Dodaj do ulubionych

PRK7 Lazurowa II SEGMENTY

22.04.04, 10:14
Szukam osob, ktore kupiły segmenty w PRK7 na Lazurowej w I etapie inwestycji.
Zastanawiam sie nad podpisaniem umowy w II etapie inwestycji i chcialabym
dowiedziec sie jak wygladala Panstwa wspolpraca z PRK7, jakie przelozenie na
koszty mial wskaznik GUS-u, czy i jak bardzo zmienily sie koszty zakupu od
momentu podpisania umowy do dnia dzisiejszego? Bede wdzieczna za wszelkie
informacje.
Obserwuj wątek
    • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 22.04.04, 10:45
      Ja tylko mogę się zgłosić jako potencjalna sąsiadka. Jesteśmy w trakcie
      negocjacji umowy na segment w II etapie. Chcielibyśmy zdążyć przed majem.

pozdrawiam
      • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 22.04.04, 11:15
        Witam Sasiadko! Czy rozmawialas moze z prawnikiem na temat umowy? Bo ja mam do
        niej kilka zastrzezen, np. dlaczego kolejne raty nie sa uzaleznione od
        zakonczenia danego etapu inwestycji? Czy nie obawiasz sie wzrostu VAT-u a tym
        samym wzrostu ceny domku? Dlaczego uwazasz, ze warto podpisac umowe przed
        majem, czy to w jakis sposob uchroni Cie przed VAT-em? Pozdrawiam
        • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 22.04.04, 12:00
          Tak, nasz prawnik oglądał umowę i wysłaliśmy ją do PRK7 z poprawkami, ale
          czekamy na odpowiedź. Pewnie ich prawnik teraz się produkuje.
          Nie do końca się rozeznaję w tych kruczkach prawnych i to raczej mój T. zajmuje
          się umową, ale jeśli chodzi o raty, to gdzieś na forum była już o tym rozmowa.
          Chodzi o to, że PRK buduje raczej szybko (doświadczenia I etapu), często przed
          czasem oddaje mieszkania i taki zapis byłby o tyle niebezpieczny, że kasę
          trzeby by wpłacać np.o 3 m-ce wcześniej niż było to zaplanowane. Mało
          komfortowe, nie?
          Oczywiście obawiam się wzorstu VAT, ale na razie, z tego co wiem, dotyczy to
          tylko gruntu. Co do maja - to nie wiem, czy to nas ochroni przed VATem, ale
          spróbować warto. Sami twórcy ustawy chyba nie wiedzieli o co im chodzi a
          interpretacje trwają, więc nic nie wiadomo. Czy np. podpisanie umowy w kwietniu
          wystarcza, żeby unknąć VATu (bo przelew przecież idzie dopiero po 7 dniach,
          więc w maju)?; czy przelew musi wyjść ode mnie w kwietniu? czy musi dojść do
          developera w kwietniu, czy może w maju?... Pytań jest wiele. Oczywiście może
          też okazać się, że dopiero podpisanie aktu notarialnego przed majem chroni
          przed podatkiem, więc nie mamy szans, bo akt będziemy przecież podpisywać w
          2005. Zobaczymy. Nie będziemy się też zabijać, żeby zdążyć koniecznie. Jak się
          nie uda, to trudno. Jakieś 10 tysiów więcej.
          Jeśli chodzi o ceny materiałów budowlanych, to też jest to ryzyko, ale umowa
          mówi o wskaźniku GUS, który jest chyba w miarę "sprawiedliwy". Ceny zawsze mogą
          wzrosnąć, niezależnie od tego czy kupię domek w PRK7 czy zbuduję się sama czy
          kupię mieszkanie u innego developera, itd.
          Tak sobie myślę w każdym razie.
          • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 22.04.04, 12:38
            No coz, widze, ze macie podobne przemyslenia do naszych. My Rowniez dzis
            przeslalismy do PRK7 umowe z poprawkami. Czekamy na odpowiedz. Jesli chodzi o
            Twoje obawy co do przelewu, to mysle, ze decydujace znaczenie ma data wyslania
            przelewu. Chyba, ze istnieje klauzula, ktora mowi o wyzszosci terminu
            zaksiegowania przelewu nad terminem jego wyslania? A co sadzicie o trasie
            dojazdowej do A2? Czy wiecie w jakiej odleglosci od "naszego" osiedla mialaby
            ona przebiegac? Dzwonilam do Generalnej Dyrekcji Drog i Autostrad i tam
            powiedziano mi, ze droga ta ma byc wkopana (gl. ok. 5m) i beda postawione
            ekrany. Dzis jededziemy do GDDPiA, aby zobaczyc plan usytuowania omawianej
            drogi i mniej wiecej okreslic jej odleglosc od osiedla. Pozdrawiam
            • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 22.04.04, 15:03
              Z trasą to były niezłe przejścia.
              Dowiedzieliśmy się o niej przypadkiem, w święta. Spać nie mogłam przez to
              cholerstwo. Cały internet przekopalismy, żeby się czegoś dowiedzieć. No i
              chciał nie chciał wypadało na Dywizjonu 303!
              Dzwoniłam do GDDiA i pani powiedziała, że decyzja niejest jeszcze podpisana
              przez wojewodę, trzyma ją na biurku. Oczywiście jest to już i tak sprawa
              przesądzona, aczkolwiek chciałabym tą decyzję zobaczyć. Głównie w celu
              sprawdzenia mapki i dokładnego wyrysu, ale też liczę na zapis o tym 6-metrowym
              wykopie i ekranach. To mnie trochę uspokoi.
              Przeszliśmy się raz do torów i rzeczywiście jest to pewnie odległośc ok.250-
              300m.
              Żeby się przekonać jak to będzie, zrobiliśmy badanie – pomiar hałasu... w
              róznych miejscach miasta, w których sprawdziliśmy, że są właśnie w tej
              odległości od trasy (np.ul.Meksykańska – trasa łazienkowska; okolice
              ul.Słowiańskiej na Żoliborzu – trasa AK; osiedle Potok, ul.Paska , Bieniewicka,
              po drugiej stronie trasy AK). Zatem, jak widać, przygotowaliśmy się do tematu
              profesjonalnie. Badania zakończyły się sukcesem. Okazało się, że w tych
              miejscach słychać w zasadzie szum miejski. W każdym razie da się żyć a nawet
              grillować i jeść niedzielne śniadanie na tarasie. A o to głównie chodzi.

Skoro wybieracie się do GDDiA, to poproszę też o relację z wizyty.

Między domkami a trasą będą zabudowania TBSów – jakieś cztery linie bloków.
              Tylko, że wyliczyliśmy, że one się konczą akurat na linii I etap/II etap, czyli
              na wysokości naszego domku. Dobre i to, a poza tym tam dalej pewnie też ktoś w
              końcu zainwestuje (w stronę „Zielonego Stawu”).
              • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 23.04.04, 11:28
                No coz, jak sie okazalo, trasa dojazdowa do A2 to nie jedyna ktora przyprawi
                nas o zawrot glowy. Pan z GDDiA poinformowal nas wczoraj, ze Gmina Bemowo ma, a
                na pewno miala, rowniez plan tzw. trasy N-S (polnoc-poludnie), ktora bedzie
                przebiegala przez Bemowo. Na razie plany zostaly odlozone na bok, ale, jak to
                pan z GDDiA powiedzial, na pewno sie do nich wroci. W ktorym dokladnie miejscu
                owa trasa mialaby przebiegac, pan nie wie. Ale na pewno wiadomo cos o tym w
                Gminie. Powiem szczerze, bylam zaskoczona, ale po emocjach, jakie przezywalismy
                jakis czas temu w zwiazku z trasa A2, juz mnie to nawet nie zmartwilo. Nawet
                gdyby tam mialy powstac trzy trasy, to chyba tez by mnie to nie wzruszylo.
                Jedna mniej ... jedna wiecej ...
                A jesli chodzi o trase A2, to ma ona przebiegac za torami w odleglosci ok 40m
                od nich, czyli tak jak pisalas, ok 250-300m od nas. Czy bedzie wkopana i
                oslonieta ekranami, czy tylko jedno z dwoch, jeszcze nie wiadomo. Wiadomo tylko
                tyle, ze ma spelniac odpowiednie wymogi dotyczace halasu. I co Ty na to
                Sasiadko Droga? Bo ja jestem w rozterce, a decyzje trzeba podjac niebawem ...
                • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 23.04.04, 12:36
                  No właśnie, cholera by wzięła te trasy. Taki ładny i cichy kawałek Bemowa
                  zmarnują. No, ale cóż.
                  O trasie N-S też słyszałam, ale chyba Pełczyńskiego jej nie puszczą? Pewnie
                  jakoś będzie odchodziła od A2 wzdłuż torów do Huty – znowu przez piękny,
                  zielony i cichy kawał lasu Bemowa. Albo jakoś tak. Muszę znowu pogmerać w
                  internecie, żeby sobie przypomnieć, ale wiem, że sprawa tej drugiej trasy jakoś
                  nie wciągnęła nas tak bardzo, więc musieliśmy uznać, że nas nie dotknie.
                  Hmmm....
                  Nie, no chyba domek łykamy. Nie powinno być źle z tym hałasem.

Teraz mamy inne zmartwieniana tapecie.
                  Po pierwsze byliśmy na budowie i zobaczyliśmy z bliska etsymowaną wielkość
                  ogródków i wydały nam się starsznie małe. Znowu dla pocieszenia posprawdzałam
                  na internecie inne inwestycje segmentów w Warszawie i mało która ma powyżej
                  250m (nasza działka ma mieć 305m).
                  Po drugie zastanawiają nas drzewa - te na terenie budowy i przyszłych domków
                  oraz poza terenem (za płotem) – przy Pełczyńskiego. Jest tam ich trochę, a
                  niektóre są całkiem duże. Pytanie, czy któreś z nich zaszczyci nasz kawałek
                  ziemi i czy nam to pasuje. Wolałabym otoczyć się iglaczkami, nie mówiąc o tym,
                  że takie drzewo mogłoby zając mi kawał miejsca w ogródku. Pytałam o to w PRK7
                  ale na razie nie umieją odpowiedzieć na pytanie, co będzie z drzewami. Czy w
                  pozwoleniu na budowę nie powinno być wzmianki o zgodzie na wycięcie drzew
                  samosiejek na terenie budowy i jej otoczenia?
                  • Gość: lazurowe_sasiad Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 22:28
                    Wytnij mi tylko jedno drzewo, a ja Ci umilę korzystanie z ogródka, że hej!
                    • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 02.06.04, 10:34
                      Jasne, jasne, wycinam całą ulicę, bo to na pewno ode mnie zależy...! I nie mam
                      na co kasy wydawać. Sympatyczny sąsiedzie. Ja też coś mogę komuś czasem umilić,
                      także z wzajemnością pozdrawiam.
            • Gość: dijkstria Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 23.04.04, 15:43
              Droga będzie szła za torami, do którym od naszego osiedla jest dobre 100 m.

sąsiad z bloków
              • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 23.04.04, 16:40
                100m?????????? Jezus Maria!
                Dobra to wiadomość nie jest! To cholernie blisko!
                Mierzyliśmy to na specjalnej mapie i odległość od ostatniej linii domków w
                najkrótszej linii wyniosła 250. No i znowu teraz nerwa mam!
                A sąsiad chyba chciał pocieszyć...;-)
                • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 23.04.04, 16:42
                  Ooo, a do tego chyba kolega z pracy, sądząc po serwerze... :-))
                • Gość: dijkstria Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 26.04.04, 09:32
                  No może 100 metrów to za mało, moznaby trochę dodać...
                  Myślę że jak się zastanowię dto do 250 dojdę :). Byłem tam wczoraj i tak chyba
                  mniej więcej będzie. Nie zmienia to jednak faktu, że będzie dobrze oddalona o
                  naszego osiedla.

Nie ma się co denerwować.
                  Kolega z pracy. :)
                  • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 26.04.04, 10:32
                    No, teraz już lepiej. Przy 100 metrach nie da się żyć - zapewniam.
                    Sprawdzaliśmy przy trasie toruńskiej - w miejscu gdzie jest wykop i ekrany.
                    Od 100-150 zaczyna się dopiero robić spokojniej i można pogadać.
                    • Gość: jaxx13 Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.04.04, 23:22
                      Witam wszystkich,
                      Niedawno zainteresowalismy sie domkami w PRK7. Do maja juz nie zdazymy ale
                      powaznie rozwazamy kupno jednego z domkow :). Dzieki Wam dowiedzielismy sie
                      wielu ciekawych rzeczy o tej inwestycji.
                      Mamy od PRK przykladowa umowe. Jesli mozecie, powiedzcie prosze na co nalezy
                      zwrocic szczegolna uwage w tej umowie.
                      Pozdrawiam

Niedoszly sasiad...
                      • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 27.04.04, 00:00
                        Ej, a dlaczego od razu niedoszły? Przyszły, mam nadzieję.
                        Witamy zatem.
                        Nie mam teraz dostępu do naszych poprawek w umowie, ale jak wrócą od developera
                        to mogę dać znać, co udało się zmienić.
                        • Gość: jaxx13 Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 27.04.04, 10:46
                          Bede bardzo wdzieczny za pomoc.
                          Przyszly sasiad :)
                    • Gość: maf Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 28.04.04, 08:53
                      witam -iny

do informacji wszystkich zainteresowanych. odleglosc od torow (czyli
                      przewidzianej lokalizacji przyszlej trasy o wiekszym natezeniu ruchu) do
                      wysokosci nowobudowanych blokow (nie segmentow) mierzac po ulicy lazurowej (czy
                      tez kaliskiego) wynosi 200 +/-10[m].

pozdrawiam
                      maf
                      • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 28.04.04, 12:03
                        No, mierząc Lazurową, to może tak być.
                        Tory idą jednak dość mocno na ukos od Lazurowej, oddalając się od Górczewskiej
                        a zbliżając do Dywizjonu 303, więc w miejscu naszego osiedla robi się z tego
                        już dobre 250-300m.
                        • Gość: maf Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 28.04.04, 13:22
                          witam -iny

jak sugerujesz nie ma powodu do placzu.

pozdrawiam
                          maf
    • azja_b Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 24.04.04, 13:54
      Witam sąsiadki z domków! Będę na Was patrzeć z góry - kupiliśmy mieszkanko w I
      etapie :)
      Ale jeżeli chodzi o umowę, to nas też niepokoił fakt, że PRK w żaden sposób nie
      chciała się zgodzić na zapis o uzależnieniu kolejnych rat od zakończenia danego
      etapu inwestycji. Jednak teraz jesteśmy już spokojniejsi, rzeczywiście tak
      przyspieszyli z budową, że gdyby taki zapis był to już musielibyśmy wpłacić
      przynajmniej kilka kolejnych rat. A tak nie musimy się z tym spieszyć. Mam
      nadzieję, że utrzymają takie tempo :)

I prośba do pani filip :) - jeżeli to chodzi o te drzewa wzdłuż Pełczyńskiego,
      pls nie wycinaj !! Zasłaniają nas od ulicy i od TBS'ów, wyciszą też w
      przyszłości ewentualne hałasy od trasy A2.

Pozdrawiam! Aśka
      • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 24.04.04, 21:37
        azja_b napisała:
        > I prośba do pani filip :) - jeżeli to chodzi o te drzewa wzdłuż
        Pełczyńskiego,
        > pls nie wycinaj !! Zasłaniają nas od ulicy i od TBS'ów, wyciszą też w
        > przyszłości ewentualne hałasy od trasy A2.

:-)) Nie, no bez przesady... nie jestem aż taką aktywstką żeby ruch społeczny
        zakładać przeciwko drzewom przy Pełczyńskiego. Co do nich, to bardziej
        ciekawość mną kieruje - czy one zostaną czy nie, i stąd moje pytanie. Natomiast
        dużo mniej przyjazny stosunek mam do tych drzew, które są na działkach
        należących do segmentów. No, bo każdy wszak chce sobie urządzić swoją nabywaną
        własność po swojemu, czy to mieszkanie, domek czy ogródek.
        Pozdrawiam
        • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 26.04.04, 10:02
          O, jak fajnie, ze odezwaly sie nowe osoby:)
          Jesli chodzi o drzewa na ewentualnej posesji, to z tego co wiem, na ich
          usuniecie trzeba miec pozwolenie. A uzyskanie takowego jest raczej trudne. No i
          troche szkoda drzewka.
          Sasiadko, czy nie martwi Cie fakt, ze "nasze" przyszle domki wlasciwie nie beda
          osloniete od dojazdowki do A2? Po drugiej stronie Pelczynskiego miesci sie
          Zarzad Drog Publicznych, zdaje sie. Gdyby pobudowano tam jakies bloki, to
          oslonilyby one nas od halasu jaki niewatpliwie bedzie do nas z dojazdowki
          docieral. Ale jesli nic tam nie pobuduja, to bedzie okropny halas. Czy
          widzialas moze plan zagospodarowania tego terenu?
          • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 26.04.04, 10:57
            Oj, będą, będą! Już nie mam siły się, kurczę, zamartwiać. Wiem, że to jest już
            myślenie życzeniowe, ale nic innego teraz nie wymyślimy. Czas już chyba
            podpisywać umowę i wtedy klamka zapadła, kobyłka u płotu... J

Tak jak pisałam wcześniej, nowe TBSy będą przylegały do starych i kończyły się
            na terenie ZDM, a dalej rzeczywiście na razie nie wiadomo. Przestałam już nad
            tym myśleć, bo bym zwariowała. Wydaje mi się, że dalej także będą ciągnęły się
            inwestycje mieszkaniowe, może jakieś inne. Wątpię, że mógłby pozostać tam taki
            wstrętny, nie zagospodarowany kawał terenu. Coś z tym ZDM musi zrobić, a na
            pewno będzie chiał sprzedać. Nawet trochę szukałam po internecie ofert
            przetargowych, czy przypadkiem już nie sprzedają, ale nic nie znalazłam.

Niestety planu zagospodarowania terenu tam nie ma. Pytałam o to w Urzędzie
            Gminy.
            Z tego wynika, że istniał sobie jakiś plan sprzed 1994, no i w świetle nowej
            ustawy się unieważnił. Jakoś cięzko mi się gadało w UM, bo nie udało mi się
            ustalić czy istnieje chociaż jakieś studium uwarunkowań i kierunków
            zagospodarowania przestrzennego.
            • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 27.04.04, 12:51
              A jaki typ domków sobie wybraliście, jeśli można spytać? Odpowiada wam projekt
              w zupełności czy coś będziecie zmieniać?
              Mnie najbardziej denerwuje pojedyńczy garaż.

Powiedziano nam w biurze, że zmiany w projekcie można robić do lipca. Czy to
              możlwe, żeby tak szybko były potrzebne wytyczne dotyczące ustawień ścianek?
              Może do lipca 2005?
              No bo jeśli do tego lipca to już na dniach trzeba zatrudniać architektów...
              • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 27.04.04, 13:35
                No a my chyba zrezygnujemy z domku. Bylismy wczoraj w miejscach, ktore podala
                Pani Filip i rowniez przysluchiwalismy sie halasowi z odleglosci ok 300 m od
                ruchliwej, choc wkopanej i oslonietej drogi. Efekt? Szkoda gadac. Jest naprawde
                glosno. Dodatkowo dowiedzialam sie wczoraj w Urzedzie Wojewodzkim, ze od
                dojazdowki na Lazurowa bedzie wychodzil wiadukt. Czyli porazka totalna. No i
                coz z tego ogrodka, malego, bo malego, skoro nie da sie na nim wytrzymac. W
                koncu po pracy chcialoby sie miec troche ciszy chociaz na wlasnym podworku.
                Pomijam juz fakt, ze w poblizu nie ma zadnego parku, a dookola rozciaga
                rozciaga sie betonowa pustynia. Ale to jeszcze na sile mozna zaakceptowac. Ale
                ten halas, z ktorym wczoraj sie zetknelismy, zalamal nas totalnie. Bo powiedzmy
                sobie jasno - bedzie glosno. Nie chcemy w to wierzyc, ale chyba tak wlasnie
                bedzie:(
                • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 27.04.04, 15:19
                  Naprawdę??? A gdzie byliście dokładnie? Jezu, chyba jeszcze raz pojedziemy...
                  Wprawdzie zależy to rzeczywiście od indywidualnych odczuć, ale wg mnie w tych
                  miejscach słychać tylko to, czego się w mieście nie da uniknąć.

My sami jesteśmy dziećmi osiedlowymi i generalnie infrastruktura osiedlowa nam
                  właśnie bardzo odpowiada (bliskość sklepów, usług, ludzi, komunikacji
                  miejskiej, centrum miasta, bazarków z warzywniakami ;-) (mieszkamy teraz w
                  centrum i naprawdę ich nam brakuje, bo tu są same cholerne Żabki i społemowskie
                  pozostałości po poprzedniej epoce), potenjalnie w przyszłości także przedszkoli
                  i szkół, itd., itp.). To miejsce akurat spełnia te warunki.

Spełnia też mój zasadniczy warunek: bliskośc lasu. Bliżej: ten Groty-
                  Beornerowo, a dalej: Kampinos.
                  Lazurowa to dla mnie taki kompromis: coś pomiędzy marzeniem o wielkim domu z
                  wielkim ogrodem i odgłosami lasu w tle a, mocną jednak u mnie, potrzebą życia w
                  mieście.

Burymamid, największym problemem jest jednak to, że jakiej lokalizacji sobie
                  teraz nie wybierzesz, możesz trafić na jakąś trasę... Niestety willowe
                  dzielnice warszawy zapchały się już na maxa, a grunt czy dom w tych miejscach
                  kosztuje niebotyczne pieniądze. Znamy już chyba wszystkie inwestycje domków w
                  Warszawie, i relatywnie, ta spełnia najwięcej naszych warunków, choć jest też
                  mocno niedoskonała.

Fajne były segmenty na Wełnianej na Urysnowie (ponad 250m2), mają dużo pokoi i
                  2 garaże ale kosztują w wersji najtańszej ok.230.000 USD i mają działki o
                  wielkościach rzędu 175m2... Poza tym są brzydkie zewnętrznie i też im mogą za
                  parę lat trasę pod oknami trzepnąć. Nie mówiąc o kościele tuż za ogrodzeniem.
                  Boskie segmenty są w Wilanowie, aczkolwiek co to za Wilanów, okolice ul.Sytej –
                  autobusy zatrzymują się tylko na żądanie a do tego są tylko dwa i dojeżdżają
                  wyłacznie do najbliższej pętli autobusowej. Tereny zalewowe i skazujesz się na
                  to, że przez całe życie dowozisz swoje dzieci dosłownie wszędzie. Nawet do
                  najbliższego sklepu po głupi parmezan... jak zapomnisz.
                  Nasz znajomy, z kolei, niedługo już będzie cieszył się swoim cichym nowym
                  mieszkankiem w Ursusie, bo też mu już trasę szykują. Tą samą co u nas zresztą...
                  Wawer – też średnio, trasa siekierkowska, tereny zalewowe i do tego domy-rudery
                  w okolicach... fuj! I brzydkie projekty – jakby budy dla psów budowali.

No i tak w kółko...
                  Macie coś innego na oku?
                  • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 27.04.04, 17:43
                    Burymamid, poczytaj sobie jeszcze tutaj:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13343&w=8144795&v=2&s=0
                    Mnie to trochę pomogło. Oni są chyba bliżej trasy albo podobnie:
                    www.osiedle-tecza.pl/images/lomianki.jpg
                    • Gość: maf Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 28.04.04, 08:46
                      witam -iny

jesli moge wejsc w slowo miedzy przyszlym a niedoszlym sasiadom. tylko jedno mi
                      sie nasuwa na mysl z podanej wyzej przez filip_mrozny alternatywy: "zamienia
                      stryjek siekierke na kijek".

pozdrawiam
                      maf
                  • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 28.04.04, 15:10
                    Filip ;), dzieki za Twoj odzew. Rzeczywiscie jestes pelna optymizmu, ze az
                    milo! Miloby tez bylo miec taka sasiadke, chociaz z tego, co pisalas, wynika,
                    ze nasze domki bylyby od siebie oddalone ("moj" blizej Tesco). Ale nie wiem,
                    czy przelkniemy te cholerna droge. Gdyby ona biegla tunelem, to calkowicie
                    zmieniloby postac rzeczy, a tak ...? Poza tym piszac o braku jakiegokolwiek
                    parku mialam na mysli taka jego odleglosc od osiedla, ktora pozwolilaby na
                    pojscie tam z dzieckiem na spacer. Natomiast do Kampinosu to juz jest niezly
                    hektar. A spacerowanie z dzieckiem po chdnikach ruchliwych ulic, to ani zdrowe,
                    ani przyjemne. Bo ilez mozna wytrzymac na jednym podworku, malym zreszta?
                    Rowniez przekopalismy oferty domkow w roznych miejscach i z przykroscia
                    stwierdzam, ze sa malo atrakcyjne. Z roznych wzgledow, ale nie bede sie nad tym
                    rozpisywac.
                    No coz, alternatywa jest duze mieszkanie w bloku, w atrakcyjnym miejscu.
                    Polozone w poblizu ladnego parku. Z rozbudowanym wezlem komunikacyjnym, ale z
                    dala od ruchliwej drogi. Takie mieszkanie pewnie latwiej znalezc niz segment
                    lub domek. Oczywiscie, ze mieszkanie to nie domek, ale cos za cos. Mysle, ze
                    dosyc atrakcyjne moga by Bielany lub Zoliborz. Poza tym maja tam ciagnac metro.
                    Tunelem, mam nadzieje. O zadnej autostradzie tez nie slyszalam. Przynajmniej na
                    razie.
                    • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 28.04.04, 18:06
                      Ok. Ale uważajcie na Młociny. Tam też ma iść autostrada i facet w
                      nieruchomościach od razu nam odradził, bo co gorsza tam chyba nawet nie wiadomo
                      jeszcze jak będzie szła. Więc każde miejsce jest potencjalnie zagrożone. A są
                      tam fajne nowe domki przy Wóycickiego (Tułowicka) - po drugiej stronie ulicy
                      masz las! Bosko! Tylko, że infrastruktury tam nie ma - to takie przemysłowo-
                      cmentarne okolice. No i tylko pozornie jest blisko do pętli autobusowych,
                      tramwajowych i metra, bo w rzeczywistości na piechotę jest tam spory kawał, bo
                      Huta zajmuje olbrzymi jednak obszar.

Mieszkania u nas odpadły ze względów ekonomicznych. Fajne lokalizacje typu
                      Marina czy Pola Mokotowskie (Eko Park) albo Skanska-gen.Zajączka są potwornie
                      drogie i relatywnie nieadekwatne do możliwości jakie dają. Gdyby kupić u nich
                      150m2, no już nawet zeszliśmy do 119m2, z dwoma garażami, to wyszłoby nam tyle
                      ile te najdroższe domki po 200-250m2 na Wełnianej czy Sytej (czyli ok.850-
                      950,000 PLN).
                      Dlatego jednak stanęło na domkach, na huśtawce do leżenia w ogódku i na
                      śniadaniach na tarasie...

Powodzenia zatem.
                      Filip
                      • Gość: artek Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.atman.pl / *.atman.pl 29.04.04, 15:09
                        Ludzie w naszym kraju są jednak naiwni.Dzięki temu różnej maści
                        Lepperzy,Millerzy czy Kwachy maja się dobrze.
                        Różni ludkowie z GDDKiA wmawiają że nalezy że bardzo potrzebny itp. łącznik
                        autostradowy przez Bemowo.No i fajno.Tyle że ten łącznik to droga trzy,
                        miejscami czteropasmowa, ze skrzyżowaniami bezkolizyjnymi, wiaduktami itp.Na
                        całym świecie nazywaja to autostradą - u nas łącznikiem.Z kolei drogę szybkiego
                        ruchu koło Koła zwie się autostradą - no ale tu jest wytłumaczenie dla opłat
                        pobieranych przez Kulczyk i spółka.Wracając do autostrady przez Bemowo - ten
                        fragment będzie łączył ruch z zachodniej Europy do północnej Polski, krajów
                        nadbałtyckich itp.Być może będzie stanowił część obwodnicy autostradowej
                        Warszawy z południa na północ.Można sobie wyobrazić natężenie ruchu na tej
                        drodze za parę lat.I wtedy 300 metrów okaże się 10-krotnie za blisko.
                        • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 29.04.04, 18:08
                          A tak, gdyby choć na chwilę udało ci się oderwać od upolityczniania każdej
                          myśli przechodzącej przez zwoje mózgowe, to którą lokalizację byś nam dziś
                          polecał?
                          Obsesje nazwisk, jeżeli kogoś nieustannie nachodzą, nie mają sensu w tej
                          dyskusji, rozmawiamy o małym osiedlu na Bemowie.

Aczkolwiek konkret o natężeniu ruchu i sugerowanym przez ciebie hałasie jest na
                          pewno podstawą do kolejnych przemyśleń.
                          • margot7 Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 10.05.04, 15:40
                            Witam,

Co prawda nie kupilam segmentu tylko mieszkanko po sasiedzku, ale takze
                            sprawdzalam przebiegi wszystkich mozliwych tras na Bemowie. Wybralam sie wiec
                            raz na spotkanie z Glownym Architektem miasta Warszawy (ktory, nota bene, w
                            obejsciu okazal sie zupelnym %@$#%$!@# - cenzura wycina).

Po pierwsze ow jegomosc poinformowal mnie, ze sam zakupil chatke w II etapie.
                            Poza tym wyrazil sie tak: jesli przyjmiemy optymistyczne zalozenia pierwsze
                            samochody pojada ta trasa w 2008 (tak swoja droga plan tej trasy znajduje sie u
                            niego juz jakies 10 lat...). Tam w poblizu jest zabytkowy Fort Blizne wiec
                            dodatkowo restrykcje dotyczace poziomu halasu sa ostrzejsze. Wg map wyszlo, ze
                            do domkow jest jakies 250-300m. Poza tym wole miec trase szybkiego ruchu, ktora
                            w nocy bedzie raczej spokojna niz ktoras z ulic w centrum Wawy, ktora
                            ustawicznie sie korkuje i halasu samochodow trzeba sluchac non-stop.

Na druga trase jeszcze dlugo nie bedzie pieniedzy.

A w ramach ciekawostki przytaczam ciag dalszy rozmowy z architektem:
                            architekt: ponadto poszerzamy Lazurowa
                            ja: w tej czesci miedzy starym Bemowem a Gorczewska?
                            architekt: tak, zaczynamy w 2004. Docelowo 2-3 pasow w obu kierunkach jazdy.
                            ja (ze zdziwieniem): jak pan sobie tam wyobraza poszerzanie ulicy, przeciez tam
                            stoja nowe bloki oddane w 2002 lub 2003 bardzo blisko ulicy?
                            architekt: to sie wyburzy...

pozdrawiam,
                            margot
                            • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 11.05.04, 13:19
                              margot7 napisala:
                              jesli przyjmiemy optymistyczne zalozenia pierwsze
                              > samochody pojada ta trasa w 2008
                              no wlasnie, to juz za jedyne 3,5 roku, a do tego czasu na miejscu dojazdowki
                              beda trwaly prace zwiazane z budowa owej drogi, co tez wiaze sie z niemalym
                              halasem

Tam w poblizu jest zabytkowy Fort Blizne wiec
                              > dodatkowo restrykcje dotyczace poziomu halasu sa ostrzejsze
                              Tak. Dlatego dodatkowo zaloza tam ekrany. To wszystko

Poza tym wole miec trase szybkiego ruchu, ktora
                              >
                              > w nocy bedzie raczej spokojna
                              Pragne przypomniec, ze tiry jezdza przez 24h/dobe. Latem natomiast, w zwiazku z
                              upalami, ich ruch rozpoczyna sie po 22.00 A latem, wlasnie w zwiazku z upalami,
                              spimy przy otwartych oknach. Wiec raczej nici ze spokojnych nocy.

... niz ktoras z ulic w centrum Wawy, ktora
                              > ustawicznie sie korkuje i halasu samochodow trzeba sluchac non-stop.
                              Tez prawda. Z tym, ze w dzien jestesmy w pracy, wiec halas pod domem nie ma dla
                              nas znaczenia. A gdy wrocimy z pracy, w tym samym mniej wiecej czasie wroca tez
                              i inni. I do 19.00 ulice sie rozkorkuja.

Na druga trase jeszcze dlugo nie bedzie pieniedzy.
                              No wlasnie niestety najprawdopodobniej beda. Z UE.

...ponadto poszerzamy Lazurowa Docelowo 2-3 pasow w obu kierunkach jazdy.
                              No coz. Bez komentarza

• Gość: lazurowa_lokator Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.acn.waw.pl 01.06.04, 22:50
                                Mieszkałem już w pobliżu autostrad (bardzo ruchliwych) i miejskuch tras szybkiego ruchu. Najgorsze są trasy, którymi ludzie przemieszczają sie w cyklach dobowych (praca, zakupy itp lokalne zycie). Autostrada jest uciążliwa, jeśli jeżdżą nią szybko motocykle. Tiry nie robią takiego hałasu. A wystarczy przelotowa droga obsługująca ruch np z dzielnicy miasta - i jest koszmar. Albo ranne i popłudniowe korki, albo pijani młodzieńcy ze "sportowym" wydechem letnimi wieczorami. Sama jazda taką ulicą to koszmar, bo zawsze znajdą się debile nie respektujący niczego i nikogo, zniecierpliwieni swoim życiem i coddziennymi korkami w tym samym miejscu.
                                Ja myślę, że obecne miejsce PRK7 jest ok. Nawet jesli tam cos zbudują, to okoliczne bloki i zielen mocno wytłumią hałas. A "pierdzący" wydech pędzącego samochodu w nocy i tak słychać jest ze znacznej odległości (większej niż 300 metrów). Pociąg jadący z prędkością 90 km/h w bezwietrzną noc słychać bardzo wyraźnie z kilku kilometrów. Ważne są proporcje hałasu i to jak postrzegasz jego źródło a nie odległość od trasy, która obecnie jest w sferze marzeń sennych.
                        • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 10.05.04, 14:25
                          Artek, a Ty gdzie zainwestowales? Bo z tego co piszesz, to raczej nie na
                          Bemowie. Masz jakies ciekawe, pod wzgledem lokalizacyjnym, miejsce w Warszawie?
                          • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 11.05.04, 13:27
                            Margot7 - dzięki za Twoje info. Ja też chyba wolę osłoniętą trasę w odległości
                            250-300m niż warszawską ulicę w odległości 50m.

My jeszcze nie podpisaliśmy umowy - najpierw była intensywna wymiana mailowa
                            propozycji zmian w umowie, która na szczęście skończyła się bezpośrednim
                            spotkaniem z prawnikiem PRK7. Na spotkaniu udało się dogadać, ale czekamy
                            jeszcze na jednolity tekst umowy. Zatem nie jest to takie hop-siup.

Pozdrawiam wszystkich
                            • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl / *.paa.gov.pl 08.06.04, 10:06
                              Witam po dluzszej przerwie. Nie pisalam, ale czasem zagladalam na forum, aby
                              sie dowiedziec, co u Was slychac. Po dlugich namyslach, w koncu zdecydowalismy
                              sie na te inwestycje w PRK. Szlag by wzial te dojazdowke. Jakos moze da sie
                              zyc. Mam prosbe do pani Filip, czy moglybysmy sie moze jakos spotkac i porownac
                              swoje umowy? Albo moze moglaby pani napisac, co mniej wiecej zmienialiscie w
                              umowie? Bylabym bardzo wdzieczna. Pozdrawiam
                              • Gość: filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.citicorp.com 08.06.04, 13:36
                                No to super, że się zdecydowaliście! Ja mam cały czas obsesję w temacie
                                odległości i gdzie tylko mogę, to mierzę wzrokiem i słuchem...
                                A tymczasem naszej umowy nadal niet... Tzn. spotkanie z prawnikiem i dyrektorem
                                dało wynik pozytywny, czyli uzgodnilismy podstawowe punkty rozbieżne ale na
                                tekst jednolity umowy czekamy jeszcze. Wynika to z tego, że na dniach ma być
                                już pismo z BRE, zwalniające obciązenie hipoteczne na naszych działkach, więc
                                nie ma sensu podpisywać umowy w starym brzmieniu (tzn. z warunkiem zwolnienia
                                hipoteki).
                                Burymamid, mogę Ci przesłać mailem zasadnicze wg nas i naszego prawnika punkty,
                                o które warto walczyć. Przypomnij mi się pod filip_mrozny@gazeta.pl, to
                                wieczorem z domu Ci odpiszę.
                                • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 09.08.04, 17:34
                                  Witam, odzywają się nowe osoby na priva, zatem może warto znowu wyprowadzić
                                  nasz temat na czołówkę.
                                  Burymamid, czy udało Wam się podpisać umowę? (wielkie dzięki za życzenia!).
                                  My już podpisaliśmy i czekamy na fundamenty...

Czy jest jakiś nowy segmentowicz na forum? Może ktoś ma jakieś ciekawe wieści z
                                  PRK7?
                                  My ostatnio byliśmy na budowie ze 2 tygodnie temu. Ładnie zrobili ulicę
                                  Pełczyńskiego (jeszcze niecałą). Przeraziło nas to, że nie wyburzyli tej starej
                                  rudery i okna niektórych blokowiczów mogą być dosłownie na wyciągnięcie ręki z
                                  tego budynku.

Kto przygotowuje już zmiany projektowe w swoim domku?

Pozdrawiam,
                                  filip
    • padamiec Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 09.08.04, 17:34
      Witam przyszłych sąsiadów!
      Segmenty, etap II, rząd sąsiadujący z etapem I. A WY?
      Piotr + Magda (+ Weronika 4miesiące)
      padamiec@gazeta.pl
      • Gość: rafi_szymon Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.idea.pl 30.08.04, 23:24
        Witam również!
        Ten sam etap i nawet ten sam rząd - umowę, z pewnymi poprawkami miałem podpisać
        teoretycznie we środę, ale ciągle przychodzą mi na myśl różne niepokojące
        pytania... Jak dla mnie to astronomiczna kasa, mam jednak nadzieję że wszystko
        pójdzie jak należy - osiedle się zbuduje zgodnie z planem, ja wraz z żoną i
        córką zostaniemy szczęśliwymi mieszkańcami jednego z segmentów wraz z małą
        działeczką i będę mógł spokojnie spłacać kredycik za swoją własność...

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów,
        Rafał
        • padamiec Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 03.09.04, 11:49
          Rafi_szymon: i jak? jest decyzja?
          jeżeli tak to może daj mi na priv swojego maila, w końcu w jednym rzędzie, to
          może tuż obok?

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na forum nowych segmentowiczów!
          Piotr
          • Gość: rafi_szymon Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.idea.pl 03.09.04, 20:29
            Decyzji jeszcze nie ma, ale wysłałem Ci mail'a.

Pozdrawiam i również zapraszam sąsiadów do wspólnej dyskusji!

Pozdrawiam szanownych czytelników,
            Rafał
            • Gość: Piotr Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: 193.111.166.* 20.01.05, 15:57
              Ciekaw jestem jak przebiega odbiór segmentów z I etapu.
              Ktoś w ogóle czyta to forum?

Piotr
              • Gość: adam Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.eranet.pl 09.02.05, 15:22
                Też jestem ciekaw, bo będąc dziś na budowie widziałem, że są już gotowe. No
                może prawie, bo gdzieniegdzie brakuje części ogrodzenia. II etap idzie jak
                burza, dzięki dość łagodnej zimie. Na mniejszych domkach są już wszędzie
                krokwie, tylko te duże idą jakoś trochę wolniej.
                Niech się ktoś odezwie z I etapu.

Adam
                • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 11.02.05, 01:02
                  Coś czuję, że forum czyta tylko II etap segmentów... Nie pamiętam, aby kiedyś
                  odezwał się ktoś z I etapu. Szkoda. Będziemy musieli się uczyć tylko na
                  własnych błędach i przypadkach ;-)
                  Jak Wam się podobają te gotowe domki?
                  • Gość: burymamid Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: *.paa.gov.pl 11.02.05, 15:05
                    mnie sie nawet podobaja:)
                    • margot7 Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 11.02.05, 15:33
                      A jak Wam sie podoba pomysl estakady, ktora powstanie jesli przejdzie wariant 4
                      trasy NS?

Mieszkam w bloku prk (tym pod wynajem) pare metrow od domkow i juz wiem nawet
                      od zarzadcy, ze jesli to polaczenie drog S8 i S7 powstanie, to halas na pewno
                      bedzie sporo wiekszy. W koncu te zjady i wyjazdy moga byc 150-200m od nas...
                  • Gość: Piotr - II etap Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY IP: 193.111.166.* 15.02.05, 18:02
                    Mi się podobają.
                    Nie podoba mi się tylko to, że jest ogrodzenie przed wejściem do każdego domku.
                    Wydawało nam się, że ogrodzone będą tylko ogródki. A tak będzie bardzo
                    niewygodnie zaparkować przed domem, wysiąść (zwłaszcza dla tych, którzy maja
                    płotek po stronie kierowcy) i cofnąć się do furtki żeby wejść do domu (a nie za
                    każdym razem każdy będzie wjeżdżał do garażu). Nie mówię już nawet o pakowaniu
                    się na wakacje przez ten płotek... Zalet nie widzę.
                    P.
                    • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY 15.02.05, 22:29
                      Ja to nawet myślałam, że podjazdy do garaży będą też ogrodzone... Tak, to mam
                      trochę wrażenie, że ten kawałek przed garażem jest taki publiczny, a nie mój :-)
                      No, ale nie jest źle. Co do furtek, to chyba mi nie przeszkadzają, aczkolwiek
                      trzeba przyznać, że są "kijowe" na maxa. Jeśli ktoś z Was próbował to otworzyć,
                      to wie o czym mówię - trzęsą się jak galareta przy każdym ruchu. Spodziewałam
                      się jakiegoś nowocześniejszego rozwiązania.
                      Ogólnie, ten I etap wygląda w miarę sympatycznie. Mamy pewne zastrzeżenia,
                      choćby to uzupełnienie elementów ścian pod dachem białymi panelami
                      typu "siding", albo białe plastikowe rynny (mój T. przeżyć tego nie może).
                      Wiemy wszyscy jak, za kilka lat, jedno i drugie będzie wyglądało. Nie są to
                      najwyższe loty budownictwa, ale i tak widzę po targach, że mamy jedną z
                      ładniejszych inwestycji w Warszawie. Za te pieniądze oczywiście.

Co do internetu, to w naszym przypadku jeszcze chwila, ale jesteśmy otwarci na
                      propozycje.
    • aga.5695 Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY - trasa 12.02.05, 17:13
      Też mam ogromne obawy co do tej trasy, bo kupując w PRK świadomie
      zaakceptowałam tylko łącznik do trasy AK...
      • filip_mrozny Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY - trasa 14.02.05, 00:13
        Ja to już tylko powiem, że się wyeksploatowałam psychicznie w rozważaniach nad
        autostradą/trasą/hałasem. Sorry, ale nic z tym nie zrobimy. Pisałam gdzieś na
        forum także o tym, jakie "doświadczenia z hałasem" zrobilismy razem z mężem
        przed podpisaniem umowy. Wybralismy parę miejsc w Warszawie (na planie), które
        wg nas i ewentualnie wg licznika samochodowego były w podobnej odległości od
        podobych tras (Łazienkowska, Toruńska, itp.) i były osłoniete podobnymi
        zabudowaniami. Pojechaliśmy tam. Efektem było podpisanie umowy z PRK7.
        Proponuję niezdecydowanym albo "martwiącym się" zrobić to samo. I tyle.
        Jedyne, co jeszcze możemy zrobić i regularnie robimy, to przeglądamy na bieżąco
        oferty warszawskich developerów (dziś np. były targi mieszkań i domów, które
        odwiedziliśmy), żeby w razie pojawienia się super-domu naszych marzeń móc
        szybko zareagować.
        Nie wiem gdzie ma być ten łącznik, o którym mówicie. W którym konkretnie
        miejscu? Logiczne wydawało mi się, że musi to być gdzieś na Lazurowej? A jeśli
        tak, to II etap ma do Lazurowej raczej kawał drogi. Dużo bliżej lecą tory z
        autostradą. Tak naprawdę, to będę się poważnie martwić jak powiecie, że ten
        łącznik ma być na nowo wyasfaltowanej ulicy Pełczyńskiego... na wysokości okien
        domków II etapu.
        • aga.5695 Re: PRK7 Lazurowa II SEGMENTY - trasa 23.02.05, 09:48
          W dzisiejszej Wyborczej opublikowano krotki artykul o trasie, ale oprocz
          informacji o pozytywnej ocenie wariantu nr 2 przez ekspertow z Politechniki
          Warszawskiej, nie wnosi on ani nadziei dla nas, ani nie przesadza, ze S7
          zbuduja w poblizu naszego osiedla.

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34885,2566743.html

• rb9 Internet 15.02.05, 19:48
      Witam
      W sumie jestem z innej inwestycji ale mieszkamy po sąsiedzku więc sie odzywam.
      kupiłem mieszkanie w Bemowo invest etap drugi i budynek ma być oddany w okolicach kwietnia. Rozwazam zalozenie sieci LAN w budynku i podlaczeni jej do internetu tak jak zrobili to nasi sąsiedzi z zielonego stawu, sami też zresztą zaproponowali połączenie naszych sieci. Gdyby znalazły się osoby chętne to można by sieć rozciągnąć także na budynki PRK7.
      Pozdrawiam wszystkich
      • margot7 Re: Internet 16.02.05, 08:53
        Z tego, co wiem to budynek PRK7 (Narwik 7) blisko slonecznych tarasow ma LAN.
        Wiem, bo proponowali rozszerzenie.
        Moze sie z nimi dogadac??
        • rb9 Re: Internet 16.02.05, 10:17
          Posiada Pani może namiary na osoby odpowiedzialne za tą sieć. Chętnie bym się z Nią skontaktował w celu wymiany doświadczeń.
          Pozdrawiam
          • dijkstria Re: Internet 16.02.05, 15:29
            Ja też jestem zainteresowany takim rozwiązaniem. w razie czego pls o info
          • Gość: P. Re: Internet IP: 193.111.166.* 17.02.05, 11:35
            Ja mam namiar na sieć sąsiadującego z PRK7 Osiedla Zielony Staw (na końcu
            Pełczyńskiego)
            www.greennet.org.pl/
            republika.pl/zielonystaw/
            (to drugie to nie sieć tylko strona osiedla)
            P.
            • Gość: P Re: Internet IP: 193.111.166.* 18.02.05, 12:42
              O, i w TBSie też będą mieli sieć lokalną...

www.tbs-bemowo.waw.pl/?page=p16
      • Gość: Jerry Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:10
        Poprawka! Chodzi mi o wspolprace merytoryczna, majac na wzgledzie nasze bliskie sasiedztwo :-)
        (ew. polaczenie z siecia LAN Zielonego Stawu to sprawa odrebna, niezalezna ode mnie)
        pozdrawiam! Jerry
        republika.pl/zielonystaw
        • rb9 Re: Internet 17.02.05, 19:16
          Witam
          Jestem na etapie tworzenia strony Słonecznych Tarasów jak skończe podam linka.
          Jeśli chodzi o współprace to do mieszkania się wprowadze w okolicach kwietnia i wtedy zaczne myśleć o założeniu internetu.
          Już teraz możemy podjąć pewne kroki zmierzające do zaciśnienia kontaktów. Mieszkam w warszawie wieć w gre wchodzi nawet kontakt osobisty.
          Na razie wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na adres slonecznetarasy@o2.pl
          Pozdrawiam
          • Gość: Jerry Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:20
            W końcu sprawa trasy S-7 dotyczy też mieszkańców Pełczyńskiego - zapraszam zatem do wzięcia
            udziału w sondzie na stronie osiedla Zielony Staw: republika.pl/zielonystaw/
            pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka