Dodaj do ulubionych

termoplecak - pc maniak

21.07.04, 10:26
gdzie kupić?
znalazłam u ciebie na stronie info na ten temat - cena atrakcyjna, ale gdzie
takie cudo znaleźć?
warszawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:31
      ja kupiłem w M1 (MARKI)NA HALI "REALA" 39 ZŁ + 2 WKŁADY PO 2,50 ZŁ
      4 DNI TEMU ( w innych marketach brak ,podobno jeszcze w MAKRO)
      • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 10:52
        bez samochodu to ja tam tydzień będę jechać, ale za pewne warto, nie tylko do
        egiptu się przyda. dzięki
        • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:04
          "real" jest jeszcze na al. Krakowska 61

www.real.pl
          • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:14
            m1 to chyba nie ma własnego www? szkoda. sprawdziłabym jakiś dojazd.
            a można to cudo "obejrzeć" gdzieś w necie?
            i właśnie - jaki jest pojemnościowo?

• Gość: efka Jaki duży jest termoplecak? IP: 81.219.144.* 21.07.04, 11:09
        Nie jestem duża i silna.
        Jaki jest ten termoplecaczek wielkościowo i wagowo?
        Czy cały jest "lodówką" czy tez mozna tam cos innego (obok tego co do
        chłodzenia) wsadzić?
        • Gość: piotr Re: Jaki duży jest termoplecak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:32
          środek to lylko lodówa
    • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:21
    • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:29
      na stronie www.real.pl masz podane 2 adresy marketów w wawie i rozkład
      darmowych autobusów

widziałem 3 rodzaje szaro-niebieskie
      1- torba jakieś 60x30x30 cm
      2,3 - plecaki 30x20x40 cm (wyglada jak zwukly plecaczek i tyle samo waży, ma
      dodatkowe kieszenie na duperele ,pojemność 2 butelki 1,5 l i może 2 piwka na
      siłę (moge wysłać foto na maila ale po 15 .00)
      • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:31
        tak, nie pomyślałam, zanim napisałam. już chyba wyczerpałam zakres możłiwych
        pytań. foto - chętnie jesli nie sprawi ci kłopotu - to nadmiar informacji nie
        zawadzi :) ale stawiam na to, że skoro TY polecasz zakup to mogę jechać w
        ciemno. i raczej tak zrobię.
        a mail wolałabym podać tylko do twojej wiadomości.
        • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:35
          to podaj maila na moj nr. gadu gadu 722058
          • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:35
            nie ma szans. nie mam gg. korzystam z nie swojego komputera. ;)
          • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:36
            ja przeżyję bez tego zdjęcia oczywiście, ale czasami chciałabym zapytać o coś
            bezpośrednio ciebie. a tu nie ma jak. muszę przez forum :)
            • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:41
              allall@wp.pl

to taki mail tymczasowy ale działa :)
              • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 11:43
                ok. już ślę.
              • Gość: tuptus Re: termoplecak - pc maniak IP: *.pixs.philips.com 21.07.04, 11:46
                Jesl jest w waszej okolicy Selgros
                Maja dosc duzy wbor dobrych termo toreb itp
                Kilka wilekosci ladnie estetycznie wykonane
                Od 20 do 72 zl
                Te ostatnie naprawde duze i raczej do auta
                Ja kupilem za 52 zl wielkosc 20 puszek 0.33 ( tak opisuje sprzedawca)
                Juz spr dziala b. dobrze, dzien w sloncu na parkingu pod wieczor 4-pak Lecha
                jak marzenie
                Pozdrawiam i zycze milego dnia
                • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 12:04
                  jest selgros, ale tam chyba tylko dla prowadzących dział. gosp?
                  to do tej grupy też się nie zaliczam :)
                  widać tylko tu mogę :)
        • Gość: Agnieszka adres mailowy IP: *.inetia.pl 21.07.04, 11:48
          Justm, przecież pisząc posty na gazecie po zalogowaniu się, automatycznie
          podajesz swojego maila do wiadomości ogółu.
          Pozdrawiam :)
          A.
          • justm Re: adres mailowy 21.07.04, 11:52
            oczywiście, ale ja mówię o mialu, z którego korzystam na codzień. a nie z
            portalu do którego zagądam okazjonalnie... :)
            • Gość: Agnieszka Re: adres mailowy IP: *.inetia.pl 21.07.04, 11:54
              Ok :) rozumiem :)
              • pc_maniac Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:22
                mieszczą się w nim 3 butelki 1,5 l. Ma małą klapkę otwieraną ne akspres u góry,
                więc przez ną można wyjmować zawartość bez zbędnego wentylowania go.
                ma paski jak plecak, a po spięciu ich za pomocą ekspresu można go przełożyć
                przez ramię jak torbę.
                Sam plecaczek jest bardzo lekki. Kupiłem w kolorze silver-blue w TESCO.
                • justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:47
                  w realu nie ma. żadnym w warszawie. było dziś sztuk 1, ale uszkodzony. i nie
                  plecak a torba.
                  sprawdzała mi babka w stanach magazynowych. w planach nie ma dostaw bo się
                  kończy sezon.
                  help.
                • justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:52
                  tesco twierdzi, że nie mają nic takiego - w którym tesco? może kojarzysz na
                  jakim dziale?
                  • pc_maniac Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 15:03
                    TESCO w Łodzi, al. Włókniarzy, w dziale sportowym (Made in China).
                    Jeśli jesteś z Łodzi mogę pożyczyć.
                    A jak wygląda? Jak znajdę fotkę to podam linka.
                • justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 14:55
                  acha. i mówią, że to w ogóle nie plecak tylko torba.
                  • pc_maniac Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 15:09
                    Jak ma szelki do noszenia na plecach to chyba plecak?!
                    Ale faktycznie wygląda jak torba jednak naplecna :o))
                    • pc_maniac jest foto.. 21.07.04, 15:11
                      Na plecach tej damy w kapeluszu ;o)

community.webshots.com/photo/88896518/88900702nnNJlm
                • justm Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 21.07.04, 15:46
                  no cóż panowie, w realu nie ma. ani jednej sztuki.
                  piękny, rzeczywiście :)
                  a w którym tesco? i w którym dziale?
                • tangel Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 22.07.04, 13:28
                  czytałem Twoje kapitalne wspomnienia z Egiptu, ale nie znalazłem opisu Piramid
                  i Kairu .Czy coś przeoczyłem?
                  • pc_maniac Re: Ten za 39 zł jest chyba najporęczniejszy 22.07.04, 14:03
                    tangel napisała:

> czytałem Twoje kapitalne wspomnienia z Egiptu, ale nie znalazłem opisu
                    Piramid
                    > i Kairu .Czy coś przeoczyłem?

(Hm, troszkę off-topic)

Piramidy i Kair zwiedzaliśmy jako fakultet z lokalnego biura.
                    Przyznam się szczerze, że była to wyprawa dość udana ale nie warta opisu. Pod
                    piramidami i Sfinksem poganiano nas jak stado baranów idących na rzeź, bo Sz.
                    P. Prezydent Hosni Mubarak miał wizytować Sfinksa i Egipcjanie palili się
                    do "malowania trawy na zielono", stawiania kolosalnych ekranów z materiału i
                    listew, by odgrodzić p. prezydenta od potencjalnych zamachowców. Wyganiali
                    wszystkich jak leci.
                    Muzeum Egipskie w Kairze to znów totalna klęska i pomyłka. Nie żeby się nie
                    podobało, wręcz przeciwnie, w 3-4 godziny poprostu tego co tam się znajduje
                    nawet w 20% nie da się obejrzeć.
                    Więc planuję następny wyjazd do Egiptu, ale znów na własną rękę (niestety nie
                    wkrótce) z łazikowaniem po Pólnocnym Egipcie oraz Oazach.
                    Wtedy sobie odbiję to Muzeum. Tamten wyjzd z rejsem był rekonesansem.
                    Styczniowy zaś to już zaplanowana wyprawa na własną rękę, która nie dość, że
                    tańsza, to była zdecydowanie ciekawsza.
    • Gość: PIOTR Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:28
      dokładnie taki sam kupiłem w niedzielę 18.07 w REALU w M1
      • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 15:50
        a może wiecie jak to się dokładnie nazywa?
        bo nie bardzo mam czas objeżdżac wszystkie sklepy i łatwiej mi telefonicznie
        zapytać.
        o pojęciu termoplecak nikt nie słyszał :)
        • pc_maniac Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 16:00
          justm napisała:

> a może wiecie jak to się dokładnie nazywa?
          > bo nie bardzo mam czas objeżdżac wszystkie sklepy i łatwiej mi telefonicznie
          > zapytać.
          > o pojęciu termoplecak nikt nie słyszał :)

Hehe, nie dziwię się, bo to chyba ja ukułem nazwę tego wynalazku tutaj na forum.
          A nazwa - chyba torba termoizolacyjna. Niestety nie mam jej w domciu
          (pożyczona, nie oddana) by podać nazwę z naszywki. Wiem, że jest to wyrób
          chiński. Trwałe za bardzo toto nie jest, ale czego się spodziewać za 39 zł?! Z
          Zewnątrz trzyma się wspaniale, jednak nieco uszkodziłem w środku kieszonkę na
          wkłady do lodówek turystycznych, bo próbowałem tam upchnąć dwa zamiast jednego.
          Te droższe o 10-20 zł to torby przewieszane przez ramię. Są nieco porządniej w
          środku wykonane. Środek wykończony jest srebrrno-szarym plastikiem, a w
          ściankach zaszyty jest materiał izolacyny, chyba z gąbki o przekroju plastra
          miodu.
          Siatki po bokach idealnie nadają się do kremów, chusteczek higienicznych, czy
          okularów.
          Ogólnie bardzo udany zakup.

Pytasz się gdzie kupiłem - napisałem o tym kilka postów wyżej.
          • justm Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 16:05
            jesteś moze na gg teraz?
    • Gość: PIOTR Re: termoplecak - pc maniak IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.07.04, 17:03
      zakupy.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http%3A%2F%2Fpozorski.pl%2Fcgi-bin%2Feasyshop.cgi%3Fcom%3DPT%2F1808
    • mirandadl Re: termoplecak - pc maniak 21.07.04, 17:58
      termoplecaki i torby na ramie widzialam dzisiaj w Auchan - we Wroclawiu na
      Bielanach - w dziale grill/namioty itp. plecakow bylo ok 2 - 3 (ok 30 zl)
      rodzaje plus torba na ramie ale malenstwo na 2 puszki piwa;) poza tym takie
      rzeczy ale w formie torby ktora mozna zwinac sa w drogeriach Rossman (tam ok 7
      zl)
    • justm Re: termoplecak - pc maniak 22.07.04, 07:05
      panowie jeszcze raz dziękuję.
      udało się. jeden real miał jeszcze jedną sztukę.
      obsługa reala położyła mnie na kolana - uprzejmi, mili i chętni do pomocy.
      nie prowadzą możliwości "odłożenia pod ladę", ale jednak się udało.
      telefonicznie.

dziękuję za rozliczne i szybkie odpowiedzi na męczące i wnikliwe pytania z
      mojej strony.
      a na deser jeszcze jedno - co znajduje się we wkładach? woda? i czy należy je
      trzymać w lodówce czy niekoniecznie? ;)

ucałowania
      m
      • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:57
        wkłady wkładasz do zamrażalki (jakieś 12 godzin) az calkowicie zamarzną i do
        plecaka (ja kupiłem 4 i od tygodnia są w lodówce )
        • Gość: Janina Re: termoplecak - pc maniak IP: 81.219.144.* 22.07.04, 10:08
          Ale zanim dotrzesz do hotelu to ci sie i tak rozmroza!
          Czy taki wklad jest jednorazowy, czy tez zamraza sie i rozmraza na przemian?
          • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:14
            wkłady sa wielokrotnego uzytku (jak masz chlodna wode i wsadzisz do plecaka z
            wkladami to jakies 6-8 godzin bedziesz miala zimne (chlodne) picie
          • Gość: piotr Re: termoplecak - pc maniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:17
            zanim dojade do hotelu nic nie bede zamrazal , dopiero w nocy do lodowki i rano
            na plaze ,basen,wycieczke.......
      • pc_maniac Re: termoplecak - pc maniak 22.07.04, 10:33
        Wkłądy są wielorazowego użytku i mogą Ci służyć całe życie (no chyba, ze
        przedziurawisz, ale to trudna sztuka).
        Co się w nich znajduje, hm nie wiem, ale na pewno nie jest to woda.
        Czy mrozić je przed wyjazdem? To zależy czy będziesz brała termoplecak już z
        napojami do samolotu. Ogólnie to już w Polsce jest ciepełko, a w samolocie
        również za zimno nie będzie (choć tutaj spoko otrzymasz zimne napoje od
        obsługi). Jednak sądzę, że do samego Egiptu to Ci sie te wkłądy rozmrożą,chyba,
        że jak jeden z forumowiczów napisał, zamiast jednego wkładu wpakujesz do
        termoplecaczka 4 :o))
        • justm Re: termoplecak - pc maniak 22.07.04, 11:15
          mam 3. i trzema bedę się posługiwać. ;)
          gdyby ktoś kiedyś szukał telefonicznie czy mailowo informacji o ilości towaru w
          sklepie to informuję, że na paragonie mam napisane "plecak 8l" i nic więcej.
          i sprzedaż w dziale sportu.
          resztę trzeba długo tłumaczyć i opisywać ;)

myślę, że to koniec wątku. chyba wszystko zostało powiedziane.
          plecak w realu kosztował 39,95, 1 wkład o poj. 200 g 1,99. na plecaku jest
          napisane, ze umieszczać w nim minimum dwa wkłady (to na wypadek dalszych pytań)

• Gość: Com termoplecak -od sierpnia beda w kazdym Tesco! IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 28.07.04, 16:47
      • justm Re: termoplecak -od sierpnia beda w kazdym Tesco 28.07.04, 16:52
        jak pan / pani jest przedstawicielem tesco (sądząc - być może mylnie, po IP) to
        sugerowałabym poprawić jakość obsługi, zwłaszcza telefonicznej w KAŻDYM tesco w
        warszawie. z taką opryskliwością, obojętnością, niezorientowaniem i brakiem
        jakiejkolwiek chęci pomocy ze strony sprzedawców dawno się nie spotkałam...
        może ma pan / pani możliwość przekazania dalej.
        chętnie służę dalszymi informacjami, ale może juz nie na forum.
        • Gość: Com Obsluga IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 28.07.04, 20:00
          Bardzo dziękuje za ta informacje sa one dla nas bardzo cenne (jak te o
          poszukiwaniach termo-plecaków przez naszych klientów).Pozwalam sobie odesłać na
          adres www.tesco.pl zakładka „o nas” gdzie jest możliwość zamieszczenia opinii
          również o obsłudze, radze tez poprosić o personalia osoby z które się rozmawia,
          łatwiej będzie ustalić nierzetelnego pracownika.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka