prk nie chciało dać zgody. Jak coś więcej to już na naszym forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleola Wsparcie Sąsiedzkie IP: 178.73.48.* 01.03.11, 13:27 Witam, Jestem kolejną zainteresowaną kupnem mieszkania na tym osiedlu, mam już wybrane wstępnie mieszkanie, ale chciałabym się dobrze przygotować do negocjacji cenowych i warunków umowy. Jako, że część z Państwa już przeszła tę batalię, wie na co zwrócić uwagę deweloperowi jako argument za obniżeniem ceny (kotytarze powietrzne, dostawy Tesco i brak własności gruntu uznaję za oczywiste) byłabym wdzięczna za wskanaznie kolejnych. Co udało się Pańswtu wynegocjować w umowie? Które punkty? Ile udało się wynegocjować w cenie? Przy jakim metrażu? Będę wdzięczna za info na cleola@o2.pl Oczywiście odwięczę się tym samym po podpisaniu umowy. Jeśli ktoś nie kupił mieszkania ale widział umowę i ma co do niej obiekcje - też poproszę o info. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów i z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Wsparcie Sąsiedzkie IP: 192.193.245.* 01.03.11, 18:26 cleola, my przeszlismy cały proces negocjacyjny, negocjowalismy dla mieszkania 58m2. udało nam się dojsc do 7050/m2 ale i tak nie kupiliśmy, bo deweloper nie zgodził się na zmiany w umowie, a zapisy uznaliśmy za zbyt niekorzystne dla kupującego. jesli chodzi o negocjacje ceny - nie trzeba sie tak w nie zbroić, bo oni i tak maja założenia poniżej których nie zejdą, trzeba poprostu jęczeć, u nas pomogło też zaproponowanie zmian w harmonogramie płatności. zrezygnowalismy chyba honorowo, deweloper nie chcial uwzględnic ZADNEJ naszej propozycji zmian w tresci umowy. nobody został tu skrytykowany, ale moim zdaniem niestety ma racje, sa tam zapisy, które rodza teoretyczne zagrozenie dla klienta i nwet jesli sa male szanse, ze deweloper to wykorzysta, ja nie chcę sprawdzac tego empirycznie, chodzi tu m.in. o kary umowne - jak mi odstąpia od umowy to będę musiała iść do sądu aby zapłacili mi karę, bo w umie nie ma nic o karach jakie oni płacą w takiej sytuacji - co jest już standardem u większości developerów, nie chciali nam wpisać , ze jak nie dostaniemy kredytu, to nam oddadza zaliczke, nie chcieli stworzyc katalogu usterek a tez nas martwi zapis odnosnie "usterek mozliwych do usuniecia" - taki ogolny zapis rodzi pole do naduzyc, tzn kupujacy zobowiązuje sie ze odbierze mieszkanie, jesli w trakcie odbioru zostaną stwierdzone ustreki mozliwe do usuniecie - no kurde kazda usterka tak moze byc zakwalifikowana. poza tym nie ma podanych dodatkowych terminow na odbior, a jesli sie nie stawisz to jest to równoznaczne z odstapieniem, w innym banku mam y wpis o karach umownych w roznych sytuacjach rowniez dla dewelopera, mamy wpis ze oddadza nam kase jak nie dostanie kredytu, daja nam zawsze jeden alternatywny termin, jesli jakis jest przewidziany w umowie, np podpisania aktu i zdecydowalismy sie kupic gdzie indziej. Klientom PRK życzę, żeby nie wydarzylo sie nic, co spowoduje konsekwencje niekorzystnych zapisów umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleola Re: Wsparcie Sąsiedzkie IP: 178.73.48.* 02.03.11, 14:30 Gościówa dzięki za te wszystkie informacje! Z pewnością wydrukuje to sobie żeby o niczym nie zapomnieć i spróbuje przeforsować u dewelopera. Sama jeszcze nie widziałam umowy, na dniach wybieram się do prk po wszystkie dokumenty, żeby się z nimi zapoznać. Z pewnością też wychwycę coś co mi się nie spodoba ale dzięki takim osobom jak Ty mam większą szansę na to, że niczego nie przeoczę. A czy dadzą się namówić na zmiany? We will see...Skoro Wam się nie udało to pewnie wszyscy mają podobne szanse. Raz jeszcze dziękuję za cenne wskazówki. Innych zachęcam również do wylewnych wypowiedzi, każdy może na tym skorzystać !! Pozdrawiam Gościówa - Cleola Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: Wsparcie Sąsiedzkie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.03.11, 20:52 co do kredytu to jest dosc czasu aby to sprawdzic na tydzien rezerwujesz mieszkanie, po tygodniu spisujecie protokół negocjacyjny po nim masz trzy tygodnie na podpisanie umowy przedwstepnej po ktorej masz 7 dni na wplate pierwszych 5%. Przez 5 tygodni jestes w stanie dostac odowiedź z banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitantejzeglugi Re: Wsparcie Sąsiedzkie IP: 58.169.179.* 02.05.11, 11:06 Witam przyszłych sąsiadów Jestem (prawdopodobnie) przyszłym mieszkańcem osiedla, już mam upatrzone mieszkanie, po majówce bede umawial się na negocjacje cenowe (mam nadzieję korzystne dla mnie). Jeśli mogę przed czymś przestrzec-mam znajomego który jest mieszkańcem poprzedniego etapu prki-jakiś czas temu on i kilku sąsiadow nie podpisalo w porę końcowego aktu notarialnego. Prezesi dali im propozycję "nie do odrzucenia" -dokupić wolne miejsce naziemne lub garaż pod rygorem zabrania mieszkania. Wszyscy się zgodzili bo nie mieli wyjścia, mieszkania wykończone kredyty pobrane. Znajomy zadłużyl się na 20 kilka tysięcy, ledwo tą kase uzbierał kilku jego sąsiadów miało podobną sytuację. Podpisujcie więc szybko akty notarialne, bo z prezesami nie idzie się dogadać w żaden sposób, zwłaszcza z młodszym ponoć niezbyt rozgarniętym pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: some IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.11, 11:54 Witam, ja tez jestem zainteresowana kupnem mieszkania w tej inwestycji...jak myslisz ile procent mozna utargowac przy kupnie mieszkania o pow 41m?? Mam pytanie..czy dużo zapisów zmieniałeś w umowie przedwstepnej?? i czy sprawdzales wszystkie dokumenty developera?? a w którym budynku kupiles mieszkanie?? z góry dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: some IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.07.11, 22:01 o cenach mozna tu przeczytac www.lazurowe.fora.pl/cena-i-umowa,3/cena,2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona PRK 7 Osiedle Lazurowe negocjacje IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 22:49 Witam serdecznie, dzisiaj byłam w biurze sprzedaży PRK7 i niestety na początku nie za dobre wrażenie :( Czy ktoś negocjował z nimi ceny? Jeżeli tak, to negocjacje te były prowadzone z osobami sprzedającymi czy z np. kierownikiem i jakie efekty osiągneliście i jakie metraże były negocjowane? Dziwi mnie podejście tej firmy, gdyż chyba mieszkań troszeczkę wolnych im jeszcze zostało. Podobno od 2012 ma wejść Rekomendacja "S" co utrudni otrzymywanie kredytów, w takiej sytuacji chyba dewloperzy powinni zmienić podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: PRK 7 Osiedle Lazurowe negocjacje IP: *.ipgum.pl 25.10.11, 08:06 Ciasne blokowisko za >7tys/m2, szkoda kasy swojej czy pożyczonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kader Re: PRK 7 Osiedle Lazurowe negocjacje IP: *.hmscarat.com.pl 22.02.13, 11:59 Rekommendacja rekomendacją, a nikt nie chce negocjować, gdize nie pójdizesz to nigdzie nie chcą żadnych upustów jeśli już coś to jakies bardzo znikome. Nie wiem co to za jaja, ale oni trzymają ceny bo wierzą, że jak będzie MdM (kolejne badziewie) to będą trzymać ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegirlone dom na Kopalnianej 04.05.11, 11:15 Moze to nie na temat ale czy ktos moze widzial domy Na Kopalnianej? Sa w bardzo dobrej cenie i na Bielanach? Czy moze ktos to ogladal? Mialam kupic mieszkanie 100 metrow ale jak w tej cenie moge kupic segment to moze warto bardziej? Czy ktos to widzial i moze mi cos napisac? Interesuje mnie wlasdnie Bemowo Odpowiedz Link Zgłoś
paula1890 Brak własności gruntu.... 10.06.11, 13:42 Witam sasiadów, Kupiłam mieszkanie w w bloku A2 czy orientuje sie może ktos jak wyglada sprawa opłat za uzytkowanie wieczyste. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: Brak własności gruntu.... IP: *.pgi.gov.pl 10.06.11, 13:50 zapraszam na forum osiedlowe, tam sa szczególowe wyliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
paula1890 Re: Brak własności gruntu.... 10.06.11, 14:23 Szukam, szukam i nie widze :-( moge posic o link ;-) z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: Brak własności gruntu.... IP: *.pgi.gov.pl 10.06.11, 14:32 www.lazurowe.fora.pl/ musisz sie zarejestrować aby wiedzieć więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grk Re: Brak własności gruntu.... IP: *.itsa.net.pl 13.09.11, 11:12 wydaje mi się, iż użytkowanie wieczyste naliczane jest indywidualnie dla każdego osiedla. Zależy od kilku czynników np. od m2 działki, ilości m2 wszystkich mieszkań w osiedlu, m2 mieszkania, garażu, itd. Dla przykładu w osiedlu obok PRK za mieszkanie ponad 100 m2 z garażem płace prawie 900 zł rocznie. Taniej na pewno nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo -zła wentylacja IP: *.centertel.pl 28.01.12, 03:22 czy to prawda, że prk w tej inwestycji coś popsuło z wentylacją i ludzie przy rozkręconych na maxa kaloryferach mają po 15 stopni w mieszkaniach ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 212.160.172.* 17.05.12, 13:27 developer rozpoczal sprzedaz Etapu 2. Jakies nowe przemyslenia na temat tej inwestycji...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.204.88.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.02.13, 20:12 cicho na forum, jak wam się mieszka? chyba dobrze skoro nikt nic nie pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kader Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.hmscarat.com.pl 26.02.13, 12:41 jedynie co to brak jakichkolwiek negocjacji ;) jak się człowiek pyta o jakieś prokmocje to jak to mówią symboliczne trzymają się swego jak więśżkość deweloperów nakręcani informacjami medialnymi, że większość polaków podobno kupuje mieszkania za gotówkę i podobno ma min 30 - 50% wkładu własnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxiCosi Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 194.93.124.* 08.03.13, 15:53 no to ja im zycze powodzenia, chyba tylko idiota zdecyduje sie na zakup dziury w ziemi za 7 tys/m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askala Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.centertel.pl 21.02.14, 09:38 wszystko jest tu www.lazurowe.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.ip.netia.com.pl 03.04.14, 09:34 witam, od dłuższego czasu nie było żadnej wypowiedzi mieszkańca osiedla. Chciałbym się zapytać czy coś się poprawiło w kwestii hałasu przez dostawy nocne do Tesco? Jestem zainteresowany zakupem mieszkania, ale najbardziej obawiam sie hałasujących tirów o 3 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spok Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 193.105.35.* 09.04.14, 13:04 Obecnie od 22.00 do 6.00 jest wzgldnie cicho i Tesco nie rozładowuje tirów. Gorzej bedzie z amatorami szybkiej jazdy po placu Tesco w okresie wiosenno-letnim. Apropo kupna miesezkania od PRK 7 stanowczo odradzam. Jest to developer nieuczciwy, w wykonaniu świadomie wprowadza wady ukryte a wywalczenie napraw w ramach renkoimi sprowadza sie do cięzkiej walki i najczęściej konczy sie połowicznym załatwieniem sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.14, 08:17 O jakie wady ukryte chodzi? Jakie są tam największe problemy? Byłem w budynku A1 i mam wrażenie, że jest tam strasznie ciepło, a przecież do lata daleko. Czy nie ma tam problemów z wentylacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spok Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo IP: 193.105.35.* 10.04.14, 10:55 Co do wentylacji jest ona fatalan. Jest to wentylacja grawitacyjna - a gdy jest ona żle wykonana po prostu nie działa a wręcz szkodzi. U mnie np. gdy jest duża różnica temperatur na zwenątrz i wewnatrz mieszkania ( np. -5 i + 20) to płynie woda po oknach od wewnatrz. Nic nie pomaga otwieranie wywwiewów okiennych. Specjaliata z PRK7 powiedział, ze trzeba przez co najmniej 30 min kilka razy dziennie wietrzyć miszkanie!!!!! - Życze powodzenia, ogrzewam i wietrze. Wady ukryte u mnie np. (kładzenie płytki na płytke na tarasie, zastosowanie kleju nie mrozoodpornego, brak izolacji wywinietej na sciany czy zastosowanie gppsu pod parapetami okien itp.). Ogólnie PRK7 d9o niczego sie nie przyznaje, a gdy juz odpowiada na zarzuty to wszystko według nich jest z winy własciciela np. sam sobie powinienem usuwać gips przed poozeniem parapetów itp. Jeszce raz przestrzegam przed kupnem mieszkania od tego developera Odpowiedz Link Zgłoś
spok999 Re: prk7 - osiedle lazurowe Bemowo 21.01.15, 11:05 Potwierdzam Już w now oddanych blokach etapu II popsłu sie kilkukrotnie windy nie mówiąc o ich częstych awariach w blokach etapu I. Pozatym często psuja sie bramy wiazdowe do garaży, czy główna brama wiazdowa. Najprawdopodobniej deweloper żle te urzadzenia zamontował i w celach oszczędności zastosował w windach plastykowe szyny. Odpowiedz Link Zgłoś