justm 21.07.04, 10:26 gdzie kupić? znalazłam u ciebie na stronie info na ten temat - cena atrakcyjna, ale gdzie takie cudo znaleźć? warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:31 ja kupiłem w M1 (MARKI)NA HALI "REALA" 39 ZŁ + 2 WKŁADY PO 2,50 ZŁ 4 DNI TEMU ( w innych marketach brak ,podobno jeszcze w MAKRO) Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 10:52 bez samochodu to ja tam tydzień będę jechać, ale za pewne warto, nie tylko do egiptu się przyda. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:04 "real" jest jeszcze na al. Krakowska 61 www.real.pl Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:14 m1 to chyba nie ma własnego www? szkoda. sprawdziłabym jakiś dojazd. a można to cudo "obejrzeć" gdzieś w necie? i właśnie - jaki jest pojemnościowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Jaki duży jest termoplecak? IP: 81.219.144.* 21.07.04, 11:09 Nie jestem duża i silna. Jaki jest ten termoplecaczek wielkościowo i wagowo? Czy cały jest "lodówką" czy tez mozna tam cos innego (obok tego co do chłodzenia) wsadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jaki duży jest termoplecak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:32 środek to lylko lodówa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:29 na stronie www.real.pl masz podane 2 adresy marketów w wawie i rozkład darmowych autobusów widziałem 3 rodzaje szaro-niebieskie 1- torba jakieś 60x30x30 cm 2,3 - plecaki 30x20x40 cm (wyglada jak zwukly plecaczek i tyle samo waży, ma dodatkowe kieszenie na duperele ,pojemność 2 butelki 1,5 l i może 2 piwka na siłę (moge wysłać foto na maila ale po 15 .00) Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:31 tak, nie pomyślałam, zanim napisałam. już chyba wyczerpałam zakres możłiwych pytań. foto - chętnie jesli nie sprawi ci kłopotu - to nadmiar informacji nie zawadzi :) ale stawiam na to, że skoro TY polecasz zakup to mogę jechać w ciemno. i raczej tak zrobię. a mail wolałabym podać tylko do twojej wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:35 to podaj maila na moj nr. gadu gadu 722058 Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:35 nie ma szans. nie mam gg. korzystam z nie swojego komputera. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:36 ja przeżyję bez tego zdjęcia oczywiście, ale czasami chciałabym zapytać o coś bezpośrednio ciebie. a tu nie ma jak. muszę przez forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:41 allall@wp.pl to taki mail tymczasowy ale działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptus Re: termoplecak - pc maniak IP: *.pixs.philips.com 21.07.04, 11:46 Jesl jest w waszej okolicy Selgros Maja dosc duzy wbor dobrych termo toreb itp Kilka wilekosci ladnie estetycznie wykonane Od 20 do 72 zl Te ostatnie naprawde duze i raczej do auta Ja kupilem za 52 zl wielkosc 20 puszek 0.33 ( tak opisuje sprzedawca) Juz spr dziala b. dobrze, dzien w sloncu na parkingu pod wieczor 4-pak Lecha jak marzenie Pozdrawiam i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 12:04 jest selgros, ale tam chyba tylko dla prowadzących dział. gosp? to do tej grupy też się nie zaliczam :) widać tylko tu mogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka adres mailowy IP: *.inetia.pl 21.07.04, 11:48 Justm, przecież pisząc posty na gazecie po zalogowaniu się, automatycznie podajesz swojego maila do wiadomości ogółu. Pozdrawiam :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: adres mailowy 21.07.04, 11:52 oczywiście, ale ja mówię o mialu, z którego korzystam na codzień. a nie z portalu do którego zagądam okazjonalnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: adres mailowy IP: *.inetia.pl 21.07.04, 11:54 Ok :) rozumiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:22 mieszczą się w nim 3 butelki 1,5 l. Ma małą klapkę otwieraną ne akspres u góry, więc przez ną można wyjmować zawartość bez zbędnego wentylowania go. ma paski jak plecak, a po spięciu ich za pomocą ekspresu można go przełożyć przez ramię jak torbę. Sam plecaczek jest bardzo lekki. Kupiłem w kolorze silver-blue w TESCO. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:47 w realu nie ma. żadnym w warszawie. było dziś sztuk 1, ale uszkodzony. i nie plecak a torba. sprawdzała mi babka w stanach magazynowych. w planach nie ma dostaw bo się kończy sezon. help. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:52 tesco twierdzi, że nie mają nic takiego - w którym tesco? może kojarzysz na jakim dziale? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 15:03 TESCO w Łodzi, al. Włókniarzy, w dziale sportowym (Made in China). Jeśli jesteś z Łodzi mogę pożyczyć. A jak wygląda? Jak znajdę fotkę to podam linka. Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:55 acha. i mówią, że to w ogóle nie plecak tylko torba. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 15:09 Jak ma szelki do noszenia na plecach to chyba plecak?! Ale faktycznie wygląda jak torba jednak naplecna :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac jest foto.. 21.07.04, 15:11 Na plecach tej damy w kapeluszu ;o) community.webshots.com/photo/88896518/88900702nnNJlm Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 15:46 no cóż panowie, w realu nie ma. ani jednej sztuki. piękny, rzeczywiście :) a w którym tesco? i w którym dziale? Odpowiedz Link Zgłoś
tangel Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 22.07.04, 13:28 czytałem Twoje kapitalne wspomnienia z Egiptu, ale nie znalazłem opisu Piramid i Kairu .Czy coś przeoczyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 22.07.04, 14:03 tangel napisała: > czytałem Twoje kapitalne wspomnienia z Egiptu, ale nie znalazłem opisu Piramid > i Kairu .Czy coś przeoczyłem? (Hm, troszkę off-topic) Piramidy i Kair zwiedzaliśmy jako fakultet z lokalnego biura. Przyznam się szczerze, że była to wyprawa dość udana ale nie warta opisu. Pod piramidami i Sfinksem poganiano nas jak stado baranów idących na rzeź, bo Sz. P. Prezydent Hosni Mubarak miał wizytować Sfinksa i Egipcjanie palili się do "malowania trawy na zielono", stawiania kolosalnych ekranów z materiału i listew, by odgrodzić p. prezydenta od potencjalnych zamachowców. Wyganiali wszystkich jak leci. Muzeum Egipskie w Kairze to znów totalna klęska i pomyłka. Nie żeby się nie podobało, wręcz przeciwnie, w 3-4 godziny poprostu tego co tam się znajduje nawet w 20% nie da się obejrzeć. Więc planuję następny wyjazd do Egiptu, ale znów na własną rękę (niestety nie wkrótce) z łazikowaniem po Pólnocnym Egipcie oraz Oazach. Wtedy sobie odbiję to Muzeum. Tamten wyjzd z rejsem był rekonesansem. Styczniowy zaś to już zaplanowana wyprawa na własną rękę, która nie dość, że tańsza, to była zdecydowanie ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:28 dokładnie taki sam kupiłem w niedzielę 18.07 w REALU w M1 Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 15:50 a może wiecie jak to się dokładnie nazywa? bo nie bardzo mam czas objeżdżac wszystkie sklepy i łatwiej mi telefonicznie zapytać. o pojęciu termoplecak nikt nie słyszał :) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 16:00 justm napisała: > a może wiecie jak to się dokładnie nazywa? > bo nie bardzo mam czas objeżdżac wszystkie sklepy i łatwiej mi telefonicznie > zapytać. > o pojęciu termoplecak nikt nie słyszał :) Hehe, nie dziwię się, bo to chyba ja ukułem nazwę tego wynalazku tutaj na forum. A nazwa - chyba torba termoizolacyjna. Niestety nie mam jej w domciu (pożyczona, nie oddana) by podać nazwę z naszywki. Wiem, że jest to wyrób chiński. Trwałe za bardzo toto nie jest, ale czego się spodziewać za 39 zł?! Z Zewnątrz trzyma się wspaniale, jednak nieco uszkodziłem w środku kieszonkę na wkłady do lodówek turystycznych, bo próbowałem tam upchnąć dwa zamiast jednego. Te droższe o 10-20 zł to torby przewieszane przez ramię. Są nieco porządniej w środku wykonane. Środek wykończony jest srebrrno-szarym plastikiem, a w ściankach zaszyty jest materiał izolacyny, chyba z gąbki o przekroju plastra miodu. Siatki po bokach idealnie nadają się do kremów, chusteczek higienicznych, czy okularów. Ogólnie bardzo udany zakup. Pytasz się gdzie kupiłem - napisałem o tym kilka postów wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: termoplecak - pc maniak IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.04, 17:03 zakupy.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http%3A%2F%2Fpozorski.pl%2Fcgi-bin%2Feasyshop.cgi%3Fcom%3DPT%2F1808 Odpowiedz Link Zgłoś
mirandadl Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 17:58 termoplecaki i torby na ramie widzialam dzisiaj w Auchan - we Wroclawiu na Bielanach - w dziale grill/namioty itp. plecakow bylo ok 2 - 3 (ok 30 zl) rodzaje plus torba na ramie ale malenstwo na 2 puszki piwa;) poza tym takie rzeczy ale w formie torby ktora mozna zwinac sa w drogeriach Rossman (tam ok 7 zl) Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 22.07.04, 07:05 panowie jeszcze raz dziękuję. udało się. jeden real miał jeszcze jedną sztukę. obsługa reala położyła mnie na kolana - uprzejmi, mili i chętni do pomocy. nie prowadzą możliwości "odłożenia pod ladę", ale jednak się udało. telefonicznie. dziękuję za rozliczne i szybkie odpowiedzi na męczące i wnikliwe pytania z mojej strony. a na deser jeszcze jedno - co znajduje się we wkładach? woda? i czy należy je trzymać w lodówce czy niekoniecznie? ;) ucałowania m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:57 wkłady wkładasz do zamrażalki (jakieś 12 godzin) az calkowicie zamarzną i do plecaka (ja kupiłem 4 i od tygodnia są w lodówce ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: termoplecak - pc maniak IP: 81.219.144.* 22.07.04, 10:08 Ale zanim dotrzesz do hotelu to ci sie i tak rozmroza! Czy taki wklad jest jednorazowy, czy tez zamraza sie i rozmraza na przemian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:14 wkłady sa wielokrotnego uzytku (jak masz chlodna wode i wsadzisz do plecaka z wkladami to jakies 6-8 godzin bedziesz miala zimne (chlodne) picie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:17 zanim dojade do hotelu nic nie bede zamrazal , dopiero w nocy do lodowki i rano na plaze ,basen,wycieczke....... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: termoplecak - pc maniak 22.07.04, 10:33 Wkłądy są wielorazowego użytku i mogą Ci służyć całe życie (no chyba, ze przedziurawisz, ale to trudna sztuka). Co się w nich znajduje, hm nie wiem, ale na pewno nie jest to woda. Czy mrozić je przed wyjazdem? To zależy czy będziesz brała termoplecak już z napojami do samolotu. Ogólnie to już w Polsce jest ciepełko, a w samolocie również za zimno nie będzie (choć tutaj spoko otrzymasz zimne napoje od obsługi). Jednak sądzę, że do samego Egiptu to Ci sie te wkłądy rozmrożą,chyba, że jak jeden z forumowiczów napisał, zamiast jednego wkładu wpakujesz do termoplecaczka 4 :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak - pc maniak 22.07.04, 11:15 mam 3. i trzema bedę się posługiwać. ;) gdyby ktoś kiedyś szukał telefonicznie czy mailowo informacji o ilości towaru w sklepie to informuję, że na paragonie mam napisane "plecak 8l" i nic więcej. i sprzedaż w dziale sportu. resztę trzeba długo tłumaczyć i opisywać ;) myślę, że to koniec wątku. chyba wszystko zostało powiedziane. plecak w realu kosztował 39,95, 1 wkład o poj. 200 g 1,99. na plecaku jest napisane, ze umieszczać w nim minimum dwa wkłady (to na wypadek dalszych pytań) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Com termoplecak -od sierpnia beda w kazdym Tesco! IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 28.07.04, 16:47 Odpowiedz Link Zgłoś
justm Re: termoplecak -od sierpnia beda w kazdym Tesco 28.07.04, 16:52 jak pan / pani jest przedstawicielem tesco (sądząc - być może mylnie, po IP) to sugerowałabym poprawić jakość obsługi, zwłaszcza telefonicznej w KAŻDYM tesco w warszawie. z taką opryskliwością, obojętnością, niezorientowaniem i brakiem jakiejkolwiek chęci pomocy ze strony sprzedawców dawno się nie spotkałam... może ma pan / pani możliwość przekazania dalej. chętnie służę dalszymi informacjami, ale może juz nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Com Obsluga IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 28.07.04, 20:00 Bardzo dziękuje za ta informacje sa one dla nas bardzo cenne (jak te o poszukiwaniach termo-plecaków przez naszych klientów).Pozwalam sobie odesłać na adres www.tesco.pl zakładka „o nas” gdzie jest możliwość zamieszczenia opinii również o obsłudze, radze tez poprosić o personalia osoby z które się rozmawia, łatwiej będzie ustalić nierzetelnego pracownika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś