Dodaj do ulubionych

Energomontaż-Orzycka

IP: 62.233.200.* 25.02.02, 14:28
Chce tam kupić mieszkanie. Czy ktoś z Was może mi powiedzieć coś na ten temat?
Z.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.stacje.agora.pl 26.02.02, 11:39
      hej
      Ja kupilem mieszkanie na Orzyckiej. Energomonraz jest generalnie ok, tylko maja malutkie
      opóźnienie (4 miesiące). Planowany termin oddania Orzyckiej to kwiecień 2002r. (przynajmniej mam
      tak zapisane w akcie notarialnym). Dużym plusem jest to, że Enargomontaż nie ma (a przynajmniej
      w
      grudniu 2001r.) nie miał hipoteki na ziemi, na której budowany jest blok.
      • birds Re: Energomontaż-Orzycka 27.02.02, 11:35
        A znasz może planowaną wysokość czynsu?

Gość portalu: darek napisał(a):

> hej
        > Ja kupilem mieszkanie na Orzyckiej. Energomonraz jest generalnie ok, tylko maja
        > malutkie
        > opóźnienie (4 miesiące). Planowany termin oddania Orzyckiej to kwiecień 2002r.
        > (przynajmniej mam
        > tak zapisane w akcie notarialnym). Dużym plusem jest to, że Enargomontaż nie ma
        > (a przynajmniej
        > w
        > grudniu 2001r.) nie miał hipoteki na ziemi, na której budowany jest blok.

• Gość: darek Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.stacje.agora.pl 27.02.02, 18:23
          nie znam wysokości czynszu, ale jeżeli będzie wspólnota mieszkaniowa, to poniekąd ona będzie
          decydowała o wysokości czynszu - za wyjątkiem opłat stałych (śmieci, woda, ogrzewanie).
          • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.160.130.* 28.02.02, 12:46
            Trzeba mieć dużo optymizmu - prawda Darek`u.
            Zenk wprowadź do umowy coś takiego jak konkretną datę oddania Tobie mieszkania
            do użytkowania (lub do wykończenia wnętrz - bo zwykle jest to stan surowy
            zamknęty). Po drugie potraktuj swoje środki praktycznie jak kapitał własny i
            wynegocjuj jak najwyższą stopę za zwłokę. Na dzień dzisiejszy stopa redyskonta
            to 12%. Decyzje należą do ciebie.
            Pzdr
            Piotr
      • Gość: d Re: Energomontaż-Orzycka Gdzie sa okna? IP: mieszko.pl.u* 22.05.03, 09:23
        od dwoch tygodni czesc mieszkan zamiast okien ma powieszona plastikowa folie.
        wspolczuje wlascicielom a innych ostrzegam - nie dawajcie sobie zabrac okien z
        mieszkania pod zadnym pozorem.
    • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.expander.pl 08.03.02, 21:56
      mieszkania w nizszej czesci budynku oddaja juz w marcu. Bylem w tym tygodniu
      dwa razy na budowie, ale sam chce kupic w "wiezy" - na to trzeba poczekac do
      czerwca. Wykonczenie mieszkan sprawia dobre wrazenie, ale niestety nie jestem w
      stanie ocenic tego fachowo. Czy inni przyszli lokatorzy orientowali sie, jak
      wyglada sprawa ze sztywny podlaczeniem do Internetu? albo jakies parametry
      mieszkan (np. przenikalnosc cieplna)? znajomi radza na to uwazac, a pani w
      biurze Energo mowi, ze o tym nic nie wie.
      pzdr
      • okrus Re: Energomontaż-Orzycka 11.03.02, 16:54
        hej! witam wszystkich klientów Energomontażu z Orzyckiej. Co prawda ja kupiłam
        mieszkanie w Józefosławiu, niemniej jednak być może część problemów jest nam
        wspólna. Na budowie w Józefosławiu z podwodu oszczędności budynki ponoć w ogóle
        nie zostały docieplone styropianem - tak powiedział mi któryś z robotników. Nie
        wiem czy to prawda ale jeśli jest tak faktycznie to obawiam się, że w zimę
        będziemy trochę marznąć (ściany wykonane są z betonu komórkowego). Czy na
        Orzyckiej faktycznie coś się dzieję ? - bo musze powiedzieć, że w Józefosławiu
        brakuje im kilka miesięcy do całkowitego oddania osiedla (początkowo miało być
        oddane do końca drugiego kwartału 2001). Czy macie trudności z biurem
        mieszkaniowym i z kontaktem z developerem ?

Pozdrawiam
        • Gość: Piotrek Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.sobieski.com.pl 16.03.02, 02:18
          Kupuje mieszkanie na Orzyckiej, standard wykonczenia
          uwazam za dobry. Na budowie jestem czesto, a budynek
          mam mozliwosc ogladania codziennie poniewaz mieszkam w
          poblizu.
          Oddanie czesci nizszej ma nastapic po Swietach, a wiezy
          w czerwcu. Opoznienie wzielo sie z powodu wody ktora
          znajdowala sie pod budynkiem jeszcze przed postawieniem
          fundamentow.
          • Gość: Jurek Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.162.228.* 16.03.02, 18:57
            Sam przymierzalem sie do kupna mieszkania w tym budynku w zeszlym
            roku......ostatecznie do kupna zrazily mnie panie w biurze obslugi klienta,
            byly nieprawdopodobnie bezczelne i w niczym sie nie orientowaly.
            Pozdro
            • Gość: Piotrek Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.sobieski.com.pl 18.03.02, 00:27
              Witam wszystkich po raz drugi. W budynku bedziemy miec
              prad, wode itd. Mysle ze przydalby sie jeszcze
              internet. Lacze w miare tanie a o duzej przepustowosci.
              Podczas wykanczania mieszkan jest odpowiedni moment aby
              uporac sie z kablami. Co o tym myslicie? Czekam na odp
              rowniez w skrzynce: pionet@emes.com.pl pozdro.
              • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 27.03.02, 11:55
                Z posiadanych przez Was informacji i własnych obserwacji jak myslicie, czy
                termin oddania wyzszej części budynku na Orzyckiej w czerwcu jest realny (to i
                tak jest 6 miesieczne opóźnienie w realizacji, która miała trwać 24 miesiace do
                grudnia 2001 roku)bo z tego co czytalem nizsza częśc budynku ma być oddana po
                swietach. Niestety nie mam w umowie podpisanej 2 lata temu zagwarantowanych
                odszkodowań z tego tytułu, chociaż zawsze deweloper znajdzie jakies
                usprawiedliwienie dla przeciagajacych sie prac po jego myśli.
                Kilka razy odwiedziłem budowę i moje wrazenie jest takie że prace posuwają się
                ale nie w takim tempie jak powinny biorąc pod uwagę przedłuzajacy się termin
                odbioru mieszkań i powstałe opoznienia
                Czy np. tam się coś dzieje po 17,00 czy w soboty

Z gory dziekuje za odpowiedz

• Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.expander.pl 29.03.02, 15:39
                  niektore mieszkania w niskiej czesci juz zostaly odebrane (z usterkami, ale
                  drobnymi i deweloper to poprawia). jednak wysoka bedzie oddana najwczesniej w
                  czerwcu. Energomontaz ma malo pieniedzy i wszystko sie wlecze. Podobno lepiej
                  beda mieli ci, co maja mieszkania od wschodu, bo tam na najwyszych pietrach juz
                  sa parapety, drzwi zewnetrzne i cos sie dzieje w srodku. ale i tak praktycznie
                  caly pion musi byc skonczony, zeby puscic np. wode. W przyszlym tygodniu
                  oddadza windy w "wiezy". Nie ma szans, zeby to jakos przyspieszyc - moze gdyby
                  sprzedali tu wiecej mieszkan, ale i tak nie wiadomo, czy pieniadze pojda na
                  nasza budowe.
                  pozdrawiam
              • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.expander.pl 29.03.02, 15:46
                calkiem niedawno sie dowiedzialem, ze telefony robi Netia i bedzie rowniez
                gniazdo internetowe w mieszkaniu. nie znam szczegolow, ale chyba bedzie mozna
                zalozyc sobie szybkie lacze w ramach Netii. To by upraszczalo sprawe.
            • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.expander.pl 29.03.02, 15:41
              a kupiles cos innego czy czekasz dalej? bo co by nie gadac o biurze handlowym,
              to sam budynek wydaje sie ok. i obecnie - w promocji - jest calkiem tanio.
              • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 02.04.02, 08:26
                nie nic nie kupilem, w sumie obnizka ceny mnie nie dotyczy bo wszedlem w ta
                budowe 2 lata temu, poza tym po obnizonej cenie sa teraz tylko duze mieszkania
                a ja potrezbowalem male, wkurza mnie tylko przedluzajacy sie termin oddania,
                nic nie mozna zaplanowac
                dziekuje za informacje
                wschodnia czesc to jest od strony parku czy od ulicy?
                • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.25.81.* 04.04.02, 11:09
                  sorki, wprowadzilem troche zamieszania. pytanie o kupno innego mieszkania
                  kierowalem do piotra, ktorego do Orzyckiej zniechecily panie z biura handlowego.
                  A propos stron swiata, to tez zamieszalem, ale wyjasniam. w mieszkaniach na
                  kilku najwyzszych kondygnacjach juz sa zainstalowane drzwi zewn, parapety -
                  brakuje drobnych rzeczy np. kontaktow. Niestety, dotyczy to tylko strony prawej
                  budynku, patrzac od domu kultury KADR, ktory jest po drugiej stronie ul.
                  Rzymowskiego. strona lewa jest ciagle nie wykonczona. Wczoraj mialy byc
                  uruchomione windy, ale tez sie spozniaja, wiec moze beda dzisiaj dzialac. Moj
                  rozmowca na budowie jednak sadzi, ze w czerwcu oddadza caly budynek.
                  pzdr
                  • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka halasliwa Rzymowskiego IP: *.sgh.waw.pl 11.04.02, 19:07
                    Witam
                    przymiezam sie do kupna mieszkania i jak wszyscy probowalem zasiegnac
                    informacji tu i tam. Nie wiem czy bylem pierwszy ktory odwiedzil gmine mokotow
                    z jej planami przestrzennymi czy tez nie przywiazujecie moze wagi do takich
                    faktow, ale po otwarciu mostu siekierkowskiego w ulice
                    sikorskiego/rzymowskiego poleci ruch przelotowy przez warszawe. Glownie tiry.
                    Mnie to bynajmniej nie przeraza, ale poczatkowa chec posiadania mieszkania od
                    strony poludniowo wschodniej, okazala sie byc niepraktyczna. Juz teraz
                    rzymowskiego bywa halasliwe. Co jeszcze: to na gotarda z czasem ma byc
                    bezkolizyjny wjazd, czyli jakas mala estakada sie szykuje. To naturalnie to
                    sprawa jeszcze dobrych paru lat, poza tym to tylko plany, ale budowa mostu
                    siekierkowskie idzie pelna para, wiec sami wiecie.

Mimo to, ja planuje tam kupic mieszkanie lada chwila, troche mniej
                    naslonecznione ale i cichsze. Panie w biurze sa takie jakie sa, ale na pewno
                    pochwaly naleza sie panu Andrzejowi, z ktorym pewnie mieliscie okazje sie
                    spotkac, bo to on oprowadza po budowie.

Windy juz dzialaja, Gerda wstawia drzwi i oby tak dalej. Kto wie moze uda im
                    sie do czerwca skonczyc, a na pewno juz za tydzien maja rozbierac (bez
                    skojarzen) te budki na budowie.

Pozdrawiam wszystkich,
                    D
                    • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka halasliwa Rzymowskiego IP: *.sgh.waw.pl 11.04.02, 19:10
                      oczywiscie przymierzam przez rz..
                      pozdrawiam raz jeszcze
                      • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka halasliwa Rzymowskiego IP: 213.25.81.* 12.04.02, 15:58
                        witaj dziku,
                        tez sie na poczatku przestraszylem tych planow autostradowych, ale - jak sam
                        napisales - sa one raczej odlegle. Jakis czas temu byly prezentowane w
                        stolecznej. Ale jaki ruch mozna puszczac przez nasz rejon? Gdzie te ciezarowki
                        pojada? W marynarska, woloska? Tam tez wasko. Poza tym beda moze uciekac
                        wczesniej z sikorskiego - np. do pulawskiej.
                        w kazdym razie kupuje lokal na 12 kondygnacji - tak wysoko ten halas moze sie
                        nie przedrze. Co prawda od rzymowskiego, ale kolega mieszka tak samo wysoko
                        przy wolskiej (tramwaje) i nie narzeka. A ja jednak wole wiecej slonca i
                        wyrazna perspektywe (na przyszlosc i Ursynow).
                        Dobrze ze te windy juz sa, bo sie opozniali z ich uruchomieniem. Drzwi na
                        najwyzszych kondygnacjach byly od 2 tygodni. Czy ta Gerda jest OK? Sa potrzebne
                        dodatkowe zamki? Wygladaly na pierwszy rzut oka solidnie. Niestety wolno
                        przebiega budowa strony pln-zach i to moze przyblokowac oddanie calego budynku.
                        Czesc specjalistow na budowie kwestionowala czerwcowy termin oddania. Ale z
                        drugiej strony - choc narzekaja, ze maja malo pieniedzy - ciagle cos sie tam
                        dzieje. wiec moze jednak czerwiec?
                        Ja chyba sfinalizuje na poczatku tygodnia zakup mieszkania. Chce je tez troche
                        przerobic - poprzestawiac sciany, pozbyc sie oranzerii. Tez zamierzasz cos
                        pozmieniac?
                        pzdr
                        • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka halasliwa Rzymowskiego IP: *.sgh.waw.pl 13.04.02, 10:19
                          Czesc jed.
                          Na 12 pietrze to chyba juz nie ma mieszkan tych z oranzeria wolnych, ale nie
                          daje glowy. Sam pomysl na oranzerie - ? o rany. Kazdy mowi inaczej. albo
                          zostawic albo usunac. Jesli chcesz kupic chate od poludnia to masz oranzerie w
                          sypialni. Strasznie niepraktyczne, ale z drugiej strony wycisza swietnie i
                          zatrzymuje cieplo.
                          Jesli kupilbys mieszkanie to drugie, od strony pn-wsch, to oranzerie masz w
                          salonie. Zabiera Ci wtedy 7,4 m2 ale warto moze ją zostawic. Wyglada ciekawie.
                          Z drugiej strony co w takiej oranzerii mozna robic? kwiatkow chodowac nie
                          bede..

To mieszkanie od strony poludniowej, o ktorym wspominales, jest wg mnie ciut
                          niepraktyczne:) Tam kuchnia jest calkowicie polaczona z salonem, przez co
                          salon jest naprawde wielki - to plus. Ale w mieszkaniach od strony wschodniej,
                          dokladnie pn wschodniej, jest bardzo podobny rozklad, z malym 'mankamentem'.
                          Sa dwie ubikacje. Tylko druga mozna swietnie przerobic na pomieszczenie w
                          ktorym : garderoba, odkurzacz, rower, wuzek dla dzieciakow...wszystko tam sie
                          zmiesci.

Nie mam pojecia nic o drzwiach gerdy. wygladaja na solidne, maja wkladke
                          budowlana - na razie i tylko miejsce na jeden zamek. Czy to minus? kto wie.
                          ale chyba teraz taki standard

pozdrawiam,

p.s.
                          juz w marcu slyszalem w biurze ze do konca marca jest tylko promocja cenowa.
                          Wczoraj mi powiedziano ze do konca kwietnia...
                          • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka halasliwa Rzymowskiego IP: 213.241.44.* 15.04.02, 17:30
                            Witaj ponownie,
                            dzieki za rady. oranzerii stanowczo chce sie pozbyc, bo ta konstrukcja
                            oddzielajaca sypialnie od oranzerii jest po prostu wulgarnie brzydka. A z kolei
                            nie jest mi potrzebne 20 m2 sypialni, to przesune sciane (mam nadzieje, ze to
                            mozliwe) i powieksze lazienke, zachowujac oddzielne WC. Jakos tak jest, ze
                            kobiety lubia, gdy w mieszkaniu sa 2 pomieszczenia sanitarne.
                            ciagle nie mam koncepcji na salon z aneksem, jak chociazby ustawic duzy stol do
                            posilkow. Ale to i tak ze dwa miesiace zanim sie wprowadzimy.
                            moze wreszcie w srode zalatwie te umowe, to w czwartek biegne na budowe. jak
                            sie dowiem czegos nowego, dam znac.
                            pzdr
                • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.241.44.* 25.04.02, 16:02
                  nie wiem, czy ostatnio byliscie na budowie, ale troche sie dzieje. windy juz
                  dzialaja. na gorze wszystko skonczone. elewacje maluja alpinisci. Ale niestety
                  sa niedorobki w mieszkaniach.
                  dla dzika - w drzwiach Gerdy juz sie nie zaklada innych zamkow, tylko przy
                  odbiorze kluczy dostaniemy do nich jeszcze karte, z wylacznie ktora mozna
                  dorabiac te specjalne kluczyki.
                  domkow dla budowlancow jeszcze nie rozbierali, ale to juz na dniach. niedlugo
                  znowu dam znac.
                  pzdr
    • Gość: bitri Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 12:31
      Drodzy-mam nadzieje-przyszli sasiedzi.Wczoraj dopiero zorientowalem sie,ze jest
      taki "deal".Pracujemy z zona na lotnisku-dlatego odleglosc rzedu 4km byla dla
      nas priorytetem przy wyborze.Gdy podjechalismy pod budynek,natychmiast nam sie
      spodobal,a gdybym byl gorzej wychowany-napisalbym,ze po prostu ser nam z dzioba
      wypadl na widok wiezy-ale oczywiscie tego nie napisze.Popedzilismy do
      biura,gdzie pani rzeczywiscie nie byla jakos specjalnie ujmujaca,ale konkretna
      i w sumie trzymala polskie normy uprzejmosci.Mam konkretne pytania:czy sa
      elastyczni w sprawie platnosci-wiadomo,ze nie przyniose calej kapusty od
      razu,musze pozaciagac kredyty,sprzedac stare mieszkanie itd.A to przeciez trwa
      troche.Druga rzecz:Co myslicie o tym,ze mieszkanie jest w ksztalcie trapezu-co
      rodzi fakt,ze sciany nie zawsze sa pod katem prostym?Nie bylem nawet wewnatrz-
      dozorca nas oprowadzil,ale mieszkania pozamykane-wczoraj pracowali,ale
      pojawilismy sie za pozno.Winda bardzo cicha i szybka,ogolne wrazenie bardzo
      pozytywne.Biuro na Przemyslowej tez maja niczego sobie...
    • Gość: as Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 22:15
      Witam przyszłych sąsiadów z Orzyckiej.
      Ja kupilam mieszkanie jeszcze w 2001.
      Terminy rat oczywiście można negocjować , ale nie w biurze mieszkaniowym na
      Przemysłowej tylko z kimś z zarządu , który mieści się na ul. Matuszewskiej.
      • Gość: bitri Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 06.05.02, 06:19
        Gość portalu: as napisał(a):

> Witam przyszłych sąsiadów z Orzyckiej.
        > Ja kupilam mieszkanie jeszcze w 2001.
        > Terminy rat oczywiście można negocjować , ale nie w biurze mieszkaniowym na
        > Przemysłowej tylko z kimś z zarządu , który mieści się na ul. Matuszewskiej.
        Dzieki.Sluchajcie-czy nie wydaje Wam sie,ze tam jest glosnawo przez
        ul.Rzymowskiego?
    • Gość: AS Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 19:36
      Czy słychać odgłosy dochodzące z ul. Rzymowskiego, najlepiej wybrać się na
      budowę i samemu sprawdzić. U mnie nie słychać.Praktycznie codziennie można
      (od ok.9.00 do 16.00) tam się wybrać ale może lepiej się umówić.
      Nr.telefonu na budowę 847-94-47, albo 847-94-48.
      • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 08.05.02, 15:22
        czy ktos wie jak sie posuwają prace, jaki jest stan mieszkań, np instalacje, bo
        z tego co wiem to klatka schodowa jest nie ruszona, czy termin oddania
        wyznaczony na czerwiec jest realny
        • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.241.44.* 09.05.02, 15:51
          ja mam wpisane, ze klucze dostane do 30 czerwca (niestety bez zadnych kar za
          niedotrzymanie terminu, ale umowa podpisywana w koncu kwietnia). klatki sa
          nieruszone, ale w wielu mieszkaniach, przynajmniej na gorze, wiekszosc robot
          jest wykonana. musza jeszcze zrobic kaloryfery, poodkrywac ujscia do WC czy
          zlewu itp. Ale na budowie ruch jest codziennie. W 2 miesiace powinni zdazyc.
          Hope so.
          pzdr
          • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 10.05.02, 08:56
            dziekuje za informacje, widze ze jestes swietnie zorientowany w temacie
            niestety nic nie pozostaje tylko czekac (ja tak juz czekam przeszlo 2 lata)i
            miec nadzieje ze szybko to skoncza, to widze ze nawet teraz podpisywane sa
            umowy bez kar za zwloke, ja tez mam taką ale podpisywana dwa lata temu i
            zalowalem ze nie wprowadzilem takiego zapisu
            • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.241.44.* 16.05.02, 16:32
              Przed dwoma dniami na Orzyckiej zdemontowano część baraków, jak to było
              zapowiadane przez kogoś w jednym z postow. Cały czas na budowie jest duży ruch -
              tak przynajmniej to wygląda z zewnątrz. Czerwiec coraz blizej.
    • Gość: as Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 20:06
      Wlaśnie rozmawiałam z osobą z zarządu podobno termin oddania wysokiej części
      pod koniec czerwca ma być dotrzymany.
      A może niech ktoś kto był ostatnio na budowie napisze jak tam postępy.
    • Gość: Iza Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.c2000.com.pl 27.05.02, 17:26
      Hej, Witam klientów Energomontażu!
      Mam pytanko czy wy również nie otrzymujecie żadnych odpowiedzi na wysyłane
      pisma z zapytaniem o ostateczny termin zakończenia budowy? wysłałam już setki,
      terminy są przesuwane z miesiąca na miesiąc, boję się że coś jest nie tak (a po
      rozmowie z Kierownikiem budowy i Prezesem - jestem tego prawie pewna).
      Słuchajcie poszukuję osób, które kupiły mieszkania w tym budynku może byśmy
      zrobili jakieś spotkanie i pogonili Energomontaż, bo...... uwaga..? mieszkania
      nie będą oddane w czerwcu 2002, nie dostaniemy ich nawet w sierpniu! mam
      wiadomość z pierwszej ręki dlaczego. Czekam na wasze opinie, pozdrawiam
      • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.160.130.* 28.05.02, 07:58
        Niestety jestem z innej lokalizacji, lecz
        nie trać czasu na wysyłki - przesyłki, bo się odpowiedzi nie doczekasz, a może
        tylko telefonu z prawdopodobieństwem bardzo optymistycznym do 50%.
        Z mojego doświedczenia: domagaj, domagajcie się aneksu gdzie musi być podana
        konkretna data przekazania i conajmniej w skali miesiąca od tej daty "kary
        umowne" za zwłokę lub niewywiązywanie się z zobowiązań. Negocjacje sugeruję
        zacząć od conajmniej dyrektora finansów, więc konieczne są niestety wielokrotne
        wizyty przy Matuszewskiej 14, a stopy tych "kar" conajmniej rzędu stopy
        redyskonta od całkowitej kwoty, którą wpłaciliście EP. Musi być też dokładnie
        określone w jaki sposób (przelew na konto...), co jaki czas (miesięcznie,
        każdego ostatniego dnia roboczego miesiąca...)itd.. To ma działać conajmniej -
        motywująco i w Waszym interesie. Wszystko musi być na piśmie, a jest to zgodne
        z KC.
        Poza tym trudna prawda jest taka nie tylko moim zdaniem - zgodnie z KC można tę
        umowę ralizacji i jej faktycznej realizacji ze strony EP -całkowicie
        unieważnić. Problem w tym tylko, że kwestia potrwałaby powiedzmy conajmniej
        trzy lata.
        Pozdrawiam
        Piotr
    • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 28.05.02, 09:02
      niestety tez jestem od 2,5 roku klientem Energomontażu Pólnoc, Spólka giełdowa
      to dawalo pewne gwarancje solidnosci, wszystkie pieniadze wplacilem juz dawno
      temu, obserwowalem budowe i na poczatku bylo wszystko ok niestety przedluzajace
      sie zakonczenie oraz postepy w budowie mnie niepokoja
      bylem kilka razy na budowie, niby cos sie dzieje, z zewnatrz prawie skonczone
      ale niestety w srodku klatki nie ruszone, w mieszkaniach nie ma instalacji
      podlogowych, z tego co wiem to są tylko w czesci budynku, pewnie gdyby byly
      pieniadze mozna by to skonczyc w dwa miesiace, ale niestety pewnie tych nie ma,
      Energomontaz mial 38 mln zl strat za tamten rok, pewnie jest wienien
      podwykonawcom, a oni nie pracują lub specjalnie opoznija prace aby zmusic
      Energomontaz do placenia. Pierwsze moje niepokoje zaczely sie juz w marcu tego
      roku jak stwierdzilem ze budowa prawie sie zatrzymala, wtedy od zorientowanego
      dowiedzielem sie ze "moze dostane mieszkanie na swieta bozego narodzenia" -
      niestety cos co wydawalo mi sie nierealne wtedy nabiera barw
      my kliencie jestesmy w sytuacji bez wyjscia, sadzic sie ? trwa to w naszym
      kraju latami, żadnej ochrony, wycofywac wklad, straty i czekanie nie wiadomo
      ile, nie mowiac juz o sprawach podatkowych (ulga budowlana, podatek
      zryczaltowany itp.)
      probowalem tez rozmawiac z kims z energomontazu, ale wedlun nich wszystko jest
      ok, dalej sprzedaja mieszkania z terminem oddania czerwiec, nawet stwierdzili
      ze jak chce wlascwie moglbym mieszkanie juz odebrac (totalna bzdura)
      byc moze propozycja spotkania przyszlych klientow bylaby dobra nie wiem czy cos
      osiagniemy, ale grupa ma zawsze wieksze przebicie, dziwilo mnie nieraz ze nawet
      na tym forum jest tak malo glosow niepokoju i krytyki, przeciez kazdy ma jakies
      plany i podejmuje decyzje sciesle powiazane z terminem oddania mieszkania
      (sprzedaz starego, przeprowadzka i inne)
      czekam na glosy dyskusji lub informacje odnosnie energomontazu jak i budowy na
      Orzyckiej zarownio te dobra jak i zle
      • Gość: d Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.sgh.waw.pl 28.05.02, 16:00
        Sluchajcie.
        Chcialbym byc dalej optymista.
        wszystko na budowie wyglada ok.
        czesc niska - przeciez jest chyba skonczona, tam sa oddawane mieszkania
        baraki wywiezione.
        windy dzialaja
        mieszkania od gory tez wygladaja na skonczone
        drzwi w drzwiach
        terakota na balkoniku
        klatki sa wykanczane od gory
        budynek juz pomalowany z zewnatrz
        nie ma kaloryferow
        ale to chyba jedyny mankament

i nagle sie dowiaduje ze moze na gwiazdke dostaniemy mieszkanie?
        musi byc naprawde powazny powod - calkowity brak kasy? Wtedy by ludzie nie
        pracowali na budowie.

nie pisze o burzy dzisiejszej bo to moze dalej opoznic budowe

jakby naprawde mialo byc tak zle, to jestem za spotkaniem.
        d.
        • Gość: Iza Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.c2000.com.pl 29.05.02, 13:15
          Witam kolejny raz braci i siostry w niedoli. Posłuchajcie ja zupełnie serio
          proponuję spotkanie możemy umówić się na budowie (przed budową od strony kina
          kadr?) i omówić ewentualną strategię. Rozmawiałam z wieloma osobami i wierzcie
          mi nie niestaniemy mieszkań ani w czerwcu ani w lipcu ani nawet w sierpniu,
          kiedy? nie wiem i Energomontaż też nie wie. Byłam już na kilku spotkaniach
          (nawet na dwóch z samym Prezesem!) dostałam dwa pisma z info że oddadzą w maju -
          nie oddali, że oddadzą w czercwu - nie oddadzą (rozmawiałąm z zaufaną osobą z
          Energomontażu i doskonale wiem jaka jest sytuacja - nie mają nawet kasy na
          takie duperele jak wylewki). Czy Wy naprawdę nie rozumiecie że nic się nie
          zmieni jeśli nie zbierzemy się wszyscy i wtedy coś uzgodnimy oni bardzo chętnie
          odbierają telefony od nas (wkurzonych klientów) i przepraszają od kilku
          miesięcy i będzie tak dalej! Powiem szczerze jestem umówiona na kolejną rozmowę
          z Prezesem w połowie czerwca i będę rozwiązywać umowę, mam dosyć! sam kierownik
          budowy mówi że może skończy za 3 miesiące gdyby miał kasę ale przyznaje że nie
          ma!!!!! nawet na zakup podstawowych materiałów szczerze mówiąc nie jestem pewna
          czy termin gwiazdka tego roku jest realny. Czekam na sugestie dotyczące
          spotkania znam wiele przypadkó, kiedy w podobnych sytuacjach klienci dużo
          wskurali, chciecie dalej czakać w nieskończoność wierząc że teraz oddadzą bo
          obiecali? czy chcecie wreszcze mieć klucze do swoich mieszkań? Pozdrawiam
    • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 29.05.02, 07:57
      wczoraj bylem na budowie, rzeczywiscie nie jest tak zle, wszystko sie zgadza co
      napisales, a strona od parku jest juz prawie skonczona, na klatce od 14 do 4
      pietra jest wylozona terakota
      niestety wczoraj rzeczywiscie burza dala sie we znaki i zalala garaze ale to
      bylo chyba przerabiane w calej Warszawie
      pozdrawiam
      • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.chiny.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 00:29
        Witam.
        Droga Izo.
        piszesz o powaznych sprawach, ktore maja zyciowe dla mnie znaczenie.
        Sam chetnie zasiegnalbym informacji wiec na spotkanie reflektuje.
        jak latwo sie doliczyc, w ciagu ostatniego miesiaca na liscie wypowiedzialo sie
        ok 8 osob z tego najprawdopodobniej uda sie skrzyknac polowe.
        Przechodzac do konkretow:
        powinnismy sie spotkac wtedy kiedy budowa jest otwarta, czyli przed 15. Dla
        wiekszosci moze to byc pierwsza przeszkoda. Sobota i niedziele wowczas tez
        odpadaja.
        Co Wy na to?
        Przechodzilem w srode kolo budowy. Na zewnatrz dalo sie tylko zauwazyc:
        wymieniaja krawezniki od ul. wydyminskiej.. ??? a co w srodku to nie wiem.
        pozdrawiam,
        dzik vel pawel
        • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.160.130.* 31.05.02, 07:51
          Wybaczcie, lecz:
          nie zaczynajcie od przysłowiowego "ogonka" tylko od "głowy". To EP jest
          inwestorem, a wy tylko na razie potencjalnymi kupującymi. Z kim podpisywaliście
          umowę: - z kimś na budowie, czy praktycznie z kimś z zarządu EP lub jej
          dyrekcji. Owszem - z powodu stanu zaawansowania prac na budowie możecie i
          zapewne jesteście zaniepokojeni możliwością odbioru Swoich lokali i to powinno
          stanowić podstawę do działań w celu uzyskania "czarno na białym" odpowiedniej
          treści aneksów o czym pisałem wcześniej. Na początek może być Was tylko troje,
          lecz to chodzi: o czyj interes? Podejrzewam, iż nie wszyscy mają dostęp do
          internetu, a tym bardziej nie wszyscy czytają ten wątek. Z mojej strony, jeśli
          Wasz termin to powiedzmy koniec Czerwca 2002 to z Waszych postów wnioskuję
          jednak, że nie odbierzecie tego za co podejrzewam zapłaciliście zgodnie z
          umowami - i w oparciu o informacje z Waszych wizyt na budowie sugeruję Wam
          spotkanie niekoniecznie na budowie do 15-tej, tylko gdziekolwiek i jak
          najszybciej aby ustalić działania wspólne oczywiście jeśli tego naprawdę
          chcecie. Z historii mojego przypadku z różnych względów podjąłem działania sam
          i nawet sporo się udało. Was jest troje, czy czworo. Po prostu do dzieła.
          Pozdrawiam
          Piotr
    • Gość: sicilian Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.106.6.* 17.06.02, 17:37
      Co się dzieje tak naprawdę na Orzyckiej. Czy to prawda że mieszkania dostaniemy
      dopiero na gwiazdkę???
      Czytałam te posty z rosnącym oburzeniem i przerażeniem. Opóźnienie mają juz
      teraz kosmiczne, a co dopiero gwiazdka!!!!!!
      Jutro wybieram się z umowa do prawnika, straciłam ochotę na użeranie się z
      zarządem o udzielenie rabatu z tytułu opóźnienia (chyba byłam naiwna)
      • Gość: Iza Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.c2000.com.pl 26.06.02, 14:54
        Cześć
        Mam pytanko czy byłaś może ostatnio na budowie? dużo się dzieje i dziewne
        komunikaty porzekazuje energomontaż np. że czeka ich katastrof, sledzę z
        niepokojem postępy w budowie i sama nie wiem czy można im wierzyć że w lipcu
        oddadzą, mam prośbę o odp. na mój adres emailowy (będziemy mogły wymienić się
        telefonami) tj. ibinert@techdata.pl, pozdrawiam i czekam na kontakt
    • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.sgh.waw.pl 19.06.02, 17:12
      czesc
      lista jakby zamarla, podobnie jak budowa.
      bylem wczoraj na orzyckiej.
      Niewiele sie dzieje na budowie.
      Moje mieszkanie jest skonczone, wypucowali nawet okna. Ladnie z ich
      strony.,ale jak sie przeszedlem z gory na dol budynku, to jeszcze w wielu
      miejscach nie ma nawet wylewek. wg mnie jakies 30%
      TO co robimy? czekamy dalej?
      lipiec malo sie wydaje realny, jak bedzie wszystko sie posuwalo takim tempem.
      pozdrawiam
      dz
      p.s. skonczone, ale bez kaloryferow
      • Gość: Iza Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.c2000.com.pl 20.06.02, 09:41
        Koledzy i Koleżanki w niedoli
        Jestem po spoktaniu z Prezesem - wrażenia fatalne!!!, a facet to cham jakich
        mało! Słuchajcie mam propozycję co wy na aby się spotakać i razem coś ustalić
        (znam przypadki kiedy ludzie łącząc siły dużo wskurali) mam nadzieję, iż Wam
        równie mocno jak mi zależy na swoich mieszkaniach.Rozmawiałam z różnymi osobami
        z budowy i z administracji i niestety nie ma najmniejszych szans na to by
        oddali budowę w ciągu najbliższych miesię. Wiem że kiedy dzwonicie to podają
        Wam termin lipiec ale to nieprawda!!! W związku z powyższych proponuję abyśmy
        podzielili się wiadomościami, które każdy z nas otrzymuje z biura i razem coś
        uradzili. Jestem zdecydowana zaryzykować i podaję osobom z inicjatywą mój
        prywatny adres e-mail: ibinert@techdata.pl licząc że osoby, które poważnie
        podejdą do tematu napiszą do mnie z propozycją terminu spotkania (tą drogą
        warto by było również wymienić się telefonami, co wy na to?), pozdrawiam i
        czekam na kontakt.
      • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 20.06.02, 12:47
        ja tez bylem wczoraj na budowie, przez ostatnie 3 tygodnie (wtedy bylem tam
        ostatni raz) jednak prace sie posunely, nawet koncza prace wokol budynku,
        podjazdy, krawezniki itp.
        wedlug tego co zobaczylem, klatka schodowa jest w terakocie ale nie pomalowana,
        teraz nalezy rozdzielic budynek na dwie czesci bo stopien zaawansowania prac
        jest rozny
        strona prawa od windy (ja mam w niej mieszkanie) i mysle ze bedzie oddawana
        wczesniej (bo przeciez nie oddadza 100 mieszkan w jednym momencie - wlasciwie
        skonczona - w mieszkaniach brakuje kaloryferow i nie ma terakoty w klatce przez
        mieszkaniami
        strona lewa od windy wylewki i instalacje sa od gory do 5-6 pietra - na tych
        pietrach kladzione sa instalacje i beda robione wylewki, takze 30 % tak ale
        jednej czesci budynku a nie calego (patrz wczesniejsze wypowiedzi)
        wedlug mojego uznania naprawde nie zostalo duzo do zrobienia, oczywiscie nie
        znam sie do konca moze nie ma jakis instalacji, podzielnikow, liczników itp.
        ale tego nie wiem, nie wiem tez czy w budynku jest prad w gniazdkach i woda w
        rurach (potrzebne do wykonczenia mieszkan)
        nie wiem tez na pewno (ale chyba tak) czy oddanie czesci budynku do wykanczania
        jest mozliwe, w koncu juz polowa jest oddana

reasumujac wycofywanie sie teraz z inwestycji byloby bezsensowne, niestety
        wiele firm budowlanych ma problemy finansowe, oczywiscie wkurzajace jest to ze
        my klienci wszystko wplacilismy
        wycofanie to po pierwsze batalia z urzedami skarbowymi (ulga budowlana, podatek
        zryczaltowany), a poza tym nawazniejsze jezeli firma ma problemy finansowe to
        na ewentualny zwrot pieniedzy trzeba by bylo sobie poczekac

ogólnie mowiac szkoda zdrowia, mysle ze niedlugo oddadza budynek nawet przy
        pracach w takim tempie jak ostatnio, wiem ze psychologia dziala czlowiek sie
        przystosowuje do sytuacji (jakby powiedzieli w grudniu ze oddanie nbedzie w
        sierpniu to bylaby afera a tak spokojniutko kwiecien, czerwiec , lipiec
        sierpien itd. malutkimi kroczkami
        najgorsze jest to ze niestety w naszym Państwie wszystko jest postawione do
        gory nogami, czlowiek za wlasne pieniadze musi sie denerwowac a ten ktory to
        sprawia luzik, kilka firm padlo nie budujac nawet fundamentow i co ? nic

zrobilem troche zamieszania jak napisalem mieszkania pewnie beda na gwiazdke
        pomyslmy, lipiec sierpien to pewnie bedzie sierpien wrzesien, nie oddadza
        wszystkich mieszkan od razu bo to trwa, jak zakoncza oddawanie wrzesien
        pazdziernik to nie jest prawie na gwiazdke ?(a gdzie wykonczenie mieszkania?)
        oczywiscie to jest wersja jak wszystko pojdzie w miare sprawnie i zgodnie z
        moja ocena sytuacji
        troche sie rozpisalem i dlatego juz koncze
        pozdrawiam i licze na glosy w dyskusji
        • Gość: Iza Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.c2000.com.pl 21.06.02, 16:32
          Chej sąsiedzi, organizujemy spotkanie w sprawie budowy na Orzyckiej już
          odezwała się do mnie jedna sąsiadka z inicjatywą - spotykamy się w sobotę tj.
          22 czerwca o godz. 17.00 przed wejściem do "Landu" (tego przy stacji metro
          Służew) od tej strony gdzie jest knajpka. Zapraszam resztę, razem naprawdę
          możemy coś wskurać!!! Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę). Osobom, które nie
          mają maila podaję swój nr telefonu do pracy (w godz. 9.00-17.00) 547-92-49
          • Gość: hauer Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 12:31
            cześć ludziki.
            czytam co piszecie o enetgomontażu, i chciałem się dołączyć.
            cóż, w przeciwieństwie do was nie mam nic wspólnego z Orzycką, mieszkam na
            osiedlu Malborska. Mieliśmy odebrać mieszkanko w grudniu zeszłego roku,
            odebraliśmy je w lutym 2002 (pomijam wcześniejsze daty odbioru). Co do jakości
            wykonania nie będę się wypowiadał bo jest różnie. W każdym razie sprawdzajcie
            wszystko, kąty ścian (problemy z ustawieniem wanien i brodzików) a nawet okna!
            (bywaja nie w tym miejscu, w którym powinny). Właśnie wyłączono nam ciepłą wodę.
            oficjalna przyczyna -awaria, nieoficjalna -nie opłacone rachunki w SPECU.
            • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.160.130.* 27.06.02, 08:20
              To wszystko bardzo ciekawe. Do Izy i innych z Orzyckiej, którzy zaglądają na to
              forum. Podobno "człowiek całe życie się uczy", a pan prezes EP nie jest
              chyba "świętą krową". Osobiście z zarządu EP nie miałem przyjemności z tą
              osobą. Byłem sam i w miarę osiągnąłem coś, podejrzewam z osobami na niższych
              stanowiskach. Do rzeczy: podejrzewam, że jeśli chcecie - wszyscy zamieszkać w
              tym roku już w wykończonych przez Was lokalach zdecydowanie zorganizujcie się.
              Mamy już koniec Czerwca i może być Was kilkoro lub więcej. Siła skali może być
              dużą szansą. Jeśli nie Wy nauczycie prezesa dobrego wychowania to mam nadzieję,
              że skutecznie zrobi lub już robi to rynek, a może EP S.A. przestanie całkowicie
              budować lokale mieszkalne dla ludzi. Podstawowy wniosek z kontaktów z EP to to,
              że głównie przeszkadza im w działalności klient.
              Przy okazji do Hauer`a - z której jesteś sekcji. Ja jestem z dziewiątej. Mój
              lokal miał być gotowy we Wrześniu 2001, a skuteczny odbiór był w Maju 2002.
              Poza tym o dziwo na moim piętrze jest jeszcze tylko 3-4 z 7 niezamieszkanych
              lokali. Ty miałeś termin Grudzień, a odebrałeś już w Lutym. Jak widać klient
              klientowi nierówny bez urazy w stosunku do innych sąsiadów. Powiedzmy rozrzut
              terminów musi jakiś być, lecz chyba nie aż tak duży. Ta awaria jest
              też "zagadkowa" - czy masz założone liczniki pomiarowe?
              Przepraszam, że skorzystałem z wątku Orzyckiej, lecz naszym inwestorem jest ta
              sama wspaniała spółka giełdowa i doświadczenia mogą być przydatne w
              przyszłości. Czy mamy, powinniśmy założyć nowy wątek - co o tym sądzicie?
              Poadrawiam
              Piotr
              • Gość: hauer Re: Energomontaż-Orzycka-Malborska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 15:51
                cześć sąsiedzie.
                mieszkam w sekcji 9. muszę zaznaczyć, że właścicielem tego mieszkania jest moja
                dziewczyna. z tego co wiem termin odebrania mieszkania wyznaczono jej na
                wrzesień 2001. ale po wielu unikach ze strony EP mieszkanie udało się odebrać w
                lutym 2002. przy okazji pojawiło się wiele śmiesznych sytuacji, ale pozwolę
                sobie o nich nie pisać.
                pytasz o liczniki -jak najbardziej mamy założone liczniki pomiarowe, co więcej
                od lutego płacimy regularnie wszystkie opłaty. "awaria" okazała się
                najzwyklejszym odcięciem CO przez SPEC, EP nie zapłacił rachunków. z tego co
                wiem odcięto jeszcze inne sekcje (nie wszystkie). po wielu telefonach do
                dyrektora zajmujacego się tą sprawą udało się! mamy ciepłą wodę.
                piotrze zauważ pewną ciekawą rzecz, kiedy się sprowadziliśmy EP, ogłosił
                specjalną promocję na miejsca garażowe. 25000zł -miało być okazją i miało
                zachęcić mieszkańców do wykupienia tych miejsc. niedawno znalazłem w skrzynce
                karteczkę, na której jest napisanie że można nabyć te miejsca za 17000 zł.
                ciekawy jest zysk EP -8000 zł na miejscu parkingowym (mam wrażenie że nie
                sprzedają tych miejsc "po kosztach"). taka wyjątkowa obniżka musi o czymś
                świadczyć. co czym myślę, że wiecie.
                własny wątek chyba jest wskazany.
                3majcie się
                HAUER
                • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Orzycka-Malborska IP: 212.160.130.* 28.06.02, 14:21
                  Witajcie sąsiedzi i nie tylko,
                  Tych liczników widocznie dla mnie zabrakło ?!. To niesamowite, że i Wasz i mój
                  lokal mieszkalny miał być oddany we Wrześniu 2001 (ta sama sekcja), a ponad pół
                  roku póżniej "zabrakło" w sumie drobiazgu.
                  Ciekaw jestem czy EP i jaką ostatnio wypłaciła swoim akcjonariuszom dywidendę.
                  Wszak to między innymi z naszych pieniędzy. Może warto sprawdzić cashflow
                  naszego administratora, a dla innych jeszcze inwestora. Musimy też możliwie
                  szybko poznać przepisy prawa odnośnie wspólnot, zarządcę zawsze można zmienić
                  jeśli nam nie będzie "pasował itp"
                  Z tym wyłączeniem c.o. widać trzeba będzie pilnować "innych", bo co będzie
                  jeśli zdarzy się to w zimie. Czy mógłbyś podać nazwisko dyrektora, z którym
                  to "załatwiono".
                  Z tymi garażami to jakaś loteria. Jak widać koszty EP w tym wypadku drastycznie
                  spadły, a i zysk przecieka.... Czy te 17 tysięcy to prawda, netto, czy brutto.
                  Proponuję spotkanie. Jeśli sami nie zapewnimy dobrej informacji i komunikacji,
                  może nie być tak jak chcemy my. Ja fizycznie jeszcze nie mieszkam, ale postaram
                  się elastycznie przystować odnośnie daty i czasu.
                  I jeszcze coś do Izy i Andrzeja. Spróbujcie skoordynować działania ze swoimi
                  prawnikami. Z uwagi na raczej nieliczny dostęp do informacji przez kupujących
                  spróbujcie nawiązać kontakt z innymi przyszłymi sąsiadami.
                  Pozdrawiam
                  Piotr
          • Gość: Andrzej Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 16:46
            Jestem również nabity w butelkę przez Energomontaż.Kupowałem mieszkanie ze
            względu na szybki termin oddania czyli z końcem marca.Była to 100% gwarancja
            bez zadnych wątpliwości. Bardzo szybko okazało się, że to zwykła "lipa" i
            świadome wyłudzenie pieniędzy. Pisma i rozmowy oczywiście niczego nie wnoszą,
            więc przekazałem sprawę adwokatowi o wyegzekwowanie utraconych korzyści i
            zadośćuczynienie poniesionych strat. A, myślę,że straty każdego są wysokie. A
            EP żeby chociaż te wyłudzone, ludzkie pieniądze pomnażał,ale Ci geniusze tracą
            je z każdym dniem na giełdzie.
            Uważam,że wspólne działanie i oddanie sprawy prawnikowi wiele pomoże.
            Dzisiaj otrzymałem informację z EP, że może mieszkania będą w sierpniu.
            • Gość: Iza Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.c2000.com.pl 27.06.02, 17:16
              cześć Andrzej
              Mam pytanko czy jesteś moim sąsiadem z Orzyckiej? jeśli tak to będę bardzo
              wdzięczna za kontakt na mój prywatny email: ibinert@techdata.pl - jestem bardzo
              ciekawa jak zorganizowałeś sobie to całe wstąpienie na drogę prawną przeciwko
              Energomontażowi, gdyz ja również wspieram się prawnikiem i pismami przez niego
              przygotowanymi ale oni mi odsyłają podpisane papiery lecz zupełnie innej
              treści, łobuzy!! pilnie potrzebuję porady co udało ci się wynegocjować i jak,
              może się zdzwonimy? napisz na adres, który podałam wymienimy się telefonami,
              pozdrawiam
    • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.241.44.* 05.07.02, 09:27
      Najnowsza informacja - od 25 lipca ma się rozpocząć przekazywanie kluczy.
      Codziennie na szczęście na budowie coś się rusza. Myślę, że to realny termin.
      Tyle że przekazywanie potrwa około miesiąca, bo kalkulują jakieś 3 lokale
      dziennie, a jest ich ponad 100.
      pzdr
      • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.sgh.waw.pl 05.07.02, 10:16
        To byloby super.
        Mozliwe ze to realny termin - ostatnio od gory zaczeli instalowac kaloryfery:)
        Pozdrawiam wszystkich
        dz
      • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.elartnet.pl 08.07.02, 10:49
        Wlasnie dzwonili do mnie z biura - co za niespodzianka. Sa juz umowy do
        podpisania ze stoenem,w sprawie instalacji licznikow. Nie przegapilem szansy
        zeby zapytac sie kiedy beda mieszkania: 'na sierpien'.
        pozdr
        • Gość: Piotr Re: Energomontaż-Orzycka IP: 212.160.130.* 08.07.02, 13:33
          A stoen jak tylko te papiery podpiszesz przyśle Tobie kwitki w celu
          umożliwienia opłat za zużycie energii elektrycznej, nawet może nim odbierzesz
          lokal. Jeśli nawet nie zużyjesz 1 Wh to prognoza jest chyba od opłat stałych
          itp.
          Zeby tak inni - wznosili te nasze lokale ... równie szybko jak działa stoen.
          Pozdrawiam
          Piotr
          • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 23.07.02, 14:52
            WItam,
            Nie interesuje Was co na budowie?
            jest juz 'lista', widzialem pare nazwisk. Mozna sie wpisac i czekac na telefon
            zeby sie umowic na odbior. A odbiory dopiero za 3 tyg, od polowy sierpnia.
            do tego posadzki prawie wszedzie, wylewki tez.
            Tylko czekac.
            a stoen zainstaluje liczniki dopiero jak odbieramy mieszkanie. czyli wczesniej
            nic nie musimy placic.
            A wiecie moze gdzie ma byc 'smietnik' przy orzyckiej? - gdzies z tylu budynku,
            ale konkretow nie znam

Sluchajcie, co zrobili mi w kuchni? Wstawili najwiekszy kaloryfer w calym
            mieszkaniu (jeden m2), i to w tym miejscu gdzie beda szafki. Czyli kaloryfer
            musze zlikwidowac. Taki kaprys czyjs.
            3 tygodnie zleci szybko. Mam nadzieje ze do konca wrzesnia uda sie wykonczyc. i
            sie wprowadzamy.
            Ah, Ci co maja okna od strony wydyminskiej i mieszkaja blizej dachu, beda
            mieli swietny widok na reklame pewnej restauracji:)
            pozdrawiam,
            dz

• Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.241.44.* 31.07.02, 11:12
              Najnowszy termin rozpoczęcia "wydzielania" kluczy to 19 sierpnia. 4-5 mieszkań
              dziennie. Na razie na liście jest około 20 nazwisk. Czy niektórzy z Was już
              sobie wyposażają mieszkania?
              pozdrawiam
              • Gość: Dzik Re: Energomontaż-Orzycka - nareszcie odbior chaty IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 07.08.02, 13:00
                Czesc. Sa mieszkania do odebrania. Dla niektórych od zaraz, ja mam dostac chate
                kolo 20tego. Tydzien mnie nie zbawi. Wiec walczyc o wczesniej nie zamierzam.

Czynsz: byłem ciekawy i zadzwonilem do naszej administracji:) mowie, ze
                mieszkanie mam 80metrow – a pani ze ok. 6 stowek czynszu, z zaliczkami na wode
                etc. Natomiast nie moglem się dowiedziec czy to już z ochrona czy nie.

No i teraz zle wiesci. Po raz drugi w tym roku, pierwszy raz pod koniec maja,
                woda po burzy (tej nocnej, co ostatnio spac nie pozwalala) wlala się do garazy.
                Wlala się od strony Orzyckiej. Wyglada to tak ze na wszystkich poziomach garazy
                stoi ok. 10cm wody, a reszta splywa na sam dol - Czyli poziom garazu –4, bo one
                sa co pol pietra. Na najnizszym poziomie jest ok. metra brudnej wody. Wyglada
                to zalosnie. Pomijam ze tam kiedys będą staly samochody, ale na razie nikomu to
                nie grozi, bo sprzedanych jest tylko kilkanascie miejsc parkingowym, oczywiście
                od gory.
                Pytalem się dzisiaj kierownika budowy co z tym zamierzja zrobic.. Podobno
                rozmawiaja tu i tam. Budynku przeciez nie przebuduja. Zreszta zawsze okaze się
                ze nie ma kasy.
                Moim zdaniem, mimo wszystko nie powinnismy pozwolic , żeby oddali nam budynek
                nic nie robiac. Może niech chociaz zainstaluja jakas pompe na stale – która od
                czasu do czasu by wode w razie koniecznosci wypompowala. Po pierwsze do czasu
                az jej nie ukradna, po drugie, może ta sytuacja się już nie powtorzy, ale nie
                badzmy zbyt optymistyczni.
                Kolejna minusem zwiazanym z zalanym garazem, jest to ze unieruchamia to winde,
                tą dużą po prawej stronie.Zalany jest szyb – wiadomo gdzie.

Dzisiaj , drugi dzień po burzy, pompka powoli wodę wypompowywała.

Jed, pytales się o wyposazenie. Zamowilem już lazieneczke, i od wrzesnia rusza
                praca. Ale z kuchnią to poczekam jeszcze - a nuż stanieje euro.
                A jakie są wasze plany?

Na liscie czekajacych od odbioru, jest bardzo malo nazwisk. Gdzie się podziali
                lokatorowie? Tam jest co najmniej 110 mieszkan!

Odezwijcie się.
                • Gość: dario Re: Energomontaż-Orzycka - nareszcie odbior chaty IP: *.stacje.agora.pl 07.08.02, 15:52
                  czesc Dzik
                  Ja tez jestem na lisce do odbioru, ale nikt mnie jeszcze nie powiadamial o dokladnym terminie.
                  Czy wiadomo cos o terminach podpisania aktow notarialnych, bo nie wiem czy jest sens wykanczacjeszcze nie
                  swoja chate.
                  Odnosnie zalewania garazy woda, to mysle ze jest to raczej sprawa dla przyszlej wspolnoty mieszkaniowej. Po
                  podpisaniu aktow notarialnych powstanie wpolnota mieszkaniowa i to ona (czyli wszycy lokatorzy) powinna powolac
                  jakiegos niezaleznego speca, ktory oceni co EP powinien naprawic w czesci wspolnej. Pojedyncze osoby nie beda
                  mialy wystarczajacej sily przebicia.
    • Gość: jed wydają klucze!!! IP: 213.241.44.* 19.08.02, 17:33
      chyba od dzisiaj, boć to 19 sierpnia. ja mam termin na środę. Dopiero teraz sie
      zacznie z tym urządzaniem.
      pzdr
      • Gość: dzik Re: wydają klucze!!! IP: *.elartnet.pl / *.elartnet.pl 19.08.02, 18:44
        Odbieramy jutro / wtorek o 8 rano
        Postaram sie pochwalic wieczorem na forum

Powiem tak: odbiore co mi dadza. eksperta ze soba nie
        biore. Rozmawialem z paroma. Powiedzieli mi szczerze, ze
        to wyciaganie kasy. Dopiero po jakims czasie co ma wyjsc
        ' feler' to wyjdzie.

Oby nic takiego nie mialo miejsca.

Pierwsze pytanie jutro to o akt notarialny.

Dzisiejsza Rzepa publikuje wyniki kwartalne/polroczne
        spolek z gieldy. Na pierwszy rzut oka - strach to
        przegladac. Epn teoretycznie powinien .... ale dziala
        dalej podobnie jak cala zadluzona branza budowlana.

Ciesze sie bardzo z odbioru. Mam nadzieje ze entuzjazmu
        bedzie przybywalo na forum.:)

Ciekawe kto pierwszy wprowadzi sie na orzycka 6, ps nasz
        kod to 02-695

dzik
        • Gość: siciliana juz mam !!!!!!! IP: 212.106.6.* 22.08.02, 15:26
          Wczoraj o 13 odebrałam klucze. Mieszkanie robi dobre wrażenie :)))))))) mój
          numer to 116 na 13 piętrze, może mam jakiś sąsiadów ?????
          • Gość: BT Re: juz mam !!!!!!! IP: 195.94.201.* 12.05.03, 17:18
            Kupiłam na 14 pietrze. Mieszkanie 119.
            Czy miło sie mieszka tak wysoko?
            CCzy w ogóle miłó sie mieszka?
    • Gość: stefan Re: Energomontaż-Orzycka IP: *.pkobp.pl 03.09.02, 13:44
      czy wszyscy forumowicze odebrali juz mieszkania
      ja juz swoje wykanczam
      wiecie moze kiedy bedziemy podpisywac akty notarialne
      • Gość: jed Re: Energomontaż-Orzycka IP: 213.241.44.* 04.10.02, 19:26
        byc moze juz w przyszlym tygodniu beda podpisywane akty notarialne. Malo
        chetnych jest na razie. kontakt: p. Bąkowska 332-38-23. Czy po wyposazeniu
        mieszkania wszystko wam dziala. Jak Netia?
        • Gość: and Re: Energomontaż-Orzycka - Akty IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.12.02, 23:24
          Czy ktos podpisal juz moze akt z Energomontazem ? Moze zmienialiscie tresc
          aktu ? Czy grunt pod budynkiem jest oddany w wieczyste uzytkowanie? Czy moze
          ktos dotarl do spisu dokumentow dolaczonego do Ksiegi wieczystej budynku (jesli
          jest - ksiega ofcorsa) - aby wiedziec czy oplacone sa wszystkie podatki, oplaty
          etc. Czy developer zachowal jakis udzial we wspolwlasnosci, jaki moze miec
          wplyw na zarzadzanie budynkiem ? Czy ktos moze widzial decyzje gminy o oddaniu
          budynku do uzytkowania ? Same pytania, ale moze odpowiedzi przydadza sie tez
          innym.

And.
          • Gość: dzik Re: Energomontaż-Orzycka - Akty IP: mieszko.pl.u* 03.12.02, 16:01
            wszystkie te pytania bedziesz mogl zadac na spotkaniu 19 grudnia chyba
            (spotkanie wspolnoty..?). dokladne info w administracji.
            ja ze swej strony dodam, ze powinnismy pogonic EP z licznikami za wode - nie
            maja kasy zeby zalozyc. Proponuje zeby kazdy napisal pismo (poganiacza) -
            wieksza szansa, ze cos sie ruszy w tej sprawie.

Ja akt notarialny juz mam, i wiem ze nie jestem osamotniony, a dokumentacja
            budynku zostala zlozona w gminie w zeszlym tygodniu(gmina ma 3 mce zeby wydac
            decyzje) o odebraniu budynku. Wiec czekamy.

pozdr,
            Dzik

ps. Wszystkie info mam od pani Eli z administracji
            ps2. do tych co maja juz akt notarialny: kancelaria nas naciaga, bo powinni
            policzyc 7% Vatu (jesli ktos nie ma innego mieszkania) a licza standardowo 22.
            • Gość: And Re: Energomontaż-Orzycka - Akty IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.12.02, 22:09
              Witaj Dzik, dzieki za list, dzis wlasnie odebralismy papiery u portiera, mamy
              placic duzo oplat wg powierzchni mieszkania, a to 80 m , robi sie coraz
              ciasniej na samochod, pod siatka vis a vis parkingu przydalaby sie jakas kostka
              a nie blotko, chociaz teraz przymarzlo. Udalo Ci sie w ogole cos zmienic w
              akcie, czy nie probowales ?

And.
              • Gość: M Re: Energomontaż-Orzycka - pytania po wprowadzeniu IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.12.02, 19:47
                Czy ktoś z Was coś zmieniał w treści aktu notarialnego? CZy próbowaliscie w
                ogóle czy odpusciliście? Czy nie niepokoi Was, że budynek wciąz nie jest
                przejęty przez gminę?
                Czy nie chcielibyście zmienić zarzadcy na jakiegoś niezależnego? 3 lata to
                długo...
                Za którą wersją proponowaną przez EP jesteście jesli chodzi o nadzór budynku?
                (są 4)
                Czy coś innego Was niepokoi?
                Sorry za same pytania, ale ja mam dużo wątpliwości. Choć cieszę sie, ze chociaż
                wybudowali budynek i już mieszkam.
                Rozumiem, że wszyscy, kt. się wypowiadali na forum już mieszkają, więc fajnie
                by było jakbyście się podzielili swoimi opiniami.
                • Gość: A Re: Energomontaż-Orzycka - pytania po wprowadzeni IP: 62.29.248.* 12.02.03, 18:11
                  No właśnie forum zanikło? Co myślicie o systemie ochrony budynku - chyba
                  liczyliśmy na coś innego? I dlaczego nie ma porządnej oferty z internetem - jak
                  sobie radzicie z tą sprawą?
                  • Gość: M Re: Energomontaż-Orzycka - pytania po wprowadzeni IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.04.03, 14:10
                    Internet- mamy wykupiony abo. 50h. w Netii, bo stwierdziliśmy, że nie warto
                    placić za instalację ok. 500 PLN plus dodatkowo abo.(a taka oferta była)dla
                    jakiejś firmy, kt. proponowała stały dosteęp.
                    Ochrona-ja nie nazwałabym tego ochroną , a raczej stróżowaniem. Z całym
                    szacunkiem dla Panów. kt. siedzą na dole. Nie wiem skąd są, w ciągu tygodnia
                    jest ich chyba z 5 różnych,co chwila inny. Sprawdzałam i jesli ktoś już wejdzie
                    (gość z wizytą),to Pan nie zadaje pytań do kogo, etc. Osobiście wolałabym żeby
                    była łacznośc pomiędzy mieszkaniem a "recepcją".
                    Właściwie to nie wiadomo za co płacimy 60 PLN.
                    Forum sie urwało, bo każdy pewnie sie cieszy, ze w końcu mieszka...
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Ja Re: Energomontaż-Orzycka - pytania po wprowadzeni IP: *.se.com.pl / 10.0.11.* 03.04.03, 14:20
                      Gość portalu: M napisał(a):

> Internet- mamy wykupiony abo. 50h. w Netii, bo stwierdziliśmy, że nie warto
                      > placić za instalację ok. 500 PLN plus dodatkowo abo.(a taka oferta była)dla
                      > jakiejś firmy, kt. proponowała stały dosteęp.
                      > Ochrona-ja nie nazwałabym tego ochroną , a raczej stróżowaniem. Z całym
                      > szacunkiem dla Panów. kt. siedzą na dole. Nie wiem skąd są, w ciągu tygodnia
                      > jest ich chyba z 5 różnych,co chwila inny. Sprawdzałam i jesli ktoś już
                      wejdzie
                      >
                      > (gość z wizytą),to Pan nie zadaje pytań do kogo, etc. Osobiście wolałabym
                      żeby
                      > była łacznośc pomiędzy mieszkaniem a "recepcją".
                      > Właściwie to nie wiadomo za co płacimy 60 PLN.
                      > Forum sie urwało, bo każdy pewnie sie cieszy, ze w końcu mieszka...
                      > Pozdrawiam

Mieszkam blisko, przy ulicy Śniardwy. Bardzo podoba mi się Wasz domek. Zawsze
                      przechodząc podziwiam go i zazdroszczę jego mieszkańcom.
                      Domyślam się, że mieszkania w nim sporo kosztowały. Ja kupuję pod konic roku
                      mieszkanie około 50 mkw ale na Tarchominie. Inne lokalizacje o tym metrażu są
                      dużo droższe....niestety.
                      Życzę wszystkiego najlepszego
                      Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka