Dodaj do ulubionych

Ronson Verdis - warto?

IP: *.home.aster.pl 23.02.11, 16:13
Witam serdecznie!
Co myślicie o inwestycji Ronsona - Verdis? www.verdis.ronson.pl/pl/index.html.
Szukam mieszkania na Woli i znalazłam tutaj całkiem sensowne mieszkanko 86,5 m2 za 700.000 z garażem. Teraz się zastanawiam...
Słyszeliście coś o tym deweloperze? W internecie znalazłam tylko kilka opinii i to mało pochlebnych :-(

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • kredycik-i-wio Re: Ronson Verdis - warto? 23.02.11, 19:34
      [IMG]http://i56.tinypic.com/jt80zt.jpg[/IMG]
      • Gość: polecam Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.play-internet.pl 24.02.11, 00:46
        ssanie pały.
    • kot.pik Re: Ronson Verdis - warto? 24.02.11, 01:47
      Widzę, że jak na razie zbyt wielu konkretnych informacji nie dostałaś - standard;)
      Nie wiem, jak to wygląda w inwestycji, o której piszesz, ale ja miałem kontakt z tym deweloperem przy Gemini na Imielinie. I ten kontakt odmienił moje rozumienie słów "profesjonalizm" i "kompetencje" ;D
      W skrócie - musiałem dowiedzieć się od nich o pewne kwestie techniczne związane z drogą przeciwpożarową. Poszedłem do biura sprzedaży przy budowie, myśląc, że tam będzie mi najłatwiej rzucić okiem na projekty. Przeliczyłem się - tam mieli tylko rzuty katalogowe mieszkań i nic więcej. Ale miła pani wyszła ze mną z baraczku, popatrzyła i powiedziała mi, że w zasadzie z tego co ona się orientuje, to żadnej drogi przeciwpożarowej nie przewidują (;| ), na co ja jej odrzekłem, że tak zasadniczo, to nie mogą jej nie przewidywać, bo to całkowicie niezgodne z prawem.
      Tu pani się wydała mocno zaskoczona i powiedziała, że "ja Panu mówię to, co słyszałam, a w ogóle to ja się tym nie zajmuję". Ale dała mi numer do innej pani, tym razem z centrali. Przez telefon rozmawiało się z tą panią całkiem miło i dosyć konkretnie. Pani wyjaśniła, że oczywiście droga ppoż. będzie, dość dokładnie wyjaśniła kwestie techniczne związane z tą drogą i co więcej - zaoferowała się, że zaraz wyśle mi mailem część projektu budowlanego, w którym droga ppoż. jest wyrysowana. I faktycznie w ciągu kwadransa ten projekt miałem na mailu, tylko że wynikało z niego coś absolutnie innego, niż powiedziała mi pani przez telefon;)
      W końcu udało mi się skontaktować z działem technicznym Ronsona, gdzie dowiedziałem się, że nie będzie ani tak, jak na projekcie (na podstawie którego dostali pozwolenie na budowę) ani tak, jak mi powiedziała pani telefonicznie. A kiedy starałem się dowiedzieć, jak będzie, to pan mi najpierw mówił, że jeszcze dokładnie nie wiedzą, bo się zastanawiają, ale w końcu jakiś zarys rozwiązania tej kwestii z niego wyciągnąłem.
      A jak w końcu budowa się skończyła i ogrodzenie zdjęli, to okazało się, że jest jeszcze zupełnie inaczej;)

Nie wiem, jak jest z nimi na Woli. Ale po własnych doświadczeniach proponuję, że jeżeli masz w planach męczyć dewelopera o szczegóły techniczne, to znajdź sobie innego, niż Ronson;)
      • kredycik-i-wio Re: Ronson Verdis - warto? 24.02.11, 09:42
        Masz rację, dla gołodupca kupującego marzenie, że za 45 lat będzie właścicielem mieszkania, jest bardzo istotne czy to się spali czy nie. Oni mają to w dupsku. Także lecieć po kredycik i kupować!
        • Gość: kama Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.home.aster.pl 24.02.11, 10:30
          ktoś się chyba baaardzo nudzi...
      • sebastian.witkowski Re: Ronson Verdis - warto? 24.02.11, 10:26
        Bardzo dziękuję za rzeczową odpowiedź :-)
      • Gość: kama Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.home.aster.pl 24.02.11, 10:32
        hmmm niezbyt pochlebnie to świadczy o deweloperze... dziękuję za opinię!
        • Gość: Monika K. Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.05.11, 20:53
          Ja też zastanawiałam się czy kupić ale po tym:
          dev.salon.pl/VERDIS/forum/post/666130964#p666130964
          chyba zrezygnuje.
    • Gość: Warszawiak Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.11, 10:43
      Sprzedam Pani nowe, całkowicie urządzone, 3 pokojowe z dużym balkonem, na nowym sąsiednim osiedlu Olbrachta II, 78metrów plus garaż plus komórka za 800tyś.
      • kocica_ewela Re: Ronson Verdis - warto? 29.05.11, 10:54
        Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Sprzedam Pani nowe, całkowicie urządzone, 3 pokojowe z dużym balkonem, na nowym
        > sąsiednim osiedlu Olbrachta II, 78metrów plus garaż plus komórka za 800tyś.

Coz to za niesamowita okazja :D Lowimy jelenia? wiesz ze kobieta moze byc ciut nie teges i moze sie nabierze?:D

To patrz allegro.pl/niemcy-mieszkanie-berlin-schoneberg-i1604718649.html
        berlin 4 pokoje 96m2 cena 405 TYS PLN

i co? udlaw sie tym shitem na zadupiu warwsiawki :D
        • Gość: pax Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.cst.tpsa.pl 30.11.11, 21:55
          Czy w tej inwestycji deweloper posiada grunt na własność czy pod wieczyste użytkowanie?
          • Gość: super Ronson Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 16:16
            wieczyste użytkowanie, a najlepsze że tam budowa wszystkich budynków to jakieś następne 3 lata - optymistyczny wariant. A zapomniałbym o hicie w umowie, deweloper wymaga aby w umowie notarialnej po odebraniu mieszkania znalazły się zapisy o Pełnomocnictwach, które nie wygasają z chwilą śmierci osoby przez którą zostały ustanowione, część jest bezterminowych itp. warto poczytać tą Genialną Umowę :) Pozdrawiam.
    • Gość: Cash Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 18:15
      Lecz się na głowę :-) Za 700 tysięcy pod Warszawą można piękny dom mieć na działce 1000m2. Albo jesteś niespełna rozumo albo pracujesz dla tych developerskich szuj jako naganiara. Rację ma Kredycik - tacy ludzie jak ty podczas okupacji sperzedawali niemcom partyzantów. Wszystko zrobicie za marne grosiki, no nie? Nawet będziesz wciskała ze 700 tys za gó...ane mieszkanie to dobra cena. Żenada.
    • Gość: zainteresowany Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 23:37
      Wszystko rysuje się ładnie tylko po co deweloper zmienił spółkę z zoo na komandytową, gdzie komandytariuszem jest ta sama spółka zoo, która była dotychczas. Procedura wpisu do księgi wieczystej jest w trakcie - ciekawe co na to banki, które wymagają załączenia wypisu księgi do wniosku kredytowego.
      Nawiązując do zmiany spółek czy ktoś słyszał o problemach dewelopera w innych inwestycjach, bądź o słabych wynikach w tym roku?
      • Gość: prawie kupiłem Re: Ronson Verdis - warto? IP: 91.208.93.* 02.12.11, 10:15
        ciekawostką jest to, że dew. w umowach zastrzega sobie prawo sprzedaży osiedla innemu podmiotowi przed jej skończeniem - czyżby coś było nie tak??
        • Gość: ja Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.play-internet.pl 06.12.11, 18:59
          Z kiedy była ta propozycja umowy?3 listopada inwestycja została przejęta przez Ronson Development Sp. z o.o. - Verdis Spółka Komandytowa (wcześniej Ronson Development Millenium Sp. z o.o)
          • Gość: miałem kupić Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 21:14
            z listopada...ale mnie to już lotto :D kupiłem gdzie indziej i bez poganiania ze strony Pań sprzedających z Verdis. Pozdrawiam
            • Gość: malgosia Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.ip.netia.com.pl 16.12.11, 15:12
              podziel sie prosze informacja, gdzie i co kupiles :)
    • Gość: dsd maks 5 tys za metr wiecej placic nie ma sensu IP: *.centertel.pl 04.12.11, 22:25
      jak wyzej
    • Gość: Kasia Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 21:02
      Witam, sąsiadka ma jutro rozprawę z Ronson w sądzie, tak się skończył jej szczęśliwy zakup :( nie polecam wam tego developera, ściany jej się sypią na głowę.
      • Gość: hm Re: Ronson Verdis - warto? IP: 178.73.49.* 28.12.11, 18:14
        grupa kapitałowa Ronson wszystkie swoje spółki z o.o. w Polsce przekształca w spółki osobowe - w tym przypadku komandytowe (dot. to ich każdej inwestycji - Sakura, Gemini2), gdzie jedynymi komplementariuszami są dotychczasowe spółki z o.o. Powód - chodzi o oszczędności na podatkach. odpowiedzialnym bez ograniczeń za zobowiązania spółki komandytowej verdis jest komplementariusz - Ronson Dev. Milllenium Sp. z o.o.
        • Gość: ROTFL Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.play-internet.pl 28.12.11, 18:30
          Sorry, ale pleciesz... Oszczędności podatkowych na tym wielkich nie ma, a natomiast są prawne. Tak prawne, bo to jest powodem przekształceń. Powołuje się do konkretnej budowy spółkę, nabija jeleni w balona, sprzedaje im już w chwili odbioru rozpadający budynek a potem spółeczkę się rozwiązuje :-) I szukaj wiatru w polu... i tak wlasnie robi Ronson.
          • Gość: hm Re: Ronson Verdis - warto? IP: 178.73.49.* 28.12.11, 18:47
            oczywiście masz rację, ale czy spółki z o.o. nie można rozwiązać, każdy developer tak robi, że powołuje specjalne spółki np. zoo do danej budowy - to chyba oczywiste, tyle ze sp. osobową chyba łatwiej rozwiązać.
            w tym przypadku zapewne chodzi o podział przez wydzielenie. odpowiedzialnym pozostaje sp. z o.o., która chyba można zawsze rozwiązać. jeśli się mylę to mnie popraw
            • maja73 Re: Ronson Verdis - warto? 12.01.12, 01:09
              Można się potem tłumaczyć, że to nie "my" ale jacyś tam "oni".
              Ściany pękają i jeśli ktoś chce na żywo obejrzeć, jak wygląda sztandarowa inwestycja Ronson po latach, to ja serdecznie zapraszam na kawę :)

Sprawa jest w sądzie, a postępowanie jest jawne. Uprzedzam, że Nadzór Budowlany wydał decyzję rozbiórki ścian działowych. Na blogu poniżej aktualne zdjęcie.
              slonecznyskwer.blox.pl/html
              Udanych zakupów, uczcie się Państwo na cudzych błędach!

• marekr55 Re: Ronson Verdis - warto? 01.07.12, 13:20
                Witam Serdecznie z Poznania :)

jestem również klientem ronsona - OSIEDLE GALILEO i mamy dokładnie ten sam problem, z tym, że u nas dochodzi kwestia statyki całego budynku - tzn. są poważne obawy, że się to wszystko zawali. U mnie wszystkie ściany popękały, popękały stropy, u sąsiada są takie efekty, jakie Pani przedstawiła na zdjęciu. Sąsiedzi obok są po podcince drzwi, bo w pewnym momencie przestały się im otwierać. W sąsiednim budynku pękła szyba. Zjawiska te nie ustępują, tylko się nasilają.
                Czy może Pani krótko opisać na jakim etapie jest Pani sprawa w sądzie i czy jest Was na tym osiedlu więcej. Może trzeba pomyśleć o połączeniu sił, na początek w obszarze PR?

pozdrawiam serdecznie,
                Marek z Poznania
        • maja73 Re: Ronson Verdis - warto? 06.01.12, 11:31
          A po kilku latach mieszkanie wygląda tak:

slonecznyskwer.blox.pl/2012/01/Spekania-scian-w-sypialni.html
          :(
          • Gość: działkowicz Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.mofnet.gov.pl 13.01.12, 15:55
            eee
            myślałem, że zdjęcie dot. ściany nośnej, a to tylko ściana działowa kiludziesięcio piętrowego bloku - ale na serio. budowlańcy wiedzą, że dobry budynek to taki po 5 latach użytkowania - tzn. że wszystko już wyschło co miało wyschnąć (farby), wszystko osiadło co miało osiąść, itd.
            Ronson nic nie budował - on jedynie bierze odpowiedzialność.
            wszystko zaczyna się od projektu, pomysłu (nowatorskiego projektu bloku) poprzez podmioty które biorą zlecenie na wykonanie (i przekazują podwykonawcą, którzy znowu biorą podwykonawców którzy biorą kolejnych np. z pcimia dolnego). wpływ na blok ma również grunt, otoczenie, witar, słońce i oczywiście ksiądz z parafi. podsumowując biedni ci developerzy :) :) nic nie robią a ponoszą całą odpowiedzialność. więc czego my od nich chcemy ?.

pzdr

• Gość: Mondry Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.home.aster.pl 13.01.12, 17:21
              Spółka z o.o. Spółka komandytowa jest w Polsce zakładana z dwóch powodów:

oszczędności podatkowe - rozliczenia wspólników prawie tak jak w spółkach jawnych

ograniczenie odpowiedzialności prawnej komplementariusza, który jest de facto spółką z o.o., co najważniejsze Sp. z o.o. odpowiada do wysokości kapitału zakładowego - dzisiaj jest to minimum 5.000 zł, słownie pięć tys. złotych. Jest jeszcze dodatkowa odpowiedzialność zarządu, ale ten jak jest rozgarnięty to może spać spokojnie...

Albo więc widzą że mogą zaoszczędzić na podatkach albo ograniczyć ryzyko albo jedno i drugie, rozumieta???

• Gość: osverdis.pl Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.12, 23:00
      Przyszłych mieszkańców i rozważających zakup zapraszam na forum mieszkańców - www.osverdis.pl
      • Gość: gość Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.12, 13:53
        a czy wiadomo już jakiej wysokości będzie czynsz i co się zawiera w tej opłacie?
    • ksander Re: Ronson Verdis - warto? 16.06.12, 09:34
      Jak lubisz mieszkać m/y cmentarzami, zajezdnią MZA i halami produkcyjnymi- to myślę, że WARTO : )) To są jedyne, aczkolwiek niepowtarzalne zalety tej inwestycji :) Zobacz na ZUMI, jaką masz okazje wywalić w błoto 700 tys. zł, a najlepiej sam sprawdź okolice tych pięknych "apartamentowców". Za tą kasę masz o niebo lepsze mieszkania sprzed kilku lat z rynku wtórnego na Woli i to bez takich niespodzianek.
      • Gość: rdx Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.mofnet.gov.pl 19.06.12, 14:39
        Porównywanie rynek wtóry i pierwotny mieszkań to jak dzień i noc, tutaj rozmawiamy o rynku PIERWOTNYM. A jeśli tak to polecam dzielnice Wilanów (piękne mieszkania, bez przedszkoli, szkół, nawet czasami dróg), polecam też (Targówek -z pięknymi zielonymi widokami na Wisłę, które można podziwiać stojąc w coraz to mniejszych korkach wracając do domu i co więcej jadąc do PRACY).
        Rynek wtórny miekszań - to chyba tak samo jak kupowanie używanego samochodu, w którym pierwotny nabywca pierdział w siedzenie przez kilka lat, a drugi w kolejności kupujący ma ogromną radość i satysfakcję, że kupił od pewnego, uczciwego sprzedawcy.
        Podsumowując - życie jest bardzo trudne i ciekawe. I każdy wybiera co chce, co może, kiedy może, gdzie może i co mu się podoba, a w szczególności co mu Developerka poda na talerzu.
        • Gość: tets Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.06.12, 17:11
          .
    • Gość: osverdis.pl Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 14:58
      Wszystkich zainteresowanych tematem zapraszam na forum mieszkańców osiedla VERDIS.
    • Gość: Ola Re: Ronson Verdis - warto? IP: 79.162.99.* 19.10.12, 21:04
      Stanowczo odradzam developera Ronson...Najgorsi handlowcy ever! Nie kupiłam tam mieszkania nie dlatego, że mnie było nie stać, częściowo dlatego, że nie było tam dla mnie nic ciekawego i praktycznego ,ale przede wszystkim dlatego, że handlowcy nie byli zainteresowani tym, żeby udzielić mi informacji.
      Poza tym myślę, że cena tych mieszkań jest mocno zawyżona w stosunku do jakości.
      • Gość: GT Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.tktelekom.pl 05.12.12, 13:39
        Jesli chodzi o handlowcow i samego dyr. sprzedazy to ja mam kompletnie odmienne zdanie ! Widocznie zalezy na kogo trafisz, nasza pani handlowiec pilotowala wszystko od poczatku do konca, odpisywala na maile nawet o 22 w dni wolne od pracy i wszystko zalatwiala od reki. Z szefem sprzedazy tez da sie pogadac jesli jest o czym.
      • Gość: sar Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 17:59
        Stanowczo Odradzam, niedopowiedzenia, brak porządnej komunikacji ze strony developera, banda złodziei .
    • Gość: Zawiedziona Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 10:23
      SZczerze ODRADZAM !!!!! BArdzo złe wykonanie, wiem od mostostalu, że ronson oszukał z materiałami. Osiedle oddane w grudniu 2012 na ścianach już widać pęknięcia!!! W garażach gdy pada descz LEJE się woda po scianach, DOSŁOWNIE!!!!! Teraz jest pełno śladów wilogi i mokre tynki. Dodatkowo oszukali wszystkich z instalacją tv/int/tel w ścianach pociągnęli tylko PUSTE peszele z możliwością pociągnięcia kabli, w umowie były kable!!!!!
      Dodatkowo bardzo niekożystny akt, badźcie bardzo ostrozni.
      Zmienili tez plan osiedla i w miejscu spokojnego patio stoi wjazd do garażu, z tego co wiem to bez zgody na taką zmianę!!!! Jesli ktos wątpi zaprzaszam na osiedle.
      • Gość: czinek Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 20:22
        Nie mogę się zgodzić, chwalę sobie Verdis i wcale nie wygląda to tak jak przedstawiłeś we wpisie.
        • kakoo Re: Ronson Verdis - warto? 22.06.14, 22:36
          Nie. Poczytajcie sobie forum:

osverdis.pl/forum/

Jest wiele usterek z którymi nic nie można zrobić!!
          przykład:
          osverdis.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=276
          docs.google.com/file/d/0B2_HIdqii9lgOGN1OGUxRElQUE0/edit[/b]

• Gość: foif Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 20:15
      masz na myśli samą budowę metra czy metro że wogole kiedyś będzie i dlatego okolica juz teraz jest bardzo ładna
    • Gość: filipc LUDZIE... IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 22:50
      jeden z drugim naganiacie aż się żygać chce, ....dobrze sobie radzi. Chcesz sie wykazać i zaprezentować produkt to napisz:
      1) jaka jest oststeczna cena metra
      2) jaka jest cena garażu
      3) czy za balkon trzeba płacić oddzielnie, czy można z niego zrezygnować
      4)czy są miejsca parkingowe dla gości / ile
      5) jaka bedzie odl do metra (wcale nie jest na tyle blisko żeby uderzyc z buta), wart podać dokładnie
      6)jakie są szkoły w pobliżu
      7) czy plac zabaw będzie pod samymi oknami, czy przy samej ulicy
      8)jakie są stawki za udział dziecka w "klubie malucha"
      9)....
      Pisanie że już jest ładnie bo kiedyś bedzie metro to ośmieszanie się. Jeśli chcesz naganiać klientów wypowiedz sie w kwestii któregoś z punktów lub zostaw informację PRZYDATNĄ dla potencjalnego nabywcy. Pisaneie że ktoś sobie dobrze radzi można interpretować na kilka sposobów.
    • Gość: filipc Re: LUDZIE... IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 21:18
      to co dla ciebie jest szczegółem dla mnie i dla wielu potencjalnych nabywców wcale nie jest, jeśli masz życzenie zabierz głos w którymś z wymienionych punktów. Jeśli użyjesz rzeczowych argumentów chętnie wybiorę się do tzw "źródła" i będe rozmawiał tylko z Tobą, tak żeby było uczciwie
    • Gość: turek_navigator Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.183.225.167.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.07.13, 22:45
      miriam.7 napisała:

> no właśnie tak badam warszawski rynek nieruchomości, bo przymierzam się do zakupu mieszkania, no i z tego co się zorientowałam to akurat Ronson dobrze sobie radzi w stolicy.

to jak miriam, zdecydowaliście się już z mężem, czy zainwestujecie w ronsona w szczecinie, czy w ronsona w łomiankach?

forum.gazeta.pl/forum/w,778,127295747,145749106,Re_SZCZE_CIN_inwestycje_2011_2012.html

forum.gazeta.pl/forum/w,229,144595325,145766998,Re_kolejne_bloki_na_Wislanej_.html
      ronson to dobry deweloper, za niedoróbki odpowiadają podwykonawcy, wystarczy zgłosić niedoróbkę do ronsona i zaraz naprawi:

forum.gazeta.pl/forum/w,778,79469070,145748615,Re_Ronson_w_tarapatach_.html
      • Gość: Gość Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 12:03
        10/10 gonić naganiaczy :)
    • gumri Re: Ronson Verdis - warto? 02.08.13, 14:19
      Z tego co wiem to jest jeszcze kilka wolnych mieszkań więc spokojnie można kupować. Okolica jest cudowna, dużo zieleni a zarazem cisza i spokój.
      • Gość: facet z ręcznikiem Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 10.08.13, 12:39
        > Z tego co wiem to jest jeszcze kilka wolnych mieszkań więc spokojnie można kupo
        > wać. Okolica jest cudowna, dużo zieleni a zarazem cisza i spokój.

kilka wolnych mieszkań, hihihi, trzeba się spieszyć, bo zabraknie - przynajmniej za podawanie takiego komunikatu płaci ronson. Przeloguj się człowieku z tym ronsonem albo pisz jako "Kasia z mężem".

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z wirtualnego bloku spamerów :)
        • marekr55 Re: Ronson Verdis - warto? 10.08.13, 16:49
          Ciekaw jestem czy ściany pękają tak jak u nas w Poznaniu (szpary na 1 cm),
          czy Inspektor Budowlany już prowadzi postępowanie ws. wad budynku
          Czy na ścianach będzie grzyb tak jak u nas a ściany w piwnicach gniją
          i czy połowa mieszkańców też wyląduje w sądzie przeciw Ronsonowi?
          • Gość: Paweł Re: Ronson Verdis - warto? IP: 46.187.139.* 20.08.13, 09:54
            W moim mieszkaniu nic nie pęka, więc spokojnie.
            • Gość: potencjalny Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.08.13, 22:26
              Verdis - czyli mieszkania bez komórek. Co za debil buduje mieszkania 4 pokojowe > 80 m2 bez komórek ? Takie mieszkania kupują rodziny z przynajmniej 2 dzieci. Rodziny takie zaopatrzone są w sanki, rowery, wózki, narty itd. I gdzie to trzymać jak Ronson nie zbudował komórek ? W mieszkaniu w kuchni czy w łazience ? Dobudują komórki to i chętni sie znajdą.
              • Gość: Marek Re: Ronson Verdis - warto? IP: 46.187.139.* 26.08.13, 20:06
                Nie tylko rodziny 4 osobowe kupują takie mieszkania, znam wiele par bezdzietnych mieszkających w takich mieszkaniach. Zawsze można wygospodarować trochę miejsca na schowek, wiec bez przesady.
      • Gość: facet z ręcznikiem Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.08.13, 21:41
        gumri napisał(a):

> Z tego co wiem to jest jeszcze kilka wolnych mieszkań więc spokojnie można kupować. Okolica jest cudowna, dużo zieleni a zarazem cisza i spokój.

Przecież gumri już kupiłeś od Ronsona we Wrocławiu, to skąd wiesz, że w Warszawie jest tak samo cudownie?

forum.gazeta.pl/forum/w,186,112250786,146222765,Re_Ronson.html
    • gumri Re: Ronson Verdis - warto? 05.08.13, 11:24
      Również zamierzam kupić mieszkanie i znalazłam identyczne informacje. Ronson ma najlepszą ofertę jeżeli chodzi o mieszkania w Warszawie. Na którą z jego inwestycji się zdecydowaliście ?
      • Gość: Romek Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 18:41
        gumri spamerze - tylko o Ronsons piszesz. Raz już kupiłeś, raz dopiero się zastanawiasz, ale zawsze pochlebnie.
      • Gość: Kacper Re: Ronson Verdis - warto? IP: 46.187.139.* 27.08.13, 12:05
        Mieszkania w tej lokalizacji sa bardzo ciekawe. Wszędzie jest blisko a dużo sklepów znajduje się kawałeczek od bloku.
        • Gość: facet z ręcznikiem Re: Ronson Verdis - warto? IP: *.adsl.highway.telekom.at 27.08.13, 12:11
          Gość portalu: Kacper napisał(a):

> Mieszkania w tej lokalizacji sa bardzo ciekawe. Wszędzie jest blisko a dużo skl
          > epów znajduje się kawałeczek od bloku.

Kacper, Kamil, Marek, Paweł, Mateusz oraz "gość" - wszyscy siedzicie przy jednym komputerze? Komputer pewnie w biurze Ronsona, a zadowoleni klienci stoją w kolejce, po czym każdy siada, wpisuje się, i podchodzi następny :)
    • kakoo Re: Ronson Verdis - warto? 22.06.14, 22:37
      Nie polecamy. Poczytajcie sobie forum:

osverdis.pl/forum/

Jest wiele usterek z którymi nic nie można zrobić!!
      przykład:
      osverdis.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=276
      docs.google.com/file/d/0B2_HIdqii9lgOGN1OGUxRElQUE0/edit[/b]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka