Gość: mario IP: *.minrol.gov.pl 26.02.02, 13:50 Szukam sasiadów z osiedla Akacje VIII jesli macie jakies spostrzeżenia, uwagi to zapraszam do wymiany pogladów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenationale.pl 28.02.02, 12:10 Witam. Jestem sąsiadką z Akacji VIII. Będę mieszkała w bloku J, pod 19. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: 172.16.1.* 01.03.02, 10:54 witam sąsiadkę ja tez bedę mieszkał w budynku J, czy nie przeszkadza ci ten budynek z sąsiedniego południowego osiedla Mostostalu, chciałem wybrac środkowe mieszkanie ale ono ma okna tylko na tą stronę i to mi trochę nie odpowiada ale z drugiej strony ma lepszy jak dla mnie układ niz te dwustronne, dowiedziałem sie tez od pewnej osoby, kora mieszka na akacjach V że opłaty za takie jak u nas mieszkania wychodzą około 500 zł bez energii elekt. oczywiście, to troche dużo a mówili o 7 zł za metr co dawałoby sporo mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenationale.pl 01.03.02, 14:07 Witam. Ja mam okno na wschodnią stronę - szczerze mówiąc to nawet nie wiem na co mam widok ;-( Będę w niedzielę na Tarchominie to zobaczę dokładnie co będę widziała ze swoich okien i ze swojego balkonu. Powiedz mi sąsiedzie na którym piętrze będziesz mieszkał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenationale.pl 01.03.02, 14:15 Napisales, ze za czynsz mniej wiecej wyjdzie Ci 500 zl, ale to zalezy od metraza ja mam jedynie 38 m2, wiec na pewno ta kwota bedzie w granicach 300 zl - taka mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: 172.16.1.* 01.03.02, 16:34 Będę miał mieszkanie na 3 piętrze ale jeśli napisałaś ze masz okna na wschodnia strone to myślę że jest to budynek L a nie J bo J ma na południe i północ.Na poczatku chciałem wlaśnie w budynku L bo w nim mi sie najbardziej podobało ale tam nie ma piwnic i przeniosłem się do J Jeśli chodzi o opłaty to w innym watku osoba z akacji V napisała ze wynoszą około 360 zł za mieszkanie 45 m i dwie osoby w mieszkaniu, pewne stawki są ustalane wedlug ilości zameldowanych osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenationale.pl 01.03.02, 18:51 Masz chyba rację odnośnie lokalizacji mojego przyszłego "m", muszę dokładnie sprawdzić czy mam L czy J ale na pewno numer 19 i na pewno na trzecim piętrze. Jeśli chodzi o opłaty to ze względu na w miarę mały metraż i na to, że sama będę w nim zamieszkiwać nie powinnam płacić powyżej 300 złotych. Jest to dla mnie pocieszające, gdyż mam do spłaty jeszcze kredyt, który zaciągnęłam na to mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenationale.pl 01.03.02, 18:57 Sprawdziłam w przelewach i faktycznie mam "L"! Rozkład mieszkania mam naprawdę ładny, nietypowy, łamany, kuchnia i przedpokój pięciokątny, łazienka z oknem. Hmmmm cudeńko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 21:37 gdybym nie wyjeżdżał z Warszawy na weekend pewnie bym pojechał na Tarchomin, może byśmy sie spotkali na budowie, w moim budynku robią już ścianki działowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenn.pl / 10.81.81.* 04.03.02, 13:28 Witam po weekendzie. Ja się chyba trochę zagapiłam - chciałabym wstawić jedną ściankę działową ale nie wiem czy jeszcze zdążę na akceptację przez architekta. Może Ty się orientujesz do kiedy można zgłaszać ewentualne zmiany w projekcie ? Jeśli chodzi o spotkanie na budowie - to jestem za. W ten weekend będziesz mógł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: 172.16.1.* 06.03.02, 12:14 Gość portalu: Martusia napisał(a): Niestety ani w ten weekend ani też w następny nie będę mial mozliwości zeby pojechać na budowę ale 23-24 marzec pewnie tak chociaż to jeszcze odległy czas i myślę, że jeśli utrzymamy na forum kontakt będą jeszcze okazje, zwłaszca, że dzień coraz dluższy i mozna będzie po pracy pojechać. Jezeli chodzi o zmiany to chyba mozna było zgłaszac do lutego ale nie jestem pewien ale skoro budynek L nie jest jeszcze skończony to można naciskać w firmie i powinni sie zgodzić, inna sytuacja jest w J gdzie robią już ścianki działowe. > Witam po weekendzie. > Ja się chyba trochę zagapiłam - chciałabym wstawić jedną ściankę działową ale > nie wiem czy jeszcze zdążę na akceptację przez architekta. Może Ty się > orientujesz do kiedy można zgłaszać ewentualne zmiany w projekcie ? > > Jeśli chodzi o spotkanie na budowie - to jestem za. W ten weekend będziesz > mógł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenn.pl 06.03.02, 12:51 W takim razie skoro nie możesz w najbliższe weekendy to będę "zmuszona" sama pojechać na budowę ;-) A jak już z niej wróce to dam znać i opiszę to co zobaczę. Faktycznie 23-24 marca to odległa rzecywistość ale czas tak szybko leci, że to tylko 2 tygodnie z małym kawałkiem. A jeśli chodzi po pracy to ja nie zawsze mogę, bo czasami kończę o 21 a czasami o 17 - to zależy od mojego grafiku, więc w tym przypadku musielibyśmy się konkretnie umówić. Mogę podać Ci mój adres e- mailowy - to jeszcze bardziej ułatwiłoby nam kontakt. Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to już wszystko wiem - w budynku L można zgłaszać zmiany do końca marca, więc jeszcze zdążyłam, będę miała ściankę. Zastanawiam się też nad "przemeblowaniem" w łazience. A tak z ciekawości Ty masz pod klucz czy standard - stan surowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: 172.16.1.* 06.03.02, 16:21 Gość portalu: Martusia napisał(a): Mam standard większość osób z wcześniejszych osiedli DD odradzała opcje pod klucz ze wzgledu na nie słabą jakość, poza tym chcę mieć samemu całkowity wpływ na dobór materiałów i wykończenie i zawsze to mniejsze pieniadze, a samemu można robić według możliwości. Na tarchominie byłem niedawno tak że wiem jaki jest stan, zastanawiam sie czy zdążą pzredłużyć ul Światowida za petlę, żeby był dojazd na osiedle tak jak w planach. Jeśli chodzi o kontakt to rzeczywiście bedzie lepszy jesli podasz swój e-mail, ja podaję mój: drozd04@wp.pl > W takim razie skoro nie możesz w najbliższe weekendy to będę "zmuszona" sama > pojechać na budowę ;-) A jak już z niej wróce to dam znać i opiszę to co zobacz > ę. > > Faktycznie 23-24 marca to odległa rzecywistość ale czas tak szybko leci, że to > tylko 2 tygodnie z małym kawałkiem. A jeśli chodzi po pracy to ja nie zawsze > mogę, bo czasami kończę o 21 a czasami o 17 - to zależy od mojego grafiku, więc > w > tym przypadku musielibyśmy się konkretnie umówić. Mogę podać Ci mój adres e- > mailowy - to jeszcze bardziej ułatwiłoby nam kontakt. > > Jeśli chodzi o zmiany w projekcie to już wszystko wiem - w budynku L można > zgłaszać zmiany do końca marca, więc jeszcze zdążyłam, będę miała ściankę. > Zastanawiam się też nad "przemeblowaniem" w łazience. A tak z ciekawości Ty mas > z > pod klucz czy standard - stan surowy. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenn.pl 06.03.02, 17:45 Poniżej zamieszczam treść e-maila, który do Ciebie wysłałam: Zgadzam sie z Toba w zupelnosci, dlatego tez mam standard. Chociaz przyznam sie szczerze, ze jeszcze nie wiem co chce, nie wiem jak mam urzadzic moje przyszle, wlasne M. Za to od samego poczatku wiedzialam, ze nie chce miec tak jak wiekszosc sasiadow - ta sama glazura w lazience, terakota w kuchni i mozaika w pokoju. Za duzo rzeczy mi sie podoba i nie potrafie sie zdecydowac. Bylam w Castoramie kilka miesiecy temu tylko aby popatrzec na glazure i za duzo wzorow i kolorow mi sie podobalo - stanowczo za duzo jak na jedna lazienke ;-)) Jesli chodzi o dojazd - to chyba mozna dostac sie do osielda od Odkrytej - Ksiazkowa w Odkryta i juz prosto do osiedla ? Ja zawsze autobusem jezdzilam w te okolice takze nie mam zielonego pojecia jak dojechac samochodem i czy w ogole dojazd samochodem do osiedla jest mozliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martusia Re: AKACJE VIII - SZUKAM SASIADÓW IP: *.ptenn.pl 19.03.02, 13:34 Czy oprócz mnie i "mario" nie ma więcej sąsiadów z Akacji VIII ? Przecież wiem, że istniejecie - byłam w DD i widziałam karteczki z nazwiskami naklejonymi na planie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś